Leende guldbruna ögon...

Kusinen Lovisa fyller fyra år och det ska vi strax åka iväg och fira!

Hipp, hipp hurra från oss alla!




    


Besvikelse

Bestämde mig för att slå till och köpa mig en jeanskjol idag. Bara för att jag behöver(?)/vill ha en (ny).

Men jag hittade ingen! Antingen var de för korta, (jag vill att de iaf ska ska nå ner till låren och inte sluta i troskants-grenen), eller bara kvar i stl 34. Eller så var de inte så fina.

Tycker lite synd om mig själv, faktiskt.




Bra Kom-i-håg

Bläddrade i gamla inlägg från förra året.

27/3 - Jag har ett utbrott över tre decimeter nysnö.

April - Jag har äntligen fått börja greja ute samt premiär tänder grillen. Björkarna sprack ut, gräsmattan blev grön.

Det finns hopp om vår! Jag var lika tröstlös i slutet på mars förra året som i år men det blev ju vår till slut!

Tisdag

Solsken. Arbete.

Efter fyra dagar i sus och dus ska jag in till Huset igen. Känns lite som ett gästspel. Har bara tre pass nu sen har jag en veckas påsk-lov, hihihi.

Har inte sovit gott inatt. Har ingen aning om varför. Har det varit fullmåne? Kunde ju inte en människa se i alla fall igår kväll när det regnade och var hur mulet som helst.

Nej, dags at servera nyss uppstigen Lovis lite frukost och bege sig ut till stallet för de dagliga sysslorna.




Så där ja!

Häromdagen, när jag var själv hemma, stod jag så där kvinnligt och granskade mig i spegeln (jo, jag tror det är ett kvinnligt fel att bete sig på det viset). Med fullt ljus, utan kläder.
Klämde mig i midjan, lyfte upp armarna över huvudet, startade dallret på överarmarna. Såg förfallet. Insåg att det inte kommer försvinna av sig själv.

Sa därför till min ena Stora att passa den Lilla nu efter middagen, klämde in lurar i öronen och stegade ut. Med hela vårt musikbibliotek i öronen på random kan vad som helst dyka upp.

Mitt nya ledmotiv, (för att hålla mig motiverad till fler raska promenader, att lyssna på de första, motsträviga minuterna), kom halvvägs på dagens promenad:





Nyttig (och bra för mig) läxa!

* Du ska vid ett tillfälle duka bordet så fint du kan inför familjens middag eller kvällsmat.

* Efteråt ska du duka av, ta hand om all disk och torka av både bord och diskbänk.

(Vuxen hemma ska intyga att läxan är gjord med underskrift)

Hohoho, ikväll ska jag som en hök övervaka att läxan blir ordentligt gjord och bara njuta!

Bra ursäkt

Med gummistövlar på fötterna plöjer Lovis genom de djupaste vattenpölar hon kan hitta så svallvågorna går flera meter.

- Jag får gå i vattenpölar, visst? Jag har ju stövlarna på mig!

 

Nästan så här ser de nya ut, med varm och gosigt foder i, och hon älskar dom!


Hehe

Berlocken på Lovis halsband hade hakat upp sig på själva spännet. Jag hade stora svårigheter att få den att lossna så Lovis tog över.

Med sina mini-fingrar stod hon där och meckade. Lite frustrerad väste hon till mig:

- Håll inte just där då, det är ju där jag grejar! (Jag höll kedjan spänd åt henne under tiden.)

Hon höll på i någon minut och till slut lossnade faktiskt hjärtat och for iväg längs kedjan.

- Så där ja, nu fick den så den teg!, utbrast Lovis nöjt.



En av alla tusen miner flickan gör dagarna i ända....


Bra grejer

Har nyss läst ut Dödergök. Mycket bra. Jag tycker om hur K Wennstam i romanform får fram hur svagt vårt samhälle reagerar på våld mot kvinnor.

Att det fortfarande är "Hon får väl gå om hon vill"-mentalitet. Att det alltid ska finnas förmildrande omständigheter som friar männen. Att det är kvinnan som kaxar och provocerar.
Jag vet att jag själv kan provocera oerhört i gräl med min käre man men aldrig att han skulle dänga mig för det! Inte om jag struntar i disken/städ/tvätt heller. 

Jag håller absolut inte med den där kvinnoorganisationen som för något år sen hävde ur sig -Män är djur. Inte alls. Alla män jag känner är underbara personer.

Men den lilla, lilla klick rötägg som finns ska buras in! 

Nu ligger hennes tredje bok, Alfahannen, på sängbordet. Ser fram emot i kväll när det är dags att vila ögonen i den.

            

Morgon

Enligt klockan sov vi till åtta men.... Ja, vi ställde ju om den igår så den var väl igentligen bara sju?

Nåväl. Uppe är vi och jag är ganska pigg. Undrar förstås lite vart solen är. Jag vill ha lite sol. Eller nej - jag vill ha mycket sol!

Irriterar mig lite på folk som säger:

Åh, det är så bra att det regnar för då försvinner snön!

Eh?

Det gör den väl i +15 grader och strålande solsken med eller? Dessutom fylls det inte på med regnvatten där det redan rinner floder av smält snö.

Så solen - kom nu!

Lite trångt?

Familjen lämnade fjällen tidigt och är åter i hemmet. Alla lemmar i behåll, pigga och glada.

Lovis tränar nu simning för fullt i badkaret. Hon håller andan så fint medan jag räknar - ända till sex sekunder hinner jag innan hon med världens bredaste leende kommer upp tillbaka.

Fast hon kommer inte så långt rent fysiskt. Vi har ett helt ordinärt badkar så det blir korta längder. Men dykträningen går ju bra!

Årets första...

Kunde inte låta bli att pilla lite i rabatten uppe vid uthusväggen. Jag som struntade i att höststäda i fjol såg att några tappra krokusar var på väg under allt det gamla och vissna, så det var tvunget att tas bort.

Fick då även se en liten, men ack så livskraftig, liten tuss med brännässlor. Då den var liten grävde jag in fingrarna under den, utan handskar givetvis, och drog med mig decimeterlånga rötter. Tillfredställelsen var enorm tills straffet kom.

Det sticker och bränner som eld i alla fingrarna nu. Får helt enkelt skylla mig själv, borde ju ha lärt mig vid det här laget att de små rackarna gör minst lika ont som de stora plantorna.



Utvilad

Martin undrade igår när han ringde hem om jag var på väg till krogen.

Den tanken hade aldrig slagit mig, att jag skulle ge mig ut på barrunda och slå runt med några vänner som förr i tiden. Antingen har jag blivit väldigt gammal och tråkig, eller så har jag blivit förnuftig och börjat lyssna på vad kroppen vill/behöver.

Nu var det vila. Och det har den fått, oj vad jag har sovit och vad skönt det har varit! Tippar på att jag hinner med en lite middagslur innan de väller in i hallen idag med.

Nu

Nu har jag varvat ur. Helt och hållet. Sov hur länge som helst i morse och hittade vännen i köket, påklädd och frukosten framdukad.
Hon hade varit vaken mycket länge.... Tur att hon känner sig som hemma för jag var en urusel värdinna imorse, hahaha!

Idag har jag inte gjort "något nyttigt" alls, bara de få sysslor jag måste göra, (typ stallet och pann-tändning). Sov till och med middag!

Ändå kippar nu ögonlocken och jag ska faktiskt gå och lägga mig. Nu vet jag att jag är utvilad, det är bara då jag verkligen kan sova.

Ju mer uppe i varv jag är - ju mindre sover jag tills jag går som någon speedad zombie, fast med omeprazol i magen.

Äh, skiter i vidare analyser, godnatt världen.

Nya insikter

Idag har jag hittat nya sidor hos mig själv. Jag har, eftersom familjen är bortrest, även haft god tid på mig att analysera.

Jag har insett att det här med att jag hatar snö inte är helt korrekt. Jag vill idag meddela att det är större än så.

Jag har problem med nederbörd i alla former!

Regnet har stått som spö i backen hela dagen och det har tagit ner mitt humör på nästan samma sätt som snö. Med den skillnaden att jag tack och lov inte behöver skotta bort regnvattnet.

Varför bor jag i det här landet?

Dålig koll

Att bege sig till Bergvik idag var ju inte så lyckat. Redan på parkeringen kändes det som ett kamikaze-uppdrag att överhuvudtaget hitta en ruta att ställa bilen.

Tydligen har jag någonstans i min nu ner-varvade hjärna glömt bort att det är lönings-helg. Tanken att ta en lunch på IKEA dödade jag lika snabbt som man slår ihjäl mygg på överarmen.

Prinsen är i varje fall i hamn. Något har f.ö hänt med Barbie i största allmänhet. Det finns bara ett fåtal tillbehör som inte har med kläder att göra och hederliga Pappor fanns inte alls!
Så denna pappa-prins är från Disney. Inte särskilt vacker, men en prins. Han var billig, vilket var orsaken till att jag förflyttade mig ner till nästa köpområde för att komplettera med något annat.

Jag struntade i det kan jag väl säga. Efter fem minuters försök att promenera fram i mittgången och blivit knuffad hit och dit tog jag mig snabbt ut genom närmaste dörr och åkte hem. Ganska upprörd då jag (utan mat i magen) stod i tio minuters bilkö ut från parkeringen.....

Har nu lovat mig själv att hålla ordning på de där löningsdagarna. Aldrig mer att jag åker dit när hela värmland ska göra över med sina pengar - det var ta mig sjutton som vid jul!

Kan tillägga att jag nu har en kebab-sallad i magen, inköpt på den lokala pizzerian där jag var den enda kunden så här mitt på dagen (alla andra var väl på Bergvik!).

Köpa en pappa-prins?

Nu har min vin/natt gäst åkt hem.

Huvudet börjar rätta till sig och det är dags att fundera ut vad jag ska driva med idag.

En liten kusin fyller strax år och hon och jag hade ett samtal för en tid sedan. Hennes Barbie hade ingen pappa! Vi var överens om att det bör man ju ha en och jag undrade om den där pappan skulle se ut på något speciellt sätt.

- Ja, han ska vara en prins!

Det blir min dagsuppgift tror jag, att hitta en sådan.


Vänner

En gammal god vän kommer hem till Vel-Majan (jag) om en stund.

Vi pratade om att hon skulle komma och hålla mig sällskap med något gott att äta och dricka, översovning, medan min familj var borta, för ganska länge sen.

Under veckan var jag trött, hade massa planer på vad jag skulle hinna med och lämnade återbud. Som den goda vän hon är förstod hon att jag var i stort behov av att vara själv, helt själv, ett tag.

Tack och lov är ju då detta en vän som känner mig väl, så hon stod i ett sorts Standby-läge (hon visste bättre än mig hur snabbt min eremit-lusta skulle gå över). 

Hon kommer ikväll och vi ska ha det riktigt tjejmysigt.

Äta bakad potatis med räkröra, vitt vin står i kylen.

Äta efterrätt, liten kladdkaka står här och gottar till sig.

Mysa i soffan med chips och godis, rödvin ligger på hyllan och det finns tillräckligt för att vi ska kunna ha fyllda glas så länge vi kan sitta upprätt. 

Det ska bli riktigt mysigt med sällskap, här är så tyst. Men jag har inte satt på radion än, jag njuter fortfarande lite!

   


Mmmmmm....... Gott! Det blir lite fredagsmys ändå!


Åh gud!

Det tog inte ens ett dygn!

Barn, om ni läser bloggen medan ni är borta:

- Ni stökar till, ni väsnas och lever rövare i princip jämt! Men utan er är huset så tomt, så tyst och så välstädat att det ser sjukligt ut.

Jag njöt av en ensam måltid igår men har nu panik inför att äta fler i tystnad. Ha en underbar semester och kom sen hem till en längtande mamma!

Jag älskar er massor ♥

Idag minns jag varför jag skaffat tre fina barn, ni är ju meningen med hela livet!

Gryning

Det finns säkert diagnoser att dela ut till såna som mig. Som går upp i gryningen, (på en semesterdag, utan familj hemma), och inte lägger sig efter hästutsläpp.

Å andra sidan sov jag en timme längre än om jag skulle åkt till jobbet och vaknade pigg och full av ideér så varför lägga sig? (Har ju alla möjligheter i världen att sova middag...)

Nu är stallet klart för dagen, tvättmaskinen snurrar och jag är inne på första koppen kaffe. Klockan har inte ens slagit sju! Jag har så grymt mycket tid!

Tänk om det kunde komma lite sol som kan hålla mig och boken sällskap i eftermiddag?



Sofftid

Städade så jag glömde äta. Tur jag var ensam hemma för det låga blodsockret brukar visa sig för omgivningen! Men nu är det så fint på övervåningen att jag blir tårögd varje gång jag har ett ärende dit upp.
Tvättstugan ser däremot värre ut nu än innan....

Nu är hästarna nattade, magen fylld med kycklingfilé, kroppen nyduschad för att kunna vila ut i den nybäddade sängen.

Nu ska jag bara hänga sista tvätten, se på mina älskade hemma fruar som jag spelade in i tisdags, sen blir det sängen och nya boken.

Har inte hunnit så mycket under eftermiddagen som jag trodde men nu får det vara nog. Vilken tid det tar att städa!

Likt en åsna mellan hötappparna..

Jag har ett delikat problem här hemma. Jag går som en åsna och försöker välja vilken syssla jag först ska utföra här hemma i mitt tomma hus.

Städa, sätta några fröer, tvätta, läsa nya fina boken, laga middag till bara mig, putsa fönster eller stå på huvudet mot ytterväggen? Jag kan göra vad jag vill (!) utan att någon ropar eller avbryter mig på annat sätt.

Kanske kommer jag gå runt här i tre dagar utan att komma till skott med något av allt det jag sett fram emot att göra i flera månader.
Kanske låter konstigt men jag gilla att städa när jag är själv, det är enda gången det är städat överallt samtidigt. När familjen är hemma händer det saker bakom ryggen och vips är där någon pärlplatta, barbie, läxbok eller tröja på fel ställe.

Tror jag får sätta mig med kaffet först och skriva en strukturerad lista. Det kanske tar en timme eller två, spelar ingen roll, ingen kommer se det ändå, hihihi!

Olika uppfattning

Ikväll medan vi grejade borta i mässhallen utbrister en av Julia vänner (medan jag släpade en pall med pussel på en handtruck):

- Men Maria, du kan väl inte jobba i högklackat!?

Jag som hade mina "promenadskor" som inhandlades inför Rom-resan svarar då:

- Gumman, det här är inte mina högklackade skor, det här är mina skor med klack!

Pust...

Hemma en sväng. Två hyggligt intensiva arbetspass. Trots en mycket orolig kväll igår (då ett barn oroade mest av olika skäl, inte mitt eget men man kan beröras ändå), sov jag som en stock. Ovanligt, har det varit myket på jobbet på kvällen brukar jag inte kunna sova alls.
Det var tur för idag gick dagen i rasande tempo, sen hem, hämta Julia och in och hjälpa till att iordningställa lite inför Barnmässan. (Ni som har smått, vill ha smått eller väntar smått - stick dit under helgen - det blir grejt i år!)

Väl hemma rådde febril aktivitet inför övriga familjens fjällsemester. Bil packades, paniktvätt utfördes och alla sprang runt överallt.

Jag var glad att Lovis fortfarande var uppe, kändes grymt när jag lämnade henne på dagis igår och tro att vi inte skulle ses förrän på söndag! Kvällen pussar och kramar och nattsaga klarar jag mig på säkert fram till lördag i alla fall..

Nu - dusch, tv och sen sova. Imorgon tror jag att det blir lika intensivt på jobbet igen. Men kvällen..... Den blir bara min!



Tisdag

Ny arbetsvecka tar sin början.

Den kommer svicha förbi i racerfart, trots att jag har fyra pass på rad. Sen blir det klent med arbete nästa vecka och sen ett påsklov på det.

Bara att gno på!

Just nu grunnar jag lite på hur jag ska sy ihop morgon-dagen. Julia ska vara i stan klockan fyra och arbeta in pengar till klassresan. Och jag slutar, om jag har otur så sent som halv fyra.... Problemet är av logistisk art kan man väl säga, jag ska hinna hem och tillbaka till stan på en halvtimme.....

Ska kasta mig över schemapärmen när jag kommer till jobbet och skriva "Flexar hem tidigt" på min rad imorgon om det ser ut att finnas minsta möjlighet!

Terapi

Två nätter sista veckan har Figaro av okänd anledning bajsat i Linns rum. Jätte-äckligt.

Idag har jag storstädat hennes rum och köpt en svart ryamatta (som hon önskat sig hur länge som helst) och det blev sååå fint.

Nu har vi legat på mattan, jag, Julia och Linn och kelat med Figaro på den.

- Vi ÄLSKAR den här nya mattan, eller hur!? Den är såååå mysig och vi ska ALDRIG har bajs på den!

Undrar om det kommer fungera...



Lever på lite lånad tid. Just nu håller jag med Martin om att kattungar är söta....

Bjuden

Martin har den typ av arbete att han blir bjuden emellanåt på massa trevligt. Bara han har reklamskjortan på så räknas det som arbete.

Jag kan gott tänka mig att äta gratismiddag och se på hockey i mina arbetskläder med landstingslogga på benet - men det händer liksom aldrig!

Lät jag bitter nu? Ja.... det är nog så.

"Prickar"

Lovis har fått en pärm av Julia att ha sina teckningar i. Kunde ju ha varit riktig frid och fröjd och nära paradiset med en spirande syskonkärlek.

Tills Lovis kom ner och bara vrålade. Sen skrek hon och i allt dett väsen hörs det att hon pratar men inte vad hon säger.
Till slut mattas skriken ut och det hörs mummel om prickar. Tar en stund innan jag förstår medan hon vevar med ett papper i handen och pratar om prickar - som inte finns.

- Det fattas prickar, jag har ju inga prickar!, skrik/gråter hon tillslut.

Hål. Det fattades inga prickar utan hål för att kunna sätta in teckningen i pärmen. Nu har Lovis fått lära sig hur hålslagaren fungerar.

Hon blev våldsamt imponerad av de perfekta "prickarna" i papprets ena kant.....


Tänk om man hade en guldig hålslagare. Lyxigt! Vi har en som var vit för trettio år sen, eller nåt.


Själv

Jag kommer vara själv hemma under helgen. SJÄLV.

Inte ensam. Ensam för mig är ickevald självtid. Ensam är negativt. Jag ska vara själv - ett mycket positivt laddat ord för mig som har någon i öronen jämt.

Jag trivs med mig själv som sällskap, har alltid gjort. Inte jämt givetvis, jag tror man måste ha ett socialt umgänge för att kunna njuta av egentid.

Julia är likadan. Dyker det upp tillfälle att få vara själv hemma så tar hon gärna den. Men så har jag ju då tre stycken boende här hemma som har fobi för att umgås med sig själva.

Men de ska få njuta av samvaro i fjällen under helgen medan jag ska njuta fullt ut i ett tyst hus. Själv. Me, myself and I.

(Undrar hur många böcker jag behöver? Fyra dagar minus två arbetsdagar = fyra kvällar och två heldagar....Hmmm)

Ledig

Happ.

Ledig dag, helt obokad, Lovis är halvt rabiat och behöver stimulans.  Känner att jag måste få idéer bums om vad vi ska göra idag. men jag tänker bättre efter morgonkaffet.

Skönt med sol, kanske kan vara ute idag?

Mycket sevärd!

Kanon-rulle, alla kategorier bra film! Två timmar har jag suttit som fastgjuten i soffan, precis som min käre make.

Låt er inte luras av omslaget, finns ingen naken person i hela filmen.


Tjuvkika

Lovis har varit uppe hos pojkvännen och lekt (han vägrar fortfarande att gå hit). Lovis är inte mörkrädd men jag tänkte att det kunde vara mysigt att gå och möta henne.

Jag hann bar ut på trappan så hörde jag henne uppe i vägen. Jag stannade bakom en buske och tittade på henne i hemlighet. Hon sjöng för full hals och nynnade emellanåt. Och så sjöng hon igen med sin ljuva barnastämma:

"Och här går jag ...lalala... och det börjar bli lite mörkt..... lalala....lite mörkt..." (Fullkomligt glad och orädd).

Så böjde hon sig ner, plockade upp lite snö söm snabbt försvann ner i magen och sen fortsatte hon nynnandet.

Nästan framme vid vår ytterdörr fick hon syn på mig.

- Hej mamma, jag kommer hem nu för de började tröttna på mig!

(Vi hade gjort upp hemgång klockan sju men tidigare om slagsmål skulle uppstå. Med tanke på att hon gått därifrån punktligt är de unga tu säkert vänner än!)




Häromdagen var hon ute och red på Havanna, själv (nästan). Notera de låga händerna... hahaha!


Skönt gung!

Nya favoriter att ha i öronen i bilen eller när det är dax för storstäd!

The Baseballs, covers på nya låtar i härligt 60-tals sving!




Snö

*Suck*

Var så glad i går när solen åt snö så det gick att se minut för minut hur gräsmattan växte fram. Nu vräker det ner och hästarna har inget täcke på sig. Det var nämligen helt ok väder kl 6.30.

Dags att gå ut och klä på de små liven.

100%....

Var inne på SMHI´s hemsida förut och blev lite fundersam.

Om luftfuktigheten är 100% ute (som det ska bli imorgon), blir det som att vistas under vatten då?

Jag menar, om det till 100% är vatten, hur ska vi då kunna andas? Eller hur funkar det? //Blondinen

Belöning, fortsättning

Jo, jag har ju varit nere ett par dagar och det finns inte mycket som tröstar så bra som shopping!

Tänk vilken lycka att hitta ett par tygskor med klack! Nu vill jag att vägarna ska torka upp så jag får vandra runt i dessa högst opraktiskt vita vårskorna!

Titta här!

Gick inte att få över en bild......


Belöning

Ved inne under tak, det mesta riktigt torrt och fint. Känns bra att veta att vi har varmvatten framöver!

Som belöning efter slitet (Martin slet avgjort mest, han skottade en väg på gräsmattan, två meter bred, trettio meter lång.... Med spade) blev det först kaffe och lite prat hos grannen (tills Lovis fyllde sina stövlar med vattenpölsvatten och vi fick skynda hem) och nu hämtas det hem pizza.

Det är verkligen skönt att vara ledig och frisk! Sol ute, även om det blåser en hel del, och gräset börjar tittar fram både här och där. Vattnet rinner i små bäckar utmed grusvägen och jag har fullt upp med att gräva små avrinnings vägar (vilket jag är barnsligt förtjust i).

Det är vår!

Orangutang-armar

Så kom dagen då veden tog slut i vedförrådet.

Det har aldrig tidigare hänt, men det har heller aldrig varit en sådan här vinter för oss någon gång under de nio år vi bott här.

Lyckligtvis har vi väldigt mycket ved ute på gården (kluven och torr under presenning) men det är ett problem. Snö på transportsträckan mot huset, ganska mycket på sina ställen.

Frågan är nu om fyrhjulingen orkar ta sig fram, om den inte gör det får vi bära väldigt långt. (Tillägg: vi eldar med stor ved, en meters klampar som väger ca tio kilo/st, det går åt ca 5-6 st varje dag, nu när det är milt ute). Hade det rört sig om ved till spisen i köket hade det varit sprättlätt.

Hm.

Kanske har orangutang-armar i eftermiddag....

Hittade i rasket ingen bra ap-arm-bild men visst var den här söt?!


Bry er inte

Glömde att skicka in Nej Tack-lappen till bokklubben och fick en halvkass bok.

Har faktiskt slappat någon timme och läst ut den - och nästan glömt den redan.



Den kunde ha varit så bra om slutet hade varit längre, själva katt-råtta spelet. Men nu var det kort och det blev bara rumphugget och förutsägbart. Synd.

Vårnytt

Tog en paus i livet igår och satte mig på klädparty. Lingon och Blåbär. Har alltid tyckt om deras kläder men inte haft tid på väldigt länge att gå på "party".

Blev lite besviken (men plånboken lättad) på utbudet. Brukar förälska mig i massa plagg men det blev en ny stass till Lovisen i alla fall. Tror hon kommer gilla denna färgstarka kombination!

                


Helg

Ledig.

Förhoppningsvis inte magsjuka i familjen.

Kanske lite tid över.

Batterladdning.



Märkligt

Jag som vanligtvis babblar en massa har slut på ord. Idag igen.

Men vi är friska, isen smälter och imorse vaknade en fågel och provade sin stämma när jag gick till bilen 5.45.
DET gav vårkänslor.

Om några veckor kommer fågelsången vara en bedövande hög symfoni på morgonen. Det är något av det bästa jag vet.

Ingenting

Har ingenting att säga.

Är på taskigt humör och ur gängorna. Ska hitta muttrar och skruvar och återkommer när det är gjort.

Fått glada nyheter idag, kändes bra så här på kvällskvisten. I övrigt som sagt - ingenting.

Back to work

Arbets-kväll.

Åh vad jag har längtat! Ska bli så skönt att sätta sig i bilen, ren och fin med stödstrumpor. Kanske lite läppglans, det var längesen.

Sen ta hand om några patienter och i min tanke är de lite sjuka men glada ändå och låter mig äta i lugn och ro vid fem snåret.

Skönt ska det bli i alla fall att lämna detta näste.

Gräsänka - igen

Ja, Martin håller inte så hårt på 48-timmars regeln. Han åkte vid lunch till, (ja vart åkte han?), någonstans, och kommer hem imorgon.

Lite trött blir jag på det här farandet. Det var för det han bytte jobb, för att inte ha alla dessa bortanätter men det är fler inplanerade redan nästa vecka.

Med mina kvällar borta blir det inte mycket till vardag kvar och jag tror det är viktigt, att ha vardag ihop.

Förlåt, nu blev det lite gnäll från en frustrerad, instängd, uttråkad, blek mor med de bästa åren bakom sig.

Galen mamma?

För att piffa till det lite i vår grå vardag köpte jag färdiggrillad kyckling idag. För att ytterligare lyxa till det la jag lite vanliga chips på tallriken också, lite amerikansk, tänkte jag.
(Vi hade både potatis och grönsallad till, ni behöver inte tro att jag tappat greppet fullständigt).

Lovis spärrade upp ögonen, tappade andan och flämtade:
- Chips?! Till middag?!

Jag funderade någon sekund över hur mycket mat hon skulle få i sig men hon slängde sig genast över körsbärstomaterna, sen gnagde hon av två kycklinglår ända in till benet. Förkunnade sedan att hon var mätt och hon hade inte rört chipsen!

När jag skulle googla upp en bild på grillat med chips fick jag som förslag upp grillat marsvin. Den var vi givetvis tvungna att titta på så:

Det får ni med!



Den serveras med chips ser det ut som men varför har den tänderna kvar?


Husmorstips

Måste dela med mig av värdens bästa städprodukter. De är inte häftiga, piffiga eller synlig i mördande reklam på TV men de fungerar som de mirakelmedlen gör på TV (fast det gör inte medlen som de gör reklam för, hängde ni med?)

Först - Kalkosan.

En liten tråkig flaska. Oslagbar i badrummet vad gäller badkar och dusch. Luktar inte jättegott men där kan jag bara säga: Lägg på ett rejält lager med en trasa. Gå och ta en kopp kaffe, läs en bok eller något i i en halvtimme, sen är det bara att torka bort vilken kalkavlagring som helst.

Sen: Ätttiksprit.

Doftdödaren nummer ett. Luktar inte heller gott men det beror ju på vad man jämför med.... Dra en trasa med ospädd ättika på det som luktar - vips - borta! Har använt det när katterna kissat inne - inte ett spår av lukten efteråt. Ättika "äter" dålig lukt/luft också. Häll i en skål och ställ där luften luktar illa, i ett skåp eller i ett rum så fixar det sig. Men då måste ju själva orsaken till den dåliga lukten vara ur vägen först.

De här prylarna är nästan gratis (säkert pga att att de inte har piffig reklam i TV!) och jag har det nästan alltid hemma. Man vet aldrig när de behövs....

             

Nu ska det dras ett lager ättika i trappan. Någonstans ligger det en pyttegnutta kvar och - stinker. Jag har haft en skål ättika i trappan över natten men det luktar ändå så det finns något kvar. (Tack kusin för att du påminde mig via kära FB!)

Ny dag

Ny dag, ny vecka, nya möjligheter. Nu gäller det att vara positiv och tänka framåt.

En helg har försvunnit i magsjukans oförlovade land, men det kommer fler helger. Vi har överlevt och allt som inte knäcker en - stärker en (har jag hört).

Vi var måhända stukade en sväng men inte av så nu är det fullt ös! Ska inleda med mer kaffe, (har bara vågat dricka så pass att abstinensen hållt sig undan), sen ut, ut, ut!

Alla barn är inte vakna än men Julia mår bra, Lovis hostar dessvärre som en tok fortfarande men hon brukar må bättre utomhus.

Så ha en bra dag alla, idag ska vi ta igen hela helgen!

Veckoslutet hos oss.

Ska sammanfatta eländet kanske.

Onsdag - hemringd från dagis, Lovis feber.

Torsdag - ingen feber men riktigt hostigt barn. På kvällen kom en kräkning från Lovis....

Fredag - en lugn och tråkig dag i karantän. På natten fick jag magsjuka.

Lördag - en dag i sängen för mig. Började piggna till framåt kvällen men somnade gott i sängen innan melodifestivalen var slut, jag var helt färdig. Då insjuknade Martin.

Söndag - tidig söndag började en stor att kräkas, med besked. Några timmar senare välter ännu en stor ur sängen och slängde sig över toastolen. Således blev det en komplett omgång.

Då det blir ännu en dag i karantän imorgon är jag glad att vi bor som vi gör. Vi kan iaf gå ut! Väggarna sluter sig runt mig och jag längtar ut/bort!!

Vad har ni gjort under helgen? Jag är inte bitter! Hahaha!

Redig tjej

Snö, lite kottar och en sax. Lovis roar sig själv medan hennes föräldrar sitter - bokstavligt talat som utskitna äpplen - på altanen och bara vill överleva dagen. (Jag mår lätt illa igen och sväljer och sväljer så gott/länge det går).



Det ni ser i bild är ett fågelbo. Lovis förväntar sig att en hök och någon skata ska flytta in senare idag. Jag är lite tveksam, men tacksam att byggandet av detta fågelbo har pågått någon timme.

Mardröm

One to go...

Jo, calici har tagit ett skamgrepp på¨oss. Bara en kvar nu.

Inatt kräktes ett av barnen i trappan. Två gånger i snabb följd. Väldigt effektfullt vill jag lova. Hela panelen på väggarna var täckt och så liksom rann det som ett vattenfall nerför trappstegen....

Något av det värsta jag har tagit reda på i livet faktiskt. Just nu misströstar jag en smula och tror aldrig att den här kräklukten kommer försvinna ur huset.

Medan jag skurade trappan hängde en annan, ganska stor, desperat familjemedlem ut genom fönstret och kräktes. Med en toa i huset (och den är på nedervåningen), gick det inte att komma förbi "vattenfallet" på ganska lång tid.....

Kanske är det sådant här man kommer minnas om 50 år?

Nåväl. Min egen mage har varit tyst (utom när jag torkade trappa inatt, då gjorde den frivolter emellanåt, det ska erkännas), så jag fortsätter väl ett liv i karantän för det är verkar aldrig ta slut!

Lugnt

Nu är magen lugn. Den har fått lite mat och ville ha den. *Tacksam*

Huvudvärken (troligen pga av vätskebrist, för att vara privat kan jag väl säga att klockan blev 19.30 innan jag kissade idag) kvarstår, inte ens ipren fungerar. Men det blir nog bättre framåt natten. Fast det verkar som att det drar ihop sig till en trist natt för Martin. Vi delar allt i den här familjen =)

Nu är det melodifestival. Spännande, jag har inte ens hört hälften av bidragen...

Dubbelfel

Som ett omvänt grädde på moset - som en spark på en som redan ligger - har det nu börjat snöa.

Inte för att jag kan gå ut, vill inte var mer än 20 meter från toa, men det känns inte alls bra. Förbannade vinter att hålla i, och förbannande magsjuka.

Uamejen

Jag som ropat Hejdå till calici igår när ingen mer hade kräkts fick en sprätt på näsan vid halv tre inatt.

Då kom den till mig. Och det har inte varit ett toabesök (som Lovis klarade sig på) kan jag lova. Nu har jag behållt ett saftglas i tjugo minuter. Känner hopp.

"I´m a free bitch, babiiii!""

Lite kalas-sugen ikväll.

Med åren har jag insett att jag inte ens pallar att jobba kväll efter en utekväll. Så trots att Martin erbjudit sig att köra ner mig till byns lokala pup stannar jag snällt hemma.

Men spelar lite gör jag och dansat som tokar har vi gjort, jag och Lovisen.

Hon och jag gillar Lady Gaga.

Det är skönt att höra henne vråla "I´m a free bitch, babiiii".

Hon har ingen aning om vad hon sjunger men jag gillar budskapet. Bra att hon redan från unga år får i sig att hon faktiskt är en fri individ. Precis som Grynet lärde mina stora - Ta ingen skit!

Ibland blir jag så glad att mina flickor växer upp i ett land där de tillåts vara fria flickor. Det tas lätt för givet att de ska kunna det, men det ser ju inte så ut i hela världen.

 Allt är möjligt för dem.


Ovillig

Lovis har ätit sin frukost och allt går hur bra som helst. Men hon vill ingenting!

Nog för att vi måste vara i karantän idag men va...! Jag har en ledig dag och vill göra något. Vadsom helst! Först och främst vill jag att hon klär på sig.

Tvärnit.

Sen vill jag greja stallet.

Tvärnit igen.

Sen vill jag ta en kaffekopp och en bok i solen medan Lovis ser på den fördömda tv:n som hon vägrar lämna nu, men då kommer hon nog med andra förslag!

Nada!

Lugn natt. Ingen kräkning och inget annat heller. Inte ens en liten hostning från madrassen bredvid min säng.

Mirakel.

Hoppsan!

- Mamma, jag tror jag spyr lite! Lovisen kom springande från Tv-rummet ut till köket.

- Jaha du, det är nog bara en sur uppstötning, men gå in i badrummet om du tror att du behöver kräkas, säger jag lite lugnt.

Den där "sura uppstötningen" räckte till att täcka hela toastolen, halva golvet och nästan hela Lovis.....

Nu är det bäddat på golvet, mattor är borttagna och hinken framställd. Vet inte om jag vill gå och lägga mig alls faktiskt... Men nu är ju Martin hemma så nu är det väl hans tur att ta barnen?

Magsjuka. Vilket läskigt ord.

Men badrummet luktar badhus. När jag sa till Martin att jag älskar den lukten sa han att jag och klorin lever i symbios.

Undrar vad han menade med det?

Boring

Jag vill gå ut.

Det vill inte Lovis.

Jag vill pyssla med Lovis.

Det vill inte hon.

Jag vill sola mig - det vill inte vädret.

Jag har sååå tråkigt. Lovis tittar på Bolibompa och det vill inte jag. De där skumma tyggubbarna med namn som Mackapacka och Wopsidejsi gör mig en smula paranoid.

Kort

Så.

Hosta eller inte på Liten, hon fick äta glass när jag fick nacken klippt. Fick informationen att de inte klippte damer idag, damfrisören var inte på plats.
Jag envisades med att jag är minst lika korthårig som en karl och därför lätt kunde få nacken putsad.

Det höll de med om!

Efter att ha dividerat en god stund om hur det skulle se ut och de mitt i allt bytte frisör (härligt med mångkulturell kommunikation, alla kroppsdelar kommer till användning!) blev resultatet precis det jag ville! Trots att det är en herrklippning på en dam....


Inte så lätt att ta en bild bak men ni ser - de där flygande tofsarna är ett minne blott -
Välkommen vårklippning!

Nu blir det sjukstuga resten av dagen, mat är inhandlad så vi kan sitta i karantän ett bra tag.

Sjuklingen

Feberfri men hostar så det dundrar omkring henne.

Natten har varit lugn, någon gång var hon inne i sängen och inspekterade sin far som kom hem sent. Hörde att de tisslade lite, sen gick hon tillbaka till sig.

Men uppe klockan sju var hon, trots att hon ville ha sovmorgon.

Brunsås

Landet brunsås

Ett jättekul program om vår mat. Skrämmande fakta, blandat med historia och humor.

Bör ses av alla som äter mat!

Fast

Så fastnade vi till slut i sjukdoms-träsket. Känns så. Lovis grinar upp sig när hon ska svälja, har feber och hostar. Den här gången stämde dagis termometer. Hon är sjuk.

Tempade henne förut och konstaterade 38 grader med panodil i systemet. Sa till henne att jag bara skulle ringa jobbet.
- Säj att jag är sjuk mamma, att du måste passa mig imorgon, för jag kan inte gå till dagis!

Lilla pluttan.

Sen frågade hon:

- Får vi sovmorgon imorgon?

Och ja, det hoppas jag verkligen!

Ojojoj...

Det var innebandymatch i Grums ikväll oxå. Självklart var Linn uttagen.

Nu är hon återtagen.

Omöjligt att fara med en febrig unge. Vad mer ska hända innan läggdax?

*Pust*

Bara halva dagen har gått och ändå är mycket redan på ända.

Dagen började fint, upp, ut, in, iväg med Lovisen. Kom till jobbet och hade medvind.

Då ringde dagis - feber på Liten. Happ. Hem igen efter en knappt halv arbetsdag.

Kändes rätt ok ändå, Lovis ville se film. Jag kokade kaffe och satte mig i solen en stund. (Det var riktigt gött kan jag säga, årets godaste kaffekopp hittills i år!)

Då ringde granntjejen. Hon hade hittat vår Maja i sin hästhage i morse. *Lång svordom*

Vi har fått en utbrytardrottning. Vore inte något jätteproblem om:

* Det inte var så mycket snö så strömmen i stängslet kunde fungera (hon är väldigt rädd för staket med ström i)

* Det inte fanns någon tjäle utan att det gick att slå ner ett gäng högre stolp. (Som det är nu är det så högt med snö att hon lätt kliver över övre repet).

Så vad i h-vete ska jag göra nu?! Kan ju inte ha en häst som rymmer varje förmiddag när frukosten i hagen är slut.

Hahaha!

Lovis kommer knallande till mig i soffan med Ipoden i handen. Sen hämtar hon strandhögtalarna och pluggar målmedvetet i dem på rätt ställe.

Sen står hon där och bläddrar en stund.

- Behöver du hjälp att hitta någon särskild sång, undrar jag. (Svårt med menyer när man inte kan läsa, väldigt svårt!)

- Jag vill höra Donkeyboy.
- Va?
- Donkeyboy säger jag ju! Den där ....nynnar lite... med Donkeyboy, vet du väl mamma?

Kände mig plötsligt som tusen år. Hade ingen aning. Hittar gruppen. Hm. Vilken låt då?

- Ambitions!, ropade Julia från hallen på väg ut. Jaha. Så hörde jag, något jag faktiskt har hört tusen gånger på radion men jag håller ju aldrig ordning på namn!

Men det gör tydligen alla mina barn. En gåva från deras far, för han glömmer aldrig artist, skådespelare eller namn på en film.

Hoppas de kommer ihåg länder, glosor och matematiska formler lika lätt, då kommer det gå bra för dom!

Fantastiskt!

Insåg nu när jag står här och stirrar på den kokande potatisen att jag har haft tur.

Fyra hela dagar är Martin borta - och det kommer inte landa en enda snöflinga under tiden!

Nu lovar dom snö på fredag men vad gör det, då är han ju hemma igen! (Jo, själva snön gör väldigt mycket egentligen, den vill jag inte alls ha!)


Kan inte förstå det riktigt men tar tacksamt emot dessa skottfria gräsänke dagarna! (Minns en vinter med mycket snö och ingen man hemma *ryser*)

Gräsänke mat dag 2 (3)

(Vi var gräsänkor i söndags oxå men var bortbjudna så det räknas inte)

Igår valde Linn, idag Lovis så:

Fiskbullar i dillsås med potatis! Smaskens!



Med extra grädde och dill i såsen så är det kanon tycker vi.


Ska bli spännande att höra vad Julia väljer imorgon.

Aj då....

Nu vet jag varför jag inte haft ölkorv hemma på länge.

Var manisk på de starka rackarna när jag väntade Lovis. Tog minst två varje kväll (och låg och kved hela natten med värsta halsbrännan, hahaha!)

Nu är jag inte gravid men drabbad av värsta korv-återfallet någonsin.

Har nu på mindre än en haltvtimme ätit fyra stycken! (Var in en snabb tur i affären på väg hem, helgens rester igår triggade igång något jag trodde var dött och begravet)

Nu har jag lite ångest. Brukar aldrig ha det för något jag äter men detta var ju inte bra inför beach 2010.... Dom är ju inte direkt fettfria.

Oj, oj, oj.

TV-kväll

Klinikfest ikväll. Jag hoppar den av flera skäl, ffa har jag ingen större lust att gå på fest på en måndag med efterföljande arbete på tisdag.

Ska passa på att njuta av en kväll i soffan - i ensamt majestät över fjärrkontrollen - och se sådana där töntiga tjejprogram.

Hollwoodfruar och Familjen Annorlunda står på min tablå ikväll.

Ska bara stoppa liten i säng (hon är jättetrött, för att jag väckte henne så tidigt i morse sa hon själv, sötis) och ta en dusch.

40 minuter på mig. Promenadseger!

Takdropp

Takdropp på norrsidan. Slaskig dagisgård.

Sååå kul att namna Lovis nya regnställ och packa i väskan! (Eller packa... Hann namna dom sen drog Lovis på sig brallorna och drog ut i snön, var tvungen att testa trots att overallen redan var genomblöt!)

Måndagen var som vanligt på jobbet, men det kändes ändå bättre när man fick upp humöret genom att titta ut. Spelar ingen roll att man jobbar nu, det räcker att veta att snön smälter på utsidan för att jag ska bli på bra humör!

Så full av energi har jag startat tvättmaskinen och planerar nu måndagsmys för oss tjejer. Bakpotatis med kycklingröra (det är ju inte middag tycker alla så det gäller att passa på när det går =))

Gott

En gräs-änkas kvällsmat en vanlig söndag:

Ölkorv, chips, dipp (allt rester från igår) och till det ett stort glas saft.

Denna kost kan bara intas efter att samtliga barn krupit ner i sina sängar. Det bästa med att vara vuxen är att jag vet att detta är en högst ohälsosam kvällsmat, och därför njuter extra mycket!

                       

Nya mord

Hittat en ny författare, eller, hon debuterade 2008 men jag hittade henne på pockethyllan härom dagen.

Mycket lovande får jag lov att säga. Kommit halvägs och jag gillar den. Ska enligt baksidan finnas fler i samma serie, blir bra det.

 

Nu har Liten somnat, helt utslagen efter helgens bravader med kusinerna, så nu ska det läsas!


Kultur-resa

Äntligen fick jag tummen ur!

Planerade redan förra påsklovet att ta de stora till Stockholm och Nationalmuseét men kom inte iväg. Nu har jag bokat tågbiljett och fått flickorna med på noterna.

En Stortjejs-dag. Lunch på stora stan, museét, lite gluttande i affärer om vi hinner, middag och så hem igen.

Ska bli roligt att få lite tid med de stora. Nu har jag börjat längta!

(SJ är rätt jobbiga att ha att göra med. Genom att ta en annan dag än den jag först tänkt fick jag ner priset på tågresan 400 spänn! Vad gott vi kan äta för de pengarna istället! Varför ska de vara så bökiga och svåra? Tänk om jag inte kollat om det var olika priser olika dagar?)

Över

Jaaa.... Då var lovet snart slut då.

Dagis-schema är skrivet och ligger i hallen. Säkert ligger det kvar där efter att jag lämnat lillsnurran på dagis imorgon bitti. Har sååå svårt att få in de där jäkla schemana till dagis!

Vad enkelt det vore om man alltid jobbade 8-5.

Sammanfattningsvis har det varit ett helt okey lov. Kallt om nätterna men dagarna har varit soliga och fina. Ungarna är nöjda med all slalomåkning, bowling-svängen, födelsedag, filmkväll och kompis översovningar. Vi har visst hunnit en del...!
(Inte konstigt att mor i huset är lite sliten, hehe, kan kanske bero på min egen lilla kväll igår.)

Nu blir det några veckors hårt arbete igen till nästa lov, påsken. Är faktiskt ledig hela påsk i år. Brukar jobba då, fina pengar på en oviktig helg på något sätt, men i år är jag då ledig. Ska nog slå på¨stort och ha både ris med fjädrar och godisägg.

Godisägg i alla fall. Dödsviktigt. På påsk kan man inte äta godis direkt ur påsen.

Ojojoj, vad jag seglade iväg. Kan bero på all mat jag knösat ner i magen hos svärmor. Jag äter så jag nästan förlorar medvetandet. Gott var det, idag med.


Soligt

Konstig dag.

Ensam hemma. Skönt men så ovant att jag nästan får panik. Nästan.

Martin har åkt långt bort och kommer hem först sent på onsdag. Lovis är hos kusinerna och behövde inte hämtas i brådrasket. Julia är hos en kompis och vill inte hem än, Linn är på idrottstävlingar hela dagen med sin vän.

Och här sitter jag.

Tror jag ska prova att sitta ute i solen en stund. Vet inte om jag minns hur man gjorde men det är ju värt att testa iaf.

F.ö var det suopermysigt igår. Lite bortfall av folk pga sjukdom gjorde att vi blev en liten mysig, skvallrande grupp som skrattade många timmar i tunnan ist för brakkalas.

Och det har men dubbel nytta av, kul igår - mår bra idag!

Det är vår!

 I alla fall i strupen. Hittade en ny cider på systemet, "Spring", med smak av melon och en gnutta mint. Betyg? MVG!



Festen kan börja!


Rundtur

* Systemet, klart

* Färgaffären för att köpa klor, klart

* Inhandling av ölkorv, klart

* Cider i kylskåp, klart

* Eldning pågår

Fem timmar kvar - jag är redo!


Elda

Kallt eller ej.

Ikväll ska det badas och skvallras i badtunnan.

Några arbetskamrater dyker upp här i kvällningen och då ska vi ha det roligt. Säkert kommer vi prata jobb men då bara om de roliga sakerna.
Säkert kommer vi inta en eller annan rus-dryck, vara uppe för länge och dricka för lite vanligt vatten. Härligt att vara vuxen.

Kyla

Förstår inte hur det kan vara över tjugo grader kallt om nätterna så här i Mars men så är det.

*Stön*

Solen har ju inte en chans när moder natur fryser ner allt varje natt.

Film

Ikväll går det två filmer värda att se.

1408
Otäck historia, jag ska inte se om den. Den drar liksom igång min mörker-rädsla.

Gone Baby gone ska jag däremot se. tror inte att jag sett den men den fick toppbetyg på tv.nu och vi brukar vara överens.

Om jag orkar vara vaken efter all frisk luft jag fått i mig.

Överlevare

Jo, vi klarade dagen med livet i behåll. Även om jag de sist minuterna hade hjärtat i halsgropen.

Hade för ovanlighetens skull mobilen i fickan. Plötsligt ringer det i den.

- Hej, jag heter ----. (Här tänkte jag telefonförsäljardjävel). - Jag sitter här i backen med din dotter. Hon har ont överallt och blöder rätt mycket näsblod.....

- Åh herregud. Hur illa är det, vilken backe är ni i, kan hon ta sig ner eller ska jag skicka upp skotern?!, halvt galen rabblade jag allt som kom upp i huvudet.

- Skotern är redan underrättad men har inte kommit än, får jag till svar och hjärtat stannar en stund, för att sedan ta igen alla förlorade slag på en gång, som hästsparkar i bröstet.

Sen kommer Julias röst. Tårfylld men tapper.

- Jag kommer ner själv mamma, jag kommer ner, men jag har så ont!

Sådan lättnad att höra henne!

Pojkspolingen kommer ner med min dotter. Blodig i hela ansiktet. (Blod blir väldigt effektfullt på en vit jacka också kan jag tillägga). Utan vantar (ville inte bloda ner insidan då hon var blodig om händerna, felriktad uppfostran av mig) och fingrarna var svullna och kritvita. Men i övrigt var hon hel.

Efter en avtvättning och en stund ljummet vatten på händerna var hon min vanliga tjej igen.

Tja. Jag gillar inte vintersporter mer efter detta.

Men några små stunder var det skönt där i solen, det ska väl erkännas. När samtliga barn roade sig samtidigt, utan att ropa på mig.

Dags att ladda

Steka ägg, hitta vantar, blanda saft.

Ladda mobilen, hitta solskydd och glasögon.

(Det är faktiskt sant, Linn blev solbränd i backen igår! Underbara vår! Smörjer mig gärna!)

Koka kaffe, hitta goa strumpor och väcka barn. Varför sitter jag kvar vid datorn?

Eldprov

Imorgon ska snöhataren till Sunne.

Både jag och barnen ska vara ytterst tacksamma att en i sällskapet är kurator för det kan gå precis hur som helst.

Kanske blir jag galen redan här hemma på gårdsplanen, när jag ska räkna in ungar, vantar, pjäxor och hjälmar. Kanske klarar jag av flera åk med liten människa mellan mina egna (knappt använda) slalomskidor innan jag vrålar "Sväng då, unge" så det ekar nerför hela Fryken.

Hehehe.

Kommer bli en spännande dag, känner jag på mig redan nu.

Undrar...

Sitter nu i solen på altanen och blir som hypnotiserad av takdroppet.

Det skulle gå fort att fylla en hink.

Är det någon som vet hur mycket snö 300 mm vatten motsvarar?

(Undrar mest för att få en uppfattning hur mycket snö som faktiskt försvinner från taket.)

Hål

Nu är det tredje dagen hemma med barn och jag börjar bli så smått galen. Det pratas och tölas konstant så snart har jag hål i huvudet.

Jag fattar inte att jag aldrig lär mig heller. Att jag bara ska ha två-tre dagar i sträck med barnen, sen jobba några pass och sen tillbaka hem.

Sex dagar gör mig nästan tokig! Julia och Linn roar sig hyggligt på egen hand, som idag när de är i slalombacken hela dagen, men den dära lilla....

Hon är snart lika frustrerad som jag. Hon har börjat längta till dagis. Det är tre dagar, exakt, kvar tills dess.



"Skriket" a´la familjen Johansson

Kunde!

Panik och kaos. Frustration och ångest.

Julias skidor och pjäxor var inte inställda tillsammans än och Martin är på jobbet. Klockan tio ska vi hämta Julias kompis och köra till backen. Fan. Jag hade aldrig, aldrig någonsin ställt in en bindning.

Jag svor åt Martin (det är ju hans jobb att fixa sånt på något sätt) och gick sedan arg ut i garaget. Det var som Martin sa - sprättlätt.

För Julia framstår jag nu som en sorts guru. Så där är mitt utbrott förlåtet. Ska bara ta en kaffekopp innan jag ringer Martin och erkänner att mitt humör ibland tar överhand (knappast någon nyhet för maken men ändå) och att jag nu är glad igen, och att jag älskar honom.

Sportlov

Efter två dagar i sus och dus ska ungarna sporta. Idag blir det slalombacken i Kil hela dagen (eller så mycket dag som finns kvar när de kommit ur sängen).

Linn körde i backen hela måndagen i snöyret och var härligt sliten i kroppen på kvällen. Nu ska de på´t igen. Själv ska jag.... sola mig i snödrivan?
Dra Lovis i pulka 800 ggr i backen?

Utslängd

Först utslängd men nu hemkommen och ska tillbringa resten av kvällen i sängen. Lyxigt!

Julia häckar med en hoper fnittriga trettonåringar i tv-rummet så det känns faktiskt bra att hålla sig undan.

Planerna för kvällen ändrades snabbt, från innebandy träning till en fika med vänner vi sällan ser. Men nu fick vi tack och lov (efter egen våldsinbjudan) avnjuta lite kaffe och småprat.
Vi fick vårt, Lovis sitt med sin jämngamla kompis (som nog redan i höst kommer till samma dagis, (va skoj de kommer att ha!)

Nu ska hon nattas i flygande fläng och sen ska jag se på Grey´s. Älskar seriestarter!

Nu vet jag

Vad jag borde ha blivit.

Helikopter-pilot!

På väg från Kil kom en servicehelikopter för något av elbolagen och flög över oss. Det var då jag insåg vad jag borde ha satsat på. Tänk att hela dagarna flyga över landet och inspektera ledningar. Om man ser problem är det bara att rapportera vidare till någon annan och sedan njuta vidare där över trädtopparna.


Jag skulle ha en rosa, förstås, i mitt företag "Marias helkoptertjänst AB"


Sökte runt lite mest på skoj och det kostar i runda slängar strax under miljonen för en utbildning, då i Västerås. CSN är inte sugna att finansiera den här typen av utbildning så man måste hala upp stålarna själv.Med en trisslotts vinst skulle det kunna gå. *Drömmer*

Visste jag väl!

Nu kan de tre vintermånaderna december-februari sammanfattas. "Vintern har varit ovanligt lång, kall och snörik. Flera snödjupsrekord uppmättes i Götaland och östra Svealand. Och på många håll i norra och även mellersta Sverige har det inte varit en enda dag med plusgrader sedan Lucia", kommenterar klimatologen.

//SMHI´s hemsida


Jag sätter mitt hopp till ordet ovanlig. "Ovanligt lång, kall och snörik".

Kan ju innebära att jag inte behöver vara med om detta igen, eller hur?

Onsdag

Solsken men -16 grader.

Får vänta någon timme med att gå ut, för idag vet jag att solen kommer värma gott i en frusen själ.

Idag ska det pysslas lite här hemma, Julia har filmkväll med några kompisar. Hon planerar stor ommöblering i tv-rummet, samt en meny bestående av div snacks.
Helst ska Martin, jag och Lovis försvinna hemifrån, vi får se hur det blir med det, våra sängar står ju i det här huset.

Linn är hos farmor och åker vidare till mormor i eftermiddag så hon har lyckats bättre med att hålla sig undan....

Skönt att vara ledig är det ialla fall.

Jippie!

Säsongsstart för desperate housewives ikväll! Ännu en anledning att inte lämna soffan.


Barnens dag

Phu!

Jag är helt färdig. Men roligt har vi haft även om mungiporna på ungarna har åkt upp och ner lite hur som under dagen blev slutbetyget i bilen på väg hem : MVG

Vi inledde morgonen i sus och dus, morgonrock ända till halv elva.
Sen ner till kusinerna Hugo och Lovisa för en lunchkorv och sen iväg till leklandet. Där roade sig barnen furstligt på olika vis medan jag tittade på byggritningar och drack kaffe. (Inte mina ritningar, tyvärr, älskar att göra om).

Sen mötte Martin upp oss och vi invarderade en liten bowlinghall (fullt på Nöjes). Två banor tog vi och körde för fullt. Jag kom näst sist, Julia tog hem allt. Mina enda strikar slog jag på Lovis bana när hon tog rast - surt men hon fick bra poäng =)

Vi avrundade det hela med en middag på MAX. Gott.

På vägen hem hittade vi en gammal CD som vi spelade så nu har grannflickan fått höra "Åh vad det är skönt att va naken". Jösses vad hon och Linn skrattade! Kul att sprida lite kulturmusik till den unga generationen, hahaha.

Nu har jag landat i soffan och planerar inte att resa mig härifrån förrän det är dax att krypa ner under täcket. Det är kul med barn men de sliter hårt på krafterna.

Frustration

Jag vill greja i trädgården.

Jag vill se mina krukusar komma upp, jag vill rensa ogräs, plantera buskar och dricka kaffe i solen på trappan och njuta av ett gott dagsverke bland mina blommor.

Jag vill gräva och lägga stengångar, sätta rosenbågar och mata fiskarna i dammen. Jag vill klippa gräs, läsa en bok på altanen på sommarkvällen och grilla med en cider i handen.

Det ligger lite snö ivägen. Typ en meter över hela gården.

Solen

Första sportlovsmorgonen för mig och Lovis.

- Mamma, mamma, jag ser solen, det är morgon!, skuttar flickebarnet in och meddelar mig kl 7.15.

Och visst är jag glad åt att solen skiner. Genuint glad. Hoppas detta håller i sig och att det inte blir så himla kallt utan solen kan lyckas smälta lite snö på dagarna när den ändå är framme.

Idag blir det leklandet. Lovis har väntat sedan i fredags så jag vet vad samtalsämnet kommer bli de närmaste timmarna:
-Ska vi åka snart?

Men nu springer hon upp med snabba steg för att sätta på sig racerbyxor, (mysbyxor), för det ska gå fort i rutschkanorna sen i eftermiddag.

Själv dricker jag kaffe.

Varnad

För några veckor sedan hamnade jag i något liknande chock-tillstånd. (Känsliga läsare kan hoppa över detta inlägg och återkomma vid annat tillfälle).

Lovis hade varit på toa och gjort nr 2 och ropade på mig för lite assistans.

Det är oundvikligt att blicken hamnar nere i stolen när lite rumpa ska rengöras. Det var då jag bleknade.

Allt var rött. Djupt rött.

Kan säga att efter några år i vårdsvängen har jag sett en hel del och det är inte mycket som får mig att tappa hakan nu för tiden.

Stod som förlamad och tänkte:

- Hon kommer inte överleva den här blodförlusten. Varför har hon inte klagat över ont i magen?

Svalde hårt för att bevara lugnet. Stod en stund och tvekade innan jag spolade. Kanske borde jag ta med inälvorna till kirurgen? Det kanske skulle kunna gå att återanvända en del av dom i alla fall?

Spolade ändå och tassade ut ur badrummet. Ganska skärrad. Lovis hoppade jämfota i vanlig ordning.

Mötte Julia och Linn i hallen. Då kom en tanke, (äntligen en rimlig) i huvudet:

- Vad fick ni till mat i skolan idag?

- Pyttipanna med rödbetor.

Lättnaden och glädjen spred sig i bröstet på mig. Hon var inte döende! Inte idag heller, för idag hade hon ätit två portioner, bara rödbetor, (hon gillar inte pyttipanna!) och jag fick reda på det redan vid hämtningen. Tackar för den varningen!

 




Lov

Nu har jag och Lovis också sportlov. Äntligen.

Ska börja med att gå ut och mocka, sen skotta ytterligare  tusen kubik snö. Att det aldrig tar slut?!

RSS 2.0