Märkligt..

När huset är så här tyst som det är just nu blir jag nästan rädd för vad hjärnan drar igång.
 
Julbocken. Den har uppfyllt mitt huvud i säkert en timme nu. I somras klädde jag den för att slippa stå med stelfrusna fingrar i garaget och göra det till första advent. De senaste två åren blev den inte klädd med ris och stod kvar på höloftet.
Så på rean efter jul förra året köpte jag fejk-grönt att klä den med för i år ska den banne mig ut och lysa.
 
Men var ska den stå?
 
Jag har insett på senare tid att jag faktiskt inte tittar ut genom fönstren här hemma. Jag vet inte om andra människor gör det heller, har aldrig tagit upp frågan:
 
- Åh, är det vid det här fönstret du står och tittar ut hela dagarna?
 
Mina vänner är inte av den typen som står och stirrar ut i ingenting - de har liv att sköta.
 
Om jag ska ha chans att se den ofta borde den stå på altanen på baksidan, bredvid badtunnan. Då kan vi se den när vi äter. I alla fall hälften av oss, vissa har ryggen mot fönstret. Det är väl också i köket vi tillbringar mest vaken tid, och möjligen slänger en blick ut.
Ställer jag den ute vid badtunnan kommer den troligen också synas för de som kör på landsvägen och kanske sprida lite jul-glädje på byn.
Men.
Det är inte osannolikt att den fryser fast och då kommer en stor bock av trä, klädd i granris av plast, stå väldigt i vägen när vi vill bada badtunna.
 
Jag kan ställa den på gräsmattan mellan hus och garage, men då syns den bara när vi går till/från bilen samt när jag drar ner rullgardinen på kvällen. Syns inte för "allmänheten" heller för att muntra upp i det totala mörker som infinner sig i juletid på landet.
Dessutom fryser den garanterat fast, det gjorde den ett år och gick inte att få loss från gräsmattan före påsken. Och det var ju mindre kul, att ha en julbock i trädgården när krokusen stod i blom.
 
Ja, nu har jag ännu en gång bevisat för er att jag är galen. Men jag bjuder på det.
 
Men om ni har en bra placering i tanken för min bock kan ni ju skriva en kommentar. Så har jag drygt en månad på mig att utvärdera förslagen innan första advent.
 
Gud i himmel, det är verkligen snart första advent!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0