Bus-kul

Vi har varit och busat hos vår vän. Mest Lovis då förstås. Jag gillar inte kameror, ser oftast till att inte hamna med på bild men idag bad jag om ett par knäpp på mig och lillsnurran ihop.

Det beror mest på fotografen. Jag känner mig trygg framför henne. Hon har faktiskt fått ta nakenkort på mig (gravid i v. 35)!!
var jag tveksam men redan nu, 4 år senare, är det roligt att ha de där bilderna!
Hygien

Lovis älskar att bada och duscha. Så länge vi inte pratar om att hon ska använda shampo. DET gillar hon inte alls.

Tvåla in kroppen är jättekul, löddra in huvudet är en ren plåga. Det här förstår jag inte riktigt för varje gång hon tvättar håret går det lugnt och stilla, ingenting i ögonen och hon är supernöjd efteråt.

Men diskussionerna fram till själva hårtvättningen är långa och påfrestande för oss alla. Om ca 20 minuter ska detta ske och Lovis har stängt in sig på sitt rum sedan hon fick beskedet om att idag var det dags....

Bortskämd

Jag fick present igår däremot.....

Fint kostar han på mig!Rätt storlek, snygga och prydliga. Inget porr-butiksinköp här inte. Han kan han!

Födelsedag!

Idag fyller världens bästa Martin år! Hurra!

Skamligt nog har jag inte grattat honom på morgonen, men jag var på väg! Martin föste dock ner mig under täcket i morse med motiveringen att han kan öppna presenter efter jobbet.

Så är det att vara vuxen och fylla år. Man kan vänta lite.

Längtan

Jag vet att Martin är på väg hem. Just nu är han i sthlm och väntar på tåget.

Så nära men ändå så långt borta. Nu längtar vi allihop tills han kommer in genom dörren.


Varför vänta?

Vi tog en familjepizza, Julia och jag och Lovis i fredags. Tanken var flera matlådor i frysen....

Idag är en sån dag att pizza är enda botemedlet så nu snurrar min bit i micron. Jag dör av hunger!!Inte min, min är godare. Stark köttfärs, peperoni, lök och paprika....

1:a Advent

Dagen idag kommer inte gå i hög hastighet men det gjorde gårdagskvällen!!

Massor av ungar badade tunna, härjade fritt och efter en del övertalning somnade de. Inte i samma rum som det först var tänkt, det blev alldeles för fnissigt, så fyra barn fick spridas i tre rum...Några barn badade tunna för första gången och klev med stor tveksamhet i. Eftersom det är kallt ute ryker vattnet så en och annan fundering om det kokade susade genom små huvuden. Men nyfikenheten vann och samtliga badade efter ett tag glatt !

Till slut blev det lugnt med barnen och vi vuxna satt själva i tunnan. Tyvärr satt jag aningens för länge och drack aningens för mycket vin, vilket då och då gör sig påminnt idag.

Övrigt...

Lovis och jag har hittat adventsljusstaken längst ner i en låda i garaget så nu är vi förberedda att tända första ljuset ikväll. Jag tänker dricka samma glögg som barnen =)

Men först ska vi göra skyltsöndagen i stora metropolen Kil. Ska bara orka duscha och äta först.

Hjälplös

Man måste vara ödmjuk, jämt, inför arbetsuppgifter som ska utföras. Aldrig tro att något ska gå som smort för då havererar allt.

Jag skurade badtunnan och fyllde den med vatten. Sen skulle den bara tändas så var den "klar" för ikväll (om man bortser från att den ska matas med ved var 20:minut hela dagen då).

Lyfte på locket. I kaminen fanns ca 20 liter vatten. Jag vet att det inte går att tända en brasa i en sjö så det var bara att ösa.... Vattnet är ju på botten i kaminen som är rörformad och närmare metern djup så förstår ni min sinnesstämning under den sysslan.

Men skam den som ger sig, vattnet kom till slut upp och så i med tändved, tidningar och småbös. Nu skulle det äntligen tändas!

Och brann gjorde det, sannerligen. Och rök kom det, men inte ur skorstenen utan ur självaste kaminen. Jag är förundrad att inte grannar och brandkår kom för hela nejden låg som i grå dimma och mitt i allt det rökiga stod jag, hostandes och med tårar rinnande nerför ett sotsvart ansikte.

Mitt i allt ringde jag Martin, skällde ut honom och la på. Exakt vad han skulle kunna hjälpa till med från Milano vet jag inte men det kändes ..... bra? Bara det var gjort (samtalet till M samt ett hysteriskt till svärfar) så sa det bokstavligt talat WOFF i kaminen och all rök gick dit det var tänkt. Tog 1½ timme längre än vanligt idag, men nu brinner det iaf....

Dagens lärdom för mig: Tro f-n inte att allt går som jag tror!

Gryning

Det är jättevackert med gryningen, det är det, men jag är rätt less att behöva uppleva den live vareviga morgon!

Lovis, den lilla loppan, kom ner för trappan när jag kom in från stallet strax före sju och där ströks således min sovmorgon för den här helgen.
Jag är inte bitter.....!

Nåväl. Har rätt mycket att stå i så det är väl dax att dra igång (jag har en lång startsträcka på helgerna, idag två timmar, nytt rekord?).

Badtunna ska skuras, fyllas, eldas. Hus ska städas (hann verkligen inte igår!), tvätt ska vikas. Jag älskar att vara "ledig".

Kom och köp!

På skyltsöndagen ska Julias klass stå på Kils storgata och sälja hembakt till klassresan. Vi bidrar med hemgjord fudge, tre satser. Attans vad goda de blev!

Gör nästan ont att lämna ifrån sig dom.... Kanske ska köpa alla själv?


Fundering

Jag undrar en grej. Har ni en förklaring möjligen?

Varför känns lediga dagar kortare än jobbdagar?

Hinner inte ett dugg trots att jag och Lovis håller full fart. Klockan bara rusar!

Dagen idag

Ska massor av saker fixas.

Till stan och hitta en present till Martin som fyller år på måndag, kompletera med fler ljusslingor (de går sönder liggande i garaget, lagen om alltings jävlighet antagligen, de lyst när de plockades ner), handla mysmat, byta till julgardiner i köket, upp med stakar och stjärnor, utvecklingsamtal och sen bak till skolrese-försäljningen.

Sen ska vi nog mysa i soffan, jag och två flickor. Linn har bokat in sig som köttfärs-packare hos farmor som får hem massa kött.
Det finns ju olika nöjen på en fredag! 

Hacker

Nöden har ingen lag.

Igår grejade jag runt en god stund i Martins dator men jag fick min belöning! 1½ avsnitt av True Blood innan ögonlocken for igen med en smäll.

Kände mig en stund oerhört datakunnig och stolt! Ikväll blir det två avsnitt till, de små lägger sig väl nån gång.

Abstinent

Jag kan inte titta på resterande avsnitt av True blood. Fel format på något vis och kan bara ses på datorn. Fånigt, och för mig som är kass på den här tekninken, helt obegripligt.

Nu har jag visserligen den datorn som kan visa avsnitten hemma MEN:

Jag har visat NOLL intresse när Martin startat upp avsnitten och vet inte hur jag ska göra....

Detta en kväll när det inte finns ett enda dugg att se på Tv heller. *Suck*

Tänk om Sookie Stackhouse (flickan på bild som är kär i en vampyr och syster till värsta hunken) dör där nu, under uppgörelsen mellan Eric (vampyren spelad av Skarsgård) och idiot-pastorn i Solens kyrka? Och jag kan inte se det....!
"Katten" är borta...

Glömde ju bort, Martin har anlänt i Milano.
Han har lyckligt (och berusat) landat.

Inga missöden vad jag förstod, han svamlade en del om att de åkte buss men inte riktigt visste vart de var. Jaja. Jag bryr mig inte särskilt hur de hittar till hotell mm under vistelsen - så länge de hittar till flyget hem på söndag!

Nu ska det börja planeras för Den Stora Tjejfesten på lördag. Vi gräsänkor med ungar ska dansa på bordet här på lördag.

Sova-över party minsann! Med badtunna, tacos och godis (vin...?).

Tack gode gud

Den här arbets-veckan tog till sist slut. Jag är så stolt över mig själv som lyckats övertala kroppen varje morgon att slänga benen över sängkanten.

Hoppade över mötet på jobbet under eftermiddagen. Hade en Mycket Viktig Syssla jag var tvungen att göra på dagis.

En snögubbe. Av flirt-kulor.

Jag och Lovis satt lugnt och mumsade pepparkakor och drack glögg när jag väl anlänt, vilket förvånade mig. Hon har inte pratat om annat än vår snögubbe de senaste dagarna. Men efter påtåren var det full rulle ut i målarrummet. Har ingen bild än, den står på tork, men fin blev den!

Med den underbara ledigheten framför mig njöt jag hela pysselstunden och var för första gången på länge inte mentalt på väg någon annanstans. Trevlig stund!

Det var då...

Det var då en vecka att vara lång. Den tar ju aldrig slut!! Jag har lätt panik över det mesta just nu och orkar inte tänka.

Sysslor överallt, måsten, måsten och måsten. Vet inte hur jag ska hinna allt. Skit.

Nu blir det panikmiddag, utvecklingssamtal och innebandy.

Kväll

Maten var bra, filmen jättebra och sällskapet super.

Nu är det lite TV, sen säng. Bara två arbetsdagar kvar. Sen blir det långledigt!!

tack för idag!

En bra dag!

En dag att minnas blir nog den här.

En karamell att suga på länge.

Börjat med en flex morgon. Brukar vara en omöjlighet men idag - ja, har jag en! Ungarna har fått sova lite längre, jag ska för en gång skull få köra dem till skolan.

Sem lite utbildning (av mig själv) på jobbet och sen.

Jag törs nästan inte ens säga det. Middag och bio med en kompis! När hände det sist? Har inte en aning men jag/vi ska ha trevligt så som vi hade förr i tiden. Innan vi blev vuxna, ansvarstagande, arbetande mammor.


Hihi. En bra dag!!!

Arbetsnarkomaner

Jag förstår mig inte på arbetsnarkomaner. Inte alls.

Jag åkte hemifrån klockan sex i morse och kom hem kvart över sex. Tolv timmar. Jag har haft jättekul och dagen har verkligen (stundtals iaf) gått väldigt fort. Förmodligen eftersom jag har en grupp i två timmar och sen ett litet brejk och så nya människor igen.

Men ändå.

Förstår inte hur en del fixar att jobba så här, vecka in och vecka ut. Jag är hur trött som helst.

Ska nu ta en varm och go tvagning, leta upp chips-rester från helgen och se minst ett avsnitt av True Blood. I pyjamas. Under en filt.

Önska mig lycka till med vakenheten, hahaha!

Psst - jag fick behålla mina uppblåsta dockor.

Oro...

Har precis norpat åt mig, och pumpat upp, 8 små hjärtdockor som är bokade av någon annan. De jag själv har bokat finns inte att hitta. (Jag hoppas på en förväxlning, att någon bara tagit fel).

Tänk om de kommer och tar dem? Vad i hela friden gör jag då? Har lite ont om tid för att kånka fram de där stora, gamla dockorna från stenåldern.....

Be med mig!

Soffpotatis

Så, nu har jag sett tre avsnitt. Jag älskar true blood!

Ville se nästa avsnitt på momangen men insåg att jag måste socialisera mig lite. Nu har vi ringt hit lite stora och små vänner på "det är så j-dra dåligt väder" fika.

Julia och hennes kompis har blivit nerropade för att på två röda sekunder få till något att tugga på till kaffet. Får se vad de hittar på.
Hör ordet "negerboll" i köket. Det är gott!

Och ja, i min gamla kokbok heter de negerboll!Bild från nätet. Smart notering måste jag säga.... =)

Gott på G

Kyckling och potatisgratäng.

Nästan alla har varit på innebandy i Årjäng idag - och VANN!, jag har softat i soffan med säsong 2 av true blood.

Har bara bråkat ett fåtal gånger med hormonbomben här hemma. Söndagen vänder således till det bättre!

Söndagar

Ska vara underbara, lediga och fantastiska.

Redan när jag i ottan slank ut till stallet började mitt humör svikta. Regnet skulle ju komma i eftermiddag. Men lika f-n stod det som spö i backen 6.20. Bittert.

La mig igen och lyckades för en gångs skull somna om så småningom. Väcktes av telefonen.

Hann svara och möttes av engelska.
- Hello, this is X, X mam....
Där lyfte Martin luren tack och lov så jag kunde bara klicka bort. Avskyr att oförberedd prata engelska.

Gick ner och var irriterad. Varför skaffar de inte internet? (Det rörde innebandyn och all info står där). Fast flickan var sjuk berättade M så det gällde ingen vägbeskrivning idag.

Sen undrar jag vad de lär sig på SFI. Vore det inte rimligt att man kan presentera sig på svenska efter 4 år?

Nä. Nu dricker jag mitt kaffe och försöker att vända den här morgonen.

I tid!

Idag gjorde jag det. Satte jul-snapsen!

Jisses vad det går bra det här med förberedelser i år.

Tog en liten genväg, istället för apelsinskal klunkade jag i lite cointreau (lättare att säga än stava, nu tjuvkikade jag på flaskan!), det är så marigt att få upp skalet sen när den är klar och så grumsar det till den klara ädla drycken.
(Fast om jag ska vara ärlig hade jag inte allt hemma men sannolikheten att jag kommer ihåg att handla det nu, när snapsen står i köksfönstret är större än om jag inte ens börjat)

                           
 
Förutom blanksprit, ½ flaska, (har fin sprit från taxfree i år, lyxigt värre) behövs en msk socker, en skvimp cointreau (eller tio cm långt, 1 cm brett apelsinskal), en kanel-stång, fem kryddnejlikor och fem-tio st grov kardemumma. Ger receptet om någon blir inspirerad...

Får man som vi, en hel hög med nejlikor över kan ungarna alltid roa sig med att knö in dem i apelsiner. Jag tycker det är det fulaste julpynt som finns men det luktar gott.

Om man sen inte gillar snapsen kan man ställa fram den på nyårsnatten. Framåt småtimmarna brukar det mesta slinka ner...

Betinget klart för dagen

Bock...Får inte tändas förrän på söndag, nästa söndag.

Fönster på framsidans altan putsade och pyntade inför advent! Bara kransar till dörrarna kvar - jag ligger bra med nu.En härlig dag utomhus. Nu var vi tvungna att gå in för många magar kurrar högljutt.

Sol!

Vilket väder!

Underbart.

Vi ska ta farfar´n med oss ut i skogen och hämta ris till våra julbockar idag så det här vädret är verkligen välkommet.

Pratade med svärfar igår.

- Hmm, hmm. Jag har lite att pyssla med imorgon. Kan nog inte komma upp före tio, klockan kan nog bli halv elva också, sa han lite uppgivet.

Jag tackade honom för det, han är som en del av er vet, en morgonpigg figur som gärna hälsar på oss före soluppgången.

Nu hinner vi slappa lite i morgonrocken och dricka kaffet långsamt.  Ljuvliga, lediga lördag! (Med sol)

Haha!

Hörde på radion på väg hem. Sofia W (RIX?) pratade om några vänner som hade barn.

Mannen i huset hade en kväll sagt;
- Ska vi hyra film ikväll eller ska vi ta det lugnt?

Ja, vi ska ta det lugnt vi. Ingen film är hyrd för att riktigt ruska om väggarna här hemma. Vi är inte längre några party-råttor, uppenbarligen.

Han har gjort det igen

Den utländska killen har varit magisk igen. På en timme fick jag hårtvätt, klippning och slingning - för 350 pix!

Slingningen höll på att gå om intet:

- Inte idag. Fredag. Många kunder. Du komma annan dag?!

Han är man, jag är kvinna. Genom att pressa ut en tår ur ögonvrån och berätta att det var väldigt synd för det var ju liksom sista chansen för mig att hinna före det norska julbordet men att jag förstod honom, verkligen.

Han sa inget. Klippte mig perfekt och sa sedan:

- Vilken färg på slingorna?

Jag hade vunnit....

    Jag vet inte vem den rynkiga, bleka kvinnan är men håret gillar jag!


 

Tårögd

Öppnade dörren och steg in i ett hus som doftade citron-ajax.

De stora har varit komp lediga hela dagen och har roat sig med att städa hela nedervåningen - så fint! Undanplockat och skinande rent på alla bänkar och golv.

Julia har även bakat en kaka.

De där ungarna är bäst i hela världen ♥ (och de är mina!!)


Så nu kan helgen börja!!


Sömn

Att sova ett åtta-timmars pass så där "mitt i veckan" var helande. Idag är jag på gott humör och känner mig stark som en oxe!

Planerar att sticka från jobbet tidigt (gott om folk och inget särskilt att göra för mig), handla, klippa mig och sedan ta en rejält ledig helg!

Tända massor av ljus, tända i öppna spisen. Laga något gott och mysa tillsammans.

(Det där sista kan gå lite hur som helst, de stora barnen har en tendens att antingen åka bort eller helt enkelt ta hem någon kompis och stänga in sig på sina rum. Men jag, Martin och Lovis får väl göra vårt bästa...).

Inte många blad ....

Nu blir det sängen.

Håller på med en suverän bok, men just nu minns jag inte vad den heter. Har inte heller kommit särskilt långt i den (och kommer inte många sidor ikväll heller ananr jag) för jag somnar efter bara några sidor, fast att den är så bra.

Återkommer med roligare berättelser ur mitt vansinnigt spännande liv en annan dag. Då ska jag även ge er titeln på boken. (Eftersom icke-läsaren Martin har gett mig den anar jag att den står på topplistan bland pocketböckerna, han håller sig till dom för att inte göra alltför grova missar. Han är så klok.)

Kort inlägg

Är trött så jag mår illa. Grinig.

Lämnade bilen utomhus istället för i garaget, eftersom det regnar så mycket tänkte jag utnyttja det och få en ren bil.

Ska nu återgå till att ta hand om barn och hus. Ingen bra dag alls, så jag slutar skriva nu ifall det smittas.

Trött

Har knappt sovit inatt. Är trött så in i märgen.

Blev glad på jobbparkeringen när jag hittade min matlåda under handväskan på sätet brevid mig, mindes nämligen inte att jag hade tagit den med mig.

Då är det tomt i hjärnan!

Bebisar

Vi fick besök på jobbet idag av en ny liten individ. Jag stod där och beundrade denna lilla underbara varelse. Den lilla munnen, de små fingrarna, de mjuka kinderna. Mindes hur mina barns fjuniga huvuden var så lena mot min kind.

Och kände stor tacksamhet att jag har upplevt detta men tackade för känslan i mig att att jag inte vill ha fler.

Jag får ständigt frågan;
- Ska ni inte ha en till?

Och nu skriver jag det här: Nej, vi vill inte det. Punkt.

Jag undrar om det är vissa som tror att det är enkelt att ha många barn. Att vi har all tid och ork i världen. Jag älskar mina tre döttrar. Skulle göra allt för dem, Allt. Men det betyder inte att vi vill ha fler. Kan jag/vi inte få vara nöjda med våra tre? I lugn och ro?

Jag kommer att njuta av alla små barn som kommer i min väg i form av små släktingar, vänners barn och barnbarn. Jag ska njuta så in i bänken av dem för jag tycker verkligen om barn. Men jag kommer också njuta av att få lämna över ansvaret till föräldrarna efter en stund.

För jag har gjort mitt. Och jag/vi har gjort det bra! Så jag behöver inte bevisa någonting för någon.Gosiga. Mysiga. Underbara.


Jalla, jalla!

*Phu*

Tittat i kalendern som hastigast med mannen i huset. Det knyter sig lite i magen och jag fick lust att gå till medicinskåpet och räkna in mina Omeprazol kapslar (magkatarr/sår medicin).

(Måste göra det, bör nog fylla  på, kommer behövas).

Har gett hjärnan några datum att kämpa till, alla övriga dagar kommer vara ren överlevnad ända fram till 21 december. Inte nog med att jag ska arbeta, det ska hem klappar med! (För det är antagligen inte ok än att lägga en peng i ett kuvert och säga att tomtens verkstad är trasig??)

Den här helgen måste Martin hänga med ut i skogen och ta hem granris. Han måste. Inte förhandlingsbart. Vi måste klä julbocken den här helgen för helgen efter är han bortrest. Då är det första advent... 

Tiden flyger och jag har verkligen ingen tid!  
Det är resor, allt från Milano, Oslo till Göteborg. Det är godisförsäljning på skyltsöndagen och lussedisco. Arbete, utvecklingssamtal i skolan och julbord med jobbet.
Julpynt ska letas upp och ställas fram, knäck ska kokas och köttbullar trillas. Julgran ska hittas och huggas och barn ska ha matcher i innebandyn...
(Det är dags för första tabletten nu tror jag)

Så var det dax igen.

Idag var det dax att kavla upp bussarong-ärmen och få en spruta till. Den här gången mot den vanliga, inte så farliga, säsongs-influensan.

Känner mig som en nåldyna! Börjar också känna att jag inte har rätt att bli sjuk, jag skulle vilja ligga nerbäddad med en god bok och hett thé i några dagar. Skulle vara skönt. (Fast jag vet ju att när jag väl ligger där med 40 graders feber och näsan, huvudet och halsen värker är det inte så himla mysigt ändå)

Men det får jag inte. Landstinget vaccinerar allt och alla (fast det är ju frivilligt förstås...)

  Den här fick jag idag. Fin bild från nätet någonstans. Snart hamnar jag i klorna på någon internet polis för bildstöld. Fast den här bilden var från en polsk sida eller nåt så de hittar mig nog inte....

Ute...

Har varit ute liten stund, behövde mocka före jobbet.

Var tvungen att ta fram spaden och göra små avrinningsdiken för regnvattnet. Ner till hagen rann det som en flod. Vid insläppet är det säkert 20 cm djup lervällning.... Nu åker iaf merparten av regnet vid sidan om och ner i diket.

Minusgrader - ge mig minusgrader NU!


Ny dag

Med en titt ut genom fönstret känns det plötsligt helt ok att det ligger fyra dagars arbete och väntar.

Kan lika gärna vara där.

Fy för november!

Wow!

Martin har köpt nya nässprayer åt mig (ja, det står i plural. Han köper tre paket åt mig varje gång han är på apoteket). Jag har ju missbrukat den här typen av produkter under väldigt lång tid så han har nu börjat köpa en billigare sort (jag har ju torskat på dyra Nezeril).

Den här ger en sprayning så det känns som om det ska sköljas andningsvägar långt upp i bihålorna. Jag som ändå har gjort den här proceduren många gånger hajar till men jädrar i det vad fint det går att andas sen!!!

   Fina grejer!

(Och nej, ni behöver inte kommentera 10 dagars regeln....)


Veckans garv

Går till den här filmen.Sjukt rolig film om en svensexa som spårar ur en smula. Rekomenderas därför ej till blivande brudpar att se.
Jag kände stor tacksamhet att min käre gubbes svensexa är förbi och över sedan låååång tid tillbaka!


Illa...

Ströläste lite i en bok på Kyrkis. Våga vara förälder hette den. Liten bok men med väldigt mycket tänkvärt innehåll. Ska hitta den och läsa hela, nu läste jag bara brottstycken här och där.

Där stod bla om man plockar bort alla uppmaningar, tjat och förmaningar ur föräldrars samtal med barnen så blir det inte mycket kvar.

Genomsnittföräldern pratar med sin elva-åring i snitt tre och en halv minut om dagen.

Jag ser mig som en genomsnittsförälder. Det här tål att tänkas på. För det är verkligen dåligt. Tyvärr tror jag att det är sant också.

Det jag diskuterar mest med barnen här hemma är läxor, har du gjort ditt eller datt, plocka upp efter dig, kom hem klockan sex.

Det är faktiskt inte samtal.

Svåra ord

Lovis har ett förbluffande ordförråd. Idag när strömmen försvann utbrast hon:

- Det måste vara något missförstånd!

Inte nog med att hon kunde ordet, det kom under rätt omständigheter också. Imponerande.

(Och själv är jag förstås stolt, hon är så begåvad, flickebarnet, har hon efter mig *fniss*)

Det blir inte alltid som man tänkt sig...

Fast idag blev det bara till det bättre!

För flera veckor sedan skrev vi prydligt in i kalendern att elnätet skulle servas och ett mycket långt el-avbrott skulle inträffa. Idag.

Inte kom väl jag ihåg det! Exakt klockna nio slutade alla maskiner, vattenpumpar och lampor att fungera. Hmm.

Vi har både vedspis och ljus så det hade kunnat gå bra, men inte så jätteroligt.

Jag och Lovis har därför våldgästat en barnledig kompis och har fått alla behov tillgodo sedda. Varm, lagad mat, vattentoalett, bus, lek och vuxenskvaller. Mer än i ett kinderägg!

Hade inte strömmen gått hade jag idag putsat fönster, tvättat och torkat golv. Gud vad bra det blev!!

Tack snälla Forshaga vänner för gästfriheten!


Vad är en sovmorgon?

Tråkigt, trist, onödigt och alldeles... alldeles... UNDERBART!

Men likt Askungen blir det till att bara stå och dagdrömma i några år till.

Imorse sov jag visserligen dryga två timmar längre än när jag har en arbetsdag men det är så långt som Lovis kan sträcka sig.
Halv åtta åkte min sovrums dörr upp med en smäll och ungen kvittrade glatt att hon ville ligga i min säng och se på Bolibompa.

Antar att jag ska vara tacksam ändå. Vi vaknar inte av någon som skriker längre. Att vakna till gråt från en spjälsäng varje morgon är tortyr på hög nivå.
Bättre med lite glatt prat om figurerna på tv´n. Trots allt.

Tyvärr ville hon snabbt byta till en film så så det vara bara att gå ner. Nu börjar jag vakna till av det underbara kaffet. Utan kaffe vore jag ingenting.

Näe!

Här jobbar jag helgen och ska fira lite helg på söndags kvällen med en film. Familjen har länsat skåpen på allt vad godis heter!!

Det finns clementiner..... "Frukt är godis".... Vems livslögn är det?


Oj, oj

Idag blev det väldigt mycket kusin kontakter!

Först den ena här hemma och sen "nästan kusin" på telefon. "Nästan kusin" är kusins fru som varit med i så många år att jag inte minns tiden före henne... Så hon får gå som kusin!

Kul att se kusin 1 i varje fall efter så lång tid! Kul att du tog dig tid att komma upp till oss! Vi får banne mig lära oss att kontakta varandra nu när farmor inte kan sammankalla oss vid ett middagsbord!

Sen har jag pratat sommarstuga/hus/lägenhet/skolbuss/knäppa lärare/infiltrationsbädd med nästan kusinen. Ja, söndagar kan bli hur som helst! (Och det var kul att prata med dig med förstås!)

Nu ska jag få se en komedi. Martin har sett ut något som kan vara bra.

Sov så gott!

Kusin vitamin

Nu kommer min kusin strax.

Jag har inte gjort ett dugg för att välkomna honom (har tyvärr jobbat) men Martin har bakat, gjort små bakelser, städat och fejat.

Så jag kan likt en lyxhustru bara koppla bort och koppla av. Mmmm. Vad vore jag utan honom? Ännu tröttare!!!
Se så fint! Lovis har strösslat. Det blir gott det här!

Ahhh....!

Nu Josefin fick du till några tips!

Avskydde "Min mosters migrän", har läst alla Auel böcker men:

"Alkemisten" har jag bara hört om men aldrig satt tändena i , inte heller "Sakkaras sand"

Ska hitta dem och läsa dem! Vi har ju verkligen samma boksmak annars, om vi bortser från migränen! Tack, tack!

God morgon

Hoppas ni sovit gott och sovit ut så här på söndagen.

Det har inte jag, varken sovit gott eller ut. *Morr*

Men här på jobbet är det lugnt. Känns motigt att gå och väcka de sjuka...

Man ska vara försiktig

..med vad man önskar sig, det vet jag.

Fast just nu önskar jag att det kommer iaf en patient till....

Likt helgen jag jobbade sist har jag endast en liten farbror. Det kommer bli en fasligt lång kväll *suck*

Men jag vill inte ha ett pärlband av patienter heller!

Stöldbegärligt?

Lovis har haft en skönhetsmorgon. Först en lång varm dusch med Martin. Sedan stod hon med mig och smörjde in kroppen och ansiktet. Vi klippte luggen och topparna och avrundade det hela med lila lack på alla tjugo naglarna.

En flicka på dagis har tydligen svart nagellack. Lovis kunde inte förstå det, för det glittrar inte ens och då är det per automatik inte fint....

Hon berättade vidare att farmor, hon har gömt nagellacket i kylskåpet hon! Jättesmart för då hittar inte tjuvarna det. Hon berättade också att farfar aldrig målar hennes naglar för det klarar han inte av.....

Barn drar härliga slutsatser av sina omvärlds analyser!

(Lovis gillar det i mitten bäst)


Osis!

Vår nybyggare har ända sedan i våras haft två rejäla högar med matjord liggandes vid sitt hus. Allt efter tiden har gått har jag sneglat på de där högarna och insett att de skulle bli fantastiska pulka-kullar åt småbarnen här på gatan.
De syns från vårt hus och är lite lagom branta för att orka pulsa upp med korta ben och ändå ge lite kill i magen på väg ner.

Men nu dundrar det in stora maskiner och jag hörde ryktesvägen igår kväll av grannarna att denna helgen ska högarna planas ut.
De ska bli tråkiga gräsmattor istället. Jahopp.Arkivbild.... från februari. Shit vad mycket snö det var ändå!

Helg

Jobbhelg, men den här kommer gå fort! Ledig igår, jobbar kväll idag och sen en tidig tur imorgon, sen är den över. Ledig igen på måndag och de här helgerna känns så lätta att jobba på något sätt.

Ska få hem en kusin på fika imorgon! Jag umgås otroligt lite med min släkt, onormalt lite och jag vet inte varför. Men det är en glad figur som kommer över tröskeln imorgon så jag har flera själ att önska att de där jobbtimmarna tickar på så jag får åka hem och äntligen få träffas igen efter ganska lång tid (säkert tre år sedan sist, minst).

Om det blir som det brukar tar vi vid samtalet där vi avslutade det senast. Det är skönt med den typen av människor tycker jag.

Solo

Lovis har varit nerbäddad en stund. Soffmys tänkte jag och tog med mig min egen lilla dator och kröp upp i soffan.
Fick igår en bloggadress från en släkting jag inte sett på länge och har nu sträcktläst senaste året i dennes liv....

Detta fick till följd att jag nu helt plötsligt sitter här helt själv. Hmmm. Var jag tråkig kanske? Troligen.

Fast nu bestämmer ju jag över fjärrkontrollen och alla chipsen är mina! Det funkar ju faktiskt helt ok det med.

Försöka se fördelar...

Jag gillar inte vinter med minusgrader. Inte.

Men en fördel är att min häst som älskar lerinpackningar får ont om råvara vid minusgrader. Idag var det päls även utanför täckeskanterna! Lycka!

Den sista tiden har hon varit jämngrå av lera från mule till yttersta svans-strået vareviga kväll. (Minus där täcket är).


?

Kan man bli analfabet långt upp i vuxen ålder eller är jag bara dum i huvudet?

Köpte kyckling idag, tänkte slå till med lite filé så här på fredagen.

Grabbade tag i en påse. Kom till kundvagnen och märkte att jag fått kycklinglår. Åter till frysdisken och tar en ny påse. Tror att jag läste filé men.... Nu när jag skulle steka den var det lika f-n lår i påsen!

Har nu improviserat och endast gudarna vet om detta kommer gå att äta. Jag är ingen höjdare på lår..

Vaccinerad

Tårar - visst, men inte värre än att vi kan leva med det. Hon fick välja glass själv i affären och med en Magnum i munnen konstaterade hon att det inte gjorde ont alls längre.
Panodil har en smärtlindrande konkurrent....

Nu blir det pyssel inför helgen. I eftermiddag tar jag ledigt från alla sysslor och alla barn ska få stå i fokus, det blir ännu en fredagkväll i skolans gymnastiksal. Till ungarnas lycka.

Vi får väl se

Lovis vill inte äta frukost och klä på sig idag. Hon minns det där med sprutan och hon vill minsann inte ta den. Kärleken Felix tog den härom dagen och var öm i armen. Tyvärr har de ett så bra språk nuför tiden att han förmedlade detta till Lovis.

Så nu vill hon inte ta den.
- Den gör ju ont.

Har plockat fram trumfen. Mutan. Välj vilken godispåse du vill på Ica efteråt. Tyvärr ser hon fortfarande väldigt tveksam ut.

Blandat

Osmidig som mor. (jag då)

Berättade glatt för en övertrött Lovis att vi imorgon bitti ska fara till BVC och ta vaccinations-sprutan. Resulterade i ganska mycket tårar. Räddade situationen med att meddela att vi ska fika hos kompisar som har "en fluffig katt" (Lovis egen benämning på en katt som måste vara utvecklingsstörd som går med på den behandlning han får av L utan att bita hela handen av henne . Inget illa menat K, MEN KATTEN ÄR FÖR SNÄLL).

Anticimex har varit här och levererat fyra gigantiska lådor fulla med gift. Gratis låtsas jag och förtränger fakturan som kommer varje år. Men nu får vi kanske lite valuta för pengarna.

På lådan står det:
"Håll utom räckhåll för små barn och husdjur - Antidot: K-vitamin"

Jippie.  Skulle inte förvåna mig om Lovis imorgon visar att hon byggt om de där lådorna till stall åt plasthästarna och att hon gett giftet till Figaro
Ser framför mig att katten spyr och har ett PK som inte ens går att uppskatta på kemi-labb. Men då kan jag ha honom på jobbet på lördag.

Vi har botat överdoser med K-vitamin förr.

Nu svamlar jag bara. Ska uppsöka en säng snarast.

"Gäsp"

Hemma.

Världen har berikats med 26 stycken nya hjärt och lungräddare. Utbildats av den bäste (sagt heeelt utan ironi givetvis).

Dagen har varit våldasamt rolig men ack så tröttsam. Började plocka i prylarna i ottan innan solen gått upp och släckte och låste lokalerna en god stund efter mörkrets inbrott.

Jag har skrattat åt/med dessa kunskaps törstande lärlingarna, (svurit i tysthet med världens falskaste leende på läpparna över en del), och glatt mig i deras utveckling. Det är kul att på två timmar omvända folk.
En del steg in i lokalen, läste ordet hjärtstartare på tavlan och bleknade. Ville vända i dörren. Två timmar senare hanterade de denna apparat som om de aldrig gjort annat!

Kanske ska bli lärare?  (Jag skojar bara, snälla! Trodde ni jag menade allvar nu?Hahahaha!)
Lifepak (hjärtstartare = defibrillator). En del mäniskor går igång fullständigt på en sån här. Inte jag.

WIII!

Första gruppen har varit här och har nu lämnat mig. Dom var på gott humör och tyckte att det här var jättekul - på riktigt.

Så jag är nöjd och glad!

Rampfeber

Pirr i magen.

Imorgon ska jag ha utbildning inför för mig helt okända människor. Främlingar. Dom jobbar inte ens på huset.

Ska nog inte se på True blood ikväll, får spela in och titta imorgon istället. Behöver vara pigg i huvudet imorgon.

Pirr, pirr!

Har inget mer att tillägga

Julia har en skoluppgift som går ut på att forska lite i sin barndom mm. Bland uppgifterna var hur och varför hon fått sitt namn och vad det betyder.

Vad det betyder fick vi förstås Googla upp, så djupa var vi inte när vi döpte flickan att vi kollade upp sånt, Martin och jag.

Vi hittade den här sidan och givetvis kollade jag mitt eget namn.

Maria: Den bittra, trotsiga och morska

Någon förvånad?

Lång dag

Det här med VAB är ganska trist.

Linn har sett på TV, kollat in datorn och sitter nu och målar lite. Jag har lyckats övertala henne till både lite frukost och lite lunch och hon har fått i sig så hon överlever - därför ingen oro alls.

Hon är ganska besviken över att vara sjuk just på en onsdag dessutom. Onsdagar är veckans bästa skoldag. Sovmorgon, elevens val (Linn har drama), slöjd och lite svenska. På kvällen har hon innebandyn som hon älskar.

Idag kommer inget av allt detta roliga hända så det blir en lång dag.Nu blir det apoteket.


Nu börjar det

Linn vissnade likt en blomma framför ögonen på oss i går kväll. Ont i hals och hängig som få.

Hon orkade inte ens ligga kvar brevid mig i sköna dubbelsängen och titta på "Äntligen hemma" utan gick in till sig för att sova.
Då var det dags att ringa till jobbet och ta första VAB-dagen på ett år.

Lovis blev överlycklig i morse när det gick upp för henne att hon fick flexledigt från dagis. (Jag kan inte riktigt se någon anledning till att hon ska vara där när jag ändå är hemma hela dagen).

- Åh, är Linn sjuk, vad bra!

Jag tror inte hon menar det så som det kom ut. Hon älskar att vara hemma och skrota den ungen så det var nog mest det som hon var glad för. (Hoppas jag, men man kan aldrig veta).

Får väl ta itu med thé och annat till en större sjukling (men mindre än de på jobbet) och hoppas på ett snabbt tillfrisknande.

Obehagliga sanningar

Barn är ärliga små varelser. Det uppskattar jag oftast. Lätt att läsa av barn, både vad de säger och hur de beter sig.

På dagis uppstod däremot en för mig mindre trevlig situation igår. Fröken berättade glatt att Lovis hade lekt dinosarie mamma med nykläckta ägg hela förmiddagen. De där bebisarna hade fått gräs och välling, jag skulle verkligen vara glad åt hennes fantasier (och det är jag).

Jag frågade Lovis där i hallen vilken film hon sett och inspirerats av.
-Ace age, den där nya, vet du väl!?

-Jaha, har den kommit ut på DVD nu?, undrar förstås fröken. - Va bra, för mina grabbar älskade den när vi såg den på bio.

Jag kände hur färgen i mitt ansikte försvann, för att sedan sakta skifta över från blekt till pinsamt röd. Jag har en man som sitter en del framför datorn kan jag väl säga utan att skrika ut vad han gör där....

Vi gjorde en klumpig sorti därifrån iaf, efter att jag mumlat lite: att det har den väl kanske... eller jag vet inte.... joo....nä.


Tack!

Ni trogna läsare, har gjort mig uppmärksam på att vi faktiskt redan betalar en bra slant för den där försäkringen hos Anticimex....

Så nu har jag ringt och en arbetsorder har upprättats för vårt råttbo till hus. Nej, det ser inte riktigt ut som ett råttbo, jag tycker om det, men inte snyltgästerna.Se så fina bilder det finns på nätet. Ser fram emot en händelse motsvarande detta hemma! Verkligen.

Kul och....mindre kul

Martin gick ut nu för att fixa min bil.

- Då kan ju du vika tvätt så länge, det är ju en kvinnlig syssla!, säger han med ett leende.

Jag tittar helt oförstående upp från viktiga facebook sidan.

- Eller nej, korrigerar han sig - Jag kan göra det med.....

Varför är de så stingsliga ibland gubbarna? *Fniss*

Inläggets del två:

Medan vi drack kaffe hörde vi ett säkert tecken på att vintern står för dörren. Gnag och gräv i väggen i köket.
Mus-jävlarna (ursäkta språket men jag har ingen bättre titel på de odjur som ligger och dör och stinker i väggarna ibland) är här.
F-N!

Måndags kväll

Veckan har börjat. Börjat bra måste jag ändå säga, för jag kunde ha fått böter redan 6.25 i morse och det slapp jag ju! (Martin är på väg ut nu för att åtgärda problemet, han är en redig karl!)

Har dessutom hittat möjlighet till en semesterdag samt bytt två pass under december och genast såg slavschemat mycket bättre ut. Har känt mig gråtfärdig när jag sett framtiden (kalendern)hänga där på väggen och funderat på hur i hela friden jag tänkte när jag la  de där turerna. (Allt har jag inte lagt själv, ibland kommer lite oönskad hjälp från schemagruppen som  grädde på moset....)

Så nu ska jag försöka le mig igenom den här skitmånaden som kallas november och bara längta till allt skoj som händer sen. Smygstartar med lite sus och dus här hemma när Martin är bortrest i slutet på november med att bjuda hem lite vänner på bad i tunnan och sen är vi i december. Då blir det julbord i Norge, Göteborgsresa, julbord med jobbet och så självaste riktiga julen!

Det är verkligen inte många veckor kvar nu så - smile! I´ll survive!

Blåsning

Idag har det hänt för första gången sedan jag fick körkort. Blev stoppad av en ursnygg konstapel i en poliskontroll bara några meter innan parkeringen på jobbet! Fick visa körkort och pusta i apparaten. Inte helt oväntat fick jag fortsätta min färd.Väl på avdelningen berättar en arbetskompis som kört efter mig från Kil att jag saknar bakljus på bilen. Hur i hela friden kunde jag klara kontrollen då en polis även stod bakom mig hela tiden?

Och varför lyste ingen varningslampa i bilen? Någon säkring? Något glappt?

Känner att detta är aldeles för svåra frågor för mig som kvinna så det får Martin ta itu med ikväll.....

Hoppsan!

Blev tillfrågad lite lätt vad jag gjorde under två dagar i december. Dessa var helt blanka i kalendern, inget jobb, inget annat viktigt heller.

Vips så var jag inbokad på ett tåg till kära vännen i kära Göteborg! Vi ska mysa på Liseberg och fnittra så som vuxna flickor gör när de blir lämnade ifred från småfolk och äkta män.

Hade för ett ögonblick en smula dåligt samvete (varför har mammor alltid det så fort de ska lämna familjen för ett ögonblick, har aldrig hört att det drabbar pappor) men det har nu nästan helt försvunnit.
Den där julen blir väl av även om jag inte hunnit allt! Kanske finns någon annan här hemma som kan koka knäcken?Jag har aldrig varit på Lisebergs julmarknad, Nina, jag ser fram emot detta redan!

Pedagogiska dataspel

Så.

Nu är hela familjen inloggade i datorns underbara värld. Tur att vi har några stycken! Lovis har blivit helt frälst i två nya spel på Bolibompas hemsida, "Hotell kantarell" och "Gissa bajset"

Tänk, på "Gissa bajset" hörs världens prutt ljud. Lovis är i extas! Just nu finns inget som är lika kul som olika kroppsljud som tex pruttar och rapar.Och på "Hotell kantarell" pratar de direkt till Lovis, med hennes namn. Vad ska man säga annat än att lyckan var total!
- Mamma, dom sa Lovis, visst gjorde dom!??

Ångrat mig...

Vi behövde lite mat i skåpen. I ett anfall av lathet skickade jag Martin till affären.

Nu har jag ångrat mig. Varför följde jag inte med? Det hade dödat denna tristess lite grann. *Suck*

Säkert glömmer han att köpa godis också.

Rastlös

Nu har vi slappat så det blivit tråkigt.

Idag firar alla barnens kompisar sina pappor och far/morfäder så de saknar umgänge. Vi ska ingenstans. Vår pappa finns här. Martins pappa verkar (enl facebook) vara bortbjuden och någon morfar finns inte.

Jahapp.

Om det finns någon där ute som inte ska fira någon så finns det kaffe här. Bara att dyka upp.

Farsdag

Låter Martin sova lite extra idag. Sen får han öppna paket med den obligatoriska slipsen och.... nejdå, han ska få en ny skjorta i år.

En snygg randig i svart. Han kommer bli så fin.

Julia har ju bakat (chokladkaka) och  Linn hade gjort lite massagekort till honom. De sitter ofta och masserar varandras fötter framför TV´n om kvällarna.
(Jag ingår inte i de där fotorgierna, jag avskyr fötter och om det enda yrke som fanns i hela världen var fotvårdare skulle jag fly till afrikas djungel).

Så han blir nog nöjd med den lilla uppvaktningen. Det jag gillar bäst i år är att de stora tjejerna faktiskt själva har gjort sånt som Martin tycker om. Det är i mina ögon riktigt farsdags tänk!

En chansning

Som inte gick in. Filmkvällen slutade med att jag gick upp till sängen och läste en bok, ca 40 minuter in i filmen.

Behöver väl inte betygsätta den närmare än så?Vet inte vad som hänt med min favorit Val Kilmer. Han har dels blivit gammal och tar tydligen och gör film på vilket skitmanus som helst nu för tiden. Grymt besviken är jag på karln. Han glänser allt mer sällan som han gjorde i Heat, en klassiker jag kan se hur många gånger som helst.

Riktigt bra film!!!Har säkert sett den tio gånger, och tröttnar aldrig.

Tiderna förändras

För femton år sedan skulle den här lördagen ha betraktats som katastrof. Dödstråkig. Mossig. Töntig.

Som jag lever idag är den helt enkelt läkande, lugn, eftertraktad och underbar.

Vi (jag iaf, Martin har visst lyckats montera någon ny utelampa så vi ska hitta ner till hästhagen) har inte gjort ett endaste dugg av vikt och värde idag (om jag använder mina gamla värderingar då).

Sovmorgon, sett en innbandymatch (förlust igen, attans) ätit gott, läst bok i två timmar och haft mer datortid än vanligt. Ingen är hembjuden, vi är inte bortbjudan och det är jag glad och tacksam för!

Så skönt att bara gå här hemma och skrota i jeans som borde blivit inlagda i tvättmaskinen för flera dagar sedan, bara mascara på ögonfransarna och taskigt iordninggjort hår.

Denna glädje över en obokad helg brukar bra infinna sig när vi haft mycket kul för oss flera helger i rad, och det har vi haft.
Så nu återhämtar vi oss. Säkert ett tecken på åldrande! Nästa helg blir det jobb igen (suck, vill inte!).

F.ö

Måste jag banta katten!Hon är steriliserad så några kattungar finns inte i denna jättemagen. Men hur bantar man en katt? Någon som vet? Hon ser ut som Gustav, snart når inte benen ner till golvet.


Inför pappas egen dag

Har Julia bakat.

Både smet och färdigt resultat har provsmakats. Det blev jättegott!


Somnade om

Var ute hos hästarna tidigt och släppte ut dem och serverade frukost.

Kröp sedan ner tillbaka i sängen och vaknade alldeles nyss. Gud så skönt! Nu är jag på banan!

Framsynt

Hade fått kommentar igår att aktiviteterna vi utförde skulle ge ömma muskler idag.

Jag känner mig som vanligt, men Martin morrade just:

- Herregud, jag kan knappt gå!

(Glömde nog skriva att han gjorde högst märkliga höjdhopp också!) Så du hade rätt! Kanske slår det till på mig imorgon, jag kan vara lite sen när det gäller träningsvärk....

Med livet som insats

Hela familjen Johansson har tillbringat kvällen i skolans gympa hall. Innebandy laget har en outnyttjad träningstid så vi for dit och hade skoj med lite blandat folk.

Innebandy och skeppsbrott stod på menyn. Jag kan fortfarande göra kullerbyttor!! Trodde jag inte, var lite rädd för ett stort brak i ryggen men så blev det inte, det gick så bra!!

Martin skulle imponera lite på mig (tror jag, för han kan väl inte vilja imponera på andra pappor??) och tog tag i en lian och klättrade högt upp i ribbstolen. (För ett ögonblick önskade jag att jag skattat honom högre medan han var i livet. Särskilt hos försäkringsbolaget.)

Vi hade ju givetvis ingen kamera med oss så ni får tro mig på mitt ord när jag säger;
När en trivselrund 36-årig man, med lätt panik i ögonen, flyger genom luften, ser det fantastiskt roligt ut!

Av någon anledning gjorde han bara denna luftfärd en gång, hahahaha!!!

Barnen hade även de hur kul som helst. Helt uttröttade här hemma. Lovis somnade utan kvällsläsning och de stora orkar inte ens bråka med varandra. Det här kommer vi göra om.

Grinig

Saknade idag matlåda och fick handla i sjukhusets cafeteria. Det finns billigare ställen att handla på vill jag lova. I brist på rolig mat tog jag helt enkel kokt korv med mos och skivad gurka.

Såg från kassan att antalet skivor gurka inte var tillfredställande.
Tittade i påsen; fyra skivor. Då surnade jag till, ropade på flickan bakom disken och tyckte att jag för sju kronor var värd lite mer än så.
Surt fyllde hon på och jag gick. Kontrollerade på avdelningen. Jag hade fått totalt 8 skivor inlagd gurka.Lyxprodukt?


Nästan en krona skivan. Jag försökte njuta av denna dyra gurka men var mest sur. Ikväll ska det minsann bli extra allt i kyckling wrapsen!

15 timmar

Nu har jag hållt högt tempo i femton timmar. Upp, till jobbet, hemåt, passade på att handla, till dagis, mockat, städat och tvättat. Övriga i familjen har varit i badhuset. De stora simtränar inför ett test i skolan.
De övriga två busar nog mest tror jag.

Nu blir et soffa och en film. Imorgon ännu en tidig väckning men sen är det helg! Äntligen. Och helgstädningen är gjord, helghandlingen avklarad så det är bara att brumma hem och ta ledigt. Gott det.

Men nu, film i soffan, tätt ihop med en trygg famn om det blir läskigt.

Men herregud!!!

Köpte ett par nya vantar åt Lovis i mataffären på väg hem.

Glatt provade hon dem genast här hemma och sedan for alla barn iväg till badhuset och jag stannade hemma för att städa.

Har nu plockat en evighet och tro det eller ej men;

Hittar bara en vante! Dom har inte ens varit utomhus!

Hon kanske svalde den andra? Eller leker golfare och har bara den ena vanten med sig till badhuset?

Tro inte....

.... att jag tycker om att de plogade gärdena ser ut som om någon strött florsocker på dom! För det gör jag inte! Jag hatar snö mer än att vika tvätt och plocka ur diskmaskinen.

Men snöar det blir det glögg. Så det så! Och det, det tycker jag om!

Upprustning

Vi anar ett krig i horisonten och jag har nu införskaffat vapen och är nu redo.

Det mumlas om VAB här och var, på FB och bloggar. Har ingen som helst anledning att tro att vi kommer vara skonade så länge till.

                                                                

Med detta i förrådet ska vi väl överleva några dygn tills vi kan ta oss till apoteket ialla fall!

Till er som är hemma och snorar - krya på er! (Och om någon undrar så ja, jag blev soc. samordnare idag!)

Kvälls-spänning

Har rekomenderat dem förr - böckerna om Ronny och Julia. Vill bara försäkra mig om att ingen missat det =)

Ikväll läste vi den här:Spännande! Ronny får en hund, en egen, sen börjar han nysa. Vad ska hända med valpen då?

Hahaha!!!!

Det är ju heeeelt fantastiskt att ha stora barn!

Nyss ringde de från SIFO.

Kände mig direkt ganska nerslagen när hon presenterade sig, känns inte som man har rätt att neka dem och deras frågor tar ganska mycket tid i anspråk.
En gång fick jag frågor per post som skulle fyllas i (en stor bunt) och jag la dem åt sidan och tänkte helt enkelt strunta i allt sammans.

Oj, oj oj vad de förföljde mig! Så nu vet jag att det är bäst att ta de där frågorna på en gång.

- Vi gör en undersökning om svenskarnas vanor att lyssna på radio. Vi skulle vilja ställa några frågor till Julia, som har blivit utvald, om det går bra för dig som är vårdnadshavare?

She´s all yours!!, tänkte jag och log i hela ansiktet.

- Julia, du ska få vara med i en marknadsundersökning, vad spännande, väste jag över luren och stack fort som busen därifrån.

De har hittat andra att förfölja, min åsikt är inte längre den mest intressanta. Och det gör mig inte ett enda dugg!Dom har koll på mer än jag visste, vad man kan lära sig mycket av att googla fram bilder!

Magiska händer

En arbetskamrat har utbildats för att massera oss på jobbet. Ofta glömmer jag bort att skriva upp mig på en tid men idag fanns ett gyllene tillfälle.

Åh vilka händer den kvinnan har!

Efter 20 minuters knådande vinglade jag ut ur sterilförrådet (vi på landstinget har inte så många olika lokaler att välja på) och sa hejdå till de andra på avdelningen.

- Men... hur mår du egentligen?, undrade en kollega.

- Fint! Dimman i ögonen är orsakad av underbar massage!

För så är det för mig. Jag känner mig närmast drogad efteråt (och ser uppenbarligen så ut!).

Nu önskar jag att jag hittar en lucka någon dag så jag kan nyttja min födelsedags present som jag fick av mamma - en timmes massage, hela kroppen! (Får se till att jag kan få skjuts hem efteråt för efter det är jag väl medvetslös)

Svensk action

Har fastnat i bra svensk film. Johan Falk filmerna (fortsättning på Nolltolerans, Tredje vågen och någon mer jag inte mins namnet på).

Har ikväll sett två. Martin har skött markservisen medan jag sett ikapp det han tittat på när jag jobbat kväll. Kan varmt rekomendera dessa rullar, totalt sex stycken.

Tätt, pirrigt och storyn om huvudrollerna följer genom flera filmer även om det är ett nytt brott i varje. Se dom!Här kommer buset i båt minsann. Tänk vad de hittar på!, bild från Johan Falk, GSI (Gruppen för särskilda insatser), första filmen.


Tjej-hemlisar

*Fniss*

Lovis och jag har haft en lugn hemma-förmiddag. När vi fikade med kaffe och pepparkaka förut (Lovis har en egen kopp, hon gillar kaffe), utbrast hon:

-Åh mamma, vi har så mysigt du och jag. Men vi ska inte berätta det för pappa!!

(Nu tror jag inte att pappan misstycker att vi myser och har det trevlig men jag får väl vara tyst då!)

Nu blir det lunch och sedan ska vi busa på kyrkis i Forshaga. Kommer nog bli så trevligt och kul att vi har ytterligare hemligheter när pappan kommer hem.

Tidsfördriv...Ser drogad ut. Ätit badskum kanske?Fint kort på mina fina flickor!Lovis dokumenterar en del med kameran som aldrig blir bortrensat utan bara överförs till datorn. Kanske är kul att ha en bild på "Hoppa-tofflorna" om 20 år?Maja. Världens största huvud och mager kropp. Eller kan det bero på att fotografen är ca en meter hög?

Förlåt!

Vädret idag är mitt fel - jag putsade alla fönster på övervåningen igår. Det är däför det regnar idag, bara för att jävlas med mig.

Synd om er andra som inte putsade fönster men ändå får lida för min dumhet.

Historisk helg

Har aldrig tidigare varit så uttråkad på jobbet som ikväll. En patient blev till två först vid sju-tiden (misstolka inte detta, det föddes inga barn på avdelningen utan det kom en till...).
 
Först då blev det lite spännande när jag hängde en hjärtövervakning på en patient som ingen skulle ha (enl någon märklig doktor) och inom två timmar fångade vi en paus på över sex sekunder. Som yrkesmänniska tycker jag sånt är skoj, anar att jag trots allt gjorde skäl för lönen ikväll.

Nu vet vi ju vad som felas och kan åtgärda det hela.

Nu blir det sängen. Kommer somna gott ganska bums för jag är så nervarvad det går. Har verkligen inte slitit ikväll!

Sugen...!

Har hela dagen varit extremt sugen på smörgåstårta! Vet inte varför men så är det. Har endast en patient (kan bli vad som helst den här kvällen: allt eller inget) så jag har letat lite recept.....

Är ju inte mindre sugen nu! Men jag har två recept som jag ska testa imorgon! Mums till TV,n!


Vila?

När jag skrev förra inlägget insåg jag kalla fakta: Det är snart jul! Det är verkligen inte mycket lediga dagar för mig i november så jag fattade galoppen. Fönstren.

Har nu lyckats få sovrumsfönstret och hallfönstret uppe hyfsat rena. Skulle bara ner och byta vatten för att ge mig på några fler när jag fick syn på soffan.

Liten, liten rast måste jag ju ha. Ska ju faktiskt till jobbet sen.

1 november

Jisses vad tiden går. Om två månader sitter jag troligen inte vid datorn vid den här tiden. Då är det nyårsdagen!

De närmaste två månadena kommer därför gå i vindens hastighet. Mycket ska ordnas. Julklappar, pynt ska upp, gran ska hittas, glögg ska drickas.

Det är ju tur att det finns sånt att pyssla med för november är tillsammans med januari en lång och mörk och tråkig månad. Om ni frågar mig.

Julklapparna.....

Vad i hela friden ska man hitta på till de stora i år? Vi investerar hellre i en rejälare grej än 50 småpaket till dem nu för tiden. (Till Lovis funkar 50 småpaket bäst än så länge!).

Men tanke på att mina pengar för stunden är slut finns det lite tid för dem att önska. Det är ju trots allt 26 dagar kvar till lönen!

RSS 2.0