Kör så det ryker!

Nu ska jag hoppa ut och måla lite husvägg. En rolig syssla när det är slamfärg på huset, bara blaska på nytt. Passar mig perfekt, omedelbara, bra resultat gillar jag.

Sen blir det väl några timmar i vedhögen, ska smörja ryggen med solskydd, den har kliat inatt efter nästan en hel dag i solen igår.

Ikväll ska det eldas skräphög. Sista dagen att göra sig av med den innan det blir totalt eldningsförbud. Lovis kommer uppskatta brasan väldigt mycket, hon har en liten pyroman i sig, precis som sin mor.

Ha en underbar valborg alla.

Till min stora förtjusning vill ingen av mina tonåringar ner till "Den Stora Brasan", således slipper jag gå och spana efter stupfulla ungdomar som ev är mina.

Tack ungar, jag älskar er!  ♥


Obokad

Förutom den obligatoriska handlingen har jag absolut ingenting att göra idag.

Skulle bli oerhört glad om någon ville umgås med oss, kl 17 ska vi på sex-års kalas men dagen är lång!

Bikini-premiär!

Hittade en bikini men det var inte den som användes, tog en gammal, udda. Men jag har grävt plinthål i bikini idag!

Härliga underbara vår! Som nästan är som sommar.

Mindre härligt var det att gräva själva plinthålen. Det stenigaste stället i hela trädgården verkar vara pricis där jag ska ha mina nya spaljeer. Otur.

Lite glad ändå att det är klart med bara lite blodiga blessyrer. (Stötte på en del vassa plåtbitar, skar mig en del... Arbetshandskar är för fegisar.)
Men det kunde ha varit värre. Ryktet säger att det ligger en gammal bil nergrävd någonstans däruppe.

Och klonkar spaden i den - ja då är det nog lka bra att planera om det som var tänkt att grävas ner just där!

Men inlägget handlar förstås om det stora att min vintervita kropp fått gå en stund i bikini, och det är inte ens maj än.
Tur att vi bor som vi gör så jag inte bländade någon.

Hemma!

Är bara inne en snabbis med matkassarna. Ska snart stick till dagis och hämta Liten. Idag kommer hon få en fin överraskning:

Börja ridskola kl 17.00 idag!

Jag kommer alldeles strax kvala in som Årets bästa mamma. Alla kategorier. Hon kommer inte ens märka att jag dubbelbokat mig och inte ens kommer vara med där, sänder en erfaren storasyster i mitt ställe att leda liten shettlandsponny runt, runt i en evighet.

Det är skönt det här med tredje baret. Inser att jag har en väldigt avslappnad och skön roll som mamma. Det hade varit fullkomligt otänkbart att sända Julia som femåring till ridskola ihop med en fjortonåring som "huvudman".
Jag är dessutom övertygad om att Lovis har en bättre barndom än sina äldre systrar tack vare detta. Hon får göra så mycket mer, så mycket tidigare.
Hon har fått prova sina egna ben och fått upptäcka världen på ett helt annat sätt än J och L. Inom rimliga gränser givetvis, hon har tex inte fått åka och bada själv än och häromdagen stod jag på en stege och berättade hur oerhört rädd jag var där uppe (3 meter) och Lovis sa med andan i halsen:

- Jag ska aldrig gå i stegar.....

Fokus på det som verkligen är farligt gäller numera =)

Godmorgon....

Ledig. Kaffe. Härligt!

 Idag blir det en dag på stan med tjejerna. Det harjag lovat.

Magisk morgon

Skönt att sitta på jobbet och inse att det är få timmar kvar till ett hett, efterlängtat påsklov. Må det bli mycket att göra så dagen går fort!

Hos bildoktorn

Flexade ut för att hämta Lovis lite tidigare. Tji fick jag, halvvägs hem började en lampa blinka på panelen i bilen.

Bilen har skuttat lite ibland och Martin hade sett en lampa lysa men sedan slockna av sig själv. Men nu blinkade den. Ihärdigt och påkallande.

Utan att flippa ur, ringa och skrika hysteriskt till Martin, körde jag försiktigt till verkstan här i Kil med min lilla bil. Fantastiska människor de där bilmeckarna! Bjöd på kaffe, felsökte och åtgärdade problemet på 20 minuter, utan förbokad tid. Vårdcentralerna har en del att lära, det måste jag säga.....

En ny liten tändspole sitter nu på plats och min bil spinner åter som en katt.

Och jag har växt lite till som människa, jag kan ju själv! (Men Martin får fakturan, någon sorts uppdelning måste vi ju ändå ha mellan manliga och kvinnliga sysslor, total jämlikhet tror jag inte alls på).Självklart var jag med ute i verkstan. Alltid lär man sig något, som tex att en tändspole till en Golf ser ut precis så här. Nu vet ni också det, utbildningsblogg.....

Ved, lastbil, fadderbarn och bränna

Så blev det.

Martin och Magnus förstörde helgfriden för alla som eventuellt runt om oss velat njuta i solen den sista dagen denna påskhelg. Men massa fin ved blev gjord och det med en väldig fart, tack Magnus för hjälpen!

I vedhögen brände jag mig i solen, fick ett samvete lättat genom att flytta stenar hos grannen, jag har dammsugat med mitt fadderbarn och är på det hela taget nöjd med min lediga dag.

Nu soffa.

Imorgon arbete. Alltid detta arbete som stör mitt liv, jag har ju inte tid att jobba på våren! När jag blir jätterik, då ska jag bara jobba oktober till mars.

Ved, lastbil, fadderbarn och syrén

Ja, idag händer det säkert en massa. Stugan blir full, sysslorna är många, solen står redan högt och dagen blir säkert helt fantastisk. På sitt sätt.

Inget inlägg?!

Sorry, om någon saknade en rad igår. Det är högst ovanligt att det inte blir minsta lilla rad en dag men så blev det igår.

Arbetade. Konstaterar surt att påsk-OB-tilläggen inte direkt gavs bort. Den slet vi hårt för hela helgen. Men det glömde jag när jag kom hem...

Mat och vin stod klart på bordet. Sedan kom vänner på fika, och så skulle de se vilka hästprylar de ville ha till sina. Det fylldes glatt på i hästsläpet, mycket försvann, vilket gillas mycket av mig.

När detta väl var gjort hade vi smuttat såpass på vinet att vi inte vilje skiljas åt så det blev en "helkvälll" (halv elva, det var gott om barn). Pizza införskaffades och åts, mera vin och barnen grejade ute ända tills mörkret föll. De små var barfota långt in på kvällen, nästan sommarkänsla.

Så sov kompisen I hos Lovis och mina stora följde med gästerna hem. Nu äntligen hör jag småflickorna kvittra där uppe, nattsudd tar hårt på små människor!

Påskafton

Strålande sol med sommarkänsla. Jag ska gå ut så fort som möjlig för att hinna njuta en smula, ikväll är jag instängd på sjukhuset.

Ha en härlig påsk alla där ute! Ät ägg och skäm bort alla små kärringar som knackar på dörren!

                                      

Lycklig

Väldigt osvenskt att säga men jag är lycklig. Jag har ett underbart liv och jag älskar det.

Min dag idag har varit alldeles underbar, som tagen ur min egen sagobok om hur mitt liv ska vara. Varmt och skönt ute, barfota-liv, målning, grävning. Lukten av gräs. Underbara vänner på besök, en stillsam promenad och hinna se björkarna som spruckit ut så pass att det ser ut att hänga skiraste spets mellan grenarna.

Besök av släkt vi inte sett på länge, fick mig en toppklippning.

Barnen har bubblat hela dagen, blivit glada för sina godisägg, de är friska, starka och mina. Och så är jag gift med världens bästa man.

Livet kunde inte vara bättre än vad det är just idag.

Mardröm

Av det ovanliga slaget hade jag inatt.

Vi hade fått ett barn till, och det var vi lyckliga för, inget fel så. Inte för att jag vill ha fler barn men så här i efterhand, sittandes i köket, känns det ju bra att vi inte ens i drömmen la det nya barnet i skogen.....

Hur som helst, detta barn skulle döpas (kön på barnet framkom aldrig, men det var säkert en flicka). Barnet skulle döpas en söndag och alla inbjudningar skickades ut, en knapp vecka innan.
Efter det beslutade Martin och jag att vi skulle gifta oss, på lördagen. Knåpade i panik ut en omgång inbjudningar till och glömde mer än hälften av de som vi ville ha med.

Vi hade tänkt en liten tillställning, en borgerlig variant men ville ändå ha med nära och kära. En enklare middag var planerad i restaurangen på sjukhuset, inte patienthotellet ens utan bedrövliga Solsidan. Så denna måltid satt jag och planerade på en buss, (jag som aldrig åker kollektivt!) två dagar innan bröllopet.

Insåg även där i bussen att jag inte hade något fint att ta på mig på självaste dagen D och att vi glömt bjuda mer än hälften av de ville ha med på bröllopet. Det var panik i den högre divisionen kan jag väl säga.

Så det slutade med en rad på Facebook:

Maria Johansson - Gifter mig idag kl 10.00 i Närhetens kyrka, välkomna!

Sjukt, så sjukt.


Kände stror lättnad när jag vaknade över att mina barn är döpta och att jag och Martin faktiskt redan är gifta!


Heldag

Altan framsida - klar

I övrigt - lika halvfärdig som vanligt. Drar bara igång massa nya påhitt hela tiden. Börjar så smått tröttna på mig själv.

Har i vilket fall premiärgrillat, uppe vid uthuset. Sommarvarmt, barbent under parasoll. Härligt. Medan Martin drog iväg för att vara ljudtekninker på skoldisco, tassade jag upp till grannen (där en dotter redan befann sig) och fick en liten skvimp vin.

Nu ska Julia och jag få Liten i säng, göra iordning en smarrig tallrik plockmat och se på skräckfilm. Hu. Rödluvan.


Pysseldag?

Inte med lim, pappersbitar och pärlor, nej, nej, nej! Jag var en sån mamma för tio år sedan men inte nu. Tack kommunal barnomsorg för att ni pysslar med min minsting. Betalar så gärna för den tjänsten.

Nej, dagens pyssel består mer i att:

Städa lite
Gräva lite
Kompletteringshandla
Vika tvätt
Byta gardiner på altanen

Problemet är väl mest att motivation saknas till alla dessa sysslor. Får se om ännu en kopp kaffe kan få mig på banan.

Påsk

Jaha, då tar jag påsk då.

Kommer ju jobba när alla andra är långlediga, men jag är inte sååå bitter. Har faktiskt frivilligt lagt mig kväll på självaste påskafton.
Det är faktiskt några arbetrskamrater som på riktigt tycker påskhelgen är viktig, för mig har den aldrig varit särskilt speciell. Ägg, godis, visst, men som storhelg?

Nä, tar de extra pengarna och sitter nöjd.

Dessutom är vi duktiga på mitt jobb arr förgylla tillvaron på storhelger. Vi har knåpat ihop ett litet buffébord att mumsa på, hoppas bara vi får lite tid att sitta tillsammans!

Små blir stora

Som blivande och nyförlöst förälder blir man överöst med information om graviditet, amning, första tiden, första åren, barnsäkra hemmet osv.
Vi som fick barn tätt hade dubletter av alla tänkbara viktiga informationshäften om precis allt man kunde tänkas undra om (utom den ännu icke skrivna boken som alla saknar : Pricken du ser ÄR: xxx, varför har ingen skrivit den? )

Nu är det dax igen. Information om vaccin mot livmoderhals cancer (mina barn lyckades just missa att få ingå i ordinarie vaccinationsprogram ang det), lilla mensboken och idag kom Tonårsparlören, om ungdomar och alkohol.

Jahapp.

Minns även alla små plastbitar man skulle samla på från blöjpaketen. Så kunde man få en liten skallra, en tunn filt eller handdocka. Tyckte av oklar anledning att det var värt besväret. 

Har Libresse något liknande? Samla vingar och få en bok, biobilett eller fritt bredband? Vi kommer samla och vinna alla premier i framtiden om så är fallet, vi är många flickor här.

*Suck*

Små barn, små bekymmer eller hur de säger. De närmaste åren kommer förmodligen ge mig kritvita hår av oro för allt som kan hända tjejerna ute i den stora världen, där inte jag får vara med längre.

För vad hjälper det att jag litar på dem och deras förstånd när det finns så många knäppgökar som kan skada dom?
Hej vad det går!

Hydral-spade ska det vara, då händer det grejer!

För er som nu känner osäkerhet vad en hydral-spade kan vara kan jag säga frontlastare på en traktor. Gräver massor - fort.

Hade svalt sista tuggan av middagen och planerade en stillsam promenad i skogen (mina ben vill ingenting idag) när jag hörde en traktor utanför.
För några veckor sedan nämnde jag för min granne med traktor att jag önskade köpa hans tjänster för att få hästarnas vinsskydd utmockat. Idag kom han, utan förvarning men ack så välkommen.

Så nu är det kliniskt rent där, Martin har ställt in alla sina olika tillbehör till fyrhjulingen i detta "nya skjul" och vips såg hela gården städad och prydlig ut.

Någon promenad blev det inte men armarna fick sig lite arbete då inte traktorn kom åt längs kanter osv. Men den halvtimmen var ju betydligt enklare än två dagar med grep...

Så nu var det visst redan kväll (har inspekterat grannens nybygge och hämtat barn på byn också). Varför går våren så fort?
I Kil har en del björkar redan musöron. Termometern i bilen visade  +17 grader när jag åkte och hämtade Linn vid sex-tiden. Nu går det undan!


I´m great!

Årets första joggingrunda, 33 minuter, i mina nya makalöst sköna skor. Spurtade i slutet av sista backen. Trodde aldrig jag skulle ta mig runt joggandes hela vägen, jag är så otroligt stolt över mig själv just nu!!Taggad inför premiären! Ser inte lika pigg ut nu men jag nöjd.

Måndag

Ny arbetsvecka. De flesta hurrar för kortvecka, själv gör jag fem pass. Så är det med vårdjobb, inget att jaga upp sig för (inte varje helg ialla fall).

Solen skiner och det är nästan försommarvarmt. Underbart. Gräsmattan börjar gå i grönt, träden har knoppar och fåglarn flyger som galna in och ut ur holkarna.
Altandörren står öppen, Linn duschar i solvarmt vatten, köttgrytan står klar på spisen, kaffe planeras på baksidan efter maten.
Jo, just det, AC premiär i bilen idag!

Sämre måndagar har jag haft så jag klagar inte, inte alls!

Mera ved.

Vi gjorde ett ryck igår och kapade/klöv delar av den gamla torra veden. Vi trodde verkligen vi skulle ta allt men det var mycket mer än vi mindes.
Well, inte mindre än sex kubik fick vi hela vägen in i vedförrådet. Får se om vi mäktar med resten idag. Träningsvärken har smugit sig på under natten och lär bli mer och mer högljudd under dagen....

Jag är ett klenben.

Utedag

Vårt hem gror igen. Vi är ute så fort det finns minsta lilla utrymme för det. Martin dammsugade lite halvhjärtat igår men det ser lika illa ut nu igen. Tvätten ligger i drivor, ren förvisso men inte sorterad och vikt.

Men det är en världslig sak.

Idag påbörjas projekt ved. Finns alltid ett motståd att börja men när vi väl är igång brukar både Martin och jag bli smått maniska - den ska bli klar!
Lite som ärtsoppa, ingenting jag blir sugen på men det är ganska gott när man väl äter det.

Jo, lite spade blir det idag med, sista trädet ska ner.


Pilates-bollen....

Är en riktig hit här hemma. Plötsligt räcker soffan till, det är alltid någon som sitter på bollen.

Alla utom Martin.

Nyss tvingade jag upp honom på bollen.

- Nej, det här går inte!, utbrast han.

- Sitt helt stilla tills du hittar balansen, sen kan du börja svänga lite, tröstade jag.

- Nej sen olyckan har jag ingen balans.....

Nu sitter han i soffan, nedslagen av att min tröst uteblev. Han skadade fötterna, inte rumpan och huvudet!

Ännu en bra dag

Motvilliga barn släpades av sina mammor till värmlands museum idag. Vi var tre mammor som kände att det var otänkbart att sitta och frysa häcken av sig på en parkbänk med en för liten kaffe-termos. Så det fick bli inomhus aktivitet.

Men jösses vad kul ungarna hade! Visst, det var verkligen första gången Lovis gick in där men inte sista, detta ska jag minnas till regniga dagar.
Lunch-buffén och fikat var också riktigt bra (vet att det är viktigt för många....).

Väl hemma igen fick Lovisen hänga med storasyster till en kompis. Under den tiden grävde jag lite med min spade. Träden har kommit! Lycka.

Ena oxeln och persikoträdet är nere. Så bara (nä, stenig och överjävlig grävning men det är gjort nu, i efterhand är det lätt att glorifiera).
Har lite lätt ångest för fyra plinthål och en grop till sista oxel-trädet. Har visst valt att planera årets projekt i den del av trädgården som är fylld med sten. Många stenar. Små och stora.

Nåväl, nu är det kvällen och jag har gjort mig förtjänt av vinet i glaset.

Ny dag

Lediga!

Tyvärr är inte vädret alls vad jag hoppats på så nu blir det till att ringa en vän och se om vi kan ändra planerna för dagn. Mariebergsskogen i dis och dimma känns så där kul....

Utbytt

Bytet för blodspengarna blev följande:

2 Magnolior, 4 st brudspireor, 1 lagerhägg samt 1 tuja. Summa 1100 kronor. Det är ingen billig hobby detta, tur att jag kan byta med min utomordentliga plasma!

Tog kort på härligheten, tyvärr med Julias kamera så bilderna kan inte laddas upp, de är för stora. Så kan det gå.

Men nu är nästan allt nergrävt, bilder kommer imorgon, nu är det hockey-final!

Idag...

Ska mina "blodspengar" omvandlas till grönska i trädgården. Ska bara lämna en skvimp plasma till sen ska presentcheckarna lösas in till åtråvärda buskar.

Hoppas jag. För att det ska fungera måste Bergvik ha fått hem sina utegrejer för det är enda stället med växter som löser in låtsaspengarna.

Uppskattning

Idag när jag vaknade var jag lycklig. Rakt igenom, ren och skär lycka.

Över Lovis som stormade in och släppte in massa solsken genom dörren, barnkvittret och hennes hoppsan-steg över golvet.

Över att vi är rika på hälsa och kärlek i den här familjen. Det är faktiskt det allra bästa sättet att vara rik på, det är dessutom helt skattefritt att vara lycklig.

Känner lycka över solen, att det nyöppnade kaffepaketet gett mig två rykande muggar fantastiskt gott kaffe, att vi har många dagar ledigt här hemma, att jag har vänner som jag tycker om och som jag kommer se en hel del framöver.

Det finns så fantastiskt mycket att glädja sig åt. Hela tiden och överallt. Det enda man behöver göra är att titta lite på sitt liv så ser man allt det vackra som är så lätt att ta förgivet.

Nu ska jag ut och njuta av dagen idag.

Fyra dagars Off-läge

Jippie tjoho!

Firar raskt det hela med en köttgryta som har gottat till sig sedan igår. Inte alls fel när maten i princip är klar när man kommer hem.

Och fiskarna är utsläppta i sin lilla damm. Det är vår och jag är ledig. Länge är jag ledig.

Semester!

Plötsligt händer det! Chefen tog in en timvikarie och låter mig gå hemma och lalla runt med spaden på tosdag.

Ska lämna lite plasma men sen - då blir det gräva av ska ni veta!

Sen kom det en resa till Kroatien inseglande igår, hur denna ska finansieras och hur vi ska lösa detta med barn och djur vete fåglarna men vi är helt inställda på att komma iväg - på något sätt. En tossdag - söndag tripp i början av Maj är skönt för mammor och pappor.
Även om vi inte på något vis åker själva (jobb för Martin) brukar det gå att sno åt sig små stunder av viktigt vuxenliv.

Den här våren kan bli riktigt bra.

Alldeles svart

Himlen bortöver är sot-svart. Kommer nog ett sjuhelsikes regn inom en snar framtid.

Andra prioriteringar

Ni, min trogna lilla skara som läser här var dag, får ha en smula överseende.

Våren är här vilket omedelbart får mig att lägga om dagsrutinen. Istället för att sitta i soffan och häcka framför datorn är jag utomhus. Ute, ute och åter ute.

Händer massor men nu är jag för trött att skriva, får bli en regnig dag.

Men ett roligt paket kom hem idag. Martin hakade ju på någon vinklubb i vintras och idag kom första leveransen. Bara kartongen fick mig på bra humör, tänk vad innehållet ska kunna lyckas med!Vilken dag!

Morgonen var ljuvlig och hela dagen har fortsatt i samma anda.

Vi klev utanför dörren strax efter nio och kom in efter fem för lite mat, sen ut igen. Fått mycket nyttigt gjort, plockat ner hälften av hästhagen, flyttat de två buskarna (Martin var oerhört, ovanligt ovillig men till slut så fick jag hjälpen jag behövde), hästsläpet är piffat för besiktning och stundande försäljning (ska omvandlas till vedkap, kul, not).

Fick även bra besök bestående av självgående vän som försåg oss arbetande med kaffe samt små vänner som höll Lovis sysselsatt i många lyckliga timmar.
I solen grillades även korv och mina kinder har fått så mycket solljus att det stramar lite i skinnet.

Nu är jag helt färdig, allt syre har gjort mig alldeles matt.
Nu blir det den vanliga kvällsrutinen, dusch och soffa. Imorgon arbete igen, jag tror jag spyr på´t snart! Måtte de här fyra arbetsdagarna gå fort så jag kan få tre-ledigheten snart!

Ljuvliga morgon!

Solsken ute med en vind som äntligen har avtagit.

I köket en äkta man som pysslar och grejar. Kaffe med grädde i muggen.  På övervåníngen kvitter av familjens femåring som sovit som en stock i sin egna säng.

Dom är verkligen hemma igen allesammans och jag är så glad för det. (Martin ska nämligen få hjälpa mig att flytta på vinbärsbuskarna.....)

Hälja!

Blev snuvad på en semesterdag som inte var tänkt men ändå önskad. Nåväl. Arbetsdagen (helgen) är färdigarbetad.
Hemma fanns familjen som längtat hem och kom ett dygn i förtid. Så de tvättar, packar upp och har sig.

Själv drog jag på mig trädgårdskläderna och gjorde ett snabbvarv i trädgården, kan inte motstå! Men det blåser för mycket för att vara njutbart. Men det som blev gjort är gjort!

Nu blir det kebab och lite vin med kärleken. Dom är hemma och huset sjuder av liv och oljud, lycka!!

Hon är säker gamla Bettan...

Japp, hon gick igenom u.a!

Jag är helt säker på att den kvinnliga besiktingsmannen (vad kallar man kvinnorna för??!) tyckte att Clean Cotton var ett bra val att ha i sin lilla bil istället för tallbarr.
Detta gjorde henne vänligt inställd till min bil, jag märkte att det gick mycket fortare än vanligt. Män som stod i "väntrummet" när jag kom in, stod fortfarande kvar, nervöst väntande, när jag med ett megasmile lämnade lokalen...

Nu går det ett år till.

Oro

Idag är det domedag för min lilla bil. Besiktning.

Förra året åkte vi på att byta bromsskivor. Eller vi, Martin fick byta, jag kan inte. Det kom som en liten obehaglig överraskning, för jag trodde verkligen att bilen var ok. Nu har jag ingen "barnatro" kvar och förväntar mig precis vad som helst.

Nu blir det kaffe, promenad, lite plock. Sedan besikting och efter det åter till arbetet. Bara jobb, jobb, jobb. Men om en vecka kommer en tre-ledighet, känns som om det är en hel semester att se fram emot!

Dagens projekt

Få bort ett problemområde = klart!I alla fall är den jobbiga delen klar. Nu ska det fyllas i lite dekorgrus bara de drar igång säsongen för det i butikerna.
Också ska det egentligen stå ännu en stenbänk här men stenen ligger någonstans bakom hästdyngan så det blir en helt annan historia!

F.ö har årets första tussilago slagit ut, en liten rackare som tagit sig hela vägen från diket in i rabatten:Nu tänker jag inte gå ut mer idag. Det blåser storm och jag har jagat keps ganska mycket. Har förutom viss ledvärk, lite trötthet i huvudet, blåst för ett jäkla väsen! Lite sofftid nu kanske?

Likt en liten unge

Lerig långt upp i hårfästet (marken har kanske inte riktigt hunnit torka upp), nyinköpta stenar, spadtag så leran skvätter, pusslade med dessa nya stenar....

Lycklig som ett barn trotsar jag blåsten och grejar för fullt. Insåg nu att jag är tvungen att äta också - hade jag i lyckoruset glömt av helt.

Men snart på´t igen, äta ur en matlåda går ju fort! (Har inte haft på spisen sedan i måndags då jag lagade mat för hela veckan, smart va???)

Dagen idag

Vårstädning i trädgården. Precis all snö har smält! Nu kan jag äntligen ta bort sista adventsslingan som legat fastfrusen under en enorm snövall. (Jag har inte haft den tänd på länge, ingen har sett den, lovar!)

Dagens promenad kommer bli utan handledsvikter. Ser nämligen redan resultat av alla minilyft och idag planerar jag något större för mina klena överarmar:

Spad-premiär!

Jag är övertygad om att jag kommer finna någonting att gräva upp och sedan gräva ner någon annanstans.  Jag har längtat efter mina spadar.
Helst borde jag försöka få bort vinbärsbuskarna uppe vid logen. Mina nya träd kommer ju snart och då är dom i vägen.
Men dom blir inte enkla att ta själv, inte ens om jag tar hjulingen som draghjälp. Men vi får väl se under dagen hur flitig jag blir.

Nu

Känner jag mig färdig med att vara själv hemma. Happ. Jag är nog faktiskt gjord för att leva i en familj, vara hustru och mor.

Har tydligen och helt uppenbart vant mig av med tystnad och massor av egentid. Men jag tror en del av mina patienter har uppskattat detta, alla ord jag inte får ur mig hemma - dom har patienterna fått. Oj vad jag har pratat med mina skyddslingar de senaste dagarna, hahaha!

Det är inte så långt till söndag. Det går fort. Måste gå fort.


Njutning!

Varit godissugen i två dagar. Mycket godissugen. Kvinnliga dagar men jag har motstått. Både i macken och i mataffären idag bet jag ihop.

Nu gick det inte längre. Någon affär finns inte här uta i byn längre och jag åker inte ner till samhället i myskläder, osminkad.

Men jag gjorde smörkräm, med kokos i. Dra mig baklänges vad det var gott! Nu kan jag finna lite frid här i min soffhörna.

+13!

Utsläppt från sjukan efter "kaka"-turerna till riktigt underbart vårväder! Spöregn imorse när jag for till jobbet men nu står altandörren öppen och katterna går ut och in och bara njuter. Liksom matte. Sol, sol, sol!

Lampbyte på bilen avklarat, älskar att kunna se hjälplös ut emellanåt och "en stor stark karl" hjälper till. Fast jag har faktiskt åsikten att om de har mage att ta 150 spänn för en glödlampa - då kan de faktiskt montera den!

 Promenad avklarad. Nu lite tvättvikning, dammsugning och middag (som står klar på en tallrik i kylen). Sen blir det bara soffa. Trots att arbetspassen varit fullt hanterbara och rent av trevliga så är jag sliten, jobbat åtta av nio dagar och det väntar mer....

Kan unna mig lite vila också!

En händelserik förmiddag

Promenaden ja. Tog på mig både mina egna + Martins vikter och drog iväg. Borde inte ha tagit några vikter på fötterna än...  Regnet uteblev men ganska precis halvvägs sträckte jag någon muskel i ljumsken. Helvetsont gjorde det.  Stod så smått förtvivlad utefter vägen och funderade på hur jag skulle ta mig hem igen.

Tog av fotvikterna och böjade sakta fortsätta min promenad, men något powerwalk tempo kan vi ju inte kalla det. Dessutom hade jag nu duktigt med vikter i händerna så nu är mina biceps rätt slitna, hahaha.

Värken har dock släppt, så jag fortsatt med lite krattning här hemma. Städade sedan bilen *skräll* och har till och med skurat mattorna i badkaret. Hoppas nu besiktningsmannen kommer bli vänligt inställd till mig och min bil på fredag. Som extra säkerhet har jag även lagt in en ny Cotton-clean wonderbaum....

I bilen hittade jag Lovis andra stora barnstol. Den ska bort. Så nu tvättas överdraget och sen ska det bli ett tillskott i semesterkassan.

Vill ingalunda ha det här tempot hela dagen så nu är det bara att hoppas att kvällen blir lugn och fridfull på jobbet.

Vill inte ändra

Jag hade en plan för den här förmiddagen och har beslutat mig för att fullfölja trots lite lätt regn.

Kaffet ska drickas ur, sen blir det promenad, trädgårdsfix och efter det betalt arbete. Så får det bli, bara att placka fram regnjackan.


Tiden går

Målat lite, krattat lite, pyntat lite. Jodå, jag far runt som en osalig ande och nu är klockan såpass att jag kan knäppa på TV´n.
Inte för att det är något att se men för att den låter.

Uppdaterad

Familjen har det underbart. Och jag sitter här själv, redan lätt uttråkad.

Istället för

Ja, familjen kommer att lägga stora slantar på liftkort den här veckan. Så jag unnade mig en Pilatesboll idag. Som jag ska ha framför datorn och TV´n.
Kommer bli grymt stark och balanserad i överkroppen och om någon vecka gå/sitta/stå rak i ryggen som en fura. Det är planen, men sanningen blir säkert att den blir en jättekul leksak till Lovis. Men då blir den inte bara liggandes i alla fall och det är ju positivt!Så här ska jag se på TV framöver. Knacka gärna innan ni går in hos oss i fortsättningen.... Hehehe....

Wii, nu vill jag hem och blåsa upp den! Men jag ska vänta till imorgon, för i skumt ljus i garaget kanske jag inte ser när jag blåst upp den klart och då kanske den smäller? Det går lite fort ibland med kompressor.

Resfeber mm

En dotter vaknade tidigt, laddad till max att få åka till fjällen + att hon har sin bästa kompis med (min plats var ju ledig). Dom har avsiktligt undvikit varandra under veckan och nu går flickebarnet som på nålar för att äntligen träffa E igen och prata hela vägen till Näsfjället.

Iövrigt är morgonen som den brukar. Lovis matvägrar, J sover än och jag och Martin sitter vid varsin dator med kaffe.

Snart far dom åt sitt håll och jag mot arbetet.

Kan berätta att jag hade en konstig dröm inatt. Jag hade öronen fulla med något torrt fnas som inte gick att få ut med tops.
Kan någon tolka den?!

Packning pågår

Imorgon far de iväg ifrån mig. Familjen åker och jag kommer glatt stå och vinka och tänka "egentid!", ett liv i lyx.

Sen åker jag och jobbar två pass och kommer sedan ha lätt panik redan på måndag eftermiddag, när jag öppnar ytterdörren och ingen finns hemma. Det vet jag redan nu, att tystnaden kommer bli mördande jobbig.

Det är ett fasligt packande och jag försöker verkligen att hålla mig undan. Men så kommer de vansinniga frågorna:
- Var finns det lakan? (Jo, de är väl gömda så ingen annan än jag hittar dom i garderoben...)
- Kanske ska ta båda hjälmarna med till Lovis? (Vaddå, har hon två huvuden plötsligt?)

Och sen överpackas det i absurdum. Jag reser gärna med minimal packning men när dessa ska ut och fara utan mig packas det som om de ska iväg på expedition ett par år i fjällen.

*Gäsp*

Känns skönt att veta att jag inte behöver gå runt i en fjällstuga och snubbla över alla grejer de har med sig. Men de kommer garanterat få en rolig resa och det unnar jag dom verkligen, bara jag slipper snön!

Oj

Satt med grannarna på altanen igår. Vi eldade på fint med infravärmen och hade det riktigt mysigt. Därför satt vi ganska länge och medan vi satt - drack vi vin.

Mår inte så bra nu faktiskt. Promenad önskas snarast!

Första!

- Hej, jag behöver hjälp, jag ska köpa min första löparsko.

Min inledningsfras i sportaffären tidigare idag. Och hjälp fick jag och urtjusiga skor med mig hem! Tror inte ens att han lurade mig för han tog fram ett par ur REA-sortimentet på en gång med motiveringen:

-Du har ett bra steg utan att flexa knäna inåt, du behöver inga specialskor.

Nog för att det är roligt att vara speciell men ibland är det ju billigare att vara helt normal.......
Jag har alltid tyckt att löparskor är direkt fula men den här var faktiskt riktigt fin tycker jag. Den är mer rosa i verkligheten, jag är så tacksam att den inte är grön och gul eller något annant fult som jag sett förr.

Nu är MP3´an laddad och skorna hemma. Bara att vänta ut snön.

Mini-helg

Tjo, inget arbete förrän på söndag!

Flexat hem tidigt (JÄTTE-tidigt, lycka!), köpt nya joggingskor (snygga), helgmat, marinerar nu kött. Har även ringt en försummad vän och förbereder mig nu för att hämta Lovisen på dagis.

Nu blir det fredagsmys så det står härliga till.

Jag har dessutom papper på att jag är fullt frisk (skrivet av en riktig doktor), det är det banne mig inte många som har!
Vad det än var så var det inget som ledde till graven. Det får man väl lov att fira lite extra?

RSS 2.0