Fredag kväll

Fantastiskt trevlig kväll.

Inga patienter.
God mat, fyrverkerier på balkongen.

Nejdå, men helt ok ändå.

Ringde hem en sväng och där hade de spökat, de små liven. Med gott resultat, de satt och mumsade snask.

Till och med Lovis åt godis, som hade KARIES i en tand idag.

Martin blev utskälld av tandsköterskan på folktandvården. Hur hade detta gått till, vi var nog närmast olämpliga som föräldrar! Att halva tanden var avslagen och saknade emalj var helt ovidkommande. Martin hade försiktigt frågat om det var onormalt att få karies i en tand som inte har emalj på ena sidan och bara fått fnysningar till svar. (Vi har nog i vår enfald trott att emalj skyddar....)

Det var nog "Häxan Surtant" som jobbade idag.

AJ!

Tassade ut vid 6-tiden och tog ut hästarna.

Maja var som vanligt inne i stallet, dvs nyvaken och slö. På med täcke och grimma. Sen knallade vi som vanligt fram till dörren och klev ut.
Då fick hon någon form av frispel och for runt som en "Fjant Maja". Troligen var det blåsten i kombination med mörkret som gav henne hjärnspöken.

Sen stannade hon. På min fot. Hon väger sina kilo kan jag lova. Hon kände sig tydligen trygg, med min fot under sin, för jag fick butta bort henne, väsande "flytta på dig din tjockis, det gör ju ont!

Jag kan röra mina tår men det sticker lite obehagligt i dom. Tyvärr är jag inte tilräckligt skadad för att sjukskriva mig hela helgen. Det hade varit fint. Har ingen lust att jobba helg.

Tejp

Ikväll har jag bara två barn hemma. Väldigt skönt.

Vi har ett mellanbarn som just nu är, för att inte överdriva, arg. Ikväll har hon själv flytt oss, hem till farmor och farfar. Där visar hon aldrig sin aviga sida, tack och lov, utan uppför sig som vi önskar att hon gjorde hemma. Kul att uppfostran visar sig någonstans....

Går inte att säga många meningar till henne innan hon far i taket. Troligen hormoner. Men oavsett orsak så är det väldigt tyst när hon inte är hemma. Är hon inte arg på mig eller Martin så är hon arg på Julia. Lovis klarar sig än, men hon har börjat lära sig retas, så hon får nog snart hon med....

Är hon inte arg så är hon som en tejp-bit under strumpan. Är med överallt. Vill bara vara hemma med oss. Inte särskilt besvärlig, men det irriterar efter ett tag (precis som en tejp-bit under strumpan) att hon inte kan lämna mig ifred ett ögonblick. Pratar en del. Hälften är riktigt roligt att lyssna på, det som har någon mening. Men om det blir för tyst pratar hon iallafall, om de mest underliga saker. Gärna vad hon tänker på, hela tiden!

Jag vet att den här peridon tar slut, och hon kommer ut snart på andra sidan . Då är hon min goa, rara, söta Linn igen. Jag längtar till det. Hon skymtar fram då och då, den där fina, goa (vilket är tur, annars skulle hon ha varit såld för länge sedan...).


Ser ni blicken?
Tänker på Ugglas "Jag skiter i allt" när jag ser henne....

♥ Men vi älskar henne. Mycket. ♥

Panta mera!!

Allt ska återvinnas och pantas. Vi är jätteduktig vad gäller drickburkar och flaskor, kläder vi inte längre gillar (eller växt ur gäller tyvärr även vuxnas kläder...) lämnas till insamlingar och vi sopsorterar så gott vi kan på tippen.

Idag fick jag en glädjande nyhet när vi hämtade torvströ til hästarna. Pallarna som följer med, kan man lämna tillbaka och få 25 kr i pant för!

Vi har sparat dessa, kan vara bra att ha för att stapla ved på, men vi behöver i ärlighetens namn inte hur många som helst. Prydligt uppställda vid uthusväggen stod inte mindre än 12 stycken pallar.

Martin är nu nere i Kil och förädlar dessa till pengar.

Jag gillar att panta mera!

Ödmjuka

Jag kan säga mycket om mina barn.

Idag är dom väldigt ödmjuka.

Planerar inför jul, så inte det ska finnas hur många frågetecken som helst när det blir dax att införskaffa julklappar.

-Vad önskar du dej i julklapp Julia, (undrade jag), önska dig något ordentligt, (vill inte fylla paket med pennor, suddgummi, hårsnoddar och dyl utan hellre en mer rejäl klapp).

- Jag vet inte, jag har ju allt jag vill ha....

Från att ha haft önskelistor som kunnat ringla runt hela huset, är hennes önskningar mest; en god hudcreme, kanske ridskor och biobiljett.

Konstig nog känns inte detta bra. Är hon inte för liten för att vara stor när det gäller julklappar?
Har hon växt ifrån det redan..*sorgsen*.....


Äntligen!

Nu, nu snart ska jag åka och klippa mig. Mitt hår har sett riktigt illa ut ett bra tag.


Känner mig lite hemsk. För att nå mitt egna mål, nyttjar jag en opererad svägerka som barnvakt. Som bonus ger jag henne alla mina tre barn, med förhoppningen att de stora kan hjälpa alla små (hon har en på 4 resp 2 år själv).

Ska köpa med något snaskigt kaffebröd från Byn när jag ska hämta, så vi får en riktigt god fika.....

Snö?!

Gjorde mig en sväng med bilen (hämta/lämna barn) och fick syn på snö i vägkanten...!

Tydligen hade det snöat riktigt ordentligt här uppe i norr under dagen.

Tur att vi har våra vinterdäck på, och den fina rattmuffen!

Mörker

(Nej, inte hela livet men ute.)

Kommit hem från jobbet, ätit. Inser att det inte är någon idé att gå ut. Strax är det kolsvart här ute på landet.

Nu känns det väldigt avlägset att få höra vårfåglar, höra takdropp av smältande snö under dagsmejan, se gruset skymta fram på vägen under snön (som förhoppningsvis kommer, men jag vill ändå inte alls ha den....Ja, jag är knäpp).

Och så glädjen när dagarna blir några minuter längre för var dag som går, och man hinner få en liten solstråle på sig efter jobbet. När man känner i hela kroppen att nu, nu kommer våren!!


Nu är november snart här och det stora vemodet ang. vädret och mörkret lägger sig i mitt sinne. Någon som varit med om en "fantastiskt fin november"?

Inte jag heller.....


Burrrrrr....

Inatt blir det stängt fönster!

Vi har redan -2 grader utanför köksfönstret. Innan gryningen kan det bli hur kallt som helst.

Varmare hade jag och Lovis förut. Martin tände bastun åt mig och jag tog med en bok och satte mig tillrätta. (Börjar märka av åldern, det var svårt att läsa med bara levande ljus). Martin kom ut strax efter och lugnet var påtagligt och njutbart i någon minut eller så.

Sen hörde vi henne, klampade över altangolvet som en hord av vilda elefanter. Lovisen! (Vilken överraskning!!!)

Kommer likt Rocky i sin fina badrock med huvan uppdragen....

-Åh, vad mysigt det är då, jag vill också sitta här, vad varmt det är, vilka fina ljus då, sitter du där du pappa, vart ska jag sitta då.......

-Du kan ta av dig strumpbyxorna , (säger vi lite uppgivet), du behöver inte dom härinne....

Sen börjar själva bastubadandet, det första någonsin för Lovis....
-Oj, nu var det något som bet mig, det var nog en humla, eller kanske en katt, oj, vad varma fötter du har pappa, och mitt hår är jättevarmt, oj, nu ska jag nog gå ut lite jag......

Så ut genom dörren. Väldigt snart tillbaka in i bastun (läs; för snart...)

Då gick Martin in. (Ensam med fienden....)

Sen satt hon en liten stund och beundrade glöden i kaminen, ljusen, tyckte det var lite häftigt med svetten som gjorde henne blöt i pannan. Det tog ca 45 sekunder.

Sen bastade jag. Ensam.

Äntligen!

Nu kom min gubbe hem.

Jag har saknat honom. Det är bra tycker jag, att längta ibland.
 
Då vet jag att jag fortfarande tycker om honom.♥

Tack

Tack Zanna och Elliot för en mycket god och trevlig fika idag.♥

Ni bor fint och lilleman är superfin.

Äntligen kunde vi allihop!

Jag förtränger bort alla övertalnings-försök angående nya husdjur...vänligt men bestämt......

Kallt

Lämnade fönstret öppet inatt. Vaknade vid två -tiden av att det regnade som bara busen ute. Gick ur sängen för att stänga.

My Good, vad kallt det var! Somnade inte om på evigheter, hade fått massa kallt under täcket.

Det fanns ingen rygg att krypa upp emot heller, för den ryggen är i Skövde.

Vill helst sova med fönstret öppet, det blir så go luft då. Kanske ska jag ha elementet på och fönstret öppet? Då kanske det blir så där svenskt lagom.....

Ny morgon

Dt är bara att konstatera att Lovis är ganska lik korna. I två kvällar har hon lagt sig efter "Nya Tiden" men går upp med sommartiden ändå.

Grrrrrrr.

Hon har ingen känsla alls för  att lediga dagar ska börjas med en lååång sovmorgon. I somras, på semestern, sov hon iofs till halv nio-nio nästan varje dag, men det gäller tydligen inte längre. Synd.

Nu ska vi röja och föra lite väsen så de stora flickorna kan komma upp. DOM har fattat direkt.... sover som tonåringar på morgonen.

Hörde Linn hosta och snyta sig vi sex-tiden. Hoppas att det går att åka till bebisen Elliot ändå, vi kommer aldrig dit annars. Får väl lämna henne i bilen, eller så får hon sitta och fika på balkongen.....


Hå och hej!

Den här dagen har gått i rasande tempo.

Först en tur till stan. Sen hem, käkade lunch, fixade stall och ridning.

Sen kom ett samtal från familjen som fått ny bebis. De kom hem igår med sitt lilla Mira troll och efter att ha beundrat henne själva i två dygn ville de ha sällskap, ville vi komma på fika möjligen...(Tycker om när folk är lika rastlösa som jag och inte var vi nödbedda direkt heller). In i bilen och i racer fart över skogen.

Åh, så fin hon är! En kopia av sina syskon, rund, varm med fjunigt huvud. Inte ett pip gav hon ifrån sig heller de två timmar vi var där.

Sen var jag elakaste mamman i världen när vi skulle hem, alla flickor lekte för fullt och hade inte minsta lust att åka, förstås. Att Lovis grät och ramlade och grät ännu mer, stärkte mitt beslut. Hon var totalt slut och hungrig. Avskyr den här tidsomställningen!! Hon somnade bums....

Linn tyckte mörkret i skogen var häftigt när vi var på väg hem. Jag stannade vid vägkanten och stängde av bilen så hon verkligen skulle få se mörker, och j-lar vad rädd hon blev!! Så nu har jag skrämt en till utan att det var meningen.......

Nu har Julia fixat mackor som snart ska in i ugnen. Sedan ska vi se Simon och Thomas, uppkrupna i soffan.

En riktigt bra dag, trots att vi varit utan make/pappa. Och imorgon bär det av till stan igen. Då ska vi flickor hitta hem till Långtäppans Lilla Prins Elliot (min kusins dotters son).  Kan bli trixit..... Men kul.

Ganska nöjd

Vi tjejer har varit en sväng till stan. På det stora hela är vi väldigt nöjda allihop. De stora köpte sig pyssel på Panduro, jag hittade ett par jeans för 99 kr på rea, Lovis fick en vinteroverall (som hon absolut sa nej till men det gör hon till allt....) samt jättesöt present till Mira som vi ska titta på imorgon eftermiddag.

Köpte även en fin ljuslykta på fot för pengarna jag fick åter när jag lämnade tillbaka hårblåsen. (Tack mamma för presenten, nu blev det superbra). Jättefin tycker vi flickor.

Enda smolket i bägaren; 1 kaffe, 3 bullar, 1 chokladboll och 2 dricka =165 spänn. Snart har vi inte råd att ta en fika på stan!
Se så fin, nu väntar vi på kvällen så vi får tända den!!

Höstlov

Martin gör sig redo för att dra till Skövde. Vi andra har höstlov och kommer att vara gräsänklingar till imorgon eftermiddag.

Massa kul vill vi hitta på men idag finns inget planerat.

Om någon därute är sugen att umgås så går det bra att höra av sig, friskare än så här blir vi inte!


Linn är dock på uruselt humör då jag och Martin nu på morgonen sagt;

- Nej, du får ingen hund!

Den som spar - hon har!

Så här på kvällskvisten blir jag alltid lite hungrig. Inget onormalt antar jag, de flesta äter väl kvällsmat. Men jag är sällan som andra, bla äter jag helst inte smörgås, om jag slipper.

Om jag inte får piffa dem på mitt sätt vill säga, för då går det ner. Livsmedelsverket skulle nog smälla av om de visste om mina matvanor, men det gör de inte, ha!

Kvällens smörgås således:

Polars tekaka (bästa grundbrödet till nästan alla mina varianter)

Grönpepparsås från igår i ett lager på istället för smör (ingen som helst skillnad kalorimässigt dock...)

Ett härligt lager ruccula sallad

Fajitas kyckling ovanpå (kvar från igår)Attans vad gott, hann äta en innan jag kom på att jag kunde visa er....

Skrämma småbarn

Inför den stundande helgen gick jag ut i gäststugan och hämtade hallowen-pyntet. Lovis hann inte få på sig skorna och stannade kvar på altanen.

Inne i gäststugan drog jag på mig Martins gamla Ailen-mask och återgick med en kartong mot huset, i stort sett blind, rolig upplevelse...

Hörde ett ganska högljutt rumsterande på altanen medan jag gick över gräsmattan. När jag kom upp på trappan frågade jag;

-Var är du Lovis? (Jag såg liksom ingenting...)

Tystnad.
Sen mycket tyst och försiktigt;

- Mamma....?

En skräckslagen, gråtande Lovis kryper då fram från sitt gömsle under altanbordet.... Hon hade blivit livrädd när hon såg mig gå över gräsmattan, och oväsendet jag hört var när hon gömde sig, stackarn! Jag var tvungen att ta av mig masken... Men nu är den rolig!Fina rara mamman, nyss åter från en lång, lång resa....

Uttråkad

Har så tråkigt.

Vill åka bort till någon, vem som helst, men en unge är sjuk. Stor avundsjuka om hon måste stanna hemma.

Blött och äckligt ute. Vill därför inte gå ut.

Martin fick ett ryck efter filmen, städade så det behövs inte heller.

Har ingen bra bok att läsa.

Lovis har börjat trotsa på allvar, nej till allt.

Jag har så tråkigt!(Vi känner inte individerna på bilden....)

Tråkig

Sedan jag kom upp har Martin tittat på film på datorn.

Det är visserligen  söndag, men nu börjar jag tröttna. Jag har varit duktig och plockat ur diskmaskinen, startat en tvättmaskin, klätt Lovis, hängt upp änglar och gått ut med soppåsen.

Martin har inte rört sig.

Tråkmåns och latmask, allt i samme gubbe!

Tids-omställning


Jag har så länge jag kan minnas svårt att förstå varför vi ska ställa om klockan två gånger per år.

Kan vi inte bara skjuta den en halvtimme till våren och sedan låta det vara så - för alltid?

Jag vet inte hur många länder som gör detta ofoget, men irriterande är det. Att dessutom på hösten ställa klockan åt ett håll så mörkret kommer tidigt på eftermiddagen, så vi inte kan vara ute alls efter skola och arbete på flera månader är totalt regelvidrigt.

Sen tänker jag på alla mjölkdjur. Där får bönderna hålla på i en vecka och vänja dem på med nya tiden. (Kor är inte så smarta, mina hästar är klara på två dygn, en halvtimme varje morgon....)

Sen är det alla småbarn som får sina mat och sovtider rubbade, Grattis alla föräldrar som i morse gick upp kl 5 istället för kl 6, var väl härligt en söndagsmorgon?!


Lördagkväll

Mmmmmm, Julia står och förbereder lite Faitas kyckling.

Ute blåser det som tusan, ska visst bli riktigt blåsigt imorgon, sa grannarna över ett vinglas förut.

Och jag bara myser. Jag älskar dåligt väder, bara alla djur och folk är under tak så mår jag prima.

Bebis lycka igen!!

Våra vänner Linda och Johan har fått en liten flicka, en Mira!

De mår gott och har det bra.

Ännu en ny och underbar människa är född.....♥

Grattis till den nya familjemedlemmen!

Lönings helg

Var tvungen till Bergvik idag för att byta en present.

Måste alla handla som om alla affärer slog igen för gott imorgon - samtidigt?

Kom på varför jag aldrig är på Bergvik på helgerna, mår nästan fysiskt dåligt av så mycket folk. Att Lovis var på anti-läge gjorde inte händelsen trevligare, så vi uträttade de få ärenden vi hade på kortas möjligas tid.....


Här hemma har nu en god middag avnjutits, älgbiff, grönpepparsås, pommesfrites, grillad tomat och en god sallad.
Nu avnjuts kaffe och en Baileys. Mumma för en mamma det!


Lördagmorgon

Resumé fredagkväll;

Två hungriga själar år en varsin jättegod pizza på gamla favoritstället "Fontana DI Trevi", lika gott och mysigt som alltid, ett säkert kort.

Sedan, laddade med godis, gick vi till Scala och såg "Svenska typer". Lite mer revy än teater men jättebra och jättekul. Halva tiden satt jag och torkade skratt-tårarna. Parodi på DiLeva som sjunger om "Fis i rymden", en omtolkning av "Farbror Abraham" till "Min prostata" och lite Mora Fläsk var avgjort det bästa.

Sen snabbt hem och skicka hem barnvakterna som ska på Fylleresa till Åland idag. Jag är inte bitter, det är kul när farmor och farfar får komma ut lite....

Nu ska jag strax till ridbanan och arbeta. I ett svagt ögonblick lovade jag att hälpa till att lasta om lite dressyrstaket. Inte svårt, inte tungt, men mycket tråkigt med största sannorlikhet då jag ska umgås med Tolitas suraste man.

Han drar mindre på munnen än den suraste US;en på MAVA, och ni som vet vad det innbär kan ju sända mig en tanke mellan kl 10.00 - 11.00

Efter det ligger en helt orörd helg. Linn är superförkyld så vad vi än hittar på får vi väl lämna henne hemma! (Nejdå, bara elak i skrift...)

Lego

LEGO måste vara danskarnas bästa idé någonsin.

När jag var liten älskade jag dessa små plasbitar och kunde sitta i timmar på fritids där det fanns många bitar och bygga, bygga, bygga.

Barnen här hemma har således tidigt blivit introducerade i skapandets fantastiska värld.

Härom dagen tog jag fram "små lego" till Lovis. Tyckte det var dax att avancera från Duplo. Hon fastnade. Vi hade väldigt risigt med pengar när Julia och Linn var små, så vi hade begränsat med bitar. Hälften är nu borta, uppdelat till Martins bror som fått barn sedan dess. Så jag tröttnade ganska fort.

Idag slank jag in i leksaksaffären. Köpte ett par grundpaket. Jag, Linn och Martin sjönk pladask ner på köksgolvet och började bygga.
Lovis körde dockvagn, då Linn blev irriterad när hon råkade riva lite.

Hur som helst. Lego är det enda jag verkligen vill leka med tillsammans med barnen. Jag plågar mig genom dockpåklädning, pärlplattor, dåckskåp och teckningar i vattenfärg.

Ska nog köpa massa mer Lego, nu när jag är så rik.....

Men nu ska jag slita mig, piffa mig och gå på teater med min man!

Fredag

Sitter och väntar på att tusen olika personer ska ringa mig, men det gör de inte. Livet som socialtant verkar vara att vänta, vänta och vänta.

Någon som tror att det är min grej i livet?!

Min första förmiddag som "frigående" socialsamordnare har bjudit på en del små överraskningar, men jag har löst det alldeles själv! Tex tappat bort alla lösenord till apoteket, fått beställa ny akutlåda för vi hade hjärtstopp, (samma pat TRE gånger!)

Ikväll ska jag och min kärlek gå på teater, ser fram emot det massor.♥

Kan inte telefonen ringa snart!!!

Smarta män

Vet inte om jag ska skratta eller gråta.

Hur tänker en karl när han skriver "Tai kyckling" med bläck på en låda som varit i frysen?

Att det alltid ska vara just "Tai kyckling" i den, eller att vi ska bli sjukt besvikna när vi tar upp den nästa gång, nu när jag lagt vanlig hederlig svensk pannbiff i??

Två månader till uppesittarkvällen!

Det är sanslöst vad fort det går. Om två månader luktar det julskinka och apelsiner med nejlikor.

En del av apelsinerna kommer ha vackra mönster och röda sidenband, en del kommer troligen se ut som om vi hängt upp marmelad i dörren... men det är kul när barnen pysslar, så länge de inte klär MIN gran i flirtkulor.... Där går gränsen.

Idag låg den här i brevlådan när jag kom hem. Önskar att det snöade lite ute så jag kunde krypa upp i soffan, under en filt, med lite glögg, och bara njuta av alla fina bilder på glansigt papper.

Jag älskar julen. Det är många år sedan pirret över julklapparna försvann, det andra runt julen njuter jag mer av. Alla levande ljus, alla lukter, alla ljusslingor i trädgårdarna runt omkring. Fast det är jätteroligt när tomten kommer... Barnens reaktion när de får det de önskat sig. (Eller Martins, för ca 13 år sedan då jag gav honom ett Monopol och han blev jättebesviken, jag trodde jag kommit på en superbra grej....).

(Attans vad molnen ser mörka ser ut där borta över skogen. Kan vara snö i dem där. Tror ta mig tusan det. Måste värma lite glögg)

Om vi har det hemma redan??

JA, bästa glöggen är ett år gammal, så vi köper på oss efter julen och låter stå.

Tips; ut till systemet med er allihop och köp er glögg nu så får ni fjolårets. Bäst, alla kategorier är "Dufvenkrooks" ,10%.
åhhh, vad den är god....!


.

Så fina!Jag kan bara hoppas att jag och Martin hänger ihop på mitt 80-års kalas. De här två har snart varit gifta i 60 år. Vad ska man säga....

Ur Olles tal till Siv på födelsedagen, "Vad kan man säga annat om henne än att hon är en stor tillgång...." *tår i ögat*
Han är snart 90 år.

Min mormor och morfar var även de lyckligt gifta, i över 60 år, fram till morfar gick bort.

Kommer det finnas diamant bröllop när min generation blir gammal? Alla skiljer sig och börjar om. Även om antal år som gift kommer upp i 60 så är det allt mer sällan med samma person och det är väl ett grundkrav kan jag tro...

Jag ska ha min och Martins mormor/morfar som förebild. Kan dom, kan vi!


Jag undrar...

Varje höst undrar jag hur det är möjligt att vi hunnit dra ut så många saker i vår trädgård. Undrar också hur det kommer sig att det som är så roligt att ställa ut på våren är så skit-tråkigt att ta in på hösten.

Har nu i ca en halvtimme roat mig med att ställa in kaninburar, hinkar och annat småtjafs. Lite saker återstår men jag gick in. Hoppsan!Har ska grejer monteras ner ur träd och tungt ska bäras upp till logen.Mer tungt som ska till logen + att jag måste tömma skottkärran från sommarens rester.....Undrar varför jag sparat dessa petunior så länge, de sprider inte glädje direkt.....
Hösten är inte så flärdfull i min trädgård alls faktiskt.

Piggare

Gittan och gråvargarnaSittvila hemma med en jättespännande bok.

Sedan lite magiska ord:
- Jag är trött. Kan vi vila lite, mamma?

Vi sover inte middag här särskilt ofta, och idag hade det varit skönt.

- Visst älskling, vi lägger oss här i soffan och sover lite.

Vi lägger oss till rätta, jag blundar och på bara några sekunder är jag på väg in i underbar middagslur.

- Mamma, ska vi gå och hämta posten?
- Nej, inte nu, sen.

Tystnad i säkert en halvminut.


- Nu då?

-Nej, vi vilar nu, blunda.

15 sekunder går. Sedan små fingrar i ansiktet som bänder upp mina ögonlock.

- Jag kan inte se dig. Där är du! *jättefniss*

Vilan är slut, inser det. Men det kunde ha varit jätteskönt! Nu går vi och hämtar posten.....

Allergi?

Vi gick ut en stund Lovis och jag. Optimist som jag är drog jag på mig mina stallkläder om jag skulle kunna få greja lite i trädgården (vilken förstås var en utopi...).

Väl inne igen plockade jag ur diskmaskinen utan att byta om. Nös och nös och nös. Insåg att jag själv luktade mer häst än Maja och Havanna tillsammans...

Jag som aldrig varit allergisk mot något med päls någonsin, insåg då att det var dags att lägga plaggen i tvättmaskinen. Har sådan tur att jag har en alldeles särskild maskin till riktigt skitiga grejer.

På så sätt hoppas jag att min nya allergi snart ska vara ett minne blott!

Hejapå!

Idag ska jag skicka många positiva tankar och lyckönskningar till min svägerska.

Det går ett stim med gallbesvär i min omgivning och idag hoppas vi att operationen blir av, hon börjar bli hungrig....

Tänker på dig!

Godmorgon!

Ännu en härlig dag i paradiset! (Ljuv klassisk musik med stråkar i bakgrunden)

Hemma och VAB´ar med min lilla älskade solstråle, hon har ätit all frukost som hon blivit serverad, gröt och ägg och grov smörgås.

(Vinylskrap och skivan med musik stannar)

Bara skojar lite.....

(
Sätter på en ny skiva, I´ll survive......)

Lite förvånad

Trodde nog att reaktionerna skulle vara lite mer åt ; Ni är helt galna som ska ta ett kontaktbarn.... Tänk er för, strunta i det, typ.

Men ni verkar inte alls tycka att vi är tokiga. Inte alla ni som skrivit kommentarer iaf! Tack för stödet! Kommer säkert behöva Peptalk utefter vägen sen också! Vi tror inte det här kommer gå sprättlätt.....

Men jag hoppas att det här ska bli något bra för det barn som kommer till oss. Förhoppningsvis kommer mina barn också lära sig att livet ser olika ut för olika människor.

Min och Martin´s önskan med det här är att vi ska göra skillnad för någon. Kanske på sikt ta oss an ett barn på heltid. Varje gång det har varit faddergala på TV och jag och barnen vill skaffa en lillebror i Rumänien, brukar Martin säga att vi har problem i det här landet också som vi kan göra något åt. Och han har ju rätt.

Har ni sett blicken i ögonen på barnen i "Sluta snacka" reklamen (handlar om pensionsplaceringar)?
Tänk att lyckas få en sån unge att börja le, om så bara lite!

Även en pytteliten insats kan göra stor skillnad för det barn som inte har det gott i sitt eget hem. Sen vi fått egna barn blir jag gåtfärdig när jag tänker på att det i vårt "fina" Sverige finns barn som inte ens känner trygghet i sitt eget hem. Alla som läst psykologi på A-nivå vet att det är grunden i hela människans liv.

Glad är jag att ni där ute är så positiva till vårt bonusbarn!Ringen

...är hittad!

Jag är en slarvmaja, erkänner det.

Vid något tillfälle har jag tagit av mig ringen i bilen på väg till jobbet och lagt den i mynt(ask)koppen.

Glad blev jag i varje fall när jag fick se den i jakten på en tia till kundvagnen.

Ordspråket; Allt som inte tjuven har tagit får man tillbaka, är så sant så sant!

VAB

Igår kväll hade Lovis ont i örat. Fick panodil och sov som en stock inatt. Vi gjord dock upp att om natten är trasslig eller om jag hunnit till jobbet skulle jag komma hem och VAB´a, Martin var tvungen till Uddevalla idag.

Natten var som sagt lugn. Gick upp i vanlig ordning, piffade mig och for iväg.

Martin ringde när jag hunnit 4 km.
- Hon är sjuk, du kan vända direkt.

Vände, släppte ut hästarna och gick in. La mig igen.

Hon är bara halvkrasslig, vi kommer få en fruktansvärt tråkig dag. Hon hostar men har inga andra symtom på någonting.

Halvkrasslig = grinig

Jo, det är så här

I flera år har jag och Martin funderat på att ta oss an ett fosterbarn. Men det har aldrig varit rätt läge. Om det är det nu? Säkert inte.
Hur som helst, för några veckor sedan hade Karlstad socialförvaltning en annons om att de sökte familjer som kunde tänka sig att ta emot ett barn i sitt hem. Annonsen gick rakt in i hjärtat på alla oss som kan läsa i familjen.

Jag ringde dem och pratade en stund. Blev inbjuden till en informationskväll i slutet på oktober. Förra veckan ringde de upp, de fann oss intressanta och ville göra ett hembesök, gick det bra?

Fick iskalla fötter, babblade om att det är ett så stort beslut, tänk om vi tar oss an ett barn och ångrar oss, tänk om barnet inte skulle tycka om oss, och sist men inte minst, vi har faktiskt inte rum till en människa till i huset, det är nog inte aktuellt.

Kvinnan var klok. Jättesmart.
- Vi kommer och tar informations möte bara. Helt förutsättningslöst. Ni kan när som helst hoppa av om det inte känns bra. Ett sådant här beslut måste få ta tid!

Igår tänkte jag ringa återbud sisådär 50 gånger. Pga alla ovanstående skäl. Men dom kom. Och vi pratade. Om två veckor ska vi lämna besked.
Vi har redan bestämt oss.
Nästan.
Att bli kontaktfamilj, åt en flicka eller pojke, som behöver rast från sina egna föräldrar. Känns märkligt, det kommer bli en väldigt annorlunda väntan på detta barn.
Det känns jättekul, och jättespännande (och jätteskrämmande)!

Barn

Vi ska ha barn.

Vi ska utöka familjen med en flicka eller pojke till.

Trodde aldrig detta skulle hända oss men det gjorde det.

Återkommer, är lite omtumlad.


Måndag

Så var det måndag igen och jag har ledig dag, skönt!

Har varit ute och mockat nu på morgonen för hästarna står fortfarande inne. Om en stund kommer Jörgen Hovslagare hit och ska pyssla med dem lite.
Han är en glad prick som verkligen gillar sitt jobb. Han har ett sätt som hästarna bara älskar så Maja brukar stå och snurra runt sin mule i hans hår när han håller på med hennes framhovar. När han raspar bak står hon och sover, så sött!

Havanna hade varit barfota barn ganska länge så första gången hon skulle skos här hos oss, dansade hon ganska våldsamt på stallgången. Han tittade på henne länge, länge.
Sedan sa han; Visst, du är starkare, men jag är smartare. Jag kan bryta ner dig ändå. Men vi gör så här.....
Han satte sig på huk, tog upp en hov och skodde utan att hålla i alls. Ponnyn stod som ett tänt ljus. Då vann han mitt fulla förtroende och jag vill aldrig byta hovslagare!

Kan tillägga att Lovis dyrkar honom och pratar öronen av honom när han är här....

Kväll

Söndag kväll med en bra dag bakom oss.

Vi lyckades göra klart allt älgkött innan vi besökte store bror så vi kände oss väldigt lediga när vi åkte hemifrån.

Vi hade sån tur också, MAX hade söndagsmiddagen klar till oss när vi kom ut till Bergvik..... Jag ville förtvivlat gärna ha pizza men blev nedröstad, 3 mot 1 (Lovis röstade inte på något alls)
Lovis frågade i bilen vart vi var på väg

- Vi ska åka och äta hamburgare och pommes frites, sa jag glatt.

Lika glatt kvittrande från baksätet hörde jag min lilla matvägrare säga;

-Inte jag!!

(Nehej nej, lev på luft och kärlek då!)

Hemma igen har vi nattat hästar och plockat undan. Stoppat stora mattan i TV-rummet i tvättmaskinen inför ett planerat storstäd imorgon.
Har en vit trasmatta under bordet i TV-rummet. Den är helt perfekt, får plats i tvättmaskinen. All O´boy, marmelad, godisrester mm försvinner i ett nafs i 60 graders program.

Nu är det TV dags. Har ingen aning vad som finns att titta på men något, om än halvdåligt, brukar det finnas.
Ha en go söndagskväll.

Nu myser vi

Vi sitter hos "den namnlöse" nu och har fikat och har det bra. Detta inlägg är bara för att prova stora brorsans ny dator.

Vad lätt knapparna går när det inte ligger likör 43 i tangentbordet....

Tack

Tack alla som har gratulerat mig på min dag. Känns väldigt trevligt att ha så många fina vänner och släktingar.

Tack för att ni finns allihop!♥

Söndag

Så är den gamla datorn avdammad och står nu icke trådlöst på köksbordet. Jag tycker om det trådösa konceptet, ser fram emot trådlös el, hoppas det forskas på det....

Eftermiddagen och kvällen igår var jättetrevlig. Mycket god mat på Solbacka, mer god tårta och gott att dricka fick vi hos mormor Siv senare. Mycket skratt och töl förstås.
Sen sov vi i husvagnen. Mysigt, med regn som smattrade på taket.

Nu har vi en mindre rolig förmiddag framför oss. Vi måste ta hand om allt älgkött som vi inte hann med i går, vi ställde bara undan det och åkte på kalas.

Så nu ska det putsas stekar, skäras biffar och grytbitar och malas köttfärs. En inplanerad paus har vi vid fyra-tiden.

Då ska vi snosa på Mio/Melker /Alfred!  Mysigt igen! För vi är friska, både vi och broderns familj!

Glömde, Linn´s lag spöade Grums i innebandyn med 10-6. Bra jobbat! Det roligaste är att Nilsby kör mixat lag och en liten grumskille uttalade sig innan matchen;
- De har tre tjejer i laget, dom tar vi lätt! Men ena flickan gjorde tre mål, så snopet.....

Vilken kväll

Igår kväll fick jag en drink av min käre man och sedan fick jag öppna paket

Drinken med mjölk och likör sparkade Lovis ut rakt ner i datorn som stod på golvet  Nu saknas punkt caps lock komma och ibland gör datorn dubbelbokstäver::::::: Skit

Hur som helst; fick en fin skål av Linn i trä; biljetter för två till en föreställning som heter Svenska typer och en ny
mobil
En heltf vanlig fin mobil; utan kamera och konstigheter
Nu ska jag snart öppna släktpaket

Kan inte skriva mer; kan inte backa och rätta; och alltf klibbar::::::: Alla siffertangenter är döda:::: Men jag har det bra på min födelsedag: utropstecken

Borta!

I mitt jobb kan jag inte ha mina ringar av hygieniska skäl. Tar därför av mig dessa kära ting hemma och har tre ställen jag lägger dem på. Tar alltid av mig alla ringar samtidigt och lägger dem på samma plats.

Härom dagen skulle sotaren komma, och dörren var tvungen att stå öppen hela dagen eftersom ingen var hemma. Flyttade därför ringarna från där de låg ganska synligt (tillfället gör tjuven) till spiskåpan, där jag inte brukar ha dem.

Nu när jag är ledig skulle jag sätta på mig ringarna igen men en är borta. Finns ingenstans!

Jag älskar alla mina ringar, det finns underbara minnen till alla fem. Den här ringen är omarbetad av våra gamla förlovningsringar. Martin lämnade in dem i smyg och gjorde en ring jag länge önskat mig (mormors modell med värmlandsblomman på) och gav mig den när jag fött Lovis.

Nu är den borta. Jag har letat överallt. Till och med frågat Martin om han lånat den (för att ha storleken till typ present det har hänt förr) men han nekar med bestämdhet.

Om TJUVEN har tagit den, borde han ha rasslat med de andra också, ganska många gram guld + stenar. Men de låg så fint där jag lagt dem. Förstår ingenting.

Nu deppar jag.

Fredag kväll

Ja, nu sitter jag här och funderar.

Vin eller inte vin.

Ljus eller inte ljus.

Ätit god mat, grejat i stallet, pratat med grannen en halvtimme och har varvat ur. Skönt!

Imorgon blir det upptempo igen, någon som är förvånad?

Martin har styckdag från soluppgång till solnedgång, Linn har innebandy match (tack och lov hemma) och så förstås det stora 80-års kalaset.

Hoppas på att vi kan klämma in ett besök hos nya lilla kusinen Mio/Melker/Alfred på söndag. Jag har ju snosat lite men vi har inte välkomnat med present som vi förstås vill göra tillsammans.

Så alla elaka virusar, håll er undan några dagar! Det har "gått troll" i våra besök till bror, vi eller de har nästan alltid drabbats av något smittsamt precis lagom till den dag vi bestämt träff. Så har det varit i flera år!

Ha en skön helg allesammans.

Ny på jobbet, igen

Sitter här och väntar på att ronderna ska avslutas, för då är det dags för mig, socialplaneraren att göra entré!

Sedan blir det dags att dra sig hemåt och påbörja den intensiva helgen med styckning och kalas. Förtydligar; vi ska inte stycka någon på kalaset utan stycka älgar före..

Så ikväll ska vi hinna med det vanliga, snabbröj, fredagsmys och gärna ett glas rött och tända några värmeljus och låtsas att vi har det lugnt och fridfullt. Sedan somna som ett barn kl 22.00, dödstrött av det softade ljuset och susandet av ett vinglas i huvudet.

Kanske ska pröva med att tända taklampor istället för ljus och dricka kaffe? Inte så jättemysigt men det kan ju öka utsikterna till att jag är vaken längre än Julia och Linn.....

Massor att säga på ingen tid

Grattis Marina på din dag. Nämner ingen ålder, hoppas ni fick en trevlig middag!!

Var i skolan idag. Jättefina ungar är det där, helt säkert finns det hopp även för generation -90-tal.
Jag var "pinsamma mamman" och spelade fotboll. J och L höll på att dö av skam.

Men jag var inte sämre än att jag fick vara med på lunchrasten med, blev till och med inbjuden av massor av barn! Kändes fin fint att höra;
- Maria, kommer du med och spelar efter maten?!

Fick dessutom jättegod lunch.

Skriver mer när tillfälle ges.

Nu snart

Ska bara hälla lite stärkande kaffe i min morgontrötta kropp.

Sen ska jag sticka till skolan och se vad i hela friden det är som händer.

Vi kommer oanmälda, vilket skolan har sagt tidigare, innan det blev problem, är helt ok. Känns ändå märkligt, skolan tillhör lärarna på något sätt. Jag vet att jag är fånig, det är mina barns vardag och vi föräldrar är välkomna när vi vill.

Synd att att jag inte passat på att åka dit de åren det har varit trevlig där.

Nu har det gått för långt

I tjejernas skola. Har nämnt det förut men nu har det accelererat.

En av tjejernas kompisar åkte på stryk idag när han försökte gå emellan i ett slagsmål. Han blev sutten på, sparkad i huvudet och magen samt som avslutning fått ett stryptag som gjorde honom blå en stund.

Om ett stuphuvud går sönder ligger skolan 15-20 minuter från blåljusen. Känns inte alls bra. Dessa bröder slumpar ut någon att  ge sig på, kille eller tjej.

Ryktet säger att den äldste har kniv i skolan, lärarna har ingen rätt att visitera barnen. Att som förälder fantisera fram att han i nästa slagsmål drar kniv, och använder den känns inte särskilt långsökt då han uppenbarligen saknar alla andra spärrar,
Hur fan (ursäkta) kan lärarna bli fråntagna all rätt till att upprätthålla någon sorts ordning? Killens "straff" idag var att sitta inne en rast.

Lärarna har blivit rädda och vågar inte längre gå emellan.

Farfar är nu inringd som barnvakt till Lovis några timmar imorgon förmiddag. Jag känner mig inte trygg med att skicka mina barn till skolan och det ska de (rektorn) få reda på. Martin och jag tänker tillbringa några timmar i det laglösa land som kallas mellanstadiet, (dvs  skola för barn mellan 10-12 år).

Arbete föder arbete

Lilla Lovisen har växt lite de senaste två åren. Detta har sista tiden gjort att hon morrat lite i sin bilbarnsstol i min bil. Den har inte fått nackskyddet justerat sedan, tja 2006? Flickan har därför suttit och tryckt upp nackstödet med händerna under bilfärden...

Har länge sagt att;
-Vi tar ur den ikväll hjärtat och fixar det där. Men glömt och glömt och glömt....

Idag sa vi många gånger på väg från dagis;
-Stolen ska in, stolen ska in, stolen ska in.

Sagt och gjort, ur med Lovis, ut med stolen.

Och vad hittade jag där under tro? Jo 1½ års grussamling! Nice, precis vad jag önskade mig!

Så nu är hela bilen dammsugad, dammtorkad och fin, på insidan. Utsidan ser inte så bra ut.

Överdraget till bilstolen är också nytvättat och fint, och som så många gånger förr undrar jag varför i hela friden det ska vara så svårt att städa bilen oftare. Det är ett tacksamt jobb som syns.

Har en arbetskompis som tar av skorna på sina barn varje gång de åker bil. För att höja andrahandsvärdet på bilen och inte få repor i skinnklädseln..... När jag sa att skinn är perfekt med småbarn, bara torka bort milkshake, glass och choklad med en trasa, tittade hon på mig som om jag var galen och sa helt lugnt att hennes barn max får dricka vatten i bilen. Så långt vill jag inte gå kan jag säga.... Fast just ikväll vill jag inte ha någon glass i mitt baksäte i tyg.

Ny på jobbet

Som ett sista halmstrå har jag gripit tag i en ny arbetsuppgift på min ordinarie arbetsplats. Vardagen hemma är ibland rent bedrövligt svår att få ihop med ungar, idrott, bortasovande äkta män, arbetspass som börjar 6.45 när dagis öppnar 6.30 osv.

Idag går jag således inskolning som socialsamordnare. Har vägrat denna uppgift i flera år men livet ändrar sig och nu provar jag iallafall. Det ger lite mer utrymme till flex med morgontiden, vilket är den främsta orsaken till att jag kommer ha den här uppgiften 2-3 dagar i veckan.

Det som känns svårast är alla papper, (som inte finns på riktigt utan bara i datorn) som ska skickas, flyttas och justeras. Missar man något kan en avikelserapport skrivas av kommunen så man verkligen vet att man gjort fel! Beställa läkemedel blir också en ny utmaning. Alla preparat är i enheter, dvs 1 sömntablett = 1 enhet, men det kan   också vara 100 st piller i 1enhet..... Lite olika (vem är det som tänkt här liksom..) på olika preparat.

Min skräck är nu att jag ska få upp en lastpall med något svindyrt preparat av misstag...

KvällÄlgjakten är slut för i år. Hälge kan andas ut, han har klarat sig igen.

För övrigt finns inte mycket att säga.

Lovis har varit grinig hela dagen om inte jag har suttit precis bredvid. Det har smittat kan jag säga, nu är jag också grinig. Tröttheten ligger forfarande som dimma runt huvudet, och imorgon är det dags att gå till jobbet igen.


 

Tre dagars arbete sen "ledig helg" vilket betyder älgköttshantering hela lördag dag och sedan firande av en riktigt piggelin 80-åring på kvällen.

Martins mormor fyller år och det ska firas på riktigt. Först bjuder hon oss på mat på Dömle Herrgård, sedan blir det fest långt in på natten hos dem. Ser verkligen fram emot detta, släktingar från dalarna och Stockholm kommer och de träffar vi ju inte så ofta. Vi ska därför sova sista natten för i år i husvagnen, ingen vill köra...

Spontant verkar det som att helgen blir allt annat än lugn och fridfull. Jag vill ha vila, jag vill ha sömn, jag vill ha en städerska och en nanny.

Jag vill ha en ny garderob, (jo jag har en ny garderob men nu syftar jag på innehåll), nya badrum och guldbyxor.

När jag ändå önskar vill jag även ha två utlandssemestrar per år och platt mage utan att göra situps.


Anden, är du där...?


Älgrapport 3

4 stora har fallit, nu har de bara en kalv kvar på kvoten. När som helst kan jakten ta slut, utan att Marin fått skjuta....
Han kommer vara ledsen när han kommer hem.

Älgrapport 2

Fick ett MMS av Julia nyss. Med en bild på en sovande Martin.

Verkar vara ruskigt spännande där ute i skogen...


Ledig!

Efter en lång sovmorgon (lite ironi) har nu en ny dag börjat. Liten äter frukost framför Bosse bogserbåt och jag dricker kaffe.
Martin och Julia jagar älgar och Linn är i skolan igen.

Vi har inget inbokat på hela dagen, och idag känns det bra. En dag som är ett stort andningshål, vi kan göra vad vi vill.

Kanske letar vi upp någon att dricka kaffe med, kanske börjar vi kratta lite löv, kanske tar vi en promenad (långt från skogen).

Vi får se!

Vi har biljett!

Min vän har fixat biljett till Arvika-festivalen!

Tjoho!!!

Saga från MAVA

Det var en gång en liten man som hade väldiga problem med spriten. Polisen körde honom till MAVA, vi fixar sånt.

Som tack drack han ur vår handsprit, vår sanitetsrent och rumsgrannens Tabac, rakvatten.

En sjuksköterska (undertecknad) ringde på vakterna som kom upp till avdelningen, precis i tid för att se den lilla mannen dra från avdelningen.

De fick höra om rakvattnet och den ene vakten utbrast spontant;

- Vilken tur att det inte var Calvin Klein!!!

(Nu kan man undra, är dyrare rakvatten godare än billigt?)Vill även tillägga, om någon blev orolig att ASA tar kål på njurarna. Patienterna hos oss tar ibland rejält med piller, den det handlade om under helgen hade inte tagit två Treo. Nej, så mesigt. Två RÖR är lite häftigare.... Så ta ni en Magnecyl, Treo eller en Trombyl om ni behöver, bara man är måttfull går det bra......

Älgjakts rapport

2 kalvar har satt livet till, ingen av dem skjuten av Linn eller Martin. Men lite, lite kött kommer det bli iaf. Och det är mycket vecka kvar.

Ville bara säga

Att jag så om de bortglömda barnen i Manilla, igår kväll innan jag somnade.

Avskyvärt!

Små barn som sattes i fängelse för att de var fattiga och sov på gatan. Det såg inte fint ut inför alla turister. 

Stora sovsalar utan madrasser där barnen sov i skift för att det inte fanns plats för alla att ligga samtidigt. En liten flicka i Lovis ålder grät och sa gång på gång -"min mamma hemma, min mamma hemma...."

Men mer kunde hon inte uttrycka, så hon hölls kvar, fanns ingen mening med att försöka hitta denna mamman... Sjukt!

Lika sjuk som kyrkans syn på preventivmedel.

- Vi är för livet här på Fillipinerna, sade en högt uppsatt kyrkonisse. Därför var det kriminell handling att sprida och dela ut preventivmedel...

Jo, men om alla kvinnor hade möjlighet att begränsa antalet barn så kanske de inte skulle vara så attans fattiga! För fattigdomen, det var enbart regeringens fel....

Jag tror att även mina barn skulle få sova på gatan om de var 14 stycken, jag och Martin var utan arbete och det inte fanns något socialt skyddsnät.

Människorätts organisationer jobbar på att förbättra för de här hundratusentals barnen. Frågan är om de kan vinna över kyrkan, då den har ett grymt grepp på befolkningen.

Hemma

Imorgon är jag ledig!

Det ska bli så skönt. Har just inget att säga än mer än att jag är trött (ingen nyhet alls) och att jag väntar på nyheter från Skogen.

Inte ett endaste litet SMS har jag fått om fällda tjurar. Har inte heller fått någon rapport om att "skogen är död".

Återkommer när jag vet mer.

Söndag

Sovit dåligt.

Uppe tidigt och släppte ut hästarna och gav dem frukost, kunde absolut inte somna om sen.

Lovis ville ha morgon halv åtta. Martin tog det, tack! ♥

Förstår inte hur jag ska orka jobba imorgonbitti, ikväll går det nog rätt bra men när klockan ringer imorgon vet jag någon som kommer släpa sig ur sängen.

Någon som kommer hoppa ur sängen imorgon är Martin. Det är första dagen på ÄLGJAKTEN imorgon och det är årets happening, för honom....

Jag var med en dag för många år sedan och något mer tråkigt får man leta efter. Sitta helt tyst en hel dag. Inte ens nysa får man göra. Vid ett tillfälle ställde jag ifrån mig O`boy muggen så det lät och fick en arg blick av Martin.

Nämnde jag att Linn ska med till skogen en dag?

Klipp klipp...!

Min man kallar sig ekonomisk, jag tycker att han i vissa lägen är snål.

För några månader sedan köpte han sig en hårtrimmer.

- Du kan dra den här över huvudet på mig lika bra som någon annan. På två klippningar har den betalat sig.

Jovars. Visst kan jag dra den över huvudet på honom. Men lika bra som en frissa? Knappast!!

Första gången, när den var ny, hade han trimmat själv när jag var på jobbet. Höll på att svimma när jag såg honom, han hade missat att byta längd, dvs kort överallt...

Nästa gång trimmade jag bara efter sidorna, blev helt ok.

Idag var han som Bobby Ewing, massa hår överallt. Jag gav mig in i burret med liv och lust.

Hoppsan!
En mycket korthårig grop uppstod plötsligt mitt i burret. Linn och jag skrattade så tårarna kom......

Den har vassa skär den lilla oskyldiga maskinen.....

Han skulle vara en stolthet i vilket fängelse som helst ikväll. Vi är båda glada för att han hela nästa vecka ska gömma sig i skogen.

Så går det när snålheten bedrar visheten!

Här är dom..


Husgud

Jag är (snart) medelålders.

Detta till trots planerar jag, tillsammans med en jämngammal vän, att dra till Arvika-festivalen till sommaren.

Allt pga Depeche Mode.

Dom kommer, till lilla, lilla Arvika. Jag tror inte de själva förstår vilken oreda de kommer att ställa till med. De säljer slut på bara några minuter till Globen och Scandinavium, som var för sig, tar in fler än vad som normalt går in på Arvika-festivalen på tre dagar....

Hoppas vi får biljetter. Vi tillhör ju den åldersgruppen som kan betala för att bara se en enda grupp, och strunta i resten av festivalen.....

Jag har dock en plan B.

Förra året ignorerade jag ca 30 mejl om att jobba som sjukvårdare på festivalen. I år kommer jag att anmäla mig på första förfrågningen. Har jag redan biljett lär denna kunna säljas på Tradera, med god vinstmarginal....

För jag tar gärna hand om nerspydda ungar, fulla ungar, gråtande ungar, borttappade ungar för att få se Den Stora Husguden, live, en gång till i livet.

Jag kan nog göra nästan vad som helst...

Väntar

Här sitter jag och väntar på doktorn. Noga påläst trots den tidiga timmen. Läst på om ASA och dess betydelse för njurarna, på internet. Är lite bekymrad för flera patienter idag. Men vi har en duktig bakjour.
 
Även läst på en massa om sjukdomar jag inte visste fanns men som finns här på avdelningen idag. Hoppas denna flit kan resultera i att jag får en guldstjärna av doktorn idag..

På jobbet.

För första gången på riktigt länge är det helt ok att vara här. Än så länge har jag inte särskilt många patienter och de mår rätt bra, (fast de är ju sjuka).

Vi har beställt kvällsmaten ikväll, jag ska ha en Räkpita med ost och vitlökssås, längtar redan.

Jag har varit och tittade på Mio/Melker/Alfred (hoppas de bestämmer sig för ett namn snart, tar tid att presentera gossen), och han var så söt och fin. Han är ju egentligen stor för att vara nyfödd men jag tyckte han var liten och näpen. Mor såg väldigt pigg och fräsch ut.

Nu är det bara att härda ut resten av helgen. Snart kommer räkpitan.


Jobbhelg

Ja, då var det dax igen att jobba helgen. Känns alltid aningen motigt att dra igång. Den här gången jobbar jag dessutom fredag, lördag, söndag OCH måndag så jag vet att jag är död på tisdag.

Innan jag börjar idag ska jag gå och titta lite på Melker/Mio/Alfred. Allt är bra men de ligger på avd 11 för tempkontroller. Eftersom jag snorar lite kan jag inte snosa men jag hoppas att jag är så stor att jag kan se, men inte röra.

Känner mig lite deppig. Tycker inte om att lämna familjen hela helgen. Kommer ju hem mellan passen men helgjobb är det värsta jag vet, alla kategorier.

Jakt

Fördelen för Martin att bo här är att han kan spontanjaga. En bock kom och gick förbi, Martin och Linn var inte sena ut med bössan....

Spänningen var på topp, där de stod och smög på andra sidan granplanteringen.... Linns ben darrade där hon stod, så nervös var hon. Först kom geten, sedan en killing, sedan en killing till.....

Den stora bocken stod kvar i skogen och ville inte komma fram. Martin började då snegla på kiden. Det går ju att äta dem också....

Då ställde de sig och diade sin mor!

Min mjukis till man sänkte då bössan och gick hem igen. Det ser ut att bli 8;e året i rad utan rådjurssadel med pepparsås, hasselbackspotatis och smörslungad gurka.... Inga rökta rådjurslår med pepparrotsgrädde till julbordet...Men falukorv är ju jättegott det med.

Rådjur
(Inte min bild)

Stora Herr Bock går trygg i vår skog, fast jag önskar att han låg i min frys!!Svärfars sms

"Ryssland är ett u-land, maten är knappt ätbar. Råttor på hotellrummet, vi räknade till nio stycken, fy fan, vi har det bra"
 Gillar kommentaren, "vi har det bra".........

Här är han, vår nya släkting, bilderna är stulna.....Så liten, så fin!

Brrrr.....Ser kallt ut att vara alldeles ny här i världen.....Stolta storebröder.
Elliot och Villiam.

Bullfest!

Har man tillräckligt tråkigt kommer idéerna! Vi drog igång och bakade bullar, Lovis och jag! Vi har bjudit in Felix med lillasyster Irma och pappalediga David på fika och de kommer alldeles strax. Bildbevis på bedriften;


                    

Först ställa iordning, sen baka ut bullarna, sen dax för pärlsocker.....
Lovis var jätteduktig, kunde hur mycket som helst SJÄLV.Oh, vad fina och goda de blev, vi bakar bäst!

Grått

Idag är en sådan där dag igen som jag inte har en aning om hur jag ska få att gå.

Kan bara genom att titta ut, konstatera att ute vill vi inte vara.

Från början var det tänkt att vi skulle välkomna mitt kusinbarn i eftermiddag men jag snorar för mycket för att våga åka dit. Skit!

Lovis målar nu jättefina, färgglada teckningar till mig. Som en äkta konstnärssjäl målar hon med liv och lust, helt naken.
  Två tidiga Johansson. Kan bli värda massor!

Jag ska hälla i mig mer kaffe så får vi hoppas att jag piggnar till. Borde göra ett ryck här hemma innan helgen, för då ska jag jobba.

Lycka!

Jag har blivit faster idag!

En frisk och rejäl grabb, 4.3 kg och 55 cm har min bror stolt ringt och talat om. Har inte pratat med den nyblivna trebarns-mamman än men ryktet säger att hon också mår bra.

Nu har vi varsin triss, min bror och jag!

Grattis till er! ♥ Varmt välkommen Mio/Melker/Alfred ♥

Så fort jag vet att jag inte smittas så kommer jag, var så säkra!

Veckans stora intresse

Lägga samma pussel, om och om igen. Samma lycka varje gång det är färdigt!


Kärlek?

Gick  runt och plockade i köket, (hur mycket finns det att plocka egentligen?). Martin satt och jobbade lite framför datorn.

Helt plötsligt hör jag honom;

"Jag tror du har blivit lite bredare över röven?!"

JA, det har jag, ingen hemlighet, men att uttala det högt, till mig, som min äkta man, jag fattar inte att han vågar!!

Ärlighet vara längst men vita lögner är helt ok i det här fallet.......

Hösten

Nu är det höst.

Inatt har hästarna sovit inne för första gången. Tyvärr var jag på föräldramöte när de togs in, Maja fick värsta glädjerycket i sin box och var överallt; i höet, i betforen, kollade in vattnet, till "slickestenen", till betforen, höet osv en hel evighet!

När jag kom hem och gick in i stallet ville hon inte komma fram och hälsa. Jag antar att hon var rädd för att jag skulle ställa ut henne igen!
Efter äppel-muta fick jag klappa lite, Havanna däremot var väldigt kramgo!

De är roliga de där två, och det är världens mysigaste att lyssna på deras monotona hö-tuggande.

Mindre kul är det nu, dax att gå ut och mocka!!

Lugn

Trots sjukdom på jobbet har vi en lugn dag. Tack och lov. Nu har jag till och med riktig rast. SÅ SKÖNT!!

Dessvärre rinner näsan, ögonen svider. Kollade tempen förut men den var 36.4 så då kan man ju inte klaga heller.....

Tidigt

Var på föräldramöte å¨dagis igår kväll. När jag kom hem var datorn ockuperad av en filmtittare så någon bloggläsning blev det inte.
Några skandaler hade inte inte de små liven hittat på. Tack och lov. Fick istället träffa en rektor som berättade att den dagisfröken som varit borta en del under hösten har drabbats av cancer.
Det var inte alls roliga nyheter, Vi, både föräldrar och barn, tycker väldigt mycket om henne. Hoppas att allt går som planerat och att hon kommer tillbaka i vår.

Ska åka till jobbet nu. Jättekul.

Tack för uppmuntrande ord!

Längtar bort.

Idag var nya schemat klart. Vi är kort om folk i fem veckor till.

Jag vet inte om jag orkar "sommar-tempo" så värst länge till. Blir så tröttsamt i längden att alltid gå på max.

Full fart utan att förlora säkerhet, full fart och stå vid sängarna och lyssna som om jag hade all tid i världen. Full fart varje dag och kasta i sig maten. Avsky anhöriga som bryr sig om, för att jag måste ta tiden, som inte finns, för att informera dem om deras kära.

Jag trivs på MAVA men detta går inte. Nu kommer snart en student till mig och jag vill lära ut något, inte låta denna gå som en svans efter mig.

Vad ska jag göra?

Byta avdelning, byta till ambulansen (finns inga tjänster där och jag har trots allt fast tjänst idag), plugga ett tag, byta inriktning helt?
Tittade för ett tag sen på utbildningar till trädgårdsarkitekt. Finns bara i Skåne. Ingen i familjen, absolut ingen, inte ens jag, vill bo där i tre år. Veckopendling går inte med det avståndet.


Ta familjen och åka på typ SIDA jobb? Är så hemkär att det aldrig skulle funka. Jag är för feg också.


*SUCK*


Äntligen kväll

Även en tråkig dag tar slut.

Nu är det dags att kura skymmning, tända ljus, äta kvällsmat och bara vara (har iofs bara varit hela dagen men ändå).

Bara nattning av hästar och småbarn kvar.

Sen är det start för Simon och Thomas på 5;an, det gillar jag. Sen är det något om skolmaten också, pratades en massa om det på radion när jag körde tjejer till ridningen.
Om jag skickar med barnen lite kattmat till skolan får de tydligen mer näring?! Kanske måste se det programmet med.

Uttråkad

Ledig. Sol ute men kallt och blött. Totalt oinspirerad till städning och andra måsten.
Byggt ett jättestort djurland i lego! Det mest kreativa som hänt under dagen. Vill ha hem alla andra så det händer någonting.

Nu ska vi visst läsa bok. Jag är så trött på "Ellen".....

Hurra!

Idag fyller svärfar år! Han har dessutom tagit beslut om att han ska gå i pension, äntligen, något han sagt i tre år....

Något firande blir det emellertid inte.

Han har dragit iväg till Ryssland för att se hur deras arbete i skogen fungerar. I en vecka ska han resa runt där borta och se deras maskiner och transportsystem. Tja, alla har olika intressen.....

Hoppas att han får en underbar resa och att hans dag blir bra där borta. Att han läser mitt grattis här på nätet känns osannorlikt, men nu gör jag det iaf!

Grattis!

Ny dag

Vi har ledigt idag, Lovisen och jag. En hel dag ligger orörd framför oss, helt oplanerad! Lovis sitter och klär på sina dockor, vilket är behövligt med tanke på det här:Vackert, men kallt. Inser att dubbdäcken nog behöver monteras snart.

Idag ska jag även ställa in "vintertunnan" till hästarna, (deras vattenkar med värmeslinga i), en lyxjulklapp de fick av oss förra året. Så skönt att vara på jobbet och veta att inte vattnet frös!

Det ser ut att bli en underbar utedag idag om man klär på sig lite extra. Julia och Linn köpte nya mössor och vantar igår på Åhlens, precis i rättan tid!

Ha en bra dag alla! Kaffe finns till den som är ute och åker!

Film är bäst på bio

Dyrt som skam är det att ta ungarna på bio, men ibland är det värt det. En del filmer, som Arn, ska ses på storduk.

Vi grinade ikapp, Julia och jag, hon när hästar dog, jag när barn dog. Vi är i lite olika skeden i livet.....

By the way, Lovis är nyklippt, igen.

Hon var med farmor hos sina kusiner "bästa Hugo och Lovisa", körde då en lekssaksbil genom håret som spann loss och lindade hennes svallande lockar  (var väl att ta i men de få kära strån hon har) i hjulen. Sax var enda boten på det problemet. Håhåjaja....

Söndagen börjar gå mot sitt slut och jag har verkligen tagit det lugnt idag. Inte grävt, inte städat. Bra gjort av mig.
Nu blir det slappa i soffan tills det är dax att krypa till sängs...

Surt

Än så länge har dagen gått fel.

Badtunnan såg lite otrevlig ut, så ingen ville bada. Helt OK. Förståeligt.

Men proppen var någon tvungen att dra ur. Linn vägrade. Julia vägrade.

Arg som ett bi klev jag i tunnan, med en skruvmejsel i högsta hugg, kedjan har gått av och man måste lirka ur den.
Det gick inte.
Hur jag än försökte. Sikten var obefintlig, kände mig fram med fingrarna, tog i men proppen var kvar. Den är dessutom placerad under sittbänkarna, måste vara konstruerat av en karl. Eftersom tunnan är full i vatten flöt jag runt som en kork, måste banta...

Medan jag flyter runt i tunnan och svär och spottar lortvatten kommer Linn ut. Hon hade fått order om att plocka ur diskmaskinen.
"- Mamma, den här gick sönder, det ramlade ner en äggkopp....."

I händerna håller hon min favorit skål, i bitar. En vit Höganäs som jag har till allt. Här blir det censur....

Nu kom Martin hem. Från altanen fick han upp proppen med hjälp av en pinne med en skruvmejsel på.

Jag är sur.

Söndag

Vilodagen.

Lovade mig själv igår att det ska bli just det, en vilodag.

Sov länge, till nio. Martin gick visst upp, hoppsan, vid åtta-snåret med Lovisen.
Hon har hittat bästa sättet att få upp oss ur sängen. Hon har insett att "det är dagen, nu går vi upp" inte fungerar särskilt bra på helgen.

"Färdig!" däremot får upp föräldrar ur den djupaste sömn.....
Men jag klagar inte, en torr unge är underbart. Slänga näsan i bajsblöjor det första man gör på morgonen hör nu till historien. Planerar inte några sådana happenings innan barnbarnen landar. Och det borde dröja ett tag. Uppmuntrar mina barn till högre studier....

Just nu eldas tunnan upp igen för lite förmiddags-bad. Sen blir det lite småplock här hemma, kanske läsa min nya "Drömhem och Trädgård"?

Vid tre-tiden går vi på bio, alla utom Lovis. ARN - Riket vid vägens slut står på önskelistan hos oss alla. Ska bli mycket trevligt!Ser väldigt barn-vänligt ut, den här filmen.....

Stora barn

Det pågår ett barnkalas i min bostad, men jag märker inte att de finns.

Magiskt.

När de var små betydde barnkalas magkatarr och pip i öronen i flera dagar, dessutom hittade jag godis/popcorn i veckor efteråt på de mest konstiga ställen.

Fyra extra barn är här, vi serverade dem pizza och sedan smet vi in i vardagsrummet. 10 minuter senare satte de sig i badtunnan. Går man ut dit märks de ju förstås, hög musik, höga skratt och bus, (precis som det ska mao). Men att bara umgås lite lagom ofta, dvs när det ska serveras något, (de har en rejäl meny, fattar inte hur de ska hinna/orka äta allt men det är knappast mitt problem), är lyx.

Nu ska jag fixa lite maffiga glass-desserter som de väldigt gärna får äta där ute, jag bär så gärna ikväll.

Lovis, stackars tredjebarnet, har ännu inte haft något barnkalas. Det kan hon tacka sina storasystrar för..... Får väl klämma i med ett 4-års kalas till sommaren.
Å andra sidan har hon inte blivit bjuden på kalas heller, det verkar som att Kils ungarna inte har det i samma utstäckning som i Karlstad, det var där hysterin började på allvar.

Glassdags!

Öppet/slutet?

Igår diskuterades i bilen på väg in till festen, öppna/slutna förhållanden.

Vi konstaterade enhälligt att vi vill ha slutna sådana, förhållanden alltså. Jag vill ha mitt äktenskap helt vattentätt. Kan inte förstå hur folk kan ha öppna förhållanden.

"- Du älskling, jag kommer inte hem ikväll, har hittat mig lite ligga på annat håll"
"- Ja, men va´ kul, vi ses imorgon, äter du frukost med mig och ungarna?"

Tanken känns helt främmande och skrämmande. Är det verkligen kärlek i öppna förhållanden? Om min Martin skulle be om öppet förhållande, skulle min slutsats vara att kärleken är slut. Därmed skulle en skilsmässa stå utanför dörren och knacka på.

Jag vill inte dela med mig. Jag vill inte låna ut. Inte min livskamrat. Och uttrycket "genom sig själv känner man andra", gör att jag inte lånar ut mig själv heller. Martin uppskattar det, hoppas jag!

Ångrade mig....

Slängde ut allt ur frysen, tömde kylen och köket såg ut som ett slagfält. Då ångrade jag mig, jag var ju trots allt ute och festade igår....


När det såg ut som värst....Bakom skåpen stod också himlans massa saker.

Från kyl och frys åkte sammanlagt 6 ICA-kassar ut med gammal äcklig mat. Vill inte tänka på vad dessa matkassar kostade oss i inköp....
Kylen luktar nu badhus = bakterifritt med hjälp av klorin. Känner mig jättenöjd, damerna från "Rent hus" kan inte hitta en endaste bacill ens i lilla avfrostningshålet i kylen, där rann det igenom ansenliga mängder klorinlösning!

Nu är det dags att handla till Linn´s kalas. Tyvärr väldigt dålig uppslutning, sjukdom och andra inbokningar satte lite grus i maskineriet för tjejerna. Men de som kommer får väl ha desto roligare!

Full fart!

Ny dag nya utmaningar!

Nu har jag precis tömt frysen. Ska bli spännande att se hur mycket plats det blir när all is är borta och mat av oidentifierbar art kastats bort.

Kvällen igår var riktigt trevlig, vi satt hos en gammal (hon är ung men hon jobbar inte hos oss längre) arbetskompis och skrattade och pratade om barnförbjudna saker, skvallrade och drack.

Plötsligt var kl 23 och vi var tvungna att ta oss ner till stan om vi skulle få plats på någon lokal.

Jag kan konstatera att jag inte gillar krogen längre. För mycket folk, för trångt i baren, för hög volym överallt och folk luktar svett och fis.
Jag tillhör den skaran som aldrig vill lämna förfesten, jag tycker om den typen av umgänge. Mysigt och glatt med folk jag tycker om och har något gemensamt med. På krogen måste jag samsas med fullt av folk som uppför sig dåligt.
Tog nattbussen hem och mår därför prima idag.

Ska nog ta kylskåpet som projekt efter morgonkaffet. Har mest gjort punktinsatser där sista tiden.

Jag bor på landet.....

Martin har lagat en supergod middag, korvstroganoff med ris. Åt och njöt.

Skulle nu stå i duschen, men pannan hade inte tänt sig så det finns inget varmvatten. Se där, vilken överraskning! Jag ska tydligen stressa lite till idag...... Men nu lägger jag lite pussel med Lovis och bloggar lite samtidigt, ganska mysigt det med.

Hemma från helvetet.

Mina tre sista arbetspass går till historien. Inte sedan jag var ny exad har jag haft så mycket i huvudet. Fått totalt släpp flera gånger idag, stått i korridoren med en injektion och inte vetat vart jag skulle gå med den. Tillbaka till expeditionen, läsa pärmen, sedan låtit ett mantra gå i huvudet, 3:2, 3:2 gå till 3:2..... Inte så kul.

Trots att jag varit så stressad att jag hade sprängt en telemetri om jag haft en sådan på mig, blev jag kallad ängel av en långliggande farbror som har gjort sig ovän med alla med sin butterhet. Det tog jag till mig, som arbetsdagens absoluta höjdpunkt.
Vid ett tillfälle idag ringde jag till Martin. Han lovade att hämta Lovis och handla så jag kunde åka rakt hem för att vila upp mig för ikväll. Han lät så rar och go att jag var tvungen att lägga på, håll på att börja grina. Då är man för trött.

Men nu ska jag powerladda mig, snygga till mig så gott jag kan och ta och släppa alla tråkiga vardagsbestyr. Om 2½ timme ska jag vara hos Anna och åka med henne till stora stan. Bra med ammande vänner.....


Fel igen!

Hade tills alldeles nyss porno gardiner i sovrummet.. Det var meningen att det skulle vara plommonlila sammetsgardiner men det var mer porrlila än plommon, men det fick duga i brist på bättre. Köpte nu svarta gardiner på ICA och det blev ju inte som förväntat... Eller man kanske inte ska förvänta sig mer när man köper två paneler för 100 kr?Den uppmärksamme ser att de inte är mönsterpassade, en detalj som jag vet kommer reta gallfebern på mig när jag inte kan somna. De är även 10 cm för korta......
Dessutom ser fönstret nu ut som om vi ska dricka blod och offra får a lá black sabbat..


Men här är en goding iallafall!


Någon som tror att luggen hon klippte för drygt en månad sedan någonsin kommer att växa ut igen?

Snart

Om två timmar kommer Martin hem.

♥   Jag har saknat honom  .♥

Tyvärr är jag jättetrött. Att jag sover när han kommer hem känns faktiskt troligt. Ska dessutom upp i ottan igen imorgon.

(På lördag ses vi i alla fall, men jag kan vara lite sjuk......)

Party

Imorgon kväll bör Karlstad hålla sig inomhus efter arbetet.

Då ska stora delar av MAVA´s personalstyrka ut på kalas. En del jobbar kvar, andra har bytt arbetsplats, en del är mammalediga. Ska bli jätteroligt att ses igen.
Först ska vi träffas hos  min f.d. arbetskompis och stärka oss, (kanske jag  inte pallar mer än det men hoppas...!) för att sedan gå down town på Lokal.

Det var så länge sedan jag var ute med arbetskompisar att jag inte minns när det var, om man bortser från klinikfesten i Maj. Barn i kombination med landsbygds-liv gör tyvärr att det känns bekvämare att stanna hemma.

Just nu är jag jättetrött efter jobbet, hoppas arbetsdagen imorgon blir lugnare (troligen inte, vi är kort om folk fortfarande, nåt skitbeslut att vi inte ens får ta in vikarier innan det är klart vart Caremas folk ska ta vägen...!!??) så jag är riktigt piggelin imorgon!

Lycka

Ibland tjatar och gnäller jag på mina flickor hela dagarna känns det som. Om det är det som gett resultat vet jag inte men nu när jag kom hem ropade Julia från stallet:

- Mamma, jag har lagt betfor i blöt, städat hos kaninerna, ätit, startat diskmaskinen och gjort läxorna.

Jag blir nästan rörd till tårar. Älskade unge!!! Hon är min!

Favorit

Ikväll ska jag krypa upp i soffan och se Grey´s Anatomy.....

Som jag har längtat! Äntligen!

Gammelmorfar Olle

Idag körde gammelmorfar Linn till innebandyn. Han tyckte det var så roligt att han stannade kvar och tittade på hela träningen, med nöje. Han såg och kommenterade allt Linn hade gjort på träningen, kommenterade hennes snygga mål och hade koll på alla andra också.

Det gör lite ont i magen när jag tänker på att jag själv är som den där Telia pappan. Han som råkar greja med datorn när sonen gör mål ni vet. Jag har inte datorn med förvisso men pratar så mycket om "viktiga saker" med andra föräldrar att jag missar i princip allt.....

Roligt iallafall att Olle var med och äntligen fick se idrottshallen som varit klar i ca 10 år. Han har inte haft ärende dit förut men nu blev det gjort, till slut.

Kul att "The old boy" fortfarande hänger i!!

Arbetspass nr 2 har börjat

Nyss hemkommen från det betalda arbetet.

Tvätthögen är enorm, särskilt den rena, som tar mest tid att åtgärda... Vika, vika, vika och sortera ut i garderober och lådor.

Läxorna är inte gjorda....

Dammet har på två dygn börjat hopa sig i köket och hundratals prylar ligger fel.

Katterna höll på att svälta ihjäl (hade säkert inte ätit senaste timmen), två personer har "inte tänkt på" att ge dem något att äta, Figaro och Klaras serenad var öronbedövande när jag klev innanför dörren.

Middag ska lagas och en unge ska hämtas på innebandyn om en timme.

Dessutom är jag gräsänka. Martin ligger på något mysigt hotell, äter mat i restaurangen, fipplar lite med datorn, ser på tv;n och går och lägger sig, avslappnad och ledig. Men jag är inte bitter...

Så, nu har jag hällt mitt elände över er, känns genast bättre och jag ska ta och beta av listan så gott jag kan....

RSS 2.0