Fredag

Dax för arbete för min del, riktigt lång helg blir det. Inte ledig förrän på tisdag.

Dagen igår var en dag att minnas, vilket underbart väder! Lovis och jag drog igång ett bullbak (kanelbullens dag på tisdag - den har ni koll på va?) då jag inte hinner baka under helgen.

Nu tyckte jag att vi kunde knapra i oss några bullar medan de var färska så Lovis ringde upp sin farmor och farfar och så satt vi ute, på altanen, och bara njöt. Det var säkert tjugo grader varmt och klockan var över sex. Otroligt härligt.

På natten hörde jag långt bort i medvetandet att Martin äntligen kom hem, välbehållen och sliten. Men han är redan på jobbet igen, jag säger då det.

Nu:
Hög tid att få iordning Lovis och ställa ut henne till skolbussen.


Inte tid

Med att blogga just nu.

Vädret är underbart och jag är i skogen så mycket jag kan. På kvällarna spelar jag alfapet på surfplattan i soffhörnan. Kanske nyhetens behag, inte vet jag men roligt är det!

Fast igår kväll lämnade jag plattan nere och la mig i min renbäddade säng och läste. Nesser. Mitt i sängen med två katter vid fötterna. De är överlyckliga när Martin är borta, han vill nämligen inte ha dem vid fötterna utan puttar vänlig men bestämt bort dom. Varje kväll.

Men som sagt, igår gjorde vi sånt vi inte "får" annars. Dvs sova i fotändan och ha lampan tänd - länge!

Om någon undrar så har Martin tagit sig ur Norge, över Finland och lämnat Pajala nu på morgonen. Optimisten tror att de är hemma ikväll, jag hoppas han är här i morgon....

Livet går

Håhåjaja.

Jobbat lite, bekymrat mig för flygande make (som landade enligt planen), torkat lite skåpluckor, stekt lite pannkakor, bäddat rent, diskuterat tandställning, lekt med alfapet, fått reda på att make påbörjat den långa resan hem.

Jodå. Jag önskar att jag var med Martin nu. De är nästan uppe vid nordpolen och hämtar en lastbil och ska nu köra hela vägen hem. Once in a lifetime - resa.

Fick SMS nu - 60 mil kvar ner till Luleå.... Jag tror inte jag väntar med maten =)

Bra jobbat!

Idag har änglarna haft ögonen med sig och sett till att vi har svärfar/pappa/farfar kvar.

Det tackar vi som ödmjukast för. Verkligen.

Jag är snart beredd att hålla med alla miljönissar att allt timmer ska köras på järnvägen. (Vi måste bara bygga spår ut i varenda buske först...). 
Timmerbilarna är stora, tunga ekipage och när olyckan kommer handlar det bara om millimeter och en jävla massa tur rent ut sagt.

Men idag gick det bra - igen. Vi har i den här familjen fått så mycket hjälp av skyddsänglar att jag snart blir frälst.

Amen.


Blandat

Idag ska det pysslas här hemma.

Har några rosor att gräva ner, lite damm att föra krig emot (utrotning går tydligen inte) samt att kylen är ett allmänt trist skåp att titta i. Dax för påfyllning.

Och så ska jag smörja fjärilen!

Glugg

Tore Skogman har en efterföljare:Sex år och hur nöjd som helst över att se ut på det här viset... =)


Tada!

Liten bild före (förlåt om den är dålig men det är inte så jädra lätt att ta kort på sin egen rygg):

Inte ett spår kvar av den gamla! Jag tycker redan väldigt mycket om den och blev så glad i studion att jag mitt i allt gav pojken en kram.
Han blev lite förlägen men han såg samtidigt nöjd ut. Jag menar - hur kul kan det vara att tatuera någon som rycker på axlarna och går?
Jag visade tydligt vad glad jag är att bläckklumpen nu är ett minne blott!

Långledig

Två lediga dagar kvar på den här helgen. Känns ju riktigt bra kan jag säga.

Planerar svampskogen alldeles strax, ska bara putta ut Lovis till skolbussen först. Det här med skolbuss är det bästa som finns om ni frågar Lovis, hon blir superglad när jag är ledig och hon får åka med bussen.

Sen är jag lite nervös inför eftermiddagen, men det är en annan historia.

Härliga helg

Vi har det alldeles utmärkt här.

Gårdagens förmiddag spenderades i det stora köpcentret. Lovis fick tre på skodon och är nu rustad för kyla, vatten och - innegympa.
De stora köpte lite nya toppar. Själv handlade jag mat och det enda i den vagnen som faktiskt direkt kan kallas min egen var väl en liten tub Nivea till ansiktet.

Så är det när man har barn.

Fast imorgon ska jag investera lite på mig själv, återkommer om det.

Vidare fick vi ett extra barn på övernattning. De kvittrar nu likt lärkor på övervåningen. Det är en av Lovis bästa kompisar, trots att de umgås mycket så var inte gästen helt bekväm med detta att sova över igår.

Till slut kunde vi dock sända "Hon sover!" -  SMS till bekymrad far. Det ordnar sig alltid och tårar torkar och glöms bort.

Under kvällen hade vi välkommet besök av Arvikavänner, det går alltid på tok för lång tid mellan varven vilket är märkligt när vi faktiskt har skoj när vi ses.
J och L gullade med bebis och vi drack vin och pratade om allt mellan himmel och jord.

Nu vill jag ut i skogen. Vi får väl se vad det blir med molnen på himlen.

Äntligen fredag!

Stämningen är på topp på jobbet, vi är gott om folk och patienterna mår bra.

Planerar att flexa ut väldigt tidigt idag. Ska sälja gårdagens skörd i svampskogen, storhandla massa helgmys och sedan bara njuta av det vackra vädret och det faktum att jag är ledig i fyra dagar framåt.

Om det beror på D-vitaminerna (se gårdagens inlägg) vet jag inte men jag mår så utomordentligt bra, har lite som sockerdricka i kroppen. Det bubblar av livsglädje och energi.

Jag har inte ens panik över det faktum att jag lovat tre barn att vi ska åka till Bergvik imorgon för shopping en löningshelg....
Men den känslan kommer nog förändras en smula imorgon men det tar jag då!

Nu njuter jag av livet, helt och fullt.

Lyckopiller?

Speed? Uppåttjack?

Ja, vad jag vet är det inte narkotikaklassat men helt otroliga magiska små vita piller! Jag älskar dom!

Jag har alltid varit emot alla former av kosttillskott men har nu läst in mig på D-vitaminer och har testat en månad.
Pigg så in i bänken! Energi till allt, känner inget motstånd för något, inte ens att plocka ur diskmaskinen. Tjoff - så är det klart.

Min rekomendation till er alla - ta lite D-vitamin nu när höstmörkret lägger sig, jag är frälst och övertygad om att vi nordbor behöver ett tillskott av detta.

Googla och läs lite om det - det är osant bra grejer.

Inte ens en krona om dagen, det är det värt.
Hej vad det går!

Halva arbetsveckan redan gjord!

Varit en tur i skogen under kvällen. En riktig skitskog, massa gå - lite plockning.

Har iaf lagt två kilo på tork, planerar en liten affärsverksamhet under hösten med dessa. Resten säjer jag på väg hem från jobbet imorgon.

Nu har jag slagit mig till ro i soffan. Ska se en ny satsning av SVT - Bron. Ibland lyckas de göra riktigt bra produktioner av licenspengarna, ibland blir det riktiga bottennapp. Men första avsnittet kan man ju alltid se.

Handlar ju om mord =)


Ny arbetsvecka

Så har jag haft min lediga vardag för denna veckan. Men till helgen är jag ledig igen! Fyra dagar! Det är något att se fram emot på riktigt.

I övrigt inte något nytt under solen, vi lever och har hälsan än. Vardagen rullar på.

Jo, just det. Lovis var på sitt allra värsta humör redan när jag väckte henne i morse. Tydligen har alla barn i skolan inneskor på gymnastiken - alla utom hon.

Jag hade verkligen ingen aning om att hon skulle ha det, på J & L´s tid hade de mockasiner. Efter mycket gråt (från Lovis) och löften om handling på lördag (från mig) infann sig ett visst lugn.
Hon tyckte vi skulle åka NU, före skolan idag och inhandla dessa ting. Men det är ju bra om affärerna är öppna...


Tiderna förändras, tuffare tag. Nu räcker det inte med antihalk på fossingarna i sexårs gympan, där de har rörelseövningar och tränar kroppsuppfattning....


Slapparväder

Inte bara jag, även de fyrfota varelserna i vårt hus tar det lugnt idag:Katt? Boll? Annat? Jomenvisst är det Klara som myser i Lovis rum!

Tonårsrum

Har ju inte lagt ut någon bild efter makeovern i Linns rum!  På 72 timmar förvandlades det från fjolligt flickrum till stilsäkert tonårsrum, Linn har själv valt allt. 

Ser en tydlig talang för färg och form.Sänghörna, omgiven av klassiska stjärnor!
Snedväggen har mattsvart målad råspont, snyggt.Vy från sängen.

Linns rum är inte längre en skamfläck i vårt hus (så länge det är städat då förstås....).

En riktigt ledig dag?

Regnet står som spö i backen så någon svampskog blir det inte idag. Huset har Martin och barnen hållt i förvånandsvärt bra skick under helgen så städning känns lite överflödigt. Tvätt finns, men inte särskilt mycket.

Idag blir det säkert en kaffekopp på rumsbordet, en filt över benen och soffläge med en bok. Kanske en brasa?

Sämre kan man ju ha det, eller hur?

Så smart

Jag är en överdoserings människa. Jag överdoserar alla rengöringsmedel som finns. Häller alltid i en extra skvimp såpa i hinken, alltid lite extra pulver i tvätten osv.

Därför blir det väldigt mycket billigare i längden för mig med de små styckes förpackade tabletterna till diskmaskinen.

Jag önskar mig nu likadana till tvättmaskinen, finns det någon som har lust att uppfinna det? Jag kommer att köpa, jag lovar!

 Så praktisk i all sin enkelhet.

Att åldras

Har arbetats klart.

Efter jobbet var vi inbjudna på middag hos Martins mormor och morfar. Nu kanske några av er, som inte känner till detta förtjusande par tänker:¨

- Martins mormor och morfar? De måste vara väldigt gamla?!

Och ja, det är dom. Den ena en slank över 80, den andra över 90.

Jag hann inte mer än över tröskeln så kom ett underbart erbjudande:

- Ett glas rött till den hårt arbetande?

Vad säger man?

Jag och mormodern delade helt sonika på en flaska rött (nästan, hon har mer en ett glas kvar i flaskan att njuta av ikväll), det är en härlig och en smula häftig känsla att sitta och vina med någon som är nära 50 år äldre än en själv. Och njuta av sällskapet.
Har lika många sköna skratt med henne som med jämnåriga vinvänner.

När jag ser de där två stärks jag i min tro om en lycklig ålderdom. Jag vill bli som dom. Dörren står alltid öppen och de ger råd utan att döma till stora och små.
De har humor och livserfarenhet, självinsikt och självsäkerhet. De vet vilka de är och de vet sin plats:

De har en stor del i våra liv. De (och vi) har vett nog att njuta av det.

Bra med rödvin - fungerar över flera generationer!


Lördag igen

Jobbhelg för mig, mys med familjen för dom andra. Så kan det gå.

Igår sålde jag svampen. 13 kg blev 400 kronor. Känner mig inte alls nöjd med det så vi får se om priserna går upp innan jag plockar i den storleksordningen igen.

Vi utmanade våra grannar i gamla kära Alfapet igår. Det riktiga, med plasbitar och mänskligt sällskap. Alla kör någon app nu och alfapetar var de än står och går. Så dumt!

Hur som helst så vann jag, oväntat. Rostig i att tänka ord på det viset, la mycket bättre ord förr när jag och Martin satt och spelade om kvällarna under de mest intensiva småbarnsåren. Vi hade med vårt alfapet överallt.

Det kommer nog fram fler gånger i höst.


Extraknäck

Nu har min mani kommit på allvar. Varenda svamp i skogen ska JAG ha.

Nu finns det ju begränsningar hur mycket svamp en familj kan äta/förvara så...

Imorgon ska det säljas. Hela rasket. Men medan Lovis är i skolan planerar jag att plocka tomt i övre skogen. Jodå.

Det är MINA svampar.

Bunkrar upp...

Tja, smöret är slut överallt. Funderar på att göra eget då det finns gott om grädde i butiken. "Råvarubrist" klingar en aning märkligt i mina öron. Lärde mig redan på lågstadiet att grädde blir smör....

Utifall att det är fler matvaror som tar slut fyller jag frysen. Med svamp. Har haft en underbar tur i skogen, hade för liten korg! Totalt blev det 1,6 kg förvällt och klart. På 2 timmar, tjoho!

Mest gula kantareller blev det, prioriterade att få plats med dom i korgen. Trattisarna hinner jag med - den säsongen har ju nyss börjat. Och så stora de är redan! Som parasoller.

Imorgon ska jag ut igen.

Synd bara att jag inte kan smörsteka dom =(

Tisdag

Det blåser. Lovis kom nyss och bad oss tända en mysbras i öppna spisen. Hon har bra ideér den flickan, så nu är hon och Martin ute och fixar lite tändved.

I övrigt har jag inte mycket att säga. Sovit fruktansvärt illa, varit uppe x flera, tittat på klockan, misstrott två olika väckarklockor, blivit svett, börjat frysa.... Är fruktansvärt trött just nu.

Martin ska iväg på föräldramöte (När slutar sånt? Inte pågår det på gymnasiet också? Två utvecklingsamtal  och två föräldramöten per år och barn är faktiskt lite mycket).

Sen har jag av oklar anledning väldigt ont i min högra handled.

Den här dagen ska inte upp på "Dagar att minnas"- listan.

Storm?

Ja, då var det stormvarning. Står lite olika, att det blåsiga kommer inatt alt imorgon, beror lite på vilken sida man läser.

Kommer ställa mobilen för väckning imorgon och ställa fram ljus så det är lättillgängligt om och utifall att. För här hemma går alltid strömmen om det blåser lite mer än vanligt. Alltid.

Men jag är lika menalt förberedd på att det kan vara en storm i ett vattenglas på väg in. Att vi inte märker av någonting alls.

Så det är som vanligt, den som lever får se!

Fixar dag

Idag ska det ske. Bankbesöket med de stora. Äntligen fanns det en dag när alla inblandade var lediga.

Och så ska vi till stora möbelaffären, träffa kompisar, lek inplanerat för Liten i eftermiddag och....

Den här lediga dagen går nog den med!

Ojojoj!

Händer så mycket skoj att jag inte hinner med att blogga.

Grymt bra kräftskiva idag, mått utmärkt idag (tog inte en endaste nubbe igår och blandade inte!), Linns rum är klart och under eftermiddagen har jag jagat slipdamm (=ofrivilligt storstäd av helt hus).

Bilder mm kommer imorgon, efter Linns kompleteringshandlande i Stora Möbelvaruhuset.

Men hon är så glad.

- Jag har snyggaste rummet i hela huset!

Och det kanske hon har.

Godmorgon!

Här är vi uppe med solen. Ingen mening med att sova bort härliga dagar. Den enda som inte kommit ner än är märkligt nog Martin.

Barnen har drabbats av något - de vill ha gröt till frukost! Alla tre. Eftersom jag inte kan med att äta varken mannagryn eller havregrynsgröt förstår jag inte alls men inser ju att det finns onyttigare frukostar så de får väl hållas.
Trots att jag inte äter havregrynsgröt själv är jag proffs på att koka den. Lovis MMmmmmm-ade högt och nöjt. Det var i hemtjänsten jag fick lära mig koka gröt. Alla varianter. Och det viktigaste är att koka den länge. De gamla och visa lärde mig att grynen är "råa" annars. Länge är fem-sju minuter ist för tre....
Snabbvarianter i micron går bort här. Jag tror nog de gamla vet vad de pratar om. 

Min mormor gör tex risgrynsgröt i flera timmar. Jag gör oftast som hon och den blir gudomligt god. Och aldrig bränd för hemligheten är att grötgrytan står brevid spisen, inpackad i tidningspapper, det ni!


Sen ska en gröt inte vara för stabbig, som den här uppgooglade varianten.

Nu lämnar jag ämnet gröt åt sitt öde.

Funderar på att väcka Martin så vi kan göra sista veden. Mina rönnbärsträd har nog rätt, för även SMHI har nu offentligt gått ut att de tror på änu en vargavinter.

Och när veden är klar - då blir det till att resa bort till grannkommunen på kräftskiva!


Vänner

Är bra att ha för både stora och små.

Idag har Lovis en av alla sina "bästa vänner" här och imorgon ska jag och Martin umgås med några av våra.

Fast vi ska nog inte sitta i solskenet och äta frukt, även om det är mysigt det med....Nu, idag. Vilken underbar eftermiddag!

Gott och blandat

Blandat:

Kallt som skam hemma i morse. 2 grader ute. Igår kväll greps jag av latmasken, tände inte pannan och slog inte på värmen.
Jag frös inatt.

Morgonen gick f.ö utomordentligt bra. Alla barn kom till rätt plats i rätt tid. *Stolt*

Om någon undrar så drack jag lite kaffe hemma. Behövde det för att få upp värmen.

Nästan framme vid jobbet ringde telefonen:

-Panik! Kan du fixa fredagsfika?!

Jomenvisst. Var snudd på ensam inne på OBS! när jag rasslade ihop frukost till 15 personer.

Gott:

Det är fredag (och jag har ledig helg!)

Martin kommer hem.

Kräftskiva imorgon.

Svärföräldrarna renoverar Linns rum.

Solen skiner.

Jag är frisk och lycklig.

Ensamna hemma

Martin är i Göteborg och här hemma huserar vi i full frihet.

Julia och jag frossade i oss hennes nya favorit Ceasarsallad till middag och Lovis blev överlycklig över blodpuddingen.

Linn har flyttat till farmor och farfar ett par dagar. Hennes rum är urblåst och ska fixas till under helgen, av just farmor och farfar. En bra födelsedagspresent tycker jag!
(Jag fyller också år snart och börjar fundera på vilket hörn jag ska skicka in makeover-teamet till....., nejdå Linn är väl unnad att bli av med den tapet hon valde som femåring. Hjärtan på rosa bakgrund är kanske inte så kul.)

Mitt i all frid tvättar jag allt till Linns rum. Kuddar, innertäcke, sängkappa.... Tar aldrig slut. Men det känns ju skojigare att lägga tillbaka allt rent och fint.

Ikväll ska vi kika på Robinson och vräka oss i soffan, min största och jag. Blir ju väldigt gott om plats, haha!

Och så det vanliga pirret i magen inför morgonen. Jag har ingen som helst rutin att ta kidsen till skolan/fritids. Frågor som:

Hur lång tid behöver vi?

Ska jag dricka kaffe hemma?

Tänk om vi försover oss?

Jag är en sanslös vanemänniska, det skiljer max tre minuter på tiden jag går ut till bilen när jag jobbar dag. Imorgon blir det en stort hål i flexkontot men kollegorna är förberedda.

De där tre minuterna blir nog en och en halv timme.

Ingen snabbmat...


Drog till skogs och trotsade ösregnet. Fick stanna ute längre än jag tänk för den skogen jag for till först innehöll bara gula (!) kantareller. Och det var gott om dem så jag var ju tvungen att stanna där ett slag...

Så efter två timmars plockande i två olika skogar, en timmes rensande och en timmes slaveri med hackande etc i köket är nu soppan äntligen klar. Doftar och smakar ljuvligt!
Har öst i två burkar för matlådor till mig och har massor kvar till rent frosseri till middag.Jag är nöjd med dagens skörd. Förutom den stora soppgrytan blev det fyra rejäla påsar till frysen som kan förgylla våra lördagsmiddagar i vinter. Till älgbiffarna. Mmmm....

Och mer ska det bli, i frysen då. Nu har svampdjävulen fått klorna i mig och jag ser redan fram emot nästa tur till skogens stora skafferi.

Ledig

Snart åker Lovis till skolan och jag tar mig en tur till skogen.

Linn höjde båda sina vackra ögonbryn igår när hon packade upp matkassarna.

- Tre liter grädde, är du galen?!

- Nej, jag planerar att göra en stor gryta trattkantarell-soppa imorgon.

- Åh, gud så gott!

Kan bara hålla med. Det är den godaste soppa som finns, är suverän i matlådor och snudd på gratis när man har fri tillgång på svamp (måste vara fruktansvärt dyrt att handla de kvantiteterna vi gör av med här hemma på en saluhall i en storstad).
Oklart

Konstaterar:

Skolstart.

I morse hittade jag en Julia kvar i sängen. Genomförkyld. Linn mår troligen bra eftersom hon åkt med Martin ner till skolan.
Lovis var lite snorig i fredags men jag tror vi räddades av helgen för nu låter det bättre i näsa/lungor på henne. Så vi får väl summera sjukdomsläget i familjen längre fram i veckan. Allt kan hända känns det som.

Jag törs knappt säga det högt så jag viskar..... Jag har inte VAB-at på 1½ år. Vilket är en otroligt lång tid. Liten har iofs vilat upp sig med mig någon ledig vardag emellanåt men riktigt sjuk, det är hon aldrig (peppar, peppar ta i trä).

Vi har för övrigt ett spännande moment här på morgonen. Lovis har önskat att få gå ut själv till skolbussen! Eftersom det regnar har jag gett henne tipset att stå i stalldörren och vänta. Vi får väl se hur detta går.

Men hon är stor nu. Jag märker det tydligt.

Dom är här!

Hela skogen är full i trattkantareller! Överfull!

Har haft enorm tidsnöd idag och har bara fått ihop lite grann, men på onsdag, när jag är ledig och Liten är i skolan....

Då ska det plockas kantareller! Frysen ska fyllas och soppa ska kokas. Gud så gott!

Lördagsmys

Vi ställde till med lite extra mys här hemma igår. Så borde man verkligen göra oftare, det blir faktiskt roligare att äta!Fam Johanssons matbord, en helt vanlig lördag, utan någon egentlig anledning. Bara för oss.

Visst var vi väl värda det!?

Mota Olle i grind

Två sanslöst kalla vintrar har vi haft på rad.

Förra året tog veden slut och vi hade tur som hade torr ved hemma, även om den var i fel storlek. I snö och elände stod vi och kapade den rätt.

Nu är vedskjulet fyllt till bredden men vi nöjer oss inte med det. Nej, nej. Nu gör vi mera. Ifall. Om.Pigg igen!

Efter en utomordentligt bra (men lång) arbetsvecka avrundade vi som sagts tidigare veckan med ett barnkalas.

Det var en riktigt höjdarfest kan jag väl sammanfatta det. Inget barn rymde, ingen grät, alla (jag menar verkligen alla) dansade, de två födelsedagsbarnen blev överösta med presenter.
Alla barn åt och drack så mycket blandat att jag bad alla föräldrar åka försiktigt med sina telningar hem för att undvika kräkning i baksätet.

När alla barn åkt och vi städat undan det värsta sjönk vi vuxna ner vid köksbordet. Hämtpizza och ett glas vin. Jag var tapper länge, ända till klockan elva.

Då somnade jag nästan sittande på stolen.

Lovis och kompisen hade då brutit ihop ett par gånger var av trötthet. Det var bara att ge upp kvällen.

Nu, efter en natt med underbar sömn, är jag på banan igen. Lyxigt värre att gå upp halv nio och inte tjugo över fem!

Helg

Fördelen, den enda tror jag, med att jobba rak vecka är ju att fredagen får ett lite extra skimmer omkring sig.

Om 24 timmar är barnkalaset på slutklämmen och vi vuxna (Lovis har ju kalaset ihop med sin bästa vän, ett resultat av att vi vuxna var vänner långt innan de låg i magen) har redan beslutat att bedriften att bjuda hem hela klassen ska belönas med ett glas vin.

Så, lite sömn, en arbetsdag, kalas... Sen är det helg!

Seger

Maria mot byråkratin:

1-0

RSS 2.0