Kiss och bajs

Barnen växer upp och jag såg ett sorts slut på sånt trams.

Men icke.

Nu har ena katten grus i njurarna och skvätter piss lite här och där och den andra proteterar mot vintern och sket i Lovis rum.

Ibland känns det frestande att anta Martins erbjudande om att ge katterna varsitt hagelskott......

Ny mässa

Det kommer en ny mässa till stan, Vin och Delikatessmässa.

Hmmm. Vore kanske roligt att gå på, inträde, litet glas och tio provsmakningar för 250 kronor styck.

Martin är hur som helst jättesugen, vi verkligen att vi går, själv har jag inte orkat masa mig till kalendern för att se om jag är ledig. Återhämtar mig sakta men säkert från en inflyttningsfest....


Söt!

Min man försvann. Letade lite och hittade honom vid strykbrädan. Jättenöjd med vårt nya strykjärn, hahaha!

Han stryker skjortor för glatta livet däruppe, själv skakar jag mina toppar efter tvätt och anser att om någon stör sig på skrynklorna så får de göra det, det är inte min huvudvärk....

Men visst är det skönt att folk är olika?

Bara bra saker...

En sväng till IKEA.

Köpte i hemlighet ett skrivbord till mellandottern som åkte slalom med kompisar. Martin och jag bar ut det gamla och hann till och med montera det nya innan hon kom hem. Kommenderade upp henne på rummet med bestämd röst, (Gå upp bums med dina grejer, typ), sen haglade plus-poängen in till mamman =)

Fick med mig lite fler glas, vi är duktiga på att slå sönde sådana här, särskilt i hanteringen i diskmaskinen. Men nu är det förrådet påfyllt för ett tag.

Vidare for vi till leksaksaffären, köpte billig månsand. Roligt även för vuxna *harkel*.Martin köpte nytt strykjärn  el-affären, det har han önskat sig länge. Flera gånger frågade han vilket jag ville ha. Vadå jag? Jag stryker i princip aldrig, det är han som sköter sånt. Bryr mig inte ett dugg om vad vi har för strykjärn, vet bara att vårt gamla ibland spottar ut lortvatten som ger bestående fläckar och det fattar ju jag med att vi måste byta.
Men jag tog ett med piffig färg, det var min enda åsikt....Sen har vi haft en härlig promenad i solen, lite mysfika med vänner och ska nu mysa vidare av det som återstår av söndagen.

Nästa vecka är det jobb-flytt. Behöver nog all energi jag kan få tills dess!


Solsken!

Åh så härligt väder, passar mitt huvud perfekt!

Tog en promenad till Linns innebandymatch (de vann med sanslösa 11-5!!!) och nu är det dax för dagens andra promenad. Blir dryga 8 km för benen idag men det gäller att passa på för man vet inte när det blir så här fint väder igen!

Ut, ut, ut!

Brak-kalas

Så är nya avdelningen invigd. Med besked.

Var färgstark inatt (tror jag?) men blek idag.

Nu ska det bli gott med mat......

Små funderingar

Saker jag funderat på under min förmiddag hemma:

När ska det gå att dimmra lågenergi-lampor?

Varför är jag den enda i vårt hushåll som kan byta rulle i toalettpappershållaren?

Varför är det bara jag som ser söl på skåpluckorna?

Varför skriker barn när de har roligt tillsammans?

Varför torkar upprullat hår så långsamt när det torkar på knappa halvtimmen annars?

Vad gör jag för fel med mina orkideér som aldrig vill blomma om?

Vad ska jag ha för skor ikväll?

Ljus!

Har ni märkt att ljuset har kommit tillbaka?

Igår när jag kom hem sken fortfarande solen en liten, liten stund. Härligt!

Snart finns det dagsljus så vi hinner ta en promenad efter jobbet och inte bara på helgerna och det ser jag verkligen fram emot. Det är nog bara ett par veckor kvar tills vi har så pass med ledljus att vi tar oss runt efter kl fem när Matin är hemma.

Märker att jag får pilla lite med mina timerinställningar på fönsterlampor och annat och det är kärt besvär den här årstiden - jag minskar ju tid istället för att öka som jag gör på hösten som är en mycket deprimerande sysselsättning.

Varde ljus!

Oj

Helt fel att glömma tända pannan en extra gång före läggdax igår. Har kalla golv och ynka 18 grader i köket, i sovrum och tv rum kanske 16... Ooops.

Raggsocka på!

Heja Sverige!

Landskampen - jag tror det blir skoj. Har spikat mig i soffan. Barn ligger i sängen. Alla tiders.

Hej och hå!

Veckan har gått i raketfart, förstår inte hur men så är det ibland.

Nu blir det middag och så ska jag vila mig iform till morgondagens kalas, Den Stora Firmafesten.

115 pers anmälda, långbord i spraknya korridorer. Underhållning samt övenattning. Ser fram emot att vi ska testa alla personsökare/kallelsesystemet nattetid för att se att de fungerar. Från varje rum, kul. Eller?

Fynd!

Måste bara delge er, jag hann handla före arbetet!

En söt liten topp till firmafesten på fredag, en klänning till middagen i Göteborg nästa helg, ett litet gulligt nattlinne som jag velat äga en evighet samt en liten vårtopp.

Allt rymdes inom presentkortet jag fick av Martin i julklapp, fick fyra kronor tillbaka, inte illa! Var rädd att jag skulle spränga mig med några hundringar men jag tänkte smart. Inte handla sånt jag tror jag ska använda. För det blir ju aldrig så att de plaggen kommer fram.

Gammal, vis och jäkligt nöjd! På nätet 60euro, på Bergvik 400 spänn. Bingo igen.Klänningen till Göteborgsfesten - jag gillar den! Fast den där trasan runt halsen struntar jag nog i!

Kvällsjobb

Skönt med sovmorgon. Särskilt Lovis uppskattade den tror jag. Efter badhuset igår var hon rejält trött.
Hon pratade och gäspade om vartannant ändå upp i sängen och jag tror hon sov innan jag gått ur hennes rum.

Har lite ärenden jag måste uträtta före jobbet idag så det går inte an att vara på latsidan inte. Ska bland annat dra in lite blodspengar till mina vårblommor - plasmagivning på schemat idag!

Så ut i köket och fylla på vätskebalansen med vatten.

Kul!Rensade ur minnet i kameran och fann den här, Lovis på julafton när godiset plockats fram. Jag tror hon kom med på bild av misstag men jag uppfattar det som att hon är en smula imponerad.... !

Vardags-irritation

Blir så trött. I hallen har jag tre garderober. Inte ändåa upp till tak, tyvärr.

För några månadersedan tröttnade jag å det grövsta på alla hjälmar som Någon-annan (Någon-annan är inte jag, jag är så feg så jag utför bara aktiviteter där hjälm inte behövs, typ promenader) hela tiden lägger upp där.

Skitfult rent ut sagt. La alla hjälmar under trappan och köpte plastblommor och krukor och ställde upp. Prydligt och ordentligt.

Nu var de tillbaka där över garderoberna, hjälmarna. Och blommorna inputtade mot väggen.  Det var då själva *PIP*!
Nu passade jag på när familjen är borta och bytte plats på alla hjälmarna med trådkorgarna på hatthyllan i groventrén. Får väl se hur de ska lyckas få plats med hjälmarna nu .... *ler snett*Säkerhet är viktigt men ack så ful i inredningen...


Själv hemma!

Jag och min kaffekopp. En tvättstuga som luktar värre än kräksjukan men jag har ju ytterdörr där med...

Hela familjen Johansson (ja, minus mig då) har åkt till badhuset, upplät utan minsta tvekan min plats till ett barn extra, herregud - det är ju för barn  det finns badhus, inte sant?
(F.ö gick det ju hål på mina bikinitrosor sist och jag gör mig bäst med sådana på, och det är ju inte högsäsong att hitta en ny).

Så nu ska det njutas av lite kaffe och lite surf sen ska jag använda tiden till tvättsortering - mitt liv är så glamoröst!

*Fingrarna i kors*

Gode-gud, nej, hjälp!

Linn kom just hem från en kompis och meddelade att magsjukan nu har nått hennes skola. I mycket nära anslutning ligger Lovis dagis. Två ungar i samma smitthärd blir min slutsats.

Ber till vem det nu är som bestämmer att låta oss slinka emellan i år. Förra årets omgång ger mig fortfarande kårar utmed ryggraden. Och vi har fortfarande bara en toalett.

Skona oss!

Det går bra ändå

Lovis funderar en hel del på det här med att växa och bli vuxen. Kanske är det rätten till egenbestämmande som lockar mest, hahaha!

Men hur som helst. Hon vet ju att "stora" kan en massa också, som hon inte kan än. Med stora menas för Lovis människor från kanske Linns ålder och uppåt.

Vi pratade lite om det här vid middagen. Lovis funderade lite fram och tillbaka och sa sen med lite rädd röst:

- Jag vill aldrig stå på händerna!

Funderade en kort stund innan jag svarade:

- Älskling, det behöver du inte, jag står aldrig på händer och det går jättebra för mig ändå!

Hon sken upp som solen i hela ansiktet och nu har hon ett bekymmer mindre i livet. Hoppas hon inte kommer göra sig (mig) ovän med någon framtida gymnastiklärare bara....(ni vet, min mamma säger att....)Något som är viktigt är att kunna dela melon själv, med Riktig kniv, och det kan hon snart!Står stadigt på västkustens blåsiga berg. Vem behöver kunna stå på händer?


Snipp, snapp, snut..

Så var denna helgen slut!

Upp och hoppa tidigt som skam imorgon. Sen full fart mot helgen och den Stora invigningsfesten!

På fredag ska vi ha stort kalas i vårt nya fina medicinhus minsann. Klackarna i taket och bara glada miner! Känns snudd på overkligt. Vi fick se ritningarna för de första förslagen för flera år sedan ochvi  suckade mest. Inflyttning 2011?!  Och ni vill veta vart faxen ska stå 2009?! Knäppgökar....

Sen började sprängningarna utanför.
Vår avdelning ligger ju så till att vi kunnat följa allt utvändigt arbete dag för dag. Sett hur källare gjutits och väggar, tak och fönster kommit på plats. Sen sett hur de arbetat inomhus sena kvällar.

Nästa vecka ska vi rulla över våra första patienter och sedan aldrig mer gå tillbaka till de lokaler vi är i nu. Roligt, men samtidigt blir det så mycket nytt att det kommer bli som att vara ny på jobbet. Bara att lära sig att inte kunna öppna en enda dörr utan passerkort känns ovant. 

Tack och lov kommer arbetskamraterna heta som de alltid gjort och patienterna ha de sjukdomar vi är vana vid. Allt annat blir nytt - till och med besticken i vårt lunchrum!

Längtar

Kan inte riktigt njuta av min lediga dag. Det är fel årstid. Går mest runt och tiitar ut genom fönstret och planerar för våren.

Vill vara ute och pyssla! Inte stå i tjocka kläder och glo eller grilla en korv. Jag vill plantera, rensa ogräs och gräva.
Har tusen små projekt jag vill göra men som inte ens går att förbereda när snön och tjälen ligger. Och det är så långt kvar till våren! Måste vänta drygt två månader till. En evighet.

Jag tycker inte om vintern, har jag sagt det?

Planering

Nämde i förbifarten för mannen i huset att mina vinterdäck är slut. Jag fixar säsongen ut men nästa år ska de bytas, basta liksom....

Nu börjar han planera hela hjulbytet. Nya fälgar, rubbet. Varför? Fälgarna har inga större fel vad jag vet. Någon trottoarkant har jag säkert varit i men vem bryr sig om lite repor i en fälg?! Inte jag!

Nu får jag regelbundet peka på fälgar på olika sidor på nätet. Men jag är lite kräsen. Bara fem "ekror" (?). Inte nåt jädra plockepinn i mitten!
Funderar allvarligt på svarta fälgar, kanske blir snyggt på min lilla pärla? Med lite kromad kant? Kanske måste börja bry mig.

Platta paket

Hittade sysselsättning för dagen. Hos Martins bror stod det platta paket i en hel hall - och jag älskar att montera ihop platta paket!
Tre hyllor och en skrivbordsstol hann jag med. Sen var tummarna ömma och magen tom.

Så hem och fixa mat. Tittade sen på min bleka, svårt "sjuka" man och drog ut oss i friska luften. Nu var det sandat så vi tog fem kilometer i flygande fart! Härligt.

Ikväll blir det hederligt mys i soffan, skönt att han är hemma (även om viss blekhet återstår) så jag får lite sällskap i min hörna!

Lyx-morgon

Var uppe tidigt och skickade iväg Linn med en lyckospark och matlåda. Match i Arvika och i samåkningens förlovade land for hon iväg med sin bästa kompis.

Tände sedan pannan och kröp ner i sängen med en bok en god stund (snälla svärmor försåg mig med två olästa!).
Nu har jag njutit morgonkaffet och ska ta itu med att sölsa bort varmvattnet jag redan sett till att ha på en lång dusch.

Vilket underbart liv jag lever!

Nam-nam!

God fredag-kväll på er allihop, här är vi barnlediga! (Lovis har grinat sig till att få sova i farmors loftsäng).

Så de stora tjejerna och jag har avnjutit en vuxen och mycket god middag. Kam-ben (tjockare revbensspjäll), god sås, tsatziki, bröd (bakat på pofiber) och ost.
Ringde Martin och frågade vilket vin jag kunde ta. När han hörde menyn tillät han mig att ta Pinot Noir flaskan som stod i dyrhörnet.....Är så mätt att jag känner tacksamhet över att min hemgjorda glass ska stå i 2 timmar till i frysen.... (LCHF glass. Jag och Linn provsmakade lite innan vi slängde in den i frysen - den blir kanongod!). Börjar få en gedigen meny att välja i!

Fredag

Ledig och har sovit som en stock i min nybäddade säng. Lakanen frasade så där vardagslyxigt varje gång jag rörde på mig.
Hade jag ork skulle jag bädda om varannan dag men, kan väl helt enkelt konstatera att jag har annat att göra än att tvätta sängkläder.

I efermiddag är det möte på jobbet. Har ordnat barnvakt men vacklar lite om jag verkligen ska gå dit. I magen känns det att det kan bli en turbulent och upprörd sammankomst och jag vill inte ha missnöjeskänsla med mig hem till fredagsmyset sen.
Fast det är ju de mötena som är viktiga att gå på.

Får se hur jag gör.

Andra tider....

Gräsänka i två dygn och det känns helt fantastiskt bra. Det har funnits tider när det inte gjorde det.

Men nu: sängen är renbäddad till bara MIG, golvet i sovrummet är torkat och luktar citron, mattorna ligger i tvättmaskinen.

Den nya värmepannan värmer huset och kokar inte en endaste gång hur mycket ved jag än knökar in.

Inget snöoväder på väg in vad jag har hört. Slipper därmed skotta massa kubik med snö själv.

Barnen är stora och hjälpsamma och är mest bara härliga att ha som sällskap - de passas liksom inte längre någon av dom.

Möjligen deppar jag lite över att jag glömt köpa mig en bok. Nu när ingen gnäller på sänglampan. Det var en miss. Har inget att läsa ikväll.

Kanske ska satsa på kroppsvård? Lite ögonbryns-färg, långdusch, fotbad... Och en skvimp rött? Är ju ledig imorgon!

JAAA! Jag gjorde det!

Lycka, stolthet och inte minst: RESPEKT! av mina två barn som såg.

Jag har idag vänt sex perfekta pannkakor i luften! Jo, det är sant!

Gjorde åtta pannkakor, en halkade lite på sniskan och en åkte i soporna men jag är så mallig! Ska träna lite till, sen ska alla som kommer hit få luftvända pannkakor!

Har velat kunna göra detta så länge men aldrig vågat prova. Så dumt. Det var ju inte så svårt.Jag och Pettson - samma talanger!


Blandat

Jobbat. Idag blev mitt hjärta indraget, både bra och dåligt när sånt händer. Oftast kan jag värja mig men ibland går ju inte det. Man berörs och lider.
Funderingarna stannar länge efter att man lämnat avdelningen och det kan bli slitsamt.

Det blev lite övertid, lite stress i affären och en hel massa stress till dagis. Nu lägger sig lugnet så stilla, Martin och de stora har åkt till högstadiet för information. Linn ska lyssna, Julia ska visa upp vad sjuorna lärt sig.

Kvar hemma blev jag, Lovis och en sprakande brasa. Och soffmys bara vi. Dagen slutar bra.

Bra film!

Ni som läser ofta här vet att jag älskar True blood. Ärligt och innerligt. 

Igår såg vi en film med snygga Jason (vet inte vad han heter på riktigt!) i huvudrollen. Tyvärr var han påklädd hela tiden, hade jacka på sig i varenda filmruta men filmen var bra ändå. Annorlunda, lite som en modern western.

Nu när jag kikade runt verkar den inte ha fått så bra kritik men Jason är Jason, även om de av oklar anledning hade gjort gossen mörkhårig med bruna linser. Varför förstöra någon som var perfekt?


Små frestelser i vardagen...Barnen har gjort thé med rostat, vitt, bröd. Med marmelad på. Doften i köket får mig nästan att krevera av längtan. Det här är ett av de största NEJ! som finns inom LCHF.
Förstår varför men jodå - det lockar och drar.

Som tur är förstår min make mitt problem och serverade mig just en liten finncrisp med ett ägg på. Var inte riktigt som att äta päron och lukta på äpple ( ni vet när det smakar som det luktar) men ett godtagbart substitut, nästan.

Måste öppna ett fönster!


Grrrrr...

Det finns utgifter och så finns det väldigt mycket mindre roliga utgifter.

Nyss dök det upp en sån. Precis alla olika delarna på dammsugar-munstycket gick isär, plasten är av. Det går inte att laga med tejp, det ser jag tydligt.

Dags att ringa försäljaren och höra efter om det finns som reservdel - känns så onödigt (och dyrt) om vi måste byta hela vidundret.

Men så här i fattiga januari hade jag helst sluppit den är utgiften helt. Ett liv utan dammsugare vore ju underbart men fungerar inte alls i praktiken.

Snygging

Världens bästa katt, alla kategorier. Vill bara nämna det. Allas kelgris. Gäster som ser oupptagna ut får genast en kärlekstöstande, objuden katt i knät.

Bilden stulen på dotterns bloggFigaro.... Vilken överlägsen blick han lagt sig till med här!Nyfiken? Uttråkad av att behöva bli plåtad i tid och otid?

Stort

Nu blir det mycket rättning i blogginläggen... Martin kom hem med en större dator. Det betyder större tangentbord och då blir det många felslag eftersom jag är van ett annat avstånd.

I-lands problem? Jaaa..... *fniss*

Men ha överseende ni kära läsare. Det kommer inte bli mycket skrivet på den här nya. Den är tingad i flera veckor framöver så jag få hålla mig till den gamla vanliga (där tangeterna sitter där de ska).

Att använda sig av det som bjuds

Jag var gråtfärdig efter promenaden idag. Så vansinnigt halt! Var vid fem tillfällen så nära att halka omkull men klarade mig.

Barnen däremot jublar över det faktum att vi har isbana utanför. De har spark-rally, det går undan kan jag lova!

 
Inte vår men vi har en gammal trotjänare. Vi tror att den var Gustavs (Martins gammelfarfars) men vi vet inte säkert.
Den stod hursomhelst på rännet, ingen (dvs svärföräldrarna) gjorde anspråk på den så vi har helt enkelt gjort den till vår.
Och den har nu snart hållt i tre säsonger av rally och daglig vinteranvändning. För att komma igång för säsongen behöver den bara dras ett par gånger fram och tillbaka på stallgångens skrövliga betongyta, sen går den! Det var kvalité förr på grejerna för jag tror den håller många säsonger till!

Nu är det rent!

En fördel med att bo i lägenhet med gemensam tvättstuga är att Någon, då och då, tvättar ur själva tvättmedelsfacket. (Oftast finns spår av Någon i form av en arg lapp men ändå - det blir gjort)

Det gör Ingen här hos oss. Upptäckte jag.... Blä. Men vad fint det är där nu, efter en timmes impregnering av kalklösare!Skönt... Jag kan tvätta när jag vill ändå. Mitt i natten om så behövs (vilket händer när magsjukan härjar)

Och en allmän lapp i trapphuset som final.....


++++

Fyra plusgrader utanför. Takdropp (utomhus tack och lov, har haft nog med dropp inomhus).

När jag drog upp rullgardinen och fick syn på vår garageplan visste jag inte om jag skulle skratta eller gråta. Den ligger som en spegel under is med ett lager vatten ovanpå.

Får se om jag har dubb nog att ta mig fram där sen. (Ni vet skomakarns barn... Måste nog be maken om nya vinterdäck till min lilla pärla, hon halkar ibland).

Ny vecka

Måndag.

Kaffet är upphällt och tystnad råder. Tre familjemedlemmar har lämnat huset, en Liten har inte vaknat fast jag slamrar med skåp och lådor.

Inte så mycket jobb den här veckan men den ska nog rulla ändå. Informationsmöte i högstadiet på onsdag, nu är det Linn som ska göra sina val inför sjuan. De växer och det går fort!

Det här är sista terminen med dagisbarn. Milstolpe i föräldralivet. Till hösten börjar Lovis på 6-års grupp och jag kommer få oceaner av tid för mig själv. Hon ska ju till skolan varje dag, även om jag är ledig. Känns..... Bra.

Nä, dax att gå och peta på Lillsnurran. Hon vänder dygnet varenda helg.


Tur!

I höstas fick jag två nya spadar av Martin. Efterom jag för det första gräver ganska mycket men för det andra ofta använder dem som hävstång (borde hämta spettet ibland men vem orkar det mitt i ett projekt?) och då går de i två delar....

Nu har jag tittat runt på olika hemsidor och har så mycket inspiration till trädgården att jag vill ut NU och gräva! Lägga stenar, plantera, bli svettig och trött i armarna.

Vill ut så det värker i hjärtat, så mina två spadar kommer inte få stå särskilt mycket bara våren kommer! Tur att Martin redan gjort den investeringen åt mig för oj, oj, oj vilka planer jag har...


Kanske?

"Bättre gå på hal is och ha det glatt än att gå i lera och sörja!"

Promenaden var härlig men spännande. Halt så in i bänken, flytande vatten på is på sina ställen. Men vi tog oss runt, maken och jag.

Antar att den där träningsvärken jag hade i höfterna förra veckan kommer tillbaka, det där parerandet för att inte ramla omkull är jag inte så van vid....

Igår


Gårdagen var mycket bra! Vi förlorade först en innebandymatch. Torkade tårarna och for in till stan.

Avnjöt där goda pizzor på "Fontana" (stans bästa pizzor?) och fortsatte sedan till Disney on ice.

Alla var nöjda och glada med det, även tonåringarna hade viss behållning (funderade länge innan jag tryckte i tre barn, tänkte att det kanske var töntigt i övermått men det var visst helt ok att gå på iaf).
Det mest överraskande var faktiskt att en del av figurerna verkligen kunde åka skridskor! Jösses vad de hoppade, flög och snurrade runt, imponerad.

Viss irritation över Disney och deras monopol på all popcorn-försäljning, alla plastprylar och onödigheter blåste upp i mig redan i entrén dock.
90 kronor för en liten plashink med popcorn. Visade sig sedan att man längre in kunde köpa jättestor pappkartong för 70, var glad att jag inte ruinerade mig i första ståndet.
Plastprylarna vägrade jag att köpa, januari är inte den månad jag har tjockas plånbok. (Det var iofs bara Lovis som slängde med blicken efter blinkande prinsessor).

En lillebror!

Hade en märklig dröm inatt. Martin fick en lillebror.

Inte någon undanskuffad oäkting som dök upp, inte alls, utan en rosenkindad, knubbig bebis. Född under de premisser som råder. Fast de hade varit helt ovetande om att han var på väg. Han föddes på sjukhust när svärmor låg som "akut buk".

Minns att jag i drömmen blev rejält skakad när jag tittat på den lille. Inte av honom som person, utan över mina svärföräldrar.
De gullade och gosade och tackade högre makter för gåvan. Svärmor hasplade ur sig något om livets efterrrätt... Jag undrade om hon åkt på en förlossningspsykos.

Fast det är kanske praktiskt med småbarn i den åldern. Det blir inga problem med skollov, sjukdagar eller så om ena föräldern redan nått pensionsåldern!
Drömmen var så verklig att jag tror jag ska ringa svärmor och höra efter att hon är hemma, att hon inte har ont i magen eller så.

Halva livet

15 januari 1993 blev jag och Martin tillsammans. Det är arton år sen det. 

En dam ska inte prata om sin ålder men det är faktiskt så att Martin varit mitt livs kärlek i precis halva mitt liv. Jag kan bara prata för mig och jag hoppas förstås att vi dubblar de här åren några gånger till!

Dom närmaste åren vill jag med Martin se våra flickor växa upp. Sen kanske vi kan se lite av världen ihop innan vi slår oss ner på farstukvisten med katten i knät. Jag tycker om tanken på att vi ska åldras tillsammans....
Fredag!

Jamenjorå! Arbetsdagen tog slut!

Det är lätt att förlora helgkänslan med mitt jobb, när man är ledig på udda vardagar och jobbar på helger. Men idag satt den - helgen!

Längtat i flera dagar efter en fredagskväll. Vi har ätit gott, smuttat på en flaska gott rött.... Barnen har fått lite mys med jordnötsringar (Lovis är skeptisk mot dom, men hon vänjer sig nog) och polka-choklad.

Nu kommer snart grannarna för lite köksbordsprat.

Och imorgon har vi innebandymatch och Disney on ice på agendan. Perfekt. Mitt liv är just nu helt perfekt!

Trött

Vet inte hur jag tog mig ur sängen imorse, inte var det viljan som drev upp mig, det vet jag - för jag ville absolut inte gå upp!

Hoppas dagen blir lika lugn som den börjat, så jag kan flexa hem tidigt och ta helg. Det har vekligen varit en rivstart i arbetslivet efter jullovet, jobbat sex av de sju senaste dagarna.

Ikväll blir det mysbyxe-mys och lite rödvin och sedan tidig läggning av mig själv.

Ännu en talang!

Julia och Linn är väldigt duktiga att teckna/måla och nu kommer lillasyster tätt efter!På fri hand utan att titta på någonting har hon målat.......Bolibompa - draken!

Jag blir så stolt.


Två favoriter!

Idag har jag sett till att tillfredställa två laster på samma shoppingtur:

Ingredienser till tzatziki samt en bukett vita tulpaner. Älskar de båda, de är utsökta på sina egna sätt!

       

Ny last!

Sov ju på jobbet i helgen och hade ju inte planerat det. Kvällsmat? Eh...

Vi har ju fritt kaffe och det går inte på kvällen, då somnar jag aldrig. Så jag tog en drickbuljong istället. Mmm!

Gott, jag kan inte dricka thé längre för jag kan inte dricka thé utan socker men det är ju gott med något varmt på kvällen.
Nu gäller det bara att hitta något mindre förpackning än den tvåhundra-packen som kom upp vid googling...


Nu sörplar jag på kalvbuljong - okej men inte optimalt.

".... Dom andra dagarna...."

Ni vet, resreklamen med den danske skådisen, Mads?

Ja, dagen (ffa arbetskvällen) igår ska gå till dagarna jag inte vill minnas, dagen idag var som en av de vanliga dagarna.
Undrar hur de andra två arbetsdagarna blir? Inatt ska jag iaf fylla på med timmarna till alla dom där dagarna som ska sovas bort.....

Sen undrar jag när dom där dagarna på en sandstrand och svartkaklad pool är inbokade för mig?! Jag kan ta dem nu under vintern, säkert!Hallå resebolaget, gratis reklam`!? Inte alls, hit med en resa!


Vardag

Skolstart idag för de stora. Tänk - nästa läsår knallar även Lovis iväg till skolan, tiden går!

Jag ska dra mig iväg till arbetet, nu börjar allvaret även där. Ingen långledighet innan sportlovet (då jag haoppas kunna ta ledigt några extra dagar).

Nu går jag upp i arbetstid, 85 %, får väl se hur länge jag orkar det! Sist blev jag väldigt trött men då var ju alla barn två år yngre också, lite mer självgående är dom faktiskt nu.
Men jag kan byta ner tiden om så behövs, iallafall i något år till. Måste testa, Lovis gillar ju inte våra lediga dagar längre ändå. Ingen annan finns ju att leka med.

Ska ringa och se om jag kan få lämna plasma idag också. Känner mig pigg och frisk som en nörkärna. Vill få in rutinen och vika hela förmögenheten jag tjänar in på tappningen till växter till våren.

Kan ju bli ett par rejäla buskar eller krukor om jag håller mig frisk och kan lämna regelbundet.

Så, alla vardagssysslor påbörjas på en gång.

Ha en bra dag alla, jag känner mig levande, glad och frisk!

Inpackning

På LCHF-sidor finns en del extrema åsikter. Människor som vill leva som stenåldersfolk mm. En del vägrar använda schampo, tandkräm och deodorant pga alla konstgjorda ämnen som finns däri. Men torra i skinnet blir de ändå vintertid, en del smörjer sig i kokosfett (vilket jag bara vägrar).

Och blir dom lyckliga av det så visst, jag tänker i varje fall fortsätta sköta min hygien....

Men igår läste jag lite på en tråd om torr hud och läste recept på en inpackning för kroppen. Så nu har jag kladdat ner benen (och delar av badrummet). Det är precis nu jag inte vill få oväntat besök!För er som törs prova:

½ dl olivolja
1 tsk kanel
1 tsk pressad lime
1 tsk riven ingefära

Smörj in geggan och låt sitta en timme - skölj av.

Någon ingefära hade jag inte hemma, men det ska jag prova nästa gång. Om detta nu är bra för huden, jag förväntar mig mirakel i vanlig ordning.
I alla fall kräver jag "icke torra ben" ända tills imorgon.

Luktar gott gör det, äppelkaka!

Sen gillar jag foto-vinkeln på mitt ben... Ser ut som jag har lika långa ben som Barbie!

Blåst

Blir blåst på promenaden idag. Kände ett stort hopp för det imorse, -2 grader och strålande sol.

Men det blåser, och inte dåligt heller! På min runda finns det gott om öppna ytor (milt sagt) och i den här blåsten fryser man näsan av sig vid Säby.

Så om det inte lugnar sig frampå dagen blir det ingen promenad idag.

Drömmar

Sitter här och blickar ut över snön. Och drömmer om våren och mina nya planteringar. Önskar mig ett uppstammat, vitt syrénträd.

Hamnade av en slump på en sida som säljer just sådana. För 2000 spänn! Men! Det går ju inte, det har jag inte råd att lägga på ett träd!

Så jag får väl drömma vidare..... *Suck*


Gammalt uttryck

När jag var yngre hade jag en kompis som alltid sa "Imorgon ska vi sova tills solen skiner oss i rumpan!"

Det gjorde Lovis i morse, bokstavligt. Jag var först vaken vid halv åtta och funderade på att kliva ur sängen men tyckte att jag kunde få slumra lite till....

Vaknade fören stund sen och rusade ur sängen. Kikade in på Lovis rum och där låg hon, sömning i ögonen.
Solen flödade in genom fönstret.

- Oj, vad vi har sovit länge!, utbrast jag.

- Mmm, jag har väntat på dig jag, säger Lovis nästan lite som för att släta över vår extrema sovmorgon och sjuva skulden på mig.

Och vi som var tvungna att börja vända tillbaka inför dagisstart! Sista chansen ikväll att hamna i ordning, imorgon har vi lite sovmorgon men jag måste nog ställa klockan ändå......

Nytt ord!

Kom ihåg vart ni hörde det först, vem som uppfann det!

Martin höll på att bryta ihop härom dagen när jag talade om för honom att han var en Kombi-amatör.

Det är nämligen så, att jag som haft Golf i evigheter, har upptäckt att halvkombi/kombi bilar måste ha defrosten i bakrutan på, hela vintern. Varje åktur. Annars isar hela bakrutan igen av snörök och annat som skvätter upp. (Det här kom jag ju på för några år sedan men jag trodde faktiskt att alla gjorde som jag).

Blir så irriterad när jag tar Martins bil och bakluckan väger 15 kg. Antingen måsta jag skrapa rutan (efter att ha skottat av den) eller tina upp den i ett par timmar med de där värmeslingorna i rutan (och jag åker sällan så länge).

Sitter på väg till jobbet och ser den ena nerisade bakluckan efter den andra och skrattar och nynnar tyst för mig själv. Kombi-amatör, kombi-amatör....
Själv har jag givetvis alltid en snö och is-fri bakruta. Och jag är så nöjd med det. Ja, jag är jätteknäpp. Men jag har roligt och man ska vara stolt över sig själv, eller hur?

Så på med defrosten i bakrutan allihop och sjung med mig på vägarna när ni kör ikapp en.... Kombi-amatör!Den här bilägaren saknar nog kupévärmare med....


Kors!

Snabbt hem, snabb dusch, snabbt klädbyte. Sen god middag med Martins mormor och morfar. Slappnade av totalt och väl hemkommen brakade jag ändå ihop med barnn nummer två (helt oberoende av från vilket håll man räknar).

*Suck*

Dessa hormoner, detta tonårsbeteende som jag inte alls förstår mig på. Om jag tycker det är svårbegripligt nu - hur svårt kommer det då inte bli att förstå sig på barn nummer tre (räknat från den första) om si så där åtta år?

Studie i verkligheten

Happ. Sovit på sjukhus inatt.

Alla nattkollegor som ramlade in avrådde mig å det bestämdaste att ta bil hem. Blixthalka.  Så jag sov på ett kontor, i patientsäng. Tänderna borstade med stenhård tandborste. Massa konstiga ljud, pip och larm. Så har dom det, våra patienter.

Inte utan att jag längtar till den egna sängen!

Mmmm....

Det bästa med att jobba lördagskväll med hungriga kollegor är maten.

Då beställer vi alltid pizza, tjoho! Nu har jag nyss ringt in vår beställning, till mig kommer en calzone med extra ost. Har endast gått upp 3 hg under jul och nyår så det kan jag unna mig tycker jag!

 Åsså lite bea-sås till det.... Mums!

Back to work

Vaken.

Undrar just hur jag ska kunna förmå min stackars kropp att gå upp 5.20 imorgon?
Börjar tack och lov med en kväll idag så... Ha en härlig lördag alla!

Sista rycket

Mysigt värre att grilla utomhus inbjudna till grannen, men jäklar vad jag frös! Goretex-vantar, överdragsbrallor, mössa... Spelade tydligen ingen roll, for runt som om jag hade EP anfall på gården till slut, frös så in i norden!

Men efter en stunds lidande släppte de in mig, fick sitta framför kaminen i köket och sörpla rödvin - det är minsann inte tokigt alls!

Nu är vi hemma , Martin har läst nattsaga för Liten och film är på G..... Gäller att njuta av lediga kvällen, imorgon är jag på jobbet vid den här tiden *stor suck*.

Sista slappardagen!

Ímorgon blir det jobb igen. Känns som jag glömt allt. Fast det är säkert som det brukar, när journalerna är lästa så är det som om man aldrig varit därifrån.

Tidig uppstigning idag, en kompis ringde medan jag ännu låg i sängen. Hjälper henne med lite skrivjobb, spökskrivare är jag, det ni!
Glömde bort att den familjen är så morgonpigg, min förmiddag börjar några timmar senare än hennes.....
Nå, upp kom jag, klädd tidigt och den sista lediga dagen blir ju faktiskt en smula längre!

Pysslat runt lite här hemma, Martin har tagit hand om både handling och matlagning så jag tar väl boken på sängen lite till. Tills maten är klar.

Sugen på promenad också, vädret är fantastiskt här just nu!


Nöjd

Tomtar med vit luva är väck.

Alla stjärnor och stakar på sin nya hylla i garaget.

Mattan jag "lånat" av svärmor (hon kommer nog aldrig se den hos sig själv igen, den blev väldigt bra här!) ligger fint på nytorkat golv.Visst blev det bra?!

Snön undanröjd inför nästa snöfall som väntas in under kvällen.

Middag i magen, promenad fem kilometer på det och sen en kopp värmande kaffe.

Nu tar vi ledigt resten av kvällen här hemma.

 


Ut med julen

Tänkte vänta till på söndag men jag är som jag är. Varför vänta till en annan dag om det går att göra idag?

Har inte så mycket kvar så det går nog fort, beroende på vilken fart jag håller. Troligen långsamt för när jag har tagit bort stakar, nissar mm så ska de ut i garaget.

Och dit måste jag skotta mig fram. OM inte Martin hinner det medan jag jagar tomtar....


Gå vidare

Tankar i huvudet inatt. Snurrat på ordentligt och växlat med mardrömmar om inte haft med hästar att göra.

Har lite magknip för ett tråkigt samtal, jag ska ringa Majas förra ägare som vill avla på henne till våren. Aldrig roligt att lämna sådana besked.
Särskilt inte som han var lika glad som jag att Maja fick ett hem..

Fick mer information om olyckan igår kväll, men ingen blir gladare av att läsa om det, det försäkrar jag. Men det är så många faktorer till denna olycka att den inte borde ha kunnat hända. Men det är väl så det är med olyckor.

Bita ihop och gå vidare.

Så ledsen....

Fick ett chockernade och mycket, mycket tråkigt samtal nyss.

Majas nya ägare fann Maja död i morse. Hon hade fastnat med grimman någonstans och blivit hängd. Att sånt kan hända är obegripligt. Grimmor ska brista, krokar brukar lossna när en häst tar i med kraft, boxdörren borde ha ramlat.
Men allt höll och Maja dog. En olycka. En otroligt ledsam olycka.

Tårarna rinner på mig och Julia. Men det finns ju ingenting att säga. Det jag är mest ledsen över är det avslut som blev för Maja. Vi gjorde allt för att hitta ett nytt hem åt henne för att slippa avlivning men nu.... Jag önskar att vi avlivat henne här hemma, snabbt och smärtfritt.

Jag kan inte ens trösta mig med att det gick fort och det är det som smärtar mest. Att hon troligen led. På något sätt önskar jag att hon ryckte till och knäckte nacken omgående, men det kommer jag aldrig få veta.
Hennes hästkamrat på andra sidan stallgången kommer ju aldrig kunna berätta för oss vad som hände heller, och honom tycker jag också så synd om.
Allt gott i himlen till dig min vän....


Overall

Idag ska det jagas overall till Lovis. På rea helst. Eller overall, vad säger jag?!

Hon har bestämt sig för tvådelat, för det har Stora flickor och hon är ju stor nu. Jodå.

Önska mig lycka till, jag kommer säkert inte vara ensam....!

Lite rörigt

Massor av snö, inte okey för mig men det är som det är.

Fika hos en kompis med barn och alla tillbehör. En fika som rörde upp känslor kan vi väl säga.

Väl hemkommen kom ett samtal från en ledsen vän. Och ett litet uppdrag som jag påbörjat och ska avsluta på fredag.

Imorgon ska jag lösa hallproblem på IKEA åt svägeskan. Jo, det finns att roa sig med =)

Oplanerad

Snön faller (vräker ner) men temperaturen är helt ok både ute och inne.

Tog mig en reäl sovmorgon idag, har nyss stigit upp (kommer bli ett elände att börja jobba, har rena semestertempot!).

Idag är vi oplanerade hela dagen. Skönt. Vi kan göra vad vi vill, om vi vill....

Nu är vi trötta

Badat hela dagen. Åkte vattenrutchkana med ungarna så de blev mäkta imponerade.

När jag skulle lämna Martin vid bordet fick jag en hint om var på min kropp han tittar när han utbrast:

- Hjärtat, du har hål i bikinitrosorna där bak!

Jag hade alltså bränt stora hål i brallan när jag skulle åka ihop med barnen och ge dem en åktur de aldrig skulle glömma (jag kan det där med vattenkana, tro mig!).
Inte mindre än fem barn åkte med mig och tyckte jag var hur cool som helst. Ska jag leva på länge!

Men min fina blåa Panos är ett minne blott. Skrot. Måste köpa en ny (synd..?).

Väl hemkomna sattes tvättmaskin igång, två barn topp-klipptes, ett barn färgades mörkblond medan Martin stod i grytorna. Nu tar jag kvällen!

Baddag

Idag far vi upp allihop till Torsby badhus för lite familjemys.

Bullar tinas och kaffe ska kokas.

Tror det blir en bra dag med ungarna, Julia och Linn har dessutom kompisar som ska dit idag.

Olyckligtvis öppnar de inte förrän kl 11 och Lovis går i princip redan runt i baddräkten....

Bäst idag

Av tråkiga anledningar tillbringade vi eftermiddagen hos ett gäng ungar (familjens djur var svårt sjuka).

Hur som helst så satt jag storögd vid kvällsmaten och såg en liten två-åring klämma två stekta ägg och en leverpastejsmörgås på två minuter. Knappt.

Sen såg hon på mig med stora ärliga ögon och sa:

- Ja ä jättemätt!

Nähä, det menar du inte?


Jag som har haft (har till viss del än) tre tjejer som petat i varenda måltid som någonsin serverats, trodde henne ögonblickligen men funderade på om hon skulle kräkas när hon lämnade bordet. Det gjorde hon inte men hon fick energi till ett par timmas fullfarts-röj! =)

Söndagsarbete

Martin tog tjuren vid hornen och drog igång det här med veden.

Vår nya panna har varit lite svår att lära känna, vi har eldat en del för kråkorna kan man väl säga.... Det har tagit hårt på vedförrådet.
Nu har vi pillat på lite knappar och det verkar gå lite mindre ved - tror vi!

Idag är det human temperatur ute så Martin står i vedhögen och kapar till för fulla muggar. Men vi "har det bra ändå", vi har hört flera som har helt slut på ved och måste ut i skogen och ta, redan nu.

Vårt förråd är inte heller helt slut, det här är mer en säkerhetsåtgärd för om det blir -25 grader är det inte riktigt lika trevlig att stå med motorsågen utomhus. Och det går åt mycket ved om det blir -25, ja ni fattar.

Om. Alltid detta om. Men nu kommer inte huset frysa sönder OM....

Rart!

Lovis ringde till en dagiskompis alldeles nyss. Det är två flickor på avdelningen med samma förnamn så hon undrade om M Hela-efternamnet hade lust att komma och leka?

Nu finns det ju bara en M med det efternamnet på det telefonnummer vi ringt men det tänkte ju inte Lovis på.

Men sött lät det.

Och ännu bättre - M var massa leksugen och kommer snart!

Vardag?

Söndag.

Vi måste nog ändå göra vardagssysslor under dagen. Tvätten svämmar över och trots att vi handlat massa god mat inför helgerna gapar det tomt här och var i skåpen.

Handling och tvättdag således.

Men det ska väl bli en hel del lediga timmar ändå?!

Tur!

Året börjar bra, verkligen.

De där små olyckorna har uteblivit hela dagen (stora också förstås).

Vi packade ordentligt ihop julgransprylarna förrut. La dem prydligt i samma kartong de bott i de senaste 15 åren eller så. Insåg att den var sliten och hämtade kartongtapen och drog runt några varv. Stabilt, skitbra, nu håller den några år till!
Tog för en stund sen upp kartongen från vardagsrumsgolvet. Tyckte den sviktade lite, men visst, pynt är tungt. Väl ute i hallen får jag syn på lådan i spegeln, glittret hängde vackert ut ur botten på lådan. Ca fem centimeter tejp höll förtvivlat ihop så gott de kunde.

Räddade snabbt lådan till en stol, fram med tejpen igen och drog inte mindre än fem förstärkningar undertill. Nu håller den 30 år!

Insåg att om oturen vi hade under 2010 hållt i sig skulle botten ha gått ur lådan någonstans halvägs till garaget. 100 talet kulor (har alla gamla i fel färg kvar i lådan i händelsen att jag skulle ångra mig), glitter, ljusslingor och annat pynt skulle då ha studsat omkring och landat i snön. (Ja, mina kulor är av plast och studsar, tröttnade fort på glaskulor, mitt temperament vid packning samt småbarn avverkade på tok för många!).

Är så nöjd och glad nu, det är viktigt att ha förmåga att se även de små stunderna av lycka. Som att sitta här i soffan istället för att krypa runt i snö och leta julgranskulor.

Och vet ni mer? Jag ska försöka bli en bättre människa, ha lite ordning och reda. Så nu står två märkta kartonger på översta hyllan i garaget. Och det finns plats för adventspyntet när det ska ner.

Om 11 månader ska jag inte jaga runt i uthuset i flera dagar innan jag hittat allt pynt!

Rekord!

Nu har vi eldat upp julgranen! Efter nyår!

Den har aldrig någonsin, sedan jag flyttade hemifrån, fått stå så länge. Men i år tyckte jag om den, dessutom välte den aldrig (annat rekord).

Vem vet, när jag kommer i femtioårsåldern kanske den får stanna ända till trerttonhelgen?Första dagen på nya året

Mår utmärkt idag, drack mycket vatten igår mellan vinglasen och sånt lönar sig. Det är ingen myt!

Våra övernattande gäster börjar droppa av, en lång promenad i strålande vinterväder har avverkats och kvällen igår var precis så rörig, rolig och fantastisk som nyårskalas ska vara.


RSS 2.0