Hårbollar

Nu kanske ni tror att jag pratar om katterna men så trevligt är det inte.

Jag och Martin gjorde en tio-minuters insats i våra vattenlås i badrummet. Fyra stycken med halvlångt/långt hår på huvudet samt en man som är hårig lite varstans bygger upp fantastiska vattenmotstånds-bollar.

Bild bifogas ej men samvetet är fin fint. Bockat av inför det årliga julstädet... Sånt här behöver verkligen inte sparas till uppesittarkvällen!


Skrämsel-hicka

- Du fick brev igår, säger maken i förbigående och slänger fram ett fönsterkuvert.

Från självaste överhuvudet för mitt arbete.
- Du har väl blivit anmäld, säger han lätt.
Men....
Jag har inte ens en avvikelse!

Men det fick bra, det var bara en bekräftelse av min anmälan till donationsregistret!Kväll igen

Ja, just nu är det ju förmiddag men kvällen ska spenderas på hospitalet.

Eftersom det är skollov går jag och Lovis och skrotar här hemma, jag tvättar och hon sitter och målar.
Julia är hos en kompis och Linn är med farfar med förhoppningen att fynda snowboard i julklapp i Töcksfors. Var visst 70% där borta och det är ju hyfsat nedsatt pris!
Då är det bra att ha en farfar som tränar på att vara pensionär (det går inte så bra för honom med det fö...) så någon har tid att åka med och titta.

Tja, finns inte mycket mer att säga.


Titlar mm

Ser en likhet i min hjärna när det kommer till att komma ihåg saker. Skådespelare och viner är nästan omöjligt att få att fastna.

Visst, storheter som Di Nero och Amarone går ju bra. Ripasso och Mel Gibson. Duvenkrok och Lassgård. Men alla de där fantastiska skådespelarna som gör biroller flyger genast bort.

För det är många goda viner som stått på bordet som aldrig kommer igen för att jag har en omfattande stor oförmåga att lägga dom på minnet. Precis som han i... vad heter filmen... Notting Hill! Den inneboende som röker i cyklopen är ju bäst i hela filmen men inte kommer jag ihåg vad han heter för det.

Annars har jag ett bra minne, tror jag. Visst har mitt sifferminne blivit lite sämre efter att alla vänners telefonnummer ligger inlagda i telefonens minne och aldrig behöver upprepas. Men i övrigt har jag rätt bra koll.

Har ni tips hur jag ska komma ihåg skådespelare och viner får ni gärna tipsa!


Betar av

Att göra före jul. Fixat alla tänkbara ljus idag. Behöver inte sätta min fot på Ikea före jul vilket känns väldigt bra då köerna kommer bli värre för varje dag som går framöver.

Vi håller fortfarande på med förrådet, på sikt ska allt ligga i genomskinliga förvaringsboxar. Idag skaffades två till och jag gjorde en översyn av adventspyntet och rensade bort totalt en flyttkartong med trasiga kulor, smällkarameller från -02 och gammalt elände jag inte vill se mer.

Det går bra nu!


Höstlov

Vädret liknar det som barnen hade på sommarlovet, spöregn!

Jag och Liten har bara lov idag och på fredag men de stora är lediga hela veckan, det tror jag är skönt för dom, det är mycket i skolan just nu.

Idag blir det Ikea, värmeljusen behöver fyllas på. Det kan dessutom bli en billig lunch och billig fika. Med lite tur finns det plats på småland för Lovis, hon gillar att vara där och leka en stund.

Idag har jag vaknat med dundrande huvudvärk utan att ha en aning om varför. Ska bota med kaffe, kanske behöver jag kosta på mig en tablett för jag känner verkligen var huvudet sitter, ingen tvekan alls.

Tidsbyte

Jag gillar inte det här med att ställa om klockan, kanske mycket för att jag inte ens begriper varför vi håller på med eländet.
Om det har med ljuset att göra - varför inte bara flytta klockan en halvtimme ett år och sen låta det vara så för all evighet?
Så går det väl jämt upp i slutänden?
Varför ska det vara så ljust på morgonen vintertid? De flesta ska ändå upp till skola och jobb och hinner inte bry sig om det ändå medan ett par ljusa minuter på eftermiddan skulle göra gott för många. Men vad vet jag om sånt, är blott en enkel människa.

Nu kan det ju tyckas att vi har tur den här helgen som får en extra timme. Inte minst de som jobbade kväll igår och dag idag som fick sova lite längre. Nattjobbarna avskyr det här dygnet. Jag vet det för jag har jobbat natt i tidsomställning och den är jävulskt lång.

Jag trodde att min helg skulle bli som vanligt men jag inser redan nu att jag kommer vara väldigt trött ikväll. Min kropp kommer ju tro att den jobbar till 23 och inte får landa i sköna sängen förrän halv tolv-tolv snåret.
Den här förmiddagen har varit väldigt lång, jag får ingen ordning på mitt ätande och jag är rastlös. Borde ju sätta mig i bilen men det är en timme kvar tills jag ska åka.

Nä, det här gillar jag inte, tar minst en vecka innan jag ställt om mig till det nya och så är det både vår och höst. Vansinne.

Snyggare vardag

Härom dagen köpte jag en ny vispskål. Ni vet, den där plastmojängen man har till allt, pannkakssmet, bak, grädde, popcorn, blanda färs mm.
Vår gamla är från när flyttade ihop (ca arton år) och väldigt ful. Jag har de sista åren nästan avskytt styggelsen i mitt skåp.
Nu kastar jag den. Vår nya fina kostade hela 80kr och även Martin blev glad åt bytet. Jag trodde faktisk att de var mycket dyrare, nu önskar jag att jag bytt lite tidigare!

Visst är den nya betydligt roligare att titta på än den gamla?Händer inte mycket

Jobbat idag. Lugnt. Men jag är inte orolig, imorgon är nog alla patienter på plats =)
 
Eftermiddagen.
 
Hela familjen sitter vid middagen och funderar på vilken dag det egentligen ska spökas på. Idag? Den 31:a? Nästa helg?
 
Det är inte helt enkelt att försöka importera en högtid som ingen begriper sig på, det kom vi i alla fall fram till.  Jag har gott om smågodis om något monster dyker upp utanför dörren ikväll.... Om en och annan "bonn-onge" orkat gå hit i kyla och mörker är de värda en godisbit - rätt dag eller ej!
 
Vet inte vad som händer ikväll. Två barn har åkt iväg åt olika håll för att umgås med kompisar och kanske spöka - de vet inte heller. Men filmkväll är bokat för den ena (tipsade om alla klassiska kärleksfilmer som har med död att göra "Änglarnas stad", "Ghost", "PS I love you"... Mina flickor har samma skräp-nerver som jag, skräckfilmer ger mörkerångest i ett år eller så.
 
Kanske kommer Lovis kompis stanna över natt, kanske åker Lovis bort till henne. Ingen aning. I så fall kommer M och jag sitta här som två pensionärer och se på TV. Själva.
 
Kanske skulle ta och se om den - igen. För den är så satans bra, Änglarnas stad!
 
 

Taskig självbild

Mina katter är rädda för dammsugaren. Inget nytt och inte alls ovanligt.

Men varför?

Jag har aldrig skrämt dom med den men det hjälps inte, de flyr.

Idag gick jag runt lite med mon nya lilla hand-dammsugare och samma visa igen. Figaro flög i väg.

Tror han på fullaste allvar att han ska försvinna in i något som är mindre än han själv?


Fynd!

Halva priset på Esprit underkläder! Ny bh, två trosor till den och nya pyjamasbyxor. Femhundra istället för tusen, sånt gillar jag.
Hittade sen ett par skor och lite goa krämer att smörja vintertorrt skinn med.

På det hela taget nöjd med vad jag uträttat med en tidig utförd flex.


Fredag

På jobbet en dagtur ist för kväll då en kollega saknade hundvakt. Ångrade mig bittert i morse när klockan ringde, mörkt och kallt men det känns säkert trevligt för familjen ikväll.

På avdelningen råder ett stort lugn. Vi har nog aldrig haft så få patienter en fredagmorgon någonsin förr. Det kanske håller i sig så vi alla är laddade inför den stundande fredagskvällen!

Planerar lite kyckling med röd curry som mys. Levande ljus förstås! Det är det bästa med den här årstiden att det går att mysa till det så himla enkelt.

Ha en bra dag alla!

Det snöar!

Jag är inte glad åt själva snön men här hemma har det en annan viktig betydelse:

Glögg!

När första snön faller får vi börja dricka glögg kalla och ruskiga dagar. En tradition som funnits med mig sen jag var liten.
Martin hakade på när vi flyttade ihop och ett år kom ingen snö alls så premiären blev först till advent, då var han ledsen ;)

Det kom tack och lov alldeles lagom mycket, behöver inte ut och skotta ikväll!


Wiiii!

Den här julen kommer bli den bästa på länge! Jag känner det på mig. Precis allt faller på plats runt mig redan nu två månader innan och det blir många glada på julafton när tomten kommer.

Åh, vad jag längtar!

Förbannade telefonförsäljare!

Jag är så trött på telefonförsäljare. Var eviga dag ringer dom. Från olika nummer och ibland står ingenting så jag svarar.
De vill pracka på mig allt. ALLT!
Jag vet vad ni tänker:
- NIX! En underbar lösning. Jovisst, för alla som inte har momsredovisning.


Idag var det toapapper, tvål och tvättmedel. Jag förklarade för tusende gången att jag inte kan dra av sånt då vi bara har skog. Vi har inga personalutrymmen etc.

-Jag kan inte handla av dig, jag har ingen ingående moms i år.
- Du kan alltid dra av.
- Nej, jag har ingen ingående moms i år.
- Du har väl pengar på ett skogskonto? Då kan du plocka ut där och dra av momsen.
- Ärligt talat, vad har du med summan på mitt skogskonto att göra? (Började surna till)
- Åh, ingenting, men då kan du dra av.
- Jaha du, men jag kan inte dra av dina produkter i alla fall.
- Jo, det kan du, vi skriver rengöringsmedel. Då kan du hävda att du tvättar maskiner eller tvättar arbetskläder.
- Du uppmuntrar mig till skattefusk?
*Tystnad*
- Jag tycker att du som småskalig företagare ska göra så många avdrag du kan, tänk på företagsjättarna, de gör avdrag för allt! Ni bönder sliter och betalar på tok för mycket moms! Jag tycker ni kan få den lättnaden att tvätta och städa med momsfria produkter.

Idiot. Han fick mig på utomordenligt dåligt humör.

Rädsla eller brottsplats

Tema i skolan inför kommande utställning i foto.
 
Linn har följande bilder:
 
 
 
 
 
Jag gillar bilderna skarpt. Hon är fjorton år, det är bra att komma ihåg!

Lyx?

Nej, inte när jag räknat på det hela. Minns ni i somras när jag kostat på mig en nattkräm? Den tog slut igår!
Tre månader, 50 ml.

Blir alltså billigare att köpa dyrt! Så idag bytte jag upp mig med en tia till, hade ju lite svamppengar och köpte den här. Den luktar magiskt gott! Jag vill skrubba ansiktet och lägga mig nu på en gång!


Leker lite🌸

Testar. Nu vill jag ha kommentarer på det här:
Ser ni som läser symbolerna?

I så fall, läser ni i IPad/iPhone eller i dator?

🌷🌸🌺🌷🌸🌺🌷🌸🌺🌷🌸🌺

Det ska finnas en blomrad över den här meningen ......


En tur till skogen

Jag har inte glömt älglusen, men jag kan nog inte motstå frestelsen att dra till skogen en så här fin dag.

Behöver nog faktiskt lite till i min egen frys inför vintern.

Och vet ni vad? Om exakt två månader är det julafton!
Nu gäller det att lägga i driven och börja planera klapparna ordentligt så det går att njuta de sista veckorna.


Tröttis

Seg idag. Säkert till stor del beroende på att jag bara var tvungen att se sista delen av Torka inga tårar.... igår när jag kom hem efter jobbet.

Snart är rasten slut. Ibland, som idag, önskar jag mig en timmes lunch. Så det fanns chans till en powernap. Men det är skönt att sluta efter tre också. Och imorgon är jag ledig, då kan jag vila lite.


Ångest

Lämnar plasma nu. Det gör jag som terapi till viss del, tycker att jag som jobbar med kanyler hela dagarna bör få sånt själv utan hjärtklappning.

Oftast går det utmärkt. Men idag var min stickare ngn dag över 20. Ångesten kom omedelbart. Särskilt när hon klämde på min utmärkta ven tre gånger innan hon stack. Sen flyttade hon nålen lika många gånger och höll på att spoliera armen för idag.

Men gudarna var med henne och venen håller än efter första cykeln. Mitt hjärta slår fortfarande för hårt och för fort, det sticker i mitt kärl och jag är övertygad om att det är idag jag får min första komplikation. Men jag har förhoppningsvis fel.


Att vara förälder

Det är faktiskt inte alltid så lätt. Småbarns åren har sitt, tonåren annat.

Härom dagen kom den här i brevlådan och jag har satt upp den på kylskåpet som mentalt stöd.
Det finns inte bara BRIS, det finns visst något för oss föräldrar med. Känns skönt att bara veta!Söndag

Än så länge uppehåll i vädret. Borde verkligen ta tag i lite höströjning i trädgården idag.

Fö är jag väldigt nöjd med att jag vaknade tidigt. Kaffet var nästan slut men den som är först på bollen får den, eller hur?
Och nu är kaffet slut, alldeles. Och nu först kom mannen ner i köket.
Jag hinner mycket mina tysta mornar. Dricka upp kaffet och så har legat i soffan och avslutat en bok.

På med arbetsbyxorna nu då. Om jag står ut i ett par timmar är jag ganska bra med.

Jag är rädd att snön kommer snart.

Jämn grått

Hade en föreställning om att jag skulle greja i trädgården idag. Klippa höstlöven och kratta lite.

Men icke.

Om jag inte visste väderstreckens placering skulle jag inte ha en aning. Inte en skiftning på himlen som talar om var söder är.

I övrigt en lugn morgon. Lovis sov över hos en kompis inatt, alla fyra kompisar tillsammans. Jag har haft kontakt med ena föräldern och de lever....
J och L hade två kompisar här i går och efter ett långt fnissanfall (3-4 timmar) gick de ut i gäststugan.

Så det är tyst, och väldigt mörkt i köket!


Jag är så duktig!

Övertrasserade inte presentkorten mer än motiverat för en ny klänning och snygg underdel till kavajen från förra månaden!

Jag älskar kläderna från Cream, ren och fin kärlek. Välkomna in i garderoben.


Ledig

Åh så skönt! Varit mycket jobb sista två veckorna så den här tre ledigheten är mycket välkommen.
Sent igår kväll kom Linn hem från en studieresa i Stockholm.
Där hade hon köpt gott till mig att ha i kaffet så morgonen inleddes men en underbart god kanna kaffe.

Snart ska jag dra ner till byn och göra över med ett presentkort. Handla nytt är ju så roligt!


18 oktober

Födelsedag.

Har blivit firad så jag är mer än nöjd, har ingen lust att fylla år längre.
Men nu är det gjort.

Fått presentkort att unna mig för och Julia gav mig ett halsband som jag redan nu är väldigt glad i. Det är stil i tjejen! Hon vet vad mamma vill ha.

Får kompensera henne med en slant vid tillfälle, känns som att allt för stor del av måndaspengen gick till mig och det är tanken som räknas när det gäller barnen, eller hur? Glad att hon ville ge mig ett så fint halsband!


Rent hus!

Nu drog jag säkert på mig en kemisk lunginflammation. Men det var det värt.

Har väldigt hög kalkhalt i vattnet här hemma och det syns framför allt på glasdörrarna i duschen. Jag har provat det mesta. Men det blir sällan så där rent som jag tycker att det borde bli i förhållande till min insats. Jag brukar skura rejält.

Idag läste jag på flaskan jag fått av en kompis som egentligen är till för toaletten och där har den varit jäkligt bra.
Så jag testade i hela duschutrymmet. Det skiner. Stanken var olidlig så jag fick gå ut ibland och andas. Säkert inte nyttigt alls. Dessutom är fingrarna nu blåa och så svider det i fingertopparna.

Kanske får jag lunginflammation och hudlösa fingrar men vad gör det? Har äntligen hittat något som fungerar att städa med, fast med min tur blir den väl snart olaglig och förbjuden, så brukar det bli med sånt som verkligen funkar....


Egen ost?

Mannen som serverade oss lunch ute i skogen hade själv gjort färskosten till brödet och delade glatt med sig hur man gör. Lät sprättlätt. Jag som gillar att få göra mat själv från grunden studsade nästan in i mataffären för att få med nödvändiga ingredienser och få prova redan ikväll.
Jag har gjort som han sa men blev inte nöjd. Det är inget direkt fel på den men den blev inte perfekt.
 
Så nu har jag googlat och insett att han missade att berätta om ett dygn i silduk. Ok, bättre lycka nästa gång känner jag.
För det kommer bli ganska många "nästa gång", det är jag övertygad om. För det här var ju inte rymdforskningsnivå.
Det är banne mig svårare att få till en sockerkaka!
.

Utbildniningsdag

Varit på landet hela dagen. Först föreläsningar på förmiddagen och ute-vistelse hela eftermiddagen.

Bästa behållningen idag var långpromenaden utefter Segerstads skärgård och kaffet efteråt.


En till

Första utvecklings-samtalet med Lovis i vad jag kallar riktiga skolan. Jag kan inte riktigt gå med på att sexårs verksamheten är skola än.

Inga överraskningar. Hon är fullt normalbegåvad, gillar skolan och har gott om vänner samt bra uppförande. Det räcker gott tycker jag.

Det enda som överraskade är att hon inte skriker i skolan. Väldigt bra, önskar bara att hon kunde låta bli det hemma med så fort något tar emot.

Men som sagt, jag har tre fina flickor som är som mammor hoppas i skolan och det lever jag länge på med stolthet i hjärtat.


Regn

Underbart väder! Gör inte någonting alls. Ligger på sängen och läser en bok. Klappar katten och har nyss ätit rester, direkt ur plastlådan som en annan lodis.

Strosar runt i fläckiga byxor med håret okammat i en tofs. Oväntat besök undanbedes vänligt med bestämt =)

Jag ska njuta så här i någon timme till. Sen måste jag åtgärda mitt yttre för utvecklingssamtal med Lovis lärare.

Vill inte låta henne veta vilken slashas jag kan vara emellanåt. Måste ju hålla fasaden snygg!
Fast det är allt bra skönt att släppa all ordning och reda ibland. Sänka axlarna. Koppla av. Inte bry sig. Vara ledig.

Bifogar bild på det otäcka utanför dörren som jag tacksamt och nöjd låter bli att gå ut till.


Övergödda latmaskar

Julia fann en mus i kaninens pelletshink. Kom in panikslagen.

- Men du, ta med dig Klara ut, föreslog jag.

Julia tog bestämt med sig katten ut men var snart tillbaka.

- Oduglig!

Så tog hon Figaro under armen och traskade tillbaka upp till stallet.
Var borta lite längre men kom ändå snart tillbaka, ganska uppgiven.

- Är det verkligen katter vi har?! Herregud, musen hoppade runt, sprang sedan nästan på honom och HAN BRYDDE SIG INTE!

Tja. De var väl redan mätta. Eller bara lata så här en söndag.

De gillar att vila de där två. Kan verkligen konsten!


Min tur nu!

Jobbat sex av sju dagar den här veckan och nu blir det min tur att vara ledig! Även om helgen varit otroligt bra rent arbetsmässigt sliter det med jobb. Mycket pga tiderna vi har. Vädret har ju inte direkt bidragit till att få upp gnistan heller, grått och regnigt.

När jag kom hem hade Martin med hjälp av svärisarna fått in massor av älgkött i frysen, allt var klart och middagen var nästan klar. Sånt värmer i hjärtat och kan nästan få mig att börja gråta av lättnad.
Tack snälla för hjälpen!

Imorgon är det ledig dag och jag hoppas nästan på dåligt väder. Har en del trädgårdsfix jag borde göra men jag borde vara ledig också. Vila. Och det är lättare att komma till ro med en bok om inte en massa borden ropar på mig.

Nu väntar Soldidan och en god natts sömn.
På tisdag har vi någon sorts friskvårdsdag med jobbet så det känns lite som om jag är ledig i två dagar framöver! Känns fin fint! Jag gillar ledighet!


Tecken på ålderdom?

Igår kväll hände något som aldrig hänt mig förrut.
 
Jag somnade i soffan. Till en bra film. Det inträffade dessutom ganska tidigt på kvällen. Vaknade till när filmen var slut, M muttrade något om att jag missat en bra film, jag borstade tänderna i sömnen och somnade om som en stock i sängen snudd på omedelbart.
 
Somna till filmer i sängen är mer regel än undantag för mig men att somna i soffan!? Illa.
 
Har varit så stolt över att jag alltid håller mig vaken bara jag inte befinner mig i sängen men det är kanske blott ett minne nu.
 
Dessutom sov jag till strax efter åtta och känner mig fortfarande trött. Hoppas innerligt på en lugn och rolig arbetshelg!

Helg

Iaf några timmar.

Alla barn är hemma och det som kunde blivit em trevlig kväll har väl på nåt sätt redan urartat pga tonårshormoner.

En har låst in sig och en skriker. Liten? Jo hon ser på barnprogram med munnen full av fredagsmys, supernöjd.

Och jag sitter i köket, äter ostbågar och spelar WF medan Martin svarar på skriken....


Ni som missade

"Torka aldrig tårar utan handskar", Gardells drama som sändes i måndags och har ytterligare två delar - gå in på SVTPlay bums och titta!
 
Jag har alltid gillat Gardell men det här är rent fantastiskt bra. Dessvärre har jag hört att det blir ännu bättre - och väldigt mycket gråt i soffan de övriga avsnitten.
 
Men oj vad det går in i hjärtat.

Torsdag

Men det har känts som måndag. Hjärnan är centrifugerad. Inne i Någonting som sedan spottat ut den. Lovely - not.

Känslan att det är tre arbetsdagar kvar till nästa lilla lucka känns så där. Men det brukar ordna sig, ska dessutom bli flitigare med mina D-vitaminer, kanske blir piggare då?

Övrigt: Nattfrost, soliga dagar, kompisar (små) all over, för mycket osorterat i huvudet, skitiga fönster och tömma frysen för att få plats med älgkött.
Fem olika rätter till middag idag, värsta tapas-buffén. Fast med grytor av olika slag. De tar stor plats de där matlådorna som kan vara bra att ha, så det är väl inte fel att göra sig av med det.
Har dessutom slängt två med oidentifierbart innehåll, frysbrännan var svår. Det ställdes nog inte in förra veckan nej....

Borde ställa mig och kasta lite till men just nu orkar jag inte.

Maken är nöjd

Efter att ha fått se på i flera år i följd när jaktkamraterna leende berättat om hur de fällde skogens konung, fick han äntligen tillfället.

En stor tjur väntade på honom direkt han klev ur bilen i morse.

Kallas udda tolv-taggare fast om man räknar taggarna är de bara tio. Det beror på hur de är placerade tydligen.


Märkligt..

När huset är så här tyst som det är just nu blir jag nästan rädd för vad hjärnan drar igång.
 
Julbocken. Den har uppfyllt mitt huvud i säkert en timme nu. I somras klädde jag den för att slippa stå med stelfrusna fingrar i garaget och göra det till första advent. De senaste två åren blev den inte klädd med ris och stod kvar på höloftet.
Så på rean efter jul förra året köpte jag fejk-grönt att klä den med för i år ska den banne mig ut och lysa.
 
Men var ska den stå?
 
Jag har insett på senare tid att jag faktiskt inte tittar ut genom fönstren här hemma. Jag vet inte om andra människor gör det heller, har aldrig tagit upp frågan:
 
- Åh, är det vid det här fönstret du står och tittar ut hela dagarna?
 
Mina vänner är inte av den typen som står och stirrar ut i ingenting - de har liv att sköta.
 
Om jag ska ha chans att se den ofta borde den stå på altanen på baksidan, bredvid badtunnan. Då kan vi se den när vi äter. I alla fall hälften av oss, vissa har ryggen mot fönstret. Det är väl också i köket vi tillbringar mest vaken tid, och möjligen slänger en blick ut.
Ställer jag den ute vid badtunnan kommer den troligen också synas för de som kör på landsvägen och kanske sprida lite jul-glädje på byn.
Men.
Det är inte osannolikt att den fryser fast och då kommer en stor bock av trä, klädd i granris av plast, stå väldigt i vägen när vi vill bada badtunna.
 
Jag kan ställa den på gräsmattan mellan hus och garage, men då syns den bara när vi går till/från bilen samt när jag drar ner rullgardinen på kvällen. Syns inte för "allmänheten" heller för att muntra upp i det totala mörker som infinner sig i juletid på landet.
Dessutom fryser den garanterat fast, det gjorde den ett år och gick inte att få loss från gräsmattan före påsken. Och det var ju mindre kul, att ha en julbock i trädgården när krokusen stod i blom.
 
Ja, nu har jag ännu en gång bevisat för er att jag är galen. Men jag bjuder på det.
 
Men om ni har en bra placering i tanken för min bock kan ni ju skriva en kommentar. Så har jag drygt en månad på mig att utvärdera förslagen innan första advent.
 
Gud i himmel, det är verkligen snart första advent!

Vintervitt

Hela världen är vit av frost. Hela världen var väl att ta i förstås, i Australien tex har de säkert jättefint väder.Fast här är det kallt.
 
Jag har en hel del i trädgården som borde rensas undan före vintern. Ingen panik än och det sker inget farligt om det inte görs men våren blir lite snyggare om jag gör ett grovrens innan snön.
Solen är uppe och med lite tur gör den fortfarande att plusgraderna kommer så småningom. I väntan på det får jag väl läsa en bok, jag städade på riktigt bra i går eftermiddag så det behöver jag inte bry mig i idag.
 
I övrigt utser jag nog tisdagar till veckans bästa TV kväll. Igår började Cougar town och Happy ending (det senare somnade jag ifrån flera gånger innan jag slutgiltigt stängde av). Detta i kombo med den galna kvinnan i Hollywood gjorde min solokväll i soffan till en fullträff.
 
Nej, dax att se till att Liten kommer iväg till bussen. Och den jädra "mitt- i- mellan -säsongers" eviga fråga - vad är lämplig uteklädsel? Iskallt nu men säkert varm igen framåt lunch.
 

Vad hände?

Blev plötsligt ensam hemma, Lovis skulle absolut med Martin till slaktboden för att se på de döda älgarna. Lite av en höjdpunkt på hösten den där älgjakten.
 
Jag är väl mest intresserad av köttet om jag ska vara ärlig. Gott och ekologist. Fast det är mindre roligt att stå och packetera de där köttbitarna men det är ju värt det.
 
Jo, ensam hemma ja. De stora barnen sover i Kil inatt och eftersom Martin har Herrmiddag ikväll (årlig tradition i älglaget) betyder det att jag har tv soffan helt för mig själv ikväll! Tjoho!
Lovis lägger sig innan allt roligt börjar på tv och sen är det bara jag.
 
Ska därför i racerfart städa upp här hemma för att sedan nöjd sitta i soffan och njuta av vetskapen att imorgon är en ny dag - en ledig sådan!
 
Så fram med dammsugare och mopp, på med bra musik och röja järnet.

Begär.....

Gjorde bort mig igår. När jag köpt sulor till Lovis gick jag av nyfikenhet in i sängaffären bredvid, har aldrig varit där.
 
Då förälskade jag mig handlöst i en morgonrock. Det var inte så bra för den var oförskämt dyr.
 
Ändå sitter jag och dagdrömmer om den. Funderar på hur mycket älg-lus jag behöver stå ut med, för jag kanske hinner plocka ihop till den om jag är i skogen varje ljus timme fram tills snön kommer?
 
Jag älskar morgonrockar. Finns faktiskt inget enskilt plagg som jag sliter på som de. För jag sliter ut dom. Och den jag har nu i feece är faktiskt för varm. Sen har jag en i våfflad bomull som jag har om sommaren. Jag har ingen sån här!
Åh....
 
Märket? Börjar på L och slutar på exington....

Höst

Första dagen på älgjakten här i bygden. Höströda löv.

Det går inte att blunda längre, hösten är verkligen här. Ägnar mig åt lätt deppresiva sysslor här hemma, tvättar sommarjackor och lägger bort sandaler. Ska försöka hitta lådan med vantar och mössor (som å andra sidan var förfärligt rolig att gömma i våras).

Senare ska jag fara till jobbet, nu är det grå vardag ända fram tills det är dax för julbordet i Norge. Resten av oktober och långa november bjuder inte på några utsvävningar alls. Vilket kanske är lika bra, min plånbok behöver lite återhämtning =)

Gammal sanning

Borta bra men hemma bäst! Men för att tycka det måste iallafall jag åka bort ibland och ha roligt.

Men nu är jag hemma, i mitt hus med mina människor.

Har varit supersnygg hela helgen så nu är nya myströjan på och jag ska inte göra något mer än söndagsmysa med de mina.

Go söndag på er alla!

Visar mitt fynd, New Port tröjan som var prissänkt från 750kr-150kr. Då är det roligt att handla!


Förberedelser

Vi tror på en hård kväll, M har förberett sin väg mot sängen...


Förstående barn

Jädrar vad vi har varit duktiga idag! Vi har handlat så mycket att när vi slängde in sista kassen i bilen, (vi har den som förråd, vi har inte sviten utan ett vanligt dubbelrum, golvytan behöver vi för att förflytta oss mellan balkong och badrum) funderade min vän hur fan vi ska få med vår vanliga packning hem.

Jag påpekade att baksätet fortfarande har fria ytor, det löser sig....

Har som sagt handlat men bara bra saker. Givetvis. Bl.a. jackor till mig, J och L. Billigt men inte gratis. Pratade med Linn när jag var på väg mot kassan och sa;
-Ojoj, det blir nog makaronerest resten av månaden!
-Det gör inget mamma, vi kan ju stuva dom ibland för att piffa till det!

Det är skönt att ha så mogna och insiktsfulla barn. Särskilt som vi (jag och M) har legat här på sängen och kollat kvitton och saldon och till slut tog till alkohol för att döva Ångesten.

Men vi har inte bara handlat, vi har gått en lång härlig promenad också. Våra små huvuden behövde det i förmiddags.

Vi har ett underbart väder och har förflyttat oss utan ytterkläder nästan hela dan.
Härligt

Vi har det så bra! Fint rum med balkong i eftermiddags-sol, solsken, god mat och en resväska full med god förtäring.

Fyndat en tröja på super rea och ligger nu i sängen. Nöjd med kvällen, orkar bara inte dricka mer nu. Och inte hålla mig vaken heller.
Min vän sover redan sött bredvid mig. Känns bra att hon somnade först, hon är ju faktiskt yngre än mig!


Sann glädje

Imorse märkte jag det igen. Lovis totala, enkla glädje över våra katter.

Första gången hon ser dem på morgonen när hon vaknar eller när hon kommer hem på eftermiddagen lyser hon liksom upp, lyfter rösten något snäpp och hälsar på dom.
Varje dag.

Hon har ofta någon katt hos sig i tv soffan om kvällarna och Klara sover gärna i hennes säng. Periodvis sover Klara inne hos Julia (hon har en sån period nu) och då saknar Lovis henne.
- Lilla du, kan du inte sova hos mig inatt, lockade hon förrut när de två möttes i köket.

Barn och djur är bra tillsammans. Och jag tror att det ska vara djur som bor inne i bostaden. Kaniner som står utanför garageväggen eller en flock med får eller kor blir inte riktigt det samma.(I vilket fall så har våra ute-kaniner aldrig blivit riktigt kära familjemedlemmar. Eller så är det bara min egen känsla, jag har aldrigt riktigt gillat de där gnagarna).

Mina barn vill ha en hund. Och visst, det finns mycket glädje med en hund! Jag tycker om hundar men jag är bekväm.
Jag har inte det intresset att ta allt det besvärliga med ett så stort djur. Ni som har hund - mina barn inrättar säkert gärna pensionat här om ni vill resa bort.
Och det är nog en lösning som kan fungera även för mig, vakta hund någon vecka då och då, sen dammsuga bort alla hundhår och sitta under en filt i soffan när regnet öser ner och vara glad åt att slippa kvällspromenaden.

Men som sagt, jag är så glad att mina barn ändå har möjligheten att få växa upp med någon typ av husdjur. Jag tror det är bra för dem på många sätt, lära sig hänsyn, medkänsla, utsättas för allergener, känna glädje över att bli utvalda till mysstund av djuret, och tyvärr också - lära sig vad sorg är. För djur förloras oftare än nära vänner och släktingar (tack och lov för det!) och de får lära sig slutgiltigheten med döden.
De kommer inte tillbaka. Och jag känner tacksamhet att vi ännu bara förlorat kaniner. När Figgo och Klara ska lämna oss blir det riktigt jobbigt för oss alla.

Men än lever de och sprider glädje och päls omkring sig!

Nästan redo

Packat för Husmors-semestern. Två väskor, fast små. På hemvägen räcker det nog med en - en del förtäring upptar stor procent av utrymmet...
Nu ska bara högtalarna ner så vi kan ha lite musik på rummet men de har M på jobbet just nu. Så jag kan inte göra helt klart.

Hoppas den här jobbkvällen går riktigt fort, för nu vill jag åka! Jag vill ha Dagen D. Jag vill checka in, smälla champangne korken, stoppa en bit choklad i munnen och sträcka ut mig i två minuter på en helt skrynkelfri hotellsäng.
Knalla till baren och beställa en kaffedrink med Baileys, sedan sitta där och bara prata strunt och allvar utan att någon ropar: -Mamma!

Om 36 timmar är vi mitt i första kvällen, finklädda, mätta och rusiga i huvudet.
Sånt här behöver mammor! Är så glad för inbjudan =)

"Händerna upp i luften, pannan i baren, nu spränger vi taket!...."

Det drar ihop sig

Nu börjar jag tro att det faktiskt kommer hända.
Jag och en kompis, hotell, middagar och skumpa på rummet.

På fredag åker vi till Tanums-strand på husmorssemester.

Visst, sjukdom kan fortfarande drabba någon av oss men ändå... Jag tror vi kommer iväg!


Morgon promenad

Tack vare en liten status på FB blev jag i tid informerad om att jag var på fel ställe!
Nu har jag raskt promenerat till landstings-huset och ska höra om Calici hela förmiddagen. Förmodligen kommer jag må illa, hahaha!


Upp och hoppa!

Vanligtvis när jag jobbar kväll åker Lovis skolbuss till skolan, mycket bekvämt. Jag skrotar med mitt kaffe och hennes frukost och går i morgonrock.

Men idag börjar hon lite tidigare än vanligt. De ska till badhuset, riktig glädjeyra kan jag lova er. Röda korset bjuder barnen på fyra tillfällen i Deje.

Så här sitter jag lite påklädd och snart på väg ut. Trött trots långledigt.

Sen blir det plasma-givning och kvällsjobb. Min dag ligger utstakad.


Tungan slant...

Råkade få in i klädaffären här i samhället. Råkade också köpa en kavaj. Den råkade kosta lite mer. Tänkte hålla lite på informationen om det här impulsköpet, typ fram till julbordet i Norge.

Men nu var det så att jag råkade ha Lovis med i affären. Och hon råkade berätta för alla vid matbordet att mamma minsann köpt en jacka, själv hade hon bara fått en mössa....

Nu har jag en make som mycket väl förstår sånt här, han är nog vassare än jag när det handlar om shopping.

Och kavajen fick godkänt!


PANIK!

Efter att jag skrev förra inlägget. När jag ställde in disk i maskinen fick jag fatt på ytterligare tre älglus. Det kändes som håret rörde sig och jag slet av mig kläderna och dök in i duschen. En kall sådan, man spontanduschar inte hur som helst i ett hus med vedeldning.
 
Fick fram ytterligare fem stycken när jag masserade in balsam. Nöjd klev jag ut. Gjorde en sån där turban och fixade lite med fötterna.
När jag tog av handduken satt två till på den! Nöp dom och tänkte att nu - nu är det äntligen över.
 
Håret fick självtorka en stund och sen började jag sätta upp det med nålar. Då kom ännu en!
 
Nä, nu är det färdigplockat för mig. Jag vägrar gå tillbaka till skogen, så här illa har det aldrig varit. Kan tillägga att jag har keps på mig i skogen. Om någon undrar. Annars vet jag inte hur många jag får med mig.
 
Fan, nu killar det i örat - tänk om det finns en där med?
 
 
Från wikipedia:
 "De vuxna insekterna börjar söka värddjur efter kläckningen i augusti-oktober. Den till kroppsformen platta flugan landar på sitt värddjur och bryter av sina vingar för att leva resten av sitt liv på värddjuret. Därefter kryper den in i pälsen och suger blod. Den släpper sina larver till marken och dessa blir flugor på hösten. Den kan lätt ta miste på sina värddjur och människor, som även kan bli bitna, men den kan inte använda människoblod för sin utveckling. Flugorna tros inte bära med sig några farliga virussjukdomar; dock kan betten ge klåda och svullnad, och flugorna kan vara bärare av bakterien Bartonella schoenbuchensis, som kan ge upphov till hudinfektioner, även hos människor[2]."

(Och så till dagens stora sanning:)

"Älgflugan är svår att bli kvitt när den väl landat eftersom den är både flat, tjockhudad och försedd med rejäla klor på sina fötter som den kan hålla sig fast med. Den kilar snabbt in under kläderna och gömmer sig, och den är nästan omöjlig att slå ihjäl med handen. Hamnar den i håret kan det krävas en kam för att få bort den."

Jasså? Det var allmänt känt?


Plockat färdigt?

Nu börjar jag bli nöjd på svamparna. Och alla förbannade älglus/älgflugor! Har nypt livet ur tre sedan jag kom hem som kommer ur håret och kläderna.
Lyckligtvis biter de inte mig (hört om andra som blir väldigt utsatta) men de små kräken kryper på ett mycket irriterande sätt och är dessutom svåra att ta död på. Stenhårda rackare.
 
 
Men det ändå härligt att gå där i skogen. Och som en glad svampplckare sa på tv igår - det blir en kick när de står där framför en.
Och idag, i solen, ett stadigt tag om kepsen så den inte blåser av när jag puttrar på skogsvägen på hjulingen. Det är livskvalité på ganska hög nivå.
Friden i skogen, lukterna. Bäckar som porlar, skogsfåglar. Jag, min korg och svampkniven.
Och så de förbannade älgflugorna som låter som stridsplan när de susar emot en och snabbt som fan kryper innanför tröjan förstås.
 
Tja, det blir nog någon mer tur till skogen men jag vet inte när, nu väntas jobb och roligheter framåt helgen. Sen är det älgjakt. Då går jag inte i skogen. Skulle inte ens känna mig trygg i en självlysande overall. Gubbar och deras skjutglada fingrar har jag respekt för....
 
På tur i vårt fantastiska landskap.
 

RSS 2.0