Trött

Jobbat, varit nyfiken, lärt nytt, varit irriterad.
Kom hem, var effektiv, firat kärlek, missbedömt storlek, ätit för mycket socker och fick inte den effekt det brukar ha. Är ingalunda sockerspeedad, nej, jättetrött.

Tisdag

Och halva arbetsveckan är gjord.

Imorgon lite jobb och  födelsedag för kära maken, på torsdag ett litet arbetspass och på fredag före lunch drar vi på julbord i Norge!

Så här skulle vareviga vecka vara. Massa skoj och hygglig balans mellan arbete och fritid. Jag skriver hygglig för min dröm är ju ett hemmaliv på heltid, det vet ni.

Mera flyt

Glömde ju berätta!

Jag tvättade bilen idag. En händelse som för mig inte är helt oviktig. Jag tvättar väldigt sällan min bil.

Men idag skulle jag hämta min arbetskompis innan universitet och insåg att något måste göras med bilen innan. Dessutom får man böter om det inte går att läsa registreringsnummret bak....

Så, jag tvättade bilen, i en okänd tvätt (bara det är ett enormt steg för mig med mina små autist-drag, min ordinarie tvätthall var ur funktion) och den blev så ren och fin.

Nu slumpade det sig senare att en av de vi föreläste för behövde lift till bilverkstaden där hon på morgonen lämnat in sin bil. En helt okänd kvinna.

Som utbrister:
- Åh, vilken fin liten bil du har!, när vi kom ut på parkeringen. Om detta hade varit fyra timmar tidigare hade hon säkert valt att gå till verkstan!

När Martin kom hem hann han knappt säga Hej innan han glatt kommenterade att jag tvättat bilen. Så ni förstår att det är en stor händelse.

Flyt!

Jo, föreläsningen gick riktigt bra, utvärderingarna var en kick att läsa! Nu är det över. Tack för det.

Väl hemma har både telefon och internet återvänt, vi är tillbaka på 2000-talet i teknikens värld. Läsplatta är faktiskt bara en läsplatta, är inte alls trevlig att skriva på.

Firade det hela med att ringa en vän och råkade i hastigheten prata bort en hel halvtimme, mest strunt men det var välbehövligt!

Nu har jag tre vanliga arbetspass framför mig sedan dax för julbord i grannlandet med hotellövernattning. Nu orkar jag längta, den där föreläsningen har hängt som en solförmörkelse över hela mig de sista dagarna.

Just det, Martin fyller ju år under veckan och presenterna till honom är klara, liksom vad jag ska ha på mig på julbordet på fredag. Allt är under fullständig kontroll så det är bara att hoppas av vi inte drabbas av någon sjukdom - för sånt rår man ju inte på.

Nu ska jag njuta lite av det som är kvar av dagen (kvällen?)!

Dum, dummare, dummast

För länge sedan fick vi mail av vår chef.
"Sugen på en utmaning?"
Jag nappade, tyvärr, och idag är det dax att genomföra det hela. Föreläsning uppe på universitetet. Jag och en kollega ska föreläsa om kommunikation i vården.
Förstår inte riktigt vad som flög i mig den där dagen när jag svarade på mailet. Jag var troligen inte vid mina sinnens fulla bruk.
Dummast idag är jag.

Första advent

Stormvarning på radion. Ickefungerande hemtelefon och inget internet i datorerna. "Vi jobbar på det" sa vårt telebolag i fredags. Jag tror inte på dom
.
Njuter lite ändå av denna söndagsförmiddag. Liten har sovit hos farmor och farfar och ska få baka lussekatter där nu på förmiddagen.
- Du får inte komma och hämta mig för tidigt!, klargjorde hon för M i  går kväll.
Lovar hjärtat, vi njuter av tysnaden...

Lördag

Tjejfest!

Min lilla grupp med flickor kommer hem hit ikväll och vi har Hemma-spa tema. Med mat och vin, bad i tunna, ansiktsmasker och massor av prat förstås.

Mitt förhoppning är att Berit inte blåser sönder vårt lilla bad och att regn håller sig undan.Det var så länge sen jag badade tunna att jag längtar på riktigt ,det blir så gott i hela kroppen (om man inte råkar hamna i djupt samtal i flera timmar och har baginboxen på kanten - då mår inte huvudet gott dagen efter!)

Mat.....!

Dax för årets första julbord, härligt!
Vi tar favorit i repris och far till Apertin. Lovis har längtat i flera dagar, kunde knappt somna igår kväll. Nu väntar hon med lockar och glitter i håret.
Och jag är hungrig. Matlådans fiskbullar är blott ett minne i magen och mättar inte alls längre. Fast snart ska en massa godsaker vräkas ner, mmmmmm......

Jobb mm.

Jaha, nu har telefon och internet lagt av här hemma. Vi har våra plattor men det är inte det samma. Vårt telebolag har förstås ingen aning om vad som är fel. Den felanmälan M gjorde igår kväll var inte ens påtittad när han ringde förrut. Suck.
På jobbet har det varit fullt ös idagarna två så jag gör nog en tidig volta ner i sängen.
Allt för nu, det är plottrigt att köra pekfingervalsen på plattor :

Slut på friden

Dax att dra igång veckans arbete.

Har även några ärende att uträtta inför stundande tjejfest och en kommande födelsedag i familjen.

Så det är väl bara att kliva ur morgonrocken och ta itu med dagen!

Små kramar

Sänds ut till några av mina vänner som har det tungt just nu.

Tre olika sorters stenar bär ni och ni kommer klara det galant. Och ni vet var jag finns, det är skönt att veta!


Minnet är kort

"..... Vem minns den snö som kanske föll i fjol....?!" (Jan Malmjö, icke uppblåsbar variant..=))

Det är bra att ha en blogg. Håller ordning på minnen som faller bort.

Martin fick sin glögg redan den 9/11 förra året och på exakta årsdagen idag hade jag en sån här utanför:Det klagas runtomkring för att det är så mörkt, tänk om det kunde komma lite snö som livade upp! Tack men jag tänder gärna en extra lampa.....

En bra dag

Fyra dagars ledighet. Jag är i fas med mig själv, med hemmet, livet.

Imorgon drar en ny arbetsvecka igång men jag har någon sorts nerräkning i huvudet. Som gör det lättare att få dagarna att gå. Inför jul. Märkligt eftersom jag ska jobba hela den helgen.

Men den blir säkert bra ändå, julhelgen. Särskilt om man som jag börjar fira julen i god tid så man hinner njuta av den. Det är inte bara den 23:e som gäller för mig. Nej, alla dagar efter lucia är jul för mig.

Hittebarn?

- Mamma, hittade ni mig på gatan när jag var bebis?, undrade Lovis plötsligt vid frukosten idag.

Hon lät ganska bekymrad.

Jag försäkrade henne att hon legat i min mage och påminde henne om korten vi har när hon kladdig och ny ligger på mitt bröst.

Hon nöjde sig med svaret men jag undrade lite.

Hon kanske går och hoppas att hon är ett hittebarn!? Att det någonstans där ute i vida världen finns en annan mamma som inte tjatar om att leksaker ska plockas upp, tänder ska borstas, hår som ska redas ut, överdragskläder som måste på etc i all oändlighet.

Men jag är glad att just hon är min.

De växer

Minns Julias första bobbycar. Sen hennes första tre-hjuling, minns hennes 12" med stödhjul. Efter det har cyklarna avlöst varandra i storlek fram tills nu:

Idag ska mopeden inhandlas!

Det är bara drygt två månader kvar tills flickan faktiskt blir femton år. Jag begriper inte!

Måste ta itu med de här mopedförarbevisen eller vad det heter, det är inte "bar å åk" nuförtiden.

Men tänk - från bobbycar till moped. Blir nästan tårögd så här på söndagsmorgonen.

Mot skogen

Dax att få hem lite mossa att pynta med ute i krukor.

Har en dejt med grannfrun, så på med gummistövlarna!

Åh....

Jo jag är tacksam över att ha ett arbete men just nu vill jag vara ledig. Länge vill jag vara ledig. Ett drygt dygn hemma räcker inte!

Men den som väntar på något gott... Om 16 arbetade timmar blir det en efterlängtad långhelg här hemma.

Ny storfavorit

Den mest perfekta kryddblandningen? Jag är nästan helt säker på det.

Suveränt god i sås. Underbar på kött.  En god dipp/dressing på 20 sekunder om man blandar den rakt upp och ner i creme fraiche. God att mala över en tomatskiva. God att mala över lite vanlig philadelphiaost på en macka.


Älskar den!


Vad hände?

Fick nästan psykbryt imorse när Lovis skulle kläs på. En byrå vars lådor skulle varit bättre sorterade om en handgranat briserat i dem får inte mina nerver i balans på morgonen.
Särsklit inte när kaffet står klart nere men inte en droppe koffein har passerat min morgontrötta hjärna.

Så fort Lovis fått hejdå-puss på trappan rusade jag upp. Sorterade brutalt. Två fulla plastpåsar ut två lådor och barnet kommer ingalunda gå naken imorgon. Då förstår ni hur katastrofalt det var.

Men sen hände det mycket märkliga. På väg till mataffären åker jag in på sopstationen och lämnar in kläderna för återvinning. Bara så där.

Jag är nästan lite skakad över detta. Kanske håller jag sakta på att bli en bättre människa?

En god natts sömn kan verkligen förändra en människa.

Imorgon!

Sitter halvt medvetslös i soffan. Martin har lovat att hämta Julia som kommer från stockholm vid nio ikväll vid bussen (hon har varit i huvudstaden och inspekterat riksdagshuset). Det är tur att han lovat att åka  för jag tror jag får sova här inatt. Kommer nog inte orka masa mig ur soffan....

Men imorgon! Då är jag ledig. Jätte-ledig och har besök inbokat och jag börjar redan nu ladda meningslösa ämnen som måste snackas igenom. En del kallar det skvaller....

Imorgon måste jag komma ihåg att avboka en tandläkartid som ligger på en tokig dag. Hur jag nu ska komma ihåg det men jag får väl tejpa fast kallelsen i pannan och lova mig själv att inte ta bort den förrän samtalet är avklarat.

Imorgon ska jag också vara duktig och skriva... Julklappslistor. Jo. Det bör verkligen planeras nu. Men jag är helt klart till mitt lilla gudbarn. Sprang otippat på ett riktigt bra paket i eftermiddags.

Så en av ?, ja hur många vet jag inte....

Imorgon har jag nog listat ut det med.

Ikväll blir det då inget vetigt gjort. Planerar som mest att lägga ogenomtänkta ord i wordfued.Vinter snart?

Ja, jag vet, bloggen är trist.

Men har man ett jobb med 100% tystnadsplikt finns inte mycket att säga under en jobbhelg. Övrig tid har inget hänt.

Kan väl nämna att min man går som en äggsjuk höna och väntar på snö. Vår tradition är att dricka glögg när första snön kommer - inte innan.
Han har dessvärre blivit en smula bortskämd med tidiga, första snöflingor. Än har vi inte sett en endaste flinga i luften. Vilken innebär att glöggflaskorna fortfarande är förseglade.

Ja, jag skev flaskorna. Ni förstår, i sin längtan och väntan har Martin roat sig med att köpa massa olika sorters glögg...


                          

I år har han choklad-tema tror jag... Ska bli spännande att prova de här, även om jag tror att vanlig, hederlig glögg är godast i längden.

Båda finns på systemet om någon blir inspirerad!

Jobbhelg

Igen!

Gah, det blev något knas när jag la schema så jag har jobbat varannan helg i en evighet. Men när den här är gjord blir det tre lediga i rad, känns oerhört bra.

Tycker det är för mycket jobb och för lite roligheter just nu. Varje ledig dag ska det städas och hållas undan i den vardag som bara rusar fram.

Men, har ett julbord på annan ort att se fram emot, ett dygn utan städning, ungar och matlagning.

Ett helt dygn!

Om tre veckor.

Ska se till att hålla ihop tills dess.

En vanlig dag

111111

Dagens datum. Uppmärksammat till max. Varför det? Ovanligt, absolut once in lifetime, men jag tror inte den här dagen kommer stå i historieböckerna av den anledningen. Har inte läst nyheterna men inget annat av stor vikt har väl hänt än idag, för på nyheterna i radio var det ont om katastrofer (tack och lov!).

För mig är det en vanlig dag. Ledig men har tvättat och städat.

För Lovis blir den dock lite mer speciell - Disco premiär!

Åh, det pirrar i den lillas mage alldeles förfärligt och klockan vill aldrig bli 18.00 så hon får bege sig till skolans matsal där sexorna ordnar dans ikväll.

Stort det här med att gå på disco, med egna pengar i fickan, köpa godis och se på när alla springer runt (sannolikt kommer Lovis också springa runt, jag tror inte på dans...), själv, utan storasystrar eller mamma och pappa. Hon har förstås trygghet i att Linns kompis finns på plats och har lovat hjälpa henne om någon händer.

Sött!

Virus

HelA förmiddagen är vikt åt virus. Ett otäckt sådant - Calici, även som bekant kallat vinterkräkan.

Har ni träffat på det?

Nu har smitskydd gått ut med Nollvision gällande smittspridning och jag ska få reda på hur farsoten ska hindras i sin framfart på avdelningerna i vinter.

Undrar om jag kommer må så där diffust illa som man gör när man pratar om kräksjuka?

Hjälpa andra

Känns gott i själen och är så viktigt! En nära vän till mig har varit och besökt soptippsbarnen i Bangladesh.

 
Foto: Linda KLemner

Självklart följde jag hennes blogg under resan och självklart känner jag att jag vill bidra lite jag med för att göra tillvaron bättre för dessa fina ungar!

 
Foto: Linda Klemner

Centret ger barnen möjlighet att sköta hygienen, ger dem mat och slussar in dem i utbildning.

För er som vill läsa om resan: klicka här!

Om ni direkt vet att ni vill hjälpa: klicka här!

Bara för att trycka till er lite - hur mycket tänker ni spendera på julklappar i år? Ge 1% av den summan till dessa barn och gör skillnad! Många bäcka små kanske ger ett helt nytt center till dessa barn!

Och Linda, jag är så imponerad och stolt över dig som får saker gjorda - på riktigt!


Lean

Ett begrepp som sprider sig över hela världen, in i alla organisationer.

Nu har det kommit hem till mig. Fick lite info om Lean på ett jobbmöte och insåg att det går att kopiera rakt av och implementera hos familjen Johansson.

Sortera, Städa, strukturera, standardisera och  skapa vanor. Det är vad det handlar om.

Idag tog jag mig an de tre första punkterna - i Lovis rum. Tog en hel förmiddag. Imorgon får det bli en sväng förbi IKEA och inhandla förvaringslådor med lock för på min väg genom hennes rum råkade jag titta på fler ställen som behöver ordnas upp.....

Känner att mitt största hot mot att Lean ska fungera här hemma är Skapa vanor. Goda sådana pratar jag om, ovanor har vi gott om.

Det här med var sak på sin plats har vissa här hemma svårt för. Man kan hitta skor, jackor och handdukar lite varstans i den här bostaden. Ganska irriterande över tid.
Närmare bestämt har jag levt med det i fjorton år och har på något sätt fyllt min kvot gällande det här med att plocka efter andra.

Får se om det fungerar.

Lördag

Aldrig fel med en ledig dag. Kvällen igår spenderades med långväga gäster. Den yngsta mutade jag till mig pussar av men något knähäng med mig var hon ingalunda intresserad av. Det där småfolket bestämmer man inte över....

Förmiddagen har gått i lugnt tempo. Funderar på om jag ska ta itu med lite löv. Få lite frisk luft. Har en huvudvärk som varitsom ett diffust brus i bakgrunden i tre dagar nu och det verkar inte vara botbart med något.

Dock har jag inte varit ute mycket alls sista tiden så jag chansar på bot och bättring med det.

Ikväll!

Vänner, mat och lite vin.

Hoppas arbetsdagen går fort!

Mitt i veckan

Härlig arbetsvecka, bara tre pass!

Känner mig lite ur fas och vet att det beror på den förbaskade tidsomställningen, jag begriper verkligen inte varför vi ska hålla på med sånt tjafs.

Well, ser fram emot helgen när det kommer hem folk till stugan. Stök och bök, många vid bordet, hög ljudnivå och mycket disk.
Människor som skrattar, skvallrar och pratar förtroligt. Ljus som brinner så långt ner i stakarna att man får bända ur det sista stearinet med bordskniv dagen efter.

Barn som är uppe för länge, som äter för mycket gott och missar sista kvällsmackan. Som somnar glada och nöjda trots att ingen nattsaga blivit läst.

Det är sådana sammankomster jag gillar mest av allt nu för tiden. Att mina vänner kommer som dom är, till oss som är som vi är och så får det bli som det blir.

Där den enda förväntan som finns är en allmänt trevlig kväll i glada vänners sällskap, för både stora och små.

Onödigt?

Kanske inte men nästan osynligt arbete. Som jag insåg behövde göras, ingen lyx-städning på något vis.

Köksskåpen. OMG!

Nu ska jag rasera er bild av mig, ni som tror att jag har städat i varje vrå.

I ena skåpet, där glöggmuggarna står (tjoho, premiär för det så fort första snön kommer, enda glädjen med snö om ni frågar mig), har vi även två små tomtemuggar med russin och mandel i.
Just det, det stod russin och mandel i de där skålarna, nu, 1:a november. Tippar på att vi drack sista glöggen någon gång i januari....

Jag har hittat ca 40 burkar/lock som saknar sin kamrat. Jag har torkat klibbiga, fett-indränkta hyllor. Jag har rensat ur ting vi aldrig någonsin använder.

Jag har nu rena fina skåp, rymliga, utan småkryp eller rester från i fjol. På golvet har jag dock en stor hög med prylar. Sopsortering, arkivering och så de där sakerna man inte riktigt vet vad man ska göra med.

RSS 2.0