Valborg

Ännu ett år klarar jag mig från nattvandring , ingen tonåring vill ner till stora brasan.

I övrigt är jag rätt less att vara ensam vuxen hemma. Då Martin eldat upp vår egen gigantiska skräphög redan förra helgen går jag troligen upp och tittar på när grannarna eldar sin. Det har varit spännande för....
Och så finns det vuxna där.

Om vi inte går dit har jag i alla fall sett lite eld - grillen är tänd.

https://cdn2.cdnme.se/cdn/9-2/646273/images/2012/pic_200604694.jpg" class="image">


Tomt

När kärleken är borta inser jag hur mycket jag i normala fall pratar med människan. Åh vad jag längtar efter honom och det är två dygn kvar.


Trädgårdsdax!

Äntligen en behaglig ute-temperatur. Så behaglig att jag tror jag kan våga mig på att stänga av värmen inomhus och lita på solpanelerna.

Nu finns det att göra ute, björkarna har musöron så rosorna ska ses över, ogräset har trotsat isvindar och poppat upp överallt.

Men jag är svältfödd på trädgårdsarbete så det ska bara bli roligt. Och idag kan jag nog ha mina nya, fina hängslebyxor från Garden Girl, de med korta ben!

Och ikväll kan vi grilla och sitta på altanen och äta. Mysigt.

Enda smolket i bägaren är att Martin inte är hemma. Nu börjar det kännas och det är långt kvar till tisdag. Men vi får roa oss bäst vi kan.

Lite större

Men även kallare. Hoppas att två timmars tillvänjning räcker och att de kommer trivas i sin nya damm.


Välkomna!

Våra nya fiskar, två slöjstjärtar blev det. Den ena döpte vi till Hitler för det ser ut som att han har mustasch!


Fattig

Men oj vad vi har handlat! Men maken på betryggande avstånd ända borta i Tjeckien lever vi livets glada dagar!

Skolavslutnings kläder x 3. Imponerande!

Och lite piff till altanen och jag undrar än en gång när i h-vete värmen ska komma.


Fisk

Idag blir det en liten sväng in till stan. Den riktiga - inte Bergvik.

Finns lite smått som måste fixas hem och dessutom planerar vi att köpa en liten fisk på vägen hem. I skrivande stund har vi bara en enda.

Av oklar anledning dog två stycken dagarna efter att de hamnat i sin vinterförvaring. Den stora, fjärde fisken vi hade förolyckades i källartrappan under sensommaren.

Jag funderade lite på den igår. Att fiskarna säkert inte har det för roligt i vår lilla pöl. Jag är övertygad om att jag misstolkade hans  hopp i dammen. Jag trodde han hoppade och var lycklig.

I själva verket övade han sig för att komma långt utanför - och till en annan värld. Han tog helt enkelt livet av sig den lilla rackarn.
Så nu vill jag behålla humöret på den som är kvar. Kompis ska inköpas. Ett önskemål som kom upp igår var en vit/röd guldfisk.

Tja, vi får väl se vilken av fiskarna som simmar emot oss med lyckligt viftande stjärtfena och ser ut att vilja adopteras!


Ingen sovmorgon

Har vaknat toktidigt utan hjälp av klockan. Typiskt.

Men vad gör det? Antar att kroppen sovit gott med vetskapen att den är ledig i många dagar!


Tjohej

Nu blir det långledigt. Så ledigt det kan bli som gräsänka med tre barn vill säga. Lyckligtvis är två av dom snudd på helt självgående.

Är nästan helt klar med vår-piffet på altanen, nu behövs bara lite sol och värme.

Idag blev dessutom min ljuskrona av taggtråd färdig.


Alive!

Har bara väldigt mycket för mig de här dagarna.

Jobb, fixat altanen, varit på åttornas teater ikväll.

Men efter imorgon - fem dagars ledighet. Tror ni jag längtar?

Visste att ni var kloka!

Krukor

Inte klara men bra på gång! Made by me!


Kommunikations miss?

Vem som fattat fel vet jag inte. Sista jag hörde gällande vår väg var att det nere hos oss bara skulle skrapas, inte grusas.
Därför snyggade jag till vår del av vägen med kratta imorse då det blev torvor lite här och var efter skrapningen.

Därför kände jag viss uppgivenhet när lastbilen kom någon timme senare...Mitt jobb var liksom lite onödigt.Jag är förstås glad att vi får grusat hela vägen ner till oss. Även om jag eller "grusaren" har missuppfattat någonting.

Någon som inte kommer bli glad över det här är Lovis. Nygrusad väg går inte att cykla på. Det tar flera veckor innan den sätter sig ordentligt.


Inget arbete idag

Med jobb kommer det bli. Med en fem-ledighet i sikte inom en snar framtid tänker jag inte tappa fokus riktigt än. När jag och barnen blir själva här hemma ska jag slappa med dom - fram tills dess - fullt ös!

F.ö är vädret så vansinnigt tråkigt så det går att göra massa andra tråkiga sysslor så kan jag få göra något roligare när solen skiner.

Idag ska det krattas lite ute i vägen, handlas, vikas tvätt samt om jag får tid över påbörja projektet med att göra egna ytterkrukor.

Någon gång måste väl vädret vända? Så vi kan skura altanen, plantera och piffa?

Sliten

Gårdagskvällen på jobbet var perfekt, dagen idag mindre bra.

All tid utöver arbetet har spenderats röjandes i uthuset och vår kommunala soptipp. Tredje jättelasset är på och vi kan nu med hygglig säkerhet konstatera att det blir fyra.... Men sen är precis allt gammalt skräp borta.

Nu ska jag unna mig en lång dusch, krypa i pyjamas och kräva filmkväll. Imorgon ledig, om det är regnfritt planerar jag att kratta lite vägkanter och lyssna på en dokumentär och fullständigt tömma huvudet.


Men lite återstår. .....

Garaget behöver ytterligare några timmar. Förutom den här högen har vi en full bilkärra med kåpa full i skräp.


Halvvägs

Förrådet är klart. Jag säger det igen, det är klart.

Ett rent förråd och ordning och reda!


Lycka!

Det var åtråvärt och dyrt. Inte säkert härdigt men begärligt.

Och nu vet vi att det överlevt första vintern. Vårt persikoträd blommar!


Nu snart!

I två år har jag önskat mig ny Badenbaden i morsdags-present. Detta bara för att jag vet att det är min käre make som hostar upp en slant, skulle aldrig önska något så stort från barnen. Av dom jag givetvis jätteglad för en teckning, en blomma etc.

Men det har jag inte fått, någon baden alltså. För två år sedan fick jag en oljelampa som visade sig vara livsfarlig då den läckte olja och förra året minns jag inte riktigt.  Ingen Badenbaden iaf!

Så i julas beslutade jag mig för att all återbäring från Coop skulle förvandlas till Badenbaden. Och nu är jag i hamn! (Det går fort när man handlar till stort hushåll).Och ja, jag ska ha två röda. De ska stå på baksidan, på altanen vid badtunnan så jag kan ligga där och steka mig på dagtid och på kvällarna sitta där i solnedgången och läsa en bok och smutta på lite vin.

Nu finns pengen - nu återstår bara att hitta en dag när de passar att åka och hämta dom.

Men åh!

Det drar inte ett dugg det där garage/förråds projektet. En timme hit och dit. Långsamt. Det är själva fan vad svårt det ska vara att få dubbel vuxentid där ute.

Nu ska det läggas barn och M gräver bort gräs i vägen innan skrapan kommer.

Skickar er en solig kvälls bild.


Snö

Flingor stora som tallrikar faller sakta ner.

Och ligger kvar!

Om det varit 22 december skulle jag nog nästan ha kunnat uppskatta det hela men känner mest för att börja äta någon stämningshöjande medicin mot vemodet i själen när jag tittar ut.

Empati på annat sätt

Barn är inte som vuxna. Inte alls.

Vänner till oss har råkat ut för en omfattande vattenskada. Berättade för Lovis och sa att kompisen A kanske kommer hit och sover över lite oftare framöver.
Flickebarnet lyfte amarna över huvudet, log med hela ansiktet och utbrast: -Yes!  

Får se det positiva i reaktionen, hon är gästvänlig iaf!

Hemma

Packat upp, gjort ännu ett par timmar i garaget/förrådet. Känns som det inte finns någon ände på det projektet. Skam den som ger sig dock....
Imorgon arbete igen. Ska ha den här helgen i minnet, bara lugn och ro för stora och små. Välbehövligt.

Semester

Sitter i vännernas kök, lyssnar på småbarns-prat ( och lite trots) och har det väldans bra.
Snart sticker jag och N iväg till ett dag-spa i Haga, en ego-dag med lite träning och långlunch samt morgonrock. Det gillas!

Lite att fixa med

I dag ska Lovis äntligen till fritids! Hon är inte särskilt förtjust i lov, hon vill ha massor av kompisar kring sig och de är ju där - på fritids.

Innan jobbet bör jag packa inför helgens göteborgsresa, städa lite här hemma, fixa förvaringslådor till blivande förrådet (som vi började röja igår - tjoho!). Lite att greja med således.

Kanske bör jag ta mig ur morgonrocken och sätta lite fart.

Ett under

Jag kan inte minnas när Liten sov på mitt bröst senast. Det handlar om år. Så plötsligt en regnig dag kryper hon upp, kommer till ro på bara någon minut och somnar!


Funderingar i dimman

Passion, kärlek, vänskap och sedan äktenskap.

Det är den gången det brukar vara och passionen falnar väl först. Kvar blir då ett äktenskap med någon man håller kär och som är ens bästa vän som man delar all glädje och sorg med.

Det stod jag och lovade där i kyrkan för många år sedan, och jag har med åren insett att den där meningen "Dela glädje och sorg med dig" är väldigt sann.

Glädjen är väldigt enkel att leva i. När allting flyter på, det händer roliga saker och händelser i livet. Kroppen och hjärtat är i harmoni. Det sprids en värme i hjärtat när omvärlden betraktas och jag kan inse att jag är en del i allt det som finns runt omkring.

Ibland är det hårda tider. Kroppen är trött, hjärtat är kallt. Problem efter problem måste lösas för att vardagens ekvation ska gå ihop. Tillit kan rubbas, förtoenden ifrågasättas.

Bättre fly än illa fäkta? Eller stå kvar i blåsvädret, göra så gott det går, rädda vad som räddas kan ur stormen och sedan börja bygga upp på nytt det som rasade?

Jag vill alltid göra det senare. Jag har lovat min livskamrat det. Jag ska banne mig inte vara den som kastar in handduken och säger att vi inte kan göra mer. Att vår familj är över.

Min tro är att en stabil grund klarar allt. Allt. Men inte utan arbete och underhåll. Det går inte an att missköta grundstenarna i ett äktenskap under en längre tid. Det är då de rullar åt sidan och kan bli omöjliga att få på plats igen.

Det känns naivt att tro att det är passion som håller ihop äktenskap i femtio år eller mer. Jag har uppfattningen att det är den gemensamma värdegrunden, den genuina vänskapen och den varma kärleken till en annan människa som är kittet som håller samman, år efter år.

Men jag kanske har fel.

Det var som sagt lite grubblerier så här en onsdag. Och NEJ,NEJ! Vi är inte på väg mot någon skilsmässa!

Eländes väder

Spelar ingen roll vilken vädersida jag besöker - de hävdar samma sak allihop - regn alt blötsnö så långt de kan spå en prognos. Dvs ända fram till söndag.

Har plikstskyldigt städat lite, planterat om pelargonerna, tvättat lite. Nu ska jag låta barnen leka fritt och lägga mig i soffan och läsa en bok under go-filten.

Finns just inget annat att ta sig för.

Haha!

Jag har använt hela månads ransonen med uppkoppling i telefonen! Nu kan jag bara surfa i köket, undrar hur det blir med mina dokumentärer under promenaderna nu?

Vilket I-lands problem!

Nu lunchdax för två små fina flickor!


Ny dag

Har inlett ett kort påsklov. Två dagar.

Julia sitter i stan hela långa dagen och har teori - dags för mopedkort. Linn ska med en kompis in till stan, shopping och bio.

Själva kvar blir jag och Lovis, regnet öser ner och jag har ingen aning om vad vi ska hitta på med hela dagen. Hon är lite rastlös ni, min lilla. Först sjukdom och sedan lov. Hon saknar fritids mycket.

Det löser sig säkert efter hand. Nu får det bli kaffe och slapparmorgon.

Luktar skit

Bonden har börjat gödsla bredvid min mil.


Trappa!

Rom byggdes inte heller på en dag, nu kommer äntligen trappan till vår inglasade altan.


Första lpngturen

Trevlig bil, gillar den. Möjligen går pedalen till höger aningens för lätt ner mot golvet....


Påskafton

Snart dags att lämna familjen och dra iväg på arbete.

Är inte jättesugen, önskar att jag alltid fick vara hemma med de mina under alla storhelger men så är det ju inte om man som jag har ett vårdjobb.

Har iaf fått en mils PW i benen, nu dax att piffa till sig lite. Ska bara dricka ur kaffet först.


Mera tester

Finns massor att lära sig med en ny telefon. Nu har jag expert hjälp!


Min första!

En smörgåstårta till dagens lilla sammankomst. Om den är god har jag ingen aning om men jag har bara blandat ihop sånt jag tycker är gott!


Snöstorm mm

Kanske inte riktigt storm men bitande kallt, rejäl vind och hela luften full i rejäla snöflingor. Det kan nog bli ett betydande snötäcke på marken.

Fler än jag som redan bytt till sommardäck?

Det är verkligen skiftande väder under påsken år från år. Ibland har vi nyttjat långledigheter till att bygga och måla ute. Det går ju bort nu. Fast M har köpt hem virke till en trappa som äntligen ska byggas från den inglasade altanen samt 40 liter rödfärg som ska strykas på uthusen.
Det kommer fler helger.

♦♥♦♥♦ 

Lovis hostar på men har en piggare blick idag. Tackar vi för!

Dagen ska spenderas med långväga vänner och med tanke på vädret blir det väl inomhus aktiviteter bestående av att äta och dricka gott. Och massa tjat om allt och ingenting förstås.

Samt att jag kommer höra katterna gnälla över att deras mat står uppe på vedspisen - även om Lovis åt stora mängder torrfoder som liten är jag inte säker på att jag ska tillåta lilla Y att göra detsamma =)


Oj så gott

Huset rekommenderar


Vilken design!

Om Lovis inte blir sämre får vi besök av småfolk imorgon. Lilla Y. Tror inte att hon får äta godis (om hon får finns det med) men då kan jag iaf erbjuda lite annat gott! ( Citronerna ska jag ha till annat men de lyste upp så fint).


Spontan köp

Igår sålde grannens dotter en tv till oss. Sista tjocktv:n lämnar därmed vårt hem

Så nu har vi stort och platt i sovrummet oxå. Lyx!


Skärtorsdag

Kortdag för dom stora i skolan. Kompis kommer med den ena hem.

Planerar lite extra gott till midddag och allmänt mys med familjen.

Lovis hostar på men var feberfri nu på morgonen. Kalla henne frisk kan jag tyvärr inte. Hon är blek och "låg", är inte alls sig lik. Hon är ju vanligtvis ett energiknippe av stora mått.

Men nu har hon ju många dagars påsklov och vi behöver inte känna någon stress att få henne till fritids. Martin är ju hemma hela påsken medan jag jobbar och sen är jag ledig tisdag och onsdag nästa vecka. Så det blir inte förrän på torsdag hon ska iväg - och då måste hon väl ha hunnit bli frisk?!

Ha en bra dag alla där ute och njut av påsken och långledigheten (ni som får den tillsammans med nära och kära...)


Illa!

Lovis var lite rastlös. Det var hennes klasskompis också som varit hemma en evighet med vattkoppor. Det har ju Lovis haft så hon utlånades glatt till prickhemmet och jag och Martin kunde i lugn och ro sitta på banken.

Inte ens fulla tre timmar var hon hos sin kompis. Kan säga att det är ingen tid alls för en lekmaskin som hon. Direkt vi kom hem rasade hon ihop i soffan. Helt färdig.

Och 38.5 i temp.

Hon har nu sovit i snart en timme redan. Det här känns inte bra alls.

Pengar över?

Nu har vi lagt om ett lån. Eller två faktiskt, vi har spikat räntan på ett rörligt.

Vi ska nu få massor av pengar över varje månad. Som vi enl bankmannen (Ja, hurra, den griniga bank-kvinnan vi haft får inte hålla på med lån längre, har nu en sympatisk egen bankman istället!) kunde spara och lägga i ett annat lån som bindningstiden löper ut på nästa år.

Skulle inte tro det va!

Kan ju säga att tre barn kostar en del pengar, bensinen är apdyr och vi har haft en ytterst liten marginal eftersom vi räntat högt när alla som var smarta att ha rörliga, låga räntor gjorde masa roligheter istället.

Så låt pengarna rulla!

Hosta men feberfri

VAB

Jag är så bortskämd med att ha friska barn att jag blir helt ställd. Det är nu jag ska kontakta F-kassan tror jag. Hoppas det går via nätet så jag slipper telefonkö!

Och än värre - hon är nästan för frisk för att vara hemma, rösten är tillbaka och min dag kan bli besvärlig då flickan garanterat kommer känna sig uttråkad idag....

Tack Martin

Igår fick jag nya solglasögon av min man.

Det är de dyraste jag någonsin ägt och jag hoppas att jag inte kommer lägga bort som någonstans eller sätta mig på dom.
Senaste åren har jag dock hanterat mina lågpris brillor väl och jag har förhoppningsvis vuxenpoäng nog att kunna hantera mina Audi Quattro original glas! Om jag är rädd om dessa köper jag kanske Ray Ban nästa gång!


Hurra!

Det gick bra! Nu firar vi!

Vi håller oxå tummarna att den där pappan kommer iväg från Örebro snart, jag ska jobba och har lätt panik över bihanget.


Håll tummarna!

Att den märkliga varningslampan som lyser ibland håller sig släckt hela stunden de grejar!


Kamin

Lovis kom till vår säng inatt, eller tidig morgon, det var runt tre-tiden. Het som en kamin. Min sköterske hand uppskattade det till en bit över trettionio grader. Och min hand brukar ha väldigt rätt.

Efter lite vatten och Ipren somnade både hon och jag om och nästa gång jag la handen på hennes panna var hon som hon borde igen.


Hur hon mår idag vet jag inte än, ingen feber när jag gled ur sängen iallafall. Men hemma blir hon. Vi fick ihop ett logistik-schema igår så Martin kan hämta en bil, jag besiktiga min bil samt jobba.


Sjukdom

Lovis är sjuk!

Minns inte när det hände sist. Flera år sen är det iaf. Hon har ingen feber men snorig och eländig igår och nu har hon den där tjocka otäcka hostan som jag själv haft i ett par månader (men som nu har blivit mycket bättre).

Lilla kraken har dessutom tappat rösten. Så hon kommer inte vara till något större sällskap för mig här idag.

Sjukdom går inte att planera, jag vet det men denna veckan var mindre lyckad. I eftermiddag har vi utvecklingssamtal med Julia, imorgon bilbesiktning och på onsdag bankmöte.

Jag vet inte hur det ser ut på jobbet imorgon kväll, om alla vikarier redan är inringda om det är så att Martin är inbokad långt bort. Annars kanske vi kan göra någon sorts VAB-byte mitt på dagen så jag kan jobba min kväll iaf.
Det är nämligen personalfest så det kan vara lite marigt att få in en vikarie.

Fy!

Plötsligt blev världen vit!


Vinna eller försvinna

Snart dax för ännu en finalmatch. Spännande! Här sitter jag på läktaren och håller tummarna. Hemma i soffan ligger Lovis och är sjuk.

Bild på min vinnare!


1:a April

Hela familjen ska framåt dagen ner till kil och hejja på familjens man/pappa. De gamla gubbarna gick vidare i korpens största innebandy-cup igår. Dagen till trots är det inget skämt. De kan!

Detta ska jag förstås se med egna ögon och verkligen kontrollera hur svårt motstånd de andra är. Sen hoppas jag att de inte går hur långt som helst (egot vill inte sitta i sporthallen hela eftermiddagen, hahaha!)

Det är vinna eller försvinna varje match idag men två kan de allt få spela - det tycker jag!

Jag tror jag passar på att ta min lilla runkeeper på armen och en gång för alla mäta hur lång promenad det är till Sannerruds-skolan. Jag gissar på 11 km!

Fantastiskt väder idag hörni allihop - inte en vindpust och strålande sol!


RSS 2.0