Rastlös?

- Gumman, jag tar ut husvagnen och tvättar den nu, är det ok?

Jag bara log. Helgdagsafton. Solsken.

- Klart du ska tvätta husvagnen älskling (den ska ju till metropolen Grums imorgon, det är jättenoga där, nästan som Östermalm. Särskilt som värdfolket grävt upp halva trädgården för utbyggnad....).

Min gubbe, som avskyr att tvätta bilar, städar för att han vet att det lugnar mina nerver, älskar att pyssla med vår (för oss ganska nya) gamla husvagn.

Flera gånger i vinter har han smugit in och tömt Torrbollarna. Han vill nog inte erkänna det, men jag vet, han gillar vår husvagn lika mycket som jag..
.  Inte vår på bild men vi har en precis lika fin... en -89:a.

Säkert töntfaktor enorm på husvagn men jag älskar det. Familjen, västkusten, semester. Ingen städning, inga måsten. Standarden kan bara bli låg med husvagn, helt kravlöst. Det blir ok med halv/hel fabrikat, grillat varje dag och oreda = total semester.

Sen är det sådan utrymmesbrist att vi helt enkelt måste umgås med varandra. Och det behöver vi, helst jämt.

Talang

Jag har avnjutit en underbar middag.

Linn gjorde såsen. Hon vill lära sig matlagning nu, jätteintresserad och lyssnar och grejar. Talangfull. Jag stod och diskade lite medan hon vevade i grytan.

Hon mumlade lite om hur mycket grädde hon skulle ha i. Plötsligt hörde jag:

- Äh, jag häller i allt.

Mammas flicka det! Jag har aldrig sparat en gräddskvätt!

Frigiven!

Efter sex arbetsdagar i sträck var det skönt att gå ut genom landstingsdörrarna. Kände mig i ett par dagar frihetsberövad...

Nu är ordning återställd, planeringen är lite luddig än för denna ledighet men nu ska grillen tändas.

Imorgon ska vi campa på en garageuppfart i Grums, (premiär med husvagnen för i år, tjoho! Stor familj får ta med eget sovrum, så är det.)

All tid emellan de få aktiviteter vi har ska jag.... göra ingenting tänkte jag mig. Så  vet ni.

Nu ska jag njuta av solen, kanske hjälpa gubben i köket, smutta på ett glas vin, se björkarna explodera ut i härlig grönska. Kort och gott, njuta av livet.

Vi lever NU. Vi vet ingenting om morgondagen. (Men jag hoppas Grumstrippen blir av)

Gammal och ond?

För att göra en lång historia kort blev jag akut tvungen att undvika rondellen vid Biltema i morse (totalstopp där, jag hade bytt lampan på Bergvik) och dra vägen via Romstad till CSK.

Hur som helst kom jag på raksräckan mot Netto. Rödljusen tändes precis lagom när jag kom. Hade extrem tidsnöd, (sen trots tre timmars komp, duktigt, jag är typ aldrig försenad)

Ser på andra sidan övergångstället en liten liten farbror, sökert nittio bast, med käpp och hund. Fast de hade redan passerat övergångsstället. Ingen mer människa på mils avstånd.

Satt där i bilen, hyper-stressad och stirrade på den gamle mannen.

Jag är helt övertygad om att han log i mjugg, trots att jag bara såg ryggen på honom. Han gjorde det bergis på flit. Tryckte på knappen alltså.

Kan tillägga att vägen var så otroligt vältraffikerad att vi var två bilar i kö....

Soffa

Idag blir inte mycket sagt.

Mycket mötes-betonad arbetsdag.

Kalas med tårtor, väldigt gott (och nyktert för mig). Felix och hans far har blivit ordentligt firade.

Har nu betat av fem av de sex arbetspassen, imorgon ringer klockan för sista gången den här veckan. Tur det.

Nu blir det GA.

Närkontakt

Igår kväll lämnade jag ett meddelande på Röris mobilsvar.

"Värmeljusen är tända och Lovis badar torrbad i badkaret, du är välkommen hit!"

Han ringde upp nyss. Kommer någon dag denna veckan - han lovade det.

Det är nära nu.

Tänk om jag får inleda min fyraledighet med ett varmt skumbad. Då kanske jag kan tro på små under....

(Om någon undrar så har jag badsalt och skum hemma redan, tar inga risker att vara utan den dagen vattnet äntligen kommer).

Komp

Komp-morgon.

Fick kroppen att gå upp utan övertalning, tänk att endast knappa två timmars sovmorgon gör sådan skillnad!

Idag blir det skojdag hela vägen. Först lite HLR- uppdatering på våra natthjältar, sedan APT med inbjudna gäster som ska prata om.. ... har jag visst glömt men det är verkligen något intressant!

Efter det en Sköterskemöte, kanske inte jättekul men en nödvändighet.

Sen.

Då.

Kalas hos grannarna. Felix (Lovis allra bästa vän) fyller 4 år idag!! Och hans pappa 40!


Synd att jag ska jobba imorgon. Hur som helst blir det nog inget mer bloggande idag. Kommer nog hem nykter men sent.
Jag är underättad om att vi ska bli bjudna på smörgåstårta. Det var så länge sedan jag åt det och jag ser verkligen fram emot ett större hörn. Gud så gott!

Eld

Ingen makalös grejardag.

Har dock lyckats sätta eld på den stora rishögen. Bara en glödande hög kvar. (Vi insåg att vi hade tidsbrist, onödigt att slösa pengar på att brankåren rycker ut för att vi eldar efter det magiska datumet 1 maj...)

Just det, jag flyttade lite rabarber också.

Många bäckar små.....

Dålig dag

Stirrade i taket minst 5 minuter i morse innan jag kunde förmå min stackars, trötta lekamen ur sängen.

Vaknade som kvinna - ni förstår på vilket sätt - haft diffust mol i magen hela dan. Själva arbetet idag var lugnt och fridfullt, vet inte vad som hänt men vi tackar och tar emot dessa dagar.
Hade lite huvudbry om en patient men efter att jag mer eller mindre fick operera bort telefonen från örat efter 1½ timme så löste sig det med.

Fixade sedan födelsedags-presenter x 3, mat och - som kronan på verket till badrummet - en liten kristall-plafond!! (Varje affär utlöste ännu en grad på VAS i mitt huvud men jag ansåg att det fick vara värt det, blev ju trots allt klar med många måsten)

Tada!!! Lyckliga som barn packade vi upp den medan maten puttrade på spisen.

Tada igen!! Trasig prisma!!

Då blev dagen riktigt dålig. Sur som ättika är jag. Ingen rörmockare i sikte heller, svarar inte när vi ringer eller på SMS.

Nu har jag en Ipren som rör sig i sakta mak mot huvudet om magen samt svärföräldrar som är på väg på lite fika. Så det blir bättre, det vet jag. Ska bara sura lite över prismor och opålitliga rörisar medan jag väntar på koffein.

Kväll

Timmar, dagar och veckor bara rusar fram.

Nu vill jag stanna naturens framfart en smula. Det är så vackert nu när allt spricker ut! Tyvärr är det över på ett ögonblick, jag skulle vilja njuta av detta längre än någon vecka. Dungar fyllda med vitsippor, björkarna som ser ut att vara överhängda med fin grön spets, de små grässtråna som kommer upp ut allt det torra. Allt gör mig glad!

Här hemma har Martin planterat sina potatisar.  Alla besökare i juli, augusti och september kommer att bli bjudna på potatisrätt.  Jisses vad han har planterat!
Jag har sått i lite gräs där jag grejade häromdagen.
Sen var kvällen slut.

Visst är det ljust länge än men det gäller att orka också.... När klockan ringer i ottan dag in och dag ut denna veckan (liten schema-miss av mig, först en kväll sen fem tidiga mornar, (IDIOTI)) så är jag inte så kaxig när kvällen kommer.

Nu är det skräp-tv och soffa för mig resten av kvällen (efter nattning av hästar, dusch och kvällsmat då...).

Innan jag går ut igen ska jag sitta i TV rummet lyssna noga så Lovis inte smyger sig upp och häller ut några mer dyrbara droppar. Väntar på den totala tystnaden....


Måndag

Städ-dag på jobbet. Jag var "social" och hade i princip inget att göra så köket fick en vårstädning liksom balkongen.

Vår snälla chef stoppade till mig ett plastkort och gav mig och en arbetskamrat tillåtelse att åka att införskaffa lite piff.

Kunde ha varit jättekul men slutade i tandagnisslan och förtvivlan.

Vi var överallt och hittade ändå inte allt vi skulle ha. Fast nya dukar och blommor pryder nu balkongen. Ödets ironi blir väl att vi inte får någon mer lugn dag så vi får njuta av den.....

Här hemma väntar vi på Martin och Linn. Hon hade ont i halsen och var skruttig i morse och fick en åktur neröver västkusten istället för vanlig skoldag. Vissa har tur i oturen.

Maten puttrar på i ugnen och det drar lite i magen. Hoppas de kommer hem snart!


Gråt och skratt

Stora tårar rullade på Julias kinder. Hennes parfym hon fått av oss(när vi åkte finlandsbåt) var uthälld och bara en tom flaska låg på rummet. Hon gillade vårt doft-val och var så nöjd med den egna lilla flaskan.

- Jag måste få en hasp till mitt rum, hon förstör allt!
(Undrar ni vem hon syftade på??)

Stanken var överväldigande ju närmare Lovis rum jag kom. (Tänk att något som luktar ljuvligt i små, små doser kan bli så otäckt i stor mängd!) Behöver inte vara Sherlok Holmes för att begripa vem den skyldige var.

Lyfte på täcket.

Iklädd baddräkt, indränkt i parfym, låg hon där och sov.

Jag ropade på Julia. Vi la av ett varsitt gapflabb där inne.

Lovis har alltså i smyg stigit upp, iklätt sig sin fina rosa baddräkt med volanger, smugit in till Julias rum och hällt flaskan över sig. Sedan snällt gått tillbaka till sängen, släckt lampan och somnat.

Hur många synder blir det?

Mätt

Förstår inte varför jag aldrig kan hejda mig vid matbordet.

Äter som om jag aldrig sett mat förr (eller kommer att få se mat igen) och sitter nu som en övergödd padda i soffan och orkar inte resa mig.

Frosseri är en dödssynd.

Har väl varit och naggat samtliga sju vid något tillfälle i livet..... (avund, frosseri, girighet, vrede, lättja, vällust, högmod).

Fast vad gör det?

Jag tror inte på vare sig himmel eller helvete, så dör jag precis nu dör jag väl helt enkelt mätt. Vidrigt mätt.

Stort

Lovis har haft en kompis på övernattning här under helgen.

En viktig milstolpe!!

Hon har haft kusiner här någon gång, (väldigt längesedan så det minns hon väl inte ens) men detta var första, icke släkting, som hon hade bjudit in på övernattning.

Ska damma av den här boken, för nu dröjer det inte länge innan hon tar kudde, nattline och tandborste och provar att sova borta (hos en kompis, släktingar är hon van vid).Jag gillar Ronny och Julia böckerna. Skrivna på rim och jätteroliga för både stora och små. Den här har vi redan hemma så det är bara att börja preparera flickan med mod att ta det stora klivet - att sova över!

Eftermiddag

Tja - det verkar som om arbetsdagar går lika fort som lediga. Rättvist.

Kvällen igår och dagen idag på arbetet gick fort, trots att det var väldigt lugnt.

Hann med en liten sväng på konfirmationsfirande efter jobbet. Årets första jordgubbar låg på tårtan (som var underbart god).
Träffade i hasten en salig röra med släktingar också. Tyvärr för kort stund men lite är ändå bättre än inget.

Nu ska jag se på Robinson. Har inte varit ute på nätet och sett hur det gått, lyckades även undvika att se reprisen på en mängd TV:apparater som stod på på jobbet. Skickligt!
Ingen unge har råkat skvallra heller så nu - sofftid!

Kanske beger mig ut i trädgården sen, fast det känns tveksamt....

Matchen

(Har i skrivande stund en enda patient... Måste därför delge er...)

Hade planerat att sitta i hejaklacken och peppa de vuxna lirarna. Hur det än var så blev jag lite sugen att hjälpa till att klå de små liven. Iklädd jeans, stödstrumpor och matchtröja i stl 150 (inga skor..) klev jag som stolt mor in på plan.

Dryga minuten in gjorde jag föräldra-lagets första mål. JAG. Magi, slump och tur.
Troligen en dubbel chock-verkan. Jag fick bollen på min klubba och lyckades butta den mot mål. Pojken i målet tänkte nog att den galna mamman i jeans och strumplästen inte var något hot, såg åt ett annat håll och in rullade bollen, sakta sakta.

Linn vrålade över planen:
- Skärp dig! (Till mig, inte lagkamraten, de andra föräldrarna applåderade, även om mitt eget blod tyckte jag var pinsam)

Gjorde efter 5 minuter mitt andra mål. Linn sa ingenting alls.

Efter 17 minuter lade jag ner min själ, slängde mig efter bollen som värsta rygby-spelaren. Visselpipans signal skar i luften och ordet utvisning hördes.
På mig! Liggande spel! Hade ingen aning om att man inte fick göra så. Så länge man är vid liv så får man väl spela trodde jag. Fick sitta i två minuter och skämmas. Jag, Världens Mesigaste Spelare.
Linn blev dock lite nöjdare.

Av någon händelse lyckades barnen vända sitt 4-10 underläge till en vinst. Sånt kan hända även de bästa föräldralag. Vi tog det bra, jag var tvungen att ila till jobbet men de andra sitter väl kvar än och grillar korv och myser.

Två mål. Det lever jag länge på.


Bond-brud

Jag är nu officiell Bond-brud. Inte 007, utan mer betoning på bond - bonde.

Har varit motståndare till att odla matnyttiga saker. Känns just bonnigt. I år går familjen över mig, jag har inte en chans att hålla motståndet uppe. Först drivbänkarna, idag ett potatisland....En granne med traktor ville ha lite hästgödsel av mig. Inga problem, jag har så det räcker. Han är emellertid en man med heder, vill absolut betala för sig så..... ja, han fräste ett lanne åt oss. Martin och barnen är superförtjusta. Jag blir nog glad när jag sätter tänderna i min första färsk potät, med en smörklick på, kanske lite flingsalt på toppen.

Det är ju gott.

Helg

En helg som kommer att arbetas bort.

Fast det går bra, bara jag kommer iväg. Det svåraste är alltid att lämna alla lediga här hemma på lördagar (eller söndagar) när det ska jobbas helgkväll. Det är lättare att smita iväg på morgonen.

Idag får jag inte vara med på innebandy-avslutningen. Föräldramatch. Hade kunnat göra bort mig bra där men blir blåst på det.

Nåväl.

Alla stora barn sover än. Mycket förvånande, grabbarna brukar vara morgonpigga. Julia och Linn sover gärna länge på helgerna, så deras frånvaro här nere förvånar inte alls.

Så jag och Lovis får njuta av morgonkaffe, frukost och Bolibompa i lugn och ro, inte ens Martin är uppe än.

Humor a´la fam. Johansson

Vi ville bara se hur det blev... Lovis skrattade som en tok och lekte med duschmunstycket. Observera de två svarta hålen i väggen. Normalt folk har vatten ur dom....Lovis är kvar i baljan. Ensam. Drunkningsrisken känns inte på något sätt överhängande.


Precis allt är klart. Dörrfoder målat x 2, knoppar på kommoden på plats, alla mjukfogar gjorda. Vi har till och med gått översyn och petat. Vi är så redo för vatten och värme.

Igen...!

Hahahaha!

Nu kom Lovis in med en trasig kikare.

Jag vet inte hur många kikare Martin haft sedan vi fick barn, fler än de flesta har under en livstid, helt klart. Den här var en sån där Bra kikare. Som han varit rädd om. Den har stått högt, högt upp.....


- Pappa, förlåt, jag har haft sönder den här litegrann. Men du kan ju limma den, jag vet vart limmet finns jag!!, kvittrar Lovis, (som inte förstår någontings värde och tur är väl det).

Felix står förundrat och tittar på.
- Det kom inget blod ialla fall, säger han sen. (Ett uns av besvikelse anas, det hade ju varit fränt med några droppar)

- Det var ju tur det, säger Martin lite pressat, ler krampaktigt mot barnen och tar fram limmet.

Vind

Planerade att ge alla ungar storstryk i kubb men den idén verkar blåsa bort.

Blåser som själva *pip* här ute på gräsmattan. Från norr givetvis, kallt som *pip*!

Ser fram emot när allt vindstillande jag planterat växt upp. Fast då är jag säkert för gammal för att spela kubb och ungarna har flyttat till olika hörn av världen.

Visst kan vi sätt på oss en mängd funktionskläder och spela ändå, fast jag tycker det tar bort själva sommarkänslan med just kubbspel.

Än finns det lite hopp. Det brukar av någon anledning stilla sig med blåsten strax före läggdax. Kanske kan hinna med en njutbar omgång, utan windstopper, lovikavantar och björnmössa.


Tipsen

Jösses vad god mat ni lagar i stugorna! Tacksam för tipsen!

Är inte helt klar över vad det blir än, har handlat för flera av era recept. Kyckling blir basen.

Får väl helt enkelt låta ungarna välja. Det är de som är mest kritiska......

Med barn!!!!

"Var och en är sin egen lyckas smed"

Nej, det stämmer inte. Hörde en livshistoria idag som gav rejält svid bakom ögonlocken. Det finns omständigheter som ingen rår över.

Kände en sådan stor empati med kvinnan mitt emot mig. Hon berättade om Junior med ett stort leende. Jag log också. (Handläggaren log även hon med hela ansiktet,  insåg att hon gjort århundradets fullträff)

Mamman vill ha oss, vi vill ha dom.

Dags för hembesök vad det lider. Då Junior ska säga sitt. Kanske det mest kritiska mötet under den här resan.P.s. Tog vita byxor från H&M, vitt linne och en kofta över = mig själv.

Dagen D

Nu är det centrifug-mage.

Var lugn som en filbunke igår men nu har allvaret i dagens möte gått upp för mig.

Om en pojke.

Vi ska inte synas i sömmarna av personal från familje-enheten utan av en mor.
Det är så vitt vi vet ingen "Y" - mamma (MAVA-slang för problem), utan en helt vanlig dödlig människa som behöver hjälp.

Tänker på hur jag själv skulle granska någon som ska ta hand om mina barn och ringer snart återbud...

Och vad ska jag ha på mig? Jeans och tröja, snygga byxor och struken skjorta, dräkt? Dräkt blir kanske svårt, då måste jag handla först.

Ska ägna lite tid till att nervöst springa runt i huset och göra helt oväsentliga saker, som jag brukar göra när jag är nervös. Plocka vissna blomblad, sitta på en stol och göra ingenting, titta ut genom fönstret.

Åh, jag är så jädra nervös!


Massa pojkar

Morgondagen kommer gå i pojkars tecken.

Först ska vi till Soc. Om en pojke.

Sedan kommer två grabbar hit på fredagsmys och övernattning. Najs.

Förslag på vad vi ska gnaga i oss, någon? Är lite trött på tacos och hämtpizza..... Vore kul med något lättlagat men lite festligare än makaroner och korv.

Klockan

Vet inte om det beror på solen, eller att vi är ute hela dagen som gör mig totalt konfunderad.

Hur i hela friden kan det vara Bolibompa tajm redan?

Vi gick ju nyss upp!

Det är något som inte stämmer, dagarna bara rinner iväg. Så här fort gick inte dagarna i januari, det är ett som är säkert.

Dagens projektDenna syn har mött oss i ett par år precis utanför ytterdörren. En bra tanke som aldrig slutfördes av mig, som var den som startade det hela. Men nu hade jag helt plötsligt stenarna, så Case closed....Stenläggningen på marken ska bytas. I år har vi inte råd så det blir en annan gång.......


Och nu blommar min magnolia!!
Spring, spring, spring...

....släpp hästarna fria! (Gillar inte Ledin men nu stämmer titeln iaf).
Något händer här....
Förisktigt.... Tänk om inte marken håller!!
Det gjorde den!

Lycka

Mer

En snilleblixt leder till en liten åktur för mig och lill-snurran.

Måste akut ner till samhället och köpa 7 stycken murblock. Mutat den lilla med glass så nu klär hon på sig. Vad gör man inte?

Det kommer bli great. Tur att min man inte är hemma, han hade skakat i huvudet åt mig.......

Rörigt inlägg.

Sovmorgon.

Den blev oväntat lång. Lovis drömde något otäckt inatt och fick sova hos oss, vilket gör att hon sover längre på morgonen (ibland) trots och trängsel och väckarklockor.

Nu ska jag locka ner henne från alla leksakerna och få i henne lite frukost. Den står klar på bordet och hon har meddelat att hon kommer snart.

Sen bär det av ut till trädgården. Har som delmål att iaf få bort stenarna på gräsmattan. Till Martins fasa dröjer det inte länge nu innan gräsklipparen måste börja användas igen.

Planerar också att ta ett varv runt stora hästhagen och kontrollera att det är helt. Sen släpper vi nog över dem där i eftermiddag.
De brukar springa som tokiga, överlyckliga över den stora, gräs-stinna sommarhagen. De har i sanning ingen liten vinterhage heller men de är väl bortskämda antar jag. Som djur i fångenskap bör vara.
Jag lider när jag ser små rasthagar, små kaninburar eller kor som står i hagar med lera upp till knäna. Djur ska ha det så bra som möjligt.

Det blev rörigt det här. Fick byta rubrik för det handlade om ganska mycket.

Ha en dag, alla. Kaffe finns hela dagen till lediga och utråkade vänner.

Nästan

Jag betraktar nu projektet "Rabatten vid parkeringen" klart. Nästan. Allt det jobbiga grävandet är färdigt och jord och lera bortspolad från asfalten. (Fick hjälp av min hjälte)

Det ska på täckbark och ca 200 stenar ska flyttas därifrån till ett annat ställe. Ett nytt projekt....

Så då kan man kanske kan tänka att stenflyttandet mer hör till det nya projektet?

Ja, man (jag) kan vrida sanningar hur som helst för att lura mig själv..... Likafullt ska de flytttas.
Inte mina stenar... Men det känns som jag har lika många!!

Kärlek

Lovis hade varit hos Felix en sväng på lite bus.

Tittar ut genom föntret och ser min lilla goding komma hemknatande.

I fint mot-ljus av solen, i gröna gummistövlar, rosa fleecetröja, håret åt alla håll, går hon och spanar på marken, på molnen och ser ut att äga hela världen.


Hon är en stor kärlek den flickan! Underbar på alla sätt och vis, precis som sina större systrar.

OM jag hade tid, plats, råd och mod skulle jag skaffa hur många ungar som helst. Hjärtat bara svämmar över av lycka när jag ser dem.

Det är fina barn vi har fått och jag är oändligt tacksam för dem alla.

Aj

Det gör inte bara ont, det är till och med lite små- äckligt.

Miljarders med små taggar har satt sig i mina händer, omöjliga att få bort. Svider som, ja, svära offentligt är fult men ni fattar.
Nu har det gått två dagar och det har blivit små varblåsor med lilla taggen i, bara att klämma så kommer allt på en gång, men det gör ont och känns hyggligt omsmakligt i största allmänhet.
Glad att ha varit "social" på jobbet idag så jag sluppit visa mina inte så fina sköterskehänder för någon.....

Jag vet från tidigare år att det hela snart är över så jag tar det med ro. (Och hävdar att det är omöjligt att diska, tvätta och städa med dessa händer...)

Gött sliten

5.20, upp och hoppa och iväg till jobbet. Skönt att vara tillbaka, allt var sig precis likt, hade inte missat ett dugg (trodde jag iofs inte heller...).

Hem.

Nu efter tre timmars grävande och dragande i skottkärror orkar jag inte mer. Ryggen ömmar, händerna är sönderstuckna av ros-taggar (genom värsta arbetshandskarna vi någonsin haft hemma) och håret är fullt i lera. Jag är inte klar utan har nog säkert tre timmars grov-arbete imorgon med - tar bra på dököttet det!!

Bad Lovis hänga med in för tandborstning och nattlinne.

- Nej mamma, det går inte, solen skiner.

Hmm. Det kommer bli en sömnlös sommar hos familjen Johansson om hon inte kommer på andra tankar.

Nu blir det slappa för hela slanten resten av kvällen.
Om jag får inte min minsting vill säga.

HA!

Vägde mig vid tappningen idag.

1½ kilo mindre, (med kläderna på), sedan i vintras när jag vägde mig på badhuset (nästan naken).

Det kan jag tacka spaden för, mat och godis och övriga later har jag kvar.

Undrar vad/vad jag ska gräva här näst - få se nu.... En pool kanske?

Hej vad det går!

I förmiddags såg det ut så här vid problemområdet...Rosor fulla med ogräs.

Martin åkte iväg och lånade en leksak, som sparade enormt med tid


Lyfte upp rosorna och "spadvände" jorden på ett ögonblick...

Och så avspolade rötter (förhoppningsvis helt fria från brännässlor och annat sat-tyg) på rosorna, ner tillbaka tillsammans med sina nya grannar.....
Jag är som synes inte klar, men det är min rygg. Får greja klart imorgon.

Nu hoppas jag att rosorna överleder den brutala behandlingen. Får återkomma med en bild någon gång i juli.


Detta lilla projekt görs av två själ. Dels insyns-skydd (det är ett evigt promenerande förbi oss på sommaren, alla som har sommarstugor häromkring måste tydligen passera oss och vi lever som i ett skyltfönster då),
dels för att skydda små cyklande barn.
Fyra ungar har vrålat;
- Hjälp, jag kan inte stanna!!, och brakat rakt in i rosorna.

Detta har hänt varje år i vi haft fem-åringar på gatan....
Varje barn har bara gjort vurpan en gång - de lärde sig snabbt hur man använder bromsarna. Kostade en hel del tårar dock.
Nu är snart fyra ungar till fem år så jag hoppas att tujorna ska vara lite skonsammare mot bara armar och ben.


Nu blir det en välförtjänt dusch (i gamla vanlig badrummet) och sedan färsk tekaka med kokt ägg på. Mmmm!

Beskedet....

- Du kan glömma att jag gräver det där för hand. Ring min bror!

Så det gjorde jag. Om en timme får Martin sitta i en timmerbil och gräva. Lycka för en vuxen karl det. Och minimalt med kroppsarbete....

Så jag är nöjd. Det blir gjort idag!!! Lycka!!!

Reaktioner

Väntar med spänning på att Martin ska komma hem - fast det vet inte han.

Som sagt, min ledighet har gjort mig ivrig på projekt. Idag har jag spenderat mina blodspengar (presentkort från alla liter plasma jag har tappats på under våren) på lite nytt, grönt till trädgården.

5 pyramid tujor och 3 stycken häggmisplar.

Dessa behöver komma i jord, helst igår förstås.

Innan detta kan ske måste sex stora rosor grävas upp för flytt ca 1 meter och flertalet stockar lyftas undan. Det är till det jag behöver min stora starka karl.

Jag vet inte riktigt hur jag ska leverera och presentera denna ganska svettiga uppgift bara...... Jag tror inte det hjälper att säga att jag kommer hjälpa till, fördelningen kommer bli 30/70 ändå, det är muskelmassa som behövs. Vilket han vet (att de 70% tillfaller honom, han har hjälpt till förr).

Kanske ska börja med att planera något häftigare till middag än falukorv och spagetti... Fast pasta blir man (han) ju stark av...

Kanske ska möta honom i häftiga underkläder med löfte att han får slita dem av mig när han är klar? (Aj då, jag har inga sådana roliga klädtrasor längre... Varför har jag inte det?)

Han kommer reagera på uppdraget, det är helt klart. Frågan är bara hur.

Tur...

Tänkte ta ett tag med skurmoppen.

Hällde upp vatten i hinken och sträckte mig efter rengörings-medlet..... Slut! Inte en droppe.

Så synd.


Citrondoften kommer lysa med sin frånvaro, ännu en dag.....

Morgon

Två av barnen har hakat på sig sin väska och begett sig till skolan för att få lite kunskap.

En make har rakat sig, satt på sig rena kläder (dvs inga byggkläder med murbruk och fogar på) och är på G ut genom dörren.

Vardagen har kommit. Lovet är slut. Själv har jag en dag kvar som ska ägnas åt diverse ärenden.

Och kaffe.

Ny

Min ledighet går mot sitt slut.

Jag har på den här veckan blivit som ny, (eller som mitt gamla jag, ska jag bli som ny behövs en plastik-kirurg).

Jag är totalt avslappnad, utsövd, pigg och solbränd i ansiktet. Jag är vänlig i rösten, har fått tillbaka mitt tålamod och har en gnista och ork att ta tag i alla möjlig projekt igen.

Har även hunnit med för mig viktiga saker under ledigheten, pratat med mina barn, umgåtts med mina barn och vänner, träffat släktingar, plockat i ordning inne, grejat i trädgården (fysiskt slit som märkligt nog stärker min själ dessto mer).
Till och med läst två böcker!

Jag är i balans. Känns väldigt skönt då jag var hemskt obalanserad för några veckor sedan. Det är helt ok att återgå till arbetet igen på tisdag.

 
Det är bara drygt tre veckor kvar till nästa semester....

Hur var det nu...?

Lovis kommer inspringande.

- Mamma, jag har hittat såna där tjock-katter! Eller jag menar, vide-kissar.Snart finns det inte en enda tjock-katt kvar ens i skuggiga lägen. Våren bara rusar iväg - mot sommaren.

Frestelser

Julia kom hem från en kompis. Mor i det huset avlar Norska skogskatter. Nu hade hon vissa problem att bli av med några stycken och en ny kull väntas inom kort.

Ett super-kompis-pris.

Hon har blå ögon och är världens sötaste (hörsägen men jag litar på uppgiftslämnaren), döpt till Isolde.

Jag var ändå tvungen att säga; (det jag alltid säger till allting tror jag)
 - Nej.

Vi har ju två redan och jag tror inte de skulle uppskatta en liten unge (de är ju ganska ålderstigna nu).

Martin var lite grym och sa:
- Ole, dole doff..... PANG!

Inget bra alternativ det heller.

Upprepning

Dagens morgon-inlägg blir som gårdagens....

Ska ut och pyssla lite, stirrade ut på min syrénhäck för en stund sedan och tog ett beslut - den ska röjas ur.

Vi är lediga, solen skiner och allt känns suveränt bra.
(Enda smolket i bägaren är att mitt soleksem inte växt bort under vintern, det kliar och är små prickar på bröstet. Får smöja med Lovis 25:a där idag.... Eller ta T-shirt i stället för linne).

Njut av dagen!

Underbart!

Jag är klar, för stunden, i trädgården.

Solen har gett mig streck efter linnet vid armarna, fräknarna är i full blom (avskydde dem som liten men har nu accepterat dem som en del av mig själv).

Två barn har dragit på övernattning hos kompisar.
Det kom lite plötsligt.
Martin tog fram mat till ett helt kompani (för det var många här en sväng) men när maten stod på bordet hade alla barn, utom Lovis, försvunnit till andra hus så vi har väl rester en lång tid framöver......Våren är underbar.

Vi njuter av varje ögonblick. Just nu sitter jag och läser en bok på altanen, i solen. (Gick bara in för att starta en ny spellista i Ipoden och fick syn på datorn).
Lovis har byggt en koja bakom min solstol och hennes pladder värmer liksom i ryggen där jag sitter med solen i ansiktet.

Sådana här dagar är det lätt att leva.

(Ska bara byta spellisa igen, den som gick igång var uppenbart Martins... Måste lära mig döpa listor så jag vet vilka som det går att lyssna på.)

Solig Lördag

Jag förstår inte min tur. Varit ledig sedan långfredagen och det har varit sol varje dag sedan dess!

Som ni såg/läste igår så drog vi iväg på kalas, firade liten N som fyllde ett år. God tårta, kakor, kattunge, massor av kaffe, skvaller och allsköns prat. Alltid lika trevligt att lämna hemmet ett tag.

När vi kom hem så var grillen tänd. Gott blev det, ljuger om jag säger något annat.

Efter det var jag inte så sugen på att dra igång något rabatt-rensande men solen skiner ju idag med så vem vet...?
 
Martin och barnen satte fröer i drivbänken (efter maten) som Martin byggde i höstas. Så många sorters grönsaker i en och samma bänk har jag aldrig sett. Han tar i lite ibland, min käre make. Själv gillar jag inte att odla annat än blommor så han muttrade lite när det gick upp för honom att jag inte kommer hjälpa honom att passa morötterna.
Jag tror han kan själv.

Nu läser Martin "Gittan och gråvargarna" för Lovis. Den är ganska kul. Ska lyssna mer aktivt....

Premiär!

Jag låter bilderna tala för sig själva....(Cidern i bild är min....)

Mmmmm.... Lite hungrig är jag.....

Det tar sig...

Baksida - klart.Magnolian slår snart ut. Vidunderligt vacker är den då.
(Dammen nästan tömd av en liten vattnare, hur kul som helst att hälla vatten)

Framsida - KlartWiii, inget rådjur har tagit mina tulpaner ännu! Kanske får de blomma i år igen.Nu är det bara att vänta på blommorna. Sommarblommorna.

Ikväll tar jag resten av rabatterna, nu blir det lunch och sedan full - rulle - eftermiddag.


Idag

Nu ska jag äntligen börja ute i trädgården!

Städa i rabatter, ge rejäla spadar med dynga från hästarna på perenner och buskar, kanske börja klippa några rosor.

Jag har längtat ut till mina blommor, det har jag. (Fast längtan om ett nytt badrum var aningen större så jag har prioriterat tid till det projektet.)

I eftermiddag blir det kalas. Skoj!

Har inte tid med blogg nu, jag ska UT!

Ännu en dag

Så rusar lovet vidare, utan hänsyn till att jag gnisslar tänder varje kväll. Hemma-fru, det vore inte alls dumt.

Idag har jag haft förmiddagen riktigt ledig hemma hos brodern med familj. Skämdes bort med fika (hembakt) och grillad korv. Satt mest i en stol i solen och (frös, tog på en kjol, lite för tidigt med det...) hade det gott. Gosade lite med mini-mannen Mio, hörde på ungarna som busade, surade, lekte och hade det allmänt bra.

Eftermiddagen har tillbringats i badrummet (var annars?) men nu är det inte mycket kvar. Svärfar gjorde ett blixtsnabbt ingripande när Martin, som nästan aldrig tappar fattningen fick lite panik över taklisterna. Nu är de på plats, liksom dusch-väggarna.

Men inget vatten.


Nu kallar kudden på mig. Imorgon blir det mer bus och stök då en liten kille ska firas. Passerat 1 års strecket. Stort det!

Åh, tänk om jag kunde vara ledig en vecka till!

Solsken!

Vackert väder. Solen skiner från en i närmast klarblå himmel.

Dagen ska fördrivas i min brors trädgård, med alla våra barn, kaffe, korvgrillning och fika. Idag ska fräknarna få full frihet att frodas, det är dagens sanning.
(Ska nog ta lite solskydd på mig, min vinterbleka nuna blir lätt bränd).

Tacksam är jag oxå för att datorn lagat sig själv under natten. Igår försvann plötsligt å. ä och ö.... Men nu är de här igen. Lite lättare att skriva när alla bokstäver finns.

Galen?

Hängde upp insynsskydds-gardiner i badrummet. Lovis kommer ner för trappan. Börjar fnissa. Börjar sedan skratta.

- Men mamma! Gardinerna ska ju sitta där uppe!Tja. Kanske var en knasig idé men nu syns vi inte i vår nakenhet iaf!
(Om vi nu kommer få anledning att klä av oss, ingen Röris i sikte....)

Över-reaktion?

Köpt fyra, nya, fluffiga, sjukt vita handdukar som ska få flytta in i nya badrummet.

Tvättade dem idag (nya handdukar blir man inte torr av om de inte är tvättade först) och hängde dem så fint på strecket i tvättstugan.

Julia kommer in, tror att hon har en oljefläck på armen efter hjulbytet, sliter ner en handduk och börjar skrubba.....

VRÅL! (Vore ju roligt om det gick att pemiär-hänga dem innan första permanenta fläcken sitter på plats)

Nu var det ett blåmärke hon försökte gnugga bort, vilket var tur, för som Martin sa:
-Det blir avdrag på arvet för sånt.

Nu vet hon att man ska vara ren om händerna, sen torkar man.....

Intensivt

Det tär på den late att vara ledig.

Fast vi har haft väldigt trevligt i två dagar. Så trevligt att mina stora flickor såg ut som ptatismos. Sent i säng igår men upp tidigt idag. De är riktiga sömntutor mina flickor, men det är inte grabbarna.
Nu är de stora grabbarna hemkörda till sig och vi har landat i soffor här hemma. Utom Julia som nu lär sig hur man skiftar hjul på bilen. Inte helt oviktigt vetande (men själv har jag aldrig brytt mig om att lära mig, tur det finns pappor här i världen).

Lovis har plockat vitsippor och tussilago med sin kompis A. De har även öst vatten, grejat i lekstugan och gjort allt som småtjejer ska göra. Ganska sliten är hon.
Vi vuxna drack kaffe, stekte en miljon våfflor och försökte oss på att odla fräknar vid få korta tillfällen.
.
Tack för sällskapet, utan en vuxen till idag hade jag nog brutit samman! (Idag var det inte lika enkelt med fem trötta barn...)

Felix är här nu och försöker locka med Lovis hem till sig. Han hugger i sten kan jag avslöja, hon vägrar vilt. Vill inte ens gå ut i köket......

Själv är jag ganska glad att maken kommit hem. Tog mig en tur till tråkiga mataffären och när jag kom hem var hela köket undanröjt och diskbänken skinande ren. Kändes nästan magiskt.

Nu ska det inte göras särskilt mycket mer idag. *Gäsp*

Hoppas oxå att Lovis ligger i sin säng inatt, så jag slipper knän och armbågar.....


Alla ska få sitt!

Det ska vara rättvist.

Så idag kommer en kompis till mig och en till Lovis. Så det så! Vi ska busa, skvallra och äta våfflor. Blir kanon det. Solen har redan letat sig fram mellan molnen, kvicksilvret stiger på termometern så dagen kommer bli kanon, idag med.

Inatt kom Lovis in till mig.
Jag läste den sista sidan i min bok när hon stod där i dörr-springan, i sin pyjamas med håret spretande åt alla håll och en nalle under armen.

- Mamma, jag kan inte sova i min säng.

Självklart fick hon krypa upp. Hjärtat svällde och rann över, så söt var hon. I 20 minuter. Från 23.30 till klockan 01.00 låg hon och tvinnade runt med sina knän och armbågar...... Gick visst inte att sova i min säng heller.Nu är alla barn igång med sin frukost, få se vad de hittar på idag.

Phu!

Alla barn ligger snällt i diverse olika former av bäddningar på övervåningen. Har nyss gått upp och dealat med dom (ljudnivåerna steg):

 -Den som väcker Lovis tar hand om henne inatt när hon leker.

Behöver jag skriva att det blev tyst? *fniss*

Stack sedan in handen i skafferiet efter påsen med gelénallar. Sparat från påsken (Ålands-fynd), Dom-Är-Mina.

Borta.

Nä nu dj------lar!
Blev växelvarm/kall, abstinent (sockerberoende är inget att leka med) och var helt övertygad att Martin snott dem med sig till Skövde. (Barnen äter inte godis just nu, därför gick de bort som godistjuvar. Så att jag äter i ensamhet är faktiskt av hänsyn, inte egoism)

Fast jag hittade dem. Gott. Särskilt de ljusgula, favoriter alla kategorier. (Nu misstor jag inte Martin längre heller).


   Mmmmmm......

Super woman/super kids

Ensam hemma idag/ikväll/natt med fem ungar. Pice of cake!

Nu står de i köket och fixar egen kvällsmat. Ska skrika in en beställning tror jag.

Helt otroligt vad lätt det kan vara med barn ibland (och ibland så vansinnigt svårt) så nu njuter jag bara av att höra dem. Film planeras, jag får vackert flytta upp i sovrummet om jag vill se på tv, (både J och L´s DVD har pajat, hög kvalitet).

Tja, jag har nybäddat, nytvättade kuddar, en bra bok och sängen helt för mig själv, så det går nog ingen nöd på mig.

Nu hör jag en av grabbarna som ser på när L gör äggmacka i stekpannan (typ "fattiga riddare");
 - Yea, du äger ju när du lagar mat!

Mmm. De är duktiga mina flickor! *Stolt*

Barndom

Minns från min egen barndom de oändligt långa lovdagarna då jag bara var ute och lekte med kompisar, från morgon till sena kvällen.
Bestämde mig redan när jag väntade Julia att vårt hem alltid skulle vara öppet för alla barn som ville, (mindes att det fanns hem där det var mer okey att hänga än vissa andra).

Därför känns det gott att titta ut genom köks-fönstret en dag på påsk-lovet och se detta:Vänner är viktiga, man växer aldrig ifrån behovet av dem heller (även om man växer ifrån en del av dem med åren och nya växer in). En skräck jag har haft är att något av mina barn skulle sakna vänner, inte vara godkänd som kamrat.

Idag ser det inte ut att "vara någon ko på isen"! (Skönt i mamma hjärtat)

Pedant?

Ingen människa i vår familj kan beskyllas för pedanteri. Men det tog bara en kvart efter att altanen på framsidan var klar (nyskurad, möbler framburna, duk på bordet och puffade dynor) så hittade jag lilla (fast ganska feta) Klara liggandes i soffan.
Hon, som inte med en blick har brytt sig om altanen på hela vinten och det lilla som hittills varit av våren.

Tydligen noga.Nöjd katt. På sin egen altan.

En annan märklig olat dessa två katter som bor i vårt hem har är att de bara äter hela figurer av torrfodret. De vägrar äta trasiga bitar eller smulor. Är det normalt beteende? Gör andra katter så eller är mina helt enkelt över-pedantiska?

Handfat

Vill bara visa upp sveriges billigaste handfat med skåp, kommod tror jag det kallas på fackspråk.

För mig är den helt ok, fast till halva priset jmf med "märke".Kranen är en illusion, den saknar vatten.... Alla barn har dock provat flertalet gånger om det går att spola vatten, trots att de vet att ingen Röris varit här.
Jag ber till gudarna att Martin inte hänger upp toan innan vi har vatten för jag kan tänka en liten rumpa som i "bråttomtider" sätter sig där...

Knoppar måste inhandlas, det medföljde visserligen sådana, kromade.

Ledig

Idag blir vi lediga. På riktigt.

Ingenting planerat.

Två grabbar kommer snart hit och det blir bara roligt för mina stora tjejer.

Själv ska jag....... Tja, dricka mitt morgonkaffe i frid och stillhet, laga lite mat under dagen, småplocka lite. Leta lite vitsippor med Lovis kanske.

Om någon vill ha kaffe finns jag här hela dagen. Ska inte ta ut mig på något vis.

Dagen idag

Har bitvis varit intensiv men väldigt trevlig.

Ett röj i badrummet på förmiddagen, (se nedan) och sedan in till sjukan med vännen för ÅB. Vi drog sedan till IKEA, där min vän hävdade med bestämdhet att det var sjukgymnastik att gå igenom hela varuhuset.... Där sprack min 10 minuters vision.

Efter detta bjöd hon (och hennes gubbe då) oss alla på pizza på Lokal. Ganska festligt. Första pizzerian jag gick in och rekade på blev personalen en smula förvirrad när jag tog Lovis i handen och sa:
- Vi får åka vidare, vi får inte plats här.

Vid nästa pizzeria öppnade vi alla dörrar och den ena ungen efter den andra trillade ur. De skötte sig utmärkt alla barnen, alla åt dock själva, allt efter utvecklingsförmåga och vi var efter en stund helt själva i lokalen. Så kan det gå. Nu trivs vi utomordentligt bra i varandras sällskap så vi behövde inga andra.

Nu är det snart dags för sängen. Imorgon sticker Martin till jobbet och själv får jag hit två grabbar för heldags-röj och övernattning. Ibland undrar jag varför jag oroar mig för ett extra helgbarn. Vad gör det för skillnad? Vi har ofta huset fullt med barn som inte tillhör oss och det är ju bara härligt.

Inte tyst heller.

Rapport

Håller mig till samma vy så ingen blir förvirrad. Detta är då dusch-hörna och
en bit av där badkaret ska stå.
Kaklat och fogat klart.

Kvar på "att göra" listan är:
Listning tak
Dörrfoder
Mjukfogning utefter varenda skarv
Ljus

Och sist men inte minst:
VATTEN

Pratat med vår Röris idag. "Det är mycket på jobbet denna veckan, jag kommer så fort jag hinner". Hmm.

I andra änden av badrummet (än det bilden visar) sitter Martin och monterar dörrar på handfats-skåpet och sedan på badrums-skåpet. En groteskt stor tingest, helt i spegelglas (plast?) som kommer rymma flera tusen nagel-lack och ögonskuggor.
Jag äger inte mycket smink men utgår ifrån att det finns andra som gör det om något år.....

Tjoho!

Saida har en efterträdare, det ni!

I en jack-ficka (lortjacka, en sån vi har till stallet och när vi grejar med väldigt smutsiga saker och ting), låg min nyckel-knippa!

Martin kom in med ett seger-leende på läpparna och dinglade med den i handen.

A - det var du som sa jacka om jag inte minns fel. Så nu undrar jag, var är min guldlänk som kom bort 1996?

Måndag morgon

Härligt med påsk-helg. Martin står här i köket idag med!

Vi har sovit länge idag. Iaf vissa, själv smet jag ut ganska tidigt till hästarna och gick och la mig igen.
3000 småfåglar höll morgonmöte och sedan kom en ordförande in, en trana, och dennes skrik gjorde det helt omöjligt att somna om.
Men jag vilade gott där jag låg, så det gör inte så mycket. Låg och begrundade det faktum att badrummet blir "nästanklart" idag. Att jag bara ska foga lite till, bara måla fönsterbågarna en gång till.


Sen är det kanske ett projekt i sig att få dit det där sista. Vattnet. Det hänger liksom inte på oss det utan på en helt annan yrkeskatregori..... Och utan vatten blir ett badrum ett helkaklat förråd.

Övriga händelser idag är ett sjukbesök med min vän. Hon får inte köra bil så idag ska jag susa in till välbekanta lokaler och hålla handen. Och spänna blicken i hårdhänta syrror och ifrågasätta steriltekniken. (Hahaha, underbar "anhörig")

Hoppas också att det går att hoppa in på IKEA och köpa badrums-skåpet. Är lite rädd att det är vansinnigt mycket folk där. Om jag bara får smita in genom kassorna och ta mig till hylla 30 fack 4 (jojomensan, jag kan mitt IKEA) ska det kunna genomföras på 10 minuter. OM inte alla andra är där idag då.

Nej, time att lämna datorn och göra nytta!

Kväll igen

Fy vad fort dagarna går. Har så många planer men inte ens hälften blir gjort.

Trodde i mitt optimistiska sinne att jag skulle skura altanen på framsidan idag men det hanns inte med. Inte så noga heller, det är katternas altan. Den har sol någon timme på morgonen sen är den iskall. Men eftersom den är det första folk ser när de entrar vårt hus får man ju lov att hålla fasaden uppe och hålla snyggt där, trots att det bara är katterna som gillar den.....

Bättre nyheter är att badrummet blir färdigfogat imorgon (om vi inte vaknar med förlamning i armarna) vi har bara duschen kvar sen är det momentet klart! Sen måste vi storstäda här hemma.
Efter fogning följer polering, vilket vi gjort sida effer sida allt efter det blivit klart. Det dammet är inte att leka med. Det ligger som en hinna överallt här hemma och jag har lätt hysteri över det hela samt känner en enorm tacksamhet över att ingen har problem med astma.....

Vi har faktiskt hunnit med en fyra timmars middag hos svärföräldrarna. God mat och gott sällskap för stora och små. Lovis röjer järnet med sina kusiner och vi vuxna kan lugnt äta vår mat och dricka diverse olika drycker i lugn och ro.

Nu är det inte mycket kvar av dagen. Lite Tv, äta lite bottenskrap av påsk-godiset, lite bokläsning kanske.

Imorgon hinner jag nog allt jag tänkt mig!

Påsk-dagen

Vi latar oss inte. Inte alls faktiskt.

Martin har dragit igång fog-arbetet, även det en rätt dryg historia då det är massor av korta väggar och vinklar. Men så är det. Ingenting är enkelt i denna värld.

Själv har jag invigt symaskinen. WOW!
Julia bäddade rent sin säng på morgonen och det påslakan hon ville ha hade gått upp i sidan. Förr hade jag lagt det längst in i linneskåpet (gjort skurtrasor av det om 5 år) fast idag drog jag fram min nya kamrat och i ett huj var det helt och fint igen.
Jätteskoj att sy med en maskin där motorn inte brunnit (som var fallet med svärmors maskin visade det sig när vi svurit över den ett tag och tog den till reparatör....).
I farten sydde jag även gardinerna till badrummet, praktiskt när maskinen redan var framme.

Nu ska det mockas, hjälpa till att foga samt iväg på middag i eftermiddag. Undrar när jag ska sitta i solen?

Kvällen

Bilen blev städad, sen blev det annat.....

Vi har påbörjat fogningen i badrummet, Martin satte sista kakelskivan vid ett-tiden. Härlig känsla. Det kommer bli ett badrum!

Sen kom lite vänner hit, massor av godis och lite påsk-mat. Bus och lek och en hel del värmlänskt töl.

Lovis försökte sig på att ge en av gästerna lite mat men pappan fick ta över, det var inte så enkelt som hon trodde. Inga likheter med dockorna alls....Lilla M och Lovis kämpar på, söta!

Min blivande svärson åt inte mindre än sju ägg, han kommer bli en stor och stark pojke en dag.Jag satt på altanen i solen med min bok och drack den där cidern som aldrig blev av igår, när resten av familjen drog igång lite våreldning. Martin blev halshuggen på bilden, i gengäld har jag med huvudet på grannpojken som kom med påsk-brev men blev kvar, förälskad i lågorna?

Linn har åter igen haft en underbar dag i skidbacken. Lyrisk berättade hon om sina åkturer och den fantastiska mat hon blivit bjuden på. Inte ett spår av hemlängtan.

Det kanske mest är jag själv som längtar och saknar......

Glad påskJa, nu är påsk-afton här. Vi i vår familj är helt oplanerade hela dagen och det känns hur bra som helst. Kanske träffar vi vänner ikväll eller så äter vi något gott själva. Båda alternativen känns väldigt bra.

Solen skiner och det ska bli en kanon-dag med värme och lite vind. Detta gav mig inspiration till att tvätta bilen lite senare och kanske fixa till ute-burarna till kaninerna samt att röja av altanen på framsidan.

Det andra alternativet är att sitta i solen med en bra bok och höra Lovis fixa och feja i lekstugan som hon i år älskar till fullo.

  Den här läses nu, riktigt bra.Den som lever får se!


Glad påsk på er alla och hoppas ni har det gott med era nära och kära!


Vår eftermiddag

Utsökt middag. Som alltid. Min mat blir aldrig så vällagad och god som gammel-mormor Sivs. Så är det bara.

Många roliga historier berättades så skratten nästan lyfte taket av stugan. Det är trångt med oss alla men alltid lika trivsamt.

De små kusinerna 3 och snart 5 år roade sig med att klättra i äppelträden. Alltid roligt att se föräldrar springa ut i strumplästen för att locka ner sina barn, särskilt när ens eget (för en gångs skull) håller sig på marknivå. Stegen flyttades efter två rejäla klättringar bort och lugnet återkom......

Vi har fått en kort kontakt med vår mellanflicka som glad berättade om en härlig dag i slalombacken. Gläds å hennes vägnar, själv är jag lycklig över att hon får leka i snön men att jag faktiskt slipper. Vi har ingen bra relation, snön och jag. Känns konstigt att hon ska vara borta så länge bara. Fyra nätter, rekord i frånvaro.

Nu blir det myskläder, soffa och en flaska cider för att fira ledighet. Martin har fått både öl, snaps, och GT så nu när bilen äntligen är parkerad är det min tur.
Sen är det Berg flyttar in, vet inte vart ikväll men det brukar vara underhållande. Mycket längre än så blir inte min kväll, tippar på att sömnen smyger sig på. Inte gör det mig något.

Det är ju en dag imorgon oxå och att starta en ledig dag utvilad gör mig absolut ingenting.

För övrigt

Kan jag bara meddela min åsikt om Annika Östberg.

Jag har ingen lust att via mina skattepengar betala hennes hutlöst dyra flygresa till Sverige. Hon har inte bott i S sedan 60 -talet. "Hennes mor är sjuk", tråkigt!!!

Vi kommer ha hennes "anpassning till samhället" på vår nota i många år framöver (om hon inte säljer någon gråt-bok och fixar egna pengar).
Hon kunde ha suttit kvar i USA. Oskyldig dömd? Tror jag inte. (Fälld för dråp -78 och medhjälp till mord -81) Såg en dokumentär om henne för några år sedan och rös i hela ryggraden.

Hon har suttit inne länge. Med rätta. Sverige kunde ta efter USA där, polismord kan inte på något vis accepteras.

Sen är det lite intressant det där med att vara "Svensk". Kan man ta av och på ett medborgarskap som det passar? Hon flyttade till USA som barn, valde att stanna som vuxen men nu vill hon "hem"?!

Känns som våra liberala straff är den största orsaken till denna hemlängtan.

Min åsikt. Upprör jag någon så, jaha.

LEDIG!

Har massor att säga så det blir i punktform då jag har en del att fixa.....

* Gått på min hett efterlängtade långledighet. Ord för att beskriva känslan saknas.

* Älskar flextid. Åkte från jobbet och handlade redan vid 11-tiden. En schema-miss gjorde att vi var övertaliga (!) vilket jag bums utnyttjade och drog. Är nu tryggt hemma.

* Det saknas endast tio-talet kakelbitar i badrummet. Martin och svärfar ´jobbar järnet. Det drar ut på tiden (tycker jag då) pga att nästan varenda platta måste skäras. (Vilket förstås är mitt fel eftersom jag beställt lite annorlunda lösningar... Så det är bara att gilla läget.

* Det är vår. Fler säkra tecken;
1,
Lovis kissade ute på gräsmattan igår (det får barn göra på landet).
2,
Mina krokusar har äntligen slagit ut (gula, mycket märkligt då jag bara planterade vita och blå men shit happens tydligen....)

* Lovis målar påskbrev,
ska snart klädas(spökas) ut till påsk-kärring.

* Vi är bortbjudna till Martins mormor på släkt/påsk middag, något vi ser oerhört mycket fram emot då maten är ljuvlig (och gott om det så jag kan lugnt äta mig sprängmätt) samt att prata strunt med massa släkt i många timmar.


Hå och hej, in i duschen med fart och på med en klänning, parfym bakom örat och njuta av hela långa helgen!

Skärtorsdag

Sitter på arbetet. Ser ut att bli en ytterst lugn kväll. (Särskilt som jag bara går bakom en ytterst självständig inskolning).

Tyvärr kommer min främsta syssla ikväll vara att äta av det gigantiska påsk-ägg som står i personalrummet. Hur mycket godis som helst..... Mumsigt värre.Nu är det bara 1½ arbetspass kvar till min ledighet. Arbetslusten på topp? NOT!

Morgon

Vaknade tidigt idag.

Martin och svärfar drog igång kakelsättningen tidigt. Nåväl. Två pass kvar till evighetslovet.

Märkligt är att inte Lovis har vaknat än. Det springs i dörrar, kastas trasiga plattor i ett rum med grym akustik så det smäller rejält emellanåt. Hon sover lugnt vidare. Skönt för henne det.

Morgonen kommer bestå i en del kaffedrickande, mockning och sedan utklädning av lill-snurran. De ska gå en liten påsk-parad med dagis och förgylla världen för alla som tittar ut genom fönstren.
Detta lilla spektakel gör att Lovis ska infinna sig på dagis tidigare än brukligt när jag jobbar kväll så den tiden ska jag ägna åt att handla.

Så det är dags att dra igång.

Snart..... Snart är det påsklov för mig också!

Kärlek?

Vår katt Figaro har krupit upp i Martins knä här i soffan. Slog en knut på sig själv, så som bara katter kan och la sitt huvud mellan Martins lår och soffkudden.

- Men, vill du inte se hockeyn Figaro?, undrar Martin, fullt allvarlig.

Jag blir lite full i skratt. Den katten var orsak till stormiga gräl innan han kom hem till oss. Martin var väldigt emot honom. Nu är de bästisar. Figaro har vridit på huvudet för att göra pappi glad så nu ser de på hockey ihop.

De har till och med jagat ihop de där två. (Helt sant, tillhör Martins bästa jaktminnen, fråga honom vid tillfälle men ni behöver gott om tid för att höra svaret...)

Den enda av manligt (nästan) kön Martin har att stödja sig emot här hemma.

Sent

Nu äntligen har Lovis kommit till ro.

Vad det har farit i flickebarnet idag/kväll vet jag inte men hon har varit som förbytt. Bara det inte är sjukdom på gång. Vore roligt om vi kunde ha ett friskt, långt påsklov och inte sitta i karantän här hemma när ingen vill umgås med oss.

Efter vår lyckade handling härom dagen väcktes genast mina tankar på att vår tre-åring växt ifrån trots med tandagnisslan och hysteriska utbrott. Nu är jag inte riktigt säker på det längre. Kanske bara ett litet återfall? Hoppas på det.Lutar år SM-guld ikväll...... Nu står det 2-0 till Färjestad.

Hektiskt

Ingen frid, ingen ro.

Skulle bara springa in en snabbis på Coop för att köpa frukt till ungarna (akut slut) och där kom dagens första psykbryt.

Folk har tydligen börjat hamstra på sig mat inför påsk. Köerna var korta men satan vilka berg med föda det låg i vagnarna!  Jag stod där, med mina bananer och äpplen och tänkte nästan vråla ut att affärerna har öppet även efter påsk.

Skyndade sedan till dagis där Lovis bara vägrade att följa med ut till bilen. Nytt beteende. Pockade, lockade, sa hejdå och gick. Ungen lika trumpen och bars tillslut storgråtande ut till bilen medan hon mässade att hon inte tyckte om en endaste medlem i vår släkt......

Väl hemma möttes jag av en flicka som blivit medbjuden till fjällen över påsk och ville att jag skulle ringa mor till värd-familjen för att få alla detaljer. Middag skulle lagas samtidigt. Martin stod och skar kakelplattor för fulla muggar, då ringer soc för att boka möte.
Svetten började tränga fram i pannan och hur det nu än var så kom vi inte fram till något mötes-datum idag heller utan ska höras igen.

I med maten i magen, ut i stallet för mockning och nu är verkligen allt nerpackat för Linns semester och det är bara städning kvar.

Exakt 58 minuter kvar till final och då jädrar ska jag se på hockey.

P.s. Nycklarna är fortfarande väck, trots att vaktmästaren klippte mitt hänglås idag. Trodde i min enfald att det på något magiskt sätt skulle göra att de plötsligt låg på bordet här hemma men, nej.

Puts väck

Min nyckelknippa är borta.

Den är nästan lika stor som en ABAB-vakts (finns de längre förresten?) och har en lång blå snodd med reklamtext på.

Helt omöjlig att råka dammsuga upp eller missa i en väska eller ficka. Men borta är den.

Ingen jättekatastrof, vi har två nycklar till varje bil men det är ytters opraktiskt. Idag jobbade jag i Ballerina skor för min nyckel till skåpet på jobbet sitter ju på min knippa. Får be snälla vakten att klippa låset imorgon.

Ytterst irriterande iaf. Och jag har letat. Överallt. Fast inte just där den ligger då. Den finns ju här, det vet jag för jag hade den när jag åkte hem i torsdags från jobbet, fredag åkte jag ingenstans och till Åland var den inte med.

Kanske borde städa lite grann.....

Någon som har Saida talanger där ute? Alla tips mottages tacksamt!


Oj, oj, oj.....

Idag har jag verkligen känt hur otränad jag är.

När jag klev in i bilen i morse stränade det bak i häcken och jag kunde inte förstå vad det var frågan om. Under dagen har det eskalerat till oanad stelhet och muskelvärk långt ner på låren (både fram och baksida).

Även axlar och skuldror har börjat väsa att "foga badrumsgolv ska du ge f-n i fortsättningsvis".

Har inte haft så ont i hela kroppen sedan min bror spöade mig i badminton för typ 15 år sedan. Och detta är bara början är jag rädd. Dag två brukar vara värre än dag ett......

Så imorgon får jag väl bli körd i rullstol på jobbet. Om någon frågar kan jag väl säga att jag är lam men att FK inte godkänner någon sjukpenning.

Nejdå! Så illa är det inte!

Nu ska jag ge mig på badrummet med lite slip-papper. Ikväll ska det bara arbetas till klockan 19.00 då det visst är någon sport på TV:n.....

Rapport

Golvet ligger, fogat men inte polerat. Gick inte att lägga plattorna exakt som jag önskat i huvudet men det här blev också bra.De där fotspåren ni ser finns även i inverterad variant i hallen (ni vet, tvärtom = dammiga fotspår).

Nu är två av sex delar klara i badrummet. Tak och golv. Halleluja!
Bara
fyra väggar kvar.

Lycklig

ÄNTLIGEN premiär för nya vår-jackan, mössan och sol-brillor. Lyckan var total när det gick upp för Lovis att hon faktiskt skulle slippa overallen på turen in till stan.


Lycka, del 2:
En hel ask med blandade små klistermärken i present av föräldrar med dåligt samvete.....

F.ö har vi haft en väldigt effektiv och bra tur till stan.
Kakel-butik, Lovis skötte sig utmärkt, satte sig i ett hörn och målade.
Biltema, höll sig i skinnet.
IKEA, snäll som ett lamm och åt en korv vid utgången. Mor är mycket tacksam för detta.

Doft

Hittade, (och handlade förstås) en ny parfym på båten. Kommer troligen bli min nya favorit!

Luktar gott, helt enkelt.


Måndag

Tillbaka i verkligheten efter två dygn i sus och dus. Skönt att gå runt och krama flickorna i går kväll. Två av tre sov gott men det var skönt att bara se dom.
Konstigt det där. Knappt ägnat dem en tanke under resan, vi vet att de har det gott med farmor och farfar. Fullständig avkoppling för oss som föräldrar. På bussen hem började längtan.

Varje mil vi kom närmare hem kändes den lite mer fysiskt, saknaden. Som en liten tagg att de skulle ha gått upp i rök under vår frånvaro och inte vara där.
Många goa kramar har jag fått av Lovis nu på morgonen, och hennes försäkran om och om igen att hon älskar sin mamma och pappa.
Ömsesidig kärlek är underbar.

Vi är som sagt lediga idag med. En tur till Karlstad måste bli av, lite viktigt rassel till badrummet måste fixas (fog mm). Måste ta tag i det där med gardinlösningen där inne också.

Men nu ska jag och Lovis gå och dra (dricka kaffe, jag) här hemma ett tag i morgonrock (jag) och pyjamas (Lovis). Finns inget skönare lediga mornar.

Hemma

En great resa. Kort och gott. Lagom med sprit, vansinnnigt för mycket mat, bra sällskap och ny parfym inhandlad.

Båten höll sig flytande, ingen kräktes på mig (fast det var nog nära på bussen hem, vissa var fullare vid avstigning i Karlstad än de var i natt) samt sovmorgon.

Perfekt således.

Kanske rapporterar mer, kanske inte. Men nöjda är vi, både Martin och jag. Nu vet alla att jag är hemma i ett stycke.

Nip/Tuck på tv:n, återkommer imorgon (då jag har ännu en ledig dag, lovely)

WIIIII!

Nu åker vi snart, gubben och jag.

Jag har satt på mig rena, snor och lerfria kläder och planerar att förbli ren i 1½ dygn framöver. Fast nu hör jag Lovis där uppe så riktigt säker kan jag inte vara.

Nu ska vi mysa, umgås och ha det skoj ihop. Inga tvättmaskiner, ingen dammsugare, ingen matlagning.

Det kommer bli great!

Oj

Ikväll har vi en kompis till Linn hemma. Hon ska sova över. Hon har aldrig varit hemma hos oss förut, självklart vill vi att hon ska trivas hos oss.

Vad gör jag då?

Jo, hoppar in i duschen, efter det sätter jag mig i köket och rakar benen, iförd min punk-klänning (som är otroligt skön men som jag bara visar mig i för få, psykiskt balanserade, personer). Efter detta vrålar jag;

- Är det Berg flyttar in NU?! och gör ett jämnfota hopp upp i soffan.

Då kommer jag på att vi har en okänd flicka hos oss ikväll.... Sneglade lite åt hennes håll. Väluppfostrad tös, inte en min i hennes oskyldiga ansikte.

Jag känner själv hur pinsam jag är. Min gud, jag hoppas hon törs återkomma!

Fredags-kväll

Hemmets lugna vrå. Barn i soffan mumsandes på pop-corn.

Känns bra.

Borde packa nu, fast jag vet inte vad jag ska ta med mig på den otroliga resan (ända till Åland ToR) så jag sitter kvar här i soffan och hör Talang på avstånd.

Jag ser väldigt mycket fram emot morgondagens lilla tripp. Banalt kan tyckas men som småbarns-morsa får weekender till Paris gå bort. Och har gått bort rätt många år faktiskt, mest för att det inte kan ordnas finansiellt. Så den här lilla trippen är, resmålet till trots, ett mycket välkommet avbrott för mig och Martin.

Återkommer på söndag kväll.

Ha en go helg på er alla!Att njuta av dagen

Underbart att vara ledig. Förmiddagen har spenderats med vänner och deras små i blandade storlekar. Ungarna har sysselsatt sig efter ålder och förmåga.
Min egen lilla snurra tog ett dopp i min lilla mini-damm. När tårarna torkat konstaterade hon att det var kallt vatten i den.
Jag tror henne och tänker inte testa själv....

Samtliga gående barn stuvades in i respektive bil när tröttheten slog till med lera från topp till tå. Martins ordspråk "Lortiga barn är lyckliga barn" borde betyda att de har haft trevligt de små liven =)

Vi vuxna har mest hängt i solskenet och druckit kaffe och pratat viktiga saker. (Skvaller mm).

Själv är jag mycket nöjd med dagens umgänge. Trevligt att träffa sina vänner, särskilt när jag jobbat så mycket och aldrig hinner med att fika på vardagarna.

Nu ska jag börja med nästa fas i ledigheten. Planera maximal funktion i minsta möjliga packning som ska följa med på minisemestern imorgon.


Morgon

Sovmorgon, dryga 3 timmar längre än vanligt. I love min man som tar alla ungar på morgonen.

Nu har jag målat taket i badrummet första gången. Det ar så gröna väggar där inne att det ser grönt ut men det är vitt och kan nog bli rätt bra. Den där gröna primern är så självlysande att det lyser grönt ut genom dörren så jag tror vi har fått UFO-besök.


Nu ska jag skala potatisar som ska bli till mos. Många vänner dimper snart in i stugan och vi (jag) planerar en lunch bestående av korvspecial. Bra mat för lekande barn.
Mammor kan även äta den här maträtten stående. Det behövs ibland. Ni som har/haft riktigt små barn vet vad jag talar om.

Ska bli skoj om si så där 10 år att bjuda hem vänner på lunch.(Jättekul nu med!) Sittlunch (alla ska sitta vid bordet samtidigt). Då kan man kanske prova på det där med fin struken duk och vikta servetter, nu är det bäst med dukfritt och två rullar hushålls-papper.
Fast kul är det =)

Tanken var hur som helst att grilla de där korvarna utomhus. Kanske har inte solen vaknat än, kanske skiter den i att jag är ledig och vägrar komma fram. Så vi får väl se hur det blir. Återkommer i eftermiddag.
 
Ha en bra dag alla!

Kväll

Ledig!

Så skönt.

Min eftermiddag har gått i "återställar-tecken". Inte återställare i dryckesform utan mer utsida av huset. Imorgon väntas det hem några glada barn och vissa saker kändes ganska akuta att få bort.

* Stora cirkel-sågen (ack så spännande men väldigt, väldigt vass.)

*
Brädor med spik i (Utmärkta tillhyggen om någon snor spaden/vattenkannan/hinken)

* Stora drivor av vitt gips-pulver (såg i fantasin glada barn: först i vattenpölarna, sen i gipset och sen akut in för tex toa-besök)

Efter detta spolade Martin av altanen på framsidan med vattenslangen och torkade golvet. Så nu äntligen är det slut på allt gips som legat som en dimma i huset sista veckan.
Jag själv gjorde ett "Green room"...
Dvs, första lagret med fuktspärr i badrummet. Illgrönt. Inte så snyggt, det är i tak, väggar och golv. Imorgon ska tack och lov nästa lager på, det är mer rosa ser det ut som i beskrivningen....

Nu sippar jag på ett glas vitt vin i soffan. Ska titta på Desperata husfruar som Martin mycket omtänksamt spelade in åt mig när jag jobbade kvällen. Om inte det är kärlek så ....

Rapport

Dagens läsarfråga:
Vad i hela friden är detta?

Svar :
 Familjen Johanssons nya vägghängda toalett......(saknas några delar men var inte oroliga, de finns här hemma)

Och se här, en dusch-hörna har börjat ta form!

Med barn igen?

Jag tänkte förra veckan maila till familje-enheten om att skjuta helgbarn på framtiden. Det har minst sagt varit intensivt här hemma. Fast jag gjorde aldrig det.

Idag har de pratat med Martin.

Några få ord och jag kapitulerade direkt. Det kändes som om det strömmade in energi i hela kroppen, från ingenstans.

Vet inte mycket alls, Martin har slängt bollen till mig så jag ska ringa handläggaren imorgon. Det känns spännande. Och skrämmande.

Men nu kanske jag inte laddar så hårt mentalt som förra gången, det blev så snöpligt när det inte blev något. Ett av alla de råd och tips jag läst på många olika kommuners hemsida är just att man som stödfamilj får lära sig vad väntetid är.

Så jag återkommer.

psst...

Röris är här....

Jag vet inte hur det är möjligt detta, att det flyter så bra, (därför viskar jag lite nu) men ni ska få bilder sen när han är färdig.

Lyckan håller i sig.....

Sol i sinne

+ 11 grader utomhus.

Insåg att det är dags att börja värma matlådan inomhus på jobbet och äta den utomhus igen.

Fick sätta på AC,n i bilen på vägen hem.

Möttes av Lovis iförd gummistövlar och galonbyxor på dagis. De gjorde fantastiska vattenkanaler.

Vattnet forsar fram genom diken och svanarna har börjat landa på Hannäs-slätten.

Kort och gott, det är vår och jag känner mig väldigt glad för det. Har bara ett arbetspass kvar innan en lång ledighet tar vid.

Lycka.

RSS 2.0