Summering

Ännu ett år har gått. Suttit och funderat en stund på vad som hänt.

På det hela taget ett lugnt år för familjen Johansson. Inga stora förändringar. Jag och Martin har våra arbeten, båda de stora var redan "planterade" på högstadiet och den lilla hoppade upp i ettan. Hon gjorde ingen stor affär av det själv så det gjorde inte vi heller.

Vi gjorde en härlig resa till Mallorca och hade några fina dagar på kusten. Sommaren var i övrigt kall, har väl aldrig haft så lite strandhäng som i år.

Hus och hem fick en välbehövlig översyn. Södersidan fick ny brädfodring och nya fönster. Andra fönster fick lite nytt - från kitt till flera lager färg och nya tätningslister. Och allt städande i uthusen! Jisses! Vi tömde så rejält att vi inte lyckats stöka till det än. All ny yta på loftet firade vi med en kräftskiva som de flesta av oss kommer minnas länge - en del glömde den samma kväll, hehehe...

2012 ha på det hela taget varit ett bra år. Vi har inte drabbats av någon svårare åkåmma, inte förlorat någon som står oss nära och vi har inte blivit uppsagda från våra arbeten.
I en tid där varslen står som spö i backen har vi förstånd att uppskatta att vi har jobb.

2013 då? Vad ska jag tro om det?
Ja, om jag bortser från den iskalla sommaren kan jag ta detta året i repris. Jag har väl kommit till en ålder då jag inte uppskattar allt för stora och oväntade förändringar. Njuter gärna av det som vi har.
Tycker det är skönt att vara vuxen, tillfreds och nöjd med det vi uppnått så här långt i livet.
Vi börjar kunna kamma hem lön för den möda vi lagt ner. Inte i pengar men i ett bekvämare liv rent praktiskt, med stora barn och snart färdigrenoverat hus.
Vi vill bara bygga in balkongen under nästa år - sen tror vi att vi är klara.
Till hösten flyttar J till internat. Det kommer säkert bli en omställning för oss alla på gott och ont.

Sen finns det redan nu saker jag vet ska hända, Londonresa, bröllop och nya bebisar.
Så det finns massa roligt att se fram emot. Hoppas på fler roligheter av samma slag och att vi slipper obehagligheter som vi inte kan rå över men behöver genomlida ialla fall.

I vanlig ordning firas nyåret in med vänner här hemma. Barn, vuxna, vin, badtunna, kaos och allmän trivsel brukar det bli så vi får väl hoppas den traditionen håller i sig. Allt är förberett i sann Johansson anda - maten hämtas kl 14, efterrätten kan tillredas på förmiddagen, värmen är på i gäststugan, champagnen ligger i kylen, tunnan är fylld (och läcker inte längre!) och mina naglar är målade.

Gott nytt år på er alla där ute! Önskar er ett lyckligt och friskt 2013!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0