Kall-ras

- 15 grader ute nu. Vinter det va?

Ångrar mina hissgardiner i vardagsrummet - det blåser kallt på mig nu i soffan. Har man som vi gamla tvåglasfönster fungerar gardiner som isolering, inser det nu.

Dessutom är jag lite stolt för jag vet vad kallras är, och efter något byggbolags reklam för något år sedan lärde jag mig vad en köldbrygga är (Martin förklarade). Vi har både och.

Fast vi kan ju kalla blåsten genom fönstret för självdrag. Det är ju bra har jag hört.

Flickor kan!

Jag och Lovis gör stordåd idag.

Först tog vi en tur till Edsvalla. Nya Goretex kängor till Liten, nya finskor till mamman samt diverse rengöringsmedel inhandlades, snabbt, effektivt och inte minst - billigt!

Väl hemma en liten lunch och nu sitter jag och väntar på att golvpolish´en ska torka.

Jag är fast i vardagsrummet, Lovis kan inte lämna soffan vid tvn och Linn och kompisen E är strandsatta i köket. Men det är bara en kvart kvar nu så kan vi börja röra oss igen.

Det blänker så fint, så fint och luktar så gott, så gott!


Planerings-dax

Nu finns det massor att tänka på igen.

På fredag bär det av till Norge, julbord och kalas. Var en trevlig tillställning i fjol samt att jag lärde mig att jag ska ha med matlåda att äta innan julbordet.
Svenskt och Norst julbord är ikke samme ting. Inte alls, inte gott. Men nu när jag vet det spelar det mindre roll, jag får packa ner något att äta och njuta av att vara bortrest med maken.

Är ju inte fy skam det!

Söndag blir det julbord igen, ett svenskt där jag planerar att slå personligt rekord i matintag. Vi åker, för första gången, vi i familjen, till Apertin. Ser jag fram emot mycket.
Det blir en mys, mys, mys kväll. Utan nubbar och annat som stökar till hjärnan...=)

Nästa vecka blir det sen lite jobb sen en tågtur till Göteborg för julklappshandling dagen lång. Samt umgänge med vänner. Den dagen ska mer gå i lyx än mys tänker jag mig.
Nu står mitt hopp att det inte kommer snö elller extrem kyla, för jag är livrädd att vårt tåg blir inställt, alt ännu värre - fast någonstans.

Så ska det planeras julafton. Blir en sån där stor och bullrig släkt-jul ser det ut som just nu. När det egentligen är för varmt, någon blir utan sittplats, udda tallrikar till maten men det i gengäld finns hög stämning och det är alldeles fantastiskt roligt.

Men det kräver ju lite planering nu. Olika packningar, klädslar, mat mm. Kärt besvär. Har bara roligheter att se fram emot.

Steg 1 inför detta:
Ner till kil idag och inhandla ögonbrynsfärg.
Steg 2:
Se till att raka benen, helst igår.

Måndagskväll

Andas in, andas ut.

Helgen är slut. Ovanligt lång och arbetsam helg. Rörig. Överbelägging (blir alltid på min grupp, fattar inte!), tack och lov inga akuta incidenter men "vanligt" krassliga kräver sitt pyssel (och vissa mer än de borde).
Men jag har suveräna arbetskamrater som piggar upp om det blir tungt. Dom ska ha guldstjärnor allihop!♥

Nå. Nog om det.

Eftermiddagen har ägnats åt att fira Martins födelsedag lite i förtid. Nu är han nyekiperad och stilig.

Jag är trött. Ska göra ett sista ryck och ta en lång dusch och sedan natta mig tidigt och be till gudarna att Lovis är lika sugen på sovmorgon imorgon som jag är.

Ingen skonas

Nu får ni inte bli rädda men min kollega har precis fått hit Tomten. Han blev lite yr och behöver övervaka sitt hjärta.
Han har jobbat hårt hela dagen och hann verkligen inte byta om, så han går runt här som en glad färgklick i sin fina röda dräkt och näbbstövlar. Och han har riktigt, vitt skägg. Jag blir glad varje gång jag möter honom i korridoren.

Han verkar må bra, så han är säkert tillbaka i sin verkstad redan imorgon för att göra leksaker till barnen (och diamantörhängen till mig kanske?). Tomten kan ju inte vara sjukskriven i dessa tider!
(Vill även tillägga att detta inte är någon känd Tomte, han har inte varit med i tidningen eller så, det är ingen ni känner till).


Första veckan

Känner en stor lättnad i hela mig. Vi har nu varit utan hästar i en vecka och allt känns så bra.

Imorse, vid halv nio när jag drog upp rullgardinen insåg jag vad lätt livet blivit nu. (Bara det en lyx av stora mått, att jag inte varit uppe och ute en sväng vid halv sju, det är väldigt svårt att somna om efter att ha varit ute 20 minuter i iskyla, då är iaf jag klarvaken!)

Inte ut och mocka före kvällsjobb. Inte frysa fingrarna av sig med ner-isade täckesspännen, inte bära vatten till hagen.

Denna första vecka utan hästar har varit grymt kall och blåsig så det var verkligen i rättan tid vi fick nya hem till dom!

Julia är även hon glad och nöjd över att stallet är tomt. Hon roar sig med kompisar, målar hela kvällarna på sitt rum och verkar allmänt nöjd med att livet inte är uppstyrt med massa passning av tider för insläpp och utsläpp.

Fast visst är det ovant. Många gånger om dagen spejar jag ut över gärdet. Är ju så van att kolla vart dom är 200 gånger om dagen. Känns också märkligt att inte höra dundret av hovar när de får sina ryck och bara rusar runt i hagen.
Men det är ovant på ett bra sätt. Skönt att slippa det stora ansvaret. Var ju nästan som två extra barn.

Och allra bäst är det att de fått goa hem, att ingen av dem behövde fara till himlen.

1:a advent

Snön yr runt husknuten. Julmusik på radion.

Första hyacinten har slagit ut i vardagsrummet. Har lite svårt att begripa hur det kan gå så fort. Det var ju nyss sommarsemestern tog slut!

Snart är julen här. Och jag älskar allt som hör julen till!

Nu är det bara att vänta på alla barn så vi kan tända först ljuset i vår nya adventsljusstake!Foto Julia. Vad hon tagit kort på vet jag inte riktigt, men detta är staken iaf.

Säkrast

Att tala om att vi är de goaste vänner igen.

Lite mat, lite varm dusch för maken och sen lite kaffe med likör framför öppna spisen, ja, då är det vårt att vara osams om ingenting.

Nu löser vi världens problem, drömmer våra drömmar om framtiden och förundras över våra fina barn, som vi alltid gör när vi blir lite sentimentala med ett vinglas i handen.

Frostigt

Är äntligen hemma från jobbet. Kallt som skam, barnen (de stora) kan tända pannan men har inte riktigt lärt sig hur de ska elda när det är kallt ute. Men det är på gång nu.

Kallt är det ute också - där Martin har vistas hela dagen jagandes älg.

Det har satt sina spår i hans humör, vi blev ruskigt sura på varnadra i telefonen förut. Och när han var hemma och vände för att ställa sig x antal timmar i iskall slaktbod.

Jag, grinig för att han inte ska lördagsmysa med oss, han, irriterad av själva kylan så han gnällde tillbaka. Då jag är väldigt ovan att Martin gnäller över huvud taget (det är jag som står för gnället om någon missat den detaljen), blev jag jättesur och smällde igen dörren.

Happ.

Ska se till att det finns gott om varmt vatten till honom när han kommer hem så han kan få ta ett bad. Och en liten virre på badkarskanten.
Sen kan vi säkert bli sams igen. För vi hade ju inget att vara ovänner om från början, egentligen. Så fånigt.

Partypingla

Lovis är bjuden på kalas på söndag, på Leklandet, kompisen A fyller fem år.

Tänkte att hon behöver något nytt och tittade på kjolar och grejer. Hittade först en klänning med 15 miljoner paljetter på. Insåg att det kanske bara skulle var 5 miljoner paljetter kvar efter lite röj, samt dåligt glid i rutchkanan så det blev inte den.

Men en silvrig tunika och svarta leggins tror jag blir kanon - bra fart i kanan men ändå party!

Lovis hade väldigt bråttom till farmor och farfar förut där hon ska få sova inatt, så hon har inte hunnit se det än (läs godkänt), hoppas hon blir lite glad!


"Det inte tjuven har tagit..."

Min mamma lärde mig "Det inte tjuven har tagit - det får man tillbaka" (och jag lägger till "även om man kan få vänta jäkligt länge ibland!).

Jag har varit övertygad i flera dagar att jag har haft en tjuv i uthusen. Som tagit mina advenstljusstakar. Igår la jag till min kupévärmare till gärningen för den hittar jag inte heller.

En tjuv som gillar Markslöjd och fryser i bilen alltså. Martin sa igår att det kanske är den där superfönade propra damen som går förbi med sin hund ibland som råkat få det med sig.
Kände pulsen rusa och tänkte: "Jag ska nita KÄRRINGEN!"

Men nyss hittade jag mina stakar, på några gamla däck. Fast fläkten till bilen är fortfarande borta. Kanske hittar den imorgon?
Hoppas det för nu är det kallt!

*Stolt*

Min fina mellanflicka Linn blev idag vald till skolans Lucia. Det ni! Hela mellanstadiet röstade fram min goa tjej.

Det är alltid en flicka i årskurs sex som ska vara lussebrud och i år - då är det min flicka! Ojojoj, så stolt och glad jag är!


Hoppas kunna visa en finare bild på Linn den 13:e december.


Premiär-kväll!

Jag måste skryta lite, vår nya tv är på plats. Stor, platt och vit! Lite Äntligen! känsla. I två år har jag önskat mig den här. En lång tid om ni frågar mig.
Men vi vill handla kontant och då tar det tid att få ihop en större slant, särskilt här då vi drabbas av oförutsedda utgifter med ojämna mellanrum.

Men ikväll står den äntligen här hos oss. Och vi är hemma allihop och ska avnjuta Robinson som en hög i soffan.

Som bonus har Martin och jag nu den gamla tjocka tv´n i vårt sovrum, med fungerande box. Vi har fått skutta ur sängen sista året för att byta kanal och eftersom vi börjar bli gamla har 20" varit lite marigt att se....
Ljudet har vi bara kunnat ha i ett läge, dessvärre för lågt, vilket fungerat om det varit textat men en svensk film har varit omöjlig att begripa. I-lands problem, visst, men ändå.


Glad är jag. Inte ens tanken på jobbhelg får mig på dåligt humör!

Virrigt

Tjolahopp.

Turbyte imorgon, måste komma ihåg det på något sätt....

Hela hallen full i tomtar (skummisar).

På jakt efter adventsljusstakar - två på rymmen, finner dom ingenstans.

Ny tv kommer hem i eftermiddag, kräver viss ommöblering.

Får nog ta lite kaffe och försöka reda ut saker och ting en smula.
Och försöka undvika att äta upp 30 kartonger skumtomtar. Helst ska jag inte äta en endaste en före julafton (utopi, jag kommer vräka i mig endera dagen, skumtomtar och knäck, julgodiset Nr 1!)

Dessvärre är de inte ett dugg förenliga med LCHF, inte på en fläck. Men några avsteg i juletid kommer jag minsann göra, utan dåligt samvete. Fast jag ska inte börja redan nu.

Punktinsats

Har precis ställt ut alla mina frysta matvaror och stängt av frysen.

I fjol, när det var -25 grader i en och en halv månad, "glömde" jag bort att frosta av frysen. Två års is ska få smälta bort under dagen.

Ett arbete som sköter sig själv om man bara startar upp. Känner mig ordentlig (har mina prblemområden i hemmet), ansvarsfull (bra för miljön med effektiva vitvaror) och husmoderlig (riktigt helylle arbete på något sätt).

Så efter denna heroiska insats för vårt hem ska det nu drickas kaffe. Mycket kaffe. Med grädde, mmmm....!

Barn är barn

Eller inte.

Inga av mina barn har varit intresserade av barnmenyer särskilt högt upp i åldern.

Tänkte bjuda mitt lilla barn på en sån där billig maträtt på IKEA. Icke.

Ytterfilé med pommesfrites, det skulle hon ha. Fast glassen efteråt var ju okey förstås. Så har Julia och Linn varit också.
De har ätit från vuxenmenyn från de var ca fem år. Fast inte så mycket av det som varit på tallriken.

Små gormander är dom de små liven och jag klandrar dom inte. Jag menar - jag vill själv inte ha något från barnmenyn (även om de skulle ha serverats i större format).

Barnmat ute är oftast lite trist kryddat, trist upplagt, och en trist maträtt från början. Köttbullar, pannkaka och korv har de i regel fått både hemma och på dagis så det räcker.

Tycker det skulle vara standard på alla restauranger att barn kan beställa in en mindre portion för mindre pris av ordinarie meny, det går sällan. Tyvärr. Vilket resulterar i att besöket blir dyrt och mycket mat blir slängd i onödan.

Men mina ungar älskar att äta ute och få välja mat helt själva. Önskar jag hade möjlighet att bjuda ut dom lite oftare!

Fy!

Uamejen!

Det åts fiskbullar här igår och det är verkligen jättegott tycker stora dela av familjen.

Problemet uppstår när alla glömmer att starta diskmaskinen efter middagen. Det luktade inte hallontårta nu på morgonen vill jag lova!

Shopping

Ny tv - kan omöjligt stå på tv möbeln för tjockisar. (Nej, vi ska inte fästa den i väggen, vill ha något under för allt det där som ändå måste stå vid apparaten + slippa se alla sladdar.)

Detta innbär att jag och Liten idag ska åka till det Stora Småländska Möbelvaruhuset. Där finns en billig bänk som får duga.
Den jag egentligen vill ha är fem cm för lång, vilket skulle innebära konstanta blåmärken på vaderna då den skulle sticka ut lite i dörröppningen.

Tror jag och L lyxar till oss med en liten lunch när vi ändå är där. Mysdag kan vi kalla detta för!


Helt okey tycker jag. Snudd på osynlig faktisk!

Lite sorgligt..

Mitt i förtjusningen. Vi kommer gå ur "TjockTV-klubben" inom kort. Jo, det är sant, till min och barnens stora förtjusning.

Vi väntar på den älskade skatteåterbäringen och har nu, precis som staten vill, spenderat hela på konsumtion. Jag har fått min önskan om en vit, platt, tv uppfylld.

Finns inga som har funderat så på att byta tv som vi. Plasma eller LCD var det först. Sen vänta in HD. Sen var fullHD på väg. Så kom LED. Och mera/flera hertz. Bara vänta på bättre pris hela tiden.

Vi har nu insett att köpa tv är en lika dålig affär som att köpa bil, eller PC. Det kommer något bättre hela tiden och värdminskningen är vidrig.


Nu blir det LED och fullHD iaf. Och en vit pjäs. Minus för "fotstativet, har sett finare vita men då är tv:n liten. Går inte att få allt!
Så jag sitter nöjd ändå.


Finare utan pippi. Vi har beställt på nätet men jag har sett tv;n på riktigt flera gånger och den är så fin!


Ja, jag bryr mig inte!

Svinkallt och halv storm utanför huset.

Men vi har en ny panna som vi kan knöka in hur mycket björkved som helst utan att den kokar, så varmt och skönt är det i stugan. (Åh, minns de senaste åren med fasa och ångest, det där eviga kokandet!).

Kände mig ändå lite frusen nyss så jag värmde mig en glögg. Nu är jag mätt, varm och nöjd, för jag behöver inte gå ut mer idag. Inte imorgon heller om stormen tänker ta sig hit i större styrka (ledig i dagarna två).

Så jag planerar en kväll i soffan, med levande ljus och kanske liten glögg till som sängfösare.

Fast jag måste nog göra någon tur ut till tvättstugan lite då och då. Linn har visserligen lagt ner ett stort arbete där ute idag men mer tvätt återstår.....

Okänslig

När det blev dags för lägging av Liten förut fick jag gå runt och leta.

På Julias rum lyste taklampan för fullt, radion stod på hög volym. Därinne, i Julias säng, låg Lovis - och sov djupt.

Hon märkte inte ens när jag bar över henne till hennes rum (ja, vi hoppade över tandborsten ikväll, stäm mig!).

Måste vara underbart att vara så oberörd av omvärlden!

Milstolpe

Lovis har två lösa tänder!

Från ena dagen till den andra, nu glappar plötsligt de två små i nederkäken. Lovis lycka har inga gränser, detta är stort!

- Åh, mamma, vi åker till doktorn och tar ut dom nu på en gång, bad Liten förut.

Hon blev grymt besviken när jag berättade att doktorn inte bryr sig om friska flickors lösa tänder, att dom ramlar ut själva när den stora, nya tanden kommer.

Inatt kommer hon nog inte sova. Hon kommer ligga och trycka på de stackars mjölktänderna för att sedan någon gång inatt skrämma livet ur mig med en blodig mun och  triumfleende på läpparna, ståendes precis vid mitt ansikte (jag har bilden helt klar framför mig).


Dax att bli tandfé igen då. Var ett tag sen. Minns när Julia och Linn hittade burken med sina mjölktänder (varför jag nu sparat på dom?).

- Mamma, finns inte tandfén?, undrade de med blanka ögon.

Fann mig snabbt och viskade högtidligt:

-Jovisst, detta får ni hålla jättehemligt. Det är JAG som är tandfén hos alla barn....

De köpte den vita lögnen i säkert ett år, himla skoj tyckte jag!


Tiden går

Min granne kom in för att inspektera taket igår. Hon konstaterade  att jag satt upp julgardinerna i köket.

- Jo, sa jag, det är ju advent nästa helg så jag såg ingen anledning att byta två gånger på en vecka.

- Nästa helg! Det hinner inte jag!!

Tja, nu är väl dessvärre verkligheten så att det blir första advent oavsett vad vi hinner med före söndag. Är inte staken och stjärnan i fönstret på söndag så är det som det är. Julen kommer oavsett.

Bra

Det känns så bra i kroppen. Jag är så lugn och nöjd med livet i största allmänhet.

Vi har det riktigt bra, i vår familj, vill bara stanna upp en smula och känna det. Vi kramas och bråkar och viker tvätt, överraskar varandra med någon ömhetsbetygelse (oftast av icke ekonomiskt art utan av själsligt värde) och tjafsar om fjärrkontrollen till tv;n men vi har varandra och vi har det bra.

Tankarna på vart hästarna skulle ta vägen har på något sätt förmörkat hela hösten men nu känns allt bara bra och härligt!

Och det snöar så ikväll får det bli en liten glögg.

Snön faller...

Och det känns faktiskt helt okey för mig. Trodde ni aldrig va?!

Jag sätter mitt vinterhat i kombination med hästarna tror jag själv. Alla dess "måste" ut i ur och skur, isvindar, nedsnöade stora djur med is under hovarna som måste bändas bort.

Vatten som fryser, nariga händer, köra skottkärra i snömodd, forcera kroppen genom lårhög snö tidig morgon....

Det är slut med det nu. Jag måste inte gå ut annat än till jobbet. Ikväll kan jag sitta och titta på snön som faller med ett lugn i kroppen jag inte känt på flera år.

Snön är inget problem. Så välkommen du Främling utanför min ytterdörr!Skapad av Linn, Lovis och Emilia idag!


Avstämning

Tak - vitt.

Täckpapper och plast - borta

Damm - bortskurat

Möbler - står där de bör

Gardiner - 4 av fem på plats, behöver en ny gardinstång

Matstatus - hela familjen fruktansvärt fyllda av älgbiffar

Matthetsgrad - enorm

Tur att jag ska jobba imorgon, här hemma sliter man ju ut sig!

NU!

Nu kom paniken. Den riktiga över oredan i mitt hem.

Jag tycker själv att jag tagit det här med vattenskadan ovanligt lugnt för att vara mig. Brukar inte ha sån is i magen.

Men nu, när jag skulle göra frukost och köket är inplastat, spackeldammet yrde kring stekpannan och allt kändes mer än lovligt bökigt - då kom paniken.

Jag måste bli klar idag och hinna städa annars kommer jag komma mycket trött till jobbet imorgon, för då kommer jag städa inatt.

Oreda har jag lärt mig hantera men damm och lort  (i stor mängd , lite skit i hörnen har jag också lärt mig hantera med åren) - nä, det går bara inte!

Ska bara...

Bjuda på en bild på Havanna med sina nya kompisar i det nya underbara hemmet. Sen ska jag spackla lite till...10 minuter efter ihopsläppet. Alla tre på samma fläck och Havanna äter, helt lugn!Hon går med delar av kungahuset också minsann. Tackorna heter Sylvia, Viktoria och Madelene!

Det känns fortfarande så bra i hjärtat!

Söndagsångest

Inte av den natur som efter värsta röj-kalaset men likväl var det ångest som fångade mig när jag klev ner för trappan nyss.

Jag anar att er söndagsfrukost med familjen kommer se en smula trevligare ut än min."Life in plastic..." Kanske inte så här Barbie tänkte!
Observera något som förgyllde lite på lördagen trots oordningen. Brevid hushållspappret.Om köket töms på grejer måste de ju stå någon annanstans - därför är vardagsrummet oxå en krigszon.Ser ni där brevid datorn, min kaffemugg. Ska dricka två muggar innan jag ger mig på taket. Ska njuta en stund av tystnaden för jag är faktiskt ensam vaken!
Missnöje

"Diken"

Ränder.

GAAAAA!

Spacklat och slipat, spacklat och slipat igen. Det såg heeeelt perfekt ut i 500 watts lampans sken när jag granskade taket före målning. Perfekt!

Men vad hände sen? Massor av skavanker dök upp både här och där. Nu skiter vi i det för resten av kvällen. Hoppas det ser bättre ut i dagsljus (vi är jätteduktiga på att lura oss själva, fulländad talang).

Nu ska jag avnjuta några godisbitar. Det ÄR lördag och jag har inte ätit en endaste bit på två veckor.


Allt ordnar sig.

Maja och hennes pojkvän klev ut i hagen i morse och började gosa. Hade uppträtt som de bott ihop i flera år. Inget bråk, inget rangornings tjafs. Bara lugn.

Efter en stunds bråkande klev även Havanna upp på transporten till sitt nya hem.

Och vilket hem!

Så fint stall, så trevliga herrkompisar och så dessa små får då, som grädde på moset. Stora, härliga hagar med äppelträd och vindskydd i. Julia log när vi lämnade dem. Hennes hjärta har fått frid.

Havanna började med att rulla sig, pep sen till ganska rejält åt de nya vännerna och tog sen - för första gången i livet troligen - kommandot över en hage. Fåren brydde hon sig inte ens om.

Och familjen som har henne nu har hjärtan av guld. Julia blev erbjuden att sova över om hon inte orkade släppa Havanna. Hon följde dock med hem men vi är välkomna precis när vi vill igen,  det kändes att de verkligen vill att vi kommer tillbaka.

Nu blir jag lite gråtmild. Men dom har fått det så bra. Och jag är så lycklig för det. *Torkar en tår som rinner*

Lördag

The D Day.

Idag, nu på förmiddagen, hämtas Havanna.

(Eller, de kommer på förmiddagen, vi får väl se hur det går med lastningen idag, kan ta allt från 3 -180 minuter...)

Känns skönt men väldigt konstigt att det snart är tomt. Väldigt konstigt.

Okey....

Dags att sätta in stålhjärtat. Det jag bara har på jobbet.

Gick upp till Havanna för att se hur hon hade det i sin ensamhet. (Fick ut flickebarnet därifrån till slut).

Jo, hon mumsade hö och verkade hyggligt lugn med tanke på att hon för första gången på säkert tre år var själv. (Kan inte begripa hur det kan vara tillåtet att hästar får stå själva år ut och år in, är verkligen för en lagändring! Jag mår dåligt att H får stå själv en enda natt.)

Men när jag gick. Gud.

Halvvägs ner vid köksörren hörde jag henne. Ett genomträngande gnägg.

Har aldrig hänt att hon gnäggat när vi lämnat henne. Aldrig.

Mitt hjärta värker. Men imorgon blir hon nog lycklig. Då ska hon få jaga får!

One to go

Hejhopp. Plötsligt for Maja iväg.

Oplanerat att det skulle ske ikväll men den hon ska vara sällskapsdam till mådde så dåligt att hon akut fick fara redan ikväll.
Har aldrig lastat henne, hon har liksom aldrig behövt lämna gården.
Hon tittade på transporten, fnyste lite, släppte en hög och klev på! Wow! Aldrig lastat någon så snabbt och lätt!

Det första hon gjorde i nya stallet var att smaka på maten, dricka ur nya hinken och gnägga till pojkvännen.

Hon kommer få det hur bra som helst.

I stallet står däremot en flicka som behövde 9 bitar känd choklad. Kommer nog ta fler ändå när hon kommer in tillbaka. Så pissigt är livet för henne just ikväll.

Pratat med nya ägaren. Hon erbjöd direkt att J får följa med dem hem imorgon för att installera Havanna. Kommer hon säkert nappa på.

Hon vill sälja ponnyn, och har velat länge men nu blev det verkligt. Hon flyttar imorgon. Stallet blir tomt. Ekande tomt och kallt.

Första egna ponnyn flytttar hemifrån, kommer ägas av andra.

Klart det hugger i hjärtat då.

Så jag låter dem hållas därute. Mumsandes choklad och hö. Gråtandes och kramandes (för Havanna blev ju själv!).

Det är viktigt att få ta farväl.

Fredag!

Vill gå hem nu men ännu ingen avlösare i sikte. Var är hon?!

Är taggad att börja slipa taket - bara jag kommer härifrån!

Har bara kortledigt lördag-söndag den här helgen och vill utnyttja det till max.

IMS - vart är du?

För alla

Fixade julklapp för hela familjen imorse. Något vi ska göra tillsammans, som en familj. Ska bli mysigt.


Döds-stöt?

Inför stundande Nergrisnings-projekt plockar jag bort mattor. Vill lägga på dem nytvättade och fina när det här är över.

Har precis med en stor portion våld tryckt in köksmattan i tvättmaskinen. Behövde använda en fot för att få in den.
Vår tvättmaskin klarar 6 kilo. Om det är torr eller blöt tvätt vet jag ärligt inte säkert, men jag tror de menar blöt.

Vad kommer en trasmatta 150 x 230 cm väga blöt tror ni? Lite mer gissar jag.

Ska därför genast bege mig till arbetet så jag slipper få muttrar och skruvar i huvudet när maskinen spottar ut mattan.

Och be en bön i bilen för jag vill egentligen inte köpa en ny tvättmaskin så här precis före julklappsinköpen.

Råd

Jag såg igår när jag löpte gatlopp genom ICA för att få med det nödvändigaste att Dufvenkrok har en massa olika, näst intill alkoholfria glöggar.

Har någon provat dem? Vilken är godast?

Hade verkligen inte råd att handla på mig dylika lyxprodukter igår, den här månaden har bjudit på mer utgifter än inkomster, så nu dricker vi vatten.
Men barnen kan få använda lite av sitt bidrag under helgen och köpa sig någon flaska, men vilken är mest barnvänlig och godast?


Dufvenkroks vinglögg är den godaste glöggen i hela världen, så jag undrar hur de sköter sig på "lätt"-sidan.

Torsdag

Kvällsjobb väntar med en efterföljande dagtur imorgon. Sen är det dax för en intensiv helg.

Martin har hyrt slipmaskin till taket och jag har adjö-vinkning till hästarna hela lördag förmiddag.

Undrar om vi hinner få taket slipat och klart?

Bara det är gjort och dammet kommer ur vägen så kan vi ju måla lite på kvällstid sen. Jag bävar lite för det här. Vanligtvis när vi gör om så river vi ur ett helt rum, det här känns lite onödigt men det gör väl alla vattenskador....

Blir säkert fint med vitt tak igen ist för gips som vi haft i en månad. Och i någon månad före det inget tak alls invändigt i halva köket.

Gäller att tänka på bra saker nu, förtränga att näsan är tät och behöver nässpray.På söndag vet vi hur det gick med allt.


Stenar - OFF!

Nu kan jag plocka bort ryggsäcken med stenar från ryggen. Oket jag burit i ovisshet om vart hästarna ska ta vägen.

Goda nya hem eller himlen?

Idag löste det sig med lilla Havanna snurran med. Hon ska få komma till ett hem med massor av barn, utan ambitioner att bli proffs i dressyr eller dyligt. Dom vill pyssla och dra nyttan av den läkande kraft det finns i att umgås med ett sort och sällskapligt djur, då en del av barnen har säskilda behov, bla autism.

Havanna är en liten ängel ihop med barn som inte ställer några krav och hon har ett tålamod som Mount Everest när det pysslas, vilket hon visade upp igår.
Hon vill däremot inte gå iform på en volt i olika gångarter.... Vilket jag faktiskt har en viss förståelse för.

Så på söndag blir det sovmorgon. En ärlig, äkta sovmorgon. Inget mockande mer. Inga frusna vattenhinkar, inga tider att passa varenda dag hela året.

Frid.
Skicka så kloka djur till himlen bär ju emot...
Nu känns det gott i hjärtat, de får det bra.


Förbannade årstid

Jag fryser. Sitter i soffan med två filtar, mina söta blåa sockar från Budapest samt pyjamas.

Och fryser.

Känner mig inte det minsta sjuk, så feberfrossa är det inte tal om. Men jag har varit ute länge två dagar i rad och jag tror min benmärg frusit. Helt seriöst.

Min friska, spänstiga benmärg har blivit slush. Kommer bergis inte tina upp förrän i Maj eller nåt.

Burrrrrrrr......


Ska fråga en hematolog vid tillfälle om detta är en dokumenterad diagnos sedan tidigare.
Annars vill jag att det ska heta Marias syndrom. Andra symtom är nederbördskräck samt snöskottningsfobi.


Tjusig?

Har gjort en ytterst liten förändring på min frisyr idag.

Trots tidig timme tog jag plattången och böjde ut håret i nacken imorse. Gjort på en minut. Och vilka reaktioner! Blev faktiskt hejdad av en doktor i trapphuset som undrade vad jag hade gjort - Ursnyggt!, sa hon.

En kompis mötte jag på dagis. Han tittade länge och sa sedan:
- En piffig sjuksköterska ser man inte ofta, vad fin du är i håret!

Försvarade genast hela kåren med att vi orkar knappt öppna ögonen före jobbet, än mindre göra frisyrer men att jag idag gjort ett undantag. Så tackade jag för komplimangen, förstås.

Om jag orkar ska jag göra om det hela imorgon, särskilt som min egen man också tittade på mig med stora ögon och sa att jag var vacker.

Så mycket reaktioner har jag inte fått sedan en blekning gick snett och jag blev orange. Morots-orange. Kändes bättre idag, med uppmärksamheten.

Turbulens

Huvudet är fullt, hjärtat oroligt.

Igår kväll skrev jag ner telefonnummer till slaktbilen för att boka tider idag. Då hände det - Maja fick ett hem. Så bara. Lycka!
Hon flyttar hemifrån på lördag, så hon och hennes nya kompis får lära känna varandra i dagsljus.

Ikväll har vi haft en rar liten familj på besök hos Havanna.

- Vill ni ha henne?, frågade mor efter ridtur och pyssel.

- JA! skrek de båda gossarna

Känns som om de snart har funderat klart och lämnar glatt besked. Jag menar, inte frågar man väl ungarna om de vill ha en ponny för att sedan rycka undan den? Det om något vore ju väldigt elakt och mor verkade vara urgullig. (Hon erkände tex att hon tycker att barn är underbara när de sover men kan bli ovän med sina gossar före frukost, vilket direkt gjorde henne till en normal, mänsklig person i mina ögon).

Dessutom har de stall på gården, två hästkompisar och några får. Känns oerhört stabilt. Håll tummarna för Havanna och oss nu!

Glädje

Haft utvecklingsamtal i skolan med en av hormon-bomberna.

Det har skiftat genom åren kan jag säga, dessa utvecklingsamtalen. Har känt svart förtvivlan i bröstet vissa år.

Men nu är allt bara perfekt. Hög studiemotivation, bra bemötande, goda resultat, gott samarbete.... Superlativen haglade över dottern.

Vi hade fått läsa hennes omdömen innan så lite förberedd var jag ju men det blev ändå lite av en överraskning att allt är så bra.

Fast gott i modershjärtat är det. Att flickebarnet sköter sig väl utanför hemmets vrå. Och att hon är så klok (och söt) - bara att konstatera att mutationer uppstår emellanåt!


En bild jag ska ha när jag jobbar, att dottern sitter likt en ängel där i skolan och lär för livet!


Passivitet

- Mamma, jag vill inte göra nånting idag, jag vill bara sitta i soffan och se på film. Jag är bara trött. Nästan lite sömning är jag.

Och varför inte?

Resten av veckan är det jobb och dagis, tidiga mornar och långa dagar. Lediga dagar måste inte alltid fyllas av diverse aktiviteter, städning och pedagogiskt lekande.

Det är skönt att inte göra något alls.

Fast själv måste jag ut en tur till stallet i spöregn. En spekulant på Havanna minsann. Har inga förhoppningar alls men den som lever får se eller hur dom säger.

Ännu en ledig dag

Regnet vräker ner utanför så vi kommer nog mest försöka roa oss inomhus. Men handla måste vi.
Och gå på utvecklingssamtal i skolan.

Utanför dörren måste vi, motvilligt eller ej.

Eventuellt ska jag umgås lite med vår vän dammsugaren, fast vi har inte bestämt något, han och jag. Har ingen lust att städa när jag vet att vi ska röra till så in i bänken nästa helg men på en vecka blir det tämligen mycket damm, smulor och grus här. Så äckligt klarar jag nog inte av att ha det.

RLS 2-3

Var på golfrestaurangen och åt fruktansvärda mängder mat. Så vällagat och gott, och massor att välja på. Mums!

Detta gjorde att jag resten av kvällen legat utslagen i soffan. Knappt kontaktbar och bara efter viss påtryckning (tänk höga ljusa barnskrik) har jag brytt mig om omvärlden.

Ska ta mig i kragen nu och byta soffa. Vill se lite på tv.

Helg

Har en så go helg.

Känner mig ledig på riktigt. Softade i soffan på dagen igår med en god bok, var i skogen och hämtade ris, var hos vänner på god middag.

Idag en härlig sovmorgon, en härlig promenad och i eftermiddag ska svärfar firas. Det är lite omvänt så de bjuder ut oss på middag, men jag klagar inte, äter gärna på restaurang =)

Njuter så gott jag kan, för nästa helg ska taket i köket slipas.....

Den bästa

Världens bästa pappa ska firas här hemma, bara alla barn stiger ur sängen - och själva huvudpersonen då.

Det är ju inte jag som ska fira Martin, men jag kan ändå inte låta bli att gå runt på fars dag och vara så där jäkla nöjd. Nöjd med att jag plockade ut världens bästa karl och fick honom att bli pappa till mina barn. Det viktigaste valet i mitt liv tror jag.
Martin får en skjorta, slipper skotta snö samt en sovmorgon.

Till skogen?

Nyss uppstigen (andra gången).

Behöver göra en hel del små sysslor under dagen, bla kom jag på att granris vore bra att få hem.

Har ju en julbock som behöver kläs på till första advent, dörrarna ska pyntas.

Idag är det ju plusgrader och inget regn så det känns som en god idé att göra det idag.

Undrar om jag får någon med mig?


Långmiddag

Älskar fredagskvällar. Älskar dom.

Martin kom hem tidigt idag, (jobbat som ett djur hela veckan) och maten (älgbiff med grönpepparsås) stod på bordet redan strax efter kl fyra. Vi är kvar vid köksbordet än.

Barnen har kommit och gått i omgångar omkring oss. Roliga, viktiga och oviktiga saker har diskuterats tillsammans med vin, hallonsoda och glögg med pepparkakor.

Nu kommer det strax en kompis hit för övernattning. Det är så det är och så det ska va!

Helg

Det är lite härligt att arbeta fredagar ibland. Helgkänslan kryper på så sakteliga under dagen. Jag är ledig, med min familj och ska förhoppningsvis träffa vänner som jag inte sett på länge.

Ikväll ska vi tända massa ljus, krypa upp som en hel flock i soffan och bara mysa allihop. Tror inte att en enda kompis till barnen väntas hem ikväll.

Familjemys. Det är grejer det!Lite så blir det nog, fredagströtta och allt i soffan.
Mysigt.


Okvinnligt

Men säkert en nyttig lärdom i livet, kanske. Lite tveksam...

Martin hade av oklar, onödig anledning lånat MIN bil i går kväll, som grädde på moset INTE stängt av ljuset på bilen efter det.

Den startade inte när jag skulle i väg i förmiddags. Vad jag sa om Martin får ni gissa själva. Särskilt som han stängde av ljuset i morse men ändå inte förberedde mig på att det kunde vara slut i batteriet.

Han lyckades trots förtvivlan från mig få mig till att hämta batteriladdaren, hitta batteriet, börja ladda och sedan med starthjälpen få igång min bil. (Trots att mitt hjärta nästan stannade när det sprutade gnistor när jag satte på ena polen så fixade jag det!)

Detta mina vänner är en bedrift lika stor som... att jag skulle ha gjort ett motorbyte själv. Har aldrig, verkligen aldrig, varit i motorrummet på min bil.

Pinsamt eller inte, Martin fixar oljan och spolarvätska. Jag behöver inte göra det själv. (Det kallas kärlek tror jag).

Att han dessutom tagit min matlåda idag fick mig på uselt humör, tyckte att han gjort skada nog. Men, nu känner jag mig stolt över användandet av batteriladdaren samt har köpt tråkig soppa på burk till kvällsmat här på jobbet.

Urdraget batteri samt stulen matlåda kommer väga tungt i julklappsförhandlingarna. Undrar hur många kaat de vita stenarna behöver vara för att kompensera denna förmiddag?

ÅH!

Lovis försov sig i morse! Ända till 8.10, härligt

Eftersom jag ska jobba kvällen tackar jag alldeles särskilt för det.

I övrigt kallt som busen ute, -8 och snö. Massor av snö. Älskar inte den.

Annars dricker jag kaffe och har gluttat ner i askarna på mina fina, nya julprydnader, blir alldeles varm och lycklig när jag tittar på dom.

Morgonen har gått väldigt bra idag jmf med igår, vi sov länge, inget kaffe eller mjölk i stor sjö på golvet och katterna är omålade.

Så äntligen!

Nu har jag börjat. Samla mer onödiga prylar som jag inte behöver. Linn delar dock min kärlek, så fort hon tittade i asken pep hon högt av förtjusning.

Har länge älskat Georg Jensens produkter på avstånd. I smyg, lite hemligt har hjärtat klappat lite hårdare när jag är i närheten något som bär stämpeln.

Idag såg jag något som kan fungera för mig och min plånbok. Julprydnader, små, små, små. Söta som socker och bara helt oemotståndliga. Köpte båda som släppts i år, suckade över det stora hjärtat lite men är ändå så lycklig för mina två första, äkta Georg Jensen!! Fast de är så små.

Nu ska det samlas!

 

Älskar dom redan! Säkert sanslös tantvarning på det här men det ger jag fullständigt *** i!


Snipp, snapp, snut

Så var dagen slut!

Förstår inte vart dagarna tar vägen, de bara rusar bort.

Idag har jag fått hem flera Viktiga Julklappar. Hjärnan har lossat på sina funderingar och kommit till skott. Har  planen klar för de flesta medlemmar i familjen.

Har även varit på en totalt, obegripligt värdelös information på jobbet.

"Lampknappen sitter till höger i alla vårdrum. För att dimmra håller ni knappen intryckt. Det finns rörelsedeckare i utrymmen som sällan används..bla,bla bla.... Spara energi, öppna inte fönster...bla bla... Sprinklersystemet är en dimma...... Det finns åtta stycken enheter på vinden som styr ventilationen...."

Tydligen behöver vi veta helt oviktiga saker samtidigt som vi betraktas som mindre begåvade individer som inte kommer hitta en ljusknapp utan platsbeskrivning.

Rumsarrest

Vad ska man göra som mor? Som förälder?

Medan jag gjorde mig iordning för dagen stängde Lovis in sig med Klara (katten) på sitt rum. Att hon stängt dörren om sig tänkte jag inte så mycket på, det gör hon ofta. Att hon hade katten med sig in visste jag inte.

När jag sen går in för att se om hon har klätt på sig får jag en mindre chock. Lovis har varit inne på Julias rum, stulit en svart akvarellpenna och målat alla vita partier i Klaras ansikte svarta!

Jag skällde som en jag vet inte vad i några sekunder. Var sedan tvungen att skynda mig att utfärda rumsarrest tills det är dags att fara till dagis innan skrattet bubblade upp, katten ser för rolig ut!

Men man får ju inte göra så. Nästa gång kanske hon använder lackfärg. Eller en rakapparat.

Har tvättat bort det mesta på katten men, tja, hon är inte lik sig...


Borde tagit en bild innan tvättningen men ni ser ju att hon inte längre är kritvit som hon brukar. *Suck*

Blandat

Snöar ute.

Har haft lite sovmorgon.

Haft en mindre katastrof i köket. När jag skulle ställa in mjölken kom något utramlande, när jag fångade det tappade jag mjölkkartongen, som drog med sig den nyfyllda kaffemuggen i golvet.

Mycket kaffe med mjölk blev det på golvet, det vill jag lova. Lite fundersam på hur mycket som ligger under diskmaskinen, kommer inte åt där. Visar sig väl på lukten ikväll kan jag tro. Om det luktar mycket eller lite...

Idag är det en kort arbetsdag. Ska få någon utbildning om det nya medicinhuset i ett par timmar efter lunch. Blir en lagom arbetsdag det.

Nu kaffe och stallsysslor.

Vad händer?

Mitt skinn på kinderna har varit konstigt ett par dagar. Har hettat och rodnat på kvällskvisten, utan att jag varit ute i blåst, är sjuk eller annan vettig förklaring (kan inte skylla på sprit heller, händer vita dagar oxå). Har inte bytt hudcreme om någon undrar.

Känns konstigt att ta på huden. Verkar död på ett märkligt vis. Tänk om den ramlar av! Blir man sjukskriven då, om det blir ett Face off?Jisses!

Så kallt det är ute!

Termometern visa bara några få minusgrader men vindn går på bara några sekunder genom märg och ben.

Det har dalt ner några snöflingor så ikväll blir det glögg-premiär! Behövs nog för att tina upp mig efter en kort tur till gäststugan med saker som ska magasinernas.
Hade jacka på mig men benen stelnade nästan då de bara fått ett par leggins på sig denna lediga dag.

Kanske ska ta ett bastubad också? Jag är faktiskt ledig!

*Burr*Glöggmuggar i glas....
Snyggt, visste jag inte innan jag googlade men måste nog ha det...


Periodare

Jag köper mycket av samma sak till hemmet i perioder. 

Jag snöar in på en kategori tex glas och porslin, handdukar, krukor eller så. Handlar på mig och väntar in nästa grej.

För några år sedan var jag fullständigt galen i att handla lakan, till alla olika typer av sängar vi har här hemma. Fick införa ett köpstopp till mig själv då mitt linneskåp inte riktigt mäktade med att härberera allt.

Men nu måste jag nog få lite sug efter sängkläder igen. Har nött ut två underlakan som vi sparkat hål i i nederkant. Jättebra skurdukar men nu har jag inga fler vita underlakan till dubbelsängen.

Har såna där stora extra super size breda lakan dit och de kostar en slant. Det brukar jag inte bry mig om när jag får de där speciella perioderna men nu har jag ingen lust att handla lakan. Jag vill ha gardiner till tv-rummet och min plånbok, precis som många andras, är en smula begränsad.

"If I was a rich man...", på bild äkta linnelakan från Klässbol, jotack, det vore något det! Har på känn att mina kommer komma från Hemtex ännu några år....


Olika mardrömmar...

Trodde det skulle vara midjehög snö utanför. Såg framför mig igår kväll hur jag hela dagen idag skulle gå runt och skotta snö. Inte ens tanken på att få en glögg efteråt fick mitt humör att stiga.

Blev otroligt glad när det visade sig att inte en enda flinga har landat medan jag sov. Och jädrar vad jag har sovit!

Hade en mardröm. Att jag stack mig på en blodsmittad nål på jobbet. Vaknade med hjärtklappning och kände igenom alla fingrar. Det var ok (märkligt va när jag låg hemma och sov?).
Men den var väldigt verklig, drömmen. Jag stack mig på en subkutan nål som låg på golvet när jag städade efter en patient med känd smitta, fick panik, vrålade NOLLPROV!!! till kamraterna och avdelningsdoktorn ringde genast ner till infektion för att ge mig antidot.

Skrämmande.

Nå. Nog om det. Mer kaffe står på schemat.

Hemma

Mer död än levande men hemma.

Snorig och tjock i huvudet, trött som få.

Men som sagt; hemma.

Seg

Är på jobbet, segare än segast. Har troligen en förkylning på G.

Är så trött så ögonen nästan faller ihop. Om några timmar är min arbetshelg över, tack och lov.

Brutalt

Grym morgon.

Brutalt kallt, -8 grader när jag traskade ut till hästarna.

Var lite go tyckte jag själv och tände pannan innan jag kröp ner i sängen igen. Halvtimmen senare steg Martin upp med alla barnen.


Vaknade sedan av ett väsen utan dess like i denna arla morgontimme:
Tre barn som kör rally med div olika bilar på hallen med tillhörande racerljud ur de små munnarna.

Hyfsat brutalt för mina öron.

Gluttade ut genom sovrumsdörren och frågade om de inte hade någon film som behövde ses.

Icke, de var klara med det. Tysta pärlplattor lockade inte heller.

Har nu hällt i mig massor av kaffe och har piggnat till såpass att jag ska ta mig ut för mockning mm innan det är dags för arbete.

Kusin-fest

Vi har två små kusiner på övernattning (föräldrarna roar sig kungligt, hoppas jag).

De har sett på TV, ätit massor av godis, lekt, lekt och lekt ännu mer. Knappt sett till dom alls.

Nu sitter de och läger pärlplattor för fullt efter att ha klämt ner lite kvällsmat. Man får reda på en hel del om hur andra har det på kvällarna.

H:
- Vi äter aldrig sånt här till kvällsmat, vi äter pizza eller tacos! (Här blev det smörgås, flingor och mjölk, jag ska flytta hem till H, jag vill också ha pizza varenda dag).

Martin frågade sen vad de ska hitta på imorgon. Innan någon hann svara räckte jag upp handen och sa:

- Vi sover till klockan tio, minst!

H utbrister genast:

- Så länge kan inte jag sova, det går aldrig!

Nä. Trodde jag inte heller. Han är väl släkt med sin kusin Lovis som avskyr att sova efter sju. Eller nåt.

Om någon undrar om inte småtjejerna lagt sig i diskussionen kan jag bara säga att de fnissat sig igenom kvällen. Kommer inte mycket vettigt ur dom alls.

Eller jo, nu pratar dom om pojkar. Lovisa talar om sin kärlek Oliver nu. Fast han vill visst inte dansa. Måste sluta, det här börjar bli intressant. Min svägerska brukar visst flyga till Skåre emellanåt, måste höra mer skvaller om släkten!

Blommor och bin

Härom morgonen när Lovis låg brevid mig i sängen utbrast hon:

-Jag vill inte bli stor och få magen uppskuren med kniv!

Jag vaknade till i hjärnan väldigt fort och brådstörtat, vad i hela friden...?

- Men varför ska någon skära upp magen på dig?, undrar jag ju förstås.

- Om jag ska bli mamma, då skär dom ju upp magen så bebisen kommer ut, svarar hon med stora ögon, fyllda av fasa.

Två i vår närhet har fått barn med just kejsarsnitt så om jag tänkt efter så hade jag kunnat ana att frågor i ämnet skulle dyka upp. Tog mod till mig för att berätta andra sanningar för mitt barn:

- Men min mage har ingen skurit i med kniv...

- Hur kom vi ut då!?, undrar Lovis

- Ni kom ut från min springa, säger jag lite försiktigt.

Det är sen tyst väldigt, väldigt länge där på Martins sida.

- Jag ska inte ha några barn, kommer det bestämt från kudden bredvid. Sen gled hon ur sängen och försvann.

Tror faktiskt inte att jag gjorde saken bättre alls.

Motiverande samtal

Just det, glömde bort att säga det förrut. Jag ska ha motiverande samtal med min man när jag kommer hem.

Om nödvändigheten att köpa längderna i samma stil in till TV rummet. En betydligt dyrare historia jmf med hissgardinerna, men det är ju faktiskt mer tyg!

Och vi har inte bytt gardiner i de där rummen sen vi flyttade in för väldans massa år sedan så det är faktiskt på tiden!Visst är det sött med M;ena? Maria ♥ Martin liksom....

*Harkel*

Handlade lite före arbetet. Skulle byta en hissgardin jag köpt i fel storlek och råkade tänka om och köpte två till vardagsrummet istället. I rätt storlek då.

Allt finns på Google, även min nya gardin:Kommer bli så fint!

Dom ska upp när vi slipat taket i köket vilket planeras till helgen om två veckor.
(Gode Gud, låt mig bryta en handled innan dess!)


Hahaha!

Jag har hängt upp en delad kokosnöt på altanen till småfåglarna. I brist på annat hängde jag dom i presentsnöre. Ganska långa.

Nu har de små liven hittat dit. Grejen är att det gungar och snurrar när de sätter sig så det syns verkligen att de blir helt förvirrade och hinner med ett litet pickande innan de nästan ramlar av.

Ser väldigt roligt ut kan jag meddela.

Helg

Jobb.

Tycker inte om att jobba helger, vill vara med min familj. Jag vänjer mig aldrig riktigt vid det heller - trots att jag alltid jobbat inom vården.

Skräp är det.

Vårdjobb som pågår måndag till fredag finns det inte så många heller så det är bara att gilla läget.

Fast det brukar vara bra. Vi brukar försöka ha lite helgkänsla och myser på kvällspassen i mån av tid. (Vi försöker att äta samtidigt, det är vad vi gör när vi myser på jobbet om någon undrar.)

Dax att göra lite nytta här hemma. Ett litet barn behöver kläs och jag behöver mocka och duscha. Men jag tar nog en kaffekopp till först ....

Hoppsan!

Så var den lediga dagen slut.

Har roat mig med städning (ovanligt va?), ommöblering, matlagning och bebis-snosande. Bra dagar går fort, alldeles för fort och nu är det kvällen.
Imorgon påbörjas helgarbete.

Men det är väl så att man måste göra rätt för sig oxå.

En till!

Åh, lycka!

Keplers nya bok är hur bra som helst! Har bara läst en femtedel men är helt såld.

Det är en sån där "Martin blir galen för frun släcker aldrig sänglampan"-bok. Spänning från sida ett. Och precis som i Hypnotisören reser sig nackhåren emellanåt. En bok att älska!


Från topp till tå

Från hårinpackning till insmorda fötter. Skrubbade i det ena och det andra och jag luktar så gott.

Snikvariant, vi skubbade själva jag och mor men med härliga krämer så det kändes lyxigt ändå. Vi har badat, haft vattengympa (jobbigare än jag trodde, en magövning höll på att ta död på mig!), gått fem kilometer på löpband (7 km/tim med 10 graders lutning minsann!), haft avslappning, ätit massa gott, slappat och suttit och läst.

En toppendag helt enkelt.

Nu läggning av Liten och sen somnar jag nog i soffan, det tar på den late att inte göra något alls!

Dagen

Idag händer det. Äntligen.

Mamma och jag på Spa.

Har efer en tur ute insett att vi inte behöver packa ner träningsskor för utomhusbruk. Däremot kommer jag få inviga mina nya inneskor (som snabbt kidnappades av ett stycke barn) som jag hittade i en gympapåse igår.

Skitsamma att det regnar. Vi kommer ha en underbar dag ändå.

Tisdag

Upp alldeles för tidigt.

Får hem spekulater på ponnyn (hoppas!)

Åka och jobba kväll.

Kan bli en bra dag, kan bli en trött och seg dag. Kan jag utvärdera sent ikväll när jag äntligen får krypa ner under täcket igen.

Kvinnligt?

Nej, egentligen vet jag svaret. Det är inte kvinnligt att bli lycklig över shopping - skillnaden ligger nog mest i vad vi köper för att uppleva lyckan.

Jag har iaf köpt massa roliga saker till hemmet. Och en uppsättning underkläder. Och lite mysigt inför Spa-dagen.

Tjohopp, just nu är jag skitglad men mungiporna vänder strax neråt igen när jag ringer och kollar saldot på kontot. Så det gör jag imorgon, vill inte grusa min eufori precis nu.

Lite grusat blir det kanske redan ikväll, för jag behöver ju städa för att ha samvete att ställa fram nya, fina saker....


Den där timmen...

*Suck*

La Lovis i vanlig ordning - dvs halv åtta igår. En timmes övertid om man så vill.

Men hon gick upp som vanligt ändå. Strax efter sex. Nutid.

I stallet gnäggade hästarna, glada att se mig - en timme försent. Jag förstår verkligen inte vitsen med att ställa om klockorna och kommer nog aldrig göra det heller.

RSS 2.0