Mina nyårslöften inför 2009

De senaste tio åren har jag inte haft några nyårslöften.
Men jag ska göra ett försök i år. Det som klaras klaras, det jag inte klarar för väl vara då. Jag tar inte så allvarligt på de här löftena. Sådandt jag lovar barnen, eller mitt löfte i kyrkan till Martin, är jag däremot noga med. Annars lovar jag sällan något till någon.

Här är de;

Lära mig att spara pengar (tömmer glatt kontot var månad utan en tanke på något som kallas "Framtid")

Raka mina ben regelbundet (Martin tror att han förlorat känseln i sina ben när han nuddar mina, så kan vi inte ha det)

Städa ur alla lådor före påsk. (stulet från min bror och svägerska som hade det i fjol, vet inte om de fullföljde men idén är lysande)

Umgås mer med barnen var för sig.

Allvarligt försöka sluta röka någon gång under -09

Seriöst försöka sluta äta godis framför TV;n på vardagar.

I övrigt minns jag 2008 som ett bra år. Vi höll oss friska om man bortser från min lunginflammation i mars. Lite förkylningar har svept förbi men inget allvarligt.

Vi köpte husvagn. Vi hann iaf spendera 10 nätter i den i år. Hoppas innerligt på fler turer 2009.

Barnen (de stora) var till Alcudia med farmor och farfar, en resa de njöt av för fulla drag. Martin och jag gjorde vårt bästa för att kunna njuta med dem på hemmaplan, från jobbet.....

En olycka med Lovis inblandad skakade mig i grunden. Insikten att mina barn är dödliga var lite av en chock som sitter i än. Tanken på att något av mina barn skulle försvinna till himlen före mig själv kändes otänkbar förut. På ett sätt är jag tacksam, kändes som en varning. Man får inte ta sina kära för självklara utan älska dem varje dag.

Jobb och skola har flutit på. Inget särskilt har hänt och i tider när människor blir varslade var och varannan dag är vi tacksamma att vi har våra jobb. Även om de känns motiga ibland.

Vi har umgåtts för lite med våra vänner i år igen, hoppas på mer tid och tillfällen till det 2009.

Många av våra vänner och släktingar har fått tillökning. En hel drös med fina friska barn har gjort entré, och sådant är alltid roligt.
2008 var också året vi beslutade att skaffa ett barn till. Det blir ju, trots att det inte är en vanlig graviditet, en historia som följer med in i 2009.


Ha en underbar kväll med nära och kära.

Riktigt gott nytt år på er allesammans!

Kram

Kväll

Kväll igen.
Ännu en dag som försvunnit på tråk-saker. Handla, tvätta bil, laga mat.

Jag vill hinna jul-lova också, badhuset, åka bort och träffa långväga vänner.

Men sånt går nästan inte att genomföra längre. Mina stora flickor är så stora, de har en egen agenda, bästisar de själva valt (dvs inte mina vänners ungar) och vill umgås med på ledigheter.

I två dagar har storisarna växlat boende hos farmor. Varsin shoppingdag fick de i julklapp och oj, vad de gillade det! Linn kom hem idag med ny klänning, leggins, jeans och nya toppar. Urtjusig är hon.
Julia har ekiperat sig idag, men det har vi inte sett ännu då hon sover hos farmor inatt. Farfar har roat sig med arbete.

Imorgon ska vi hur som helst fira in nyåret. Kompisar kommer hit och vi ska ju äta förstås och skåla in det nya 2009 i badtunnan. Det ser vi fram emot.
Får väl se om jag och någon mer kör repris på att sjunga "Sing star" till gryningen. Det gjorde vi förra nyåret och min motståndare vann, han "hummade" bara rätt toner. FUSK!  Jag sjöng minsann, fast inte rätt.....

Lugn, bara lugn

Jag har allt under kontroll, även om jag måste använda grannarna till hjälp för det som glömdes bort i affären. Citroner och rostbröd stod på listan, som låg på bänken här hemma...... Väldigt vanlig företeelse, tyvärr.

Jag har iaf gjort såserna till imorgon, har provsmakat båda ungefär 20 ggr, lika goda varje gång.

Senare ikväll ska jag göra räktårtan, den är lite trixig, gelantin är jag inte så van vid men det har gått förut så det ordnar sig nog.

Pannan är visst bara halvgalen så det löser sig, den häller bara ut en d-vla massa vatten men det går ju bra, vi är ju lediga och hinner gå och fylla på systemet i tid och otid...... Just nu känns det extra bra att vi inte betalar för veden eftersom det är varmvatten den lilla djävulen häller ut. Hå hå, ja ja.

Mus-lukten är dock kvar. Med besked.
När vi kom från stan (där jag fyndade ett par svarta byxor, det var allt) höll vi på att storkna redan i hallen av stanken. Nu hade vi emellertid inhandlat en sorts "plug in" grej (in i vägguttaget) som ska neutralisera dålig lukt samt ge vårt hem "En fräsch och trevlig doft", vi får väl se om de tänkt på att kunna kamuflera liklukt. Väntar med stor spänning på det stora miraklet. Någon gång borde ju reklamen ge det den lovar, eller?

Nu ska jag få lite mat som min käre har lagat. Mums. Bäst att ila.

Stora trauman

Tydligen har pannan havererat i natt.

Jag vet inga detaljer, för jag vägrade lyfta mina blå ögon mot maken inatt.
Efter att han hoppat ur sängen sisådär fem gånger till pannrummet, undrade jag om han fått magsjuka (jag ville inte låtsas om att jag hört vad han pysslat med, han kanske ville ha hjälp där vid tre-tiden när jag sov som godast, ja, jag är jätte ego)
Då morrade han något om att han bara försöker hålla systemet igång så han kan ringa rörmockaren direkt på morgonen. men han sover än. Så allvaret vet jag sannerligen inte graden på.

Känns trevligt om vi ska inleda vårt nya år med ett oplanerat pannbyte. Kan säga att det inte låg med i vår budget. Ingen budget finns alls, i ärlighetens namn. Hå hå ja, ja.

Nog om det, återkommer när det finns något att säga.

Däremot ska jag justera mig lite. Jag har räknat mina barn och mina katter, de är fulltaliga. Så stanken i köket måste bero på en älg, (eller möjligen två) ingen liten mus kan väl lukta så illa?!
Doften trängde inatt upp i vårt sovrum. Jag som ständigt är lite tät i näsan märkte inte det förrän jag tagit natt-dos av Nezeril. (Jag är grymt beroende, mina tio dagars användning gick ut någon gång i oktober...)
Jag önskade då att det gick att snyta ur Nezerilen igen och förbli tät.... Blä vad det stinker!

MENY

Japp, idag klubbades nyårs-menyn

För er som ännu velar runt och funderar kommer den här, för ev inspiration;

Förrätt
Räk och avokado tårta med stenbitsrom
(Mat Tinas recept, underbar, favorit i repris)
Vitt vin

Huvudrätt;
Grillad entrecoté med Pommes Anna (gubbarna ska jagas ut i kylan och grilla på riktigt)
Rödvins samt peppar sås (får bli två såser, gick inte att välja de är lika goda)
Varma grönsaker (sparris eller grillad tomat, inte säker än)
Rött vin

Efterätt
"En fantastisk paj"
(Den heter så, grannen gör den, någon god botten, med bär och god röra på som ätes med glass, spännande)
Kaffe och avec

Får se hur det går i år, vi brukar ha svårt att hinna äta allt. Dricka brukar vi däremot inte ha några bekymmer att hinna med, harkel.

Död och elände

Dra mig på en liten vagn! (Vet inte vad det står för exakt men jag har alltid kopplat det till att man är irriterad/uppgiven för något)

Nu har det dött en mus i en vägg igen!
Nu stinker det i köket och lilla hallen. På onsdag kommer det gäster. Som ska äta. I vårt kök som luktar äckligt.

Jag ska sluta ge katterna mat, de är helt enkelt för lata. I två dagar har de legat på dubbelsängen och bara gått ut för att uträtta behov. Samt jamat efter mat. Högljutt.

Latmaskar!

Nu är sötebröds dagarna över för deras del, Klara lär klara (vilken ordvits det blev då, helt av sig självt) sig väldigt länge för hon är så tjock att benen snart inte når till marken.
Figaro däremot är bara lite vinterfet. Han är dessutom den som skriker mest efter mat, väldigt ihärdigt, så vi får nog skaffa öronproppar om han ska svältas.Kräk......!
(men vi älskar honom! Han är den snällaste och goaste katt jag någonsin haft)

Ledighet

Första lediga dagen är hitintills alldeles underbar.

Sovmorgon.

Granen med alla eländiga barr brinner i pannan.

De flesta tomtar har packats ner.

Långpromenad i kylan, men med hög puls så frös jag inte.

Fika med grannfru med barn, då Martin och Lovis bakat en kladdkaka medan jag gick promenad, (han är nog rädd att jag ska minska något hekto i vikt).

Nu är Lovis och röjer hos ovan nämnda granne och jag ska gå och vila middag, för första gången i friskt tillstånd på säkert tre år. Mmmm!

Vi har också fått förklaringen till "magsjukan" igår. Massor av halstabletter med xylitol..... Tack och lov!

Jag njuter, jag mår bra, jag känner att jag lever (på ett positivt sätt, vanligtvis känner jag att jag lever pga griniga ungar, arbetsbördor som är mig övermäktiga och supertidiga mornar).

Stabilt

Har Linn och Lovis ätit något olämpligt tro?

Natten har varit hur tyst och lugn som helst, som sig bör. Ingen har kräkts eller gjort andra tokigheter som det är bråttom med. Lovis har gjort sitt morgonbesök på toa och det var "stabilt".

Hmm.

Vi klarade oss kanske.

Hur som helst. Idag ska granen ut. Nyårs-menyn måste planeras och förhoppningsvis inhandlas imorgon. Tyvärr måste det nog bli ett besök till dricka-affären (grannpojke i Forshaga uttryckte sig så när vi fick sysembolag där, 5 år gammal. "Maria, jag har varit i nya affären och det fanns bara drickor där", så söt) och jag gillar inte att vara där med alla andra. Kanske ska skicka maken?

Planerar även en lång promenad. Kanske tillsammans med Julia och lilla (men superfeta) Havanna. Jag och Havanna behöver verkligen motionen, så det är i sin ordning om Julia rider, hon ska inte tappa ett gram till, gud förbjude!

Imorgon måste jag till stora stan och besiktiga min bil. F-n. Vill ju inte trängas! Hoppas det inte är rea på bilprovningen.

Adjö så länge från socialfobikern.

Besvikelse

Lämnar magsjukan för en stund för att nämna gårdagens stora besvikelse.

Tittade på "Selma", en liten miniserie i två delar som SVT producerat. Förväntade mig något riktigt bra, deras biografier brukat tilltala mig, välgjorda, fyllda med svensk skådespelar elit. (Därtill brukar jag alltid tänka att jag får någon sorts valuta för den hutlöst dyra TV-licensen som jag är för feg för att låta bli att betala. Jag kanske vill bli politiker en dag, man kan aldrig veta).

Men nu blev jag riktigt besviken. Jag hade verkligen sett fram emot att få se en film om Selma Lagerlöf, om hennes liv, både som person och som kvinnlig författare, i en tid då kvinnor inte var jämnlika männen på något plan.

Men det handlade nästan uteslutande om hennes homosexualitet! Ärligt talat, vem är uppriktigt intresserad av hennes äventyr i sängkammaren? Inte två timmars intresse iaf.
Däremot märkte jag idag att den äldre genenrationen rent av tog illa upp. Martins morfar (snart 90 år) var upprörd över hur Tv framställde värmlands största och mest kända författare. Jag håller med honom.

Nej, jag får väl fundera igen på hur jag ska göra med den där licensen. Ska den gå till sådana här skitgrejer ser jag hellre på reklam-finansierat på någon annan kanal.

AAAAHHhhh....

Ganska exakt två timmar in på min långa, långa ledighet gick larmet om sjukdom.

Vi hade nyss kommit på kalas hos Martins bror när Lovis skriker Färdig på toaletten. Innehållet i den var inte hårt. Nåväl, en gång är ingen gång, gick och satte mig vid bordet. Lovis tassade efter, drog Martin lite i ärmen.

- Pappa...jag har bajsat på mig...

Samtidigt, mitt emot mig utbrister Linn:

- Jag har så himla ont i magen!

Vi gjorde en snabb sorti, jag och de minsta. Lyckligtvis hade vi två bilar eftersom jag kom direkt från jobbet.

Nu har jag förhoppningsfullt tagit en näve vitpeppar-korn. Så fort jag tror att vattnet jag svalde ner med har lämnat magsäcken planerar jag att klämma till med en 12;a ren sprit. (Får väl bli julsnapsen, det är den enda rena sprit jag gillar). Visserligen krävs både tvål och sprit för att döda magsjuka men tanken på att dricka tvål känns så där kul faktiskt.

Så ha det så roligt alla ni lediga människor där ute, som har klämdagar och mysigt och kan umgås.

Jag är inte bitter!
(När jag räknar 48-timmars regeln inser jag att nyårs-festen här hemma ligger pyrt till om inte detta ger sig typ NU!)

Barnledig

Plötsligt händer det.

Jag blev barnledig, helt oplanerat. För ca 1½ timme sedan traskade liten med Felix hem och de stora är också hos kompisar.

Jag hann titta på "Selma" i lugn och frid.

Hoppsan, nu kom kom de små, och de gråter...

Undrar....

På väg hem från jobbet idag fick jag se något märkligt.

Troligen hade de i bilen framför varit på ett stort vauhus och köpt sig en ny resårmadrass.

Denna madrass låg på taket. När jag kom nära såg jag att föraren hade armen ut genom sidorutan och höll på madrassen.
Blev lite pirrig i magen där jag åkte bakom, kom snabbt ikapp för de körde i 70 km/h. Vad höll de på med?
Jag blev glad när det blev tvåfiligt och jag kunde köra om. Tittade noga på ekipaget när jag körde förbi.

Tro det eller ej;

Madrassen låg direkt på taket, omknuten i bakänden i railsen med något som var oroväckande likt ett skosnöre.

Framändan av madrassen var inte fastknuten alls (om nu snöret gjorde någon skillnad där bak) utan föraren höll sin hand ovanpå.
Nu är inte jag något mattegeni för att kunna räkna ut så här på rak arm vad vindstyrkan blir om man åker i 70 km/h men jag kan snabbt lista ut att karl´n som körde inte skulle ha en chans att hålla i madrassen om vinden fått tag under. Då skulle jag ha fått en madrass med trästomme framför/på mig mikrosekunden efter....

Undrar hur de tänkte, de i bilen framför?

Nu är det slut

På julefriden.

Tillbaka på arbetet. Känns inte alls kul när hela familjen har långledigt, myser i pyjamas ända till lunch, ser en film och har det allmänt slappt och gott. Jag missunnar dem inte, tvärt om. Men jag vill vara med!

På jobbet hade jag 4 intoxer av 6 möjliga patienter. Julen kan verkligen locka fram det värsta ur en del.... De hade inte gjort det av livsleda utan för att straffa någon annan vilket alltid gör mig på uselt humör.


Men nu är jag hemma, vi väntar hem några vänner och ska suga ut några jultimmar till. Några ischoklad finns kvar, granen orkar jag inte med nu så den får väl sprida lite mer glädje. (Den torkar ju mer ju längre den står och då brinner den bättre i pannan sen...)


Kväll

Lugn och frid i huset.

Nyss hemkomna från Martins mormor. Lovis har kört järnet med kusinerna Lovisa och Hugo. Sömnmässigt låg hon efter, julafton är en hård dag om man är tre år, vilket resulterade i en hel del tåårar och att hon somnade gott, fort.

De stora flickorna är kvar och ska komma hem med annan skjuts.

Jag och Martin är nästan lite glada för vår tidiga hemfärd, har krupit i pyjamasarna och ska se på film.

Utan godis.

Just nu är jag fullkomligt nöjd.

Uppdatering

Julen rusar förbi i rasande takt, förstår inte varför det är så.

Dagen och kvällen igår var helt fantastiska, god mat (för mycket av allt givetvis), snälla barn, snäll tomte och badtunna.

       

Ägghalvorna hade Linn gjort, jättegoda.I morse trodde jag magsjukan hade drabbat oss, (det var illa... Så illa att jag valde att gå ut till hästarna i morgonrock och inte i overall så förstår ni) men det var nog bara Verkmästaren i magen som fått nog.... Knäck, skumtomte, rosa rostbiff, omelett, nubbe, lite rödvin, glögg; jag förstår om han hade besvärligt.

Tomten kom och Lovis var helt exalterad. Vi andra skrattade förtjust över henner reaktioner, av en slump var det strumpor i de två första paketen men hon strålade som en sol, tackade tomten översvallande och var så glad. Bäst av allt var kassa-apparaten. Hon tar betalt för allt.


Liten och nervös, tomten har kommit!


Linns bästa julklapp var ett staffli och innebandy-klubba.
Julias bästa var Sims 2 och armbandklocka.
Martins bästa karaff och vas.
Min favorit barnvakt med bio samt en kruka som Linn gjort.

Vi fick många fina och bra saker av tomten, vi har nog varit snälla!Sopberg


Nu får vi snart besök av N o M som är hemma från Göteborgs-trakterna. Långpromenad och fika och mycket "hinna ikapp" skvaller ska utföras.

Sen bär kosan till Martins Mormor för middag.

Kanske hinner med något inlägg framöver, vi får se, imorgon börjar arbetet.....

För oss som är beroende

Julafton eller ej, ett inlägg får det bli innan paniken slår till.

Vi har haft en underbar morgon. Sovit länge, öppnat små-paket och ätit lång frukost. Snart kommer släkten och jag hoppas att allt går vägen; att maten räcker, att barnen blir glada för sina klappar och att inte glöggen glöms bort på spisen så spriten kokar bort.Lovis och Klara myser under granen bland julklapparna ♥Julfrukost med varm choklad med vispgrädde (tradition)


Känner en stor tacksamhet för att vi har varandra i familjen, att vi har hälsa, jobb och bor i ett land vi kan känna oss trygga i. Vi har underbar släkt och många vänner omkring oss som hjälper oss igenom vardagen, var och en på sitt sätt.

God-Jul.

Uppersittar kväll

Kul med barn....

Uppesittar kvällen hos Martins bror med familj tog slut med ett illvrål ca 20.30. Då fick de små nog och det var signalen för att packa ihop.

Nåväl.

Martin och jag ska nog kunna mysa själva, (Hehehe, ja, jag är full i alkohol...)

Hur som helst hade vi jättetrevligt och mysigt hos A och M. Glögg, fika med värsa goda pajen (som till 50% bestod av mandelmassa som jag avskyr men det hade M lurat bort så jag åt två stora bitar, fy på mig) samt till mig som inte körde lite, lite sprit... (eller, jag blandade inte själv, de stod på bordet när jag luftat mig på trappen så nu är jag ganska glad i hatten).

De små bytte julklappar med varandra och var hur nöjda som helst.

Barnen, de små, ställde även vid flera tillfällen upp sig och sjöng så fint för oss. Små grodorna, Lilla snigel och Bä, bä vita lamm är ett utdrag ur reportoaren.

Kort togs givetvis men jag har glömt att fråga om de får publiceras så vi får se om de
dyker upp.

Nu ska jag prova lite mer glögg, det är ju jul!

Tack

I år har vi fått så många julkort.

Jag tackar så väldigt mycket för dem alla! Så fina kort med underbara hälsningar och bilder på alla barn vi har omkring oss. ♥

Mitt dåliga samvete har krupit sig på.
Jag har inte skickat ett julkort på säkert tio år. Ett medvetet val. Har i min enfald tänkt att julkorten till oss skulle tunnas ut med åren men så blev det inte.


God jul allesammans, igen!

Duktiga jag

Som bidrag till familjens slit, bäddade jag rent i sängar i går. Har nu lite tvätt att ta hand om...

Rostbiffen står i ugnen.

Potatisarna till julköttbullarna kokar.

Hyacinterna (omgång två) blommar och doftar.

Granen barrar  (och jag lovar och svär att jag vattnar den i år).

Det är jul.

Jaha.

Bara att meddela Eder.

Den ena musen drabbades av fällan under natten. Grymt.

Jag tror nämligen att han dött av chock över att hans husfolk var så otroligt vidriga. Det varnämligen bara en bit av tassen och pyttelite av svansen som satt i fällan...
Tack och lov var den död, sprang inte runt med fällan, för då hade jag smällt av.

Hyresgäst eller parasit?

I Abbes bur har det flyttat in två möss. (Abbe är Linns kanin)

Såg den skymta förbi medan jag fyllde på vatten för att fylla på utekaret. Hajade till och tänkte att bara jag kommer in ska fällorna flyttas (stod i sadelkammaren), ingen pardon!

Hämtade fällan och ställde den utanför buren (för Abbes skull kunde jag ju inte ställa den i buren, trots att det var där mus-h-vetet var.)

Ställde mig sedan och tittade in i buren.

Den lilla musen sprang omkring, hoppade runt, grävde ner sig i höet, åt lite frö mellan sina tassar och tittade ibland på mig med sina stora pepparkorns ögon. Rusade även runt som en tok i några rörförgreningar som Abbe växt ur. Den busade helt enkelt.  Ångrade fällan och fick svår beslutsångest. *Suck*

Gick in och hämtade Linn, Martin och Lovis.

Linn tyckte de var ursöta, för då dök det upp en till!

Lovis var inte lika mjuk...
- Titta mamma på råttorna, ska vi inte döda dom?! (Hon är väldigt lantligt fostrad insåg jag)

Martin är realist.
- Låt fällorna stå, de kan sätta eld på hela bygget. Tänk vad mycket hö som finns här!

Ena fällan ställde jag precis utanför ena röröppningen i korsningen som musen tyckte så mycket om. Vips så sprang den in och Linn och jag höll andan i väntan på smällen. Men den kom ut ur en annan öppning och vi drog en suck av lättnad. (Vi vet inte riktigt vad vi vill, vi är inte lika hårda som Lovis och Martin)

Så fällorna står där men jag har ont i magen. Förmodligen var den ena musen efterbliven, för de brukar inte visa sig på det här sättet i vanliga fall. De är väldigt skygga.

Mitt i den fantastiska julhelgen ska jag alltså avliva/mörda en efterbliven mus. Jag kommer inte få några julklappar alls.

Magi

Julen är magisk.

Idag  fick jag riktiga, konkreta bevis för att det är så.

Vår "revisor" har gått igenom min deklaration och kommit fram till att skattemyndigheten har gjort FEL. (Han har jobbat som skattekonsult i 200 år innan han blev pensionär så det känns som han menar vad han säger) De har faktiskt missat mina moms rutor. Inte sett dom alternativt skitit i dom, jag vet inte. Hur som helst har vår konsult på väldigt fin byråkrat svenska, i mitt namn, skrivit ett överklagande som jag ska skicka in till dom.

HURRA!

(Elgiganten,
here I come)

Mitt i allt

Ett inlägg, bara till dig Madde.....


Min familj är fantastisk och underbar. medan jag slappade runt på jobbet (ja, ni hörde rätt, jag slappade på arbetstid, mina patienter var som skänkta av självaste tomten), storstädade de övriga hela huset. Linn har imponerat stort. Hon bet ihop och skurade en toalett, (för henne lika äckligt som att tvingas slicka i en pissoar-ränna).

Kuddarna i soffan är tvättade och uppfluffade, golvlister avtorkade, dukarna ligger släta på torkade bord.

Fantastiskt!

Sen tror jag inte att det är renbäddat i sängar och så men det kvittar just nu, de har ansträngt sig till sitt yttersta och det är det som räknas.

Som grädde på moset tog farmor och farfar hand om våra två yngsta barn, (den äldste är hos en kompis vi glömde inte ett barn på något konstigt ställe om någon undrar) så jag och Martin kunde hämta hem all julmat. Det var nästan tomt på folk i affären så jag har för första gången i hela mitt liv handlat julmat utan att få förhöjt blodtryck en enda gång!

Inte mindre än åtta kassar med blandade varor som vi, tillsammans med några få släktingar, förväntas äta på en enda dag. (Tjena mittbena, kommer ju inte att funka, ändå undrar jag om vi verkligen har köpt så det räcker till alla).

Jag återkommer under kvällen men jag vill ju inte att släkten långt, långt bort ska flippa ur, så det fick bli ett litet livstecken....

Kvälls-mys

Maskiner är effektiva; just nu sköter tvättmaskinen jultvättningen av Tv-rums mattan. Det betyder att jag kan göra annat, blogga, lukta på julskinks doften och göra ingenting.

Nice.

Imorgon är det slutspurt som gäller. Känns fortfarande rätt lugnt, (jag har kommit ihåg att ta upp rostbiffen på upptining) och om alla hjälps åt imorgon när jag kommer hem ska städning och trillning av köttbullar kunna klaras av i ett nafs.

Dagen har inneburit ett jättefika hos min mormor. Hon är rar men jag undrar hur mycket hon tror att man orkar trycka i sig på ett fikabord?!
Jag klarar inte längre att få i mig 8 sorters kaffebröd, Lovis var den som presterade bäst vid fikabordet. Men hon hade hoppat över middagen innan vi for så hon hade väl gott om plats.....

Nu ska jag natta hästar och krypa upp i soffan med skinkmacka och film. Lägga mig tidigt och be till gudarna att det är julefrid på jobbet imorgon.

Fjärde advent

Just nu känns det som att sysslor att göra inför julafton blir en promenad seger. (Förstår inte att jag vågar skriva det.....)

Kvar att göra:

Köttbullar

Rostbiff

Handla maten

Städa så där lagom. Jag inbillar mig att det inte är så himla ingrott med skit här hemma. Och är det lite damm i något hörn har inte det spolierat någon julafton förut, så det går nog vägen.

Har ett dagpass kvar att göra imorgon. Men då är Martin hemma. Kanske ska skriva en lista till honom?

Vi är hur som helst friska, ingen magsjuka så långt ögat når. Den borde ju ha drabbat oss nu när det gått på dagis hela veckan och Lovis varit där.

F.ö åt jag säker 20 st knäck efter inlägget igår. Vill bara meddela sanningen, jag ljög när jag skrev att jag ingen bit skulle ta före julafton. Eller ljög, jag ändrade mig.

Spyfärdig

Nej vi har inte magsjuka.

Men oj vad jag har provsmakat julgodis. Kommer inte ta en bit till före julafton, jag lovar och svär.

Jag har däremot gjort allt julgodis klart, så nu blir det inga fler brända grytor eller varmt socker på fingrarna.

Vi bakade i sällskap med två små pojkar med medföljande mor.  Trevligt på alla sätt!  (Fast nästa gång kräver jag att få träffa far i det hushållet, jag vill ha bevis på att han existerar!) De små lekte så gott de orkade men ingen av dem var 100%-ig så de lekte mest var för sig. Den yngsta roade sig med att ligga under bordet och trycka i sig smulor, stackarn. Vi stora försökte oss på kaffe och skvaller så gott det gick.

Julia och Linn rullade marsipanbollar och öste knäck med väldig fart. Så nu är det klart!

Nu ska vi krypa upp i soffan och se någon film. Ingen aning om vilken, det går en hel drös ikväll.


Lovis är just nu jätteledsen. Hon kom nyss på att hon inte har några paket att ge bort i julklapp. Hon tror på tomten, men har ändå märkt att vi köpt och slagit in presenter som ska ges bort. Men hon har inga.

Inte lätt att trösta men vi har kommit överens om att vi ska "pärla" lite imorgon. Det blir nog armbamd och halsband till hela släkten! Det blir bra det!

Christmas time

Äntligen hittade vi den, "Something about Christmas time" med Brian Adams. Långt bort, gömd bakom siffror i datorn låg den.

Underbar jullåt, alla kategorier. Den, och "O helga natt" med Hagegård. De skiljer sig i stil ganska mycket, men sån är jag......

Pizza är gott, liksom fläsk m. löksås.

Skumtomte eller turkisk-peppar, svårt att välja.

Klänning eller blåställ, trivs utmärkt i båda under förutsättning att de hamnar i rätt sammanhang.  (Lika jobbigt åt båda håll att var "fel" klädd", för fin på en enkel tillställning eller för illa klädd vid ett mer fesligt tillfälle)


Nog om det, nu kommer bakhjälpen. Nu ska julgodiset tillverkas i vidriga mängder!!

Otroligt

En natts sömn kan verkligen göra underverk!

Klockan ringde 6.30 men jag avlivade den, vänligt men bestämt och tänkte låta hästarna få en halvtimme till under tak (regnet smattrade mot sovrumsfönstret).

Hur som helst, väckarklockan av biologiskt material kom aldrig.
Istället vaknade jag med ett ryck 7.45.

Grymt dåligt samvete men jag förklarade för damerna i stallet att matte var trött i morse, och jag svär, de såg förstående ut!

Väl inne igen känner jag inte minsta lust att gå och lägga mig. Piggelin! Sitter nu vid vår gran och dricker kaffe. Huset är knäpptyst. Sådana här mornar kan jag nästan betala för.

Förmiddagen blir inhandling av torv till hästarna, samt innebandymatch. Eftermiddagen hoppas vi på besök från Hynboholm. Jag ska tvinga dem att tillverka julgodis. Jag misstänker att jag inte behöver piska så hårt...

Bekvämt?

Flera kvällar i rad har Lovis efter läggdax bäddat om och lagt sig på golvet. Sover som en stock, så det är inget problem att lyfta över henne i sängen.

Undrar bara varför.

Någon som har någon idé?Men söt är hon.

God - jul

Till er alla - från oss alla - en riktigt GOD-JUL!

Från hela familjen Johansson

(Slutade skicka julkort för väldigt många år sedan men detta är minst lika välment som ett julkort)
Granen är klädd, barnen blev ovänner, den minsta grät (därför är det inga bilder på glada barn som klär granen, det fanns liksom inga att ta kort på...)och glöggen dracks hos grannarna. Helt enligt traditionerna....
Kameran fick fnatt av alla ljus men vissa (hmmm, Martin, Julia, Linn och Lovis) tycker att den är den finaste vi någonsin haft. Nästa år köper jag en i plast.
Är så otroligt irriterad på alla grenar som är fel. Imorgon börjar den säkert barra också, åbäket.

Stämning

Äntligen!

Plötsligt hände det, mitt inne på Pekås. Bland julskinkor och inhandling av 8 liter julmust och apelsiner som ska bli pyntade med nejlikor.

Julstämningen.

Meddelar härmed att nu börjar fam. Johansson fira jul. På riktigt. Efter maten ska granen in, kläs och beundras flera dagar längre än vanligt. (Den åker alltid ut senast den 27;e december för då är jag så innerligt trött på eländet).

Är lite orolig för att den här tidiga klädningen av granen resulterar i att den åker ut genom dörren den 23:e december. (Den har aldrig fått stå mer än fyra dygn). Vore olyckligt, har för mig att tomten och den hör ihop.....

Nu ska julmusiken på, middag ätas, glögg drickas och knäck kokas.

Och nu, när stämningen har kommit, känns det bara roligt med allt som ska göras före doppare-dagen!

Bonus-tid

Jag fick bege mig till skolan och hämta hem Linn. Ont i magen och "sänkt allmäntillstånd". Verkar inte vara så allvarligt men hon hade gråtit i skolan och då blir jag förstås orolig.

Tog tid innan jag fick tag på Martin men han vände hem så hon slipper vara ensam hemma. Är så klurigt det där när jag ska jobba kväll. Om jag tar VAB kommer ju Martin hem när jag har halva arbetspasset kvar. Dag personalen kan däremot inte stanna till 17.30, vilket omöjliggör att jag felxar in senare.  Men idag gäller det en stor tjej så någon timme kan hon "hänga i luften".

Vi har nyss ätit lunch ihop. Amerikansk potatis och köttrullader. Väldigt gott. (Pommesfrites och korv)

Egentligen får jag väl inte säga att det var lite mysigt? Det är så skönt att få rå om bara en unge ibland, men det händer alldeles för sällan.

Ska nog sätta upp det på listan med nyårslöften......

Trött

Nu är det återigen morgon i paradiset, men jag är så trött. Väckte de stora, ut med de ännu större och sen stupande jag i sängen. Väcktes efter 40 minuter av den minsta.

- Färdig.

Finns ingen tid att dra sig på då. Hon är som ett sådant där larm som bara blir högre och högre tills man gjort vad som krävs.

Frukosten ligger nu i hennes mage och hon är frisk, nöjd och lycklig.

Jag dricker mitt kaffe och är trött, fattig och bitter.

Nu blir det stallsysslor, sen iväg till jobbet. Eftersom jag är trött idag vågar jag inte ens tänka på hur det blir imorgon bitti. Kväll-tur med efterföljande dag jobb brukar aldrig fungera som energihöjare.

Snart

Nu, nu är det nära för mammans egen tid.....

Slötitta på "Bönderna", ta en skinkmacka, ta en dusch, se sista delen av "Dödsdommen", ta en liten glögg.

Sen kanske ligga med lampan tänd alldeles för länge och läsa en bok. Gäller att passa på de kvällar ingen ligger och frågar var femte minut om jag ska släcka snart.

Häromdagen berättade min omtänksamme man att det finns små LED-lampor att fästa på boken som bara lyser på boksidan och inte sprider en strimma ljus någon annan stans.

Skulle inte förvåna mig om tomten har en sådan i säcken...... Till mig för Martins skull.... Men han är go! ♥

Vänner

Det har börjat bli viktigt med vänner även för Lovis. Hon har en favorittjej på dagis som hon leker med jämt när jag kommer och hämtar.

Idag lekte de precis som vanligt. När vi gick sa de hejdå till varandra och Lovis utbrast;

- Jag kommer att sakna dig NN!

Sedan i bilen när vi åkte förbi staketet kom;

- Åh, hon är så söt min NN!!!

(NN = icke namnad person)

Hemma

Idag/kväll är det bara vi fyra tjejer hemma.

Gräsänkorna är väl vårt nya alias. Av någon anledning är det väldigt lugn här hemma när vi är själva. Kan det vara så att en tupp i hönsgården rör till det?

Hur som helst, ungarna är på super B humör, maten har börjat puttra på spisen och Julia har fixat stallet tillsammans med en kompis.

Lyckan är stor hos de stora flickorna idag, Linn har gjort historia prov (vikingatiden) som hon kände gick jättebra, julbord i skolan, och, det bästa av allt, inga mer läxor för i år!

Lovis har glatt berättat för oss vilka barn som mått dåligt och fått lämna dagis under dagen. Linn och jag stod som förstenade och lyssnade.
Vi drog sedan fram påsen med hela vitpeppar-korn och svalde en handfull var. Säkert överdos men det kan väl knappast få några negativa konsekvenser.

Lite bättre

Humöret är något bättre men långt ifrån bra.

Haft vår hovslagare här och han livar upp! Stackarn höll på att bli kvar i all evighet, för precis innan han skulle ge sig av snärjdes han av Linn.

(Kanske bör ringa hans fru och meddela att det var en helt obstinat tio-åring som höll hennes man kvar för två halvskoningar i närmare två timmar, inte jag, så hon inte slår sin man i huvudet med brödkaveln...)

Linn insåg att karln inte bara skor hästar utan även är musiker. Snabbt som ögat plockade hon fram sina hundögon.

Han stämmde Linns gitarr! (Den har legat under hennes säng i flera månader). Sen fick vi alla en liten mysig trubadur-stund där uppe i stallet.

Karl´n är för snäll! (Eller hur jag nu ska se på saken. Linn har nu en spelbar gitarr hela jullovet när jag är väldigt mycket ledig och hemma....)


Nu ska jag ta en kvälls.macka med julskinka på. Och vänta på del två av "Dödsdömd" som började igår. Den var bra på riktigt.

Dålig dag

Idag är ingen bra dag.

Något har gått fel, väldigt fel, med min skatteåterbäring.
"Vi betalade ut din skatt den 4/12" sa en glad kvinna som gått på charmkurs, i telefonen.
"Till vilket konto då?" undrade jag som då verkligen inte sett några.
Hon drog kontonummret samt summan. Då förstod jag varför jag inget märkt, den var försvinnande liten.....

Fick sätta Martin på problemet men eftersom de ännu inte skickat ut ngn specifikation vet vi inte vad som gått snett. Enl någon vis person på myndigheten kan en liten bilaga "ha kommit på villovägar". Det går att åtgärda i efterhand, men det löser inte mitt problem idag. *SUCK*

Hoppas att FK har koll på att jag fortfarande är mor till tre barn och sänder ett barnbidrag. Men det kan man aldrig helt säkert lita på.

Ser ut som jag kan glömma tjänstledighet över sommaren, "det går inte att lösa".

Martin är sur på sin chef.

Det går magsjuka på dagis (en grabb kräktes över frukostbordet, och ja, Lovis var på plats), för er som är osäkra kan jag meddela att det är en vecka kvar till jul....

Men vi har glögg hemma!

Generations klyfta

-  Vad är det här för gamla saker?

- Våra nya julgrans-prydnader.

- Herregud, kan vi aldrig ha något som ser nytt ut, ska du verkligen ha de där i granen?!

(Pratstund mellan mor och dotter)

Jag bryr mig inte ett dugg om vad alla andra tycker! Jag har hängt upp dagistillverkade smäll-karameller och filt-tomtar (och i smyg tagit bort en del), nu är det dags för de här ljuvliga små sakerna;Alldeles nytillverkade, små fina till ett fyndpris;  7 kr styck (Tro det eller ej men jag ska nog handla mer i Åmål!)

"Söndagsångest"

Nu är det inte många timmar kvar av min fyr-ledighet och fyra arbetsdagar kommer istället.

Känns så där.

Sist jag var på jobbet hade vi två överbeläggningar och övriga huset var lika överbelagt. Vill inte ens ringa och fråga hur det är nu.
På något sätt kan jag gå här hemma och låtsas att "krisen" är över. Att det blir några mysiga, trevliga arbetspass före jul. När vi arbetskamrater kan umgås lite med varandra, kanske få dricka kaffe tillsammans och inte på var sin expedition...
(Hahaha, jag kanske ska ta och börja tro på både kyrka och tomte när jag ändå är igång...)

Nåväl.

Som det ser ut nu kan jag se fram emot jullov med barnen. Min föräldraledighet är inte officiellt beviljad men på schemat är jag ledig hela nyårsveckan ända fram till 8/1. (Kommer säkert ångra detta beslut flera gånger om, idag har de stora till och med slagit varandra, kärleken den kärleken...)

Hoppas på super-vinterväder då, och är det inte det ska badhus och vänner besökas flitigt.


F.ö undrar jag vad skattemyndigheten håller på med. I över en vecka har jag väntat på min skatteåterbäring men inte en krona har de betalat ut. Skämmes ta mig f-n! Nu har jag väl väntat länge nog, eller?!

Är fattig som en kyrkråtta efter alla klappar.


Ledig dag

Idag har jag och Lovis varit lediga, på riktigt. Vi gick visserligen upp i ottan men det var det värt för att få lift till Åmål.
(Vi har inte tvättat, städat eller lagat mat på hela dagen!)
Hemma hos A och M fikade vi både länge och väl och pratade massa minnen och skvaller för att sedan ta en tur på stan. Det tog en kvart. (Inte många affärer men det blev heller inte särskilt dyrt. Hittade dock de sötaste små julgrans saker som bara måste få följa med hem)

Avrundade det hela med en lunch.

Tack så mycket för idag! Nästa gång är ni välkomna hem till oss!

Nu ska vi ut och julpynta stallet, milda matilda, det har jag helt glömt bort!

Kvällen

En blåsig och kall dag.

Nu ska jag värma upp mig i bastun med levande ljus, lugn och ro. Bara vår lilla racer-Lovis går och lägger sig så kan det fungera....

Imorgon ska jag lifta med Martin ner till Åmål och träffa en gammal arbetskompis. Det ska bli hur kul som helst! Hon är hemma med en liten grabb och vi planerar fika och en runda på stan.

För mig har Åmål bara varit en rondell att passera på väg till kusten eller Göteborg, jag tror det blir andra gången jag kommer befinna mig i centrum. (1;a gången var i somras på väg hem från kusten och vi åkte in för en snabb pizza då vi hade tredje världskriget i baksätet, orsakat av akut hunger).

Nu drar jag mig tillbaka för ikväll. Bastu - Wallander - sömn

Natti, natti.

Hihi

Vi har även i år lyckats få tag i gran utan upptäckt, alltid lika barnsligt roligt.
Vi tog vägen som gick långt, långt bort.......

    

Begav oss ut i ödemarken, drack barnglögg och letade granar
med våra grannar
Lovisen mycket nöjd....

Söndag

Idag blir det en intensiv dag.

De stora flickorna har ansökt om att få åka till stan, det fattas några klappar för dom.... Jag är allt annat än förtjust att ge mig ut i handeln så här på tredje advent, hoppas på att cenrum ska vara behagligt om vi hänger på låset kl 10.00 när det öppnar.
Hoppas även på att de är klara innan alla andra kommer så vi kan fara hem igen då.

Väl hemkomna ska vi ut i skogen och leta/hugga gran.
Martin sa oroväckande bestämt igår kväll;

- I år ska vi ha en liten gran, toppen ska inte ens nå upp till dörrkarmen, med stjärna.

Så fånigt.
Då kan vi lika gärna ha granris i en kruka! Anar att saker och tings vara eller icke vara kommer att diskuteras ingående i skogen. Då är det bra att alla barn är med så jag kan få lite övertalningshjälp.Lördag kväll

Här sitter vi, mol allena en lördag kväll och har det riktigt gott.

Lovis har precis gått till sängs, vi får väl se om vi hittar henne på golvet sen.

Igår hörde jag henne greja på övervåningen ett tag efter "Godnatt", men brydde mig inte så mycket i det, såg en bra film, för tyst blev det ju. Sen när vi skulle gå och lägga oss, Martin och jag, hittade vi henne på golvet. Hon hade bäddat åt sig så fint på mattan med kudde och täcke men på något sätt halkat ner från mattan och sov på plasmattan. Lite dåligt samvete.... ikväll ska jag gå upp så fort jag märker att det blivit tyst.

TV har ju inget direkt att jubla över på tablån men Martin har sina gömmor... Igår såg vi "The contract" med Freeman och Cusak. Tror det kan klassas som en bra film för jag såg början, mitten och slutet utan att somna.

Ikväll erbjuds "Mirrors". Blandning skräckis/thriller. Klarar säkert inte av att se den men jag kan väl prova.

Har ju en viss tendens att bli riktigt mörkrädd.

Skönt!

Efter lunchen tog hela familjen + en ponny långpromenad. Lovis åkte bobb halva vägen, sen satt hon på Martins axlar så han är rejält mör nu!

Vi är alla underbart rosiga om kinderna och ska nu värma oss med en glögg.Vackert.

     
Jättegosiga överdrags-brallor. Att dom är helt omoderna tar jag ingen hänsyn till.

Vinterland

Imorse 6.30 när jag tassade ut till stallet visade termometrn på -12 grader. Månen var i det närmaste full och lyste upp landskapet, det var magiskt vackert ute. Rimfrost på varje träd och buske. Jag tycker inte om snön men den kan vara riktigt vacker.

Nu har temperaturen stigit och solen har letat sig upp, så här såg det ut för en liten stund sedan ifrån altanen:Om en stund får vi besök av barnens kusiner, min lilla-syster och svägerska.  (Min bror jobbar och får inte följa med). Just nu heter lillebror Mio, men de har inte skickat in pappren än, det "kan dyka upp ett namn vi känner mer för". Nåväl, idag ska jag antagligen få kalla honom Mio (om de inte har bytt namn senaste dagarna)

50%

Årets första knäck - överkokt = stenhård dvs underkänd

Årets första smörkola - perfekt tid = mjuk men lagom seg dvs underbar!

Ett litet samhällsinlägg

Vill gärna att det här ska vara en ganska positiv/vardaglig blogg om familje-livet men nu måste jag.

NWT idag;
"Fullt på Centralsjukhuset"
----"Vi har ingen förklaring till varför trycket har ökat så kraftigt under den senaste veckan men vi följer noggrannt utvecklingen"
Sagt av självaste sjukhuschefen.

Alldeles gratis, utan konsultarvode, kan jag berätta för honom varför.

1, MAVA stängde i våras 6 vårdplatser.
2, Kristinehamn stängdes med 20 vårdplaster
3, Säffle stängdes med 20 vårdplatser

För att kompensera detta öppnades 15 nya vårdplatser på CSK. 46 platser blev 15. Helt enkelt fattas det 31 sängar!
(Trycket har f.ö inte ökat under senaste veckan, det startade i somras och släppte aldrig. Men nu ökade det ännu mer och katastrofplanen har tagits i bruk, och det har aldrig hänt förr.)

En konsult som kostade multum med pengar kom förra året fram till att landstinget i värmland behövde öppna fler vårdplatser för att klara av det framtida vårdbehovet då den äldre generationen blir allt större.

Det gillade inte politikerna, kastade hans konsultsvar i papperskorgen och anlitade en ny.

Så nu står vi här. Med överbeläggningar på hela sjukhuset. Panik uppstår dagligen när det inte finns möjligheter till hjärtplatser.

Planerade operationer och angio ställs in för att spara sängar till alla akuta inläggningar.  Hur går det då med vårdgarantierna som ska infrias? Det skulle ju satsas extra pengar för att få bukt med problemet med alla operationsköer. Det lär ju inte gå när det inte finns sängar att lägga de opererade i. Och vårdköerna växer för varje inställd operation.
Men politikerna är väl immuna mot alla sorters sjukdom. Eller så har de någon fin försäkring som gör att de glider förbi kön.
Det är bara att hoppas de behöver in på någon medicinavdelning akut. Då börjar en lång väntan redan på akuten. Då finns ingen försäkring i världen som kan ge dem en plats, då är det liv som prioriteras som det ser ut just nu.

Undrar om skattebetalarna ute i länet förstår hur illa det är?

Friden är över

Lovis lekstund hos Felix tog slut efter ca 15 minuter.

Nu bakar mina tre flickor pepparkakor och kaoset är ett faktum.

Jag vill inte/vägrar att baka pepparkakor.

Julia och Linn är ovänner om antal gram deg, vems tur det är att ta mjöl, vems plåten är, platsen på bakskivan.
3 gånger har jag talat om att de inte får baka direkt på bordet för jag vill inte ha utstansade grisar och bockar på bordet.

Det vill de inte alls bry sig om.

Snart går jag en promenad. Lång.

Ljuvliga tystnad

Helt otippat drog Lovis på sig overallen och knatade hem till Felix, helt själv.

Får man säga att det är lite skönt att hon försvann en stund?

Rast

Grejar och grejar. Men ju mer jag gör - ju mer liknar huset ett slagfält.

Lovis lekrum ser nu ganska vettigt ut. Har rensat bort hur mycket leksaker som helst som hon aldrig leker med utan bara häller ut på golvet.
Dessutom kommer tomten snart och det vore olikt honom om det inte fanns någon leksak i säcken. Således bäst att röja plats redan nu.

Nu ska det dammas och placeras tomtar här och var. Kanske. Jag börjar tycka att de fem jag ställde fram häromdagen är rätt lagom. Det talar emot min filosofi att det inte kan bli för mycket jul. Så nu är jag lite kluven. Förmodligen kommer resten att ställas ut även om inte jag vill, för det finns iaf två stora flickor i detta hus som vill ha fram allt.

Nu njuter jag hur som helst av kaffet.

Lucia-morgon

Här är vi uppe allesammans.

De stora har begett sig till skolan för förberedelser. Snart blir vi underhållna i skolan av ett vackert lucia-tåg. alltid lika mysigt, och trångt.

Sen ska resten av tomtarna få komma fram. Jag funderar även på om det inte är dax att koka första omgången knäck idag?

Rättelse

Flaskan ska vara från hjortron-glöggen. (Eller liknande)

Den har nämligen en kork-kork (som fungerar om och om igen inte som en vinkork) om ni förstår vad jag menar. Ett jättemysigt "Plopp" hörs när man öppnar flaskan.

Jul-snaps

Min julsnaps tar sig bra. Luktade jättegott, kan inte smaka än....

Den är jättegod och den enda snaps jag kan dricka med viss förtjusning.

Vill du göra egen snaps kommer receptet här:

Köp en flaska Dufvenkroks vaniljglögg. Drick ur den, för det är flaskan och korken som behövs. Skala av det gula överdraget och du har en perfekt flaska att göra snapsen i. (Visst går det att slänga kryddorna i en PET-flaska också men på jul bör det vara lite stil)

Häll i en kvarting blank okryddad sprit av valfritt märke, i flaskan.

Tillsätt
2 msk strösocker

5 hela kryddnejlikor (sådana där man stoppar i apelsinerna)

1 st kanelstång

10 cm långt, tvättat apelsinskal ca 1 cm brett, (i år skvimpade jag i lite Cointreau då det är apelsin smaken som ska i, är på försök så jag vet inte än hur det blir).

Sätt på korken och glöm bort flaskan till dagen före jul, då man fiskar upp apelsinskal och nejlikor. Kanelstången har jag kvar  i flaskan för den är fin, frivilligt!  Lägg in flaskan i frysen så den blir riktigt immig till julmaten. 

Skål!

Så fin!Härom veckan frågade jag Lovis om hon ville ha ljuskrona eller glitter på huvudet på luciatåget. Hon var tyst i en sekund.

- Glitter mamma, jag vill ha glitter....!Hon var den enda tärnan i tåget. Hon var mycket nöjd med detta. Diplomatiskt berömde hon en kompis;

- Vilken fin krona du har då. (Lite överlägset) Pillade sedan nöjt på sitt glitter som hon hade både i håret och midjan med ett belåtet leende......


(F.ö önskar jag att digitalkameran hade funnits för tio år sedan. Linn ser nästan identisk ut på sina lussebilder, hade varit roligt att få visa den otroliga likheten ....)

Lite stress till

Nyss hemkommen från dagis, världens kortaste luciatåg, både på höjden och antalet låtar men ursött! Bilder kommer sen.

Gjorde en supersnabb shoppingtur i självaste stan och hör och häpna - jag behöver bara en enda klapp till! Den kunde ha varit köpt redan förra veckan men var då slut i butiken......

Nu bloggar jag och äter torsdags stek - samtidigt. Gott och roligt.
 
Det som är riktigt bra är att Martin hann äta före lusse-firandet så han är ute och skottar den f-bannade snön. Ska nog äta lite till, och sen lite kaffe på det så är han nog klar tills jag kommer ut..........

Snön ja.

När jag kom ut till bilen efter jobbet var den som en igloo. Hade jag inte vetat exakt vart jag ställt den hade jag fått gå hem. (Den var vit istället för svart)

Bråttom som alltid hade jag inte knäppt jackan och vantarna stuntade jag i imorse, bilen står ju i garage här hemma.
Tyckte att jag var smartare idag än efter förra snöovädret. Jag borstade av all snö från förardörren med jackärmen innan jag öppnade. (Det gjorde jag inte förra gången och sätet blev rätt blött) Tyckte också att bilen kunde få stå på tomgång medan jag skrapade rutor så jag startade bilen......
Men jag hade inte stängt av vindrutetorkarna i morse så de 20 cm med snö från framrutan vevades effektivt rakt in i bilen.

Någon som undrar varför jag avskyr snö?

Tillägg

Juldoften är som bortblåst här hemma.

En mus har ramlat ner mellan reglar och spånskivor i någon vägg i köket och dött där.

Det luktar inte hallontårta om någon undrar.

Vid sådana här tillfällen önskar jag mig en betongbunker = lägenhet mitt i stan.

Nu

Nu blev det kväll här i huset.

De stora flickorna ser fortfarande på tv men den lilla bad nyss om att få sova - och inte gjorde det oss något...

Varit otroligt duktig, (måste berömma mig själv för det är aldrig någon annan som gör det) jag har strukit alla lusselinnen, hittat de tre paketen med glitter jag köpte förra veckan och la på ett bra ställe (vilket betyder att de låg på en oväntat plats), preliminärt planerat en huvudrätt på nyårsafton samt lagat middag x 3.

Middag x 3 var Pekås fel.
De hade extrapris på skinkstek och sedan halva priset på det. Köpte därför två stekar.

Nu lagar sig iofs stekar sig själva men det tar lite tid, så därför fick jag veva ihop spagetti med stekt falukorv till middag. Jag blir alltid förvånad över att det är så gott. Med massor av ketchup på.

Nu är middagen imorgon i princip klar, Martin skalade en gryta med potatis och jag gjorde mängder av gräddsås. Så nu ligger den ena steken med sås i frysen till en sådan där dag när ingen motivation till matlagning finns.

Önskar att jag kunde göra sånt här oftare. Långkoks-mat är billigt, går att göra i mängder för att ha i frysen och har man väl fått det på spisen sköter det sig självt.
Men det kräver lite, lite planering. Tydligen är det omöjligt för mig att planera......

Lucia - panik

Visst är det märkligt.

Varje år, samma tid, ska mina flickor ha vita klänningar, glitter och fungerande batteri-ljus.

I snart tio år är scenariot likartat kvällen före, linnen är för korta, för långa, ljusen har lyckats kortsluta sig i skåpet under sommaren och det blir kort sagt kaos.

Som tur är ska Lovis lussa på eftermiddagen imorgon så jag hinner justera det sista utan att åka till Bergvik i natt.....

MAVA - takter

På mitt jobb ska allt ske så snabbt och effektivt som möjligt. Med bästa möjliga resultat. Det är tydligen vårt motto i allt.

Idag var jag "över" vilket resulterade i att massa små irriterande småsaker äntligen blev fixat. Bla gick jag till förrådet och hämtade vår julgran.

Jag klädde den väldigt fint för några år sedan. Så hänger pyntet än. För när julen dansas ut, slängs en säck över granen och så in i förrådet.
Idag lyfte jag av plasten, rättade till grenarna och granen lyste i all sin prakt.

Inte ett dugg romatiskt jul-mysigt men oerhört praktiskt att ägna 5 minuter åt julgranen.

Utvecklings-samtalet

Laddad till max steg jag in i klassrummet. Stålsatte mig inför mötet. Var nästan lite nervös.

Väntade mig en sur och snorkig fröken som skulle läxa upp först mig och sedan Linn.

Men nej!

Hon var hur trevlig som helst, drog t.om ett och annat skämt. Oväntat trevligt möte.

Kritik som kom fram var jag tacksam att få veta, och i övrigt är hon en helt normal unge. Good to know.
(Den kritik jag hade mot skolan tog fröken inte personligt utan höll med och skulle vidarebefordra till de som har större beslutsrätt än hon själv).

En lustig sido historia i det hela. Eftersom Martin jobbade fick jag släpa med mig Lovis till skolan. Julia skulle vara inne på fritids och passa henne medan vi andra hade möte. (Så har vi gjort sedan Lovis föddes och hon är hela fritids lilla kelgris).
Igår var det en kille på knappa 20 år som praktiserade på fritids. Han har aldrig sett vare sig Lovis eller Julia.
Lovis knallade världsvant in och började prata med Julia och Linns kompisar.

Killen såg helt underbart förvirrad ut.

- Vem är detta, vem har hand om henne??!! utbrast han.
- Jag, sa Julia myndigt.
- Går du här?
- Nej, säger Julia glatt och fortsätter in som om det regnade ute.

Det tog emot, men jag var tvungen att förklara för honom hur det låg till. Han blev synbart lättad. Hade varit roligt att se vad han skulle ha gjort.... När han helt plötsligt fick ansvar för en okänd tre-åring.
Jag, Linn och fröken skrattade gott åt det hela.


Surt

Här är nu alla sura och griniga på varandra i så många variationer att jag blir förvirrad......

Martin blev sur för att inte jag ville gå promenad i natten. (Han går aldrig promenader, inte ens de vackraste sommarkvällar så att välja en nattsvart december kväll förstod jag inte alls, och vägrade)

Julia blev av oklar anledning sur på Linn, som då blev ohyggligt arg och sa så fula ord att hon blev förvisad till sitt rum redan kl 19.00. (Så går det om man kallar sin syster "f-bannade ungd-vel" bredvid mor i huset)

Lovis var mest sur på allting, koppel till gosedjur som inte fungerade till mat som skulle ätas upp. Hon insåg sitt eget bästa och la sig frivilligt redan 19.15.

Jag är nu sur på Martin för att han blev sur när jag inte ville gå promenad. Han är dock inte sur längre.

Julia däremot är ganska nöjd för hon har soffan för sig själv, utan småsyrror!

Kärlekar på bild

Lunchrummet på jobbet bjuder på de mest märkliga samtalsämnen. Idag hamnade vi in på snyggingar på bio/tv. Vilka våra hjärtan klappat lite extra hårt för.

För mig kom kärlekarna i denna ordning:

Luke Macahan,  eller hur det stavas, för yngre läsare kan jag meddela att jag var så liten, första gången det sändes, att mamma fick läsa texten åt mig. När det blev väldigt spännande blev hon tyst och glömde mig trots att jag ihärdig sa - Läs då mamma LÄS!


Lance
(Lorenso Lamas) Falcon Crest. Nu kunde jag läsa själv och låtsades att jag var den vackra (men grymt illsluga) motspelerskan som jag inte minns namnet på längre.....Tom Cruise, i filmen "Top Gun".
Han var så ung och vacker att jag fortfarande gärna ser den ibland, (fick den på DVD av MArtin i julklapp ett år, han är så förstående!). Att Tom dessutom grät på bioduken gjorde honom ännu mer åtråvärd.

Brad Pitt i Levi´s reklamen. (Hans genombrott, sen var han med i en liten roll i "Thelma and Louise" och blev gigantstor)Varje dag före skolan i ca en månads tid,  såg vi reklamen som min kompis hade inspelad på VHS och bara dreglade..... Jag har fortsatt att dregla över honom. Har inte riktigt gått över.
George Clooney. Hans intåg på "Cityakuten" fick mig nästan att smälla av. Har heller inte gått över helt än....
Vilka män!


Fynd!

Just nu är jag supernöjd.

Blev lite roligt att "surfa på nätet" igen med en dator som håller tyst (fläkten dundrar i vår gamla så man blir lomhörd).

Kikade runt och hittade en bäddfåtölj till vårt kontaktbarn. Exakt en sådan jag tänkte köpa på IKEA efter jul, men 1100 kr billigare. Tack för det!

Som ny!

Ett litet inlägg bara.

Idag kom tangentbordet till vår nya laptop. (Hurra!!) Som test skriver jag nu bokstäver.....Verkar fungera alldeles utmärkt!

12697, jodå, nu har vi siffror oxå!

Att det hela tog sådan tid berodde på att datorn var så ny att reservdelarna inte fanns i Sverige än, de räknar tydligen inte med drinkar i tangentbordet så där första månaden....

Så till er alla, var inte rädda för lite spill i tangentbordet, för det kostade faktiskt inte mer 550 kr inkl frakt! (Att jämnföra med ny dator).

Oväntat besök

Martins förre arbetskamrat tassar just nu runt på en visning på vår övervåning.

Hjälp!

Bäddade iaf sängen i morse men den planerade städningen blev en fika hos grannen. Så tokigt! Fick ett litet glatt SMS av den äkta maken att det kom med en vän hem.

Tack min gud för stora ungar som lärt sig fuskstäda på 10 min. (Ni känner säkert till hur man gör, skura toan, på med massor av Ajax på en trasa som man drar över stora ytor för doften och knö in allt löst liggande i närmaste skåp. Avsluta med levande ljus här och var och idyllen är ett faktum....)

Nu kom han ner, ska försöka se söt och rar ut.....

TUR!

Råkade slänga ett öga på agendan förut och insåg att jag har utvecklingssamtal med Linn och hennes fröken idag!

(En del av er minns min lilla strid och jag vann, dvs fick en tid utanför skoltid, hon var riktigt besk, fröken, men det är hennes problem)

Tänk om jag missat att åka dit, vilken skam! Men nu står vi  i startgroparna Lovisen och jag.

Mot skolan!!!

Städa?

Mina favoritmaskiner snurrar och går, dvs tvättmaskin och diskmaskin. Hur orkade folk (fruar) med innan dessa finurliga prylar blev uppfunna?!
Efter hjulet är nog tvättmaskinen den bästa uppfinning som finns!

Lovis tittar på "Pippi Långstump" och en stilla frid ligger över mitt hem. Om jag inte tittar mig omkring för trots att vi plockade som tokar igår både Martin och jag så ser det redan idag ut som huset som gud glömde.

Jag begriper inte hur det går till!!

Har en önskelista inför jul:

* Att glöggen inte tar slut på en röd dag (katastrofläge)

* Att alla barn blir glada för det jag efter eget huvud hittat på att lägga i paketen, (dvs saker som inte står på önskelistan).

* Att jag på något magiskt sätt får jobb på ambulansen och tjänstledighet beviljad. (Jesus uppstod från de döda, under kan ske)

* Att vår gran är lagom stor och inte för stor (det är jag som alltid tror att jag bor i en herrgård och släpar hem på tok för stora granar)

* Att vi som varit väldigt friska en lång tid inte har sjukdomar med feber på självaste julafton (rent statistiskt borde det tyvärr bli så).

* Pengar från ovan, öronmärkta till hushållsnära tjänster som tvätt och veckostäd samt fönsterputsning x 2/år.


Nej, dags att plocka ut maskinerna, de är tyvärr inte helt självgående.


Får jag presentera...:

Vår nya villa. Stod så fin i köket igår kväll när jag kom hem från jobbet. Dekorerad av barnen, (jag hoppas vid min gud att Martin hjälpte dem att sockerlimma...)


Trött

Måndag.

Martin fixade två ungar och två hästar imorse och Lovis väckte mig inte förrän kl 7.30.

Dagens väder är regn. Jag tycker inte om snö men om den redan är nere på marken och är undanskottad kan den få ligga. För barnens skull. Jag har fått höra vilka enormt roliga snöbollskrig som utspelats på skolans fotbollsplan, samt har en ganska stor snöborg i trädgården. Den är väl ett minne innan kvällen.


Kaffet har inte hunnit gjöra nytta än så just nu planeras en väldigt lugn dag. Till att börja med ska jag hälla i mig en rejäl påtår.

Tid

Föredelen med att gå upp med tuppen (= Lovis) är att det blir en massa tid hemma innan det är dax att åka till jobbet.

Jag har gjort mina stallsysslor, fixat med tvätt, klippt Martin (utan ooops till Martins förtjusning), beundrat Julia´s och Havannas cirkuskonster (NH) samt städat.

Nu blir det lite sent 11-kaffe i lugn och ro för resten av familjen beger sig till stan för julklapps-bestyr. Jag är inte ett dugg avundsjuk. Det kommer att krylla av folk och det gillar inte jag. Ska jag till stan ska jag vara där när de öppnar, inte i lunchtid, men de lär sig väl....

Eftersom Landstinget stängt all rolig internet-trafik för oss vanliga dödliga får vi höras av imorgon. Då har jag och Lovis en härlig ledig dag.

Söndag morgon

Andra advent.

Var lite besviken på mitt schema, jag gillar inte att jobba två kvällar i rad men det är ganska mysigt att ha en morgon hemma.Nedräkning pågår, nu går det undan!Hela familjen är vaken och uppe... Vill inte på något sätt hänga ut någon men flickan längst till vänster är den största anledningen... Flickan längst till höger ser ut att vilja sova någon timme till.


Det luktar jul här hemma. Hyacinterna har slagit ut, de är vita så doften märks bara om man stoppar näsan riktigt nära.
Martin har köpt vörtbröd. Även om jag inte tycker om att äta det är lukten underbar.

Effektivitet

Jag är mycket nöjd med min julhandling idag.

Lyckades roffa åt mig massa superbra klappar till många barn på mindre än två timmar! Plastkortet glödde, men det var det värt, kitjing i kassorna.

Jag är inte klar, men situationen har börjat klarna, och det känns väldigt bra. Dessvärre har jag lite klent i kassen till min egen minsta och största.
Men under kvällen hade en patient besök av en tre-åring i bedårande klänning. Lovis hade lätt bitit den tjejen i knät för att få den klänningen. Och mamman var så snäll och berättade var hon köpt den! 

Linn och innebandylaget fick sin första förlust idag.
Borta i Arvika.
Ställningen är 8 - 8
2 minuter kvar av andra halvlek.
En Arvika kille kommer fri med bollen mot Tolitas målis. En Tolita spelare gör då en hakning med klubban så pojkvaskern flyger två meter.
Straff till Arvika (bra dömt, brott får inte löna sig...)
9-8

Enligt Martin var det lika spännande som en OS final. Men de kämpade väl och Linn och resten av laget tog förlusten med gott mod. De är grymt goa mot varandra i detta lag! Tjejer och killar mixade slåss mot rena pojklag och vinner oftast ändå. *Stolt*


Lördag

Hmm.

Sovit lite extra, tack älskling ♥ (Var visserligen uppe tidigt i stallet imorse men det räknas inte om jag får somna om).

Nu är det stallsysslor som gäller, sedan ett varv i duschen och iväg till stan. Tänkte hinna in på någon typ av lekssaksaffär och fixa några julklappar, sen jobbar jag kväll.

Jag har aldrig tidigare varit så sent ute med paketen. Brukar vara klar till första advent. Vet inte vad som hände i år.

Dessutom vet jag inte vad jag ska hitta på till Lovis, som borde vara den enkla. Men det löser sig nog bland alla leksaker.


Ha en bra helg!

Drömmar...


Sitter i vardagsrummet. Lovis har krupit till sängs för länge sedan. Ljusen är tända. Vinet smakar gott. Dessvärre står det i TV-rummet.

Någon sorts mass-psykos har drabbat mina två stora barn och äkta man.

De tittar på Idol. Jag kan ärligt säga att det suger, (programmet alltså, jag gillar mina familjemedlemmar).

Känner mig ganska ensam här. Tyvärr hör jag eländet där jag sitter så jag fantiserar om min stora, stora herrgård. Där jag kan försvinna in i någon salong eller bibliotek utom hörhåll.

Tänk att ha ett riktigt gammalt bibliotek!

Hög takhöjd, en röd äkta matta på golvet i kingsize, stora, pösiga slitna skinnfåtöljer med fotpallar stående framför den öppna spisen....
Runt omkring en på väggarna massor med vackra böcker i skinnband som gått i arv i generationer. (Mitt bidrag blir flera rader pocket men det är inte med i illusionen).
Jag ser mig själv där, framför brasan med en äkta fin ullpläd över benen med en kopp thé stående på ett sidebord. Sitter där och läser en riktigt bra bok, utan att höra något annat än lågorna som sakta sveper över björkveden....

Jag måste sluta drömma. Blir ju nästan lite deprimerad. Det kanske är som Martin säger, fasligt mycket att städa om man har en så stor bostad. Å andra sidan tycker jag inte att det är jobbigt att hålla släta golv rena. (Det är dammtorkandet och det ständiga plockandet av leksaker som sakta tar död på mig).

Jag vill ha rymden som finns i dessa hus! Pessimisten Martin påstår dock att jag kan glömma att ha en inomhus-temperatur på 24 grader om vi bor i ett hus med den luftvolymen.  Varför måste han alltid vara en sån realist.....


Snosat

Varit i Forshaga på visit.

Snosat på liten, liten bebis som egentligen skulle ha kommit om två veckor. Han växer och frodas och sov så gott hos mig.

Men det var väldigt skönt att lämna tillbaka honom och åka hem (och bråka med en tre-åring....).

Nu skottar Martin snö, och min ursäkt härom dagen att jag inte kunde riskera ett ryggskott före bärproven håller liksom inte idag.
Så nu är det bara att sätta på sig vantarna och gå ut.

Jag vill, jag vill, jag vill, jag vill skotta snö.... Funkar inte alls....

Ville bara säga

att jag avskyr dagens väder.

Att ha ledigt en sån här dag känns som värsta slöseriet. Jag är totalt uttråkad. Tvättar.

Lovis ser på film med kärleken Felix. Tänkte laga lite mat, men det gick inte att få ihop någonting alls. Så det blev smörgås till lunch, (mina favorit alla kategorier...INTE).

Nu vill jag bara att alla andra ska komma hem.

Skitväder

Snön blåser från tvären, nordost vind om jag gissar rätt (är inte så jättebra på vädersreck utom kl 12.00 på dagen). Det betyder här hemma att vinden är iskall och går genom märg och ben.

Innan Martin for iväg till jobbet bad jag honom att handla. Jag vill inte ut och åka. Jag och Lovis får väl äta gul lök, majs och jorgubbsyoughurt till lunch, det är vad som finns i skåpen, (och ett kilo skumtomar minus två individer).

Jag har lite träningsvärk i dag men det påminner mig bara om att jag klarade proven igår. Så det gör ingenting. Jag får träningsvärk när jag putsar många fönster också så då borde ju bårbärning (110 kilo delat på två bärare) i trapphus höra av sig lite.

Dagen ska få bestå av slapp i soffan, stallsysslor, bebisgratulationer och kvällsmys i soffan.

Kanske får försöka hitta några tomtar i gäststugan också. Den stora dagen närmar sig.....

Utmattad

Kom hem och fick en god glögg av min käre make.

Den var jag väl värd.

En låååååång dag idag men som gick i ett rasande tempo.

Först lite sovmorgon. Sen iväg till Kristinehamn för det stora provet.

Och jag klarade det.
Backprov, simprov och bärprov.

Är väldigt nöjd och glad för detta, nu är det upp till min chef om jag ska få prova en sommar på ambulansen. Tjänstledighet över sommaren är en ytterst känslig fråga, som ytterst sällan beviljas.
Så vi får väl se hur det blir.

Men att jag klarade proven är en seger i sig. Gamla slitna trebarns-morsan fixade det! Trodde jag inte om mig själv.

Och julbordet var jättegott, jättebra, och jag gillar verkligen mina arbetskompisar. Tyvärr avvek jag tidigt för när all spänning från dagen släppte, vällde den stora tröttheten in.

Nu ska jag sussa kudden// Nattis

Jodå.

Det blev liiiite bra ändå till slut.

Jag körde lite fulspel - så Martin tog hand om den otäcka snön. Kvinnans list ni vet....

Sen bjöd jag in grannfru med ungar på glögg. I samma sekund som jag la på luren insåg jag att golvet i köket inte kunde presenteras för grannflickan.
Hon har lärt sig åla runt och krypa och pincett greppar saker och ting. Golvet kunde lika gärna ha varit överstrött med kärnavfall, om men ser det från föräldrahåll = livsfarliga makaronrester, dammråttor stora som elefanter och en drös med pärlor.

Sett från den ljusa sidan så är nedervåningen väldigt väl dammsugad nu. Och glöggen var varm. Nu är det soffmys. Ska rota lite i skåpen, kanhända det ligger lite gott någonstans!

Imorgon kommer jag inte i närheten av en dator på hela dagen och kvällen men jag återkommer på fredag. Kanske har massa kul att berätta, ska bla på julbord med arbetskompisarna, (mums) och då kan man få höra saker som nästan får öronen att ramla av!

Missnöjd

Än så länge har inget av den här dagen gjort mig nöjd.

Oplogat väglag i morse med moddiga snösträngar. Snålkommun! Försökte att gilla läget, dvs höja musiken och ta det lugnt. Men det var ingen bra musik och på sina ställen fick jag hålla mig i ratten. Inte ett  dugg avslappnande.

Sen jobbet. En allmänt tråkig dag där, inget särskilt med någonting.

Flexade ut för att ha tid att köra Linn till innebandyn. Fick då ovett av en jättearg 3-åring som inte alls uppskattade att bli hämtad före mellis.
Efter många om och men kom vi till bilen, där nästa utbrott kom. Jag hade nämligen slut på tuggummi . Hon brukar få ett "Kanintuggummi" typ V6 eller Bamse med jordgubbs-smak under hemresan.

Att det inte fanns något gjorde att Lovis grät hela vägen hem (10 minuter) och hulkande och bönande om att hennes pappa skulle komma, (kände mig som en riktig supermorsa...).

Äntligen vid ytterdörren skriker en stor unge att hon är jätte-hungrig, ska vi inte äta snart?!
Bad rätt surt om at få ta av mig skorna innan jag ställde mig vid spisen.

Här hemma ligger dessutom en massa snö som måste skottas.

Jag avskyr vintern.


Ett förtydligande

Vill inte lämna ut flickan för mycket men får väl lov att berätta att hon ska vara hos oss varannan helg. Några dagar på längre lov och kanske någon vecka under sommaren.

Vi kommer att bli kontaktfamilj, vilket också kommer att innebära ett stöd till flickans föräldrar. Så. Nu får ni inget mer!

Spänning, och här väntar vi....Lisbeth Salander. Har svårt att tro att någon kan göra henne rättvisa på bioduken men vi får se.

Jag väntar på de här filmerna lika mycket som jag väntade på "Sagan om ringen"

Jul

Var och kikade in hos Zanna, min kusins äldsta dotter.

Hon länkade mig till en helt fantastisk sida jag inte hade en aning om att den fanns! Lycka! Tack Zanna, det kan bli så att datorn brinner upp när den aldrig får vila men det är det väl värt i så fall!

(Jag läste något finstilt om förbjudet att länka men....) ni kan väl själva gå till julradio.se, ni är ju begåvade allihop!

Plötsligt händer det...

På väg hem fån jobbet, mörker och snömodd.

Telefonen ringer. Jag utgick från att det var Martin som bara ville meddela att han vänt hemåt.

Fel!

Vi fick ett barn där någonstans mellan polisfickan och Ilanda korset!!

En flicka, 10 år gammal. Vi vet inte mycket mer än så och att hon vill komma och vara hos en familj med djur, gärna många djur. (Just nu kan jag tänka mig att köpa några till bara hon vill ha oss....)
Problematiken är i mina ögon lindrig och jag satt och grinade i bilen så handläggare blev alldeles förskräckt.

Vi får snart veta mer.

Men hon är på väg!

Uppfostran

Lekte lite med Martin födelsedags present, då den här låten dök upp. Försöker att lyssna på den då och då, för den får iaf mig att tänka efter lite vad som är viktigt i uppfostran.Ikaros

När jag tänker tillbaka på min barndom
ser jag skräckbilder tydligast av allt
alla gånger dom skrämde eller slog mej
är dom minnen som hårdast sitter fast
för som barn tar man kärleken för given,
allting annat är mot ens natur
i den stund man tar steget ut mot livet
är man bara ett tillgivet djur.

Men så står snart de vuxna där och pekar
ut den riktning dom tycker man ska ta
alla drömmar dom själva har förvägrats
vill dom förverkliga genom sina barn
är man lydig belönas man och hyllas
revolterar man mister man allt
ingen älskar ett barn som inte lyckas,
ingen älskar ett barn som är starkt.

Men vem besitter förmågan att veta
vad som ryms i en ny individ
och vem kan säj' till nån annan hur lyckan ser ut
vem kan säj´ vad nån annan vill bli.

Låt dina blommor slå rot där det jordmån,
låt dina växter få leva där dom trivs
lås inte in dina plantor i ett drivhus,
låt dom få slippa ett onaturligt liv
låt den du älskar få pröva sina vingar
en dag så flyger den älskade rätt
vill du bli respekterad av din avbild
får du visa din avbild respekt.

// Björn Afzelius

Stiljtje

Klockan har inte ens blivit fem och det känns som sen, sen kväll. Kolsvart utanför fönstren.

Åka bort? Nej, känns som om det vore att våldgästa någon mitt i natten.

Städa? Inte nu.

Laga mat? Tråkigt.

Se en film? Lovis pratar isönder den.

Blogga? Har ingenting att skriva.....

Hihi

Den här krabaten hittades i dockskåpet;


Oväntat besök

Det här var inte vad jag förväntade mig att se ute i rabatten, 1 december....Ur led är tiden, eller vad man nu säger...

OK

Vi har fått ok från soc!

Utredningen är klar och vi kommer få ett barn inom kort, det sa hon redan innan hon gick.

Skönt att det är över. *Phu*

Nu är det bara att vänta, och vänta, och vänta. För även om det fån socialens sida ska vara "inom kort" så är det kanske inte det för oss. Vi har väntat länge redan.

Känns jättebra i magen. Det blir bra det här. Säkert både svårt och roligt, men bra.

RSS 2.0