Husmorstips

Måste dela med mig av värdens bästa städprodukter. De är inte häftiga, piffiga eller synlig i mördande reklam på TV men de fungerar som de mirakelmedlen gör på TV (fast det gör inte medlen som de gör reklam för, hängde ni med?)

Först - Kalkosan.

En liten tråkig flaska. Oslagbar i badrummet vad gäller badkar och dusch. Luktar inte jättegott men där kan jag bara säga: Lägg på ett rejält lager med en trasa. Gå och ta en kopp kaffe, läs en bok eller något i i en halvtimme, sen är det bara att torka bort vilken kalkavlagring som helst.

Sen: Ätttiksprit.

Doftdödaren nummer ett. Luktar inte heller gott men det beror ju på vad man jämför med.... Dra en trasa med ospädd ättika på det som luktar - vips - borta! Har använt det när katterna kissat inne - inte ett spår av lukten efteråt. Ättika "äter" dålig lukt/luft också. Häll i en skål och ställ där luften luktar illa, i ett skåp eller i ett rum så fixar det sig. Men då måste ju själva orsaken till den dåliga lukten vara ur vägen först.

De här prylarna är nästan gratis (säkert pga att att de inte har piffig reklam i TV!) och jag har det nästan alltid hemma. Man vet aldrig när de behövs....

             

Nu ska det dras ett lager ättika i trappan. Någonstans ligger det en pyttegnutta kvar och - stinker. Jag har haft en skål ättika i trappan över natten men det luktar ändå så det finns något kvar. (Tack kusin för att du påminde mig via kära FB!)

Kommentarer
Postat av: Kerstin

Intressant...måste införskaffas asap.

2010-03-15 @ 14:34:22
URL: http://skorpsmulorochsandaletter.blogg.se/
Postat av: Anonym

Ett tips till. Dom där fina handdukarna inköpta för dyra pengar. Dom som börjat lukta urk bara efter nån dag. Tvätta dom i ättikssprit. Vips som nya utan urk-doft.

2010-03-18 @ 11:14:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0