Hemma igen

Bilresan hem kändes lång. Men väl hemma blev jag på gott humör igen.
 
Snabbt i med lite mat och sedan iväg ut i skogen. Oj så mycket svamp det finns! Julia har goda utsikter att drabbas av svamp-djävulen hon med. Hon plockade som attan under den förhållandevis korta stund vi var ute och så ville hon ner och sälja. Hon vill bli rik. Bara trattkantarellerna kommer så ska det väl gå att ordna! Igår blev det inte ens en hundralapp. Men det blir mer i oktober om vädret fortsätter så här.
 
Det var en mulen kväll igår men varm och skön, så efter svampförsäljningen tog jag ett litet röj i trädgården. Planerar att fortsätta efter kaffet. Det växer sanslöst bra av den här regniga men ganska varma sommar.
 
Avslutade kvällen med kantarellfrossa och en väldigt bra film i soffan. Sen har jag sovit som en gud i den egna sängen och av Lovis hör jag ingenting än heller. Idag tar nog stora delar av familjen sovmorgon i ¨sina stora sängar.
 
Ha det gott där ute!

Dålig nattsömn

Jag är van blåst. Hemma blåser det i princip jämt. Men blåsten här på västkusten, i husvagn med förtält ger naturfenomenet en annan dimension. Det har låtit i allt, knakat, brakat, smällt och vinden har vinat runt, runt hela natten. Vädret ska bli bättre men Martin har bestämt sig, han ska hem. Så nu ska det packas. Snyft.


Vuxenpoäng!

Har inte köpt mig en regnjacka sedan -93 när jag började på hemtjänsten. Har fått ärva ett ställ av svägerskan som nu är helt utslitet, duger hemma på gården men inte ens ner till Ica. Idag slog jag till. Nu är det slut med dumheterna att bli blöt på väg in till jobbet och plocka ut en sur jacka ur skåpet åtta timmar senare. Snygg är den också!


Lördag

Vi har haft makalöst tur med vädret, kan inte säga annat men idag väntas regn. Regn och semester betyder shopping så jag är nöjd. Särskilt som skinnet är lite bränt här och var.... Vi var lite nöjda på solen redan igår och var i Lysekil. Har aldrig varit där förr men gillade stället. Riktigt mysigt! Lite handla blev det där förstås, en kjol, en tröja och en vindjacka. Mycket nöjd med mina inköp. Från det ena till det andra. Lovis vägrar att bada i havet. Hon brände sig riktigt ordentligt på en brännmanet första dagen. Även om smärtan la sig efter någon timme är hon nu livrädd. Och det är svårt att klandra henne, hon fick vansinnigt ont. Julia gjorde samma sak för många år sen så jag hoppas på att Lovis blir som henne - badar igen nästa år. För visst försvinner ett stort nöje på semestern när inte havet lockar. Igår gästade Martin och Lovis tillsammans med våra vänner campingen någon kilometer bort där det finns vattenrutschbana. Det var mycket uppskattat! Nä, dax att ta itu med denna dag!


På plats

Västkusten. Husvagn, förtält och goda vänner på plats. Tonåringar på äventyr bland klipporna. Njuter av varje sekund. Nu dax att krypa till sängs, testa nyköpta bäddmadrassen och öppna en semesterbok!


Ta hand om sig

Efter 20 års observations-studie av mig själv har jag insett att jag till 98% smörjer in mig i ansiktet på kvällen. När jag sminkat av mig.
I 20 års tid har jag bara ägt dagcreme att smörja ansiktet med. Jag är lite osäker på var skillnaden ligger på om det står dag eller natt på tuben/burken men eftersom de alltid märker ut vilken tid på dygnet den ska användas så har det säkert någon betydelse. Eller?
 
Så härom dagen slog jag till och köpte mig en burk att ha just på kvällarna. Stirrade på burkarna och insåg att jag nog faktiskt uppnått mogen ålder även om jag inte själv varken vill eller tycker det. Så burken blev dyr. I alla fall mycket dyrare än vanligt.  Men det kostar att köpa föryngrings-serum, det begriper jag ju.
 
Men nu kommer det roliga, den ska stärka huden och göra den upp till 35% fastare, mindre rynkig och helt fantastisk.
Räknade lite på det och mitt ansikte kommer att elimineras på 13 år. Fantastiskt. Jag kommer se ut som 24 år efter fyra veckors användning! För det tar fyra veckor för mirakel att uppnås. Det känns rimligt....
 
Om jag ser ut som 24 år när semestern är slut ska mormor få enburk av mig. Så kan vi ha ett lite skojigt med hemtjänsten.
Mormor kommer efter mitt sätt att räkna få den hy hon hade som 60 åring. Vilket kommer förbrylla en smula för ny personal som förväntar sig en dam som för en god tid sedan passerade 90-strecket.
 
Ni som ser mig får väl berätta om min föryngringskur fungerar. Och jag lovar att inte ta illa upp om ni inte alls känner igen mig nästa gång vi ses, hahahaha!
 

Måndag

Fjärde lediga dagen. Det är först efter idag jag kommer begripa hur länge jag faktiskt har semester - treledig är jag lite då och då annars också.

Dagen idag ska regna bort. Kanske morgondagen med. Men det ryktas om att värmen är på väg. På riktigt. Att sommaren faktiskt har tänkt sig att besöka vårt iskalla nordland.

Tänk om jag kommer få vara ledig i solsken?!

Braig dag!

Vikinga-helg i Värmlands Nysäter. Lagom långt att åka, kostade inte skjortan och både stora och små hade trevligt. Spenderade dagen med bror och hans familj samt Martin och Lovis. Våra stora vill liksom inte umgås längre utan valde kompisar. Vädret höll tätt hela dagen och vi fick faktiskt lite varmt ibland. Rodde vikingabåt, åt med sked i låghuset, såg svärd-slagsmål och gycklare. Sen, som final, tornerspel. Duktiga ryttare som imponerade stort på mig. Men publikens favorit var Tomhänt, han vann och valde Lovis som jungfru! Oj vad hon var glad under ärovarvet! Nu drar vi iväg på nya äventyr, grillning på Perstorp!


Ännu ett år

I strålande solsken föddes hon för fjorton år sedan. Förstår inte vart åren tar vägen men hon är stor nu, en ung kvinna. Av barnet ser jag inte längre någonting. Det är lite skrämmande men stoltheten i bröstet är större - hon växer upp till en vacker och klok människa.
 
Grattis älskade Linn!
 
(Linn vill inte gärna vara med på bild i bloggen vilket måste respekteras).

Nästan!

Vaknade upp till en molnfri himmel så här första semesterdagen. Njöt i solen på altanen på framsidan med morgonkaffet.
 
Förberedde mig i tanken på en dag på stranden. Funderade på vad vi skulle ha i fikakorgen.... Om boken skulle räcka för några timmars strandhäng.
 
Well, det var väl tur att vi gick upp i ottan för av solen blev det inte mycket mer än just en solig morgon. Men det var nära att det blev en dag på stranden, det var det.
 
Men jag är inte bitter. Jag har äntligen semester och jag njuter än så länge varje minut av vetskapen om alla de oplanerade dagarna som vi bara kan njuta ihop som familj, träffa vänner och bara vara.

Det går bra nu

Har det bra på jobbet, skamligt lugnt och skönt. Mina två patienter tittar på Ernst så då gör jag oxå det. Och där hemma går Ernst i en yngre och roligare version och skapar till årets kräftskiva. Lycka är att ha en händig man!


Njuter

Morgonkaffet i ett tyst kök. Semestern är så nära nu. Åtta arbetstimmar bort. Känns hur bra som helst.
 
De senaste dagarna har det blivit mycket kompisumgänge - i tisdags vänner här på grillning och vinkväll. I går vänner på lunch och en fika som sträckte sig över flera timmar ute på altanen i solsken.
Fantastiskt.
Känns som semestern redan är igång tack vare det.
 
Dessutom har vi (Martin, jag och Lovis) städat hela höloftet. Allt gammalt hö är borta. Lite var från när vi hade häst men den största massan hade nog legat i trettio år. Luktade inte hallontårta direkt men nu är det äntligen borta.
 
2012 blev det stora städåret. Det var inte planerat men vi har sakta men säkert arbetat oss igenom hela uthuset.Vi  har dessutom storröjt gäststugan samt röjt ur källaren.
Om någon sagt till mig att allt detta skulle göras i år då i våras när vi började med förrådet hade jag nog börjat gråta. För det har varit ett jäkla slit, det har det men vad bra det blev!
Gott om plats överallt och vi hittar våra grejer.
 
Så jag njuter. Imorgon när jag går på semester finns "det ingenting att göra". Ett skämt givetvis. Bor man så här finns det alltid något att göra men nu har vi satt punkt för i år. Nu blir det vanlig underhållsstädning, tvätt och gräsklippning. Resten av sommaren.
Övrig tid ska vi roa oss med att göra ingenting. Något vi är hemskt dåliga på både Martin och jag men vi får väl kramas mycket och på det sättet hålla i varandra  för att hindra den andra från att gå iväg och påbörja något arbete!
 
Nu är det dags för påtår. Lovis tassar runt där uppe och kommer nog snart ner till mig.
 
Också en njutning, se sin minsta komma lite sömnig i nattlinne nerför trappan med ett leende.

Ett komma fem

Jag räknar ner. Det som var så tungt i fredags är snart till ända. Har ett och ett halvt arbetspass kvar före semestern - nu ser jag ett slut, en ände, en belöning efter senaste årets arbete.
 
Fick nyss glädjande nyheter hemifrån - de åker och badar! I en sjö. Snudd på overkligt. Kommer det fina vädret nu - till min semester?
 
Jag hoppas ju men har inga högre förväntningar på det.
 
Förväntningarna på resten av den här arbetsdagen är att det ska vara fortsatt lugnt. Och det tror jag kan gå i lås men man kan ju aldrig vara säker när det är människor man jobbar med.
 
Ha en härlig dag i solen alla ni därute i det fria. Jag är inte längre bitter - snart får jag med njuta av sommaren!
 

Kreativ

Lovis har byggt en rullstol till Barbie idag. Lite ostadig kanske men som jag minns är den där långbenta blondinen så stabil själv heller. Var ju alltid tvungen att luta henne mot något.


Sköna söndag

I alla fall från nu. Arbetet har under helgen varit utomordentligt bra men det är ju ändå jobb. Idag kom Sankte Pär och även om det var någon vi väntade på är det svårt att se anhöriga vara ledsna. Vi har gjort vårt yttersta hos patienten och det känns bra - nu. Nu är det bara tre pass kvar. Nu har min hemmaman bjudit mig på ett glas rött på en solig altan. Entrecoten ligger marinerad och väntar på den perfekta glöden. Det är inte fel att ha en gubbe hemma!


Min man och reor

Bra kombination.
Att han hittar alla reor är gott nog, det mest imponerande är ju ändå att han gör fynd. Jämt.
 
Igår när jag kom hem fick jag present. En efterlängtad doft från Escada, Desire me. På rean var de billigare än i taxfreen (där det inte var särskilt billigt ansåg jag och köpte ingen). Jag är väldigt förtjust i deras prudukter, det är få lukter som inte tilltalar mig.
 
 
Han köpte även en ny doft till sig själv så oj vad vi ska lukta gott tillsammans på semstern!

Upplopp!

Fem dagar kvar! WIII!
 
Ikväll och imorgon har jag inskolning, vilket är bra - då får jag skärpa till mig. De är nog snart gjorda de här passen,  med bara lite blod,svett och tårar =)
 
Jag vet inte om det var min längtan efter semester som igår fick mig att gå ganska hårt på en doktor på akuten. Men han är ung, dum och totalit oförstående samtidigt som han har en ganska överlägsen attityd - jag tror han överlevde.... Han lovade dock att aldrig någonsin göra på samma sätt igen.
 
Eller också har jag kommit upp i den åldern då jag förvandlas till en kall, hård, bitter och  humorbefriad sjuksköterska. En sån som ingen vill bli omhändertagen av.
 
Nä, det behövs bara semester. Och den kommer som sagt närmare med strora steg.

Att jobba

När alla har semester är illa. Att vara på jobbet och inte ha några patienter är faktiskt ännu värre.
www.villgåhem.nu

Gillar inte

Önskar att jag tappat kortet och glömt koden in. Men det har jag ju inte gjort. Så det är bara att gå in.


Final-vecka

Sex pass de närmaste sju dagarna. Nästa fredag när jag vaknar har jag semester. Kommer inte vara jättekul den här veckan eftersom Martin går på semester idag. Det värsta som finns är att jobba när resten av familjen är ledig, som helger och som nu - Martin är ledig. Men min semester kommer, även om det just precis nu känns som en hägring i horisonten. I övrigt skiner solen och spöregnar samtidigt. Ska Sverige bli nästa Irland? Jag vill ha sol och bad, långa kvällar på altanen med en bok. Jag vill sova med mygg-fönster och jag vill bli svettig när jag går ute. Jag vill ha AC på i bilen. Jag vill dricka kaffe på badstranden med goda vänner. Sand på filten. Det här tär på mitt humör, det här eviga regnet.


Förvirrande

Två väderappar har jag. Inte för att det blir bättre väder för det men jag har blivit en smula fixerad.
Men de tycker inte lika.


Lite tung i huvudet

Men jag är i alla fall uppe, det är inte nattsuddaren Lovis och hon drack minsann inte för många glas vin.
 
Spontanmiddag hos vänner igår. Mycket gott, grillat, med god sallad och gräddkokade färskpotatisar.
 
Kvällen slumpade sig på det viset att himmlen sprack upp och vi satt ute till solen gick ner bakom huset. Då åkte vi inte hem (vilket vi säkert borde ha gjort) utan fortsatte med ännu en flaska vin i köket. Det är den som gör ont...
 
Men trevligt hade vi ialla fall och jag hoppas på att vi får till en sån här kväll till innan sommaren är slut. Träffa och umgås med vänner känns som en lyx som är så vansinnigt svårt att få till i en värld där alla har en hel del på agendan. Bara att hitta en dag då en grupp på 4-6 personer är lediga samtidigt är som en lottovinst.
 
Idag ska jag på fika hos en f.d arbetskamrat, vi har säkert massor att diskutera. Så det får regna om det vill. Jag är inte bitter - jag har andra planer än badstrand och bikini!

Snabbt jobbat!

Idag kom skyltarna till vinkällaren. Har lite att leva upp till nu gällande sorter och ordning!


Ooops!

Kanske måste ta bättre hand om mina fötter. Hittade den här flisen, 3 cm lång, i min häl. Har ingen aning om när den smärtfritt hamnade där, så hårda sulor har jag!


Pyssel

De tog betalt för syltburkar med pålimmad spets på marknaden jag var på förra veckan. Kan själv! Spetsen är från gamla lakan som nu blivit skurdukar. Tänkte köpa lite dekorsand och hälla i botten, tror det blir mysigt nu när kvällarna mörknar att tända lite ljus i de här.


Smakprov

Den har fått grund-dragen, vår vinkällare. Det känns fortfarande som ett stort förråd med typ fem vinflaskor men om ett år eller så ska väl alla hyllor vara inköpta!

https://cdn3.cdnme.se/cdn/9-2/646273/images/2012/pic_4ffc8889ddf2b33eb5000b92.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/cdn/9-2/646273/images/2012/pic_4ffc8895e087c34fe6000b30.jpg" class="image">


Nu fungerar appen!

Wii! Senaste uppdateringen gjorde susen, nu äntligen! Bild på gårdagens kvällshimmel bifogas, bara för att jag kan!


Tja

Finns inget att säga direkt.

Jobbat, klump i magen, Lovis vill inte vara på sitt sommarfritids. Hämtade ganska tidigt och fick till ett snabbdopp i Fryken innan åskan kom.

Och så målar jag. Överallt känns det som, men idag fick jag oväntad hjälp av både Linn och Martin så snart är allt klart.

Nämnde jag att jag ser fram emot semestern? Den som ligger åtta arbetspass bort. Det gör jag också. Längtar mellan arbete och färgburk.

Test

Funkar det med bild från plattan? I så fall ska Klara vara med i detta inlägg.

Det tar form

Har en fantastisk ledig dag. Inga måsten men saker blir gjorda - i sin egen takt.
 
När jag målade fönster vandrade tankarna och hamnade i vinkällaren. Tänkte att det vore fint med små skyltar på vinställen. Hur skulle jag göra dom?
Tänkte länge. Tittade efter lämpligt material. Tänkte mer. Och tänkte rätt.
 
Man måste faktiskt inte göra allt själv. Även om man kan. Så nu har jag beställt fina, svarta skyltar med vit text. Tänkte visa bild men den sidan vägrade att låta användaren spara ner någonting.
Men dom är fina - ni får tro mig.
 
När ändå tanken var nere i vinkällaren provmålade jag en vägg vit med färg som blev kvar när vi fixade stallet. Det blev fint. Så fint att det ska köpas mer färg. En till törs jag måla, de andra är fuktiga och jag tror inte att resultatet blir så lysande på sikt.
 
Nu behöver vi snart hitta en dörr som kan låsas så vi kan flytta in på riktigt. Det är jätteroligt att få en vinkällare! En dröm som faktiskt går att uppnå.
 
Blogg-appen fungerar fortfarande inte så det här med att få in kort i bloggen är återigen ett problem.  Men det kommer.
 
 

Oförlåtligt

Vaknade med en otäck känsla i magen i morse.
 
Att jag missat gudbarnets födelsedag!  Att det inte var inskrivet på almanackan och att jag glömt bort henne.
 
Flög ur sängen, rann ner för trappan och fram till platsen där allt viktigt ska finnas nerklottrat.
 
Och nej - jag har inte glöm att skriva upp, inte glömt att uppmärksamma. Jag har god tid att posta iväg en present.
 
Bild stulen från vännens FB:
 
Snart två år. Fy vad tiden går fort! Och vi ses alldeles för sällan, men med FB, Istagram och facetime har jag iaf lite hjäp att följa henne.

Dagen igår

Blev förvånandsvärt bra trots nattjobb.
 
Sov lite av och till fram till kl ett, kaffe och dusch, Martin ordnade sen lunch (min frukost).
 
Hela familjen begav sig till Bergvik för att köpa lördagsgodis. Där hade övriga affärer öppet mycket längre tid än vad jag trodde så det blev lite besök i klädaffärerna med.
Och jag köpte byxor! Några jag kikade på i våras men aldrig slog till på. Men nu är de mina och jag älskar EDC´s grejer, sitter alltid bekvämt.
 
 
Sneglade på kortbyxor och kjolar men insåg att så som sommaren hittills varit är det nog mer nytta av ett par långbyxor som går att vika upp, kommer solen kan jag slita på det gamla!
 
Efter detta en tur i skogen som bidrog till god svampmacka till samtliga i familjen. Avrundade med egna jordgubbar dippade i chili-choklad. Gott.
 
Tassade sen upp tll grannens altan med vinglaset i handen och jag klarade mig ända till kl elva innan tröttheten slog till.
Och efter en god natts sömn är jag som vanligt, min mage är återställd (tänker inte berätta hur den uppför sig efter nattjobb men lugn är den inte).
 
Regn idag. Ska stryka grundfärg på två fönster som ligger inne på logen som förhoppningsvis det nya kittet har torkat på. Snart klar med sommarens mål - att rädda fyra fönster. Ev blir det förebyggande hälsovård på några i höst, den som lever får se.

Natt-uggla

Klockan är 03.00 och vi har en arbetsnatt som är som i en dröm. Våra kunder sover gott i sina sängar, hjärtan slår lugnt och stadigt och doktorenrna på akuten ringer inte....
 
Nu är det mindre än halva natten kvar, visst kan det hända mycket än men det orkar vi med i å fall. Jag tror inte det kommer hända något allvarligt heller.
 
Det som håller mig vaken är baskontroller varje halvtimme på en ung man. Något att fästa tanken på nu när vargtimmen är här och det är så lätt att bli frusen och trött. Vid halv fem börjar lite morgonarbete som sysselsätter fram till morgonrapporteringen.
Sn kommer belöningen för en vaken natt - sängen! Gäststugan står till mitt förfogande och kanske, kanske kan jag sova där.

Nästan ledig dag

Igår efter jobbet hade jag en semesterkväll. Vi grillade gott, drack gott och njöt av solen. Varmt och skönt. Grannar kom ner och det blev vin och prat tills barnen lackade ur vid elva.
 
Mycket trevlig och välbehövligt!
 
Idag är jag ledig och ska få umgås med en kompis hela dagen, vi ska på marknad i metropolen Forshaga. Lovis hoppas förstås på ett våldsamt godisinköp...
 
Inatt ska jag jobba. Ojoj. Gör ju nästan aldrig nätter och bävar redan för sömnbristen imorgon. Får hoppas på regn - det är lättare att sova då.

Om ni undrar

Mina dagar består av arbete, fönstermålning och en olidlig längtan efter semester. Så är det.

Och så behöver jag köpa en flug-smälla.

Oväntat fynd

Renovera fönster är det tråkigigaste och mest själadödande som finns. Hamnar i samma fack som plocka ur diskmaskinen och sortera tvätt.
 
Emellertid är jag så illa tvungen att göra en ren och skär första hjälpen på en del fönster. Två hade redan dött och är därför bytta.
 
För att kunna måla i det rådande vädret (svensk sommar går inte att lita på) skulle de sämsta rutorna få sitta i bågarna istället för de som trots allt går att rädda. I väntan på det momentet (att byta båge) stor två fönster lutade mot ett träd.
Nu visade det sig att det ena av dessa var bättre än det jag trodde var bra (hängde ni med där?) och bars upp på logen för skrapning och målning.
 
Drog bort en stor, lös färgflaga och:
 
Tada!
Där hade en hel familj med rödmyror flyttat in!
 
Jag vet att en av mina läsare är rent fobisk mot myror och har till henne glädjade besked:
 
De jag inte dödade med skrap-kniven dränkte jag i träolja. Så det finns inte en levande själ (? har de sån?) kvar.
 
 
Hur de där små kom på att de skulle bo under gammal färg är en gåta för mig. Och känns lite äckligt.

Nu funkar det igen!

Att logga in från mobilen. Bra. Har vant mig vid att snabbt kunna lägga in bilder med hjälp av telefonen.
Eller nej, någon bild fick jag visst inte in :(

Drag-fritt

Jag ska bli en bättre människa. Jag försöker iaf!

Jag vet inte hur många höstar jag gått förbi fönstren, huttrat och tänkt:
- Jag måste byta tätlister!

Vinterkyla och iskalla regn sätter stopp för mina planer - varje år. Tanken att stå ute med små klisterremsor med regn innanför nack-kragen har aldrig lockat men i våras mindes jag draget och tog ett beslut.
Jag gör det under sommaen! Nu, när tanken på vinter och isvindar känns fjärran i tanken.
Igår gjorde jag iordning två fönster och idag blir det två till. Trodde i min enfald att 24 meter gummilist skulle räcka längre men det gjorde det inte.... Så det får bli till att handla mer. Som vanligt.
 
Men det känns fortfarande som om jag har gott om tid!


RSS 2.0