Hälften

Och litte te!

Den här veckan dånar fram som ett godståg. Tur det, jag som var lite bekymrad i måndags för hur det skulle gå med min "raka" vecka.

Nu är det bara två arbetsdagar kvar, ett litet kalas (kanske inte litet men det är små människor som gästar oss), sen är det hälja igen.

Jag har kommit ihåg Lovis frukt varje dag, ponnyridningen är avklarad och jag är taggad till tusen på jobbet. Har som mål att rädda en själ denna veckan, en själ som i många år varit begravd i kemi.

Inget dåligt mål, men taggad som jag är ska jag nog lyckas! Så jag ser fram emot min arbetsdag imorgon. Om jag så ska sitta och läsa socialtjänstlagen innantill för att få min vilja igenom.

Vet inte....

...hur ni har det i era sovrum. Lugnt, romantiskt, ljust, murrigt....

Hos oss ser det ut såhär:



Martin är i vilket fall förberedd vid nästa grävlings-slagsmål. Inatt var det tyst (kanske kände de på sig att jägaren riggat upp?) men inatt hoppas jag på en rejäl smäll.

Ser nu att bilden blir lite bisarr med en bild från vårt bröllop i bakgrunden....

Att ta det lugnt

Har nyss kommit på en sak.

Med stora barn kommer en rad förmåner. Som att efter maten ta kaffet, en god bok och sätta sig på altanen och försvinna för världen en stund.

Ingen att passa!

Snart kommer det nog bli en god vana, att varva ner, varva ur och njuta lite extra av livet.

Lite sotis....

Martin är mycket glad för min naturupplevelse imorse, bara en aning avundsjuk att han inte fick se den fina hjorten.

Han har snott mina bilder och sprider dem nu som en löpeld. Att de är suddiga spelar ingen roll. Jag är tydligen den enda som fångat någon av dessa djur på bild här i området!
(Vilken är mycket anmärkningsvärt eftersom jag:1, Aldrig har med kamera/mobil någonstans 2, Om jag nu har det glömmer bort att använda dessa prylar, även på skolavslutningar mm).

Mallig är jag!
Jag hade inte de bästa förutsättningarna att få en bra bild. Knappt gryningsljus (05:45), springande djur och rullande bil. De få ögonblick vi båda var stilla var inte kameran i fas.




Naturupplevelse på hög nivå

Imorse fick jag syn på något stort och märkligt på den nyslagna åkern. Jag kröp närmare med bilen och fick syn på en vansinnigt vacker kronhjort!

Hade av oklar anledning en laddad mobil i handväskan och knäppte några kort, de blev inte så bra så jag bjuder på en från nätet.

Vi tittade på varandra länge, och vid ett tillfälle var den säkert bara 5-6 meter ifrån mig. Maffigt. Häftigt! Första gången jag ser en i frihet (bara sett på Kolmården), och bara en kilometer ifrån min egen köksdörr!



Den jag såg var mycket kraftigare och med  ståtligare krona på huvudet. 
Trodde det var lösa rykten att vi hade vilda kronhjortar hemma (som smitit från något hägn för många herrans år sedan). Är glad att de lever och frodas och förökar sig, för det är klart det ståtligaste vi har i skogen. Visserligen är älgen större men inte alls lika fin att se på....

Hårt liv

Denna vecka blir tuff, iaf för mig och Liten.

Jag jobbar dagturer, rak vecka och avslutar det hela med att ha hela F6 på kalas i logen på fredag kväll.

Tjohej.

Som grädde på moset har vi två grävlingar som slåss i trädgården om nätterna så sömnen störs av ett oljud utan dess like. Det låter som om mord begås. På riktigt.

Hoppas få hem grävlingfällor i eftermiddag, Martin ville inte alls gå ut med bössan inatt trots att jag väste till honom:
-Skjut fanskapet!

Något nytt

Det är spännande det här med tjejfester med aktivitet. Man får tillfällen att göra sånt man aldrig hade tänkt göra på egen hand. Fast roliga/välbehövliga tips.

Igår satt vi på Cut in kitchen med varsitt vinglas i handen och fick handfasta råd hur man får till en garderob.

Att den ska innehålla en svart kavaj och ett par svarta pumps med klack, punkt slut. Likaså en figursydd vit skjorta och en svart klänning, klassisk som kan bäras om och om igen.
Om detta fanns i garderoben blev vi försäkrade om att vi alltid skulle ha något att sätta på oss vid varje tillfälle - visst känns det lite häftigt?!
Inga mer "Jag har inget att sätta på mig" ångestattacker. Okey för mig.

Vi fick även lite råd om hur man matchar smycken, skarfar, bälten osv. Jag gör ofta fel inser jag nu. Bara genom att lägga scarfen på olika sätt förändrades hela utstyrseln.

Har lite shopping framför mig inser jag för alla dessa viktiga nyckelplagg saknas i min garderob. Alla.

Lördag

Vilken fantastisk sommarkväll vi fick igår! Vi åt och myste på altanen med tjocka släkten hela kvällen. Varmt och  skönt, så där bra som det blir ibland.
Alla barn var på strålande humör och Lovis somnade som en mycket nöjd 6-åring i sin nya pyjamas.

Idag är det tjejfest. Spännande. Ska stå finklädd på Soltorget strax efter lunch och utföra hemlig aktivitet.

Förra tjejträffen när jag var med gjorde vi blomsterarrangemang. Undrar vad det blir idag?

HURRA!

Bildtext överflödig, flickan är lycklig.






Minne

Slog mig alldeles nyss:

För exakt sex år sedan, precis nu, hade vattnet gått och jag möblerade om i de stora flickornas rum.

Som ni förstår är det en stor dag imorgon för en bit efter midnatt kom hon, vårt älskade yrväder, vårt rosenmonster, vår lillsmula.

Ikväll är det inte jag som grubblar, jag kommer somna gott. Men en liten flicka kommer nog fundera en del på vad som gömmer sig i paketen....



Full fart i Rottneros. I bakgrunden skymtar de entusiastiska föräldrarna.... (Har aldrig älskat lekparker i vuxen ålder)

Drömtydning

Ibland drömmer jag mardrömmar om mina tänder. Så har det varit i många år. Oftast står jag framför spegeln och drar tandtråd/borstar tänderna/använder tandsticka (lite olika) och så rasar alla tänder ut.

Härom natten var det en ny dröm. Jag stod och borstade tänderna när de plötslig började smälta som sockerbitar som man häller vatten på.

Vaknade skräckslagen förstås, kände efter med både tungan och fingrarna där i mörkret att allt var som det skulle i munnen.

Någon som vet vad sånt här står för?

Jag blir ytterst sällan jagad, ibland tappar jag bort barn och får panik. Men det där med tänderna drömmer jag om såpass ofta att jag börjar fundera på vad det betyder.

(Kan tillägga för den som inte vet att min tandstatus varit u.a. hela livet, inte ett hål och knappt ens tandsten så min nattskräck känns en smula obefoad)

                                                                    Dax för lösgom?

Hehehe....

En hektiskt förmiddag för den barnfria mamman. Men huset såg riktigt okey ut när jag for in till stan. Födelsedagspresenter till vår lilla tjej som blir 6 år på fredag är fixade, äntligen!

Stressade sedan av genom att tappa ut 700 ml plasma, gjort på ett kick med uppdaterade maskiner.

Nu arbete i mycket behagligt tempo. Dessvärre har vi en och annan "skrikare" som nästintill skrämmer slag på mig emellanåt.

Skönt att vara tillbaka ändå. Jag gillar mitt jobb och mina vänner här.

Nu blir det snart mat vilket min mage ser fram emot, har glömt att äta idag.....

Min dag

Morgon promenad.

En massiv mugg kaffe efter det - själv med tystnaden vid köksbordet.

En tur till banken och möttes av en hög blanketter bara för att jag äntligen insett att mina stora behöver bankkort. Byråkrati stavas det. Det gillar inte jag. Tar således itu med de där lapparna en annan dag. När jag fått nog på riktigt av att minnas att ta ut veckopeng.

Spelade Allan och tänkte köra lite fyrhjuling. Lastade en hel släpkärra med ved men fastnade i geggan på gärdet och lämnade eländet till Martin. Han löste det förstås och gemensamt drog vi in nästan tio kbm ved, skönt.

Sitter nu och myser i soffan. Med mina stora flickor. Skickade upp Martin till grannen som är gräsänkling med ett par öl. Som plåster för att han fick bärga hjulingen, ibland måste man vara snäll också!


Planering...

Om femtio minuter ställer jag ut barnet vid busshållsplatsen.

Jag planerar att omedelbums ta en PW runt den vanliga slingan, Ipod och lurarna ligger redan på hallbyrån.

Välkommen tisdag och början på mitt liv som mig själv!

Ny leksak

Jag är nog en snäll hustru.
Jag skriver nu på en läsplatta, en egen liten vit historia. Och hur användarvänlig som helst! Jag har själv kommit på hur jag kommer igång.
Och den är i present från min kära man, (den prylgalna ni vet).

Att hålla ut

Imorgon börjar mitt nya liv. Imorgon.

Jag har felaktigt gått och tänkt på dagen idag som början på mitt nya liv. Det var fel, det är som sagt, imorgon.

Med skolstarten kommer oceaner med tid till mig, själv här hemma. Fast idag gick de visst bara 1½ timme (varför det?) så nu har jag fem barn (varför det?) här hemma.

Kan säga att jag sett fram emot den här dagen så länge att besvikelsen över den uteblivna tystnaden är monumental.
I fjorton år, ja det är sant, har det "mammats" i mina öron dagarna i ända när jag har varit hemma.

Idag känner jag mig gråtfärdig när någon gastar: -MAMMA genom huset.

Jag Vill Vara Själv Hemma NU!

Om sju timmar ligger Liten i sin säng. Imorgon 8.30 ställer jag ut henne vid gårdsplanen så hämtas hon av skolbussen.
Då har de stora redan åkt, den lilla människan kommer inte hem igen förrän kl 13.10. Jag blir således själv i nästan fem timmar.
Likadant på onsdag innan jag jobbar kväll.

Nu är sommarlovet slut och ingen är gladare än jag för det, om detta väcker anstöt hos någon kan jag tillägga att jag älskar mina barn men har de senaste sex veckorna fått en överdos av dem. Och dom av mig.

Äh, jag lägger Liten om sex timmar, passar på innan hon lärt sig klockan. 360 minuter kvar! *ticktack, ticktack...*




Skolstart!

Premiär för Liten, absolut första skolmorgonen. Pirr i magen.

Linn gör premiär på högstadiet. Pirr i magen.

Julia sitter världsvan här hemma och är fullständigt lugn.

Klar

Idag har vi lekt hela havet stormar här hemma.

Julia ville ha in 120 sängen som stod i gäststugan, Lovis ville bli av med sin utdragssäng och... Tja, nu har mycket bytt plats i vår bostad.

Alla är nöjda, jag är sliten och imorgon är det skolpremiär för Liten! Det är mycket funderingar här hemma och i sista stund har vi gjort sommarens "läxa", ta med några vackra stenar. Inte så svårt, fick hejda Lovis innan hon dränerat hela vår grusplan från sten....

För mig är det tredje gången jag går med pirrigt barn till klassrummet, om sanningen ska fram känns det som tredje gången gillt. Nu levererar jag mitt sista barn till skolan, härlig känsla!

Ork?

Har en del miniprojekt jag vill göra idag men jag tror den rätta glöden saknas.

Inspirationen finns men har man som jag varit och firat storebror en hel natt är det lite långsamma tankar och rörelser idag.

Vi får se framåt dagen, kanske det kommer lite ork!

Vi har det bra

Gårdagens tur till stan var så nära perfekt det bara går. Vi hittade nya jeans allihop, och vi stora stod med leenden i provhytten. Det är så härligt när jeans känns som "hemma" på en gång!

Vi tog en god lunch och mina tjejer är så stora. Väljer med hjärtat på menyn. Julia beställde en Ceasarsallad och satt och njöt av varje tugga (efter att hon beställt in extra dressing, själv!).


Julias nya favorit


Även Liten skötte sig utmärkt i alla affärer och handlade några små leksaker för egna pengar (stor och viktig detalj).
Vi myste vidare här hemma hela kvällen, färgade hår, åt gott och sen somnade jag tidigt framför tv;n, nerbäddad i min säng.

Well, skönt att vara utsövd inför kvällens stora kalas. Min bror blir ganska vuxen (till åren iaf) och självklart ska det firas!


Märkligt bara att komma dit själv, är ju så van att vi alltid går tillsammans på alla fester, Martin och jag. Nu är det ju många, många jag känner där så jag kommer troligen inte sitta själv i något hörn och har jag tur och allt går som planerat kommer M dyka upp sent och avsluta firandet av storebror med mig.

Vi får hoppas att vägen ligger bred och trygg framför dem ikväll och inga vilda djur eller oplanerade punkteringar drabbar dom för nu längtar jag lite!

Ny dag!

Wiiii!

"Den Besvärliga Farbrodern" köpte släpet och hämtar om en liten stund. Lite läskig var han (= lortig, mindre begåvad och inte särsklit slipad i sociala sammanhang) så jag har nu förhandlat till mig en liten slant av köpekillingen för egen del.

Passade på att skriva små "offerkofte- SMS" till min ölfyllde man igår kväll och då är han såååå givmild!

Så i eftermiddag ska flickorna och jag shoppa. Lite nytt inför skolstarten är aldrig fel. Kanske äta något gott på stan? Ta ledigt från spisen.

Skrev jag pengar för egen del? Så korkat, de senaste fjorton åren går andra individer, med glädje, före!

Klackarna i taket!

Och stortvätt.

Martin har farit iväg på mässa vilket känns utomordentligt bra. Jag har den vanan att storstäda sovrummet när han försvinner (nä, det dyker inte in någon annan där, kanske möjligen att Figaro njuter lite extra av sin stora plats).

Idag blev sovrumsfönstret putsat, bäddmadrassen tvättad (förhoppningsvis torr oxå, vi får se...) mattor skakade och golvet luktar ljuvligt av såpa citron!

Senare ikväll ska jag piffa mig själv med lukta gott på kroppen, gosig pyjamas och läsa extra länge. Lyx, lyx, lyx!

Nu händer det snart massor på en gång. Ny kanin på väg hit till Julia (fråga inte, det är för sorgligt alltihop med hennes kaniner, de bara dör hela tiden), och så kommer det en karl hit för att se på hästtransporten.

Han är en smula omständig denna man, han ska titta idag. Om han vill ha den ska han hämta imorgon. Jahaja. Jag har inget annat för mig än att passa upp en farbror eller? Och han bor inte nästgårds heller så han tillhör väl den där kategorin av folk som älskar att sitta i bilen.

Nå.

Skåpen är fulla i goda saker till både stort och smått, vinet ligger på kylning, grannfru på väg, barnen far som små solstrålar runt huset, solen skiner och jag är föräldraledig hela helgen.

Livet känns fantastiskt.

(Och du, äkta man om du loggar in här: Du är välkommen hem igen, snart längtar jag!)

Bara bra saker

Haft en utomordentligt lugn och bra dag.

Träffat en kompis över en kaffe, skaffat ny telefon, rensat en häck, klippt gräs och där emellan har jag latat mig.

Perfekt.

Ny lur

Nu tänker jag bara köpa en, och den ska vara billig. Fast vit.

Åskan slår ut våra telefoner minst en gång om året, i år klarade sig dock kyl och modem, alltid något, hur det nu är möjligt när vi vid senaste ovädret drog ur precis allt samtidigt (vi var många hemma och sprang som galna).

Fast en telefon är ju hyggligt billigt att ersätta.

Imorgon får det bli en ny. Nu vill jag inte ringa någon alls för att sitta fast i en vägg är ju helt hopplöst.



Imorgon slår jag till på den här. Stora fina knappar, har något jävelskap till telefon på jobbet som det inte går att peta rätt siffror på, här hemma ska det iaf vara enkelt!

Instruktioner...

Jag ska bli lämnad hemma. Själv med alla barnen. Det har hänt förr! Inget att hetsa upp sig nämnvärt för.

Fast den här gången kanske jag under tiden ska sälja ett hästsläp. Det är nytt (inte släpet i sig men att sälja ett fordon).

Nu har Martin noga skrivit under registreringsbeviset, jag har förvisso förfalskat hans namn då och då vid behov men det har mer gällt dagisansökningar, dagisschema, barnens vaccinationer etc. Att stå framför en köpare och klottra ner Martins namnteckning, mycket likt dessutom!, på ett fordon, känns en smula oseriöst....

Han har vidare satt på frimärke, pekat var köparen ska skriva, lagt fram miljoner med besiktningspapper (sa ju att kärran är gammal) och har instruerat mig i kvittoskrivning.

Som om jag vore blond eller nåt.

Han har ännu inte sagt vart jag ska gömma köpeskillingen vilket måste betyda att jag och barnen förfogar över den hela helgen. Ingen förmögenhet men en kul dag på stan kan det bli!

På plats

Och min arbetsplats ser precis likadan ut som förr. Skönt på något vis.

Lovis blev idag iväg skjutsad till fritids för första gången. Stor händelse för liten människa!
Igår packade jag ner regnkläder och varmt och kallt ombyte i ryggsäcken. Hoppas första intrycket att vi är en skötsam familj. Och att det ryktet lever kvar de nästkommande fem åren när mycket kommer saknas i klädväg och framför allt - märkning....

Sista dagen

Imorgon blir det arbete. Känns faktiskt helt i sin ordning. Om min föräldrledighet går igenom nästa helg vill säga annars sitter jag lite på "pottkanten" som man säger.

I går var det årets kalas i ladan tvärs över gärdena. Liveband, bar och en himlans massa roligt folk. Ingen chaufför behövde vi heller, gångavstånd! Trevligt.

Nu gäller det bara att få bort resterna av ett rejält kalas från ansiktet så jag ser respektabel ut på dopet i eftermiddag. Det står på inbjudan att det är champange och mingel men jag tar nog det samma som barnen i glaset idag.....

Och lite mer kaffe nu.

Hög nivå!

Ny favorit förra året, har minnesfragment att jag satt naglad i en solstol på kusten och läste del 1.

Nu är uppföljaren ute i pocket, men jag tror det är en vinst som läsare att ta dem i rätt ordning:

 

Man följer banditer och poliser i ett av världens knäppaste polisdistrikt, fantastiska personbeskrivningar och det var som att träffa gamla "vänner" när jag satte ögonen i tvåan häromdagen.
Författaren har jobbat som polis i distriktet under många år och har väl en del erfarenheter av att jobba i staden där alla vill vara, galna eller inte.

Det händer otroligt mycket hela tiden så det gäller att inte vara för trött när man läser, historier korsas och det är sanslöst bra ihopknutet vilket gör att Joseph Wambaugh från och med nu ligger på min absoluta topplista över böcker värda att läsa.

(P.s. Martin kom även han ihåg ettan, började direkt fråga om det var fortsättning om den där ammande polisen som tappade tjänstevapnet på toa när hon mjölkade ur på arbetstid mm, så den gjorde intryck även på honom).

Vända om

Semestertider brukar röra till sovtiderna i familjen. Jag har blivit gammal och ligger inte och drar mig i onödan, tycker det är skönt att komma upp framåt åtta, njuta av kaffet och mysa själv.

Senaste dagarna har vi ansträngt oss för att få Liten i säng i vettig tid, samt att jag börjat väcka de Stora strax efter nio/halv tio.

Men att jag skulle komma in i jobbtider redan var lite surt. I morse vaknade jag tjugo över fem och det var rent omöjligt att somna om.

Försökte till sju, men gav upp.

Nu har Liten kommit och gjort mig sällskap, sängvarm och go i sitt nattlinne, glad som en lärka och sugen på att ta sig an dagen.

Inte igen!

Konstaterat att vi har gott om rönnbär i år igen.

Enligt gamla skrönor och mina egna observationer betyder det en kall vinter.

Hörde någon annanstans att det är max två så kalla vintrar i följd som vi haft de senaste två åren. Så nu blir det till att vänta in vem som har rätt, någon radioexpert eller rönnbären.....

Lika bra att stoppa raggsockorna och köpa extra koftor på en gång och förbereda sig mentalt för ännu en vinter som leder oss närmare en ny istid.


Dagdriveri

Och tråkigt som skrutt.

Dagen idag:

Ikea (nya lampor till nya borden), inte ens shopping fick mig på bra humör.

Tänt öppna spisen, otäckt med allt regn, fryser inomhus/inombords.

Käftat med uttråkad 6-åring (nåja, hon är sex om två veckor, men femåring känns inte heller rätt att kalla henne). Ungen behöver verkligen "rastas" utomhus några timmar per dygn.

Nu är det snart kväll och inte ett dyft finns att se på tv. Köksbordsfylla kanske?

Hmm

Har inte mycket att säga idag. Regnet står som spö i backen och detta utlovas hela dagen.

Börjat "boa"

Nej, jag är inte nära en förlossning, är inte ens gravid (och har ingen önskan om det heller).

Men imorse var den första riktiga morgonen med höstluft. Märkligt nog blev jag inte deprimerad, mer en känsla att jag måste fixa till lite inne.

Så Liten och jag for ner till brädgården, köpte färdigkapade MDF-skivor och har nu börjatkonstruera de efterlängtade sidoborden/hyllorna till soffan.

Vidare putsade jag fönstren i tv-rummet, tvättade sofföverdraget och flyttade lite prydnadssaker. Klart för tv kvällar. Jajjamensan.

Trots detta oerhörda arbete hann Liten och jag ut i skogen en sväng och på ganska kort tid (hon vill liksom inte gå runt i timtal som jag) fick vi ihop en försvarlig mängd kantareller (med tanke poå ytan som hann genomsökas).

Julia och jag rensade snabbt och glatt med undermeningen:

Detta blir gott i vinter!

Människan är och förblir en samlare, det är naturligt detta att fylla skafferiet inför vintern. Och ta in veden. Just det.

Det har vi visst inte gjort än.

Måndag

Går in i sista semesterveckan, oplanerad och orörd. Ska låta bli upptempo, det är det enda målet.

Morgonens arbete kommer bestå av att ta hand om allt guld jag hittade igår kväll i skogen. (Det var mer igår kväll, men vi frossade lite, mina stora flickor och jag =)

Fast det är grovrensat redan, det gör jag i skoen så det kommer gå fort.


Fundering i regnvädret

Har nyss varit och handlat. Då värsta stortvätten avverkats här hemma de senaste dagarna fanns inte ett korn tvättmedel kvar.

Har länge grunnat på en grej.

Varför finns bara kulörmedlet i storpack och inte till vittvätten?

Är det bara jag i hela landet som faktiskt har mycket vittvätt samt tycker det är oerhört praktiskt att få hem stora mängder på en gång?

Idag blev det fem kilo kulörmedel (i ett och samma pkt!!) och två små paket med vittvätts-pulver. Irriterande I-lands problem.

  

Orimligt att man inte ska kunna köpa massa vittvättsmedel på en gång.

Och när jag ändå diskuterar det här med tvätt kan jag meddela att jag blir förbannad när jag ser reklamer som säger "Lika rent i lägre temperatur"....

Ja, fläcken kanske men hur går det med bacillerna? Inte dör de i 30 grader, knappt ens i 40 grader, så är det.
Det har jag lärt mig av smittskyddssköterskan nr i Värmland. När hon talar hukar man sig och ber till gudarna att hon aldrig någonsin kommer på hembesök till sina ombud.....

Ja nu gnäller jag men det regnar ute. Det irriterar mig, det också.

Ensamma hemma

Var hos kompisar igår kväll. Vi grillade, myste och skvallrade.

Sen framåt senkvällen när vi skulle fara hemöver stannade alla barn kvar och vi är nu själva i hela huset, Martin och jag.

Lite barnledig tid är inte helt tokigt. Vi kommer ha en lugn morgon, Martin gör nu iordning andra kannan kaffe. Kommer ta en stund att få i sig allt =)

En liten sjusovare

- Vem det än är - väck mig inte!

Lovis ropade ut från sitt rum när jag hängde tvätt på övervåningen nu i morse (vi har tvätt överallt om ni undrar).

I husvagnen har hon nästan blivit skogstokig när vi dragit igån kaffekokandet mm för hon vill minsann SOVA.

Fantastiskt, underbart. Härmed tillkännager jag att vi inte längre har småbarn i vår familj. Nu har vi tonåringar (en helt egen art av människa) och barn.


Lite blandat

På plats, första kvällen, varmt som i en bakugn på campingen, vi dricker bara kaffe där men det ändrade sig sen...



Kvällsmys på berget.



Utsikten vi aldrig tröttnar på, hoppas innerligt att vi får sitta här igen, någon gång, av någon anledning trots att campingen lägger ner.
De svarta prickarna är båtar som är ute på kvällsfiske, makrillen har "gått in".



En kväll satt vi bara vid förtältet, det rara paret i bakgrunden visade inte med en min att vi var högljudda grannar, emellanåt var det 6 barn som härjade runt (Julia och Linn exkluderade, de räknas inte som barn längre)



Sena kvällar, bergsbestigning och minigolf tär på små pojkar, då går det att somna var/hur som helst!



Är så nöjd med den här trippen. Bra väder, härligt umgänge med vänner och tonåringar som faktiskt varit på bra humör för det mesta. Vi hann göra allt vi ville innan vi for hem idag.

Mer bilder kommer bara jag lyckas lura till mig någon av de storas kameror, det är de som verkligen tar kort i vår familj numer.

Nu: Största tvätthögen. Välkommen verklighet (läs med ironi).

Livstecken

Vi har det underbart.

Många av våra vänner finns även de på den här campingen så både stora och små har det riktigt roligt.

Tanken var hemfärd idag men vädret är strålande (regn i massor utlovades i början på veckan) så vi stannar en dag till.
Vilket behövs, vi har inte gjort allt än.

Kvar är:

Minigolf

Pizza på Berit´s

Strosa runt i Fjällbacka

Det hinner vi nog idag.

Underbart

Solen skiner från en klarblå himmel. Martin och jag har gått en morgonpromenad runt Veddö omgivna av ett spegelblankt hav.

Under tiden låg barnen och sov. Lovis är numera den mest svårväckta, det oroar mig lite inför skolstarten men det löser sig kanske.

Idag blir det varmt. Kanske riktigt hett. Så nu frukost, sedan stranden heeeeela dagen!


Sorg....

Bedfinner mig på patradiset på jorden (näst efter hemma förstås).

Sanningen om mitt paradis nådde mig direkt jag kom i samspråk med en annan gäst som är här år efter år. Campingen är såld och de nya ägarna "ska inte bedriva camping i alla fall". Vad de ska göra är tydligen hemlig ännu.

Efter si så där tio år i rad på samma semesterort började jag genast fundera.

Vart i hela fridens namn ska vi ta vägen nu?

Finns inget som Långsjö, inget!



Vår grillplats, bild från förra året.

RSS 2.0