Taskig

Känner mig grym, elak, taskig och småsnål.

Idag har jag infört en ny liten regel. Alla barn som inte kommer hit med skolbuss och leker (eller ÄR som det heter i högre ålder, typ 12) får gå hem och äta.

Nästan varje dag, hur länge som helst, har jag mat-friare här. Planerar så gott jag kan, fem portioner + matlåda. Så står det plötslig en grannunge där, frågan, - Kan hon äta med oss, mamma?, kommer förstås och jag har inte kunnat neka.

Det är givet min matlåda som stryker på foten och jag får vackert köpa något billigt och nyttigt i den mycket prisvänliga cafeterian på sjukan för att få lunch. (Mycket ironi i sista meningen).

Det blir dyrt. Även om jag skulle laga mer mat så det räcker till fler så blir det i slutändan dyrt. Tyvärr. Tyvärr känns det också som att några har det i system att landa in här runt 17-tiden.

Självklart ska alla övernattande ungar och långväga kompisar fortfarande få mat, men jag känner att de som har fem minuters promenad hem får lov att äta just hemma.

Det är nog rätt beslut fast jag känner mig grym, elak, taskig och småsnål.

Kommentarer
Postat av: Jessica

Tycker jag låter hur bra som helst, har börjat införa det här oxå. Ibland får man fixa och trixa med mat tills man blir tokig. Jag håller med dig!!!

2009-05-25 @ 21:05:31
Postat av: Madelene

Är ni inte tillräckligt många i familjen redan utan matgäster? ;) Själv har jag svårt att få till det där med matlåda på 2 pers...och det BLIR dyrt! Måste bättra mig, pronto! =) Ses vi till helgen??

2009-05-25 @ 21:21:40
URL: http://maddy81.blogg.se/
Postat av: Anonym

Givetvis ska ungarna gå hem och äta. Men för att se det från den positiva sidan. Ta det som en komplimang. Du är en utmärkt kock.

2009-05-25 @ 23:15:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0