Arg unge

Blivit utskälld av Linn.

Hon sa en hel hoper fula ord som man inte får säga. "Surkärring" var ett och det enda jag inte protesterar emot.......

Orsak?

Jag vill inte betala dyra fotbollskort som jag inte ens kan förhands titta på. Är jag hård?

Dags igen.

Var så glad att jag lyckades kupera min migrän igår. Men man ska verkligen inte ropa HEJ innan man är över bäcken..... Hann hem till svärföräldrarna efter jobbet för att få god mat, då började flimmret framför ögonen.

Tack och lov fanns det piller även i det hushållet!

Det är ganska spännande att sitta vid ett matbord och se ca 20%. Bre en smörgås känns som att gå på lina, risken var överhängande att jag skulle bli riktigt kladdig i handen!

Klarade dock av måltiden utan större intermesson, har tom tagit mig hem utan att huvudvärken slagit till. (Moster, jag vet att du är orolig, men jag kör inte bil på starka grejer. Jag gör en cocktail på 1 gram panodil och 100 mg diklofenak).

Imorgon blir vi gräsänkor här hemma, tjejerna och jag. Hoppas på bra väder, då ska vi till Mariebergs-skogen. De stora flickorna har studiedag. Få se om de vill med, Lovis vill gärna dit i alla fall! Hoppas även på att K + A och N vill följa med. Alltid kul med vuxensällskap (30% av de jag räknade upp är i vuxenstorlek, mer begär jag inte).

Ska slappa i kväll. Brukar vara fri från migrän ett par månader vanligtvis efter ett anfall, idag är nån miss som jag inte räknat med. Kanske blir jag fri ett halvår nu?!

Bebis!!

Äntligen har lillebror kommit! A har fått sin bebis och det verkar som allt gått bra, en bild i min mobil på något vått och mörkhårigt är allt jag vet.

Grattis till er i familjen!!

Post migrän

Efter en tur i trädgården under förmiddagen fick jag migrän. I med massa piller och i säng. Tack och lov gick det över, känns som man är tvungen att åka och jobba när situationen är som den är på huset. Men lite diffust luddig i hela huvudet är jag än.

Dessutom kom jag lite nära en trottoarkant i Kil. Ser lite halvdåligt efter ett anfall och missbedömde avståndet. En högt metall-gnissel gjorde mig dock medveten om att fälgen blev ful. På Martins bil, förstås.
Han tar sådana där grejer med jämnmod nu för tiden. Lärt sig att ting är döda. Inte spelar så stor roll.
(Tror faktiskt att han har gjort ett hyggligt märke han oxå).

Sen kan man fundera över om lågprofilsdäck är så praktiskt. Jag ser nämligen knappt någon skillnad, och vad har det annars för funktion?
Gamla hederliga "ballongdäck" och metallfälg med kåpor på, då behövde man inte vara rädd för trottoarer.

Hur som helst, det här skiftet verkar gå i ett normalt tempo. Kan svänga men nu har vi fått mat allihop i alla fall!! Det är inte illa!

Bävan

Ska till jobbet om några timmar och jag bävar.

De två pass jag gjorde under veckan sög.

Huset var fullt, till och med direkt efter ronderna. Vi är minimalt bemannade. Om huset är lika överbelastat under helgen vet jag inte vad jag gör.

Lyxhustru är ett alternativ, förutom att det inte blir någon lyx alls. Men just nu är mitt jobb inte roligt.

Plantering

- Kom Lovis så går vi ut och planterar tulpanlökar.

Lovis hänger på, bär påsen med lökarna medan jag hämtar spaden. Hon öppnar förundrat påsen och utbrister;

- Lök, vad gott, jag tycker om lök. Ska jag skala dom??
                 Lika?                         

Mmmm...

Fredagar är taco-kväll hos oss. Eller nachos eller tortillas. Ikväll är det nachos med kättfärs, creme fraiche (utan vitlök tyvärr, den var slut för första gången på ca 15 år).

Det är så gott!!

Att jag helst ska tappa fem kilo inför ett bröllop vi ska på nästa helg orkar jag inte tänka på just nu.

Säkert inte sen heller.

Imorgon jobbar jag kväll och anser då vara i min fulla rätt att äta godis på fredag. Mycket godis blir det nog eftersom Martin varit i Gränna.

Men karameller blir man väl inte tjock av?

Elen är tillbaka

Det är tur det för attans vad livet blev begränsat när den försvann.

Toaletten kan inte användas. Vi tar upp vårt vatten ur egen brunn, år 2008 görs detta inte med hink utan med eldriven vattenpump.

Telefonen fungerar inte heller. Vi har numer bara bärbara sådana, dessa behöver el för att fungera.

Lovis kunde inte se på TV, kunde ha fungerat utmärkt ändå men Felix var inte hemma. (Det är han nu så Lovis försvann däråt för ca en halvtimme sedan)

Efter att ha pusta och suckat över hur tråkigt mitt liv var utan ström inför min käre man som jobbade hemifrån idag, tvingade han med mig till tippen för att tömma en fullastad släpkärra med skräp. Då var livet riktigt trist ett tag.

Det jobbar en kvinna där (på tippen) som har blivit mordhotad. Stod om det i tidningarna, hon har vakter med sig vid stängning.
Jag tycker inte om att man behandlar människor på det sättet, men efter att ha träffat henne vid ett par tillfällen, förstår jag varför det hände. Hon är inte service minded.

Nu är de två turtur duvorna i vår trädgård, bäst att gå ut och hålla koll. De hittar på precis vad som helst dessa två, inte så farliga grejer men lortiga brukar de bli!!

Elberoende

Fick ett litet sött kort häromdagen från svindyra Fortum.

Idag mellan 10-13 kommer jag, "kära kund" vara utan el pga service på elnätet. Fyra timmar, vad ska de göra? Har de avstängt under lunchen 12-13??

Bra att jag har en ledig dag då. Hur i hela friden ska jag kunna ge Lovis varm mat idag?? Hur ska jag kunna tvätta, som jag alltid gör mina lediga dagar (och alla andra dagar)??

Kan dom inte serva på natten?

Med deras priser borde de ha råd att betala personalen lite natt OB.

Dessutom blir jag datorlös om vi inte har ström. Visst har datorn ett batteri men internet kräver ström, och vad hade man datorn till före internet? Missprydande möbel?

Krumelurpiller?

Nyss sett en underbar film.
Om att vara vuxen och barn. Om rädslan för  att vara båda delarna.

Den fick mig att undra om jag villl att mina barn ska bli större än de är. (Självklart förstår jag att de kommer växa upp, planerar inga mord).

Känner mig som en väldigt fyrkantig vuxen. Ska försöka att låta mig inspireras, låtsas lite mer!!
!  En annorlunda film, men åh så söt!

30 knop

Vill bara visa underbara sommar flickor som fick åka racerfort i Arvika hos en kompis som köpt sig värsta båten.
Helt oplanerat tog vi en tur. Lovis var med utan flytväst och jag höll på att avlida de 20 minuterna vi var ute. Men en del av oss njöt!!
                          Good hair day!!!


                                    
                                                                               
                                                                                  Hej då bryggan!!

"Fredag"

Man kan säga väldigt mycket om mitt jobb inom vården. En sak är att veckans dagar ser väldigt annorlunda ut än för de som jobbar rak vecka.

Idag har jag lite fredags-känsla.

Har jobbat två pass, (som sög musten ur mig) och ska nu vara ledig fram till lunchtid på lördag då det hela börjar om.

Firade denna lediga eftermiddag med att vara ute och kratta en grusväg.....
Knasigt? Jajamensan, men har man egen väg så ska den skötas om. Och vi är galna nog att finna visst nöje i detta så därför engagerar vi oss.
Martin har dessutom köpt en ny leksak till fyrhjulingen, en liten harv/skrapa som han kan köra runt med så det blir lite roligare
. Jättefin ......4000 kr, värd det???



Fick nästan bända loss honom när klockan närmade sig 19.30 och alla små barn som bor utefter vår väg skulle nattas. Vägskrapor, även om denna är liten, för väsen.

Nåväl, fint blev det även om det inte är klart.

Har en helt ograverad dag framför mig imorgon. Får se vad vi hittar på för dåligheter min yngsta dotter och jag!

Vardag.

Efter gårdagens stora festligheter är vardagen tillbaka. Efter en sovmorgon samt att jag misstänker att jag och Lovis myser ett tag till blir det dagis och arbete.

Har varit ledig i fem dagar, en liten minisemester som innehöll både tågresa, Lisebergsbesök, sociala kontakter och kalas. Inte tokigt alls, men det är svårt att dra igång igen.

Egentligen vill jag gå ner i arbetstid till 75% (har 85%) men det är de där eländiga pengarna som styr. Vet inte riktigt om vi har råd med den lyxen att ha en frisk människa gående hemma 25%.
Men i höst så blir det klart med lönerna efter strejken - blir jag jätterik (otroligt ironisk).
Det konstiga är att jag i år har fått löneökning på flera procent, men då går matpriserna upp 14% (och det märks i en barnfamilj) och bensinen rusar iväg, så jag har ändå mindre kvar.

Trist ekvation.

Jag återgår till morgonkaffet.

Oj, oj, oj, vilken dag!!

                                                        

Massor av paket öppnades i racerfart!! I år kunde hon helt själv dessutom!!

 Massa nya fina klänningar, pussel, jacka, bok, bamsehandduk och en helt ny favoritgrej av kusinerna Hugo och Lovisa........


        

Värsta fina "Tingeling" klänningen med blinkande lampor fram på livet. Tillhörande diadem.
Vingar på ryggen. Kan det bli bättre??

En liten parentes

För er som läst mina tidigare inlägg; vi har fått tillbaka vår gamle, stabila, trygga skolbusschaufför. Känns bra på nåt sätt.....


Hurra!

    "En alldeles egen vagn, oh så fin!"

Flickan har tydligen förstått att de andra vagnarna här hemma är "leftovers" från storasystrarna. Glad blev hon!!

                                                          

                                                        Ett eget paraply har länge stått på önskelistan, vilken tur att Julia hört hennes önskan!



Linn gav nya fina kläder till dockan, hon (dockan) har dem på nere i vagnen, inte så lätt att se. Hon fick också en ny outfit, mimmi mus-tröja, kjol och strumpbyxor som var till full belåtenhet. Vilken underbar morgon!!

Solig eftermiddag

Sol ute och sol i sinne.

Haft en jättetrevligt kafferep hos K och A och lilla N. Timmarna bara rusade iväg och Lovis hade superkul. Vi åt och pratade konstant. Passade en liten N medan K gjorde ett ärende. Oj, vad valhänt jag blivit med bebisar. Blev nervös en sväng när han blev lite ledsen, menLovis drog i gång och sjöng "Blinka lilla stjärna" för honom och då blev han glad igen. Tur att hon var med....

Nu har vi köpt ballonger, kakor och glasstårtor inför morgondagen. kommer bli en bra dag, det känner jag på mig.

Känner mig överhuvud taget på väldigt bra humör just nu.  (Kan vara sockerchock efter kakan...)

Recept

På begäran: (skyll inte på mig om vågen rusar)

Fudge kaka


Botten:

300 gram smält smör

4½ dl socker

3 ägg

1½ dl kakao

2 msk vaniljsocker

3 dl mjöl

1½ tsk bakpulver


Blanda ihop enl kladdkakeprincip.Bred ut i långpannan på välsmort bakplåtspapper. Grädda i 170 grader varmluft i 20 min. Vänd genast på annat papper och dra bort det gamla. Låt svalna











Glasyr

3 dl grädde

3 dl socker

3 msk sirap

150 gram mörk blockchoklad


Koka på medelvärme i 20-30 min.

Blanda i 150 gram smör. Låt svalna. Bred över bottnen. Skär i bitar ca 2x3 cm. Går utmärkt att frysa.



Baka liten kaka

Bakar en fantastiskt god kaka just nu.
En del kan sluta läsa nu, den innehåller
450 g smör
7 dl socker
3 dl grädde
Lite blockchoklad och annat som mjöl och vanilj-socker.

Den är iofs stor, en hel långpanna som man skär upp i jättemånga småbitar. Kakan går utmärkt att frysa. Tyvärr är den jättegod att äta även direkt ur frysen utan att vänta in en tin-tid. Hmmm.....

Ska ta med några bitar till kompisar som vi ska fikaa hos i eftermiddag.  Jag vet att mor i familjen inte bangar för sötsaker.

Eftersom vädret är fint ska jag och Lovis skura köksmattan. Det som inte finns på den har inte ätits här det senaste året, så förstår ni hur den ser ut. Konstigt att den inte luktar. Eller så har jag vant mig vid stanken.

Har hur som helst fullt upp denna lediga dag, men jag gör bara sånt jag själv vill. När jag vill. Det är den stora skillnaden på jobb hemma jmf med mitt vanliga arbete.

Hemma igen.

Borta bra men hemma bäst.

Tack Nina och Magnus för en intensiv och mycket trevlig helg!!

Kommer hem till vår plätt i världen i strålande solsken. I med tvätt i maskinen och UT!

Nu är gräset klippt och till och med trimmern åkte fram så alla kanter är putsade inför Lovis stora dag på tisdag.

Eftersom hon inte kan läsa kan jag tala om att vi köpte en vansinnigt söt ny dockvagn i Trollhättan (stackarn har bara rangliga begagnade och lortiga dockvagnar).
Lättlurad är flickan också så det var inga problem för Martin att avleda henne medan jag handlade. Hon, som annars har tusen frågor i beredskap, frågade inte ens vad det var i den stora kartongen som jag förtvivlat tvingade in i en redan överlastad kombi.

Kärleken med grannpojken Felix har överlevt vår frånvaro (från bådas sidor) så nu röjer de hejdlöst fram och tillbaka mellan husen.

Vi (Lovisen och jag) är ledig i två lyxiga dagar till, känns underbart med tanke på vädret.

Ha en härlig söndag e.m/kväll!!
Det ska vi.

Stulen datortid

Är nog beroende av min blogg.... Har lämnat värdfolket i deras vardagsrum, med vin och allt, i smyg.

Undrar så om A har fått nån bebis, det är så tyst därifrån?

Vi har haft en kanondag på Liseberg, alla barn har åkt sig nöjda. Jag åkte uppskjutet, satan i gatan (förlåt) vad otäck den var, det hade jag glömt (förträngt).

Julia och Linn hade jättekul med kompisar hemifrån som också just idag skulle på detta nöjesfält. Dessa stora flickor har "sladdsyskon" så även Lovis fick kompisar. Vi åkte Flum Ride ihop, Lovis var i total extas efteråt! Väl spenderade pengar. Kan man inte få ungarna att skratta själv får man helt enkelt betala för deras lycka.....

De stora flickorna spelar någon form av TV-spel nu med en Wii, en lyx vi inte har.

Lovis?

Sover sedan länge, lycklig och totalt utsliten!

Vi har det bra

Sitter här och trivs.
Bara så ni vet.

NEJ!

Min treåring är fixerad vid sitt hår, vill gärna bli klippt.
Härom dagen blev hon så fin, jag kortade upp hennes page i nacken och luggen har växt ut så fint, äntligen en frisyr!

Hon kom glatt ner för en stund sedan och sa " Jag har klippt mig lite"......

Tyvärr är överförningskabeln kamera/dator i Gränna så jag kan inte visa, men....
 
Hon har klippt stubb i pannan och lite till!!!

Det kommer att ta månader innan hon ser normal ut igen... *snyft*

Idag åker vi.

Lapparna till fröknarna är skrivna. De behöver kapa sista lektionen med tjugo minuter för att vi i lugn och ro ska ta oss till tågstationen.

Picknick maten ligger i kylen, rostbiff smörgås ska det bli, massa godismutor till Lovis, läsk och förstås kaffe med mjölk.

Vi har nog lite resfeber allihop. Jag har sett fram emot det här så länge, och var ändå nära att ställa in. Lovis har ju aldrig åkt tåg så hennes förväntan är härlig att se.
De stora tänker mest på Lisebergsbesöket.
Jag vill sitta hos Nina och Magnus och prata och mysa, och se vad de gjort i sitt hus sen vi var där sist.

Oh, vad vi ska ha trevligt!!

Naturens under.

Igår kväll när jag satt själv i soffan och njöt tillsammans med datorn blev det helt mörkt omkring mig.
Tittade ut och himlen var blåsvart runt om.

Som en iller rusade jag runt och drog ur kontakter, ut i lätt regn och tog in små kaniner och sen;
brakade den här sommarens häftigast åskväder ut!

Jag tycker att blixtar är vackra, dundret imponerande.

Jag ställde mig på altanen och njöt av skådespelet. Stundtals regnade det så häftigt att himlen var vit.

Ibland var knallarna öronbedövade, men här inne hos mig sov de tre små flickorna lugnt och fridfullt, märkte ingenting.

Lider

Inte jag så mycket själv, men lider med en vän som har en bebis som inte vill komma ut. Hon har ett elände med alla otäcka symtom som finns, sömnbrist, läckande fostervatten, kräkningar och ett huvud så långt ner att hon inte kan sitta, stå eller gå. Samt overksamma värkar. Samt en oförstående karl. Samt en fyra-åring.

Jag hejar på dig, tänker på dig och ska skicka så mycket mental kraft jag kan!!

När jag kommer hem vill jag att du mår bättre, bäst är ju om han kommit ut!



                                                                Till dig från mig!
                                                                    

Modern kvinna 2008

För ca tre år sedan blev jag tokig på min äkta man som aldrig fick tummen ur och rensade vattenlåset i handfatet. Det blev totalstopp och jag tänkte, gravid och ettrig, så j-vla svårt kan det väl inte vara och försökte själv.
Pinsamt lätt var det, om än lite äckligt. Jobbet har dock lärt mig att bita ihop och inte visa en min vad som än luktar eller ser mindre aptitligt ut.
Idag var det dags igen.
Vattnet har runnit saktare och saktare och nu idag, nästan obefintlig utfart.
Maken, var är han? Jo, i Gränna och köper polkagrisar (samt ska vara på mässa).

Upp med skjortärmen, fram med hinken och efter 2 minuter rinner det som Niagarafallet ner i avloppet!
(Hör jag applåder?)

Jämlikhet fungerar riktig ok i vår familj. Vi delar lika på vård av barn, den som är minst anti mot att plocka ur diskmaskinen gör det, jag rensar vattenlås, Martin fixar bil osv.

Jag snickrar inte, jag lagar inte bilar, pular inte med el. Jag kopplar inte ihop scartkontakter och jag formaterar inte datorn. Martin bäddar inte rent i sängar, planterar inte om blommor, har aldrig valt gardiner. Båda handlar och fixar vardagen efter bästa förmåga.

Lika lön för lika arbete, självklart. Men jämlikhet får inte gå till överdrift. Vi är ju olika som människor!

När de vill prova att hormonstimulera män för att de ska kunna amma har det gått för långt åt alla håll.

Hur gör dom i homosexuella relationer? Det måste ju vara intresse för olika saker som avgör vem som gör vissa delar av hushållsarbetet.

En arbetskompis, K,  hade det surt hemma för länge sedan och önskade en dag att hon var lesbisk, fritt ur minnet sa hon;

Kommer hem från jobbet, maten står klar på spisen. Flickvännen säger i förbigående "Det såg skitigt ut så jag torkade av golven lite snabbt"
Sen kommer kvällen, ligger under täcket och jag säger "jag har ingen lust i kväll älskling, och får till svar, "Inte jag heller!"

En del dar vore det säkert fantastiskt, men jag har det utmärkt som jag har det!

Klockan är mer än 13.00

Och ändå vägrar ÖNH-mottagningen svara!
Om folk svarade i telefonen på det här sjukhuset skulle Ladstinget spara massor med pengar.
irriterande.
Dessutom har dom nån tonvals-telefon som inte ger något alternativ för oss som ringer i tjänsten. Gud vad sur jag blev nu.

Farväl bebis, välkommen "stor tjej"

Ibland känns det obegripligt att det lilla knyte vi nyss fick hem fyller tre år nästa vecka. Och det har hänt så mycket!!

                                         

Här är hon bara 8 timmar gammal och myser med storasyster hemma i soffan, så skönt, men ack så hjälplös.
                                                                          Men sen går det så fort!!

    Vila med mamma är också gott!                            
      Lära sig äta kex                                                                 
                                                                                                                                          Bus i badhuset
                                                                                                      

                      Tömmer O`boy burken i smyg, det var jättegott, har ännu inte börjat med godis......

 Första vintern var inte snön särskilt rolig, i år vill hon åka slalom!!


    Badade i tvätthon i tvättstugan i brist på badkar, får inte plats längre, (Snyft)                             

  Lärde sig gå vid tio-månaders ålder, tog sig fram med väldig fart!!

                                                                                                                           Förra året premiär med pepparkaksbak.
 Dan före dopparedagen 2007
 Sköter hygienen med hjälp av tvålkritor      


Och nu är hon "stor tjej". Hon kan så många bra saker också.
Börjat knäppa knappar själv. Pratar många, långa meningar med svåra ord, (bedrövligt, fyrhjuling osv).
Kommer ihåg vad folk heter även om hon inte sett dem på evigheter.
Sätter på plåster själv, jättemånga på en gång, kan torka upp när hon spiller.
Kan trösta, ta kort med kameran och sätta på film på TV;n själv.
Kan ta fart i gungan, klättra i äppelträden, ta en stol och hämta tuggummi i köks-skåpet.
Hon kan hänga tvätt och hjälper gärna till med vikning. Dammsuga och dammtorka är jätteskoj.
Och massa mer.

(Ja, jag kanske skryter, men det är min tjej och min blogg)

Hon är en underbar flicka och nu fyller hon tre år!! Grattis smulan, vi älskar dig massor!!

"...och en slank han ner i diket!!"

Upprops dag och ny busschaufför.
De hamnade i diket uppe i skogen där de skulle hämta en liten flicka. Barnen fick lyftas ur ett efter ett, vettskrämda, (enl min egen drama queen Linn). Fick sedan gå en bit och hämtas av en annan buss, vilket förstås föranledde att de kom försent denna viktiga, första dag.

Jag har verkligen inga fördomar, har många gånger (gör fortfarande) arbetat med folk från andra delar av världen och tycker inte att de är sämre eller bättre än oss svenskar. Nu undrar jag ju (inte helt obefogat) hur vår nye Abdul-Abas (han heter så på riktigt) ska klara av att köra ungarna till vintern..... Om han har problem med grusvägarna i augusti, hur blir det då med ogrusade vägar i januari....? Är han van vid snö över huvud taget?

Samtidigt tycker jag synd om honom. Hela tiden medan han lyfte ur barnen bad han om ursäkt och Linn hörde honom säga " Första dagen på jobbet och jag sabbar det".

Det gick ju bra ändå. Plåtskador kan lagas.


 


Ensam hemma

Mmmmmmmmmmmm...................

I två och en halv timme är jag ensam hemma!! De stora tjejerna är på upprop, (jag FÅR inte följa med dem längre) Lovis röjer på dagis och maken arbetar.

Det första jag gör är givetvis att starta upp datorn. Jag har avskytt den här maskinen förut men den börjar bli en bra vän, sjukt.
Nu är jag tillbaka i den "nya" burken igen. Den hade fått nåt virus, stackarn, som nu är åtgärdat. När vi var på kusten och jag lycklig surfade runt, var brandväggen urkopplad. Killen på supporten trodde nog att Martin var galen som kunde utsätta en datorn för en sådan risk. (Som om den skulle explodera eller så). Han tyckte att vi haft sagolik tur som "bara" fått ett virus som slog ut internet.

Dessbättre hade vi inga stadshemligheter i maskine och vi har lärt oss från tidigare incidenter att spara över bilder och dyl till en extern disk. Dessvärre är hela mitt bibliotek med favoriter borta... Alla inrednings sidor, alla trädgårdssidor, alla blogggenvägar.
Så idag finns det att göra om jag ska återställa allt detta.

Alternativt kan jag städa.

Arbete, arbete, arbete.

Vart jag än vänder mig så finns det en arbetsuppgift.

Har  äntligen tagit bort gräs och lite grus utanför stalldörren så inte den fryser fast i vinter.

Kommer in, diskmaskinen klar att plockas ur, i tvättmaskinen ligger en vittvätt och väntar på hängning.

Golvet överallt behöver både dammsugas och torkas.

En hel del blommor behöver planteras om, fönster borde putsas.

Minns inte när gardinerna blev bytta sist, över ett år sedan, om man bortser från ett snabbt besök av julgardiner i köket.

Frysen ska frostas av, innehåller mer is än mat, kylen behöver rengöring för att inte nämna ugn och plåtar......

Har dessutom mattor som skulle ha såpskurats och torkats ute under sommaren, har jag heller inte gjort!

Jag tror att det enda är att ta en bok och lägga sig på soffan. Jag är ju sjuk och ska verkligen inte förta mig, idag heller.

Karantän

Ja, idag mår jag helt Ok, fast jag är smittsam. Magen är lite öm, kan bero på matbrist. Två bananer, en liter proviva, tre fiskbullar och en liten potatis under gårdagen är inte nog för att underhålla min kroppshydda. Kanske tappade jag nåt kilo igår och det vore iofs inte alls fel...

Lovis ska till dagis idag för första gången på evigheter. Hon är lycklig och går runt och packar sin väska med diverse småprylar. Tur att hon hade sina kräkningar i fredags, om hon inte skulle ha fått gå till dagis idag är jag rädd att hon skulle ha mördat mig, hon har längtat så länge.

Karantän eller inte, jag ska ta de stora tjejerna till någon stor klädkedja och inhandla jeans. Dom har växt den här sommaren också och jag blir lika förvånad inför varje skolstart.
Julia och Linn längtar tillbaka till skolan och har så gjort de senaste två veckorna. Tio veckors ledigt är inte helt lätt att slå ihjäl. På sätt och vis är det skönt att sommaren är slut och rutinerna tar vid igen. Dom har gått som laglösa här hemma, somnat sent, vaknat sent,  gjort vad som fallit dem in. Julia har sovit borta mycket. Dom är så stora...(lite sorgsen)

Ett litet ljus

Jag hatar att vara sjuk.

Ringde och sjukskrev mig förut. Inte nog med att jag mår ap-illa + att den här magsjukan ger värk i kroppen, jag ska bli fattig till på köpet!

Ett litet ljus i mörkret är att vi (jag och tjejerna) ska ha en helg i Göteborg hos Nina och Magnus. Nu ska det äntligen bli av!! Liseberg och mys.
                                                                      
                                                                               Trolig Lovis favorit  -  kaninresan

Vi har värsta lyxen där, två sovrum till bara oss!! Tjejerna brukar passa på att bada jacuzzi, jag tycker det bullrar lite för mycket, tyvärr
.                                                                                             


                                                                                                  
Biljetten är bokad och klar, fegade dock ur och gjorde den omboknings bar. Man vet ju aldrig... Undrar hur det blir att åka med Lovis. De andra flickorna har i den åldern tröttnat någonstans runt Säffle! Men Martin är på mässa och jag har ingen lust att köra själv tur o retur. Då är tåg ett väldigt bra alternativ.

Nu är det färdigt!

Magsjukan kom till Julia i natt, och mig har det börjat gnaga i nu. Blir det inte värre än detta går det bra, inga detaljer men jag kräks inte.

Känns bra att jag förberett precis allt inför att "Jörgen Hovslagare" kommer till Maja och Havanna idag. Maja har t.om stått med grimman på i hagen och "mut- hinken" är klar ifall vi skulle vara dåliga och inte orka springa runt och jaga hästar som inte vill gå in. (de vill nästan alltid in men jag chansar inte vid magsjuka).
Tog till och med ut pengar härom dagen så jag behöver inte åka bil heller idag. Ibland är jag så smart........

Martin är iaf nästan på banan igen, vilket är tur för båda vuxna i magsjuka samtidigt fungerar inte bra. Dessutom har vi i så fall toalettbrist, kösystemet slås ju ut av calici.

Nu är det dags för tredje avbrottet sen jag började skriva inlägget, tar och sätter punkt för idag.

Hjärtstopp

Befinner mig i virusträsket. Lätt panik!!
Tvättar efter små missöden, har dammsugat. I brist på energi har de sjuka suttit och sett på film och slagit massor av flugor. Bra, men det såg mindre trevligt ut.

Halva min familj ser ut som någon vridit ur dem under dagen. Vätske-ersättning i form av proviva och Coca-cola är hemhandlat. I sådana mängder så det  räcker till mig och Julia med, tror att det drabbar oss snart.....(hjälp).


Haft hjärtstopp på jobbet idag. Vi klarade av det såpass att pat gick till IVA. Vad jag inte riktigt blir klok på är hur det kunde ta 6 minuter för narkosen att komma och hjälpa oss!?

Ingen direkt lyckokänsla spred sig efteråt, trots att vi gjorde en jättebra insats.
Pat hade uttryckt sin önskan att få dö en halvtimme innan stoppet. Hade medvetet tagit farliga piller i syfte att göra slut på sig själv.

Jag blir alltid kluven i sådana situationer. Mot depressioner finns det bot, och då är det ju jättetragiskt att någon gör slut på sig själv i onödan. Med rätt behandling kan deprimerade få många år som är till glädje.

Den här patienten var ganska gammal, och på något sätt tycker jag att man borde äga rätten att själv besluta om sitt eget liv.
Svåra etiska dilemman man ställs inför när man arbetar med människor. Jag vet ändå att jag gjorde rätt idag. Känner en yrkes stolthet; att jag kan göra skillnad.

Nu ska vi friska gå ut och vädra bort "magsjukan" och låta de andra ligga här och lida ifred. Ingen höjdarstämning här inne!!

BLÄ...!

Hemma ligger två medlemmar i magsjuka, Martin och Linn.
Hela natten och morgonen har de hållt på med "ni vet vad", även om jag är frisk är jag trött för jag har hört dem hela natten.. Men det är mer synd om dem!!!

Tur för landstinget att svärmor kunde rycka ut och hämta sitt äldsta och (näst) yngsta barnbarn, annars hade jag fått jobba hemma idag.

Är lite orolig att det ska slå till på mig också, hur kan man klara sig om man har pussat samtliga medlemmar i familjen?

Härligt sliten

Nyss power walkat med alla barnen, men det var bara jag som blev trött. Julia red, Linn cyklade och Lovis åkte kärra i 5 km.
Till saken hör att jag var ett mentalt stöd till Julia, fick därför hänga med i pigga Havannas tempo efter bästa förmåga, (med Lovis framför), phu!!
Hur som hels är det skönt nu efteråt.
Under tiden vi motionerade
var martin och handlade, bla en gigantisk godis-påse. Jag och Linn anser enhälligt att den är vår, vi var ju de enda som verkligen gjort någon fysisk aktivitet för att förtjäna innehållet.....

I går frös jag som en hund, nu har jag satt på mig en klänning. Hoppas att det är lite sommar som kommer en sväng till.

Det är f.ö nåt krångel med vår nya dator så nu är det bildstopp ett tag eftersom det här gamla härket saknar lite finesser.

Go´ lördag på er allesammans!

Jösses

Är på jobbet. Känner att jag har stor nytta av att vara småbarnsmor.
Haft diskussioner med patienter som är jobbigare än med min trotsiga lilla tre-åring. Om så banala saker som sömn. Att man måste sova.
Och när man väl får dem i säng så sover de som änglar. Här är inte änglarna lika söta som hemma men...

"Jag vill med"

Att vara tre år måste vara jobbigt.

Så fort någon i familjen ska gå/åka någonstans vill Lovis följa med. Till affären och handla mat, skjutsa storasystrar till kompisar, hämta post, slänga soppåsen, you name it, hon ska med.

Nu är hon med Martin till plåtslageriet för att hämta lite mer till stuprännorna. (Märkligt att man aldrig får med allt på en resa).
Måste vara jättetrist. Eller så är hon så understimulerad efter det här långa sommarlovet att alla avbrott är ett äventyr

Själv ska jag röja det värsta här hemma och sticka till jobbet. Avskyr att jobba kvällar, mest för att det är så trist att lämna familjen. Det är lättare när de inte är lediga.

NU är det fint väder

Det spelar ingen roll, för nu är min ledighet slut.

Jag hittade en helt meningslös sysselsättning i tristessen. Jag målade helt enkelt dörren mellan stallet och logen! Den var alla kategorier tråkig, och jag tror att även djur trivs om det är lite "piffat"
                                                                                 
      (Vi har höet bakom dörren)

Julia var imponerad, förstod direkt att det var hon på bilden, hahaha... Nej det är "Molly "från Mulle, en del av er minns henne nog. Hur hon slet med sin ponny, precis som min Julia.
Hoppas att inte bilden skrämmer slag på hästarna nästa gång de ska in. Har en smides prydnad på väggen, den var livsfarlig en hel vecka. Man undrar ju hur det ser ut inne i huvudet på dom ibland........



Martin har varit på hög höjd i två dagar. Han kände sig så trygg i sin lift.
Tills den vägrade släppa ner honom.

Han tutade och tutade.

Till sist fattade jag att han ville något.

Ha en stege.

Han är sjukt höjdrädd, mer än jag är rädd för mörker, så det var faktiskt lite roligt. Först fick jag leta runt rätt länge efter skarvstege, en räckte inte upp. Sen tog det lång tid innan jag fick ihop dom. Sen blev stegen för lång och tung för mig att få upp!! Jag slet och svor men det hjälpte inte.
Fick hämta grannen tillslut, då låg Martin ner i liften!! (Hahahaha)

Tänk om han varit ensam hemma, då hade jag nog garvat ihjäl mig, (för jag är innerst inne en människa med ytterst sjuk och elak humor).

Uttråkad.

Lovis röjer hos Felix, Linn och Julia har också dragit till kompisar, Martin sätter upp hängrännor. Jag har gjort de "söndags" sysslor jag tänkt mig.

Vad ska jag göra nu?

Har satt på OS, och då kan jag lova att tristessen är total, när det är ett alternativ till att slå ihjäl tid!
Är inte van vid lugnet, har nästan panik.

"Söndag"

Idag har jag söndag. Varit ledig i två dagar och ska jobba helg nu igen.
Har bestämt mig för att ha lite söndags-fart idag.

Planerar att försöka måla lite i stallet där färgen har flagat, samt åka och hämta torv till boxarna.
På måndag kommer hovslagaren och då behöver vi kunna ställa in hästarna. Det blir nog lite trevligare för dem om de slipper stå på rena betongen. Det är även ett våldsamt eko där inne nu men det är väldigt rent!

Vädret inbjuder inte till en dag på stranden idag heller.

MÖRKRÄDD

Jag heter Maria och jag är mörkrädd.

Då var det sagt, offentligt, för alla i hela världen.

Nyss skulle vi se en film, uppkrupna i soffan jag och Martin. Nåt om nåt barnhem. Trevligt. NOT!
Efter ca en halvtimme visade det sig att det var mer eller mindre skräckfilm, och jag klarar verkligen inte av sånt. Nu är den avstängd, tack och lov.

Var vidrigt rädd för mörker som liten, minns att jag sprang till sängen och hoppade sista metern av rädsla för monster under sängen.
Grät på vägen till stallet om kvällarna.
Nu har jag dammsugit under min egen säng i så många år och aldrig hittat något annat än damm och strumpor, en och annan leksak, vi har lampor hela vägen till stallet, så den rädslan är borta, (ja det var jag som ville ha alla gatlyktor hemma).

Sen vi flyttade ut på landet har jag tränat mig stenhårt. Går ner på nedervåningen och tar nåt att dricka på natten utan att tända. Går rakryggad ut i mörkret. Kliver in i uthusen flera meter fram till ljusknapparna. Och varje gång märker jag att min puls blivit lite lägre. För varje gång jag överlevt.
(Martin har hittat knivar i sängen, för att  jag rädd om natten tagit till vapen för att skydda mina barn. Att jag sedan somnat och inte ens märkt att Martin kommit och lagt sig bredvid är en helt annan grej).

Men EN skräckfilm kan få mig mörkrädd i flera månader.

Jag har lärt mig. Martin har lärt sig.
Det är inte värt det. (att se skräckisar)

Min tröst är att jag kan förstå mina barn, se till att lampor är tända.  Rädslan för mörker är inte rationell. Den är bara jätteotäck!!

Nu snurrar en komedi, ska engagera mig!!


Besök

Idag kommer det hem arbetskompisar med sina telningar. Ska bli jätteroligt att träffa dom eftersom de är mamma-lediga båda två så vi ses inte dagligen längre.
En av dem kan få barn vilken sekund som helst, och hennes barnmorska har varnat "då kommer den fort".
Spännande, vad jag vet har inga barn förlösts här på gården sedan början av 1900-talet.

Jag hoppas faktiskt att det inte händer idag heller.

Lovis är själaglad över att det kommer hit lite ungar idag. Hon har varit hemma snart hela sommaren och längtar våldsamt efter dagis. Men nästa vecka börjar hon i alla fall.

Martin, min hjälte, ska sätta upp hängrännor på uthuset idag. Hämtat skylift och bjudit hem min svärfar till hjälp.
Trots att jag hängde tvätten inne står regnet som spö i backen just nu. Är det för mycket begärt att man vill ha öppehållsväder?

Killing machine...

Flugorna, säker fem hundra stycken är döda.
Beklagar om någon är känslig men kökstaket var som taget ur en skräckfilm och något var tvunget att göras. Snabbt.

Såg inte fram emot det blodbad en flugsmälla ställer till med, alla som skurat ett tak förstår vad jag menar. Dags att tänka lite.

Min älskling, en liten siemens med en motor på 2000 watt ställde upp. Gick som en dans, hehehe.. Jag är smartare än insekterna!!
Siemens VS06G1831 Blue Metallic(Min är inte lika snygg som den på bilden men väldigt lik)

Dammsugaren ska nu få sova ute inatt då jag inte är helt säker på att de dog av luftfärden... kanske var mer som Lisebergsbanan för de små liven.
Vill absolut inte att de ska krypa ut igen inatt!

Jag ljuger inte



Kanske inte genomtänkt av Martin att erbjuda Linn 1 krona/död fluga.....
Resten av månaden blir det makaroner - utan ketchup! Så här många fick hon på tio minuter!!

En del drar ihop till brödet.....

.....medan andra roar sig kungar i Sunne Vattenland.
Såg bildbevis i kameran när jag kom hem!!
          FULL FART!!!!                



Vädret var inte optimalt (det ser tom lite kallt ut) men de kom iväg i alla fall innan snön kommer.

Något annat som hänt medan jag har varit på jobbet är en massiv flug invasion i köket. Kriget har inletts med flugsmälla och sådana där klister grejer att hänga i taket. Djurens vänner ville förbjuda dem men jag kan säga att djurvän det är jag, men nån måtta får det vara!! Jag har inte en fluga i köket, snarare hundra stycken!! Om de råkar plågas en stund ger jag blanka f-n i!!

Snart kommer det vänner på grillning. Tack och lov bor de på landet och blir väl inte helt vettskrämda av ala flygfä... Äckligt.

Familjen...

....har så mysigt hemma och här sitter jag på jobbet och har tråkigt. Skrivit hem fyra patienter och tagit in en, sen jag kom hit 13.30 och nu tog alla sysslor plötsligt bara slut. Ett tag kvar innan kvällssysslorna börjar, så jag ringde hem, mitt ärkenöt...
Där har det bakats morotskaka, ätits god middag och alla sitter i soffan och kollar in barnprogrammen. Varför ringde jag?
Kanske trodde jag att de var ovänner allihop, att "liten" var trotsig och låg på golvet och skrek och att de stora (äntligen fått det gjort) klappat till varandra, att Martin stod med tvätt och disk upp över öronen i det bedövande oväsendet?
Då skulle jag ha tyckt att jag hade det hur bra som helst här på jobbet.

Imorgon eftermiddag får vi kärt besök av kompisar som vi ser alldeles för sällan. Tyvärr har pappan i familjen slut på semestern så mamma Ulrika kommer själv med sina fem barn, ålder 5-11, (jo, det är sant). Hon är en kvinna som jag beundrar stort. Fem barn på sju år (inga tvillingar) skulle nog ha knäckt mig, men hon är alltid lika positiv, glad, tacksam och pigg. De bor i stort hus och har hästar och hundar och jag bara förundras över hur dom orkar/hinner allt.
Har vissa mer timmar på sitt dygn?

Ledig förmiddag

Idag är det kvällsjobb.
Martin var så söt och lär mig ligga kvar i sängen så jag har sovit länge!! Det kändes att börja jobba, framför allt det där med att ställa klockan på 5.20 var ingen höjdare!

Vi såg på "Flyga drake" igår kväll, nästan hela familjen, Lovis sov förstås. Den var riktigt bra, känslan jag fick i boken om förtrycket från talibanerna nådde inte ända fram men det var inte mycket av handlingen som tagits bort som händer så ofta annars.
De stora tjejerna tyckte den var jätte otäck. De reagerade mest på det här med härskare/tjänare, (Amir/Hassan)
Synd, jag som så gärna vill ha en "James" här hemma, endast ekonomin hindrar mig.....

Regnet öser ner

och på TV;n är det OS.
Jag kan på sin höjd ha intresse av att se någon final om svenskarna har medalj.chans men i övrigt är jag inte alls road.
Jag har förstått att en del människor ser till att ha semester vid dessa Olympiska spel, (norskarnas "lekarna" är mer passande tycker jag) men jag tillhör inte en av dem.

Kallt och rått känns det inne och att sätta igång elementen i augusti känns som ett stort skämt. Då finns det lite fusk att ta till;
 Varmt och mysigt på samma gång.

Julia har varit "försvunnen" hos grannen sedan igår kväll. Ringde hem henne för att vi skulle umgås lite. Hon sa "Hej" och gick upp på sitt rum. Kul tjej det där!!
Petter och hans fyra getter   Av Einar Norelius
Linn har nattat Lovis, de läser "Petter och hans fyra getter" eller någon annan spännande bok nästan varje dag. Jättebra, Linn behöver lästräning men vägrar att läsa för mig och Martin. Dessbättre ser hon inte sagoläsning som lästräning.

Ska titta i filmarkivet och se om jag kan visa något bra framför OS-bilden på TV;n.
Tyvärr finns inget godis eller annat fettbildande hemma då jag i ett anfall av "nyttiga" tankar ordentligt åkte förbi alla affärer som hade sånt på vägen hem. (och nej, seven eleven ligger inte i huset bredvid....)

Äntligen hemma

Tvätten är vikt och inlagd, nydammsugat, maten står i ugnen och en liten flicka  pussar mig hela tiden och försäkrar att hon älskar mig - underbart!!
Martin har slitit hela dagen och det syns verkligen. Kände mig riktigt välkommen!!

Nåt som gjorde mig arg däremot var att grannflickan blivit bestulen på sin cykel som under helgen stått vid Tolita station. Den har ca 10 resenärer i veckan eller nåt, mest skolungar som ska in till stan. Men någon kunde tydligen inte skilja på mitt/ditt utan tog den helt enkelt. Så onödigt och tröttsamt. Tjejen är dessutom i stort behov av den för att ta sig till sommarjobbet.

Julia fick sin gamla cykel stulen utanför farmor och farfars hus i våras. De hittade den sen, sönderbruten. Farfar är dock en händig man och fixade till den igen. Tackar vi för, pengarna växer inte på våra träd.

Kan ha liten förståelse om någon behöver låna en cykel tex till puben (inte alltid jättebra beslut som tas om man är onykter) men de måste väl inte förstöra den som tack för lånet?

Längtar hem

Har nu varit på "huset" i en evighet känns det som. Vändan hem i sängen var knappt märkbar. Har ändå haft bra skift, spännande.... Sprang som en gasell (läs elefant) till röntgen igår kväll när en av mina patienter passade på att krampa där. När jag kom upp med injektioner hade krampen släppt och jag behövde nästan lägga mig ner....

Ringde till Lovis förut och sa att jag längtade efter henne.
-Längtar du efter mig? Varför då?
-Jag vill mysa med dig lite älskling...
-Jaha, jag vill ringa Felix nu!

Så saknad är jag när jag är borta, känns så där.

Från L till M

Idag fick jag byta storlek på byxorna. Hat haft L sedan efter mamaledigheten med Lovis. Idag fick det bli M.
I den vanliga världen kan man jubla över sånt men här, på landstinget är L = liten, S= stor. Jag har därför bevis på att jag ätit mycket mer än jag borde under semestern.

Fö var allt sig likt här på jobbet. Väntar på rond. Ska gå och äta lite frukost nu.


Liten kräftskiva

I flera år har vi haft stor kräftskiva på logen med vänner. I år har Landstinget satt stopp för det genom att tvinga personalen att jobba massa helger. Så därför blir det en i mini format ikväll. Så liten att det inte ens blir någon nubbe.
Lovis tycker det hela är väldigt inressant, här pussar hon kräftan, "den är så söt".....(undrar hur svärsönerna kommer att se ut)!
  På semestern dissikerade hon sina skaldjur, få se om hon törs smaka idag.
 
F.ö börjar jag jobba om ganska exakt 12 timmar, men tro inte att jag är bitter!!

Jag kommer väl from imorgon inte ha tid att blogga flera gånger varje dag, tyvärr, det är ju lite roligt!


Nu ÄR semestern slut

Nu finns inget mer att hoppas på. Semestern är över om några timmar.
De senaste timmarna har spenderats som man bör när man har barn hemma - vi har inte gjort något av synlig vikt (men mental).

Inledde dagen igår med stillsam lunch på "Oliven."
Gick sedan över till Gengåvan (som för en gångs skull var öppet).  Där fyndades ett Ittala glas (sådana som vi har för 5 kronor (ord pris närmare 200), alltid bra att ha ett extra, vi kan vara våldsamma i vår familj.

Incheckning på hotellet, bytte rum. Det vi fick först hade en underbar utsikt rakt in i en tegel vägg. Inte för att vi tänkte spendera dyrbara, barnlediga timmar med att stirra ut men iaf. Flickan i receptionen log så vänligt och "det var inget besvär alls att byta," sedan en rolig kommentar "Har ni gjort något i rummet så det behöver städas?"
Eh.... vi var där i ca 2 min, Jo vi har hunnit med att vara som kaniner på varje möbel i rummet, klä på oss och åka hiss ner igen...(Ville säga det men vågade inte). Vi är gifta liksom, inga tonåringar!

Sen mera affärer men inga fynd.
Tillbaka till hotellet, ner till relaxen och bubblade. Det var inga andra där, och definitivt ingen som dök runt eller gjorde bomben. Stillsamt och gott med en cider.
Upp på rummet, piffade till oss och till "Tiffany´s". Underbar mat.
Gick sedan och såg "Arkiv X", ska man ranka kvällen så fick den lägst betyg. Sevärd på DVD möjligen.
Sedan natti natti. Vaknade pigga och raska. Åkte hem.

Så nu ska jag bara vänta på att timmarna ska gå så jag får göra mitt dubbelpass imorgon. Hur dum kan man vara som lovar nåt sånt innan man går på semester??



Han är hemma...

.... och verkar inte vara sjuk alls faktiskt. Så nu ska jag vara en god och snäll hustru ett helt dygn, det är han värd!
Ska bli så skönt att lämna alla rosenmonster och få rå om varandra en liten stund.

Linn har tyvärr ont i halsen. Det är tur att det är hon, för det är lättare att lämna en stor hemma än en liten.

Lovis är på strålande humör. Hon var själv lycklig i morse för att hon sovit utan blöja. Hon vill det själv varje kväll men om hon inte "kissar kvällen" sätter vi ändå på henne en. Än har inga olyckor hänt. Fantastiskt vad länge blöjpaketen räcker!

Igår kväll var hon så söt.Först satt hon vid källartrappen och sa;
-Jag är snyggaste tjejen i stan!

Vid nattningen berättade jag för henne att sommaren snart är slut.
Hon blev fullständigt överlycklig;
-Oh mamma, då ska jag åka pulka och skidor.
(jag) -Ska du börja åka skidor den här vintern?
- Ja, och du med och pappa och Julia och Linn och farmor och farfar ska också åka skidor med mig!!
(tror att hon minns fjällsemestern i mars)

Sen låg hon en lång stund och sjöng en egenhändigt påhittad sång om sommaren som är slut, vintern, snö och pulka. Så söt.

Jag bara vägrar

Martin sa lite i förbi gående innan han åkte, att det var helt ok om jag ville ringa och kolla hur lugn och städad han är.  Jo, jag vill ringa och kontrollera, men jag vägrar vilt.
För tänk om han är precis så packad som jag är rädd att han blir - då blir jag ju förbannad redan ikväll för att han sabbar morgondagen.( Hängde ni med där?)
Och det vill jag ju inte!     Ska därför krypa ner i mitten av sängen redan nu och njuta av min nya tidning!!  I natt blir sängen bara halvfull,  om inte "liten" kommer över förstås!

Hög medelålder

Satt och patade med min svägerska Jessica idag. Hon har en underbart fin mage, som kanske innehåller en kille till, då har vi varsin triss!!
Hur som helst, hennes barnmorska hade berättat att på Östermalm (sthlm om nån undrar) är medelåldern 38 år för förstföderskor....
Hmmm....
Jag är 34 och har en sladd-unge....
Med risk för att bli mordhotad;
Är det verkligen så klokt att vänta så länge med att skaffa barn?

Hur mycket orkar man som förälder om man är +55 när barnen börjar gå ut? Nattvandrar man då? Hur är den egna hälsan?
Och förlängningen - som jag ser det är mor/far föräldrar en stor tillgång för avlastning (barnvakt). Om även nästa generation väntar till 40 innan de skaffar barn ser jag en kul syn framför mig. Gamla 80-åringar som kör sina barnbarn på rollatorn till lekparken! Hur många 80-åringar orkar det?
Visst finns det många pigga äldre i samhället, men jag tror att välfärdslivet/kosten kommer att minska dessa betydligt framöver. Hjärtsjukdomar i kombination med stress kommer att skörda fler än det hårda kroppsarbetet gjorde på 20-talisterna.

Varför är det så fult att skaffa barn när man är ung? Har själv fått försvara mig många gånger, var "bara"  22 år men med fast partner , fast jobb och egen villa när Julia kom.
Det gick hur bra som helst!

Utgång på en onsdag

Min storebror var så snäll och bjöd med Martin på en krogsväng i kväll. Det ska bli lungt, (säkert).

En annan gång (ca 13 år sedan) skulle de ta en öl ihop. Jag fick bära och knuffa rätt länge innan jag fick in dem i bilen mitt i natten. Innan dess stod jag skogstokig inne på dåvarande  "Jäger" för att få ut dem. De har varit ute många gånger sedan dess med mycket varierande resultat, JAG minns dock den där kvällen än.

Så nu är jag lite nervös.

Jag bryr mig inte om i fall fyllan blir total egentligen, karl är stor nog att ta vara på sig, men jag vill inte att han ska vara bakis imorgon.
Då är det vår enda, och sista chans, till barnledighet den här sommaren.

Jag tror (hoppas) att han har förstått mitt budskap. OM han är bakis imorgon får han ingen rolig fru.
Han vet vad det innebär. (Is i rösten nu)
Det kan sitta i i flera veckor....

Kontroll

Vi har stått i startgroparna för att hälsa på min bror m familj sedan tidig vår. Idag bär det äntligen av! De har byggt altan som vi inte sett och har en mage som växer pga en ny kusin, och den magen har jag bara skymtat förbi i Ed av alla ställen.
Det är inte jättelångt att åka, det tar en faktiskt inte särskilt lång tid alls. Har vi bara hittat en dag som passat alla och alla är friska tar det dryga halvtimmen ut till Hammarö härifrån.....

Men idag ska allt kontrolleras iaf!
Brors barnen ska frågas ut om allt, två grabbar 9år resp 6.  Han som är minst,(än så länge)  Elliot, börjar skolan i höst. Behöver vi veta mer om, klasskompisar och fröknar och allt annat nytt han ska uppleva. Undrar om han själv förstår att samhället nu kommer att binda upp hans fritid i 10 års tid? Det är längre frihetsberövande än om man begått mord...



Längtar till torsdag

Barn är en källa till glädje och jag älskar mina tjejer över allt annat på jorden.
Nu har vi umgåtts varje vaken minut, ibland har vi även mot min vilja umgåtts sovande, i nästan fem veckor. 

I eftermiddags gjorde Martin något oväntat och spontant (händelsen blir inte förrän på torsdag men lite planering behövs ju, förstår alla som har barn). Han bokade barnvakt hela torsdag em/natt!

Vi fick presentkort på Tiffanys i julklapp, inte hunnit gå dit än, så där ska vi äntligen äta på torsdag kväll.
Eftersom Martin dessutom ligger mycket på hotell, samlar poäng a´la ica kort typ, har han även bokat in en gratis natt Scandic så vi inte behöver vara nyktra (då heller).

Vi har också massa bio kort som dräller efter födelsedagar och dyl så Mamma Mia! får nog ett besök av oss.
dessutom får vi äta frukost i lugn och ro på fredag morgon.

Ett dygn i sus och dus, helt gratis!!!

Hur mycket kan/får man längta efter att lämna bort sina ungar?


Liten lunch...

Vi är många nu i vår familj, märks väldigt tydligt när man "bara ska steka några pannkakor till lunch". För att vi ska få mat någongång har jag börjat steka i två pannor....
Det var väldigt nervöst de första gångerna men nu går det som en dans!
Bildbevis på simultan kapacitet i stor skala. Är det sex personer som ska äta blir det ju några pannkakor, (ja, Felix är här och matfriar).
Sen mumsas det i några minuter och sen är det fullt ös igen!! Låter som det är elefanter på övervåningen!
 

Fönster

I vintras blåste vårt sovrumsfönter upp och den yttre rutan gick sönder. Som dom vikingar vi är har vi lämnat det åt sitt öde; tills idag.
Av någon anledning beslutade någon att rutan ska bytas just idag. Det är kallt och blåsigt ute, klart vi ska plocka ur fönstret då....
Dessutom är det jag som måste måla allt, alla lager.
Dessutom är han sur.
Dessutom kommer det vänner i eftermiddag.
Dessutom är Linns fönster helt murket och behöver bytas helt, inte gratis!
Nu är jag grinig oxå.

Storm?

Det kan bli riktigt blåsigt och regnigt i kväll/natt. Dessa muntra nyheter fick jag av grannfrun Helene, när hon kom hit med Lovis stora kärlek Felix ,och hjälpte oss med pajen.
Så nu har jag haspat precis överallt.....(Hoppas att ingen blev instängd!)

Vi skulle ha hjälpts åt under kvällen att fylla på H blivande jordgubbs land med härlig hästdynga (som jag har obegränsat med), men nu har regnet kommit så istället ska vi montera rosenbågar.... Tydligen har hon tre kartonger med miljontals små plastpinnar som ska bli tre bågar.
Vi tror att vi fixar det galant om jag tar med mig en "handväska" upp..... Vem vet, vi kanske kan bygga ett nytt Eifeltorn?


Jösses..

...vad effektiv jag varit idag!
Sov till nio, mycket skönt. Drack morgonkaffet, väckte Julia och drog med henne ut i stallet som vi har storstädat!
Ut med det gamla ströt, skurat väggar och golv. Så fint det blev! (Såg ut som det bott grisar där) Detta "måstet" har hängt över mig hela semestern och vi blev positivt överraskade att det bara tog tre timmar. Nu ska det bara torka i nägra dagar så är det dags att börja lorta ner det igen....
Eftersom SMHI lovat massor med regn tog jag sen och grävde upp och omplaterade de där syrenerna jag nämnt tidigare.
Men var är regnet?
Nu måste jag väl ut och vattna istället.

Martin, Linn och Lovis har roat sig med blåbärsplockning. Nu ska jag snart bli serverad kaffe och nygräddad blåbärspaj med vaniljsås.... Lyxliv!

Efter det gör jag nog inget mer. Ganska sliten i kroppen faktiskt.

Lärde mig min egen kamera

Blev sur när jag inte hittade kameran. Frågade Martin vart den var och han säger att den låg i nyckelskåpet, typ lika Lovis-säkert som vapenskåpet. Vem kan ha lagt den där?? (Jag).
Tog lite kort för att bildbevisa att min familj lever; då hittar jag inte kabeln för att föra över bilderna med. Nu är rädd att jag lyckades dammsuga upp den förut (jo, lite energi föll över mig).
Plockade därför fram vår egna kamera, och den fungerar nästan på exakt samma sätt som den andra....phu!

  Linn i match dräkt. Medaljen och T-shirt i vinst.  TV- mys


 Vinglaset som skymtar vid Tv-myset är mitt. Tomt på bilden men ska nu fyllas på ur köksfönstrets basföråd..... Ser bara ut så här i semestertider, det försäkrar jag. Övriga tider på året är detta fönstret belamrat med viktiga lappar som kommer från skolan.

Cupen är slut.....

....och tjejerna kom på 7;e plats av 14 lag, jättebra!!
Min tjej var för det mesta back och försvarade ca en kvadratmeter av planen, jobbigt att springa....men några bra räddningar fick hon in. Överlag var flickorna tröttare idag men de kämpade väl ändå och höll humöret uppe.

Om nån undrar varför det inte finns bilder längre så har någon, (vill inte peka ut någon speciell men hon är inte en meter hög än) lagt den någonstans då hon anser att kameran är hennes. Egentligen är det Martins arbetskamera, vilket betyder att vi inte betalt den, som gjort att hon får "leka" lite med den. Vår egenhändigt betalda kamera får hon inte röra alls.....
Tyvärr kan jag inte med vår egen.

Borde göra något vettigt nu av dagen som återstår men har ingen lust att städa och tvätta. Julia fick däremot energi någonstans ifrån och städar sitt rum på eget initiativ, minns inte när det hände sist. (Hon kan vara pigg pga att hon sovit till 11.30 idag men tillfällig sinnesförvirring är troligare).

Ska gå upp och se om lusten att städa smittar av sig, det tror jag inte men det kan vara värt att prova!

Tjejerna kan spela!

När vi anlände till Ilanda IP hade kils flickor -98  fått styk i de två första matcherna. Trots spöregn och förluster var Linn på strålande humör, liksom resten av tjejerna. Det gav resultat; oavgjort, vinst och vinst de sista tre matcherna!! Så nu är humöret ännu bättre inför första spelet imorgon kl 9.15. Linn är gött sliten i kroppen, glidit runt i nattlinne sedan kl sex! Sover säkert gott inatt.

Själv har jag suttit med regnjacka och paraply halva dagen så nu under kvällen flyttade vi runt lite rosor... Måste röra hullet lite, annars är jag inte förtjänt av ett glas vin!

Skål för sista lediga lördagen den här semestern!

Mulet

Havanna ligger just nu och vilar i hagen. Undrade ett tag vag hon såg som var så intressant - hon låg och tittade ner mot skogen.
Och där, en halvstor rävunge som busar omkring! Tur att Martin inte är hemma nu, rävjakten började nämligen 1 aug....
Han har jagat en del här hemma de senaste dagarna.

När vi på kusten flyttade det hit en hel släkt med skator. Jag hatar skator, alla kategorier. De roar sig med att skita i våra dynor på altanen, golvet likaså. En soppåse som står och väntar på fastun för att bli buren hela vägen till tunnan, är snart genomletad och utspridd över gräsmattan = Äckligt.
Men skator skjuter man inte hur som helst. Listiga små varelser som när Martin kommer ut med bössan (smygande som en indian), flyger ca 50 meter och sätter sig och skrattar åt honom. Nåväl, han har fått en.

Nu ska Lovis och jag pyssla lite här hemma medan vi väntar på att Julia ska vakna hos en kompis. Sen sticker vi och tittar på Linn som spelar cup i Hertzöga hela helgen.

Tidiga fredags kvällar

Har haft en riktigt bra dag/kväll.
All ved, sånär på ngn kubik är under tak, så nu är vi förberedda för Kung Bore (groteskt tidigt att tänka på honom nu, men man kan vara mer säker på att han kommer än att sommaren blir bra).

Läste i en bok en gång att "sommaren är svenskens stora livslögn". Hela långa vintern (med tillhörande höst och vår) väntar vi på sommaren då allt blir bättre och lättare. Vi ska få oändligt långa varma kvällar, sjöarna ska vara fyllda med fisk, myggorna ska inte vara så jobbiga, inga strumpor, inga förkylningar.
Så kommer sommaren. Det regnar. Och regnar det inte så är det massa annat som slår fel. Men svensken tänker ,(enl författaren jag ej minns namnet på) att nästa sommar då.....
Är vi så patetiska?

Ikväll har vi hur som helst haft en sån där kväll man längtar efter på vintern. Vi har haft vänner här, ätit pizza på altanen, druckit några drinkar. Nästan inga mygg heller.
Ett liten men.
Dom (vännerna menar jag då) har en flicka i Lovis ålder, (heder åt småflickorna, de gjorde sitt bästa) och de små orkade inte leka mer efter halv tio.
Så då tog sommarkvällen slut.
För om jag ska vara ärlig orkar inte jag heller så mycket längre och imorgon ska vi på Linns fotbolls cup.
Natti natti.

Ny dag

Nyklippt med nyfärgade ögonbryn känner jag mig som en ny människa. Härligt.

Lovis är på ett utmärkt bra humör (hittills idag), har t.o.m ätit frukost, äter nu en glass på altanen och verkar njuta av livet.

Igår kväll var vi nästan barnlediga, de stora flickorna sov hos kompisar och den lilla la sig tidigt. Så vi år en god middag, kröp upp i soffhörnen och såg en bra film. Det var så lugnt, ingen som sparkades, ingen som skrek åt den andre att vara tyst, ingen som bråkade om godisbitarna i godisskålen..........

Vädret har vänt.
Den sista tiden har vi sovit med fönstret vidöppet, så även inatt. Vaknade vid två-tiden och frös som en hund, fast jag hade duntäcket uppe vid öronen. Plågsamt kallt att gå upp och stänga.
Sen kom en liten tjej och tryckte ut mig ur sängen, hon fick pappas värme (iskall om benen), och jag la mig i Julias säng. Det gick också bra.

En vecka kvar på semestern. Vad fort det gick. Känner mig lite vemodig inför det faktum att det är ett år kvar till nästa sommar. Snart dags för tidiga mornar, gympa-påsar, innebandyträningar, förkylningar och föräldramöten. Julia och Linn har iofs sagt att de börjat längta tillbaka till skolan, men just nu längtar inte jag till jobbet.
Ska göra allt för att njuta av de sista dagarna.

RSS 2.0