Dagen idag (så här långt)

En rolig och inspirerande arbetsdag, fick en kram av en tacksam och nöjd herre, alltid lika roligt!

Hemma fick jag höra om en stor händelse i lågstadiet. En gosse hade kastat upp en kamrats hörlurar på skoltaket.

Och kan ni tänka er?

Vaktmästaren kom!

Det är något magiskt på lågstadiet när vaktmästaren kommer. Minns det lite än idag. Vi var rädd för vår, han var av den icke barnvänliga modellen.
Men på Lovis skola finns en barnvänlig, en som utan att knota plockar ner hörlurar, uppskjutna bollar och övrigt som råkat hamna på taket av olika anledningar.

Vaktmästarna på sjukan är också bra. Jag ser till att hålla mig vän med dom alla för oj vad de är bra att ha ibland när det kör ihop sig med lite allt möjligt.
Jag är inte det minsta rädd att ringa efter dem heller, även om den ena tyckte att jag diskade ur våra kaffebryggare lite väl häftigt en gång så säkringarna i hela personalköket small.
Jag kontrade bara med att om vi varit betrodda med nyckel till rummet med säkringar hade jag själv kunnat trycka på knappen utan att störa vilket han höll med om. Landstinget kan vara en smula stelbent ibland.
Men jag räds inte, jag byter olovligen ut glödlampor också på arbetstid, ibland stående på en stol. Det får vi inte göra. Jag kallar det civil olydnad. Det mår man bra av att ägna sig åt ibland säger min svärfar.
Men som sagt, det är skönt att vara kompis med hela vaktmästeriet. Som när ljusslingan till julgranen inte lyste - då fick de leta upp den felande lampan, det finns liksom gränser för vad jag gör!
(Undrar om jag kan slänga till dom min egen kasse med ickefungerande ljusslingor före jul...?)

Det blev ett märkligt inlägg men det var väl det här som fanns i huvudet just nu.

Kommentarer
Postat av: K

Vi hade en urläskig vaktmästare som det gick alla möjliga konstiga rykten om. :) Han verkade iallafall avsky barn.

2012-09-19 @ 18:50:32
URL: http://Http://spokmamman.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0