Ljuvliga gubbar

Nyss njutit en stor tallrik (djup) med egna jordgubbar och grädde (ovispad ska det va!) till kvällsmat.

En njutning i hela mig. Jag avgudar de små gubbarna. Underbart är förstås kort, det är inte lång säsong men vi gör vårt bästa här hemma att norpa av varendaste en och njuta av.

Julia och Linn kör sina i mixern med vaniljyoghurt, säkert inte skadlig....Ett av veckans kvällsmål för tjejerna, är det sommarlov så är det.

Härligt!

Blir inte ett dugg gjort här hemma för mig. Hade stora planer på vägen hem, skulle fixa både det ena och det andra. Klev ur bilen, fick värmeslag och la mig på altanen i bikini istället.

Fast vad gör lite skit i hörnen?

Snart kommer det in ett regnväder och jag kan väl ta dammet då, eventuellt, kanske.

Torsdag

Jag är inte van att jobba mån-fre.

Mina arbetsveckor brukar innehålla någon ledig vardag. Men inte denna veckan.

Så jag känner en liten undran i kroppen - hur lång är en vecka? Det var slit och släp för att ta sig ur sängen i morse, grus i ögonen.

Och det kommer en tidig morgon till. Håhåjaja.

Men imorgon blir det middag på lokal och jag och min man ska sova på hotell och ha det bra. Det finns ljus i änden av tunneln!

Förstår inte

Visst är storstäder fantastiskt vackra på mörka kvällar/nätter med alla lampor och ljus men....

Jag har sagt det förut och säger det igen:

- Att sitta här med gott sällskap eller en bok är ta mig tusan det bästa jag vet, jag tröttnar aldrig på den här utsikten!Nu blommar jasminen, rosorna slår ut lite varstans och det är bedövanade vackert och doftande. Rådjursmammorna kommer emellanåt smygandes med sina små nyfödingar, lärkorna drillar och svalorna susar förbi som JAS-plan med ett vinande ljud som ibland får mig att hoppa högt.

Hur står folk ut i storstäder? Jag begriper de inte, för mig räcker det med några dagar om året, sen har jag fått mer än nog.

Premiär!

Det är klart! Vi har vatten! Lycka! Utropstecknen haglar, lyckan känner ytterst få gränser.

Martin muttrade när han monterade spolknappen:

- Sådärja, nu kan magsjukan komma!

(Vi blev en smula traumatiserade allihop för drygt ett år sedan när alla fem fick magsjuka med en endaste toalett).

Bjuder på en bild av Liten i duschen, hon är sötare än jag utan kläder, hahaha!Suddigt igen, vet inte vad det är med kameran och detta badrum....

Nedräkning

Idag ska jag verkligen försöka flex ut, vädret ser fantastiskt fint ut!

Igår var det också toppenfint med det råkade bli ett dubbelpass så det blev inte många solstrålar på mig (men stålar i plånboken kommer sen!)

Fö har jag bara nio arbetspass kvar till semstern, det tar på dom, det gör det även om det ingalunda rusar på.....

Inte så bara

Vi är i princip klara i badrummet, om det inte vore för att vatten fortfarande saknas.

Bah, jag ska skola om mig till rörmockare tror jag. Kommer spara massor av tid på sikt. Men alla lister är på plats, all el är klar, handdukar, nya, ligger tvättade och klara.

 Suddigt men ni ser.

Det enda vi behöver göra är att åka till IKEA och köpa ett litet skåp. Får se om det händer innan semestern. Men bara vattnet kommer finns alla nödvändigheter, har faktiskt köpt en svart toaborste och alla krokar är på plats samt toarullehållaren och tvålpumpen står redo att bara flyttas in. När rörisen är klar.....

När det nu kan bli.

12

Så många arbetspass kvar till semestern. Lovis har fem dagisdagar kvar, samliga denna vecka, sen slutar hon där för alltid.

Martin jobbar två veckor till. Och jag, ja, mina tolv pass ligger på tre veckor med helg som slutkläm, inklusive två nätter. Gillar inte sommarscheman.

Men det ska väl "snart vara gjort" det här så vi kan mysa och umgås med varandra sen. Åka ner till kusten med husvagn och bara vara.


Om Alzheimer

Köpte den här boken mest för att den låg i lågprishögen när jag köpte Vårlik, det var två för 50 kr och den här var den enda jag inte redan läst.

Nu har jag stäckläst den. Från pärm till pärm och gråtit. Tårarna och näsan har svämmat över och jag har flera gånger fått lämna min solstol för att torka tårar och fräsa.

Oerhört välskrivet porträtt om en kvinna som förlorar sig själv, om den är fiktiv eller inte har jag faktiskt inte lyckats reda ut men det är av underordnad betydelse. Den är helt enkelt väldigt bra.


Utvilad

Sovit som en medvetslös inatt. Har inget minne av att jag vaknat och bara kikat vad klockan är på hela natten (en tvångshandling jag har, jag kan inte vakna på natten utan att få reda på vad klockan är, även om jag struntar i vcad den visar. Detta har räddat oss vid x antal strömavbrott kan jag säga).

Vaknade först nu strax före nio, rekord för i år tror jag. Lovis la vi tidigt igår, mot hennes vilja, men hon somnade på tre minuter och sover än.......

Idag blir det en slappardag för att ladda inför de sista tre veckornas arbete före semestern. Och solen skiner! Idag blir det bikini!

????

När jag tittade mig i spegeln imorse blev jag förvånad. Har en blåtira i höger ögonvrå.

Var inte överförfriskad igår men har inget som helst minne av att jag slog i någonstans. Lika förvånande är att det inte är ömt att ta där heller så vad har hänt?

Är jag bara en gammal kvinna vars blodkärl bara spricker lite hur som helst?

Har sminkat över det mesta och hoppas att det lysande lila ska hinna lägga sig innan jobbet på måndag. Fast då är det väl blå/grönt och det lär ju synas bra det med.....

Lyckat

Vi vet nu hur midsommar ska firas. Jag lyckades med allt i lagom dos (Martin fick lite överskott men börjar ordna upp sig nu) och jag tror att alla var nöjda och glada.

Idag blir det firande i Nilsby, vilket innebär god mat som passar alldeles utmärkt i dag.

För första gången i livet hann jag göra krans till minstingen utan att få magsår av stressfaktorn. De stora gör sina själva numera, och var finast av allt fint hela dagen och kvällen!
Festdag

Fyra timmar kvar innan vi ska fira midsommar med pompa och ståt. Ialla fall med sill, färskpotatis och nubbe. Grillat och jordgubbstårta.

Vi dansar inte små grodorna här, vi spottar dom. Vi ska blåsa pilar och gå tipspromenad. Umgås, låta barnen rasa runt våra ben. Prata förtoligt med de vi inte sett på länge, låta barnen vara uppe för sent och själva glömma bort att inte ta "den sista".

Jag tror vi har alla ingredienser för en bra dag/kväll och att både stora och små får roligt.

Önskar er en glad midsommar, var ni än är!


Gott!

Ibland blir suget bara så stort och då gör vi något gott, som igår innan filmen:Linns. Vi vuxna hade mer grädde och mindre chokladpudding.


Inför regndagarna

Sorger och tragedier men ack så bra.

Ungdomsbok, tårarna sprutade emellanåt:Nu vill jag se filmen:Två lättlästa böcker, poff så är dom slut, men under tiden berör de något så förbaskat så det skär i hjärtat.

Nu är vi verkligen i fas!

Köttet för imorgon i marinad, alla tomater till pajen skurna och klara. Logen är lövad, buketterna till borden står i vaser.

Nu laddar vi iordning spellistan och det är inte utan att jag börjar längta till efter midnatt när alla småttisar har krupit under täcket och vi kan dra på den här så gardinerna fladdrar ända bort i grannens fönster:


Gratis är bra

Om det nu kommer någon, det märks väl.

Jo, det är så här. Min granne har en jättesnygg liten väska med hushållspapper i. Den där drar hon med sig lite överallt i trädgården och mellan olika altaner (ja, hon har barn under 10 år!). Jag har varit lite avundsjuk och velat ha en sån men inte hittat dom.

Idag, i affären, hade Torky lagt ut en liten lapp med att de faktiskt bjöd på såndana där väskor! Bara klicka sig in och ange erbjudandekod.

Fantastiskt!

Nu kan det bli roligt att kika i brevlådan igen, där är mest bara räkningar.Tyvärr behövs även en Torky on the wall som tillbehör om den ska bli optimal i husvagnen, den kostar 139 kr. Så jag tänker inte köpa den. Väntar på nästa erbjudande, hahaha!

På´t igen

Lyxlivet är över. Nu är set slut på planlöst shoppande och fik/luncher ute.

Tillbaka i verkligheten igen, nu ska jag snarast bege mig till byn och handla maten för imorgon. Gillar inte att handla inför storhelger, människor i butikerna är ju som galna, handlar som om affärerna aldrig öppnar någonsin mer.
Och handlar i mataffären gör jag helst i något som påminner om lugn och ro. Därför är Julia och Linn redan bokade som barnvakt en liten stund.

Fast i övrigt är nog det mesta i hygglig ordning inför imorgon. Vi har haft två stora kalas på logen redan i år så det behöver mest bara sopas av, vintern har vi redan slängt ut!

Onsdag

Hemvändar-dag.

Känner redan viss frustration över den första delen av resan hem. Räls och vägbygget som pågår hela vägen mellan Göteborg och Trollhättan. Vilket betyder buss. Jag avskyr bussar.

I övrigt planeras det shopping idag i stora staden. Och lunch på restaurang, det är viktigt. Vi äter alltid ute iaf en gång varje gång vi är på tur, ser det som social träning.

Självklart är det mellan varven mysigt också att äta ute med barnen. Fast många gånger har jag varit mest svett över barn som inte uppför sig så som sig bör i offentliga sammanhang. Men små barn blir större och nu fungerar samtliga tre barn helt ok, beställer det dom vill ha och äter oftast sittandes på stolen utan allt för mycket mackelemang. Övning ger färdighet.

Fast just idag har vi med en ny liten stjärna som ska lära sig uppförande på lokal. Fast nu är det inte i första hand min deo som ska testas, hihihi!


Perfekt

Om man bortser från att jag hade vansinnigt för dåligt med kläder på mig var Liseberg perfekt igår. Ungarna åkte precis så mycket de orkade/ville.

Jag testade och tog med Lovis upp i stora Lisebergs-banan. Hon skrek av sräckblandad förtjusning:
- Jag döööööör, jag dööööör, Åh, nu kissar jag snart på mig!!!
I samma sekund som vagnen stannade kom det ändå:
- Igen mamma, vi åker den igen!!
Det var en stor lycka att hon äntligen klarade 110 cm spärren, en helt ny värld med karuseller öppnade sig.
Kållerado, här åker systrarna utan mamma, som redan blivit kall och blöt efter första turen.
Cool!
Y var med och fick väl inte roa sig så värst med attraktionerna, men vi släpade in henne i spegelhuset så hon fick skratta lite åt sig själv iaf! (I spegelhuset sprang Lovis rakt in i en glasvägg, men ingen tur på nöjesfält utan tårar).

Ingen sovmorgon

Inte tusan kan jag sova på morgonen, är tydligen gammal och kommer väl snart sitta vid brevlådorna i ottan och möta tidningsbudet för att ha någon att prata med i gränslandet mellan natt och dag.

Nåväl.

Njuter nu av tystnaden och stillheten, ska börja piffa mig för resan mot Göteborg och förbereda frukost som barnen vill äta på tåget.

Ska bli skönt att komma iväg några dagar, se lite annat, höra lite annat. Kanske kan de stora barnens humör vara lite mildare det med på annan ort, vi är ovänner jämt känns det som.

Jag tror vi alla behöver den här trippen.

?

Hjärnan är som ett potatismos som på något sätt är extra mixat.

Kväll/dag pass är sällan bra för nattsömnen men inatt slog jag rekord i dåligt sovande. Jobbet var iofs helt ok, bara en enorm längtan hem, till ledigheten. (Min hjärna är sådan att den stänger av arbete några pass innan  semester, inte bra men inget jag direkt rår över.)

Nu hade jag lovat en tur till Havanna och så blev det. En välskött, välmående ponny mötte oss, och Julia drog lite barbacka galopper i spöregn. Allt gott där, inget vemod, ingen sorg, bara en lycka att se att hon har det gott och att manen inte var kortklippt. Lever vi länge på.

Nu har jag i all hast:
Händlat reskost
Bråkat med barn
Packat
Dragit ett glas vitt framför brasan

Nu ska jag lägga mig och jag är så oerhört tacksam att vårt tåg inte går i svinottan utan mer human tid, 9.20. Imorgon tror jag inte ens att en bomb i trädgården kan väcka mig före sju.

F.ö är det nog tänkt att jag ska planera någon sorts midsommar firande här hemma. Hm. När? Mitt hopp står till kompetenta gäster som med kort varsel fixar knytlunch.

De senaste dygnen har varit som att ligga i en centrifug, tusen saker att planera och åtgärda med badrummet som troligen får vatten imorgon (hurra!) samt arbete och övrig logistik som alltid finns i en barnfamilj.

Godnatt jord.

På språng

Hemma, en veckas ledighet framför mig. Martin lagar mat, i badrummet står en rörmockare och vi ska snarast bege oss hem till Havanna för en liten påhälsning.

Imorgon blir det Liseberg.

Hej vad det går!

Kallt

Skitvädret hänger som ett hot över mitt hem. Hade önskat några timmars vackert väder innan jobbet för att kunna trädgårdera lite men vi får se hur det blir med det.

Halva arbetsplatsen springer desutom stadsloppet idag, jag passar på att önska dem go tur och be till gudarna att de slipper regn. En mil är nog jobbig, de behöver inte springa blöta också, de är mina hjältar ändå.

Ledig???

Sliter som ett djur, upp i ottan och röjer järnet. Somnade som ett litet barn före halv elva igår. Målat paneler, lagt mjukfogar, målat lister och foder, rensat ogräs, städat gäststuga, tvättat, jagat fogdamm, röjt övervåning, monterat handfats-kommod, skjutsat barn, handlat, hälsat på gammelmormor och morfar på en snabbkaffe....

Snart kommer Martin hem och då blir det badrum för hela slanten. Det är nästan så jag hoppas att det inte kommer någon rörmockare under helgen, vi hinner inte!

Vi har all listning kvar, montering av toastol, montering av handfat etc och jag kan inte göra sånt, är helt enkelt tvungen att vänta in Martin. Trist, men jag vet faktiskt inte hur man gör.

Blir skönt att åka till jobbet imorgon, helt ärligt. Idag tog jag "lunchrast" 14.15, och jag ser nu att det gäller att hälla i sig sista kaffeskvätten fort, det har gått en halvtimme!

Regn hos mig

Antar att det betyder att jag inte kan rensa mer ogräs utan helt enkelt får engagera mig i städning inomhus.

Nödvändigt, men jag blir inte alls lika brun som när jag rensar ogräs i bikini.

Solen på väg ner

Här är gudagott att vara,
(Gunnar Wennerberg 1848)

...
Här är gudagott att vara,
o, vad livet dock e' skönt!
Hör vad fröjd från fåglars skara,
se, vad gräset lyser grönt.

Humlan surrar, fjäril'n prålar,
lärkan slår i skyn sin drill.
Och ur nektarfyllda skålar
dricka oss små blommor till.
....

Tänk att den där Gunnar redan 1848 kunde veta hur underbart det är här 2011!


Milstolpe

Finaste Linn hade skolavslutning igår. Vädergudarna var på utmärkt humör, sången i kyrkan som framfördes av barnen var lika vacker som vanligt (= jag grät bitvis).

I höst har vi två barn på högstadiet iochmed att Linn igår helt sa adjö till mellanstadiet och landsbygdskolan. Framtiden ser strålande ut, hon är antagen till bildklass och hoppet står nu att hon får spanska som tillvalsspråk.Fina rosor fick hon också, och hantera kamera kan hon! Bildklass blir bra!Stort grattis älskade Linn och ta vara på din framtid! // Kram mamma

Framåt!

Tröttsamt men nöjda är vi allihop, det blir bra detta!Idag har vi fogat.

Imorgon kanske jag hittar lite kraft för något mer spännande att berätta om.


Imorgon

Skolavslutning.

Bakat en stor tårta till Linns avslutningsfika i församlingshemmet efter kyrkan. Lite mysigt det där att sexorna har eget fika med lärare och nära och kära, en fin tradition.

Längre fram i livet blir ju skolavslutnings traditionen av helt annan art, där vi vuxna absolut inte får närvara. Saften byts mot lite starkare produkter och tårtan blir på sin höjd utbytt till nattamats-pizza. Så jag suger på karamellen så länge den varar!

1000 st

Fint kakel men smått. Vi har arbetat oss igenom 350 av 1000 och fått dom på plats, nu är jag så seg att jag inte ens orkar ta ett kort. Får bli imorgon. Om jag hinner med. Ännu en arbetsdag, den femte på raken, sen tårtbak mm inför onsdagens skolavslutning.

Hej vad det går!

Godnatt

Vikarier på plats!

Dagens skratt:

Jag ringer 09 (sjukhusets växel)

- Hej, kan du koppla mig till klinfys? Tack.

Tystnad

- Eh, du har kommit till växeln nu, säger kvinnan förvirrat.

(Hahaha, hon visst i alla fall var hon var, imorgon kanske hon vet vad hon ska göra också!!)

Söndag

Hå och hej vad veckorna går!

Nu är det sista skoldagarna för storflickorna, avslutning på onsdag. Jag begriper inte vart våren tagit vägen, det är verkligen sommar nu (även om temperaturen inte är till full belåtenhet).

Jag har bara lite lagom med jobb framför mig närmsta veckan, fyra pass, sen är det ledighet även för mor i huset. En hel vecka ´som redan har lite planer innehållande  Liseberg och midsommarafton.

Bara att njuta.

Bank, bank, bank!

"Han hammrar, han spikar, han bygger..." - ett badrum!

Panel på G däruppe, wiiiii!

(Själv gömmer jag mig i köket och smuttar färdigt på mitt rödvinsglas efter middagen)


Självförsörjande

Fick fatt på jordgubbar utanför mataffären. Lycka!

Men ännu mer glädjande blev det när jag och Lovis smög genom trädgården nyss:Vi mumsade i oss dom omedelbart, givetvis. Det finns löfte om många, många fler inom en snar framtid!


Ännu - lugn

Som bekant ska man inte ropa Hej! förrän man är över bäcken men de här två passen har varit utmärkta. Vi pysslar och meckar med våra patienter, dock verkar köket ha stängt eller bränt vid maten för nu har vi väntat en evighet på en matvagn som inte vill komma.

Synd, för jag är väldigt hungrig och jag kan inte ta rast innan jag serverat insulin till de som behöver till lunchen och får således snällt vänta på min tur.
Nackdelen med servicejobb - man kommer i andra hand =)

F.ö ser jag fram emot att tillbringa lördagskvällen med familjen. Hoppas det finns jordgubbar till salu någonstans på vägen hem, hittade inga härom dagen till min stora besvikelse.

Idag vill jag ha jordgubbar!

Dax

Så blev det slut på vad som känns som en oändlig ledighet. Nu blir det fem dagars jobb.

Lite nedräkning:

7 arbetsdagar kvar till en veckas föräldraledigt

19 arbetspass totalt kvar till semestern.

Nu börjar det bli greppbart, synligt i horrisonten.

Lite mer klart

Tjohej!

Det är inte fel att åka hemifrån några timmar, när jag kom hem for mattläggaren, klar med golvet! Återkommer en annan dag för att sätta matta i duschen.

Tak och golv klara. Känns utomordentligt skönt. Dax att fixa kakel snart som ska sättas över våtrumsmattan i duschhörnet, på övriga väggar blir det panel. Högblank vit. (Ligger färdigmålad i garaget, det är inte jag som är bromsklossen i projektet=))


Ännu en dag

I ledighet och frihet. Men jag bara njuter, visst kommer det en del arbetspass ängre fram men de är varvade med mycket ledigheter oxå så jag har ro i själen.

Första semestertrippen bokades in i går, tjejerna och jag tar tåget till kära Göteborg och umgås med kära vänner. Aldrig fel med en liten tjejresa!

Idag blir det studentfirande. Hurra för alla duktiga ungdomar som idag välförtjänt får sin examen! Hoppas allt löser sig för dem alla med en ljus framtid med jobb, bostäder och kärlek.

Präktig

Tänker ofta på det men gör det aldrig. Höja pensionssparandet. Men idag pratade jag med personlig service på banken för att flytta lite pengar (till en kompis som har fler finesser på sitt bankkort än jag, vilken gjorde att jag blev skyldig för en liten resa) och passade på.

Duktiga jag dubblade mitt sparande så nu är jag snart uppe i det banken rekomenderar att någon i min ålder ska spara.

- Du blir säkert glad för den här höjningen om några år, sa bankkvinnan allvarligt.

Kanske. Om man lever. Vem vet det? Å andra sidan står barnen som förmånstagare och får det som "barnpension" om jag dör i förtid så det försvinner ju inte i det stora svarta bankhålet.

Om jag inte orkar sätta sprätt på pengarna som pensionär med de där långa resorna jag ser framför mig kan ju duvorna få färska wienerbröd. Då blir ju dom glada för min utomordentliga präktighet!


Rent!

Vill dela med mig av min favorit när jag städar. Ny sådan, är bara inne på min andra flaska men nu har jag äntligen hittat "mitt" skurmedel.Luktar gott och rent blir det. Jag har städat med allt som finns, och visst blir det jätterent av muskelprodukter och annat med amoniak i men lukten kan ibland göra mig illamående. Såpan däremot, funkar överallt, skadar ingenting så man behöver inte läsa det där finstilta "undvik rostfritt, undvik porslin, testa på liten yta...." Bara att gnugga sig fram!

Igår tvättade Linn och jag fötterna med den efter vi klippt gräs. Perfekt till det med. Om man stoppar fötterna i en muskelprodukt är man säkert skinnflådd på ett ögonblick.


Syrefattigt

Det kom aldrig någon åska igår. Jag gjorde mitt bästa, såg mina tv program och läste bok inatt, det gäller att passa på när man kan göra som man vill med läslampan!

Men trots trötthet gick det inte att sova något vidare. Luften var vidrig och klibbig, trots att allt som gick att ställa upp på vid gavel öppnades flera timmar före läggdax.

Och det är lika nu på morgonen. Kvalmigt och syrefattigt. En stor dundersmäll från himlen skulle lösa mycket!

Äntligen!

Ren och skär lycka, idag låg den där, i en REA-låda till på köpet:Som jag har längtat att den ska komma på pocket! Hoppas den håller samma klass nu bara som dom andra. Ikväll får jag problem. Jag har två böcker igång och kom nu hem med den här. Samtidigt som det är dubbelavsnitt av min favoritserie Cougar town...
Ja, jag kommer inte ha problem med att fördriva tiden ikväll, oavsett om det blir åska eller ej.

Repris

I söndags slog Lovis och jag på stort och köpte svenska jordgubbar. Dessa avnjöts sedan på altanen, efter en lyckad grillning.

Livskvalitet och vardagslyx är dessa små, röda gubbar. Med ovispad grädde på. Starkt beroendeframkallande. Det får lov att bli en dos ikväll, gräsänkor som vi är!


Full fart

Sommarkväll och sommarbröllop. Hundar på besök, oj vad dom fick leka!Det är gott med glass när det är varmt ute....


Ännu en dag

Femte och sista lediga dagen på den här långledigheten, men det kommer flera, tätt, framöver.

Steg ur sängen klockan sju. Nu sitter Martin och jag med kaffet i köket, med radion på, själva. Inga barn i sikte åt något håll.
Att jag är uppe och pigg kan bara betyda en sak - jag är helt och hållet utvilad och avslappnad. Härlig känsla!

Juni

Den bästa månaden på hela året. Dagen har varit fantastisk, jag njuter av livet och är lycklig. Och jag är tacksam för det liv jag har.

Mord i boken, solbränna, lite vin i glaset. Glada, friska barn vars kompisar som stannar över natt i tält.

Jag vill ha mitt liv precis som det är. Det är väldigt osvenskt att säga så, jag vet, men jag är så jäkla nöjd med mitt liv. 

Man kan gå runt och önska sig en massa olika saker, nyare bil, större hus, fetare bankkonto. Men varför inte bara luta sig tillbaka och känna den djupaste tacksamhet för det man faktiskt har?

En underbar äkta man, fina, perfekta barn, en härlig bukett av vänner. Vad skulle fattas? Egentligen?

Jag sitter nöjd med given jag har fått på hand.

Mysterium

Eller kanske bara lagen om alltings jävlighet rent allmänt?

Förra veckan var Linn söt och rengjorde pumpen hos fiskarna, noga och grundligt. När vi stoppade i kontakten senare vägrade den att fungera. Vi trodde helt enkelt att den "dött av chock".

Idag bet Martin ihop tänderna och köpte en ny pump, fiskarna behöver lite cirkulation på vattnet, vi kom inte undan.

Nu när vi kom hem var det full fart på den gamla igen (vi hade glömt dra ur kontakten) så nu behövs inte den nya...

Men hur kan en pump bara vila sig en vecka?

Sommardag

Ännu en dag som ser ut att bli varm och alldeles underbar!

Ska njuta av den. Är lite trött och sliten idag men det var det värt, nu har grannarna fått varandra och givetvis grät jag i kyrkan.

Vi redde galant upp alla människorna, maten brudparet fick hitlevererat från Oliven var fantastiskt god (räckte till nattamat också) och alla var glada.
Alla barn var med till slutet, Lovis ser lite sliten ut hon med idag, trots att hon bara drack sockerdricka. Men det blev ett häligt glatt kalas och de var ju det som var meningen. Om dagen blir långsam idag spelar ingen som helst roll.

Bröllop!

Dagen idag kommer helt gå i kärlekens tecken. Bästa grannarna ska få till det och äntligen säga JA! till varandra.

Finns det något mer romantiskt att vara med på än bröllop? Nej, jag tror inte det. Och jag gråter jämt.

Är uppe i tidig timme denna lediga dag. Kört ner Linn till tåget, klassresa till Göteborg för henne idag, hoppas hon får precis så roligt som hon bör ha!

Njuter en stund i tystnaden här vid köksbordet. Dator ch kaffemugg. Ska snart ut och pynta upp logen för kalas modell större. Det största vi haft hittills iaf, ca 45 personer ska fira grannarna där i eftermiddag. Alltid roligt med nya utmaningar!

Det är vår present till dem. Att fixa själva lokalen, och framförallt ta hand om allt imorgon då de åker på bröllopsresa. De är vuxna och har haft hem och hus i många år, de saknar inget. Men tid hade de ont om så, tja, då grejar vi väl det! Hotet var länge att det inte skulle bli någon bröllopsfest alls, hemska tanke!

Så nu ska det blåsas ballonger och kläs brudbåge. Om någon behöver "andnings´gymnastik" om Dr Dosett har ordinerat något sådant senaste dagarna kan ni sända hit dem.
Många ballonger ska det bli..... Kompressor tack, skönt att du finns!Inte förvånande om jag säger att bilden kommer från en amerikansk sida va? Riktigt så många ballonger blir det inte!


Sol och vind

Kunde ha varit värre men attans skit vad det har blåst idag! Så fort solen skiner det allra minsta så ska det blåsa också tydligen, vilket gör att det inte blir alls så varmt och bikinivänligt som jag vill ha det.

I övrigt har dagen varit till belåtenhet. Vi pysslar runt grodan ro och nu vankas det lite pizza - vi har tagit köksledigt både Martin och jag. Vi gör det ibland och lastar oss inte med något dåligt samvete för det.

Prioritering. Viktigare än man kanske tror. Gäller allt.

Långledighet

Nu har den börjat. Min långledighet med familjen. Martin har iofs redan åkt en sväng till jobbet med orden:

- Det körde ihop sig lite, jag ska bara jobba en liten stund.

Hmm. Hoppas det för jag har sett fram emot det här!

Så hela familjen är en överdrift. Jag har ett stort barn översovandes hos kompis inatt också och när hon kommer hem är en smula oklart, och imorgon far hon på klassresa.

Vi har nog kommit till den perioden i livet när en samlad familj blir allt svårare. Nu har de stora barnen ett eget liv på ett helt annat sätt än tidigare. I deras liv ingår väldigt sällan jag och Martin som del av aktivitet...

Men det ska vara så. Jag är så glad och tacksam att de har vänner att umgås med. Goa kompisar som jag också är trygg med.
För skräcken att ha ett mobbat barn sitter nog i bakhuvudet på alla mammor och pappor. Och då är det här ett bättre alternativ, dvs, svängdörrar på huset med barn som vandrar in och ut, både mina egna och andras, i en salig röra!

Tjolahopp!

Underbar arbetsdag (än, men ser inga utsikter att  det ska kunna grusas heller), snart hem, sommarmånad, varmt i luften, långledighet, Martin tar handlingen. I kväll ska jag pyssla om min trädgård, klippa gräs, trimma kanter, kanske rycka lite ogräs.

Jag älskar mitt liv precis nu, hur mycket som helst.

RSS 2.0