Har inte plats!


Jag är emot barnbord. Tycker inte att det gör något att sitta mixat stor och liten vid bordet, tror barnen har både nytta och ffa glädje av gemenskapen. Jag tycker det är mysigt iaf.

Men inser idag att det är praktiskt omöjligt. Det går inte att få till. Jag kan inte ha 21 sittande samtidigt i köket. Men det får bli skiftgång med maten, finns ingen annan lösning.

Men vi är tacksamma ändå att vi har så många goa fina vänner som vill vara med just oss på årets sista dag!

2010

Sista dagen på året. Vad har hänt, vad har vi gjort? Spontana tanken - ingenting särskilt.

Börjar väl med barnen:

Julia har lämnat småskolan och börjat på högstadiet. Var nog det största som hände henne i år. Till min stora lycka trivs hon väldigt bra, har funnit sig väl tillrätta och fått många nya kompisar. Mobbingskräcken sitter säkert i alla föräldrahjärtan men än en gång helt omotiverad rädsla.

Hon artar sig fint - stora flickan vår.

Linn har nog mest ett sånt där mellanår. Sådana man har ibland. Väntar mycket på att få komma ner till storasystern i Kil.
Men hon börjat musikskolan och köpt sig en egen gitarr medan hon väntar. Spelar flitigt men med stängd dörr så jag har inte fått höra någonting. Tänk om hon kliver ut som Janne Schaffer till våren?!

För båda de stora är det kompisar som gäller, helst dygnet runt.

Lovis väntar också på nästa steg i livet, hon vill börja skolan. Och tiden går fort, till hösten är det hennes tur!
Två tänder har ramlat ut, hon kan nästan simma och dyker små stunder så fort hon är i närheten av vatten. Vild i själen och hjärtat den flickan. Naturbarn har fått ett ansikte.

Martin har bytt arbetsuppgifter och fått nya arbetskamrater. Slitit hårt och kommer slita hårdare under 2011 som jag förstår. Vet faktiskt inte så mycket om det, visst ointresse finns från mitt håll ....

Jag för min del har inte lust att varken byta jobb eller läsa så jag jobbar vidare där jag är och trivs bra med det. Har ingen ambition alls just nu.

Rom och Budapest har fått besök av mig och Martin. Rom vill jag gärna åka tillbaka till, så fantastiskt fin stad!

Familjesemestern i år blev på västkusten, vår vanliga favoritcamping. Dessvärre blev det aldrig något toppenväder så vi vände hem tidigare än planerat.

Renoveringsmässigt fick vi oplanerat nytt innertak i köket. En vattenskada som kunde gått illa men som ändå var vänlig nog att hålla sig bara i taket.
Ny panna och solpaneler har kommit till, solpanelerna hann vi inte utvärdera innan hösten var här men det blir säkert bra.

Vi sålde hästarna. En process som sträckte sig över hela sommaren och hösten. Nu känns dett bara bra och alldeles lugnt i hjärtat.
Julia åker till kompisar och myser i stallet när hon blir lite hästsjuk och är mycket nöjd med det, hon tycker det räcker.

Vi såg oss i spegeln Martin och jag och insåg att det är härligt att må bra men om vi skulle fortsätta må bra behövde det tas ett tag mot extrakilon som smugit sig på. Tillsammans tappade vi närmare 20 kilo på 5 månader. Snyggare är vi kanske inte men kläderna sitter bra igen!

Vänner har gift sig, fått barn och glädjande besked om kommande barn under 2011 har vi fått. Martin och jag blev faddrar åt lilla Ylva, en uppgift och ett förtroende som värmer gott i hjärtat.

Säkert har jag glömt massor men i stora drag är detta nog vårt 2010. Inför 2011 har jag heller inga stora planer vilket jag tolkar som att jag faktiskt trivs mycket bra med livet som det är.

Jag är lycklig och har allt jag en gång velat ha:
En fantastisk man, tre friska fina, högt älskade flickor, arbete, bostad och även om jag inte är rik så saknar vi iallafall skulder hos kronofogden!

Så inför 2011 är nog min önskan att allt ska få vara som det är. Inte så illa det heller!

Förberedelser

Skenet bedrar, paprika-soppan har en märklig färg men när den vilat i munnen kom en Mmmmm....-känsla!Jag har jagat tomtar hela förmiddagen, de med röd luva. Imorgon ska det inte finnas något rött här hemma, bara vitt och silver. Så gruppen jag fick av svägerskan på julafton ser nu ut så här:Lovar och försäkrar att duken är borta före läggdax.

Arrangerat små minigrupper att ha på bordet också, jag blir flitig när jag är barnledig!Bra bilder va? Lånade Julias kamera, men säg ingenting!

Praktisk dag

Har egentligen inte så mycket att göra idag men behöver ha koll på logistiken.

Barn ska åka slalom, ("bara" -14 grader nu på morgonen),  något extra barn ska visst med, gäller att minnas vilket. Martin ska in och jobba någon halvtimme, mat ska handlas och förberedas.
Tunnan ska börja fyllas och värmen slås på i gäststugan.

Så bör jag komma ihåg att hämta barn i backen i eftermiddag. Så nu gäller det att lägga upp en smart resplan för dan.

En bra dag

Sovmorgon, ingen stress eller måsten inplanerat.

Besök av broder med familj, fick alla lås inomhus utbytta då svägerskan lyckades bli inlåst i badrummet. Det är något med den dörren och den familjen, Lilla Mio blev inlåst där helt själv när han var dryga ett år, var mer orolig då....

Efter massor av kaffe, pannkakor och div småprat for de hem. Jag slappade på soffan en stund innan vi drog ner till byns pizzeria och lät dem laga middag till oss.

Efter denna inte så nyttiga mat tittade vi till svärföräldrarna över en snabbkaffe och har nu åter landat i soffan. En härligt nyttig dag, för vi behöver lära oss ta det lugnt hos oss. Imorgon gör jag säkert något "vettigt" igen.

Ny utmaning

I år ska jag prova att förvara min amaryllis-lök till nästa år. Sökt runt lite på nätet och det verkar ju inte vara kärnfysiks-svårt att klara av det.

Min ena lök fick nämligen tre stora stänglar och har varit makalöst vacker nästan hela december. Ett A-exemplar således. Den måste överleva!
(Den andra däremot har inte slagit ut än och beter sig därmed som mina amaryllisar brukar göra, vi får se om "den rycker upp sig", då kanske den får stanna den med)Inte min men min var lika fin!


Otur

Verkligen bittert. Tjejerna har pratat ihop sig med ett gäng kompisar och hade tänkt åka slalom hela dagen.

-22 grader ute. Klart de blir grymt besvikna. Nu när vi ett hopp att det ska bli lite bättre frampå dagen, kanske några eftermiddagsåk kan bli av?

I hamn

Sena läsare, var inte oroliga. Jag är tryggt hemma igen!

Tog mig en löpartur till och med från grannens dörr till min för att inte frysa ihjäl, nyårsnatten närmar sig - som alltid svinkall.

Men det är stjärnklart och hur vackert som helst ute, det lilla jag hann se, för jag sprang hem som sagt.

Trotsa grundlagarna

Trött som en tok  (se inlägget före) men vägrar låta kvällen gå till spillo.

Har gått på långa jullovet och så bjöd grannen upp mig på glögg-tömning! Japp, I´m in!

Så godnatt med er där ute, nu ska jag vimla 150 meter norröver och sedan vingla lika många meter hem lite senare!
Jag tar med mig mina två liter så, hehehe..

Kul med barn?

Inatt var Lovis vaken i flera timmar. Vi försökte (trodde och hoppades) att få henne att somna om i vår säng men icke.
Som en mask låg hon där och vred sig, och helt olikt en mask sjöng hon ibland och låg och viskade (vilket lät som megafontjut i vårt i övrigt tysta hus) i nästan tre timmar.

Hon sov som en stock när jag likt en död släpade mig ur sängen 5.20. Var så dax då liksom. 

Vi har kommit ifrån det här med vaknätter! Blivit bortskämda. Lever en behaglig tillvaro med stora barn. Blir det repris i natt emigrerar jag till gäststugan!

Nu rullar det på

"En i taget pojkar, sa pigan som ramlade under kon och fick en smäll i huvudet...."

Har nu klarat julhelgen så nu rúllas bollen iväg inför nyår. Riktigt lat är jag i år, alla gäster får ta med färdiglagad mat. Grovplaneringen är gjord, resten gör mina perfekta gäster. (Det gäller att omge sig med bra folk, det tjänar man verkligen på i längden!).
De har olika färdigheter (ännu ett plus) så de har fått olika sysslor. De har även sina svagheter (som jag är medveten om) och har därmed kunnat styra undan högst troliga katastrofer från början.....

Vilket i stora drag innebär att jag som inte äter socker inte kommer befatta mig med efterrätten, tror det blir godast så. Alla vill inte ha kesoplättar med osockrade bär på nyårsafton... Överlämnar det till den av gästerna som jag vet bakar gudomliga kakor (varför krångla till det?)
Gästen som vid ett tillfälle dekorerade en cheesecake med ärtor och morötter fick godis (hon är proffs på smågodis) och färdig potatisgratäng på sin lista osv....

Ingen kommer behöva slava för mycket i köket men alla kommer säkert bli mätta och glada och nöjda. Vilket är det viktigaste!

Lite pinsamt

Men helt sant.

Det var lite skönt att gå till jobbet idag. Och att jobba imorgon.

Detta betyder välbehövlig vila från alkohol. Även om det inte varit mycket så har det varit något litet, minst en glögg, vareviga dag.

Måste ju vila upp systemet lite innan nyårsnatten. Eller det kanske är fel taktik? Kanske gäller det att "träna sig iform" där med?

Äh, jag klarar nog tolvslaget iaf.

Hur som helst, känns skönt med ett par riktiga vardagar. Matlåda, arbetskamrater, dagishämtning. Fast det kanske jag bara tycker för att jag vet att jag sen är ledig i drygt en vecka? WIIII!

Annorlunda

Martin har öppnat sin julklapp på riktigt, Morbergs kokbok.

Han började sin gourmet-karriär med att göra Creme Brulé, blev riktigt gott men vi ska göra vissa justeringar.

Lovis vägrade däremot att smaka. Tror hon reagerade på "dallret".

Jag trugade, lockade och pockade för att få henne att smaka bara lite på detta goda.

Till slut stirrade hon vilt på mig och utbrast:

- NEJ! Och man får faktiskt inte tvinga folk!

(Nä, men ät dina flingor då för sjutton!)Fanns mycket att bli sugen på i den här boken. Jag väntar med stor spänning på den dagen Martin ska göra revbensspjällen. Tänkte på de vi åt i Budapest när jag såg bilden och har västa cravings - vill ha dom NU!!!!


Plötsligt händer det.

Jag har fyndat massor på rean. Jag. Jag hittar aldrig något annars men hade nu med mig underkläder, en top, en kjol och ett par leggins med mig hem.

Martin fyndade rakapparat, skor och byxor och Julia och Linn har äntligen köpt sig varsin systemkamera. Julia var så lycklig att hon grät när de gick ut ur affären....
 
Jag fick även med mig två böcker från ICA så efter maten blir det nog lite vila under filten!

REA

Hmmm

Idag ska jag till Bergviks köpcenter. På mellandagsrea.

Känner lite så här:

Ok, de stora tjejerna har aldrig varit på mellandagsrea (för att deras mor unviker sånt spektakel så långt det är möjligt). Om vi åker i år kommer jag säkert slippa i 6-7 år tills Lovis vill iväg, för de kommer nog inse att det inte är någogon fröjd!

Så jag bjuder på detta. Tänker i förlängningen att eftersom jag inta ska ha något så kan jag sitta i Rondellen (Cafét) med en kaffekopp och kanske därigenom unvika en hel del av hysterin.

Ojojoj, förbereder mig med massa kaffe.

Bebis-tokig

Vår katt Figaro är nöjd ikväll. Han har fått gosa med bebis, nästan nyföding.

Han är sjukligt förtjust i bebisar vår misse. Snabbt som sjutton hoppade han upp i knät på pappa J och la sig nära, nära bebis E.
Och spann som besatt.

När Lovis var liten låg han i mitt knä, liksom utanför Lovis och slickade henne på huvudet när jag ammade. Och la sig nära henne i sängen och bara myste.
Kommer någon hit och ställer en barnvagn utanför lägger han sig på sekunden däri. Han verkar älska lukten av bebisar, helt oförstående att ingen vill ha katthår i insatsen.
Han vill bara väl.


Lättja

Inget dagsverke gjort idag.

Bara stor slapphet. Nya filten har testats, tyvärr i kombination med en dålig bok. Ska köpa mig nya böcker imorgon, tomten glömde ge mig det (fast jag fick andra massa bra saker så det gör inget, tror att tomten kanske inte riktigt orkar hålla ordning på vad jag läst så han överlåter det till mig själv).

Haft ett gäng vänner här under kvällen, stora och små. Vin och rester. Tyvärr fick resterna än en gång packas in i kylen. De tar visst aldrig slut!

Imorgon får det bli pizza. Se jag en prinskorv till så kommer jag tappa aptiten för all framtid.

Julafton

Var precis så som den skulle. För mycket mat, för många paket, lyckliga barn som var uppe så länge att de till sist stupade i sängen.

Stugan full i härliga släktingar, ett virrvarr av röster, levande ljus och skratt.

Garv!

Årets störata överraskning från tomten var en Big Feet pyjamas. Tomten gav inte bara mig en, vi fick en varsin (inte Lovis). Vi ser ut som fyra jättebebisar!

Vi skrattade så tårarna rann när jag drog på mig min under julklappsöppningen igår kväll.På Martins finns det dessutom en lucka i rumpan - den slapp jag!

Volym!

Pausinlägg. Allt är lugnt, allt är klart. Linda, så här blev resultatet idag!


Julafton

Min stund. Har tassat upp redan. Alla sover. Tänt ett ljus och druckit kaffe i lugn och ro. Sänt tankar till de som inte är med oss längre.

Snart börjar julfirandet. Ska bli härligt att se barnens ögon denna julmorgon. Tomten måste ha gått flera vändor genom skorstenen för det är mycket under granen i år!
Vi blir många personer ikväll så för att inte fullständigt kaos ska bryta ut öppnas merparten av klapparna på morgonen i år.

Ha en underbar jul alla där ute! Det ska vi ha!


Uppesittar-mys

Något är fel - väldigt fel. Eller, egentligen är det väl rätt, men vi har inget kvar att göra inför dagen D.

Så vi myser och har det bra. Går runt i fleecetrröjor och goa tofflor. Tar en smutt vin.

Dammade av vårt gamla Alfapet. Martin och jag spelade väldigt mycket förr. Ändlösa sommarkvällar, med två små sovande barn, satt vi på altanen och drog parti efter parti.

Jag förlorade ikväll. Har inget minne av att Martin brukade vinna över mig. Efer att han petat dit synål, faxar och lite andra höga bokstäver på rätt rutor kontrade jag med tönt. Det räckte inte. Men jag får väl stå ut. Det är ju jul!

Nu är godiset på väg fram, sen ska vi knö ner oss i soffan och se film. Allihop. Jag älskar jul. Och på lördag ska jag spöa Martin i Alfapet. Återupprätta ordningen.


Så kan det gå

Ikväll blir det taco-paj utan ost.

Julosten stod inte på min lapp (men på svärmors) så jag glömde liksom helt bort att handla för "det vanliga livet som inte har med julafton att göra".

För: Jag hugger hellre av mig högerhanden än beger mig till en mataffär idag.

Däremot strosade jag och barnen runt lite på Plantagen förrut. Fyndade en stor röd ren (50% på alla julprydnader!), en fin grå, glansig dyna till Linns skrivbordsstol (39 kr), en liten vit ljuslykta skulle Lovis nödvändigt äga (gick nästan i sönder på väg hem i bilen, glas och barn = bad combination) och små söta prismor (Julia gillar blingbling).
Vi var i princip ensamna där. På Bergviks parkering såg det värre ut. Folk är galna som beger sig dit en dag som denna!

Stora mysdagen

Dan före doppare-dan.

Har allt under kontroll (som jag tror, om jag glömt något hoppas jag att det inte rör sig om något som måste handlas! Alternativt att jag inte kommer på det alls).
Myser nu i köket med kaffekopp och julradio.

Om en liten stund ska vi göra oss fina och åka till min mormor och äta frukost. Hennes risgrynsgröt är godast på jorden.
Hon har passerat 90-strecket så det var lite oroligt jag la fram förfrågan om att få tigga till mig gröt idag. Men vi var absolut välkomna, och gröt skulle hon självklart koka till oss!

Hur kommer det sig att de äldre kan göra vissa maträtter så de blir magiska? Min gröt är jättegod men inte som mormors. Fast jag sett henne koka den hundra gånger och gör precis som hon, så blir den inte lik.

Skitsamma! Idag ska vi njuta av gröten, flickorna och jag, Martin jobbar....Varning?!

Nu är det tant-varning här hemma. Alla i familjen gjorde stora ögon när jag klev ut ut badrummet.

Jag har nämligen köpt hårrullar. Och nu har jag rullat håret!

Tycker det är roligt med lite lockar i håret. Mitt hår är ju naturligt absolut spikrakt. Däremot tror jag inte mina tunna, fjuniga hårstrån är så värst nöjda med att jag krokar till dom med värme varje dag så nu ska jag testa det här.

Så nu är jag tant.När jag ändå är igång, har ju en frisör som läser här:
Är det skonsammare med kardborrerulle än värme? (Plattång)


Sista handen

.. är lagd. Nu är det jul hos Johansson´s!Linn trasslar ut julbelysningen, tradition.Lovis har fått polkagrisstänger att ha i granen, lycklig. Ny tradition?Granen lutar från början, tradition. Ny plats i år. När välter den?Amaryllisen slog ut i god tid förel jul. Hoppas den håller två dagar till....Tomtar på skåpet. Mor i huset har snart tomtar på loftet....Tomtar på spiskåpan. Ny tradition.

Nu gråter ett litet barn, allt är fel, fult och tråkigt i hennes liv. Och så är det ju jädrigt långt till julafton!

Ny dag

Isande kall -25!

Just nu känns det utomordentligt bra att stallet är tomt, det försäkrar jag ännu en gång.

Idag blir det sista racet inför den här julen. Städning, tvättning, handling idag. Ikväll ska stora julmyset infinna sig, då ska vi klä gran, lyssna på julmusik (Lovis avskyr julmusik men i kväll får hon tugga i sig det ändå).

Barnens övnattning blev inte så lyckad. Samtliga for hem efter att en av grabbarna kräkts (!). Hoppas den kräkningen var ren godis-avstötning, annars ligger vi pyrt till med 48-timmars regler och julafton.

Lite pinsamt känns det idag dock. Linn kom in till oss vid 23 tiden och berättade att A kräkts. Att hans pappa var på väg.
-Jaha, vad trist, men bra att dom kommer och hämtar, mumlade jag och somnade om. Helt död. Somnade i soffan igår och det händer aldrig i princip.
Martin gick heller inte upp för att se om gossen behövde hjälp.

I tidig morgonstund var jag uppe och hörde andetag i Linns rum. Märkligt nog var hon kontaktbar och redig i huvudet kl 4.50 på morgonen. Hon berättade att de andra vännerna flytt fältet, för att förhindra yterligare chanser till smittspridning.
Smart av barnen men jag tycker att jag borde klivit ur sängen och hjälpt dom en smula. Kanske pratat med en och annan förälder... Pinsamt.

Men nu vet jag ju att de kan ordna massor på egen hand!

Kortslutning?

Det är ju inte så vanligt det här, att vara utan ström. Har varit ute på Fortums sida och vi ska ha fått srömmen tillbaka ca 23.00, tack, men då har jag redan missat Ernst jul och Morden i Sandhamn....

Nåväl, det var inte det jag tänkte på utan det här att inte ha ström. Flera gånger har jag för någon sekund funderat på att hämta kupévärmaren i garaget, dra en skarvsladd från annat uttag, se en film, lyssna på radio, ta lite strykning etc. Vilket inte går.

Men nyss kom jag på:

Baginboxen fungerar trots strömavbrott!

Martin ska nu värma glögg i en gryta på järnet i öppna spisen. Vi ger inte upp, det ska gå det här!

Oj

Nu blir jag lite orolig. Strömmen har varit borta i snart en halvtimme. Hela bygden är svart, så det är knappast våra säkringar som spökar.

Ute visar termometern på - 22 grader. Jag har tänt i öppna spisen men den värmer inte mycket. I vedspisen i köket finns ett fågelbo så  där går det inte att elda alls.

Vill helst inte att vattenvärme-ledningarna fryser, som ni säkert förstår, och det går fort när cirkulationspumpen inte går.

Inte alls som jag tänkt mig det här. Visst är det mysigt med 50 värmeljus utställda men jag oroar mig för natten. I lördags hade vi två strömavbrott men de var på knappa fem minuter`, vad har hänt nu?

Bakar STOR kaka!

Man kan köra slut på sig själv helt frivilligt. Bakar nu en mycket god kaka att ha på julafton.

Vad sägs om att den innehåller:

450 g smör
7½ dl socker
3 dl grädde

...och lite annat jox för att hålla ihop den men ni förstår ju att en kaka med de ingredienserna blir god va?!

Skit-dag

Försov mig imorse. Händer en gång vart tredje år, alltid lika frustrerande och irriterande.

Haft en genomdålig dag på jobbet, känts som om jag stått i lim. Trasiga infarter, saknade tabletter, trasiga tår, problem med utförsel av nödvändig art, sen rond. Blev aldrig klar. Ingen patient var direkt dålig men det var hela tiden nåt som jag behövdes för.
Till slut knöt jag ihop påsen och lämnade över den till min efterföljande kollega....

OCH GICK PÅ JULLEDIGHET! YES! Där satt den, så dagen slutar utomordentligt bra

VIP-gäst

Väljer att se det så. Man kan använda uttrycket snyltgäst men det låter ju inte så trevligt.

Den här julavslutningen var för musikklassens familjer.

Hoppsan. Min flicka går i bild, så var det ja. Fast nu för tiden får vi ingen skriflig information hemskickad. Flickebarnet ska själv informera oss om vad som händer i skolan. Och nu sa hon att vi var välkomna på julshow i skolans aula. Då gick ju vi dit, förstås.
Nu var ju detta väldigt trevligt och mysigt på alla sätt och vis! Dom är så unga och redan så duktiga, det kommer finnas underlag till Idol i evigheter.  

Eftersom flera av Julias vänner går i musikklassen så börjar jag allt mer se det som att vi var där som vänner. Flera av de där tjejerna har ju trots allt varit övernattande gäster här sedan de var ca 7 år.

Så om ingen sparkar ut mig tänker jag faktiskt göra om det nästa år igen. Kolla utvecklingen, se om de lär sig något.

För bildklassen gör ingen julavslutning. Så jag tänker snylta på mina barns kompisars avslutningar. Fast som särskilt inbjuden då.

Full fart!

Tjoho, tur att jag kan vara flexibel. Julavslutningen på Julias skola är ikväll, budet har i ett par veckor varit imorgon.

Så nu - dax att hasta iväg!

Planering, planering, planering

Mmmm. Sorterat julklappar. I år blir det många på morgonen, vi blir så pass många på kvällen att julklappsutdelningen kan ta hela natten annars. Dax att sortera ut vilka som ska fram när.

Böjat värma gäststugan. På tisdag sover fyra glada barn där ute, julmys med klappbyte och film långt in på sena natten, jullovet kan börja!

Uppdelningen på julmaten är helt klar. Dubelcheckat med svärmor - jo, hon tror vi blir mätta och att antalet olika maträtter räcker till. För hur mycket orkar man, egentligen?

På onsdag kväll planerar jag att tvinga min man att följa med mig och handla, de stora ska få passa den lilla - detta för att öka chanserna att få allt på listan, första handlingen. Så inte dillen eller russinen glöms bort i affären och vi upptäcker att vi istället har fått med tacos och sugrör i roliga färger.

Måste nu hitta ett par luckor till:

Mormor: vill verkligen dit före jul med det obligatoriska, tandvänliga, hemlagade julgodiset, (lite över 90 år, riskerar inte hennes tänder=))
Mamma: Ska dit och hämta stora julklappar, måste absolut göras före julafton.

Och så är det julstädningen och julkonserten i skolan, arbete, klä julgran och.....

Fjärde advent

Jobb, jobb och jobb. Bah.

Två dagar kvar till långa julledigheten. (Fast jag ska in och jobba två pass lite mitt i, men de räknas inte, mentalt kommer jag inte var där då, bara fysiskt).

Nu ska jag få igång drönarna här hemma, hört att de ska jobba hårt för drottningen (borde vara jag!). Barnen ska bums vika in sin tvätt, Martin ska få gå ut i snön och leta efter vattenslangen som ligger någonstans under snön. Vi vet ungefär var.... Måste ha den så vi kan fylla badtunnan till julafton. Den måste bara tinas upp i några dagar först!

När Martin fått fatt i slangen ska han få montera upp sitt fynd, en Toffelpåse i hallen. Till frusna gäster. Lovis har provgått alla fem paren, oavsett färg och storlek och hon är nöjd med allihop.Sån här har han köpt. Ni vet, Flest prylar när man dör......

Annars känns det som allt är hyfsat planerat och klart inför julen. Känns ändå som jag missat någon stor och viktig grej men kan inte för mitt liv komma på vad det är.
Det visar sig den 23:e. Då märker jag väl vad det är jag inte minns nu.

Lugn och ro

Kära hjärtanes, vad har hänt här på jobbet då? Är borta en kväll och tempot från helvetet har svängt och blivit rena mysstunden.

Hoho, nu ska jag ta en kollega i armen och spana in finalen av Robinson. Det kommer garanterat få igång ringsignaler från både larm och telefonsamtal från inläggande doktorer.

För det är som hemma. När det märks att jag slappnat av - det är då alla behöver mig till något.

Ny hobby?

Nu har Martin gått med i en vinklubb på nätet.

Helt laglig införsel, massor av skatter men billigt (?) ändå.

Nu ska vi lära oss detta med viner, har nu helt planlöst skickat efter tio flaskor. Till sommaren ska vi ta itu med vår lilla fjärdedels källare och göra om den till vinkällare, en dröm vi haft många år.

Är inte det lyxigt? Att ha en egen vinkällare!

Det stora smolket i bägaren är väl att vi bara kommer ha råd att ställa in tysköl och baginboxar....


Lördags-morgon

Kaffe, kaffe, kaffe.

Kallt ute, tvättmaskinen mumlar och går.

Innebandy för några, jobb för somliga. Andra kan slappa hela dagen.

Olika faller ödets lotter.

Illa.

Herregud vad chokladaskarna hopar sig här hemma. Martin kommer släpandes på den ena efter den andra.
- När ska vi äta dom? Vi äter inte alls och barnen pallar ju inte med allt detta!, utbrast jag förrut.

- Jo, men den här är fin, den kan vi ge bort till någon. Fast det är klart. Vi går ju aldrig bort.

Så nu vet ni. Har ni chokladbrist - bjud hem Martin (och gärna mig oxå) så kommer det hem en chokladask lika säkert som Amen i kyrkan.


Helg

Men jag ska jobba.

Fast jag har gjort dag idag och gör kväll imorgon så lite vin ska väl kunna slinka ner. Och kanske en liten glögg.

Grannarna har köpt ny soffa som ska bäras in under kvällen så det måste givetvis firas =)

Kvittens

- Jävla snö! Förbannade jävla vinter! Fitt-Sverige, jag hatar den jävla snön, grisblåsten och hela förbannade vinterhelvetet!!!

Så lät det när min vackra, väna dotter öppnade ytterdörren. Nu är jag het säker på att hon inte är någon bort-byting. Det är min flicka, helt säkert!

Mera jul!

Vissa traditioner måste bevaras. Ända sedan barnen har fått eget rum har de haft en egen liten julgrupp, med en hyacint i, idé stulen från svärmor  som gjorde så till Martin och hans bror. Nu är krukorna redo, de får välja själva när de kommer hem.

Julskinkan igår kväll var underbar. Mums. Om någon tycker griljeringen ser märklig ut så är den det. Det är sesamfrö ist för  ströbröd. (Kolhydraterna ni vet). Men smaken är det ingen märkbar skillnad på.

Det går så bra allt just nu, tror jag kommer hinna allt före jul. Ikväll blir det köttbullsrullande och snickerskakebak.Vinter-renovering

Har just varit ute och räddat snögubben. Huvudet lutade oroväckande mycket.

Men nu fanns det lite kramsnö så nu står han sig nog ett bra tag, han är stor, vår gubbe.

I eftermiddag planerar jag och Lovis att göra massa snölyktor inför julafton. Skojigt!

Mörker

Klockan är åtta och det är nattsvart ute. Anar att det är mulet.

Termometern visar ynkliga 2 minusgrader idag men jag hör hur det blåser. Kanske inte går att vara ute någon längre stund i dag heller.

Sakmar mina promenader, saknar min trädgård saknar lite sol som värmer.....

Pyssel och mek.

Ja, då är vi lite mer redo för tomten och hans påhitt.

Jag och Lovis har julstädat och pyntat hennes rum. Lovis fick en riktigt bra sjuk-uppgift:

Lägga alla sina pussel för att sortera dom. De låg huller om buller i en låda, utan kartong.

Tog sin tid, nu två timmar senare kan vi konstatera ett Ylva har fyra pussel här när hon besöker oss och tre kunde slängas då det fattades bitar.

Ordning och reda i den lådan. Nu återstår si så där 500 lådor till. Men inte idag. Troligen inte imorgon heller. Men nån dag!

Traditions-brytare

Ingen tomte står där den brukar. Ca 1/3 får inte komma fram, de är "fel". Tomtar med röd luva får stå i köket, de övriga i vardagsrum och badrum , dvs grå och vita tomtar (vad barnen gör i sina rum lägger jag mig inte i).

Undrar om barnen får men för livet. Eller kan det bli så att de inte märker det alls? Älskar den här modellen just nu. Fick en grå tomtemor av Linn förra året, står väl synlig i vardagsrummet!


Surt

Slog mig just att om jag vetat det jag vet nu, hade gårdagen blivit annorlunda.

Då hade jag druckit massa gott vin till det goda julbordet. Tvingat Martin att hämta mig istället för att dricka vatten och supertöntigt åka hem, körandes egen bil, innan kalaset börjat.

Fast jag har ett huvud som är okey idag och pengarna kvar i plånboken så visst, det var väl bara en eventuell sovmorgon som stoppades av oplanerad sjukdom.

Jisses, nu mumlar hon något om illamående!

VAB!

Så sent som igår lovordade jag min yngsta dotters utmärkta hälsa. Inte en sjukdag på hela hösten.

Sånt ska man inte säga högt för efter en och en halv timmes arbete gick larmet. Gråtande flicka med ont i örat.

Så är det med det. Men jag kom ju upp i tid imorse....

Tisdag

Kaffe.

Blir en dag med mycket att hålla i huvudet tror jag. Iite julklapphandling där jag måste komma ihåg 5 st batterier till Lovis Luciakrona. De har sitt tåg idag till min stora irritation.
Men batterierna måste kommas ihåg. Undrar hur.

Jag ska på julbord med jobbet ikväll och det kommer kännas lite stressigt att se på lilla tandlösa Lucian före men det går, det måste gå.

I övrigt inget nytt under solen. Eller under molnen om ni så vill.

Första julgodiset!

Provsmakat av tre barn - MVG blev betyget på både kola och knäck!Några bitar var för provsmakning - resten in i frysen.
Kanske inte hinner göra mer, vem vet. Vi kan bryta benen,  bli strömlösa eller vad som helst.


Gluggen

Hoppsan, nu är gluggen dubbelt så bred! Andra tanden ramlade ut precis före lunch. Lyckan har inga gränser hos Liten.

Nu är kameran hemma igen så varsågoda:Det är inte bara jul, ska slanta ut för tänder också =)


Min fina!Det fanns stjärngossar, pepparkaksgubbar och tomtar oxå....Min finaste Lucia ♥

Nu har vi fikat i evigheter, hembakade lussebullar och pepparkakor (i skolan).
Det är juletid, verkligen.


Snart

Linn är iväg till skolan. Hon väckte mig i ottan och alla korkskruvar är gjorda, sötast i hela världen är hon.

Nu sticker vi snart, Lovisen och jag. Och jag lovar att ta kort så ni får se hur fin lucian i skolan är i år!

Jag är stolt och glad över att ha en dotter om blivit vald till skolans lucia. Själv var jag inte tillräckligt söt för att bli vald. Tur att naturen muterar och gör sina nycker. Eller är det Martins gener som åstadkommit dessa söta flickor som vi har?

Klapptips

Länge sedan nu, som det kom boktips, kör därför inte mindre än två ikväll.

Leif GW Perssons Den döende dektektiven var suverän. Märkligt nog den första jag läst av honom!


En annan uppstickare är Hammarbyserien. Jag har läst de första tre och det verkar som att det finns en tanke på en fjärde.Börjar med Pepparkakshuset, sen Mamma, pappa, barn. Sista hittills är då Vyssanlull.

Självklart är det mord och elände! Det ä mumma det...

Så kniper fantasin och ni har någon mordälskande kvar på klapplistan är det bara att slå till. Säkra kort, garanterat. Fast de bör ju då gilla blod och det där som hör till.

Inte bra

Trots LCHF äter Martin och jag finncrisp. Jag har tilldelat mig själv två skivor om dagen.

Idag köpte jag dessa, de var inte bra. Kummin eller vad det var, är heller inte goda, original är bäst. Japp, så är det.


Utvärdering

Allt man gör ska utvärderas, har jag lärt mig på jobbet. Mätbara resultat räknas och skattas högst.

Så. Har nu kört LCHF i ganska precis sex månader. Har gått otroligt lätt efter de första två veckornas avgiftning från socker.

Resultaten?

Tappat 10 kg, vilket i praktiken betyder att mina gamla brallor i stl 36 sitter perfekt. Har nu stått still i vikt i säkert två månader.

Tappat massor av hår, men det kommer tillbaka nu och små hår står som en gloria kring huvudet varje morgon innan jag tvingat ner det med hårspray.

Naglarna är helt klart starkare, mina mjukisar som alltid tidigare skivat sig och gått av.

Jag har inga blodsocker-fall längre. Tog lång tid innan jag insåg det. Den supergrinig mamman som kom hem efter jobbet och skulle laga mat efter dagishämtning finns inte längre.
Jag konstaterar att jag är hungrig och lagar mat. Inga "Jag bryter ihop eller dör snart"-utbrott förekommer längre. Härligt för alla i husållet.

Piggelin, jag känner mig pigg varje dag (nja, nästan då, men ärligt, jag har tre barn och jobb! Ibland sviktar man ju.) Inga mat-koman, inga sura miner mitt på dagen. Öppen för happenings och har lust att umgås med folk trots att mörkret är kompakt ute.

Ingen i familjen dricker saft till maten längre.
När jag, som druckit saft till maten sen jag var tolv eller något, slutade, slutade barnen med. Inte en endaste fråga om vart saften tagit vägen. Två dricker vatten, en tar mjölk. Kommer tandsköterskan bli väldigt glad över.

Magen är lugn som en filbunke. Inte ett kurr, inte en fjärt.

Trots en mentalt stressig höst med hästförsäljning mm så behöe jag inte ta en endaste liten Omeprazol. Inte ett svid i magen. Unikt.

Målvikten är nådd sen en tid tillbaka men jag kommer fortsätta äta så här. Jag mår jättebra. Avsteg gör jag, har tryckt ner en och annan skumtomte, pizza på helgen ibland, likör till kaffet om jag vill.

Den stora skillnaden är att det inte är Lördag hela veckan längre. Det är på lördagen det kan bli lite extra, om jag vill och det är inte alla lördagar jag är sugen på godis, och då låter jag bli - det ni!

Negativa saker.

Behöver ofta försvara vad jag äter. Känns märkligt. Om en vegan säger att de inte äter kött brukar det respekteras. Men om jag inte vill ha en kaka, då är jag lite ofin i kanten. Bara för att jag inte vill ha socker.

Tja, jag tror (hoppas) världen kommer förstå så småningom.

Nu ska jag provsmaka pannkakor. LCHF pannkakor, med vispad grädde och blåbär - det går ingen nöd på mig! *Blink*

Tredje advent

Arbete avklarat. Bråkat rejält med en patient idag. En sån där speciell Mava patient. De kan suga energi vissa av dom, helt klart.
Medan jag käftade med honom lyckades hans demente sänggranne sätta sig bakochfram på toaletten. Det är vid de studerna jag funderar på att byta arbete - på riktigt.

Hemma var maten klar. Trevligt. Tre barn åt smörgås, fast jag klagar inte när maken lagat mat. Jag blev ju mätt =)
Lite roligt var det iofs när tredje barnet kom hem lite sent och alla hade ätit. Hon tog en tugga och frågade sen:
- Vem har lagat mat idag?!
- Pappa, svarade jag.
- Du får också ta smörgås om du vill, säger en ödmjuk far.

Det händer faktiskt aldrig när jag lagar mat, måste jag stolt erkänna!

Nu bestyras det som mest med förberedelse inför morgondagens luciatåg. Med Linn i spetsen. Linnet ska strykas, ljusen har packats, det röda bandet bränt i kanterna så det inte fnasar sig.

Hu jeda mig, nu är de vita långkalsongerna bort. Bäst att gå och leta!

Julgranar

Lugnt på jobbet ikväll så jag gick till förrådet och hämtade vår julgran. Den lyser så fint nu. Vi klädde den gemensamt, utan glögg i lysrörsljus. Tack och lov för nattsläckningen kl 21, då blev det lite stämning....

Här hemma fick jag flytta vår julgran ur garageporten (den hade vält) innan jag kunde köra in bilen. Martin och några av barnen hade varit ute och huggit vår idag.

Den ser liten och klen ut. Fast jag har ju förmågan att välja granar som ser lagom ut i skogen men som sen inte går in i vårt vardagsrum utan att sekatören måste hämtas och frisering av stora mått tar vid.

Den blir säkert bra, men lite glitter, kulor och ljus.Ska ta mod till mig nåt år och ha en i amerikans stil. Det är lite fräckt, inte så där svenskt måttfullt. Dom har verkligen inte mottot Less is more!

Välkommen hem?

Efter att ha halkat hem i snömodd och elände kryper jag upp i soffan. Hos goa maken som ser på film.

Då reser han sig, stänger av tvn och går och borstar tänderna. Kvar i mörkret sitter jag. Jag får väl tassa efter, ska upp i svinottan imorgon.

Blä för kväll/dag skift. Fast jag bytte till mig detta, skulle ha haft kväll/kväll och det tar bort hela helgen för oss som familj. Då offras sovmorgonen, vilket jag kommer ångra 5.20 imorgon.

Irritation

Retar ofta upp mig på småsaker här i världen. Tex som när jag åkte till jobbet förrut. Dåligt snöröjda vägar i min kommun.
Det är då jag bli extra irriterad när jag möter plogbilar som har plogbladet i luften.

Visst, de har "sina" vägar men om de ändå ska köra en oplogad sträcka - varför i hela h-vete har de inte bladet i backen ialla fall? Lite vänlighet i all enkelhet, då de ändå har sin timpenning och kostnaden för att bilen går.

Bara en tanke så här en lördagseftermiddag med två sovande patienter.....


Så käckt...!

Hahaha, jag och min mobil kommer sällan överens.

I morse kom ett MMS. För att kunna öppna det var jag tvunget ut på Telias hemsida.

Tog tag i I-lands problemet. Beställde hem tjänsten och sparade inställningen, likt en riktig hacker.... Var osäker på det här med surf, vet inte vad jag har för tjänster som ingår i ett abbonemang från 2000, är rädd att surfet blir dyrt så jag avvaktar lite med det.

Hihihi, sen fick jag bild på en blivande bebis, och skickade ett kort till Julia på lillasysters glugg. Nu är jag ju nästan med, eller hur?

Lördag

Jobb-lördag.

Jobbar två helger i rad nu så det är bara att hugga i. Sen kommer en lång, välförtjänt julledighet för oss alla här hemma.
Vi får faktiskt flera klämdagar ledigt tillsammans i år, Martin och jag, sånt gillas!

Första gluggen!

Vid läggdax igår var tanden jättelös. Så lös att jag ansåg att det var bäst att "få det gjort", annars skulle flickebarnet aldrig somna. Bara ligga och vicka på tanden.

Med hjälp av lite toapapper fick Lovis grepp om den och utan ploff hade hon den snart i handen. Och vilken lycka! Hon jublade lyckligt, ringde Martin (som arrangerade skoldisco) och somnade sedan gott med ett leende på läpparna.

Lika stolt idag. Dessvärre hittar vi ingen kamera för att ta en bild på den fina, fösta gluggen. Men den finns och detta är nu dokumenterat.Tacksamt

Lovis hade fått på en film och fått frukost av sin pappa i morse. Jag hade ingen aning om det.

Men klockan blev 7.45 innan hon kom upp till mig - tack, tack, tack Gullunge!

Göteborg

Var i kära Götet igår. En heldag med tidig upstigning (04.50) och hemkomst vid 22.00, som sedan spenderades i mycket trevlig sällskäp.

Vi åt framför allt väldigt mycket och gott hela dagen. Handlade en del, mest till Lovis faktiskt, men inte så mycket som jag önskat. Mina skattepengar kom nämligen nu idag och inte igår....

Vi hann i varje fall (trots en del långa matstopp) med att gå i Haga, själva stan och så det obligatoriska 5:an.Vi var så mätta (ätit hotellfrukost) när det var dags för fika att det inte blev någon kanelbulle, men makalöst stora är dom!

Var på banken och kom nästan ihop mig med en av Göteborgs alkisar. Särskilt irriterad var han på min NK-kasse. Att innehållet inte kostade mer än en bråkdel av vad han konsumerar i sprit per dag orkade jag inte med att säga.
Till vår stora glädje var han inte kvar utanför när bankärendet var färdigt....

Ja, sen gick vi runt, runt runt. Orkade inte titta ordentligt på saker och ting till slut, det blev mer taktil shopping - vi fingrade bara på kläder mm, köpte ingenting.

Trötta fötter satte sig sedan på kvällen i första klass och for hem.

Och första klass är lite kul. Inget spring på hela resan, inte ens konduktören kom in efter att han stämplat biljeten!

Sommarminne 2009

Stal den här bilden från grannens FB. Våra ungar som leker i det som under 2010 blev en mycket fin trädgårdsdamm (yes, jag är avis).

När jag gick upp och hämtade Lovis var det för att vi hade en smula bråttom tll ett kalas, hahaha, det krävdes lite sanering men de fick det vara värt.

Det här är väl ändå en viktig del i en lycklig barndom?


Fixa och feja

Tågbiljetter - låg exakt där jag lagt dom för evigheter sedan och ligger i väskan, (juletid är undrens tid, det är säkert det).

Bilen står nytankad med motorvärmaren på timer för att i tidig arla stund tryggt ta mig till station, efter att ha hämtat upp resesällskapet.
Den (bilen) får bara inte strejka för isproppar i tanken eller kall motor.

Tvättkorgen är tömd och allt hänger på tork.

Undanplockat och fixat - jag kan ta en husmors-ledig dag imorgon med gott samvete!

Imorgon kära vänner ska det frossas i allt som går när man är barnledig (jo, ett gudbarn dyker upp men hon är så liten så hon smiter inte hur som helst).
Hotellfrukost, fikor och lunch. Kanske hinner vi med en middag oxå innan tåget tar oss hem. Viktigt med mat. Faktiskt, man ska inte fuska med sånt.

Nu ska jag bara fundera ut det där med morgonkaffet. Släpa på termos? Stå ut till en eventuell restaurangvagn öppnar efter Mellerud? Använda snygga termosmuggen?

Fint - men kallt


- 22 grader i morse, nu bara -12...

Fantastiskt vackert är det och jag skulle stå ute och njuta lite om det inte vore för att jag nästan fryser rumpan av mig.
Så jag håller mig inne. Ska ta en glögg ikväll.

Hohoho..

Bensodiazepiner vore gott. En hel påse med vita, runda, små lugnande piller.

Om pepparkaksbaket var mysigt kommer det annat efteråt, det börjar jag bli van vid.

Dessa hormoner! Mina är lugna men det bor ju fler här hemma, kan man säga utan att peka ut någon särsklid.


Dubbel verkan!

Tja, nu är säsongen här. Säsongen med döda möss i väggen som luktar äckligt.

Det rådde jag effektivt bot på med nöjda barn som bonus:Dom bakade stora, dom bakade små....Några kommer se ut precis som formarna, beror ju på vem som gör dom,
här Julias händer (dålig hår-dag, ville ej vara med på bild).Nu luktar det jul istället för död. Det blev inte så många kakor men det är ju degen som är bäst!


Uppstånden!

Vi har hittat Jesus! Halleluja. Förra året var han försvunnen men nu ligger han åter i sitt lilla stall. Han är ju känd för det partytricket sedan länge, att komma och gå lite hur som helst. 

Lovis har tjatat i veckor om att få ställa upp krubban i sitt rum, så nu är det väl tyst ett tag. Men nu fattas i stället en av de vise männen.
Kanske reser han med SJ, han dyker säkert upp han också framåt vårkanten.

Har bett Lovis att fylla på med lite extra djur i stallet så märks det säkert inte att han saknas.....Huvudpersonen är ju iallafall på plats i år, vilket känns tryggt.


Snö

Nu snöar det för fullt, men jag är klar med dagens stora mission och lider inte för det.

Nu har jag varit på IKEA och köpt tallrikar. 5 kronor stycket. Dom fick bli beiga, dom vita var fem gånger så dyra och någon måtta får det ju vara!

Lovis skötte sig utmärkt, frågade bara si så där femtusen gånger om hon fick ditt eller datt. Men utbrotten för alla nej uteblev. Som belöning fick hon en korv i entrén, känns som om jag fostrar en hund.....

Nu blir dett kaffe, Lovis ska se en film så kanske det blir en smula lugn och ro. Kanske.

Stora barn

Häromdagen när jag packade för Norge-trippen var min deo försvunnen.

Tog ett andetag. Ignorerade fakta och köpte mig en ny på vägen.

Tro det eller ej, den är redan borta. Jag blir knäpp! Dom (två tonåringar) får gärna ta, men inte ta den från hyllan i badrummet!
Jag har väldigt liten lust att leta igenom hus och gymnastikbagar efter min. Den ska stå till vänster i hyllan!

Visst lämnar de andra i skåpet men just den här är perfekt till min parfym, trots att det är en billig av helt annat märke.


Kass natt

Sovit urdåligt inatt, utan för mig synbar anledning.

Varmt, kallt, katt för nära, katt för långt bort, kudde fel, kudde rätt men täcket tokigt. Hela natten.

Typiskt när det är ledigt och allt.

Tröstar mig med att jag ska sova på tåget på torsdag.

Julkort från oss?

Fyra tjejer i familjen - här är vi alla samlade för att ge oss av mot Apertin för att äta julbord.God jul från oss! Och Martin är ju som alltid med på ett hörn - han stod bakom kameran, hahaha!


Snö-skoj

Fem ungar skriker av förtjusning där ute. En fyrhjuling och några bobbar och pulkor var allt som behövdes. Martin har åkt till Kil för att handla mer bensin - de lär ju åka ett tag - förhållandena är nämligen utmärkta, endast ett par minusgrader och lagom med snö.


Tallrikarna

Jag tackar för alla svar och tyckte bäst om dom som tyckte det var okey med papper ;)

Men min man talade om att den skarpaste, anonyma, motståndar kommentaren var från honom, och om han nu för en gångs skull har en åsikt om dukning (han lägger sig aldrig i sånt) så får han åka tll IKEA och köpa tallrikarna.

Det blir bra det.

Söndag

Ledig. Ledig imorgon med. Härligt.

Nyss kom Lovis nertassandes. Tanden är jättelös, (Lovis kommentar). Så lös att den kanske ramlar ut om en vecka eller två, beror på hur hårdhänt hon orkar vara mot den lilla stackaren.

Idag ser det ut at bli lite snöskottning. Det har kommit några centimeter medan jag sov den supertröttes sömn (somnade klockan tio, var ytterst pigg klockan åtta i morse!)

I eftermiddag blir det julbordsmys med familjen. Utan nubbe, vin eller drinkar till. Bara njuta av maten och sällskapet!

Galenpanna!

I morse älskade jag inte min man. Jag ska förklara så ni förstår att han inte förtjänade min kärlek heller.

8.30
Martin kliver ur sängen och ut i badrummet.

8.32
Martin börjar städa hotellrummet, slammrar med flaskor, möblerar om (vi hade förfest hos oss).

8.33
Hustrun (jag då) i sängen väser;
- Vad gör du?! Gå och lägg dig, genast!

Då drog det igång på allvar.

- Nej, jag är hungrig, det är dax att gå och äta frukost gumman!

- Vi är på hotell, vi är barnlediga, klockan är bara halv nio, gå och lägg dig *svordom*!

Då drar han undan gardinerna med en högt "svisch", ställer upp fönstret på vid galvel, lämnar rummet och ställer sig själv i duschen.
Just då var det tur för Martin att jag i kyrkan lovat att stå vid hans sida även i nöd-tider.


Åksjuka

När jag var liten var jag åksjuk jämt. Med åren avtog detta och på senare år går det bra, bara jag inte läser i bilen.

Igår kom detta tillbaka med full kraft. Norskarna kan ju för i h-vete inte bygga vägar! Även på öppna fält gör de två tvära svängar.

Kurvor, upp och ner, skarp vänster, tvär gir höger. Svälg Maria, svälg. Ner med rutan, frisk luft, inte kräkas! Som att sitta i en karusell i en och en halv timme. Jag var svimfärdig innan jag kom ur bilen.

Ni kan ju gissa ansiktsfärgen på mig idag, när jag dessutom var bakis som grädde på moset.

Idag beslutade jag mig för att aldrig åka till Norge och jobba. Och nästa år ska jag proppa i mig åksjukepiller.

Hankö

Jag tar tillbaka allt ont jag sagt om norskarnas julbord! Allt!

Magiskt vacker plats, underbara sällskapsrum med eldstäder så stora att man kunde stå i dom. Och så maten.... Jag åt, åt och åt.
Skinka, korv, rökt kött, havskräftor, ½ hummer (!), den godaste ris a la maltan någonsin... Det fanns allt! Så himla gott, och så fint allting.

Smolket i bägaren är ju att de är givmilda de där norskarna På vårt bord stod det 12 öl och tre flaskor vin. Vi var åtta vid bordet och en var gravid så vi var egentligen bara sju som delade på detta. Och sitter man länge hinner man dricka en del, för bjudsprit lämnar man ju inte kvar.

Till dansen spädde jag på med några drinkar, så vid midnatt var det dags för mig att krypa (jo, jag kunde gå) till sängs. Klenbenet är inte van att parta hårt.

Mår därför inget vidare idag. Har druckit några liter vatten och ska fortsätta med vatten resten av kvällen. Men roligt hade vi!

Imorse vid frukosten talade jag om för Martin att han sent i går lovade mig att vi ska skaffa städhjälp hemma. Det visade sig då att att andra äkta män också lovat sina fruar en massa under rusdryckernas givmildhet. C berättade för maken att hon blivit lovad en bil och ett tredje barn. Han blev påtagligt blek. Särskilt som C berättade hur rummen i huset ska fördelas när den lille anländer, planen var helt klar.

Behöver jag säga att Martin är glad att han "bara" lovade städhjälp? Hahaha!

Leaving!

Lite sovmorgon. Nu massor av underbart kaffe och bottna magen med några ägg. Ingen vet när jag får "min" mat igen.
Kanske inte förrän frukosten imorgon (som alltid brukar vara LCHF på hotell).

Lovis surar lite ute i soffan, tror hon är besviken att vi fortfarande är kvar. Hon hoppades nog på att farmor skulle ha varit här redan i ottan.

Men snart kommer farmor så då kanske vi kan få en hejdå-puss. I bästa fall. Alternativt kidnappas farmor till MorgonBompa så ingen vinkar till oss.

Nä, dax att fixa fejset.

Ha en härlig fredag alla! Mys, tänd ljus och ta hand om varandra.

Redo!

Sammanfattning:

Väska packad.

Benen har fått ett bad samt en rakning och är släta som bebiskinder.

Naglar lackade och glänsande.

Kvällsmat i magen, Robinson var irriterande men bra, sovmorgon imorgon, alla barn och barnvakten är friska.

Nu blir det skönhetssömn inför morgondagens prövningar och nöjen.

ALLT är under kontroll, jag börjar bli vuxen!

4 dagar

Utan arbete. Fyra dygn. Fyra sovmornar.

Känns hur bra som helst.

En hotellnatt och två julbord står på schemat. Samt shopping imorgon i Töcksfors. I like!

Hjälp mig då!

Svara på etikettsfrågan, ni är fler än tre läsare, det vet jag!

Premiär!

Nu har vi bänkat oss, jag, Lovis och Julia.

Årets julkalender, ska bli spännande att se vad som kokats ihop i år. Har förväntningar för författarna har bla skrivit våra favoritböcker om Ronny och Julia.Lilla klappracet

Vill inte handla för mycket i Göteborg, helst ingenting. Drog därför till leksaksaffären efter jobbet och handlade stora paket av plast. Vem vill släpa runt på sånt i Haga? Inte jag iaf.

Men inte blev väl jag klar för det..... Det här var från farmor som slingrade sig ur handlingshelvetet genom att lämna kontanter och uppdrag till oss (ska du inte få göra mer ;))

Men jag är "nästan-klar" med väldigt många. Kompletteringar bara. Eller tja, till några lite mer än komplettering men jag måste intala mig att jag är en bit på väg annars bryter paniken ut på allvar.

Dagens etikett fråga.

Hjälp mig, även om ni är klena att kommentera annars så får ni göra det nu. (Var anonyma om ni vill)

På julafton blir vi troligen ganska många till bordet. Jag har två alternativ:

* Duka med tre olika sorters tallrikar (och äta gröten i skift för så många djupa kan jag definitivt inte få fram)

* Köpa de där lite mer ordentliga papperstallrikarna.

I båda alternativen blir det riktiga glas och riktiga bestick, för det har jag så det räcker.

Men frågan är ju - kan/får man ha papptallrik på julafton? På något sätt önskar jag att man får ha det, underlättar ju även efter maten!
Vargavinter

I morse drog jag på mig långkalsonger, det hemskaste ord jag vet. Fast det var ju inte långkalsong i den bemärkelsen, utan ett par leggins under jeansen.

Jag avskyr dubbla kläder. Jag tycker inte om kyla och hur jag än klär på mig så fryser jag.

Tittade in på SMHI´s sida och det ska inte vara riktigt så här kallt (-17) längre än till imorgon, sen ska det bli mer humana -10.

Jag var så tacksam i morse över Martins givmildhet. Han gav upp letandet efter min kupévärmare och köpte en ny till mig ♥, så bilen var så varm och skön, alltid något när resten av världen var alldeles nerisad.

RSS 2.0