Koncentration

Det är svårt. Det räknas prickar och dubbelkollas på ritningen. Men det blir bra och det är roligt!


Blandat

Ledig lördag. Martin är på innebandy-cup.

Kalas hos liten kusin som blir lite större i eftermiddag.

Vad vi här hemma ska göra från nu till då har jag inte en susning om. Njuta av ledigheten känns som en bra sysselsättning!

Partybrud

Varit på skoldisco och skiner som solen. Har dansat med grannpojken minsann!


Rekord?

Jösses! Min magnolia slår snart ut!


Den första att erkänna!

I like min nya telefon!

Idag har jag fått se mitt lilla gudbarn live - gratis!

Face-Time. En ny rolig värld med dom man gillar som bor för långt bort. Men nu kan vi ses ofta, ofta och jag gillart!

Inget värde?

Fick lära mig i skolan att nollor inte har något värde. Som vuxen har jag blivit varse att det kan dom visst ha - det beror bara på var i ett tal de befinner sig.

Vi fick kostnadsförslag idag på renovering av vår trasiga fyrhjuling.

1 800 kr.

Vi hade tur för kardanknuten var hel. Om den varit trasig hade det kostat 18 000 kr. En nolla till men en sanslös skillnad.

Eller vad säger ni? Är nollorna värdelösa?


Ljuvliga årstid!

Tog en morgonpromenad. Valde en annan väg än vanligt för jag ville verkligen gå i skogen. På vägen dit (till skogen)  såg jag att vitsipporna redan är här! Otroligt! Men mycket glädjande förstås.De är så fina där de står men omöjliga att ha i vas på bordet. Det tycker jag är så synd. Jag har fått många buketter genom åren. Har just nu en hopkrupen hög med tussilago på bordet (i ett whiskeyglas) - de trivs inte heller inne. Fast det är svårt att inte ta emot en bukett när en liten barnahand sträcker dem mot mig med ett leende och säger att de är till världens bästa mamma. Det ligger en del kärlek i en sån blombukett!


Ledig dag

Råkade bli sovmorgon för mig. Hade kommit åt ljudknappen och vaknade först kl åtta. Ett svagt sus hördes från klockradion. Lite som en vårvind, jag behöver grövre och värre ljud för att vakna.

Lovis var lyckligtvis redan på benen. Så en snabb frukost, påklädning och hygienrutin följde och så kom hon ändå iväg med skolbussen.

Strålande sol ute. Promenad med mitt egna spotify i öronen kanske?

Inte det nej

Fick igång min nya telefon igår. Sent på kvällen hade jag kommit så långt att jag skulle testa att göra ett blogginlägg från den. Gick visst inte för inte är det här iaf.

Det sägs att jag kommer att älska den men jag är inte så säker. Moln i himlen, synkningar... Allt känns alldeles för hight tec för mig och jag känner mig väldigt gammal plötsligt.

Men jag fick igång mitt Spotify! Och fick in FB appen och Runkeeper! Och så tog jag emot och svarade på sms. Så jag anväder lite fler funktioner i den här än i min gamla telefon (som Linn lyckligt tog över igår).

Får väl träna på att blogga från den, vet inte vad som gick tokigt, det stod att det var skickat men att det kunde ta en stund innan det åg på bloggen. Men en hel natt? 
Dessutom ligger den som en puplicerad post i arkivet. Jag förstår ingenting....

Ny telefon

Test inlägg. Kommer antingen älska eller hata den framöver. Har mycket att lära. Men den där Jobs kan ju inte ha blivit rik på att uppfinna skräp?

Kändes tokigt men...

Skickade ett SMS till äldsta dottern.

"Har du det bra? Har du någonstans att sova inatt?"

Det var just den senare frågan som kändes märklig. Fast hon praktiserar på länets lantbruksskola och ska övernatta. Så det lät värre än det är.

Säkert får hon en spännande och rolig kväll med alla internat-elever. Väl omhändertagen är hon i alla händelser, redan igår kväll kom ett SMS från en elev som erbjöd henne sällskap till maten. Sånt känns gott i ett mamma hjärta.

Livet

Sovit urkasst inatt och började dagen med en huvudvärkstablett.

Är dock på plats på arbetet som en trogen och lojal anställd. Dum, stönig eller snål? Troligen en kombination.

Vardag!

Jobb, telefoner. Handling, dagens middag lagad och uppäten. Räkningar. Lortig bil. Stundande bilbesiktning. Sommardäck fixade gubben åt mig igår. Litens väska packad med morgondagens frukt och gympakläder. Tvätten från fjällen tvättad och nästan allt är på sin forna plats.

Medalj till mig?

Nähej.

Hoppsan!

Det var visst den här natten man skulle ställa om klockan. Fast det gör ju inget att jag glömde det. Är ju helt ledig och obokad, missar inget alls.

Idag är jag trädgårdssugen. Ska plocka nerblåsta grenar, hoppas att det torkat upp så jag kan kratta lite här och var.

Kaffe i solväggen blir det så klart och så planerar jag att stå vid grillen när familjen kommer hem till mig igen. Jag har njutit av min husmorssemester i varje vrå av kroppen men nu längtar jag efter dom.

Huset blir väldigt tyst och öde med bara mig och katterna. Dom gör inget större väsen av sig de där gamlingarna.

Men i eftermiddag återställs ordningen igen.

Amatörer?!

Hämtade min nya telefon idag. Ivrig att få igång den förstås. När jag läste det finstilta visade det sig att lilla SIM-kortet skickas separat. Undrar stilla men ganska ilsket varför telefon och kort inte skickas samtidigt? Nu får jag ju inte igång den förrän på måndag, tidigast. Morr!

Men!

Nu blev det lite synd om mig. Har ögnat igenom kvälles tv-program och det finns absolut inget att se!

Och alla filmer vi har är med i fjällen.

WF någon?

Spa-kväll

Japp - det är vad som ska hända ikväll. Och jag har redan börjat. Har för första gången på flera år stoppat ner fötterna i ett fotbad.

Lite oplanerat så jag har i såpa och vanligt bordsalt (i skurhinken, hahaha!). Men det piggar säkert upp fossingarna det med.

Ska sedan ta ett bad, göra hårinpackning, peela kroppen och lägga fransk manikyr på tånaglarna. Efter detta kommer klockan säkert ha blivit såpass att jag kan dra på mig pyjamas och sätta mig framför tv:n.

Imorgon kommer familjen hem. Känns väldigt bra för det här dagdriveriet är nog ingenting för mig.

Fotbad?

Var kom den tanken ifrån?

Mera sol!

Sov för länge imorse så jag har inte hunnit det jag planerat på morgonkvisten.

Men vad gör det?

Nu ska jag hämta min nya telefon och sedan fara över till grannbyn för lite kaffe  i solskenet samt inspektera ett renoverings-projekt.

Ha en dag alla!

SmartKöpte två nya ljuslyktor på ett homeparty. Jag tyckte duken som hörde till var rörig och skulle ta fokus från lyktorna.

Så jag har lagt en panelgardin på bordet. Önskar att jag kommit på detta tidigare! Äntligen en löpare som räcker över hela bordet! Och som grädde på moset har jag ju dubbelt upp, för spill kan man liksom räkna med i vår familj.

Och jag kommer kunna variera mig massor, har många paneler som just nu ligger i lådan!


Bikini!

Jag har solat mig i bikini idag! 1½ timme låg jag i solen och bara njöt. Sen vågade jag inte längre - att jag är blek efter vintern är väl dagens underdrift.

Lappsjukan är ännu under kontroll, mycket tack vare en snabbfika i samband med hämtning av nya ljuslyktor och snart bär det av upp till grannen för lite vin i solskenet.

Det är vår mina vänner, vår, och livet är faktiskt helt underbart!

Sol!

Jag fick f.ö semester idag. Kommer säkert ångra mig lite ikväll när jag inser hur lång tid det är kvar innan familjen kommer hem.

Men jag har sovit som en gudinna inatt med vetskapen om att ingen klocka kommer ringa och ingen skulle be om frukost i ottan.

Vaknade fullkomligt utvilad 7.30, drog mig lite och har nu satt i mig morgondosen med kaffe. Nu blir det långpromenad och sen bokläsning i solen.Hoppas mina fjällenmänniskor har lika vackert väder - då kommer de hem bruna som pepparkakor!


Barndoms-minne

Otroligt vad hjärnan plockar fram när det blir en smula lugn och ro runt den...

Satte mig på trappen, i vårsolen med morgonkaffet. Kände då hur de där två benen i rumpan gnagde mot trävirket.

Mindes plötsligt att jag bara fick sitta korta stunder i knät på folk när jag var liten. Som det benrangel jag var fick jag jag först höra att jag var absolut tvungen att sitta still - sen när jag inte kunde det fick jag sätta mig bredvid - just för att de där två benbitarna orsakade viss smärta hos den som lånade ut knät.

Men jag hade ett knä där jag fick sitta hur länge jag ville. Och röra mig också om jag behövde.

Mamma hade ibland hem damer för att piffa håret på dom när jag var liten. En dam kallade vi officiellt för Karin med det Vita Håret, (det cirkulerade många med namnet Karin i vår krets på den tiden så det var så mamma också höll isär åt mig vem som skulle komma).

Men i mitt hjärta hette hon Karin med Träbenet.

Jag älskade Karin med Träbenet. Dels blev hon alltid ursnygg i håret när mamma var klar med henne,  hon hade vad jag idag skulle kalla stil och elegans men de orden fanns inte i min ordlista där och då i slutet på 70- talet.(Jo, ni läser rätt, så gammal är jag att min barndom utspelade sig på 70-talet)

Men mest älskade jag hennes träprotes.

Jag fick sitta på den i evigheter - tills jag tröttnade. Jag fick knacka på protesen och förundras hur mycket jag ville över att hon faktiskt hade ett ben av trä.
Och Karin luktade alltid gott och var så snäll. Dessvärre minns jag att hon var väldigt mager - och därför inte alls kramvänlig på det sättet. Men det kompenserades av tiden jag fick sitta på det där knät.

Nu blev jag nästan lite ledsen när jag tänker på det. Idag skulle hon troligen inte ha förlorat sitt ben alls - och än mindre behövt ha en protes i trä.
Men min lärdom av hennes öde var att inte ignorera bakteriefaunan i munnen hos en människa och att vara mycket uppmärksam på ett sår som orsakas av just bett. I mitt jobb - liksom hennes - finns alltid möjligheten att någon sätter tänderna i en.

Tragiskt. Men jag tyckte mycket om hennes träben som sagt. Som femåring.


Effektivitet

Planerar att vara riktigt ledig lördag och söndag.

Så nu är hela huset dammsugat, all tvätt är tvättad, badrum rent. Har faktiskt hunnit ut och dammsugit bilen och tog med mig mattorna från den in för skurning. Farväl allt jävla vintergrus!

För nu händer ett litet mirakel.

Ingenting kommer vara ändrat när jag kommer från jobbet imorgon. INGENTING! Allt kommer stå precis där det ska.

Jag kan bara komma hem, värma mig något i micron att äta och sen ta en bok och lägga mig på lämpligt ställe beroende på väder och vind.

Fast det känns redan nästan kusligt tyst... Men snart blir det jobb och där har det inte varit varken lugnt eller tyst sista tiden =)

Vinkat

Upp i ottan idag och vinkat av familjen som ska vara i fjällen hela helgen. Det unnar jag dom verkligen! (Dom gillar snö på riktigt).

Själv tycker jag att vädret är lite för bra för att jag med nöje ska åka och jobba kvällen. Men kanske kan jag hinna med att få lite förmiddags-sol innan jag åker?

Magsjuka

Inte jätteroligt men ändå ett avbrott i den grå vardagen.

Idag uppföljning gällande Nolltolerans mot smittspridning av calici på CSK.

Jag tror vår avd klarat det galant i år också. Visst har vi haft magsjukor på avd - men det har patienterna haft med sig IN på huset - vad jag vet har inte vi smittat någon, vilket är poängen.

Så jag kommer sitta med huvudet högt. När detta är klart någon gång vid lunch ska jag ta en tur på Bergivk. Me, myself and I som sällskap vilket ökar utsikterna att komma ihåg att köpa tvättmedel.

Ha en bra dag alla, vädret ser ut att bli makalöst idag.

Och så är det superbra TV ikväll, det glömmer ni väl inte?

Tillbaka

En förmiddag fylld av en halv bok, en timmes tupplur. Eftermiddag i solsken utomhus.

En stillsam middag.

En mils promenad.

Nu är det kvällen och jag är laddad. Tillbaka på banan.

Nu tv-soffan och vila det sista som går, jag behövde den här dagen!

Lite snö

Oj, hela världen var vit när jag drog upp rullgardinen. Tack och lov inte mycket och det mesta har redan töat bort.

Är fortfarande in i märgen trött, har hostat halva natten. Kanske borde gå och testa för mykoplasma trots allt? Men att gå till doktorn utan att känna sig ordentligt sjuk bär emot...

Har lovat mig själv att ta det lugnt under förmiddagen när Lovis är i skolan. Läsa, vila, pyssla med småsaker.

Vädret inbjuder inte till någon promenad just nu, men framåt eftermiddagen kanske det är lite bättre väder? Då kan det bli en tur. Annars får det vara idag.

Blä

Jag är jättetrött.

Så trött att jag vill lägga mig i fosterställning i sängen resten av dagen. Söndagen och måndagen på jobbet var rejäla arbetspass. Idag blev det ännu en gång till att trycka på den blåa larmknappen i korridoren.

Det tar enormt på hjärnan att ha skarpa lägen. Och har man det åttonde arbetsdagen av nio möjliga tömmer iaf jag ut det sista av alla krafter där och då.

Så nu är min hjärna slut för idag.

Fullkomligt.

Error.

Gör mig en tjänst - ring inte. Jag laddar.

½:a helgen avklarad

Allt är under kontroll.

Jobbat med överkomlig arbetsbelastning - idag stärkt med en grym T6:a, gillart! Studenter kan vara fotbojor eller jäkligt roliga att ha att göra med, idag det sistnämnda.

Nu är det hockey, slötittar mest. Kvällen blir troligen väldigt lugn, Lovis har varit på leklandet med sin far och han tog smart nog med en likasinnad vän till henne.
De har röjt järnet och att den lekande kamraten sover över är jag inte bekymrad för. De sover säkert som ljus före kl åtta....

Lite lördagsgodis kan det nog bli för min del om någon undrar.

Miss i planeringen

Martin ringde och undrade om han fick bjuda mig på lunch före jobbet. Olyckligtvis hade jag precis ätit här hemma och inte ens jag orkar äta lunch två gånger på en timme.

Tokigt. Hoppas erbjudandet kommer igen för det var verkligen evigheter sedan vi hade någon egentid tillsammans.


Aj

Träningsvärken från hell i höfterna. Tog därför inga tyngder på handlederna idag, det är svårt att tro men de påverkar faktiskt hela kroppen. Har även träningsvärk i magen!

Trotsade värken och tog min egen (!) Runkeeper med mig på promenad den långa slingan för att få veta exakt hur lång den är. 5 km! Prick! Jag hade hoppats på några meter extra för att kunna varva ner löpningen sista biten men så kommer inte bli fallet.

Men nu vet jag.

Taggad att komma igång på allvar. Förra året var lite halvdant. Men nu gör jag by the book och bygger upp lite styrka i höfter innan jag börjar jogga. Tror det blir bra.

Nu en välförtjänt dusch och sedan blir det helgjobb. Har jobbat långt varannan helg ett långt tag nu men efter denna blir det två lediga i rad - äntligen. Bara att bita ihop och köra!

Det gick inte längre

Jag har varit motståndare länge. Men ikväll hände det.

Jag har från och med imorgon surf i mobilen och kommer inom en vecka ha en ajjfån. Jag vet inte om det är roligt, egentligen, men fri Spotify blir perfekt inför träningsrundorna.

Sen kommer jag säkert slita av mig håret när jag ska lära mig Apples alla oanvändarvänliga program. Jag är väldigt osäker på om jag kommer att älska min Iphone eller hata den. Time will tell...


Dubbelt upp!

Först en lång promenad i snabbt tempo.

Sen en mer pratbar tur med maken för att mäta upp  hur lång "Lilla rundan" är med det fantastiska (!?) hjälpmedlet Runkeeper.

3 km exakt.

Då vet jag, för snart är det dags att börja jogga och jag ska INTE ta fem kilometer första veckorna.

Jag har varit så vansinnigt hurtig idag att det får bli lite vin!Ur gängorna?

Jag vet inte vad det är med mig. Uttråkad på allt.
 
Minns ni den där låten med Irma (Precis som du):

"Mitt liv känns som en B-film som inte har nå´t slut.."

Där, precis i den meningen ligger dagens  sinnesstämning. Vet inte varför. Kanske för att jag har strykning att göra?

Tung vecka

Så kom då den enda lediga dagen jag är ledig denna vecka. Vete tusan hur jag lagt mitt schema - bra blev det inte i alla händelser. Suck.

Ska dra på mig handledstyngderna och bege mig ut på en powerwalk snart. Beach 2012 är ruskigt nära.

Vikten är stabil (lite mer hull och mindre muskler = samma vikt) och man kan kanske säga att skinnet sitter lite löst. Loose fit tror jag det heter.
Så dags att börja bygga något fastare på överarmar och lår, vill ju inte dallra på fina stranden på Mallorca!


Tisdag

Arbetat, hämtat barn, lagat mat, utfäst datorförbud, badat barn, städat, hyfsat till kök, spelat lite alfapet.

Nu dags att göra kvällsmat (ja, den lilla äter helst bara på kvällarna och med max en timme mellan gångerna hon ber om födoämne - som en nyföding eller nåt!), läsa saga, pussa godnatt, hänga tvätt, ta en dusch, se på tv och förhoppningsvis sova gott inatt.

Jag är inte särskilt förtjust i vardagar. Men snö är sämre!

Fantastiska vårtecken

Varje dag dyker det upp nya vårtecken; små knoppar, gröna strån och ljusare och ljusare mornar och eftermiddagar.

Idag när jag kom till fritids mötte jag mycket vår på en gång. Lovis skuttade runt i fleecetröja och hoppade hopprep för fullt!

I gummistövlar, med håret flygande fritt utan mössa!

Det är en underbar årstid som kommer nu. Hejdå överdragskläder och goretex!


Hemmakväll

Jag och mina flickor.

Fiskbullar till middag, snabbt och gott det. Under tiden vi slafsade i oss dagens bukfylla gjorde jag morgondagens - köttfärslimpa! Mumma för hungriga tisdags-magar!

Nu softar jag efter en Måndag på jobbet. Tjohej vilken salig röra! Att dra akutlarm två minuter in på passet sätter liksom spår hela dagen.

Så därför får jag slappa nu. Jag har tänkt alldeles för mycket idag. Ska tända några ljus och senare krypa upp i soffan med De stora och se på Maria Wern. Känns lagom.

Olika smak....

Surfade runt och hamnade på kvällen tv-program.

Jag:
- Det är Taken ikväll, den har ju inte jag sett!

Martin:
- Den är skitbra - jag ser den gärna igen med dig.

De stora flickorna:
- Ja, den är så sjukt bra, den bästa filmen ever!

Då hörs från en annan soffa:
- Jag tycker att King Kong är den bästa filmen som finns!En gång fick Lovis se denna vidriga apa hos en kompis. Hon förstod inte ett smack men "otäck" var den och därmed det bästa hon hittills sett i livet. Håhå ja ja....

Söndag

Igår choklad/vinprovning i glada vänners lag. Efterföljande mysmiddag och melodifestival. Vin i glasen, mycket trevligt.

Idag lite sovmorgon, söndagspromenad och tom agenda.

Imorgon blir jag gräsänka och påbörjar en ny maratonvecka gällande arbete. Helgerna är för korta!

Tjej-lördag

I eftermiddag ska vi träffas igen, tjejgänget. Hemlig aktivitet (som jag vet vad det är idag, ni får veta imorgon eftersom en och annan Barbara kanske läser här) och efterföljande middag.

Mycket tjat, skratt och trevligheter på agendan således.

He en härlig lördag alla!

Vinkväll i telefon

Ja, allt går om viljan finns.

Det går att ha allvarliga och roliga pratstunder om husbyggen, bortskämda nyförlösta och skolbussar över telefon. Samtidigt som man går och fyller på sitt vinglas under den underbara uppfinning som kallas bag-in-box.

Jag har aldrig - och det är helt sant - haft ett så långt samtal i min mobil någonsin.

Den blev varm! Hahaha, nu ligger den på laddning, de sista tio minuterna var jag övertygad om att samtalet skulle brytas, jag är ju inte så noga med att ladda min mobil då den inte alls är någon kär ägodel...

Men så blir det ju, om ens vänner slänger ut sina fasta telefoner genom fönstret blir det mobilsamtal.

Hahahaha!

Snart ledig helg

Hemgjord pizza på menyn ikväll.

Ser fram emot en riktigt stilla hemma-kväll med mysbyxor och levande ljus. Alla barnen hemma (tror jag än i alla fall!).

Vi behöver den här kvällen. Snart....

Jag vet inte jag...

Om det är snön som fått mig på så dåligt humör. Men jag går här hemma, städar och retar upp mig. På allt och alla.

Är det verkligen bara jag som kan plocka undan och hålla golven rena här hemma? Är det mitt ansvar? Är det det jag ska lägga all ledig tid på? Va? Ska det vara så här? (Läs gärna med Plus-Sverker-rösten...)

Är det bara jag som vet vart saker och ting ska ligga? Att specerier ska vara i skafferiet, handdukarna ska hänga i badrummet och inte i hallen (!), disk ska in i maskinen, skor och jackor ska befinna sig i garderober?!

Att det ska vara så förbannat svårt!

Jag är så jävla less på att plocka efter alla andra. // Bitterfittan

Förstår men....

Givetvis inser jag att det är helt onormalt och orimligt att våren kommer redan i slutet av februari. Mer snö var ju att räkna med.

Fast även om jag begriper att det är fullkomligt naturligt med ett par nya decimeter, vitt, kall snö gör det mig inte det minsta glad.

Fast Lovis har glatt konstaterat att hon kan åka stjärtlapp på fritids idag - tänk om jag hade förmåga att se allt från den ljusa sidan på samma sätt som hon!


Kallt mm.

Kylan biter surt i kinder som hunnit vänja sig vid vårvindar.

Jobb hela veckan och jag tycker jag sitter fast i vardagen. Jobba, handla, hämta barn, laga mat, städa och tvätta, rasa i säng och börja om nästa morgon.

En liten ljusning på lördag - tjejträff! En eftermiddag med guldkant och middag på kvällen.

Fram till dess ska jag väl härda ut.

Ikväll är det dessutom bra tv - kolla in ettan kl 22.00 om ni inte börjat se Games of thrones!

Att längta och planera

Nu vill jag bara skruva fram veckorna lite. Få lite mer värme.

Har massor av planer under våren, en del som måste göras (fönstermålning), en del som är roligt att göra (måla brädväggar på uthusen), och en del som är vansinnigt skoj - anlägga lite mer i trädgården.

Går och håller tummarna för att jag kan få bort gräset framför logen i år och få dit grus. Få göra en "party-innergård" där, planerar en liten pergola och gjutet bord. Tyvärr lite kostsamt (allt kostar för mycket jämt!) för vi behöver en grävmaskin i några timmar och väldigt mycket grus.... 

Ser väldigt fint ut i fantasin och väldigt underhållsfritt!

Sen vill jag förstås plantera mer buskar i slänten nedanför spaljen Martin gjorde åt mig förra året, planen är att utrota så mycket gräsytor vi bara kan.
Och få en blommande, lättskött trädgård på sikt. 

Om årets önskningar går i lås blir vi av med cirkus 300 kvm gräsmatta - det ni! 

Mysterier i livet

Finner det ytterst märkligt att hus brinner ner till grunden av en endaste liten gnista när jag inte lyckas sätta eld på en hyggligt torr rishög med hjälp av en hel ask tändstickor.

Halva syrén-häcken är nu röjd i alla fall (tyvärr inte uppbrunnen), men nu har sågbladet gått av. Jag vet inte var det finns nya och även om jag hittat dom vet jag inte hur man byter. Känner mig som en hjälplös bimbo i såndan här situationer.

Får bota mitt halvtaskiga humör med kaffe i solen. Ska nog se om jag kan erbjuda Lovis lite glass. Det är vår - känner ni?!

Tillbaka till ordningen

Lovet är slut. Alla barn har kommit iväg till skolan. Ingen har magsjuka.

Själv här hemma är jag. Det är inte jättevarmt ute men idag är det verkligen den förvildade syren-häckens tur att få en omgång.

Ska även försöka att få eld på stora rishögen, den kommer brinna i många timmar....

Ha en bra måndag!

Magsjuka?!

Tjohej, där barnen vistas har magsjukan dykt upp, som gubben i lådan men mycket mer ovälkommen.

Mina barn är så rädda för smittspridning att de på stående fot skulle kunna hantera vilket toxixkt avfall som helst. Hygienrutiner om magsjuka, det kan dom!
Den ena av möjligen överrädd och övernitisk...

Hoppas verkligen att det har gett resultat och att de osmittade kan sätta sig på tåget i eftermiddag. Annars har vi ett litet problem...

Hur svårt kan det va?

Lovar mig själv emellanåt att jag ska ta lite bättre hand om mig själv. Eller rättare sagt - hålla lite mer ordning på mig själv.
Noppa ögonbrynen. Hålla benen släta, (torrborstade och hårfria), låta håret få en inpackning. Fila och smörja fötterna.

Efter nyår lovade jag mig själv att ta en halvtimme antingen fredag eller lördag kväll, låsa badrumsdörren och faktiskt bli lite mer kvinnlig.
Det gjorde jag exakt två helger i rad innan det spårade ur fullständigt.

Idag var det verkligen hög tid att rycka hår från benen...

På 40 minuter färgade/noppade jag ögonbryn, rakade ben, filade fötter, gjorde hårinpackning, skrubbade kroppen och smorde in mig. För att nu sitta nöjd och välmående med mysbyxor i soffan.

Tänker att det inte borde vara så svårt att ha det här på agendan varje vecka. Kanke ska byta till en vardag? Blir det enklare då?

För det behövs ju inte så mycket tid och inte speciellt mycket lyx heller. En god tvål och ett par tända ljus så är man ju i hamn rent mysmässigt.

Nu ska jag skärpa till mig!

              

Lördag

Fullt ös på jobbet utan att det körde ihop sig. Timmarna flög fram och emellanåt förstod jag att klockan gått då jag blev akut hungrig eller kissnödig.

Dagens doktor var på ovanligt gott humör. Att höra denna doktor skämta är lika ovanligt som att höra påven svära, det blev väldigt mycket roligare rond, det kan jag lova!

Väl här hemma blev jag bortskämd med ryggbiff och kantareller. Rött i glaset - han kan allt om han vill ♥

Nu väntar jag på samtal från de stora för att få höra om alla fynd i Ullared.

Ikväll godis, kanske lite alfapet med grannarna, inget bestämt än - den som lever får se!

Solsken

Igår sol hela dagen. Jag gjorde en drös måsten på morgonen och satt sedan fastnaglad med en bok och kaffe i solen resten av dagen. Lyx!

Att dessutom kunna ta av sig tröjan och sitta i bara Bh:n på altanen gjorde inte heller någonting, en stor händelse att kunna göra det 1.a mars!
(Jag bor på landet och syns inte när jag beter mig på detta vis om någon nu sätter kaffet i vrångstrupen).

Idag är solen åter högt på himlen men jag är på arbetet.

Nu - Gå och se vad som hänt efter ronderna.

Sen - Hem och mysa med en man och ett enda barn, de stora åker på sportlovsshopping i Ullared och blir borta hela helgen. Hoppas de får det underbart!

Torsdag

Martin har tagit semester och är nu på väg till Hovfjället med barnen.

Själv här hemma är jag. Har snart tvättat och städat klart för idag. Ska skynda mig ner och handla lite för att sen sitta i solen resten av dagen.

Göra ingenting. Läsa bok.

Livet är härligt!

RSS 2.0