Fin mage och praktiska ting.

Är på jobbet och i Karlstasd vräker regnet stundtals ner. Härligt att inte behöva missa någon viktig soltid...

Träffade min bror och flickvän (tänk om han kunde ge henne åtminstånde en förlovnings ring efter två, snart tre barn och så många år..) och min svägerska har världens finaste mage!

Hon var dock rätt less på att vara gravid så här sex dagar på övertid, men jag tyckte den var jättefin! Inte ett gram extra förutom den fina runda magen. Men jag är verkligen inte avundsjuk, jag önskar inga fler barn för egen del, helt säkert.

Köpt mig ett par vattentäta skor idag som inte är gummistövel. Mina första GoreTex någonsin i livet. Grattis till mig själv för ett moget beslut att inte gå runt i blöta, kalla skor med klack hela vintern i år också!

Gener

Jag är omusikalisk, liksom Martin. Visst, vi kan båda höra att vi sjunger falskt (och när andra gör det), och vi kan klappa takt men sen har vi inga mer resurser vad gäller sång, musik och instrument.

När vi var hos mamma/mormor i söndags fick Linn med sig en gitarr.... Just nu stränglös men en granne ska hjälpa henne någon kväll att stränga den och stämma den. Det senare är kanske inte nödvändigt, Linn kan inte spela än...

Det är nu jag inser på riktigt att gener kan hoppa en bit. Min pappa är den enda jag vet i släkten som hade vad man kallar musiköra.
Det är också vid dessa tillfällen jag önskar att han funnits kvar för att hjälpa henne.

Vi är ändå glada föräldrar att det är gitarr som är veckans intresse. Hur man än klinkar på en sån låter det aldrig lika illa i öronen som en felton på blockfjöjten eller ett feldrag på fiolen!

Dockbebisarna

Jo, jag lurade Martin att sätta på en film på nedervåningen. Gick sedan och la mig och tittade på dockbebisarna i sovrummet.

Jag fick inte högt blodtryck, skrattade inte ihjäl mig. Kände ett stort medlidande över dessa vuxna människor som körde dockor i babyskydd i bilen, hade mögelfri mjölkersättning i barnvagnen och köpte kläder som var våldsamt dyra. En kvinna såg ett par skor i affären till sin "nya bebis". Sa till maken "de är så fina och dyra, men jag kommer bli galen om hon lortar ner dem!"
Hur kan en docka, som en vuxen leker med, lorta ner sina skor? Tragiskt på något sätt. Men som en kvinna utryckte det hela, vad gör hon för skada om hon går med en docka i barnvagn? Ingen alls.

Men dockorna var fina, otroligt välgjorda, Lovis skulle bli överlycklig om tomten kom med en sån....

Knasiga?

Ikväll är det ett program på TV;n som ska handla om (vuxna)kvinnor som har dockor, som de behandlar som riktiga bebisar.
Enligt informationstexten byter de blöjor (bör ju vara luktfritt iaf!), går på promenad med dem och gosar med dem.

Hallå!

Hur många småbarnsföräldrar behöver hjälp med sina riktiga bebisar? Kan de inte hjälpa till där istället?

Vet inte om jag vågar se programmet i fråga för;

1, Jag kan få för högt blodtryck (av...tja har svårt för folk som tappat greppet om verkligheten)

2, Kan skratta ihjäl mig (av samma anledning som ovan)

3, Bli idiot förklarad av min käre make för att jag ens tittar.. (Vilket förmodligen är helt korrekt bedömning av honom)

Arv

När man tittar på sina ättlingar är det alltid roligt med " hans ögon, hennes näsa, mitt  humör" osv i all oändlighet.

Idag har det dykt upp ett arv jag inte alls är särskilt glad åt. De ringde från skolan och bad mig hämta Julia pga huvudvärk. Satte mig i bilen och grunnade mest på om hon var orolig inför ett ryttartest på ridskolan i eftermiddag. Så var det tyvärr inte.

Synbortfall på ena sidan, illamående och en sån otäck huvudvärk att hon inte ens brydde sig om att jag hämtade henne i blåbyxor och gummistövlar, osminkad med håret slickat på huvudet. (Rensade ogräs, men jag brukar vara mer anständig när jag åker till skolan, tjejerna kan ju bli retade för tid och evighet för en sådan syn...)

Stackars barn, det verkar som om hon fått ärva min migrän. Kan man lämna in en protest någonstans? Allmänna arvsfonden borde kunna ta sig an sånt här....

Mardröm

Inatt har jag drömt, vaktnat och drömt igen.

Inga roliga, mysiga, hemtrevliga drömmar. Jag var jagad av en mördare, minsann! Han vässade knivar i badrummet och jag kunde inte ringa 112......

Kanske behöver ta en paus från alla kriminal romaner jag läser. Ta Julias hästböcker en sväng. Jag tror mig minnas handlingarna än;

Flicka utan ponny, blir kär i luggsliten, vanvårdand sådan i ett mörkt stall/hage. Tar sig an denna, den är ju självklart ett ess i botten. Förlorar ponnyn till ägaren när hon fått ordning på den, för att hon inte har några pengar. *Snyft* Får ponnyn genom ett mirakel på slutet.

Jo, jag har läst ett par hundra i barndomen. .....(Barnatro....Barnatrooooo...... sång...)

Idag är vi lediga, Lovisen och jag. Fick kommentar av min svägerska om mina omplanteringar. Där nämnde hon att hon klippt ner sina perenner.

Hoppsan! Det har inte jag! Om allt det gamla där ute tinar upp under dagen kanske de får sig en omgång, rabatterna.

För i natt gick Kung Bore runt i vår trädgård, det syns för han la ett täcke frost överallt.....(undrar om Tomten går med..?)

IT-liv

Jag;
-Vad gör du älskling?(Söt och rar på rösten, sällsynt men det händer)

Martin;
-Jag gör kvällsmat åt vårt yngsta barn, vad gör du...??(Inte så söt, mycket sällsynt det också...)

(Jag sitter vid köksbordet, framför den här svarta maskinen... skriver blogg, läser andras bloggar, kollar FB, kollar mailen, läser aftonbladet...)

Jag;
- Eh... Leker?


Jag, den store matguden!


Under eftermiddagen har vi firat min mammas födelsedag, således inte varit hemma. När vi kom hem gick jag ut och la hästarnas kvällsmat i blöt (betfor, ska svälla i en timme), fyllde på lite höpåsar, tog sedan två äpplen och gick ut till "flickorna".
När jag gick därifrån fick jag små korta uppfordrande gnäggningar - Vi vill ha resten också!! (Vilken inte går för då skulle de få kolik...)


När jag kommit in och gått in i köket blev jag full i skratt. Havanna hade kommit till altanen och tittade efter mig, som för att påminna mig om att hon finns, och är hungrig.... Med bedjande ögon stod hon där... Gick förstås ut och talade om för henne att kvällsmaten serveras om 50 minuter, besviket lommade hon iväg.... Goding!


Snälla matguden, ge mig min kvällsmat...

Det blir finare och finare...Igår la Martin lite stockar år mig så idag har vi roat oss med att fylla, fylla och fylla med jord.
Sen lite plantering med ormbunkar, och funkia. Tanken är att lite vita löjtnats hjärta ska kika upp också men de rötterna såg allt annat än lyckliga ut....

Jag har även frångått en grundtanke, min vän N, hoppas du inte satte kaffet i halsen när du såg tujorna...
(Har alltid sagt att det som växer i skogen inta ska befinna sig i trädgården)
De ska växa upp och skymma det blivande badrumsfönstret. Och ska det dölja ett fönster året runt får det helt enkelt bli barrväxter....

Gräva

Nu ska jag ut och gräva. Flytta några buskar som står på fel ställe och fylla på med jord på gräsmattan så den inte lutar så förtvivlat.

Ett stort tack till mina två hästar som på naturlig väg har gett mig världens bästa matjord. Behövs här ute i lermarken!

Glömmer

För övrigt idag har Lovis favorit kusiner "min bästa Hugo och Lovisa"  varit här och härjat ett tag. Alla handdukar i badrumsskåpet hade använts till något kul, vad vet jag inte. Lär inte förstå heller om de berättat det.

Sen åts det lite middag och efter det ut och planterade lite som jag handlat på Plantagen igår.

Nu kommer grannen snart på en drink. Svärfar har varit i tyskland och tog med Likör 43 till mig, HURRA!! Och TACK!

Den ska nu förädlas vidare med mjölk och grenadin = Rosa Pantern, JÄTTEGOTT!

Nu är de här, Felix med familj!!

Kvällen

Det gick alldeles utmärkt att handla idag! Inte ens presentkortet räckte till, vilken tur att lönen nyss kommit så det fanns kontanta medel att stöta till med.....


Ny lampa och nya ljusstakar till sovrummet, svarta som synden.... Om inte vi är syndiga så får inredningen vara det i stället!Nytt överkast. Äntligen! Ville ha svarta kuddfodral också men det hade dom inte. Bara i läder och där gick gränsen för hur syndigt och slampigt sovrummet får bli.....

Jättekul att handla. Ska verkligen försöka ta mig dit närmare jul, har en känsla av att det finns mycket fint där då.......

Ny shopping dag!

Idag är det äntligen dax att åka till Lidgården i Sunnemo.

Lidgården är en inrednings affär, lite Boulevard, 054, hemslöjd  och lite fd Plantan, i ett mysigt trähus mitt uti i den värmlandska idyllen. I en liten dalgång ligger en näve gårdar spridda invid en sjö, runt omkring står vargskogen tät. Det känns som man flyttar sig sisådär hundra år bakåt i tiden när man sitter i bilen på väg dit.

På Lidgården har de en sorts klubb. Man betalar in en summa varje månad i ett år, (tolv personer betalar i tolv månader). En gång under året får man hela sitt årsbelopp att handla för + lite procent billigare i butiken.

Detta fick jag i julkklapp av svärföräldrarna förra året och nu är det dags att åka upp dit och välja julklapparna..... Riktigt kul!

Det är jag och min svärmor samt ett par damer till som åker, märk väl, inga barn....

Svärmor har dessutom lovat att hon ska fixa fikakorgen. Ni förstår, turerna till Lidgården är lika mycket tradition runt själva resan som nöjet med handlandet.

Allt som jag köpt där de senaste 3 åren har jag fortfarande framme. De har saker där man vill ha, måste ha, dör om man inte får....

Fjärde gången jag ska åka dit idag. Jag är förväntansfull som en barnunge!

Fredags kväll a´la småbarnsförälder

Så olika det kan vara.

För femton år sedan vid den här tiden på dygnet var jag lite halvlullig av vin, piffad och fin och på väg till krogen eller annat kalas, ofta med en kompis som jag ringde till för en stund sen.

Vi pratade en stund och sen stod S, som också har barn, i Grums och jag här hemma och vek tvätt, medan vi pratade med varandra.

Hennes gubbe stod och bytte panel på huset och min är i skogen och röjer älgpass. Herregud! Det är fredag!

Skål på dig kära vän några mil bort, vi kan ju ialla fall få bli halvlulliga fortfarande!

Pengar

Igår var det dags att betala räkningar.

Den här månaden var det dags för "De Stora Lånen" att betalas. Det är Martin som sitter här hemma och grejar med räkningarna vid datorn och så frågar jag efter ett tag om vi får bo kvar.... Har inte mycket koll alls faktiskt.

Jo, vi får bo kvar den här månaden med, men varje gång efter att allt är betalat suckar Martin som om domedagen vore nära förestående.

- Vi har inga pengar, det är synd om oss, varför blir det inte mer över...bla,bla, bla.

Och jag tycker inte att det är det minsta synd om oss!

Vi bor bra, äter (och dricker) precis vad vi vill utan att bry oss särskilt över vad det kostar (eller hur det påverkar vår hälsa). Våra barn är hela och rena, vi har bil, husvagn, hästar och pensionssparar. Vi har visserligen inte råd med utlands semestrar,  nya badrum eller platt -Tv men är det jätteviktigt?

Efter en timmes bistert surande, glömmer han det hela och blir min vanlige, pengaspenderande man igen. Ganska kul, att han, som en dag i månaden tycker att han är den fattigaste på hela planeten, är den mest prylgalna jag känner.

Hemma

Min man har efter sitt arbete idag;

- Handlat fredags mat.

- Hämtat på dagis.

- Börjat med maten, råstekt potatis, lövbiff, svamp och någon typ av gräddsås.
(Imponerande eftersom han slutar kl 17.00)

Jag;

Åkte till Plantagen och handlade lite växter för halva priset.......

Funderar på om det är dags att lufta rödvinet, det har han inte hunnit.

God morgon.

Fredag. Förväntningarnas stora dag. Nu kommer helgen med avkoppling och möjligheten att göra det vi inte hinner under veckodagarna.

Helst ska vi umgås med alla och göra allt på en gång. Själv har jag bland annat shoppingtur i Sunnemo inplanerad imorgon. Ser jag fram emot hur mycket som helst.
Ska försöka hitta lite fina prylar till sovrummet. (Flest prylar när vi dör vinner, ni vet det va)


Och så väntar jag.

Kära bror och svägerska - Det går bra att leverera den här helgen. Är "snosesjuk"

Kalas

Nu planerar Linn och hennes kompis för fullt inför kalaset de ska ha nästa helg. De har båda fyllt år under sommaren och som de bästisar de är ska de fira tillsammans. I ett ögonblick av totalt hjärnsläpp tyckte jag att de kunde få vara här hos oss....

De håller på värre än vad jag kommer att göra inför min 100-års dag (om jag lever så länge, idag känns det tveksamt).

Inbjudningarna har de filat på i ett par timmar, så nu måtte väl ungarna vilja komma! Hoppas att inte förväntningarna är så höga att kalaset blir ett antiklimax.......

Hur som helst, en riktigt kass start på dagen har så sakta återhämtat sig. Hemmets lugna vrå är allt fantastiskt läkande, eller i varje fall utplånas alla tankar på arbete!

Ingen bra dag.

Klockan ringde inte, tack och lov var jag vaken ändå. (Varför man nu är det 5.20 på morgonen..)

Dimma hela vägen till jobbet.

Personalbrist - Har ingen chef på plats att lägga det ansvaret på.

Hästar står hemma utan hö-frukost och med pyjamasen på, för att de "glömdes" av "lillmatte" bort i morse.
(De syns ju nästan inte....)

Nu drar ronden dessutom ut på tiden... Och jag rondar som nr 2...

Föräldramöte

Jag tog mötet, men fick ändå kolla över engelskan nu när jag kom hem.....Morr.

Mötet var bra. De insåg att vi hört det här några gånger förut så alla punkter, inklusive nya rektorns presentation, tog en timme.
Däremot tog övrig frågor tid.

Barnen slåss i skolan. Vissa försöker strypa andra, yngre elever. Oroväckande tycker vi föräldrar, eller många av oss iaf.

"Vi har kontoll över situationen och om den trappas upp ytterligare kommer vi att ta hjälp utifrån..."

Trappas upp!!??

Eh, att nån liten kille i tvåan får sätta livet till eller? (Det är nästan uteslutande pojkarna det gäller, men alla barn som ser på blir förstås illa berörda)

Vi begär proffs hjälp from och med imorgon. Vi får se hur det går.

Nu är det soffa-tid!

Plugga till engelska prov Vs föräldramöte

Julia har diagnos prov i engelska imorgon och behöver förhöras och gnuggas här ikväll efter ridning och allt annat hon pysslar med..... Möjlighet finns att hon är så påläst som hon säger, och då tar det max en halvtimme.

Kl 18 är det föräldramöte på skolan, dvs instängd aktivitet med massa information jag har hört förut, men med fika....

Ska jag ta engelskan och skicka Martin till skolan?
Eller;
Ska jag ta skolan med fikat och låta Martin sköta förhören?

Jag känner på mig att hur jag än gör så blir det fel. Jag vill nämligen inte göra något av ovanstående, innerst inne (jag vill bara vara ute). Båda aktiviteterna är man dock tvungen att ställa upp på som förälder.


Jättehungrig är jag, har stått och förberett min favoritmat. Kassler med sparris och bearnaiesås, ostgratinerat i ugn med ris till. Om inte Martins chef släpper honom i tid idag kan han få otäcka telefonsamtal......

För jag behöver mat för att kunna fatta stora beslut, skola eller engelska.

Nu räcker det.

Alla fönster på nedervåningen + badrumsfönstret uppe är rena. Både insida, utsida och emellan! Har idag lyckats ganska bra, en del fönster är så rena att jag är rädd att katterna ska råka hoppa in i dem....

Häromdagen, i duschen, rann vattnet undan väldigt dåligt. Tänkte då att Lovis lagt någon leksak i  brunnen (skyller alltid på henne, måste ge mig med det), hon öppnar där ibland.
Lyfte på gallret och hittade ingen leksak direkt.  Såg mer ut som biologiskt avfall som borde grävas ner tillsammans med kärnavfall.
Insåg att jag inte bara har skåpet under diskbänken som akilleshäl, utan även golvbrunnar.....

Den är nu så ren att jag skulle kunna dricka ur den om någon tvingade mig. Imorse hade jag hellre tagit gift, tro mig! Jag har skurat detta badrum med klorin så det är en dimma av ångor i hela huset trots att det står öppet överallt.

Så imorgon har jag väl en kemisk lunginflammation. Kommer också ha grym träningsvärk i axlarna efter allt fönsterskrubbande.

Men nu är det slutstädat för idag. Nu går jag ut i solen!

Tips sökes

Konstnärs själar är ett lustigt släkte men inte alltid roligt att ha inneboende.

Har någon tips på hur man får bort vaxkrita från vitmålade karmar och dörrsidor?

Någon
har målat stora gröna cirklar på altandörren, går inte bort med Ajax eller Yes...

Fönster putsning

Idag ska det bli stora "fönsterputsardagen".

Flugorna har minskat i antal så nu kan det vara idé att bli av med alla lortar de satt på rutorna.

Jag är urkass på att putsa fönster. Har provat allt, skrapa, tidningspapper, silkespapper, färdiga tvättlappar med fönsterputs och det klassiska med fönsterputs och handduk.
Vilket alternativ jag än väljer, så blir resultatet flammigt.

Ett ganska långt tag i livet kom min svärmor och putsade alla fönster. Hon kom och storstädade två dagar om året också. När hon städar gör hon det ordentligt. Hon våttorkar tak. Hon tömmer köksskåp, diskar allt, torkar ur och ställer tillbaka.

Nu dricker hon kaffe när hon kommer. Eller passar barn. Och jag är inte ledsen för det. Men jag kommer sakna  henne (nej hon är inte död) idag när jag vet attt jag inte kommer vara nöjd ikväll med min insats, för att det är flammigt. Det blir det aldrig för henne, fast vi gör likadant!

Jag väntar och väntar...

...på massor av bebisar.

Just nu väntar jag på min brorson/dotter som enligt alla kunniga ska komma imorgon. Pratade med den blivande trebarns mamman i förmiddags och hon var hemma och väntade, hon med.

Hoppas, framförallt för hennes skull, att väntan inte blir för lång.
Sen finns det två blivande storebröder som säkert väntar massor också, och det är inte roligt att vänta när man är liten!

Han är smart....

Martins chef lider, precis som jag, av snabbt sjunkade blodsocker. Martin tycker inte om när hans chef åker med honom så idag började han med en ny taktik.... det gäller att känna "fienden".

Eftersom de skulle åka i varsin bil idag, gjorde Martin iordning matsäck på hotellet. Sedan åt han i bilen mellan kundbesöken och gav inte chefen något utrymme till att ta lunchpaus..... Grymt!

Så gör han iofs varje dag, äter i bilen, men det är mest för att han är lite för snål för att köpa dagens.

Han funderar nu på hur han ska göra imorgon när chefen sitter i samma bil hela dagen. Någon som har något tips?
Martins förhoppning är att chefen ska avsky att åka med honom så han får jobba ifred sen.

Duktig

Idag fick jag tummen ur och tvättade ytterdörren och pyntade höst.
Farväl sommar....

 Välkommen höst!

Putsade även fönstren på verandan och pyntade med nyponkvistar i vas. Så fint så....
Här inne har däremot inget blivit gjort sen förra veckan om man bortser från mini pynt på toa igår. Var på Änglarum här i Kil och köpte doftljus och en toaskylt. Då kände jag mig tvungen att skura handfatet innan jag tände ljuset...... hrm...

Just nu är jag sur på Martins chef. NU släppte han honom. I Brålanda. Han är inte hemma till klockan fem idag heller....

Wild riders!

Idag begav vi oss till skogen, Lovisen och jag.

Jag är hälftenägare, men känner mig alltid lite olydig när jag tar fyrhjulingen. Jag vet att Martin är jätteglad när jag tar den, prylar ska användas, men lite känns det som att jag vill fråga först.

Hur som helst, med solen i ryggen susade vi iväg min minsting och jag genom skogen. Vinden svepte i håret (det korta) och vi njöt av hastigheten. (30 km).

Idag var trattisarna lite kluriga att hitta, men nu har jag 5 liter trattkantarell-soppa som puttrar på spisen. Doften är gudomlig, doften av grädd-ädel, svamp, lök och grädde borgar för att Julia kommer ge mig guldstjärna idag. Hon älskar den här soppan.

Hon är inte ensam......

Solig dag!

Min mammas födelsedag idag, och hon har alltid sol på sin födelsedag! Har haft det hela livet faktiskt,(och hon har levt rätt länge, ska inte nämna en dams ålder men hon behöver inte arbeta...laglig frisedel....) helt otroligt.

Sitter här och klurar ut hur jag ska få till gratulationerna. Insett att det är lite marigt att få till. Inte blev det lättare att planera när hon själv inte är hemma och svarar i telefonen heller.Stort grattis till dig mammma från oss alla!

Nu efter frukost måste jag och Lovis ner till Kil och handla. Flera nödvändiga saker är slut, toapapper, hushållspapper, mjölken, och sånt man kan laga mat av.

Ikväll kommer Martin hem. Som den goda, uppmärksamma hustru jag är hade jag missat att han skulle vara borta inatt.... Han fick inte ens hejdå puss igår när han åkte till jobbet. Han får väl få två när han kommer hem.

Enkelt modersskap 2008

Lovis har en docka, som de flesta småflickor har. En del dagar är roligare än andra att leka med henne. I eftermiddags var det en sån där dag när dockan skulle med överallt.

Hon fick vara med i affärer i Kil, rida på Lovis axlar och titta på hästarna på ridskolan. Fick smaka på tuggummi också, hon är snäll min Lovis.

Så, i bilen på väg hem hörs ifrån baksätet;

- Nej, nu slutar du bråka, annars stänger jag av dig!

(Jag blev lite avundsjuk, vad skönt det vore. -Är du snäll nu? - Nej! - Ok, då drar jag knappen till off....)

Bättrings vägen

Min opererade vän är på bättrings vägen!

Hon har blivit av med flera besvärande slangar. Igår kunde hon stappla till toa och idag glädje hon mig med att hon skulle ta en tur till biblioteket!

Heja på!

Utmaning

Blivit utmanad och jag är inte den som bangar!! Here are Marias 5/5

5 platser jag semestrat på:
Trysil, västkusten, Kos, Mallorca, Cypern

5 jobb jag haft:
Servitris i pizzeria, gatuköks kock, undersköterska kommunen, undersköterska demensboende, Sjuksköterska MAVA

5 saker i min handväska:
Tändare, cigg, plånbok, nycklar, passerkort till CSK.

5 saker i min frys;
Obegränsat med omärkta burkar med okänt innehåll, glass, nyplockad svamp, IS, kräftpaket.

5 saker i min bil;
Ratt, blinkers, säten, jättesnygg rattmuff, grus


Gud, vilken tråkig människa jag är.... Ser ut att vara organiserad men det är FEL!

Utmanar nu; Charlotte, Zanna, Madelene!!

Öron bekymmer

Igår kväll grymtade Linn om ont i örat. Inatt grät hon och så även i morse. På telefonen tio minuter efter kl åtta till vc.

Fick ställa mig i någon form av kö där man blir uppringd. Hade inga stora förhoppningar men de ringde upp efter fem minuter!!

- Ont i örat jaha, förkyld sista tiden, jaha, kan du vara här kl 8.40?

(Tre personer i morgonrock/pyjamas, tio minuters resväg + packning för Mariebergsskogen)

- Javisst, vi kommer! (Hur tänkte jag....Det blev 15 minuters totalkaos här hemma)

Hur som helst en bra doktor, han tittade i örat och lät sedan mig få titta på "jättefin blåsa på trumhinnan". Ingen öroninflammation, utan en vätskefylld virusblåsa (?) som gör fasligt ont men ger sig själv inom 1-2 dygn. Bra.
In med barnen i bilen igen, till ICA, fixa fika och iväg till mariebergsskogen.

Lovis sa flera gånger;

-Åh vilken underbar dag! Vi ska till skogen. Åh vad underbart vi har!
(Kul att glädja så mycket med så liten insats!)

Och vi hade det underbart. Solen sken, ICA´s bullar var jättegoda och ingen blev getingstucken. K + A + N var med och alla hade roligt utom Nils. Han var nog sur för att han inte fick någon bulle, men han är för liten!
(Några bilder blev det inte, för i kaoset i morse är jag glad att båda barnen kom med iallafall)

Solen skiner ännu och nu har vi käkat lunch. Måste nog ut lite till idag, det är ju helt fantastiskt väder!

Kväll

Allt eftersom dagen gått har jag blivit tröttare och tröttare.

Jag är klen, klarar inte en festkväll, hur roliga de än är. Blir jag inte bakis så blir jag trött...

Har nu ätit dem obligatoriska "dagen efter pizzan", barnen är snart på väg i säng, soffan med film är som en hägring inom räckhåll.....

Imorgon ska jag och Lovis till Mariebergsskogen och röja med likasinnade. Ser mycket fram emot det!

Då ska jag vara utvilad och fräsch, som en nyponros med morgondagg!

Beröm

På kalaset igår fanns en gammal kompis, från tiden vi var väldigt unga och oförstörda.

Vi gick tipspromenad och han frågade lite försynt mig och Martin hur länge vi varit tillsammans nu, samt gratulerade oss till ännu en flicka. (Som sagt en gammal vän vi inte sett på många år)

- Jag tycker ni är fantastiska som hänger ihop. Tycker att alla skiljer sig hela tiden. Men ni två, ni kommer alltid tillsammans!

Mycket fint sagt av honom, efter väldigt många öl!

Solsken.

Att jag är barnledig just nu spelar ingen roll. Kan inte sova bort en så här underbar dag!

Varit ute och hängt lite tvätt, (var tvungen att tvätta i natt för han  som borde tagit hand om sina kläder kunde inte själv) och pysslat lite med hästarna. Det är helt underbart, varmt, soligt och vindstilla. Hög och klar luft.

Sitter nu med kaffekoppen och funderar på vad jag ska hitta på...... (Min andra hälft ser jag  troligen inte till de närmaste timmarna)

Jag har träningsvärk, inte bara i magen utan även i benen. Om det blev under spikstaffetten eller någon annan lek låter jag vara osagt men jag känner var de sitter... Däremot är jag inte bakis alls, vilket känns otroligt bra då jag var rädd att jag skulle må som efter bröllopet för två veckor sedan.

Ska krypa ur morgonrocken nu och gå ut i trädgården. Den behöver rensas ur före vintern.

Hemma tidigt?

Efter ett visst tveksamt övervägande ringde vi in vår skjuts hem till klockan tolv. Mesar? Ja, kanske.

Vi satt där, fyra föräldrar och var väldigt trötta. Hade då festat sedan kl ett på dagen och insåg att vi inte festat i elva timmar de senaste tolv åren. Det är ju som att hiva första cidern kl sex och ramla hem vid femsnåret, och det är ju inte töntigt....

Dagen och kvällen har varit så roliga at jag kommer ha träningsvärk i magen i morgon efter alla skratt.

Vad gjorde vi då alla dessa timmar?

Inledde med en grillad lunch, med alkoholhaltig dryck.

Sedan femkamp= tipspromenad, spikstafett, pussel, golf och irländsk julafton. Massor av vätska under tiden.

Mingel, med mer dryck
.
Kräftkalaset med  900 st svenska signalkräftor (till ca 40 gäster). De var hemkokta med massor av dill. Hur goda som helst och det var frosseri. Helt underbart! Mycket dryck till dessa djur förstås....

Min man mår inte så bra just nu, går inte in på detaljer men han har bidragit till min träningsvärk!

,

Kolla klorna på gobiten!! Det är även Martin och hans första öl som syns på bilden, samt värdens hand.

En karl på festen hade ett skratt som var så skojigt att vi andra nästan bröt ihop när han blev glad. Helt hysteriskt skratt hade han, har aldrig hört dess make. Det var det enda som var roligt med honom dessvärre....

Har nu gett hästarna lite natta-mat och ska krypa till sängs.
Hoppas att grannarna har glömt radion på i sitt garage för annars har jag blivit galen. När jag stod i mörkret hos hästarna, ensam, här ute på landet, hörde jag "Girls just wanna have fun" hur tydligt som helst. Sen blev det knäpptyst (som det vanligen är här). Sen hördes "When I kisst the teatcher" (stavningen kan vara fel nu mitt i natten)
Vände vid ytterdörren och gick upp i vårt stall för att se om det var vår radio som stod på, men nej. Det händer liksom inte att mina grannar spelar "bott volym" mitt i natten, med alla lampor släckta. Mystik. Struntar dock i det nu! Här i köket är det tyst.

Nattis! Eller God morgon!

Handla på "byn"

Pratade med en kompis som också ska med idag på "vad det nu är vi ska på".

Hon tar jeans.
Det står oömma kläder på inbjudan och då blir det det.

(Hon borde veta, de bjöd till 35-års kalas och gifte sig, med "dresscode" oömma kläder)

Jag hade inga snygga jeans.
Ner på Kil, med begränsat antal affärer men det spelar ingen roll när "Metro" finns.

Flög in.
- Hjälp mig, jag har panik!
Vips, på 10 minuter hade jag både byxor och skjorta, i rätt storlek, perfekt för kvällen!
(Fördelen med att handla då och då så de minns ens storlek, samt vilken stil jag gillar)

Säga vad man vill om Bergvik, men den servicen får man aldrig.

Ledig lördag!

Fick ett samtal från mellan dottern nu. De har ju sovit på skolan i natt. Ingen ringde hit för att bli hämtade heller, roligt att de vågade!

En liten mening slapp ur Linns mun;

- Jag sov inte så många timmar för brandbilen kom, men jag berättar mer sen! (Någon annans unge sjöng i bakgrunden "Hela skolan står i lågor....")

Öh?

Trötta och slitna lär de vara hur som helst, men idag är det inte mitt problem! Farmor och farfar ska vara barnvakt ända tills imorgon! Mina flickor har stilen att inte vara sura på dem. Tack och lov!

Ska under dagen bege oss till en kräftskiva. Den börjar redan klockan ett, så i mitt huvud kan det börja med ett bröllop. Men min intuition är inget att lita på, det vet jag sen förr.

Bröllop eller ej, skoj blir det i alla händelser!

Liv

En ny liten  människa har kommit till vår värld!

Mitt kusinbarn, (lilla) Zanna har blivit mamma idag till en liten pojke. Hon är inte så liten, samma ålder som jag när jag fick Julia, och jag riktigt känner hennes glädje och stolthet fast jag inte ens har pratat med henne än.

Jag önska all lycka som finns till Zanna, Robin och den lilla gossen.

Jag hoppas att vi snart får möjlighet att komma och gratulera och beundra.

TacosDe flesta har majs som tillbehör till sina tacos. Andra, tex vår Lovis, tar majsskålen och äter endast det, med sked.
 Enda tillbehör är gurka. Vad gör vi för fel!!

Vaken!

Hon har vaknat.

Tack så mycket narkos Dr/syrra att ni vakat så bra.

Bara fått ett samtal från den äkta maken än, hon är full som en kastrull men det gör inget.

Hon har vaknat, då är allt som det ska.

Phu!!

Oro

En nära och mycket god och kär vän till mig opereras idag.

Långt, långt bort är hon, så jag kan inte ställa mig hysteriskt utanför op och fråga hur det går.

Ingen jätteoperation, inget hjärtbyte eller så, men en operation ÄR en operation. Hon ska sövas på konstgjord väg. Jag som har narkosfobi vill inte ha någon jag känner sovandes på det viset.

Det värsta är att jag inte fick "Pep talka" med henne igår. Hon hade ringt hem till mig  och min käre man tog inte hennes nummer på sjukhuset. Mobilen hade denna duktiga kvinna förstås stängt av..... Ringde då i förtvivlan hennes man. Han hade inte heller hennes nummer.... (vad är det med karlar??)

Till dig vännen:
Jag håller alla tummar så hårt jag kan. Önskar få höra från dig snart.
Hoppas att din man kommer ihåg att hälsa i alla fall.....

Shopping

Är så glad, idag tömde jag bankkontot!
Imorgon kommer barnbidraget och eftersom det är så stort ville jag ge det rejält med utrymme. Så att det säkert får plats liksom.

Köpte mig ny topp, ny kofta att ha över, och nya byxor med hög midja.
Jag är oerhört tacksam att modet med låg midja är förbi.
Jag som saknar rasben med beninnermått på 101 cm, tycker det är jättebra att kunna ta 10 cm överkropp och visuellt förlänga benen med 10 cm istället. Lägger man till lite klackar så ser jag på håll både lång och smal ut.

Det är väl egentligen bara Martin som vet hur jag egentligen ser ut, utan upplyftande, ihophållande och döljande kläder. Men han sover glatt vid min sida ialla fall.

Han är snäll han.

Vill inte

Ska jobba kväll.
Vill inte. Som en tre-åring känner jag oviljan.

Har lagt schema ända fram till jul, och låg back i timbanken efter min lediga sommar. Det såg arbetssamt ut, måste jag säga.....

Vill gå ner i tid. Vi får nog ta ett samtal om det här hemma. Mamma hemma mer, mindre pengar. Jag tror det är värt det.

Trygg

Sitter och funderar över min situation som mamma.

Nu ligger våra barn i sina sängar, rena och mätta. Trygga med vetskapen att jag ser till huset och låser dörren innan jag går till sängs. De sover gott hela natten, men om något som en mardröm, eller plötslig magsjuka dyker upp så vet de att de kan ropa, och vi hjälper.
Jag kan lugnt skicka dem till skolan imorgon. Den står kvar och inga terrorister kommer att bomba den. Skolbussen kommer inte att skjutas sönder. Barnen kommer inte slitas ut, våldtas och lemlästas.

Jag vet att de får fullgott vaccinationsskydd och bra tandvård. De är försäkrade så de får ekonomisk kompensation om en olycka leder till bestående handikapp.
De föds i ett land där vi värnar om yttrandefrihet och rösträtt.

I våras mötte jag en kvinna på jobbet från Darfor.
Hon sökte för svår huvudvärk. Vi hade tolk och för en gångs skull använde jag tolken efter ronden. Vi bokar/betalar dem en timme och nyttjar dem i tio minuter. Den här dagen tog jag mig tid.

Hon var yngre än mig, gift och mor till fyra barn. Den äldste pojken var 13 år, den yngste tre. En dag hade en bil med milis-militärer kommit  till deras by. Skjutit omkring sig, splittrat familjer.
Hon flydde för livet. Efter tre månader kom hon till Sverige.
Utan att ha den minsta aning om var hennes familj befann sig. Det finns inte fungerande kommunikation i landet. Det finns inga fungerande myndigheter som kontrollerar befolkningen.
Hon sa att hennes största hopp var att hennes barn var tillsammans med sin far. Men hon visste inte. Varje vaken minut tänkte hon på sin familj. Hon pratade med stolthet om sina barn, så som vi gör. Om sin lilla ögonsten, "my baby boy", treåringen, som hon inte visste var han var!

Hennes historia kommer att följa mig länge. När jag tänker på den situation hon och hennes familj har, känner jag hur previligerade vi är.
Vi är tillsammans. Som en familj och vi ser varandra varje dag. Vi kan ringa varandra om vi inte skulle ses någon dag.

Vi är trygga.


En hård dag?Medan jag tog av mig skorna och hängde upp jacka och väskor hände detta;
Liten la sig på golvet i hallen och somnade.
Livet på dagis måste vara hårt.

Vaknade dock snart upp efter sin power nap och tog en glass.
Nu är hon mitt vanliga, busiga barn igen.

Jag, som inte tagit någon tupplur, (om man bortser från den i morse),
planerar en kväll i soffan som gräsänka.
Ska nog äta chips.....

Räddad av katten

Ute i hallens mörker hördes ett jamande som skar genom min djupt sovande kropp.
"Katt-fan, va tyst, det är mitt i natten" tänkte jag och kikade på klockan.

5.50
(Brukar ringa 5.25)

Helvete!

"Tack Figaro, du ska självklart få gå ut och kissa"

Rann ner i mina kläder, i med tandborsten i munnen samtidigt som lite maskara lyckades träffa 50% av ögonfransarna och ut.
Kom i tid till jobbet ändå! Tack igen Figaro!

Arbete

Sitter på jobbet och har gjort så mycket bra.

-Gosade med Annas bebis när de var upp och fikade.

-Ätit pizza

Sitter nu och funderar på om jag har råd att få mer minus på flexen och dra hem........

Nejdå, jag har jobbat på bra. Legat efter ganska mycket inom mitt ansvarsområde, har jobbat i kapp det nu ikväll. Men det var lite  strejk och lite semester och lite sjuka barn  som kom ivägen.

En kollega var nyss inne där jag sitter. Ganska ny här och har inte sett alla delar i vår verksamhet. Jag har suttit smetad framför datorn, läst, skrivit ut, strukit under, uppdaterat PM i pärmar osv.  Eftersom jag är administrativ idag är jag privatklädd.

- Vad du håller igång! Jag hoppas du har betalt för allt du gör!

Ja, käre kollega. Annars hade jag inte ens slagit på datorn!!

För övrigt satt en lapp i lunchrummet att våra löneförhandlingar ska vara klara 1/11.... Ett halvår efter strejken så kanske vi får se resultatet. Jag förbereder mig på en grym besvikelse, tyvärr.

Frisk

Lovis är feberfri idag men får vara hemma med oss idag, mig på förmiddagen, Martin på eftermiddagen. Så slipper vi VAB.
Jag måste ha varit galen när jag la mitt schema, andra veckan i följd som jag jobbar fyra dagar i sträck. Brukar alltid lägga tre och sen en ledig dag. Nästa vecka är luftig och fin, får se fram mot den.

På fredag är det "Skoletorp". Här på Tolita skolan ses alla föräldrar och barn på mellanstadiet en kväll och grillar ihop. Sedan lämnar man ungarna där och de ser på film, dansar lite, spelar spel osv. Sedan är tanken att de ska sova kvar.

Få se hur det går i år, förra året ville Julia hem vid tio-tiden för att det var bråkigt. Mindre bråkigt är det väl knappast i år, men hon har blivit större....

Var ute nyss och gav hästarna frukost (hö) och kände att jag längtar till våren..... Nån mer än jag som tror att min vinter kommer bli lång?

Lycka!

Nu gott folk är det bara att kliva ut i skogen och hämta alla svampar man gillar. Tratt-kantarellerna är fortfarande små, men så många att det om ett par veckor kommer finnas obegränsat!Linns alldeles egna skörd, hon tom rensade själv!


Min och Martins skörd.Förädlad på bästa tänkbara sätt.
Varm svampmacka.
Det är bara kola i glaset ,men ändå...!
(det finns inte en smula kvar)

NätshoppingRattmuffen verkar vara ett kvinnligt bil-tillbehör. (Fått kommentarer).


Gick ut på nätet för att se om det fanns något roligare än den svarta jag har, och se vad jag har beställt!!

Jag har en egen bil, så den här kommer hem till mig om några dagar. Förmodligen får Martin frispel, men det är det värt!!

150 kronor inkl frakt på nåt som hette D7.se
(Ganska mycket oanständigt fanns det där, vågade inte titta mig omkring ens)

Ledig dag

Slipper VAB idag då jag är ledig på schemat. Det är dyrt med VAB, därför är vi glada här hemma att vi faktiskt har rätt friska ungar.
Lovis sover än, (jag är rädd att jag snart kommer att vänja mig och få en chock när hon drar igång som vanligt), så jag vet inte status än.
Hon kändes inte varm när jag lämnade sängen och natten har varit lugn.

Hoppas vi kan vara ute lite idag. Jag har inget emot att ta ut barn en liten stund om de har feber, men igår kunde flickan inte ens gå från soffan till köket. Hon var som "Den vilda bebin". En fläck på kudden bara. Fanns inget att ta med sig ut på nåt sätt.

Blommorna i krukorna här ute ser sorgliga ut och behöver tömmas. Pelargonerna behöver samlas ihop så jag lätt kan slänga in dem vid frost. Tyvärr känns det som det kan hända när som helst nu, (frosten).

Måste leta upp min rattmuff. Sant, jag  har en till Martins stora fasa.

Trött

Om det är Lovis bravader i natt eller om hon har smittat mig återstår att se. (Vad hon har för sjukdom vet vi inte än, pyttelite snorig har hon varit länge, ingen hosta, verkar inte vara något i öron eller hals, bara hög feber). Känt redan nu är att jag hela eftermiddagen varit förtvivlat trött,  är svidig i ögonen och haft huvudvärk.

Martin vill gärna se på film ikväll, risken är stor att han blir ensam i soffan. I vår säng ligger liten, med fortsatt hög feber, så jag kryper nog ner hos henne strax.

Julia och Linn har utvärderat marmeladen.
Den har fått MVG, det var kul. Hur många smörgåsar som helst har de tuggat i sig, med ett tjockt lager björnbär på. Lite lyx så här i tristessen.

Halvfart

När klockan var halv tolv tog jag med milt tvång upp Lovis ur min säng.

Var tvungen att börja få i henne vätska. Det går så där. Till middag åt hon iaf riven morot med god aptit, avrundade det med en chokladkaka Linn bakat. Alltid något! (Vi andra åt köttfärslimpa, svampsås och potatis också så vi nästan sprack)

Jag har gjort marmelad för första gången. Googlade upp ett recept, och det var inte särskilt komplicerat. (Men kladdigt och varmt).

Har nu sex burkar med hemmagjord marmelad i mitt kylskåp. Vi ska premiär-äta ikväll och ha lite rostat bröd under. Hoppas den smakar lika gott som den luktar och ser ut.....

Marin är på älgmöte nu. Det drar ihop sig till jägarnas höjdpunkt. Själv ser jag inte tjusningen i att gå upp jättetidigt, smyga till passet. Sedan frysande sitta dryp still en hel dag och titta mot skogsbrynet där det inte händer någonting på fem dygn.
Men vi är olika, jag har säkert saker för mig som min man inte förstår sig på så han får hållas.
Ibland skjuts det faktiskt i skogen och älgbiff är gott, det kan jag inte neka till.

Ska ta och göra Lovis sällskap framför "Madicken", hon är helt såld på allt som kommer från A.Lindgren. Jag med om man tar bort "Karlsson på taket", han är så osympatisk tycker jag.,

Feber

Liten flicka kom till oss i natt vid ett-snåret.

-Jag mår lite dåligt, vill sova här.

Helt ok, hon var lite varmare än vanligt och vi kröp ihop och myste under täcket.

Vaknade en timme senare av att hon var som en järnkamim. 40.7 i temp.

-Jag mår lite dåligt, säger hon igen. Jo, det kan mamma förstå!! I med panodil. Inget händer.

På med blöta handukar på huvudet. Flickan yrar.

Till sist efter ett par timmar hamnade tempen under 39 och vi somnade om. Klockan åtta återigen varm som glöd. Mer panodil.
Flickebarnet sover än. Stackars krake!

De stora sitter nu med bröderna Modin (som stannat över natt) och tittar på "Fucking Åmål". Vi hör en hel del fniss och "Fy" från TV-rummet. De är nog nå´t år för små men alltid lär de sig något!

Hmmm

En ung dam i familjen kom ner nyss i "fina kläder".

-Jaha ja, sa jag, vem av bröderna Modin (finns två i lämplig ålder) är det som är av intresse idag då?

-INGEN!

Så smet hon in på toa och målade framtänderna svarta med sån där tandfärg.

Vad ska man tro?

(Jag är jättehungrig, därav detta flitiga blggande, vill fördriva tid)

Varför vänta på något man kan göra NU?Höstens första bad. Att gästerna inte har kommit än tar vissa ingen hänsyn till.
Lovis avvaktar att temperaturen ska sjunka lite, de andra blötdjuren slänger sig i
oavsett om det är kallt eller varmt.(Ja, det är smulor på bordet)

Martin har plockat ca 4 liter björnbär.
Hans plan är att åka till sin mormor imorgon och se om de kommer tillbaka till oss
i glasburkar märkta marmelad.
Sannorlikheten är större att det sker om de hamnar hos henne än
om de är kvar här hos oss......

Ibland blir det fel.

Hon är djurvän, vår Lovis. Älskar allt från små gråsuggor till stora hästar.

Idag fick hon en liten, liten groda av sin syster Linn.

Martin håller på att värma upp badtunnan, det kommer gäster ikväll.

Lovis, tyckte förstås att grodan skulle få bada lite, och släppte han i tunnan, i en lite sandlåde-sil.

Grodor överlever inte en temp över 25 grader....


Jag tröstar mig med att han inte frös när han tog sina sista simtag. Tunnan är 42 grader..........

UUuuu, vad tidigt

Inte ens Lovis vill vara uppe med oss!

Jag och de stora flickorna gör oss redo för att funktionära. Just nu ser det ut som att vi får bra väder och det är alltid tacksamt.

Linn är hes och förkyld, jag är tät i näsan och nyser. Julia är Julia och det tror jag räcker for the moment.

Ser fram emot tävlingar som flyter på så vi kommer hem igen snart.

För den som vill se hopptävlingar i dag med massor av både hästar och ponnys så är det bara till att bege sig till Tolita!

Om det här är förpubertet...

...vill jag inte ens bo här om tre år!!

Julia har värsta brytet just nu och sitter på sitt rum. Gråter lite.

Gick upp och frågade vad i hela friden det var frågan om. (Minuterna innan satt vi och åt sen middag med ljus och myste liksom).

- INGET!
-Nåt är det ju, du sitter ju int och grinar annars....
- Det är INGET.
- Jag går inte innan du berättat vad det är.
- Då får du sitta länge du. (Rätt impad själv, hon kan redan gräla, my way ..)
- Berätta nu så kan vi gå ner, (lirkade lite fint)
- Du är så j-vla tölig och fattar ingenting. Det är inget säger jag ju. Hör på dig själv. Du bara tölar och tölar.
- Ok, sitt här och sura då.....
-TACK, äntligen har du fattat NÅT - GÅ UT!

Jag antar att det kommer mera och att jag kommer att vänja mig, men just nu känns det ganska skumt.

Hon håller på och separerar sig från mig!! (Fast hon kommer att vilja ha mina pengar och service i ca 7 år till - parasit - då vill jag ha lite vänlighet tillbaka!)

Frivillighet

"Vill du sitta med i styrelsen för ridklubben? Som suppleant bara?"

Den frågan fick jag i vintras. Har suttit i styrelse förr och frågade vad mitt arbete då skulle bli.

"Vi ses nån söndag då och då, mest kaffedrickande, hahaha, och så har vi nån tävling, då de som kan och vill hjälper till"
Ärkenötet Johansson tackade ja.

Jo men tjena.

Mötenena är typ obligatoriska (även för mig som suppleant) och har hittills inte varit en enda söndag. Nej, mitt i veckan med kvällsjobb och bortavarande äkta män.
Den som inte kan vara med och hjälpa till på alla de tävlingar som är, får onda ögat av flera andra styrelse medlemmar. Jag har nämligen förbundit mig till att vara med på tävlingar när jag sitter i styrelsen...... Jaha.


I går fick jag SMS om att jag var kiosk ansvarig. När hände det???

Nu snart ska jag till ridbanan och bygga hinder inför morgondagens tävlingar, där jag då är funktionär hela dagen.
Det är fredag kväll!
Imorgon min lediga lördag
.

Eftersom Julia nyttjar ridbanan flitigt hjälper jag gärna till. Med det jag själv vill, när jag kan.
Är gladeligen där och städar och fejar, om ingen tvingar mig. Jag säljer lotter så gott jag kan, men vill inte ha fler.

Om jag inte minns fel sitter en suppleant endast i ett år, mot ordinaries två.
I så fall har jag bara fyra månader kvar -tjo hej!


Komp

Så härligt med komp på kontot!!

Sol ute.

Ingen egen grupp, lungt på jobbet.

Så nu är jag hemma med min lilla Lovis, som oxå kompade från dagis....

Nu väntar vi på Felix, abstinensen hos min lilla är stor. De har inte lekt på hela veckan!!  Lovis har planerat att de ska äta glass. Fixar jag, just nu är allt hur bra som helst!!

Go´ och gla´Skönt med glada barn.
synd att jag inte kan lägga upp ljudet på det
underbara skrattet som tillhör bilden.....

Bordskick

Dagen kunde ha varit bättre.
Roar mig därför att glo igenom korten i kameran för att rensa. Hittade det här:


Hur i hela friden äter flickan tårta??

Kanske på samma konstiga sätt som storasyster äter smörgås:


Hittade dessa rester på vardagsrumsbordet. Plocka bort efter sig? Varför, det gör väl mammor hela tiden?

Inte konstigt egentligen att det blir lite fritid.....

Kan inte förstå hur de (ungarna, brödkanterna förstår jag, de är avgnagda) kan ha blivit så här. Jag är i det närmaste autistiskt manisk på att hålla undan prylar som ligger framme. Var sak på sin plats annars mår jag nästan fysiskt dåligt.(I mina lådor och skåp är det mer åt infernohållet....)

Eller är det uppror?

"Poliser"

Otäckt.

Skulle gå in på Facebook, (här på jobbet)

Det gick inte! De (moralpoliserna) verkar ha spärrat adressen. Nu får man visst inte göra vad man vill ens på rasterna!

Förkyld

Känns bra ändå, kan liksom avskriva tumör och nervsammanbrott.

Är på jobbet men än är ingen doktor inom synhåll.
Ska det bli så här framöver behöver jag aldrig stressa på jobbet mer. Kanske är ok med en ny avdelningsläkare i alla fall?

Vad är det som händer?

Härom dagen var inloggningen till bloggen ny, ja,ja, säkert bättre....

Nu är även översikter och annat helt kocko, jag hade ju precis lärt mig flera funktioner och nu har de ändrat - jag är ju inte teknisk!

Angående det där att slappa resten av kvällen.

Det blev inte så, idag heller...

Just idag var svärfar intreserad av att ställa in sin husvagn på vår loge på vinterförvaring. Där fick Martin tillbringa sin kväll.

Min kväll blev enligt följande;

Borsta lerinpackad häst - (Hon gillar att lerbada)

Duscha och lägga Lovis (hon gillade inte det)

Hänga tvätten som jag ville att någon annan skulle ta hand om. (jag gillade inte det)

Sitter nu bitter i soffan. "Filip och Fredrik" och en påse häxvrål tröstar (kvar sedan jag köpte godispallarna i Edsvalla).
Martin får sitta i eget soffhörn.

Huvudvärk - VAS 5, med panodil.

Sjätte sinne

Så liten hon är men vet ändå vad som behövs....

Kröp upp till Lovis i soffan, hon tittade på film. Så lutar hon huvudet mot mig, lägger sin lilla arm runt halsen på mig och säger;

- Jag älskar dig mamma, och min pappa och min Julia och Linn. Jag älskar er allihopa. *tårögd*

Huvudvärk

Förra veckan motade jag bort fyra (!) migränanfall. Hade liksom ludd i huvudet varje dag.

Nu har jag haft diffus huvudvärk i ett dygn, oavsett om paracetamolen flyter i blodet eller inte.

Förkylning på gång? Hjärntumör? Nervsammanbrott?

Känner att jag ger tusan i städningen idag. Har startat en tvättmaskin men överlämnar hängning till någon annan. Ska äta nu och sen inte göra något mer före läggdags.

Jobbet är en krigszon och här hemma ser det inte roligare ut. Blä.

Det blev ju bättre

Filip och Fredrik dök ju upp lite senare på kvällen!!

Dom två är inte riktigt kloka. Även om kvällens program idé inte var lika galen som de andra har varit hade det underhållningsvärde.

Nu ska jag pysa iväg till jobbet. Får se om någon ringer idag.....

TV

Alla år av småbarnsliv har gjort mig TV:beroende.

Vad ska man göra efter åtta när de små är i säng? Man kan ju inte bullra på med storstädning, bullbak eller andra "borde göra saker".

TV; på lagom volym har varit vårt tidfördriv fram till läggdags.

Men nu är jag irriterad.
Bara repriser överallt eller gamla filmer som går för femte gången. Vi har kommit en bra bit in i september nu så det är dags att dra igång för säsongen tycker jag. Jag vill ha desperata husfruar, (känner mig normal jmf med dem), jag vill ha anatomi, bygglov och Filip och Fredrik!

LITET trauma larm

Livet med barn ger ialla fall omväxling.

Medan jag promenerade från parkeringen mot sjukhuset för att arbeta ringer skolsköterskan.

-Linn har ramlat ner från en klätterställning. PIP, PIP batteriet slut i telefonen!!!
Rusar som en galning upp till avdelningen typ två mil från parkeringen och ringer halvgalen tillbaka.

Det var handleden som fått en smäll, hematom på båda sidor och Linn orkade inte böja handleden. SKIT.

Vi dividerade fram och tillbaka. Jo, vi kom fram till att en röntgen inte vore att överdriva.
Så åka hela vägen hem, hämta flickebarnet och tillbaka till samma parkering igen.

Akuten visade sig från sin bästa sida. Inne halv tre, träffat doktor, röntgat, träffat doktor igen och fått en linda, hemma igen klockan fem. Imponerande!!

Då kändes det inte som att det var någon idé att åka tillbaka. Har man VAB;at halva skiftet kan man lika gärna ta resten också. Farmor och farfar fick ledigt, de skulle ha haft barnen eftersom Martin kommer hem ganska sent ikväll.

Fick en solig eftermiddag hemma

Linns hand nu verkar helt ok. Svårt att avgöra sånt innan men hellre en rtg "i onödan", än att ignorera en fraktur!!
Dumt att spela Jeopardy med barnen......

Ännu...

..en dag i paradiset.

Idag börjar verkligheten igen. Efter att ha varit ledig i fyra dygn ska jag jobba i fyra dagar. Jag vänjer mig aldrig vid att arbeta, konstigt men så är det.

Semester och lediga dagar i följd vänjer jag mig dock vid desto lättare.

Hoppas på lugna arbetspass. Trycket har varit hårt länge och borde vända nu, så brukar det vara. Dessutom har jag hand om en inskolning. En tjej som har hunnit jobba ett halvår redan ska förhoppningsvis börja hos oss.

Hon gick sin första dag med mig förra veckan - jag gjorde ingenting på hela dagen. En superduktig och trevlig blivande arbetskamrat. Det behöver vi ha! Vi har varit underbemannade länge nog.

Snosat

Glömde nästan skriva om det härligaste dagen bjöd på!!

Var hos Anna och hennes Ville, dryga veckan liten, och snosade....

Tack Anna för det. Det är helt enkelt obetalbart.

Och mor i huset såg hur fräsch ut som helst, även om hon hade ett eget sätt att ta sig fram på.....

"Pyjamas"

 Gott om geggamoja finns det!

Ja, nu är hösten här, regn tre dygn i sträck
.
Så ikväll blev det premiär för säsongen med "pyjamas" inför natten. (Kallas även regntäcke).
Hästarna har ju sitt lilla hus som ger skydd för regn och vind men det är ju svårt att äta gräs där inne och det är ju det hästar är bäst på.
Även premiär ikväll med lite hö så magen får börja vänja sig. Gräset har tappat näring nu så särskilt Havanna som arbetar behöver ha lite mer.
Och se, Havanna har ny pyjamas!
Tog ett kort för så rent kommer det aldrig mer att vara. Hon är så tjusig tycker Julia och jag med de där turkosa kanterna.

Bönder

Svenska bönder är en del av den ryggrad som håller sverige på fötter. De utför dagligen ett hårt arbete och så som jordbruk ser ut idag krävs det att huvudet fungerar till annat än att ha "Lantmännen"- kepsen på.

De ser till att leverera mjölk till våra köksbord av högsta kvalitét och de vårdar skog och mark till nästa generation. De är för mig sinnebilden av hårt arbetande människor.

Alla utom en.

Eftefter vägen hit till mig finns en bonde som saknar alla de attribut jag nyss radat upp. Det är skitit och jävligt när man åker förbi. Han saknar helt fantasi och naturgödslar gärna fredagkvällar när solen skiner och övriga lantbor vill grilla.
Kvällen före midsommarafton är en annan favorit dag. (För er i stan; naturgödsel luktar inte hallontårta).
Han skvimpar gärna ut lite dynga på vägen så när man åker förbi fylls hjulhusen med piss som stinker i flera dagar.

Idag såg jag tre ungdjur (för er i stan = tre större kossabebisar) som smitit ur sin hage och gick farligt nära vägen.
Svängde således upp på gården och trippade in med 10 cm klackar i dyngan för att tala om vad jag sett.
I en hjullastare satt en karl och jag vevade med armarna ett tag innan han såg mig.

-Ursäkta att  jag stör, men är det du som har ungtjurarna lite längre bort?
- Ja.
-De går lösa på gärdet bredvid.
- Umm, tre stycken va?
Han visste redan och satt ännu kvar på gården...
-
Ja, just det.....
Han är bara tyst
-Jo, de går väldigt nära vägen
Tystnad
- De är ju ganska stora och är ju rätt tunga om de kommer framför bilen.
-Jo det är dom ju.....

Då trippade jag ner till bilen igen. Idiot. Hoppas en fullastad timmerbil kommer och pulvriserar dina j-la kalvar så de inte duger till köttfärs ens, tänkte jag mycket elakt.
Jag hade ju trott på -  "Tack för att du var uppmärksam jag ska genast bege mig dit och ta hand om dem".

Lyckligtvis verkar han vara ett original, tack och lov att han bara finns i en upplaga.

Leker lite

Ville ha kategorier, sett att andra har det.... Har nu letat runt lite och hittat det. Nu återstår att se om det fungerar. Jag är inte särskilt teknisk....

Däremot är jag praktisk. Klarar även av en hel del teoretiska kunskaper. Men när det kommer till teknik så ger jag upp direkt.
Man måste inte kunna allt.

Regn idag igen!!

Idag är jag och Lovis lediga. I min fantasi är vi ute och grejar i trädgården, släpper ut kaninerna, fikar ute....

Näpp - så kul ska vi inte ha tydligen.

Lovis sover än (!) och jag bloggar i min ensamhet. Martin drog till sthlm nyss så vi ses på onsdag. Trist.

Mitt hopp om att få dagen att gå blir återigen Felix. Till dig K som har missat detta, det är Lovis stora kärlek, bästa kompis och granne, i ett. (som ett kinderägg, han är full av överraskningar).
Denna kille är nu hemma med sin pappa, som är föräldraledig med lillasyster Irma, 10mån.

Första dagen grannfrun var på jobbet kom Felix ner till oss.
Jag undrade om han ville äta med oss.
-Ja, min mamma jobbar, bara pappa är hemma. Jag äter här jag!!!

Ingen större tilltro till faderns kokkonster således....

I eftermiddag är det massa körande av ungar som ska rida osv. Martins resa till stockholm gjorde så att jag inte kan gå till kyrkans gård och lyssna på Atle Johansen ikväll som är coach och peppar ikväll tonårsföräldrar. Han är superbra.
Men jag är inte bitter......

Äntligen

Nu är alla små på väg i säng. Lovis är nog i djupsömn om 3 minuter. Hon har farit runt som en vilde i över en timme nu, brukar betyda övertrött. Mitt humör är inte det bästa så Martin får ta tandborstningen. Minsta hyss och jag kommer troligen explodera. Onödigt strax före läggadags.

De stora är kommenderade att titta på TV,n i sina rum.

Dom är väldigt fina i håret, nyklippta. Vi har även färgat lite, Julia fick mörka stora slingor och Linn har färgat underhåret mörkt. Piffigt värre!!

Ska bara slappa nu. Äta upp lördags godis rester. Dricka läskeblask. Njuta av tystnaden. Somna tidigt.

Rastlös

Nu har jag pizza i magen, Ipren har varit smart igen och hittat mitt pinade huvud, kaffemätaren är på toppnivå. Nu vill jag gå en promenad, men det verkar som om Felix är den ende som vill följa med.

Han har rustat sig med stövlar så jag tar väl grabben och går, så får de andra sitta här inne tills det börjar växa mossa på dom!

Elände

Hur kan det komma sig att jag inte ens kan sova bort den här dagen?

Vaknade klockan sju - vansinnes tidigt - och kunde inte somna om pga baksmälla. Riktigt tråkigt eftersom mormor var inne i huset med alla vilda barn och vi förväntade oss en underbar, tyst sovmorgon i gäststugan.

Kan inte sova nu heller, så fort jag ligger ner mår jag illa.

Nu är det synd om mig!!
Positivt är att mamma/mormor varit frisör och nu förbarmar sig över äldsta barnbarnets kalufs. Välbehövligt kan jag säga.

Idag är Felix värd sin vikt i guld..... Hoppas de bygger nåt riktigt stort, något som tar tid.


Ingen bra dag, men igår var det roligt!

Ju roligare man hade kvällen före, ju mer får man lida dagen efter.

Jag hade jättekul på bröllopet igår.

Mår som pesten idag. Sämre än jag förtjänar.

Idag får det bli pizza med starka kryddor och mycket ost. Och mycket soffa.

Bruden var rasande vacker, smal som en vidja med en underbar håruppsättning. Hade en make up så man kände igen henne. (Tycker en del brudar lägger på så mycket smink att man knappt ser vilka de är, varit på bröllop när brudarnas barn har gråtit hos sin mor för de tror det är en främling - varför göra så?)

Jo, brudgummen var också fin, men det finns sällan så mycket att säga om dem.

Så sa de JA till varandra så det hördes och det var så fint alltsammans.

Kalaset i Träfortre var super, underbar italensk buffé. Glada tal som svängde över ibland och jag fick torka tårar. Dessvärre blev det många skålar och de pliktar jag för idag. Sen var det dans och bar. Jag besökte både dansgolv och bar flitigt.

Uhh, jag mår dåligt. Lägger mig igen.

God morgon.

Sovit som en prinsessa,  jag har gått upp med Lovis idag, minns inte när det hände sist men jag är pigg!

Lovis har redan hunnit ha ett litet utbrott på sina strumpbyxor. "Det blir så kallt med strumbyskerna och trosorna" skrek hon här för en stund sedan och går nu bara i ett linne,
Vet faktiskt inte hur hon tänkte där men hon kunde inte förklara....

Nu ska jag krypa upp i soffan och dricka kaffe medan Lovis äter flukon - frukost - tillsammans med Farbror Melker.


Mysigt.

Learning by doing


Vattnet stod för en liten stund sedan fem centimeter högt i vår källare.
Sist vi fick stopp i det avloppet ( ca 6 år sedan medan jag pluggade) hade vi gott och väl 50 cm, med bajsvatten!!

Är glad att det inte hunnit gå så långt idag......

Då, bet Martin ihop, tog på stövlar och öste, öste och öste. Det luktade inte hallontårta, det kan jag försäkra.
Sedan eldade han upp en stor del av de grejer som stått där inne (vi har det som förråd), skurade med all Ajax som fanns i kommunen, ringde högtrycks-killen som kom och spolade rent i själva avloppet. Klart.
Lid och glöm liksom.

En kompis (som jobbat på sanerings företag),såg oförstående på Martin när han efter en tid berättade vad som hänt.

- Öste du själv, för hand? Skurade du själv?! Varför i hela friden ringde du inte en saneringsfirma?

- De tar ju hutlöst betalt!!! (jag hade "lön" från CSN, så vi var inte rika då heller).

- Ja, men självrisken är typ 1500 spänn........ (Hade varit värt det!)
 
Här är den, räddningen, en högtrycksbil!!

Idag konstaterade vi vattnet och lyfte telefonen. Man blir klokare med åren, helt klart!Men ser likaväl ut som en idiot! Var så där kul att ta reda på det sista....

Ny granne?

Hörde just lite skvaller. Det är en trevlig man (tyvärr singel, grannfruar är bra att ha) som planerar att bygga sig ett hus utefter vår gata. Vilken exploatering - från fyra till fem hus!!

Hoppas det går igenom med bygglov och allt stök och bök runt omkring. Själv ska jag redan nu börja plantera så han inte ser oss/vi inte ser honom.

Han är trevlig, på riktigt, men jag vill kunna forsätta att springa halvnäck i trädgården!

Shopping tur

Edsvalla kan man lita på.

70% på hur många skor som helst. Hittade ett par riktigt tråkiga skor, som inte syns, med lagom klack och stängd tå så jag kan ha strumpor på mig. Det har utlovats kallt och regnigt väder så barbent är inte att tänka på.


 Inte som de på Scorett......

Efter detta fynd, 180 kronor (är ett par Sköna Marie), gick jag in på själva ÖB.

Laddade hem massa lördagsgodis och 120 blandade blomlökar. För er som inte vet är godis ruskigt billigt på ÖB. Storpack av de flesta favoriter. Mmmmmmmmmm.

Ska ta in Lovis på skoaffären imorgon tänkte jag. Där fanns riktigt fina "Pippi" höstskor där som jag tror hon skulle gilla. Jag gillar Edsvalla för de har märkesskor som ligger 150-300 kr billigare än inne i stan. Det är inte fel när man har några fötter att hålla varma! (De säljer en hel del billigt krafs också men det behöver man ju inte handla).

Som grädde på moset har Martin flexat hem, attans vad han ska få arbeta.

Bra dag so far....

Skor

Idag måste jag hitta skor inför morgondagens bröllop.

Så är det.

Hur lätt är det att hitta något när man verkligen måste? Inte alls skulle jag vilja säga. Dessutom har jag breda, konstiga fötter med knölar här och där så det är sällan enkelt annars heller.

Ska stärka mig med mycket kaffe innan jag ger mig ut på jakt.

Glömde säga..

Linn har spanat in en kille länge nu.

När jag kom hem berättade hon glatt att hon skulle ringa honom vid sju-tiden, han hade några klistermärken till henne.
Spännande!

Killen ringer kvart över fyra hit till Linn och undrar om de kan vara imorgon efter skolan! Jamen ni fattar vilken lycka.
(Det var jag som svarade och jag riktigt hörde paniken och handsvetten som bröt fram i andra änden av luren, men modig var han)

Hon säger sen lite försiktigt till mig, jag ska nog fråga chans imorgon.

Martin; Vadå fråga? Hångla upp honom i soffan så är det klart sen.

Ett hystersiskt fnitter av två tio-åringar brakar loss och "Gud vad äcklig du är pappa"

Verkar inte finnas något att oroa sig för, ÄN.

Tyst

Från jobbet, till affären, hämta Lovis, in hemma, tvinga barn göra läxor, hasta ihop nudlar och macka till mig och maken, telefonen ringer och plötsligt är jag ensam!

Vad tyst det blev!!

Martin kör Linn och en kompis till henne till fotboll, Lovis hakade på, Julia är hos en kompis.

Nu när jag ser på klockan inser jag att ingen, absolut ingen, kommer hem på 1½ timme. (Kan för säkerhets skull låsa dörren)

Sån här lyx är jag inte bortskämd med kan jag lova!

Ska pliktskyldigt starta en tvättmaskin, plocka undan (varför tar det aldrig slut på grejer som ligger fel?) och dammsuga av här nere. Max 20 minuter räknar jag att detta får ta.

Det ligger en oläst pocket bredvid min säng.
Den är ensam, stackarn. Ska skynda mig till den!!

Kärlek vid första ögonkastet.

 Vill ha. (Den finns på scorett om nån undrar)

För dyr.
Den är för dyr för den kommer inte användas i den utsträckning en sko i den prisklassen bör användas.

Tyvärr har jag provat den. Den sitter peeeerfekt!

Försökte inbilla mig att den kunde funka på bröllopet på lördag (saknar skor än så länge), men det gör den tyvärr inte heller, klänningen är lite guldig.

Den är för dyr. Jag vill ha ändå.

Positiva fel

Sett fel på schemat, jag är ledig på fredag, så synd....!

Nästan lika bra som att vinna på triss, tänk om jag inte sett det, och kommit till jobbet som vanligt 6.30 och fått vända hem, (sånt har hänt och det är inte roligt kan jag lova).

Men jag såg det, och jädrans vad jag ska njuta!!


Bra svensk

Min man är en bra svensk, på många sätt.
Dagens bedrift är att han varit hemma med Lovis, och jobbat.

Nej, nej, inga försäkringskasse bedrägerier här inte, kan vara en ovetande arbetsgivare....!

Men faktum är att han de gånger han jobbat hemifrån med sjuka barn i soffan, jobbar (säljer) mer än annars. Viken vinst för sverige! Inga VAB pengar rinner ur stadskassan, utan de får inkomstskatt från Martins lön.

F.ö är han väldigt duktig att handla, och vi vet ju alla att det är rätt mycket momser i vårt land. Han köper helst prylar med den höga momsen på ,så han är bra för vårt land.
Sjuk är han nästan aldrig.
Han vet inte hur man skattefuskar utan betalar snällt det "storebror"  vill ha. Han har hela tänder, (min förtjänst), har aldrig belastat brottsregistret och har producerat friska barn.

Kan han få medalj?

Dessutom är han snygg, trevlig och renlig
.  Fotograf; Lovis Johansson!!!
I´m a lucky girl!!

Paus dag

Idag har tiden stått still. Fullständigt.

Timmarna fram till lunch var långa och många. Eftermiddagen har varit evigheters långa minuter. Så blir det när en liten människa av feber blir blek och tärd.
Inte något har hon gjort med den rasande fart och fläkt hon vanligen har. Kraken!
Hon har mest roat sig med att ligga på mig i soffan och "Pippi", "Meg och Mog" (vansinnes program) och andra konstiga figurer har gjort oss sällskap.

Nu börjar de stora flickorna ramla in efter ridning och fotboll, äntligen lite sällskap!!

Martin har hunnit till Göteborg och är i alla fall hemma i tid för att ge mig godnatt-puss. Saknar honom lite faktiskt.

Imorgon stannar han hemma med Lovisen, och min dag kommer då att gå mycket fortare. De är bleka med feber på jobbet med men tempot blir nåt annat med sju stycken att ta hand om!

Sjusovar-väder

 

Den bruna fläcken till höger är Havanna som sover som en medvetslös. 
Klara är inte heller på hugget!!

Nu förstår jag bättre....

....varför vi hade en sådan konstig efternatt.

Kröp upp i soffan hos Lovis alldeles nyss. Hon satt där och tittade på "morgonbompa" i en tunn klänning. Men hon var varm.

38.2 grader.

Hon är sjuk. Inga andra symtom.
VAB. Hade jag inte tänkt mig. Skulle titta på skor innan jobbet. Attans!! Jag avskyr skol/dagis start.

Trött

Ögonen går i kors.

Har hemskt dåligt samvete för Julia och Linn.
Väckte dem i morse och bad dem fixa sig själva, med frukost, tandborstning och ha koll på klockan för att gå ut till skolbussen. Dom är superduktiga!

De hade plockat in allt som ska bo i kylskåpet tillbaka dit.

Inte skrikit åt varandra en enda gång här nere.

Uppenbart kommit med bussen, för de är inte kvar här.

Lovis kom över till mig vid fyra-snåret och kunde inte somna om. Följaktigen inte jag heller.

Någon gång vid kvart över sex somnade hon, halv sju ringde klockan. Då var jag medvetslös. Därför la jag mig igen och vi sov till åtta. Skönt!!
Nu skrotar vi nog bara runt tills det blir dags för dagis och kvällsarbete.

ImpulsköpPlantagen hittade vi denna "gunghäst", ett  återvunnet bildäck, så nu är jag plötsligt miljövänlig också!!

Riktigt rolig liten grej som Lovis har dyrkat hela eftermiddagen. Ett fynd, från 800 kr (vem betalar det??) sänkt till 250 kronor.

Alltid roligt att handla då!!

Spontant våldgästande

Vi snurrade runt i stan, flickorna och jag, i förmiddags. Kaffesugen och halft uttråkad ,kom jag på att jag alldeles för sällan åker hem till min goa mormor. För en gångs skull hade jag alla flickor med också, så snabbt inhandlades glass och vi styrde kosan mot gammelmormor.

Damen har uppnått en ganska imponerande ålder, har få krämpor om man jämnför med andra i henns generation kvinnor.
Men idag märktes att minnet sviktar. Det gör mig ledsen. Är bortskämd med att våra gamla omkring oss har varit knivskarpa i tanken.
Det gör ont att de gamla försvinner från oss en efter en, även om jag vet att vi, (Martin och jag men även små flickorna) har varit priviligerade som har haft våra mor och farfäder kvar så länge.

Dessutom har jag konstant dåligt samvete att jag alldeles för sällan tar mig en timme och hoppar in till de vi har kvar. Det är ju så tacksamt och efterlängtat. Inte har vi någon särskilt långt bort heller.
En stor svaghet hos mig. Jag lovar mig själv att det inte ska dröja så länge innan jag hälsar på igen men det gör det tyvärr jämt.

Vädret idag....

....inbjuder inte till en tur i Mariebergs skogen. Vet inte vad vi ska göra istället. Jag vet att jag vill till Plantagen och köpa mer lökar, men det känns osäkert hur det förslaget kommer att tas emot av de stora flickorna.

Lovis har inga förväntningar på dagen, jag har lärt mig att inte berätta om roliga saker förrän de precis ska hända. Jag tror det är bra, sjukdom, väder, och massa annat man inte kan styra över har ställt in många äventyr i den här familjen.

I eftermiddag har vi lite mer tre-års kalas för just de som var lite sjuka och halkade efter i firandet. Grannen Ludvig, 2½ år, ska äntligen få lite glasstårta, hans present kom med bud (en storasyster) på födelsedagen.......

Martin steg upp någon gång inatt och åkte till vansbro. Han ska roa sig med att kontrollera lufttryck i lasbilar i två dagar. Han var sprudlande glad igår..... (grymt  överdrivet).
Vi ses inte förrän på onsdag kväll. Så är det med skiftjobb. (Snyft)

Ska ta och kalla till köksbords-möte med flickorna. En ledig dag kan inte bara slarvas bort. Något måste vi göra!!RSS 2.0