Bildbevis


SPA-söndag

För min bil. Ja, det är sant!

Jag har en egen bil. Den är min. Tog lån själv, hittade den på blocket själv och står som ägare på den. Sen tror jag att det kan vara så att min man betalat den men det är oviktigt. Han säger att bilen är min och att jag därmed får ta hand om den själv.

Och det gör jag väl. Ibland. Har ett stort ointresse för bilar, de ska bara fungera och ta mig dit jag vill när jag vill. Inga känslor inblandade, det är en bil. Transportfordon. Plåt, däck, motor.

Ibland tvättar jag den, ibland gör Martin det när han börjar skämmas för att den är så lortig. Insidan tar jag hand om själv, ca två ggr per år. Jag är i princip alltid ren när jag åker bil så det blir bara lite grus på mattorna och så lite damm då. Husdjur vistas aldrig i bilen, det blir därför inget hår i den. Jag äter nästan aldrig i bilen (hinner liksom inte, åker ju bara till och från jobbet), och om det blir lösa papper etc städar jag alltid ur sånt varje gång jag tankar, dvs ca två ggr /mån.
Den blir därför aldrig ingrodd på ett äckligt vis om ni frågar mig, och eftersom det är en bil och inte ett kök anser jag att den inte behöver vara klinsikt ren. Martin tycker en smula annorlunda... Men bilen är ju min och vi diskuterar aldrig detta ingående.

Men idag var det dax att höststäda. Snart kommer det vara för kallt att stå i garaget och städa bilen så jag gav mig in i det hela med liv och lust.
Martin har senaste åren blivit manisk vad gäller bilvårdsprodukter. Hans bil har en hylla med fler olika flaskor för skönhet än vad jag har till mig själv i badrumsskåpet.

Så efter dammsugning och dammtorkning gick jag lös med vinylglans och bumper-shine på all plast. Torkade ur dörrsidor och gick efter med sämskinnet. Det glänser mina vänner, det glänser!
Detta har jag nog aldrig gjort förut. Bara torkat av.

Sen vet jag att Martin i smyg fyller på spolarvätska åt mig. Jag har aldrig bett om hjälp med detta men heller aldrig fyllt på och det tar aldrig slut. Så jag vet att han gör det, trots att han bestämt sa en gång i tiden att han aldrig ville ha med min bil att göra.
Men han gör det nog av kärlek, för att jag ska slippa sitta med igenkäggad ruta och åka rakt i röven på bilen framför. Han är nog lite rädd om mig.

Nu svävade jag ut! Spolarvätska var det. Tänkte att jag kanske skulle prova att fylla på själv, i rent allmänt studiesyfte.

Öppnade motorrummet och kom på varför jag aldrig gör sånt där, Det är ju så skitigt!
Stod där och stirrade på alla ingrodda korkar, tog upp mobilen och ringde Martin:

-Får man spilla vatten och göra rent alla mojänger i motorrummet?

- Ja, det får man....

Så nu skiner det där med! Det har jag heller aldrig gjort, städat där, fem års damm och gammal olja är nu ett minne blott!

Efter maten ska jag gå ut och ge bilen en dusch, med shampo. Och svamp.

Fan vad jag är bra när jag vill!

Att vara glad

...har sina sidor.
 
Börjar inse att det som förr hette skrattrynkor och kom fram när jag skrattade som bäst sitter i ögonvrårna hela tiden och när jag faktiskt ler blir det djupa fåror.
 
Fast jag är hellre glad än slät som ett strykjärn i ansiktet =)

Extra-knäck

180 svenska riksdaler plockade jag ihop i skogen idag på dryga timmen - ska oavkortat gå till drinkar nästa helg! Ska nog bättra på kassan ytterligare imorgon om vädret tillåter! Men tanke på barpriserna nu för tiden antar jag att det behövs.

Och vi får inte glömma att jag är ledig på måndag med....

Äntligen lördag!

Vaknade väldigt tidigt alldeles av mig själv imorse. Å andra sidan var jag inte särskilt social mot min familj igår, somnade sött före kl tio. Var så trött!
Vi har inga som helst planer för helgen vilket känns väldigt bra, en hemmahelg är inte alls fel och om något kul dyker upp kan vi bara hänga på. Just nu är jag väldigt nöjd att bara vara ledig, sitta i min morgonrock och dricka kaffe.
Vädret inbjuder till bokläsning....

Hoppas ni har det bra alla ni andra också!

Fredag

Äntligen. Men om jag överlever den här dagen är fortfarande oklart, patienter med proppar tar snart död på mig!

Lite nytt

Fick en chans att flexa ut idag och tog den. Trött och hade lättare huvudvärk ( för mig som haft migrän är all annan huvudvärk lättare) men det hindrade mig inte från en blixtvisit i köpcentret.

Och plötsligt händer det! Ett par nya svarta jeans och en halvfin topp efter femton minuter. Med halvfin menar jag inte på gränsen till ful, men den passar sig inte på Nobel-festen heller. Däremot kommer jag se riktigt snygg ut på frukostarna som ska avnjutas på hotell nästa helg.

Roligt.

Spanade efter nya underkläder också lite hastigt men blev snabbt besviken. Var BH-n snygg var trosorna fula och vice versa. Köper alltid set. Alltid. Däremot är det sällsynt att det sitter på samtidigt, kan nog arbetskamraterna intyga som ser mig i omklädningsrummet dagligen, hahaha!

Men det är fint när jag lyckas!

Så det blev inget nytt under idag. Och mitt resesällskap nästa helg bryr sig nog inte om det, då det är en kvinnlig vän =)


Längtar efter helg

Är så där torsdagstrött som jag tror alla normalt arbetande är. Men det är ju inte jag van vid, att jobba massa dagturer i rad.

Men jag ser det positiva i det hela, fredagar brukar inte vara särskilt speciella heller men det blir den denna vecka. Jobbdag med efterföljande kvällsmys med familjen. Något att se fram emot.

Planerar att städa ikväll och förbereda allt i matväg redan ikväll för även om jag är trött nu känner jag att jag kommer vara ännu tröttare imorgon!
Min tanke var att involvera barnen i städningen men den ena skulle visst till stan och den andra har visst tappat bort sin mobil (mindes jag när inget svar kom på städ-SMSét), så vi får väl se hur många som hjälper till...
Men imorgon är det fredag. Och en ledig helg väntar. Får inte glömma nästa helg heller - då blir det roligheter!

Hur lång väntetid ?

Jag har hört att det är de som är snåla som blir rikast på jorden. Rimligt.

Så nu eldar jag ljusstumpar. Visst är det också mysigt men jag undrar förstås när rikedomen kommer!


Höst

Den är här nu. Men det känns ok. Tänder ljus och kurar i tröja. Härom kvällen lyckades Martin få igång vedspisen i köket igen. Den har rykt in och sotaren har kollat men inte sett något galet.
Och vad det nu än var som ändå var galet finns det inte längre.

Så när jag kom hem från jobbet tände jag för att få bort den råa luften och nu står morgondagens middag och puttrar. En mustig köttgryta, det hör hösten till!

Svårast med hösten är väl det plötsliga mörkret på morgonen. Imorse gäspade jag hela vägen fram till kaffebryggaren på jobbet. Jag behöver ljus för att vakna, alternativt en liter kaffe...


Borde

Strålande sol ute och ledig. Perfekt dag för svampplockning eller trädgårds arbete.
Men för att göra en lång historia kort är en spiral som varit på rymmen upphittad och utbytt. Ryggläge och en god bok får räcka med lite kafferast vid solväggen.

Det är inte alltid roligt att vara kvinna.


Verkar nöjd

Jag vet inte om humlor äter upp sig inför vintern men jag har haft en här som nöjt surrat omkring i mina höst-anemoner och utstötte förtjusta läten när han dök ner i det gula!
Givetvis flög den iväg när jag hämtade mobilen.


Lördag

Riktigt höstrusk ute. Just nu gör det mig inte så mycket att det är jobbhelg.

Får hoppas på bättre väder de kommande två helgerna när jag är ledig istället.


Fredag

Ledig och försöker vara husmoderlig.

Har gjort en del bra saker, tex flyttat en liten bokhylla och efter 8 månader monterat på överdelen. Burit ut baby-legot i förrådet. Dammsugat och tvättat. Samt spelat WF (alfapet-spel i telefon/läsplatta för den oinvigde).

Jag har nog spelat ganska mycket WF, i omgångar, hittills idag. Misstänker att det är det som gör att jag får så dåligt flyt i min helgstädning. Blir liksom aldrig klar trots att huset faktiskt såg rätt hyfsat ut redan när jag började.....

Å andra sidan har jag inte dåligt samvete, det här är ju min lördag och lite vila måste ju även mammor få ibland, eller hur? Lördag- söndag blir det arbete så jag passar på och småmyser lite nu istället.

Eftermiddagen blir det ÖB med grannfrun. Har faktiskt inget att göra så varför inte köpa en tub tandkräm till bra pris och ha en rolig eftermiddag tillsammans med barnen?

Det är ganska häftigt, jag och Martin pratade om det igår. Plötsligt har vi TID. Sista halvåret har något hänt, troligen mest med Lovis för det finns tid till allt möjligt numera. Det känns ovanligt men ganska lyxigt.
Om två veckor ska jag på husmors-semester med en kompis över en hel helg och det är nog första gången jag åker hemifrån på roligheter en längre stund utan dåligt samvete.

Jag vet att jag inte lämnar min livskamrat i en tillvaro där det går ut på att överleva och få dagen i hamn utan i ett hem där det numera råder viss harmoni och lugn (ibland, inte jämt men ni förstår. I alla fall ni som har några ungar runt benen).

Jag vet att jag har vänner därute som står mitt i det kaos som uppstår när barnen är små. Jag skriver inte detta för att reta upp er utan för att ge er hopp!
Jag har misströstat, funderat på att ensam emigrera till en hydda i Afrika, längtat efter sömn att jag varit villig att offra en kroppsdel, velat klyva mig i tre delar för att räcka till osv.
Jag kunde aldrig tro att det faktiskt kom en dag när jag ville vara kvar här, helt utsövd, med barn som behöver mig på ett sätt som gör att jag räcker till som den enda person jag är.

Så håll ut, njut av smulorna som dyker upp ibland för kakan står där framme och väntar på er med!

Tagen på sängen

Inte bokstavligt om någon fick erotiska tankat!

Men is på vindrutan i morse! Ingen skrapa i bilen så jag använde en plasbytta jag hittade precis innanför garagedörren.
Ska för det första börja ställa in bilen och för det andra snarast få i en skrapa, kassetbands fodral är ju ett blekt minne!


Jag kan fortfarande!

Förr i tiden (innan barnen) bakade jag ganska mycket.

Sen slutade jag helt. Tror det har att göra med två barn tätt, tre års heltids-studier och sen en gård och ännu ett barn. Man behöver inte vara Einstein för att begripa att jag fick prioritera min tid...
Em ikväll har jag bakat för andra gången på mindre än en månad, rekord!

Och jag tror att de är lika goda som de ser ut, ska serveras med rykande trattis-soppa ikväll!

Färsk, hembakad fralla, jag ska ta en, med ost....


En tonårings tankar

- Idag satt en kille på skolan och stödde sig på tårna så benet skakade. En killkompis frågade mig om jag visste vad det berodde på, - Nej, sa jag förstås.
 
- Han får för lite sex, sade killkompisen.
 
- Och då mamma, tänkte jag på, att så sitter aldrig pappa!
 
Over and out.

Dagen idag (så här långt)

En rolig och inspirerande arbetsdag, fick en kram av en tacksam och nöjd herre, alltid lika roligt!

Hemma fick jag höra om en stor händelse i lågstadiet. En gosse hade kastat upp en kamrats hörlurar på skoltaket.

Och kan ni tänka er?

Vaktmästaren kom!

Det är något magiskt på lågstadiet när vaktmästaren kommer. Minns det lite än idag. Vi var rädd för vår, han var av den icke barnvänliga modellen.
Men på Lovis skola finns en barnvänlig, en som utan att knota plockar ner hörlurar, uppskjutna bollar och övrigt som råkat hamna på taket av olika anledningar.

Vaktmästarna på sjukan är också bra. Jag ser till att hålla mig vän med dom alla för oj vad de är bra att ha ibland när det kör ihop sig med lite allt möjligt.
Jag är inte det minsta rädd att ringa efter dem heller, även om den ena tyckte att jag diskade ur våra kaffebryggare lite väl häftigt en gång så säkringarna i hela personalköket small.
Jag kontrade bara med att om vi varit betrodda med nyckel till rummet med säkringar hade jag själv kunnat trycka på knappen utan att störa vilket han höll med om. Landstinget kan vara en smula stelbent ibland.
Men jag räds inte, jag byter olovligen ut glödlampor också på arbetstid, ibland stående på en stol. Det får vi inte göra. Jag kallar det civil olydnad. Det mår man bra av att ägna sig åt ibland säger min svärfar.
Men som sagt, det är skönt att vara kompis med hela vaktmästeriet. Som när ljusslingan till julgranen inte lyste - då fick de leta upp den felande lampan, det finns liksom gränser för vad jag gör!
(Undrar om jag kan slänga till dom min egen kasse med ickefungerande ljusslingor före jul...?)

Det blev ett märkligt inlägg men det var väl det här som fanns i huvudet just nu.

Morgon och funderingar på julen

Huset är tyst - Lovis har gått ut till skolbussen. Är glad att hon kan stå i stallet och vänta för himlen öppnade sig nu och regnet vräker ner.
Självklart är regnkläderna på fritids.....
 
Efter en lång och härlig ledighet börjar min arbetsvecka. Känns lite som att det är dax att kavla upp ärmarna och köra på fram till jul. För då planerar jag att vara ledig en hel vecka. Ska bli jättehärligt.
Ni andra som aldrig jobbar storhelger förstår nog inte riktigt känslan att vara ledig sådana dagar. Men det är guld värt! För tyvärr kan jag inte säga att vi inom vården täljer guld med OB-timmar, nej vi har urkasst avtal jmf med industi och handel. Är mycket hellre hemma.
 
Barnen blev glada förstås när jag meddelade detta, att i år är vi hemma på julafton. Martin undrade lite om jag skulle ut och jobba natt men nej - jag har tagit föräldraledigt den här julen. Sista gången jag någonsin kommer kunna göra det för den där lilla människan är snart så stor att de kvarvarande dagarna fryser inne om de inte används.
 
Så i år blir det en hel vecka ledigt över julen. Har aldrig hänt tidigare och jag tycker det ska bli underbart. I år blir det roligt att pynta och stöka igen, förra året kände jag inte alls för det då jag antingen skulle vara på jobbet eller bortbjuden.
Men i år går jag nog all in!
 
Vi hade ett litet rådslag vi fyra stora också. Kanske helt enkelt ska strunta i julmaten? Vi går ju ändå ut och äter proffslagat, jag och Martin så många gånger att vi båda blir lätt illamående på själva julafton.
 
Kalkon. Det tror jag vore både gott och smidigt. Istället för att stå i köket hela dagen får kalkonen stå i ugnen och sköta sig själv. Tid till annat. Äta knäck, dricka glögg, umgås. Kanske baka den där fantastiska chokladtårtan jag aldrig hunnit med alla andra år?
 
Jo, jag är nog lite galen som redan planerar julen men det står inte på innan den är här. Och jag älskar julen. I år gör jag det.

Jaga kompis

Studiedag.

I en lugn och sansad värld skulle Liten sova länge och sen pyssla med sitt i lugn och ro.

Men hon går upp tidigt och vill till varje pris ha hit en kompis.

Hoppas vi får fatt i någon.


Mest nöjd med ....

Två ljusstakar för sjuttio kronor styck som jag tycker pryder sin plats vid öppna spisen.


Hemma

Plockat iordning alla grejer. En hög med ljus, klädrollers och annat onödigt man bara måste ha.

En tomte fick jag med mig oxå. Mm..

Som ni ser här, ett axplock. Blev även en jacka till Lovis och en till Martin, samt skor till två i familjen.

Vi kan handla vi!


Ullared

Överlevde.

Med nöd och näppe visserligen men jag lever. Efter en tur på barnavdelningen ringde jag upp min vän:

- Jag måste ut! Hur gör jag?!

Det var bara att ställa vagnen och gå ut en stund och dricka kaffe visade det sig och sen ge sig in i leken igen.

Jag är uppriktigt sagt inte särskilt imponerad, men jag har likväl köpt ljus för en femhundring. ....

Nu verkar det dra ihop sig till en köksbordsfylla.... Voj, voj, voj...

Kanske ska fly in i duschen en stund istället? Betydligt bättre imorgon! Men jag och vännen ses så sällan och det är sällsynt att vi öppnar en flaska vin för mycket.

Ni får veta imorgon, om jag är skrivkunnig!


Tittar på bilder

Mina barn tar massor med kort, ett intresse de har. Många blir otroligt bra men så dök den här upp och jag bara måste bjuda på den!
 
Varsågoda - titta rakt in i hästrumpan, hahaha!
 
Men som sagt, de tar många fina också, på motiv som jag inte tänker på men som väcker något när man ser bilden.
 

Lilla snigel
 

Lovis fot?
 

Ajdå.....
 

 
 

Långledig

Tre ledig med förlängning fick det bli. Missat att fritids var stängt på måndag vilket fick leda till ett blixt-uttag av en semesterdag. Således ledig i fyra dagar, det går bra!

Imorgon eftermiddag drar hela familjen iväg till Göteborgstrakterna. Och ett besök till Ullared.

Jag har aldrig varit där. I Ullared alltså. Sett eländet på TV och nästan gråtit över hur folk uppför sig. Köpa schampo, tvål, bakplåtspapper och strumpor för ett helt liv på en gång? Varför?

Men nu är jag övertalad till detta av två stycken döttrar och ett stycke vän så jag får bita ihop och kliva över tröskeln till vansinnet. Ångrar att jag inte lånade med mig en blodtrycks-tablett eller två från jobbet, jag har svårt för folk som står i vägen, uppför sig udda samt köer. Tror det blir mycket av allt på en gång på lördag.

Pga platsbrist måste vi åka i två bilar vilket på sätt och vis känns rätt bra. Jag kan fly när jag vill så kan de shopping-galna stanna så länge de vill!

Nå, jag tänker ta med en flaska champagne så jag kan fira min (ev) överlevnad på kvällen. Det kommer jag vara värd. Det vet jag redan nu.

Nu blir det en stilla hemmakväll. Martin är på veckans andra föräldramöte, jag har redan gjort mitt. (Satt med sprängande huvudvärk och fick höra om alla gymnasieskolor, poäng och ansökningsdatum, höll mig för skratt), så långdusch, soffmys och levande ljus står på programmet närmaste timmarna. Varva ner, varva ur och njuta!

Dagen idag

Började trött och nu huvudvärken från avgrunden.

Något är fel i systemet, och det har jag inte tid med. Ska ju bort i helgen!

Sen har Martin klippt sån där Stureplans frisyr. OMG!
Kryddade på huvudvärken lite mer men jag tycker om honom ändå.....


Oj

Nu blev det dator-haveri på sjukan.

Om inte detta löser sig snarast har vi ett megaproblem. På riktigt.


Trohet

Att vara trogen.
 
Är det något man bara är eller blir fostrad till?
 
Lovis har börjat bli ihop med killar och under fikat alldeles nyss fick jag reda på att hon bytt kille. Men fortfarande pussar den förre.
 
Förklarade för henne att det inte är så snällt att göra så, den nya pojkvännen kan ju bli ledsen.
 
- Äh, det vet han ju inte om, svarade hon lätt.
 
- Men om din nya pussar andra tjejer då?
 
Inget vidare svar på det.
 
Kanske har det med skälva känslolivet att göra. De är nog inte kära "på riktigt" i den här åldern. Eller? Jag vet inte!
 
Fick i alla fall en reaktion när jag frågade vad hon trodde att pappa Martin skulle tycka ifall jag gick runt och pussade andra "pappor".
 
Hon spärade upp ögonen och sa:
- Det blir nog inte bra alls!
- Nej, just det. Så pussa nu inte andra än den du är ihop med.
 
Hon har lovat mig detta. Så om trohet inte kommer naturligt får jag väl göra mitt bästa att fostra in det i huvudet på henne. Precis som man ska fostra in allt annat, nöta. Plocka undan, tvätta händerna, nys i armvecket, häng upp jackan, packa upp blöta handdukar, hjälp din vänner, rapa inte bland folk, trösta om någon är ledsen, gaffel i vänster hand, var inte otrogen....
Listan är oändlig!
 

Hemmadag

Har sovit som en död. Underbart men lite trist när klockan ringde, Liten ska iväg till skolan även om jag är ledig.

Har nog ingen lust att dra till skogen idag. Ska nog bara vara idag. Vara jag.
Resten av veckan är fullbokad, jobb, föräldramöten x2 och till helgen en tripp till Ullared (giv mig styrka!).

Så jag ska nog bara ta det lugnt. Det är skönt att göra det ibland!

Tjejkvällen

Tjejkväll igår med Barbara-gänget. Vi sju som ses fyra ggr per år.
Den hemliga aktiviteten i går var att prova drejning, gjorde ett hastigt inlägg om det igår i bilen. Det var inte lätt! Har större förståelse nu varför hantverk är så dyrt....

Men vi fick till ett varsitt alster som vi blev nöjda med allihop, jag tycker att vi var jätteduktiga! Ska bli roligt att få skålen om ett par veckor när de bränt och glaserat godsen åt oss, då ser det nog ännu bättre ut.

Efter kladd och klet blev det cocktail-middag i finklänning. Bling och champagne. Skratt och allmänt trevligt.

Då skulle vi ut i bilen igen! Två aktiviteter har vi aldrig haft förr.
En tur till Karlstad och se genrepet med Sauk! Jättekul! Pyntade och fina var vi ju redan så vi gled runt med stil i lokalerna.

Sen blev det krogen. Jag är färdig med det. Totalt. Man hör knappt vad någon säger, spriten är dyr, man tappar bort sina vänner och pratar man med någon okänd är den ena knäppare än den andre Och en hemsk köttmarknad blir förtvivlad över alla korta kjolar (obefintliga i bland) och djupa urringningar. Om Martin lämnar mig får det bli kontaktannons via nätet.

Smet ut och tog mig en kebab. Gott! Och när den låg i magen kom allt chauffören ut, lika nöjd som jag.

Nu ska det kureras lite innan kvällsjobb. Anar att jag kommer vara väldigt trött imorgon bitti.

Men det är det värt!

 


Nöjd

Har drejat idag, blev rätt nöjd med resultatet. Barbara är världens bästa tjejklubb, alla kategorier!


Inte vet jag

Vi är på väg någon stans. Vart vet jag inte.
Men det är trångt här bak så jag har lagt upp benen.


Hemtrevligt

Ser inte en enda granne här ute hos oss. Jo, om jag kliver ut, rundar uthuset. Skönt men väldigt mörkt och trist, ffa på vintern.
Men det har jag löst bra tycker jag själv. Har myst till det lite i ena garage-fönstret. Så det lyser och ser lite hemtrevligt ut när jag tittar ut.

Nu ser ju inte garaget särskilt hemtrevligt ut på insidan men det är ju ett garage.
Undrar hur min låtsasgranne kommer inreda sitt fönster till jul? Säkert jättemycket! Kommer nog ta fönstret bredvid i anspråk också. Och har jag tur har denna låtsasgranne samma smak som jag....


Små missförstånd

Var vid uttagsautomaten nyss. Ett par män, omkring 60 år kom direkt efter mig.
Doften runt dem talade om att de druckit 11-kaffe med ganska mycket kask till.

Den ene tittar storögt på mig och utbrister högt:
- Jävlar vad snygg du är!
Paus.
- Du måste vara modell?!

- Tack, det var snällt sagt, men nej, det är jag inte.

- Men du jobbar med mode, det ser jag ju!

Nekar igen.

Nu vände sig kvinnan framför mig i kön om och det började bli lite pinsamt.

Lyckligtvis fick de andra tankar när de fick syn på den dragspelande mannen på andra sidan gatan så jag kunde ta it min slant i lugn och ro.

Men tänk, modell! Kanske promillehalten grusade blicken hos dessa män men av fyllhundar får man höra sanningar, visst?

Nu ska den glammiga modellen nöta landstingsgolv.

För övrigt: K - det var dina jeans!


Redo!

Nu är det klart, mitt projekt med att byta alla tätningslister i fönstren. Det tog tid men jag har inte stressat heller, tagit dom lite då och då.
Hutlöst dyra är de där gummi-mojängerna men jag tycker säker det är värt det i vinter. Upptäckt flera ställen där vi inte haft någon list alls, så mindre drag blir det nog!

Martin har släpat in ved i förrådet så vi kan ta emot vintern. Hoppas innerligt att den dröjer ett tag till ändå. Efter den här sommaren behöver vi alla en varm och solig höst.

Uppskattar dock de mörka kvällarna. Tycker det är mysigt att få tända ljus och små lampor i vrårna.

Och krypa under filten om kvällen!

Men det blir föst på måndag nästa gång, kvällsjobb och tjejfest under helgen omöjliggör sådan lättja.


Komma igång igen

Varnar blod och nål känsliga att titta vidare men jag ville ändå lägga upp en bild. För värre än så här är det inte.

När den extremt skarpslipade (vilket gör att den inte alls gör så ont som man kan tro) grova kanylen sitter så är det bara att ligga och slappa och läsa skvaller-tidningar i 40 minuter.

Idag tog de en ny ven, en som jag aldrig lämnat ur förr, förstår inte varför de lämnade min motorväg och tog en sketen bygata, men den kanske håller? Annars är jag nog blå ett tag!


Onsdag

Ledig idag, sen blir det massor av kvällar att jobba och en tjejfest.

Mitt schema är inte optimalt men det blir så ibland.

Idag skiner solen men det blåser väldigt mycket. Funderar på skogen, där borde det vara lite lä. Men vilken skog ska jag välja idag tro... Känner en viss stress när jag är ute för dem lilla kommer hem vid ett med skolbussen. Men lite ska jag väl hinna plocka!


Språkresa

Jag vill få iväg mina stora flickor på språkresa. Kanske vill jag leva min egen dröm genom barnen. Jag ville så gärna men den ekonomiska förutsättningen för det fanns inte. Så det blev inte av. Det var å andra sidan ingen annan kompis i min närhet som reste så jag led inte särskilt av det. Men jag ville.
 
Vi är inte alls stenrika, sparar dock en liten slant varje månad. Känner att allt inte behöver sparas till dagen de ska flyga ut,  en del kan användas till ett roligt ungdomsminne redan nu.
Tycker jag.
 
Mina tjejer är ju inte helt övertygade. Den ena är möjligen lite sugen medan den andra redan tänker på att hon ska köpa en härlig soffa till sin första egna lägenhet. Suck.
 
 Häromdagen kom en reklambrochyr från den mest kända arrangören av språkresor. Jag låter den ligga framme och lockar med bilder från Malta, spanska kusten och London. 
 
Om ni stöter på mina flickor kan ni väl hjälpa mig att övertyga dem om att två-tre veckor utomlands utan mamma och pappa är skitkul? Träffa nya människor, uppleva nya ställen.
 
De har ju dessutom fördelen att kunna stödja sig på varandra om de vill, de kan åka till samma ställe och det kanske kan lindra resfeber och senare hemlängtan.  En av fördelarna med att ha barn tätt är att de även nu är aktuella i samma åldersgrupper som när de var små. Lovis den stackarn kommer få klara sig själv på ett helt annat sätt.
Men det problemet kommer senare. Nu ska jag försöka få iväg de stora först och främst.
 
 

Söndag

Börjar bli lite nöjd på ledigheten. Var ju inte direkt sliten innan långledigheten drog igång! Men imorgon bitti önskar jag nog att den varat lite till...
 
Idag ska Lovis ha lite kalas för flickorna i klassen. Vi samkör med en av kompis till henne som fyller i samma veva.
Mycket praktiskt arrangemang.
 
Förra året var vi fyra vuxna när de bjöd in hela klassen på discokalas, det var inte onödigt kan jag säga. Dessutom behöver inte ungarna springa på kalas en hel helg, vilket förra året uppskattades av andra föräldrar. Samtidigt blir det lite billigare och ungarna gillar idén så vi får hoppas att de vill fortsätta ett tag till!
 
I år blir det på ridskolan. Två timmars pysslande och ridande i stallet och bara flickor! De har delat ettorna i två klasser i år för de var så många vilket resulterar i att de blir sju stycken totalt - och då har båda bjudit in en vän som inte ingår i klassen men är nära vän ändå.
 
Tror det kommer bli mycket lyckat. Jag är redan nöjd med att slippa blåsa ballonger, fixa mat och glass och allt som hör till. Kommer inte behöva ägna kvällen åt att sopa popcorn och torka uppspilld dricka.
 
Barnen kommer bli omhändertagna och vi mammor och eventuella pappor som väntar kan sitta ner, dricka kaffe och småprata medan tjejerna har roligt. Jag kan inte se en enda hake!
 
 

Olika beroenden

Har nyss avnjutit en middag i solen på altanen. (Märkligt, nu är det sommar!).

Hur som helst. En geting cirkulerade irriterande omkring oss.

Till slut dök den ner i mitt vinglas. Jag lyfte upp den med gaffeln och den försvann.

Martins teori är att det var en alkis geting. Ingen sockerberoende eftersom tjejernas drickor fick vara ifred.

Finns det alkoholberoende getingar?


RSS 2.0