Lite eld

Blev en rätt ok brasa, fast det var inte riktigt meningen....

Grannen skulle passa på att sätta eld på sin skräphög ikväll. Vi såg lågorna långt innan vi kom in i deras trädgård.

- Tack och lov att ni kom nu!!!!, flämtade grannfrun medan hon klampade runt. Elden tog sig snabbt i det torra gräset men vi kvinnor fixade detta galant. Innan karlarna fått ihop alla förlängnings-slangar och kom med vatten var det hela under kontroll och vi satt sen och njöt av brasan och lite vin.

Sen kom regnet.

Vi har nu haft en riktigt trång soffstund framför "Så ska det låta" och jag måste säga att mina stora flickor är ganska bra med och stämmer in i allsång med mig förvånande ofta.

Kul.

Bestämde mig idag för en sak ang min begravning (Tack "Så ska det låta")
Som utgångsmusik ska jag ha "Pärleporten". Japp. Så alla måste dra på smilbanden på väg ut ur kyrkan. Kan ju inte skada med en gnutta humor från "andra sidan".
(Tro inte att jag är suicidal, jag vet bara att jag kommer dö någon gång, knappast någon överraskning. Det gör ju alla).

Svårt

Ibland är det så jädra svårt att vara människa. Och i nöden prövas vännerna, snälla du - ge mig en prövning!
Halvdag

Jag är ledig hela dagen men Martin ska göra halvdag idag - kul! Det gör han nästan aldrig.

Måste hitta på några sysslor åt honom om han nu ändå ska vara hemma så många timmar.....

Vardags dramatik på HÖG nivå

Kajorna.

Minns ni dom?

Jag lät hur som helst Lovis ringa farfar och tala om vilka sömnproblem hon hade pga dessa fåglar i systemet.

Självklart kom han.

Upp på stegen och på med nät, sprättlätt. Nedanför satt jag med svärmor och delade en flaska rött, är man ledig så är man.

Allt var gott och väl. Svärmor och jag fortsatte med vinet och Martin och svärfar började plocka isär fyrhjulingen. (Det är nåt som är fel med den.)

Så var det dags för nattning av Liten och det var då jag hörde det. Kajan hade varit hemma när svärfar nätade!

Satan i gatan, vilket liv det var i trumman och när jag klev in på Lovis lekrum stack det ut en vinge ur ventilen. Ganska äckligt, om ni frågar mig.

Jag galopperade upp i garaget och hasplade ur mig vad jag sett. De trodde mig inte riktigt, vadå sett en vinge? Hur många procent håller rödvinet ni dricker, var väl den allmänna uppfattningen mellan far och son.

Men, hon satt där!Martin fick montera bort ventilen och ut kom hon till sist. Tittar ni noga så syns "underredet" på kajan.Till Lovis sa vi att kajan fick flyga till skogen och lägga sina ägg där istället.... Vilket kanske inte var helt sant. Hon (Lovis) tyckte den här historien var lite otäck och man ska väl kanske inte spä på våldsamheterna så där före läggdax.

Troligtvis har kajan inte heller levt det lyckliga liv jag trodde heller där i skorstenen. Svärfar anar att hon inte hade en chans, när hon ramlat ur själva skorstenen och ner i de rostfria rören, att ta sig ut. De är för släta för en fågel att kunna klättra i. Så att vi hört henne mer och mer sista veckan har väl helt enkelt varit dödsångest. Men den slipper hon ju nu!

Grejt dag

Klippte hälften av rosorna medan Lovis gick promenader med dockvagnen samt gav sin bebis mat i lekstugan. Så bra har hon inte lekt själv på evigheter.

Sedan hängde vi med kompisar till IKEA på ett improviserat besök. Ungarna lämnade vi in i rasthagen och fick på så vis en timmes lugn och ro.
Det blev inte särskilt dyrt, köpte bara det "jag måste ha", hihi!

Nu leks det för fullt här hemma, vi tog med den jämnåriga kamraten hit. De är prinsessor, hundar och lejon. Det är bäst att fråga först vad de är för det är inte alltid alldeles givet....

Hoppsan, nu ska det visst gömmas nyckel, bäst att se vilken nyckel som kan försvinna på obestämd tid!

Nya hyresgäster

Eller snyltgäster för de betalar ju inte direkt för sig. Vi har fått en Kaj-familj i ventilationsledningen i skorstenen. De för ett jäkla liv.

De tjattrar som besatta och ljudet sprider sig perfekt i ventilationsrören till varje sovrum. Fyra mornar i rad har jag vaknat av dom.

I eftermiddag ska dom bort. Jag vet inte hur, jag har aldrig varit på ett tak och Martin är sjukt höjdrädd. Ska nog ringa och bjuda svärfar på en kaffekopp.....!


Mulet

Jag som tänkte klippa rosor idag!

Kanske kan Lovis tänka sig att vara ute lite ändå, fast hon gillar inte sina överdragsbyxor. Gummistövlarna älskar hon, men galonisar.... Nej, det är ingen favorit.

Njutning..

Gräset är inte så grönt men det är gott att vila ändå tycker världens fetaste ponny."Hö byggde denna vackra kropp!"


Sång i badkaret...

- Morron, morron, morron...., nynnade Lovis i badkaret. Då det helt klart verkade vara influerat av morgonradio till dagis stämde jag i:

- .....passet i P3!

- Nej mamma, det är fel. "Morron, morron morron, jag älskar Peter", ska det va!


Skinklåda a´la mormor Siv

Vänta på god mat. Lagat ffa till martin som plåster på såren för att han måste hjälpa mig hämta hö idag. Hungrig som en varg är jag så medan jag väntar ska jag delge er det enkla receptet.

Skinklåda:

Sätt ungnen på 225 grader

Skala och skär potatis i tärningar (så många ni äter i vanliga fall till middag)

Råstek tärningarna i stekpannan tills de får lite färg.

Lägg i en ugnsform

Tärna kassler eller skinka

Lägg i formen.

Salta och peppra

Häll på grädde tills det ser lagom simmigt ut

(Har man inte en drös med matrasister hemma är det gott med lite fint skuren lök och/eller paprika i. Här skulle det bli ett evigt petande om jag la i något så exotiskt...)

Låt puttra tills potatisen är mjuk, ca 20 minuter. Servera med sallad.

Sååå gott!!


Ändrade planer

Istället för städning blev jag ute hela dagen, nästan.

Dragit om lite i hästhagen så de fått lite större att vårmysa på, bytt trasiga stolpar och snyggat till lite allmänt.

När Julia kom från skolan kunde vi inte låta bli att elda lite, det livar upp tillvaron. Hon har sin mors pyroman-talanger och lyckades faktiskt elda på ganska bra i det blöta gräset! Tänk vad stolt jag blev!

I eftermiddag blir det hö-hämtning och sen tänkte jag nog mysa i soffan. Har ont lite varstans efter hagbygget. "Det letar på den late" eller vad de säger.
Otränad är jag i varje fall, och har så varit de senaste femton åren och kommer säker vara de närmaste femton med.

Driv

Uppe och på gång.

Länsat två sängar och dragit igång tvättmaskinen. Hoppas kunna hänga ute idag, vi får se hur det går. Ännu inget regn i sikte och ingen bonde har kört ut skit på gärdena.

Ekologiskt jordbruk luktar förfärligt illa. Det går inte ens att ha fönstren öppna. De dagarna lovordar jag "Blå korn" som de spridde glatt på det glada 70-80 talet.

Fast visst är det bättre med skit.

Planerar handling, lite städ och kanske ge mig på rosorna idag. Dags för beskärning. Tre av mina klätterrosor har inte gillat vinterns katastrofala kyla, jag ser liv långt ner men de lär knappast täcka bågen i år som jag hoppats.

Nej, dags att svepa i sig kaffet och gno på.

Planterat

White Grootendorst: en vanlig liten buske, 1 x 1 meterMin nya praktpjäs:
Ritausma, som kan bli 2 x 2 meter!Och så var det två klätter-rosor, Polstjärnan... Finns bild på den sen förut här på bloggen någonstans, också vit. (Martin muttrade lite när jag meddelade att jag behöver en rosenbåge till. Han älskar inte att göra sådana till mig....)

Så här fina är de ju inte nu då, några små grenar som sticker upp bara. Så nu är det bara att vänta.


Spännande!

Jag ska nu bege mig till grannen, vårt paket har kommit!

Fyllt med rosor av alla de slag. Vi beställde från nätet i januari, då hade de rabatt för de som kunde bestämma sig i god tid innan säsongen drog igång.
I vanlig ordning bestämde jag mig för vilka rosor jag ville ha på fem minuter och har nu inte ett spår av minne vilka sorter som beställdes......

Fast vad gör det? Har svårt att tro att jag beställde fula rosor. Blir säkert en glad överraskning till mig själv. Eller rättare, jag tänker se till att få de här rosorna av min man genom att ge honom fakturan. 

Mycket smart, på det här sättet överraskar han mig ju......
Förkylnings tider?Tänker på dig lilla Linn, ha det så gott i solen och drick ordentligt. Kommer hem så fort jag kan! Kram Mamma

Sol, sol, sol!

Sitter på jobbet, fått världens bästa och enklaste morgonrapport. Känner mina "små liv" sedan igår.

Njuter av soluppgången över Semis. Vet att min arbetsdag kommer bli väldigt bra men längtar ut. Till solen och värmen.

Men jag ska inte klaga, jag blir ledig sen i tre dagar. Kanske går det att ta itu med rosorna då?

Dags att deklarera...

Ikväll kommer vår deklarerande vän hit och hjälper Martin genom skattemyndighetens snårskog.

Själv jobbar jag och får således slippa höra om avdrag, pådrag, underskott och underlag. Hoppas att det blir plus på skattekontot till slut - det fick jag lära mig i skolan, att minus och minus blir plus.

Det är bra för de ser även över min deklaration och så kan jag skriva under när jag kommer hem och skicka in den, utan tandagnisslan och förtvivlan.Finns inte mycket som stressar mig som den där tidspressen..... Får känslan av att de kommer hem och hämtar mig som värsta skattesmitaren om tolvslaget skulle passera utan att pappren är inlämnade.

Liten blir så stor

Eller kan det vara så att det är åren som går?

Lovis och jag "gick på upptäcksfärd" i nedre lådan i min garderob. Där har jag sparat små godbitar efter Julia och Linn. Inte mycket, men sånt som känns tidlöst och har hållt färg och form (vilket inte är så mycket med tanke på att ffa Linn har varit en vilde som helst lekte med grabbar när hon var liten = hål och fläckar på det mesta).

Fram kom en liten klänning som Linn hade när hon var brudnäbb på min kompis bröllop.

- Åh, mamma, den här vill jag ha!, utropade Lovis

- Den är alldeles för stor, kontrade jag men satte ändå på henne klänningen.

Och den passade! Pyttelite för stor i ryggen men på det hela taget satt den riktigt bra. Jag räknade lite fram och tillbaka och insåg att det där bröllopet kanske inte var "förra sommaren" utan för sex år sedan och att Linn faktiskt inte var mer än knappa sex år då....

Efter en stund började min hjärna räkna framåt istället för bakåt. Om sex år kommer Julia vara nitton, Linn fylla arton och lillsnurran fylla elva. (Själv kommer jag ha passerat det grymma fyrtio-års strecket men det behöver vi inte ta så hårt på, det är väl bara en siffra, ingen ålder?)

Då kommer vi mao inte ha några småbarn hemma längre (om vi överlevt två tonårsflickor vill säga, det är ju inte så självklart efter vad jag hört andra berätta). När Lovis sover hos någon kompis kommer vi per automatik vara barnlediga. Om vi vuxna ser till att ha lite pengar kvar före varje utbetalning av studiebidraget till de stora betalas, kan vi säkert utnyttja dem till att panka sitta hemma och passa lillasyster medan vi ser en bio eller går ut och käkar på lokal mitt i veckan.

Känns vemodigt men ffa - väldigt bra!

Söndag

Osoligt.

Make med fortsatta kramper i magen.

Kan bli en boring dag, eller så får jag hitta på något att göra. Fick lite lust att tillverka snickarglädje till altanen men för det krävs en man som kan ta fram rätt planka från loftet och det känns som omöjligt läge.

Själv hittar jag aldrig rätt brädbit, rätt spik eller rätt verktyg. Får bära med mig flera alternativ om han bett mig hämta något. Skillnaden mellan 3" och 4" är en stor gåta för mig. Ibland heter det 3"4 också och då är jag helt väck.

Vi saknar ved i förrådet och behöver få in lite mer men som sagt, Martin är uträknad från alla nyttosysslor så vi får väl frysa ihjäl och duscha som vikingar framöver.


Min dag

Har bjudit många små stunder av ren och skär glädje över att leva.

* En tur med Lovis och Felix över spirande gärden. De löpte på barns outtröttliga vis med armarna utsträckta på vidder som i ett barns ögon borde te sig oändliga.
Vår promenad gick genom dungar med marken täckt av vitsippor, porlande bäckar och alla möjliga sovernirer hämtades (pinnar och vackra stenar).

*
Suttit några timmar i solen på altanen med en mycket god bok. På kvällskvisten behövde benen en filt men så sagolikt härligt att då och då höra dundrandet av vårystra hovar som slår i marken och se hästarna göra sina glädjeskutt.

* Se och höra barnen vara med sina vänner och ta tillvara på denna dag som aldrig kommer tillbaka.

(Martin är nog ytterst tacksam om morgondagen blir helt annorlunda än dagen idag. Han har troligen drabbats av en dålig mussla och har lega i magkramper hela dagen med en och annan rusning till badrummet......)

Lördag

Strålande sol, bultande huvudvärk och barn utspridda i hela länet.

Kommer bli en dag som spenderas på passargerarsätet med solglasögon på för att samla ihop och sen köra ut barnen till nya lokalisationer.

Trött redan och är ändå nyss uppstigen. Det straffar sig att ha för roligt.

Tack A för en mysig tjejkväll, jag gör gärna om det igen!

Vuxen

Glöm vad jag skrev i förra inlägget - ikväll ska jag vara vuxen. På kalas. Med vuxendricka och vuxenprat hehe...

Inte en unge hemma här nu utan jag ska piffa mig i lugn och ro och lyssna på "mamma-musik" och ta en dusch som tömmer tanken på varmvatten.

Sen ska det smörjas och piffas, sprayas och målas.

Sen ner till Kil på en tjejfest som varit planerad sedan jag gick på dagis eller nåt. Nej, men väldigt länge och jag har sett fram emot den här kvällen såååå länge nu att det känns overkligt att det snart händer. 

Ha en underbar fredag där ute, var ni än är. Kan bli sent inlägg imorgon men det dyker upp =)

"Vårvindar friska..."

Precis när jag skulle köra Julia och hennes kompis till skolans matsal (där de arrangerar disco ikväll) drog värsta snöstormen över oss.

Jag sällade mig till fjortis-tonerna och pep/ylade/skrek hela vägen till bilen (man behöver inte vara vuxen jämt!).

Nu skiner dock solen och när jag var i stallet gick åskan för fullt. Man kan ju inte säga att vädret är beständigt idag......

Fejk

Har de senaste två dagarna blivit överöst med komplimanger. Var jättekul tills jag började inse att de kanske inte riktigt byggde på rätt grund.

Igår:
* Vackra ögon som ingav förtroende (sagt av en kvinna).
* Snygg klänning (sagt av en kvinna som jobbar med kläder dagligen).

Ögonen var välmålade, vilket inte hör till vanligheten då jag sällan har tiden = det var sminkningen som var fin - inte ögonen i sig. Klänningen är fin, det håller jag med om, men den är å andra sidan köpt.

Idag:
* Snygga naglar, sades tre gånger av icke dement dam.
* Snygg i håret, sades av annan icke dement dam.

Men. Naglarna är i plast och håret är nerblekt med väte. Således har jag inte fått någon komplimang som faktiskt är direkt till mig utan för något jag fuskat till.

Fast en dam sa att jag hade svala och sköna händer så det suger jag åt mig. (Ibland skriker patienterna att mina händer är iskalla så det gäller att ta vara på det som är positivt i tillvaron, hahaha!)

Fredag

Magi.

Sitter på jobbet, hur lugnt som helst. Och inte gör det mig något, nu hinner jag ladda inför kvällen. Tjejfest!

Satt snäll och fin på "Båten" i går (fö väldigt dålig mat och trötta, ouppmärksamma servitörer, rekomenderas ej) och körde bilen hem.

Detta planeras att tas igen ikväll, ska inte köra bil på hela dagen efter heller så det som ligger i kylen kan drickas utan tanke på konsekvenserna, hihi.

Shopping

Idag måste jag hitta något att ha på mig ikväll.

Vi ska ut och äta med Martins norska kollegor, (läs: chefer).

Jag har ingenting att sätta på mig och jag gillar inte att handla under tidspress.

Växande ordförråd

I dag på väg hem i bilen sa Lovis:

- Du mamma, det regnar konstant här där vi bor.

(Jag blir så imponerad ibland hur hon får till det! Det är ju korrekt, det regnar konstant.)


Kvällen

Dax för kvällsmat.

En blandad dag med slingor i håret, lunch hos mamma, rabatt-grävning och halv snöstorm. Dagen har gått så fort att jag inte riktigt hann fatta att det blev kvällen, men så är det iaf.

Ser fram emot varm choklad, en varm dusch och tv-soffa nu.

Det är jobbigt att vara ledig =)

Hårda morgonord

Hörde en svordom det första jag hörde när Julia drog upp sin rullgardin. Själv hade jag ännu längre sovmorgon idag och hade inte gått ur sängen.

Men några minuter senare när Lovis för full hals ropade: -FÄRDIG! och jag vältrat mig ner för trappan förstod jag varför.

Hela världen var vit! Ett par centimeter snö över hela trädgården.

Lyckligtvis är allt redan borta men det var en otäck händelse så där på morgonkvisten....


*Vardagslycka*

Vad glad jag blir när jag kikar i skåpet och hittar en oväntad favorit så här i reklampausen!

En pingvin-stång med Hallon/Lakrits smak. Köpt till mig av kärleken. Han vet hur han ska plocka pluspoäng!

Pion-feber

Åh, i nya nummret av gratistidningen "Vi i villa" var det massa pioner! Jag älskar pioner, tyvärr blommar de över så fort.

Nu vill jag ha mer, massa mer! Hur många som helst mer!

Var på väg att gräva ut några "ögon" av min rosa favorit och ge till en kompis som ska få en rabatt. Tills jag kom på att hon är paniskt rädd för myror.
Myror älskar också pioner. Kände att vår vänskap kanske skulle börja balansera på en skör tråd om jag strax intill hennes nya altan planterade lockbete till hennes fiender....
Tror jag måste få fatt på den här i år, Festiva maxima. Väcker mitt begär... Eller är det någon av er läsare som bara råkar ha en som ni delar med er av? (Tror jag inte riktigt på själv men jag måste ju fråga! Har dock känslan av att alla utom en som läser min blogg har mindre än litet trädgårdsintresse, hahaha!)

Bara sååå underbart vacker.


Leeedig!

Haft två suveräna arbets-pass. Fullt upp men inte för mycket, och lite tid över för småprat med både arbetskarater och patienter.

Påbörjar nu en ledighet i det närmaste utvilad, ovant men härligt. Eftersom kvällen igår avslutades lugnt har jag sovit hur gott som helst inatt vilket säkert bidrar till mitt otroligt goda humör. När Martin via Julia meddelade att han blir sen hem ryckte jag på axlarna och mockade glatt vidare. No big deal på nåt sätt. Vi reder oss fin fint!

Kanske är det våren som ger mig den härliga känslan? Av den gigantiska snöhögen ute vid vår vändplan finns bara så mycket snö att det kan rymmas i en hink, ett tag trodde jag att den aldrig skulle försvinna. Att den skulle ligga där som en glaciär långt in i juli.

Lovis har nu (mycket pedagogiskt) planterat lite slingerkrasse att pryda sin lekstuga med. Sex stora fröer pillade hon med högtidlig min ner i små krukor.
Får se hur stort intresse hon har för att vattna sen..... Tyvärr tror jag att hon kommer älska det momentet och dränka de små liven, hihihi....

Nä, dags att få igång grytorna, lite middag skulle smaka bra, pyttipanna med ägg blir det idag.

Trots att jag bytt glödlampa och tagit mod till mig och kört in i en okänd biltvätt gick inte bilen igenom. (Att jag för första gången tvättar på ett annat ställe än min vanlig Shell är en skräll lika stor som.... att en björn går in och gör sina behov på torget).

F-n!

"Något" låg på bromsarna och slet på skivorna.

- Du bör se över det här i god tid före den 19 maj, annars måste du byta skivorna också, sa den gråsprängde mannen vänligt.

Vadå jag?! Tänkte fråga honom om jag såg ut som en bilmekaniker men avstod. Suckade uppgivet och sa:

- Jaha, där försvann semesterkassan....

Han tittade lite försiktigt på mig och sa att det inte behöver bli så dyrt alls. Jag behövde bara ta bort däcket och smörja upp bromsarna, inget som behövde verkstad.

Nä, men jag känner att jag nog behöver Martin till det där. Är det ens lagligt av besiktningsmännen att uppmuntra fullkomligt inkompetenta kvinnor (på bilar förstås, i övrigt kan jag ju allt!) att meka med bromsarna på bilen själv?

Jag vill då inte ge mig in på det.

Godmorgon!

Så börjar en ny vecka. Om det inte vore för besiktningen senare idag har jag en känsla av att den här veckan kommer bli riktigt bra.

Jobbar ikväll och imorgon, är sedan ledig i två dagar. Middag på lokal med Martin på torsdagskvällen. Sen lite arbete på fredag före en sedan länge inplanerad tjejfest! Sen en ledig helg ovanpå allt.

Ja, det finns mycket att se fram emot! Inte minst att barnbidraget kommer imorgon.... Vårt sus och dus i stockholm grävde ett stort hål i plånboken (plus att alla barn har fått nya vårskor) men nu kommer som sagt lite påfyllning!

Sen kommer ju våren mer och mer för varje dag, mina små plantor växer så sakteliga upp och det knoppas lite varstans i trädgården.
Jag älskar att vi är på väg mot Maj med stora kliv!

Har köpt årets Majblomma, ska sätta den på pennfickan idag....

 

Jag köper alltid pins. Håller en evighet och nu blir det den tredje (eller fjärde, minns inte) på min pennficka. Jag har en för världens barn också och ska köpa UNICEFS - Vi ska rädda varje unge-pin så fort jag hittar den.

Men jag gillar majblomman bäst. Som hjälper barn här i vårt område.

Har du inte köpt en redan tycker jag att du ska göra det idag! Så fler barn får en rolig sommar, för tyvärr får inte alla det per automatik.

Nervöst

Min fina, nya bil (internskämt i familjen, hihih) ska besiktas imorgon. Så där helt abrupt blev det bestämt nu i eftrermiddags med någon dryg kvinna på "Bilprovningens personsvar".

Tycker inte om bilprovningen. Just nu har jag en hyggligt bra bil, men vi har haft en sämre bilpark. Där det där med bilbesiktning föregicks med månader av ångest.
När varje knackning på underredet fick mig att hålla tummarna och hoppas att det inte skulle ramla ner och skada pojken i gropen.
När jag för varje pennsreck pojken gjorde i sitt block (de hade inte handdator på den tiden) såg pengarna flyga åt alla håll för att byta uttjänta stötdäpare, rostiga bromsrör, dålig handbroms och spindelleder.

Det där sitter i, jag är fortfarande sjukt nervös på den där parkeringen utanför hallarna.

Tvingade ut min man för att kontrollera alla lampor (min Golf saknar av oklar anledning den där lilla varningslampan om någon strålkastare skulle vara trasig). Och jovisst. Enögd fram.

Nu är jag ännu mer nervös. Jag ska inte bara få bilen kontrollerad imorgon, jag måste själv gå in på en mack och byta glödlampa. Har en fin tidspress också,  på 40 minuter ska jag från dagis, in till stan, få lampan bytt innan mitt reg.nummer kommer upp på väggen.

Jag har aldrig bytt lampa på bilen, så vet ni min nivå på service och underhåll vad gäller min bil (men jag har en Martin som gör det åt mig vanligtvis. Kanske ska gråta så han möter mig i stan imorgon?)

Säkert hittar de något riktigt fel också någonstans. Som jag inte har en aning om att det finns ens.

Tiden går...

Nu kurrar det rejält i magen.

Har varit ute och flyttat buskar, rensat, tagit skott och sticklingar lite varstans.

Har vunnit ett slag över vildhallonen - hur det blir i slutändan med hela kriget är ännu ovisst. Klart är att de bjöd på bra motstånd, trots arbetshandskar ser det ut som jag skaffat kattunge.

Nu piper micron, dags att dyka ner i grytorna ett slag innan vi svimmar alihop!

Söndag

Blåsigt men solig och klar himmel.

Ska fortsätta i mina rabatter idag och göra vårfint.

Haft en rejäl sovmorgon. Förstår inte hur det gick till men jag sov (i omgångar) ända till klockan tio. Gud, vad skönt det var!
Är härligt morgon-pömsig nu men ska väl kvickna till att eftersom nivån i kaffekannan krymper.

Mycket möda

Men det blev bra!

Lovis ska gratulera en kompis i eftermiddag och har nu gjort ett grattis-kort. Sitt första."Tvåorna" är bakvända s, så ni vet att hon minsann inte stavat fel!

(När Julia var liten vände hon ständigt på några bokstäver och jag var orolig. Pratade med en lågstadielärare (tillika klasskompis, hon skolade om sig) om det och hon skrattade åt mig och sa: En stol är väl en stol även om den ligger ner? Och så är det ju, f.ö har Julia sedan lång tid tillbaka alla sina bokstäver åt rätt håll.....)


Blandat

Idag finns lite grova planer för sysselsättning.

Martin är på väg att åka och spika altan (eller använda skruvdragaren, han undviker nog bankande idag, hahaha). Själv ska jag driva runt lite här hemma till en början och skapa lite ordning och reda i baslägret.

Altanbesök

Grannfru - Martin i vodka race...

1 - 0 till grannen.

Många vuxenpoäng....

Jag bad mannen i huset att köpa hem lite snask till fredags-myset.

Ur kassen dyker det upp en påse Non-stop.

- Vad i hela friden har du köpt?! De här är ju inte ens goda!, utbrister jag.

- Jo, jag tycker det...., försvarade sig Martin.

Efter maten tar Martin fram sin påse, håller upp den i luften och förkunnar:

- Den här påsen är min, ert chips finns i skåpet. Jag tycker om de här!

Linn och Julia himlade med ögonen. Jag försökte lite fint be honom att köpa Never-stop i fortsättningen, de är ju iaf ätbara.
Men nej.

Han kommer envisas. Det är inte bara vuxenpoäng på Non-stop, det lyser en stor pensionärsvarning!

   


Snart går han väl över på den tunga pensinärs-produkten - Bridge blandning. Russin med choklad på, det är äckligt.

Letar

Nu har jag rantat runt i en halvtimme och letat efter alla mina små planterings-krukor. Det är dags att ge många sticklingar lite bättre plats.

Vet att jag la dom "På ett bra ställe" i höstas när jag städade undan. Vart det är minns jag givetvis inte nu. Med uthus på ca 400 kvm kan man få leta ett tag..... Dags för en demensutredning kanske?

MMT (Mini Mental Test) är ingen idé, det kan jag utantill!

Knasigt?

Lovis hittade ett par kortbyxor i sin byrålåda.

Tog upp dom och tittade kritiskt på dom.

Drog fundersamt på sig byxorna och utbrast:

- Dom här hade jag när jag var liten, nu är dom alldeles för korta!

Ledig fredag

Ah.

Solsken, kaffe. Frisk.

Ska på allvar rensa lite rabatter och ta små skott till en vän som ska (troligen mot sin vilja) få lite rabatthjälp av mig.

Har inte så mycket att berätta i övrigt. Arbetsveckan och förkylningen gjorde att denna veckas bloggande blev rätt trist när jag ser efter.

Men nu får det väl bli lite roligare liv att skriva ner, hoppas jag på.

Tjoho!

Senaste veckan har jag jobbat sex pass (av sju möjliga). Förkyld dessutom. Lagom till att tre-ledigheten inföll insåg jag att jag inte tagit panodil på hela dagen, (nässpray räknas inte). Jag har nog blivit frisk!

Möten och annan utbildning hela dagen, huvudet är fullt, men som sagt, smärtfritt. Funderar på att röja undan lite lort här hemma. Funderar.


Eftermiddag

Snabbhandla, laga snabbmat (fläskpannkaka), mocka. äta och sen i väg till en liten oplanerad fika (dagens höjdpunkt, se något annat än landstingsväggar och träffa lite "vanligt folk").

Lovis röjde järnet, vilket jag hoppas kommer innebära en snabb läggning. Huvudvärken är tillbaka och jag är innerligt trött på den här knepiga förkylningen.

Bara en dag kvar att arbeta (utbildningsdag!), sen långledig helg. Känns fin efter att ha arbetat sex pass med förkylning i kroppen.

Nu, ipren och nerskruvad tv-kväll.

Effektivt

Inkommen från stallet var det bara att gå rakt in i duschen - helst utan att nudda golvet. (Maja var lite lerigare än vanligt idag, en massiv lerinpackning kanske det kan kallas).

Givetvis fattades en del produkter när jag väl stod under det goa varma vattnet. Alla i familjen visste vart jag var så jag funderade lite. Sen:

- HJÄLP!, skrek jag allt jag kunde.

Oj, oj, oj vad fort Linn slet upp dörren och hjälpte mig att få in en flaska balsam! Men först undrade hon om något allvarligt hänt....


Martin vill också att jag talar om att han på mindre än en timme har rensat fyra avlopp som haft dålig avrinning. Det tycker han är effektivt =)

Huvudvärk

Vi var gott om folk idag. Insåg att om jag jobbade på i pappershögen (meddix) skulle jag kunna flexa hem klockan tolv då det fanns fler som var vana systemet.

Lyckades trassla bort telefonen från örat kvart i tre. Allt gick fel, hela dagen. Haft en konstant hög nivå av panódil i kroppen, glömde nässprayen hemma (och hann inte ens ner till apoteket för att köpa en till, då fattar ni vad mycket som fanns att göra när apoteket ligger någon minut bort!) så jag var tät i precis hela huvudet när jag kom hem.

Nu börjar det lätta. Imorgon tror jag att det blir bättre. Eller hoppas. Eller ber om lättnad.

Första...

På föräldramötet igår bestämdes enhälligt att alla barn som uttryckt sig galet i skolan skulle få ett samtal hem.

Idag fick vi första samtalet.... Lämpligt straff utdelas numer i hemmet, här blev det tvättvikning. Dom får gärna ringa varje dag....

Grrrr..

Kväll.

Förkylning sämre. Varför är det alltid så? Att det blir lite bättring mitt på dagen så hoppet om tillfrisknande tänds? För att sedan inse att jag är precis lika sjuk ikväll som i går vid samma tid.

Nu i med ipren i systemet och ladda näsan med nezeril och hoppas på sömn. Imorgon arbete. Tjoho... eller inte.

Fattar inte

Har nyss kommit från ett extra-inkallat föräldramöte. Barnes språkbruk till/mot varandra har gått över styr och personalen vill ha hjälp av oss föräldrar för att sätta upp riktilinjer för hur detta ska hanteras.

Ombedda av rektorn att minst en förälder från varje familj skulle närvara. Vi lejde Linn som barnvakt och åkte båda. Vi verkar vara unika som tycker att skolmiljön är viktig.

Nej, vi var inte själva, men otroligt många föräldrar kom inte. Jag blir bestört av sånt. I både J´s och L´s klass finns föräldrar som aldrig närvarat på ett enda föräldramöte, på alla år.

(Och nej, de är inte nerknarkade socialfall utan "helt vanliga människor")

Det är ju inte konstigt att barnen faller ur skolramarna när inte föräldrarna engagerar sig ett skit för vad som händer ca 30 timmar i veckan i barnens liv. Irriterande. Och skrämmande.

Allt

Utom solstol.

Upp, kaffe, tvätta, torka köksgolven, mocka, hovslagare, handling, måla altanen, fixa middag.

Mer hann jag inte men dagen tog slut ändå.

Nu: Föräldramöte (igen!) och kanske en stund i soffan efter det. Imorgon är det arbetsdag....

Måndag

Börjar som just en måndag.

Sovmorgon men pannan kokar. Bara att häva sig ur sängen.

Snorig som få, blåsor som gör ont i näsan och seg till tusen.

Kokar kaffe. Mjölken slut. SLUT! Finns inte grädde heller. Vanlijyoghurt känns fel att hälla i. Lika bra att gå och lägga sig igen, fast Lovis kommer nog ändå snart upp så jag vet inte om det är mödan värt att hasa mig uppför trappan igen.

Dricker mitt heta, för starka kaffe och tycker synd om mig själv istället.

Bild

Två i familjen är riktigt flitiga. Martin spikar och sågar för fullt och Julia hjälper till med målningen.Redan halvfärdig med projektet: Glasa-in-halva-altanen-på-framsidan. Mer har vi inte råd med i år men nu blir det iaf regntätt. Den bakre väggen (vita väggen med lite ljusinsläpp upptill) ska nästa år bytas ut mot skjutdörrar. Blir nog jättebra, utsikten åt det hållet är fantastisk.

Själv blir jag sjösvett vid minsta rörelse. Har pillat bort lite ogräs och försökt elda lite men det går inget vidare med något av det. Dags för dusch och arbete....


Snuvig

Ikväll blir det tungt att jobba.

Sovit som en kratta hela natten, snorig och eländig.

Sen är det svårare att åka hemifrån när solen skiner och stänga in sig på sjukan, det är lättare att åka tidigt på morognen och bli utsläppt.

Ska gå ut och njuta någon timme nu iaf. *Snörvel/host*


Uteliv

Nu har der börjat - ute livet.

Inte som förr, när ute betydde finstassen på och en tur på stadens krogar utan nu är ute kort och gott utomhus.

Julia och jag har fixat (städat) av lilla altanen vid stallet. Klippt bort förvildade rosor och sopat bort en vinters torv som följt med storstövlarna ut ur stallet. Blev riktigt prydligt.

Martin har idag städat insidan på min bil (Tack ♥) och börjat måla lite nytt piff på altanen, (bilder kommer en annan dag).

Linn har varit på skogsfika med sina vänner, har varit hemma och parkerat fyrhjulingen men dragit iväg på andra ute-äventyr. Lovis har lortat ner sig i grannens lerpölar och är lycklig i det stora hela nu när vi till slut gick in till lördagsgodiset.

Så jobbhelg till trots har jag fått riktigt mycket härlig vårsol under eftermiddagen. Det gillas!


Att hålla masken

Mitt jobb är kul. Ibland så kul att jag vill skratta högt. Olyckligtvis då ÅT någon av mina patienter. Det får man inte göra....

Idag på ronden satt jag och studerade vår rondande doktor under ett samtal med en patient. Sen fick jag titta bort. I golvet, på stålgrindar runt sängar, på ett fnas på mitt nagelband.

Det bubblade nästan över, särskilt om jag tittade på överläkarens ansträngningar att inte fullständigt bryta ut i ett garv som kunde rivit vår avdelning.

Kanske var hon klent begåvad den unga flicka vi pratade med (jag hoppas på det), eller så drev hon med oss. Men det är roligt när en vuxen kvinna tror att hon ska kunna strypa sig i ett halsband för att hon snurrar runt när hon sover. Ännu roligare blir det när den vuxna kvinnan säger:

- Jag får inte sova med halsband för min mamma!

Hehe, jag hoppas mina barn kommer lyda lika ordentligt - och lika länge!

Jäkla hosta

Vi har en liten procedur här hemma vissa kvällar. Jag borstar tänderna på Liten, tvättar och smörjer vintertorr hud. Klär på nattlinne och nattar tyst i trappan.
Sen ska jag vråla så grannarna hör:

-Martin, Lovis är försvunnen!

Då ilar Lovis på lätta fötter upp och rakt ner i säng, in under täcket (hur enkelt som helst, inte ett endaste prat om att vara uppe lite till) och gömmer sig.

Martin letar och letar, hittar henne till slut (hur klarar han det?!) och läser en saga.

Ikväll tyckte jag synd om Lovis. Hon var ordentligt gömd under täcket, Marin smög runt på övervåningen och så kommer denna hosta vi dragit på i över en vecka nu. Tror att även hon idag insåg att det inte var särskilt svårt att lista ut var hon var.

Barnatron fick sig en törn.....


Vår, ljuvliga vår!

Idag satte jag nästan på AC´n när jag lämnade jobbet. Fast jag beslöt mig för att njuta av en lite för varm bil. Fast rattmuffen slet jag ner, det är vår!

Väl hemma hittade jag en granne som klippte sina buskar. Vevade ner bilrutan och frågade om hon var törstig? Jovisst, så tio minuter senare satt vi i solen, på altanen och drack lite rött....

Nu tömmer vi fiskarnas damm och ska snart fylla den igen. Om några dagar ska jag släppa alla fyra i ute-havet igen. Praktiska små husdjur det där. Ta in dem kallt men frostfritt, strunta i dem hela långa vintern och sen väcka upp dom igen när det finns intresse.

Tänk om fler djur vore så lättvindliga att ha. (Ser Maja framför mig i skön sovande dvala hela vintern, ingen mockning, inga tidiga lediga mornar med väckarklockan i ottan.......)

Lovis har röjt runt i geggan och fått sin första avspolning med vattenslangen, (ett superlätt sätt att få galonisar rena innan de ens hinner in i hallen de små lortgrisarna =)), för äntligen har vattenledningarna ute tinat och kan användas!

Ljuvliga vår!

Ny bekantskap

Jag har haft ett gott förhållande till min tandläkare i över femton år.

Med nästan exakt regelbundenhet, 1½ års intervaller, har vi träffats. Han har tagit två bilder, tagit någon stålpinne och petat på varje tand, lovordat mina tänder, bett mig fortsätta så bra med tandtråden (som jag i panik inför att träffa honom dragit mellan tänderna sista veckan), klappat mig på axeln och sagt åt sin receptionist att kalla mig som vanligt.

Det brukade ta ca sju minuter, från att han hämtat mig i väntrummet tills jag stod utanför. Förra året jag var där sa han:
- Det är onödigt att vi ses så ofta du och jag, du ska få träffa vår tandhygenist istället. Det blir billigare för dig.

Jag hade aldrig varit hos en sådan i hela mitt liv. I tisdags var jag hos henne. En liten söt kvinna med små fina händer. Hela hennes väsen utstrålade försiktighet och varsamhet.

Men skenet bedrog. Hon drog på sig handskarna på ett sånt där olycksbådande, klatchande sätt och bad mig sitta ner....

Hon började lika mjukt som min tandläkare, med några kort. Petade på samma sätt med den där stålpinnen på alla tänder. Efter det var jag beredd att gå, men icke.

Det var då hon började! Hon letade, petade och skrapade. På tandhalsar, i tandköttet, överallt. Det ilade i hela kroppen ibland och jag var på väg ur stolen, bakvägen.
Flera gånger undrade jag om hon inte förstörde emaljen när hon raspade på det där viset. Hon log så fint mot mig och sa att nejdå, hon tog bara bort lite tandsten och en och annan kaffefläck.

Jahaja.

45 minuter senare stod jag åter på trottoaren, öm i precis hela munnen och det är jag än. Ska nog aldrig gå till henne mer.
Jag vill nog gå till min dyra, snälla, snabba tandläkare i stället, (fast hon också tyckte att jag hade fina och bra tänder även om jag inte trodde det så länge som hon härjade runt).

Har ni varit hos någon tandhygenist? Ska de verkligen göra ont?

           


Hennes oskyldiga vapen. Men ont gjorde det!


I like!

Åsa Larsson är en av mina favoriter, och inte skämmer hon ut sig i den här heller.

Mord, spänning och elände (hur mycket som helst), med bra personporträtt och bra språk. "Åsa Larssons böcker är som små mirakler" står det på framsidan och jag kan bara hålla med.

Fjärde boken om åklagare Martinsson, jag har läst de andra också med stor förtjusning. Hoppas på många fler!


Fungerar

Har provat flertalet piller på apoteket när vi har ont i halsen i familjen.

Igår köpte vi dessa och till min förvåning så fungerade de alldeles utmärkt!De stora har varit smårisiga flera dagar så det var ju inte så konstigt att även jag trillade in i förkylnings träsket igår.
Lovis har hostat hela natten så just nu är vi inte jätte-pigga här hemma. Hoppas det blåser över fort för jag har en jobbhelg framför mig. *Stön*

Hemma

En mycket bra resa blev det. Julia och Linn var väldigt imponerade av nationalmuseét till min stora glädje, de är redan inne på att vi ska tillbaka dit!
Kul tycker jag.Historien om Amor och Psyke berörde oss allihop. (Vi hade audioguide i öronen för att ha någon sam helst hint om vad det var vi såg) vi stod som statyer vi med och bara lyssnade om denna tragiska kärlekshistoria. Denna staty skildrar när Amor lämnar Psyke mitt i natten och han återvänder inte.

Vi var som sagt på detta museét, inte jättelänge men tjejerna fick själva bestämma takten. Innan vi gcik dit åt vi en mumsig lunch där alla fyra (min vän var med första timmarna) fick det de önskade. En asiatisk restaurang som serverade allt, suchi (stavning på denna rätt som jag INTE äter?!) friterad biff och kryddiga grytor, som buffé. Linn åt en hel del ris som pinnträning.
Gott som busen för en helt ok peng.

Efter alla tavlor följde några timmars spring i affärer. Tjejerna handlade lite smått och gott men jag höll mig lugn. Middag åt vi på något sorts fik, vi åt en makalöst god pasta där.
Sista timmen var vi så trötta i fötterna att vi satt på centralstation och fikade innan tåget hem gick - vi orkade inte gå en meter till!

Men det är ju så det ska vara. En mycket fin och bra dag med mina stora tjejer!

Dagen D

Nu åker vi!

Tjoho, äntligen blev det av, den (från min sida) länge tänkta resan till huvudstaden och nationalmuseum.

Vi ska umgås, äta gott och bara strosa runt. Sen tar vi ett ganskla sent tåg hem.

Tjej-dag. Härligt.

Ulliga och hur gulliga..?

Få gratisnöjen är så njutbara för stora och små som att besöka lamm. Små flask-lamm som bor i en tvättstuga. Det är bara ohämmad kärlek!!Lovis fick massa blöta pussar, och hon blev kär!Jag med....Så goa att snosa på att vi nästan behövde bli kroppsvisiterade innan vi åkte. Lovis tyckte absolut att vi "skulle ta med ett par stycken hem", de hade ju så många!
(I ladugården hade de trettio till, så många kan man av förklarliga skäl inte ha i en tvättstuga, där får bara flasklammen bo...)


Vridit och vänt

Klev ur sängen på vanligt sätt. Tagit ut hästarna och har provat allt möjligt, (mockat, burit lite vattenhinkar).

Och jo, ryggen är som vanligt!


Wiii! Slipper bekanta mig med yrkesgruppen naprapater. Tänker ta de pengarna och unna mig och mina stora flickor en god lunch i Stockholm imorgon, (för imorgon åker vi äntligen).

Nu törs jag se fram mot det när ryggen är som den ska igen.

Här händer det grejer!

Tungt medicinerad har jag dammsugat inför Ninas övernattning.

Tog hela nedervåningen när jag ändå var igång - jajamensan!

Nu snart kommer det hit en rörfirma, och nej, det är inte svart, varför han jobbar på en helg vet jag inte, han skulle komma imorgon och Martin tog semester för det..... Men så är det med små egenföretagare, de jobbar jämt.

Det jag tycker är bäst är ju att en röris kommer en dag före utsatt tid, det har ju aldrig hänt förut kan jag säga. Bådar gott inför ett ev framtida samarbete.

(Vi ska byta panna, kompletera med solpaneler för sommar varmvatten och ta bort expantionskärlet, få ett modernare tryckkärl på nedre botten istället för en risk med massa vatten på vinden som det är nu, samt installera nytt reningsverk).

Det är för att lista ut vad kalaset kommer att kosta han ska komma och kika idag, och lämnar säkert en inte så rolig offert frampå. Ska se till att vara välmedicinerad den dagen med....


Fast

Sitter fast.

I min kropp.

Har under vintern allt mer känt av min rygg, som aldrig brukar märkas. Har förklarat det hela med att jag är kall när jag går ut och gör förhållandevis tunga grejer i stallet.

De senaste dagarna har det eskalerat, i morse började även nacken skrika i vissa lägen. Hoho. Martin beskrev sitt senaste naprapat-möte för mig igår - vad skönt det var efteråt. Jag bara skakade i huvudet. Nä. Inte jag. Inte ett knä i min bröstkorg och höra braken när hon vänder ut och in på mig.

Men nu funderar jag på att sätta klockan imorgon bitti och få mig en tid. Helt seriöst.

Så här kan jag ju inte ha det. Har så ont att jag känner mig sömnig. Mentalt slut.

Den stora frågan är ju om jag törs gå till den där naprapaten. Som enligt Martin är en ganska liten, men dyngstark, tjej, som får allt att knaka till - och hamna rätt.

Borde inte

Jag borde väl inte vara bitter på vädret men det är jag.

De senaste två dagarnas kanon-vår-väder gjorde mig glad och piggelin. Och så vaknade jag upp till detta - snö - igen!

Men kan det aldrig ta slut?

Slappar-tid

En dag när vi smågrejat ute hela dagen lång. Rensat undan och pysslat i största allmänhet. Lovis var ute konstant mellan 10.30 - 18.30 (med avbrott för lunch).

Nu har vi avnjutit kvällsmat och Julia med kompis är på väg ut till hästarna. De får nog huvudbry inatt, hästarna. Det kommer för första gången på väldigt länge stå en gäst i den box som vanligtvis fungerar som förråd, (inte Julias kompis då utan Julias kompis islänning, den där stiliga).

Nu ska jag be Martin välja någon riktigt bra film som jag kan somna framför, i soffan med en filt....

Nedan lite vårkort:
Grodan har satt sig vid dammen och väntar på fiskarna....

De första krokusarna slog ut igår!Vi har haft en underbar himmel att titta på hela dagen....I brist på överflöd av blommor har Lovis luktat på en gerbera i tyg. Som legat ute hela vintern. Något luktade den säkert....(Samtliga av dagens bilder är tagna av Linn ♥)

Vårkänslor

En stilig valack, islänning, har dragit igång hormonerna på flickorna här hemma.

Efter att en lång stund ha pratat från stallet släpptes han i hagen brevid. Oj, oj, oj vilka fjollerier Maja och Havanna drog igång!

På två timmar har dom hamnat i något som liknar full brunst båda två (Havanna har aldrig haft en synlig brunst på tre år! Så ni förstår vad snygg han är...), det pips och de beter sig inte på något sätt som "fina flickor".
Mer som hyndor.

Jag vet sedan tidigare att Maja de närmaste dagarna kommer vara helt väck. Bara att hålla sig undan. Det går varken att rykta eller småkela med henne när hon brunstar. Hon blir både blind och döv och kliver bokstavligt talat på en om man står för nära.

Jag blir ledig ett par dagar således.....

Solsken!

Hörde flera bud igår om vad det skulle bli för väder idag.

Vaknade och hörde dropp från taket. Skit.

Fast det var ju helt ok, det var ju frosten som smälte i morgonsolen! Det kommer bli en dag ute, med pyssel och kaffe i solen.

Julia får hem en kompis (som har med sig en kompis till Havanna också), så de lär väl rida hela dagen. Måste komma ihåg att laga rejäl mat, sånt blir man hungrig av.

Nu ska det avnjutas mer kaffe.

Vår!

Det är årets första vårdag, så här på självaste påskafton! Jag och Linn har grejat och fixat i trädgården halva dagen och sen följde jag med Julia och Havanna på en underbar promenad.
Vattnet forsade fram i dikena och solen värmde skönt.

Jag och Lovis har sett årets första nässelfjäril och flugorna har fullkomligt invarderat uthusväggen, så nu är det bara för småfåglarna att komma och äta!

Jag älskar det här.... Det har äntligen blivit vår.


Flygtur


                           
Glad-Påsk på er allihop!

Idag far vi till Blåkulla (Nilsby) hela familjen, kommer åter imorgon.

 


Smaskens!

Helt suverän! Fruktsallad i liten burk, (en portion i varje). Perfekt att ha med till stranden, på utflykt, som panik-mellanmål eller som nu - till förmiddags fikat. Säljes i tre-pack, enkelt och bra. Vardagen är ju tillräckligt komplicerad som den är ändå ibland....

Lovis älskar de här, tar bara någon minut så är det slut. Har räddat humöret många gånger vid sjukdom mm då den givetvis inte är helt sockerfri. Men någon gång tycker jag att det är ok.

Man behöver bara ha en sked med sig, ingen konservöppnare, (den har sån där öppningskrok, life key eller vad det heter) så går det fint att äta direkt ur burken.

Även hemma tycker Lovis:Spadet är jättegott det med förstås ....


Trädgårds-lusta!

"Det som göms i snö...."

Har de senaste dagarna haft en otrolig lust att vårstäda i trädgården. Men det har regnat så jag har snällt suttit inne. Nu var det uppehåll!

Kan bara konstatera att det är för kallt än. Hälften av sånt som ska tas bort är fortfarande fastfruset i någon snödriva el dyl.

Vissna blommor är för blöta och kladdiga för att kännas helt ok att hantera. Sätter jag i knät för stöd blir jag inte bara blöt - iskylan från arktis sprider sig som en löpeld längs benet. *Suck*

Har iaf fått ner/bort de sista slingorna från julen (julen ska väl vara ända till påsk? Fast de har varit släckta länge, men fastfrusna!) forslat bort en halv julgran som låg precis vid entrén (kom upp i förrgår ur snön) samt plockat ljusstumpar och förflugna papperslappar från skatornas framfart i soppåsen.

Trist. Förra påsken eldade vi gräs och var ute och grejade hela helgen. Fast det som är gjort är väl iaf gjort. *Dubbelsuck*

Helg

Kaffe och Discodaggarna (tecknad film) på för hög volym från TV-rummet. I övrigt tyst hus. Alla sover, även gäst-barn.

*Gäsp*

Mer kaffe behövs. Drömde massor i den korta sovsessionen efter att jag gett hästarna frukost. Tappade bort barn och jag vet inte vad allt. Slitsamt var det ialla fall.

Aprilskämt...del 2

Systrar!

Julia vill skämta med Linn.

Till en oskyldig pojke i Linns klass skrev J ett SMS:

Glad påsk! =) Kram Linn ♥

Svaret kom ganska fort:

Detsamma! =)

Julia svarar då:

April, april!!! =D

Jag vet inte vem som blev värst drabbad av detta, Linn eller den unga, ännu oförstörda, pojken?

April, april!!!

Idag blev jag lurad. Brukar aldrig gå på de där, oftast plumpa försöken, att lura massorna.

Imorse när jag kom in på jobbet stod världens största skylt vid flexklockan:


Legionella finns på avdelningen, sätt på munskydd HÄR!


Under skylten stod ett bord som aldrig står där annars. på det en kartong med munskydd. Såg en av nattisarna glida förbi i korridoren med munskydd på.

Tog ordentligt på mig ett och började logga in mig i flexen. Febrilt funderande. Vad var det frågan om? Det är väl inte luftburet? Personen borde väl ändå ha fått ett isoleringsrum?

Då ramlade poletten ner, men det var ju försent. Alla som var tidiga/fortfarande kvar hade ju sett hur lättlurad jag var.

Men det bjuder jag på, det var riktigt bra lurat! Dom måtte haft en lugn natt som kunnat tänka så bra, hahaha!


Lov...!

Knappt är den ena långledigheten avslutad förrän nästa tar vid. Helt okey för mig, klagar inte!

Nu: övernattning med en styck flickkompis för Linn, Lovis hoppade ur bilen redan hos grannpojken, Martin dammsuger, jag (bloggar) kokar ägg till middagen, Julia är ute och rider.

Bra start!

RSS 2.0