Omtag och nytag

Jaha.

Lovis har feber igen, Linn har hostat sönder sin röst och Martin är superförkyld. Än är jag och Julia helt symtomfria. Jag håller tummarna för att det förblir så.

Tiden får väl utvisa vad det blir av det hela. Kul är det inte hur som.

Idag när jag for till jobbet storgrät liten Lovis med feber och ville att jag skulle stanna hos henne. Det skar i hjärtat att inte kunna göra henne till viljes.

Finanskrisen

Glömde öppna posten igår - det kom väl nå´t emellan....

Så det gjorde jag nu. Vi tycker inte att vi har märkt av någon finanskris här hos oss. Mycket pga att vi inga sparpengar har. (Jag var väldigt förundrad över alla människor som köade utanför bankerna i höstas för att ta ut sina pengar. Att det fanns så många rika som inte skyddas av bankgarantin på 500.000 kr var för mig okänt).

Hur som helst. Jag hade glömt de små slantarna vi sparar till barnen.
Öppnade deras kontoutdrag nyss. Det rör sig inte om mycket pengar i sig men de har tappat mer än hälften i värde! Julia hade tappat 7 av 12 års sparande.

Hoppas det stiger igen, annars kan de aldrig flytta hemifrån.

Övertid?

Hela natten har jag drömt om jobbet. Jag har slitit hårt.

Undrar om jag kan skriva upp det som övertid? Då skulle det inte göra mig så mycket att drömma om arbetet nattetid....

Snart ska jag bege mig till arbetet på riktigt. Inte på övertid utan bara vanlig hederlig schemalagd lördagkväll. Och de har magsjuka där. Ska bli....trevligt? Spännande?

Stora affärer

Här har det handlats hela kvällen lång. Hundar, halsband, hästar, dockor mm har bytt ägare.
 
Vår nya lilla affärs-kvinna Lovis har öppnat butik i sitt rum minsann. Där säljer hon av sina leksaker med lätt hjärta för pengar hon gått runt och gett oss så vi ska ha råd att handla.

Varorna kostar 3, 5, 9 eller 12. Ingen valör alls efter. Hon scannar in varje vara, lägger dem i en 5 liters fryspåse och har en oerhört proffsig min när hon räcker fram påsen och påtalar att det kostar 3.

När jag kom in i hennes butik och såg mig omkring fastnade jag för en nalle på hyllan. Den fick jag inte köpa, för den kunde hon inte köra på rullbandet. Så det så. Det blev en citron av plast istället.

Det är så roligt nu när dessa roll-lekar kommit igång på allvar. Hon märker att vi också leker och hänger på. Det ena ger det andra och hon lär sig otroligt fort. Fy vad hon växer!

Helg

Nu är det äntligen fredags-kväll i det Johanssonska residenset. (Försöka intala sig det går ju...Det är bara min inre önskan om ett jättehus som slår igenom ibland...)

Alla är hemma, även lite kompisar (Julias) så vi blir en liten nätt trupp till middag.

Kvällens meny är något utöver det vanliga. De som inte vill frestas kan byta sida...

Biff och kyckling (måste skarva, vi blev för många så då räckte inte biffen...)
Gratineras under ett täcke av blandade kantareller med cheddarsås.
Till detta lite Pommes Anna.

Sköjes ner med saft. (Hmm.)
Efter maten ska jag slinka ner i tunnan som håller 39 grader. Perfekt mao.

Trevlig kväll allihop!

Mmm

Ikväll ska vi bada i tunnan, bara vi i familjen.

Det har nog aldrig hänt förut, att vi eldat upp den bara för oss.

Märkligt att det ska vara så svårt att unna sig själv något så enkelt, men väldigt skönt för både kropp och själ.

Filmen

DiCaprio och Winslet har försökt göra en ny film ihop. Kan bara säga att den inte är värd att se. Blev så besviken igår.

Men chipsen var goda =)


Godmorgon x 2

Första upphoppet ur sängen var tidig, upp med Julia, ut med hästar och utfodring av unge, hästar och kaniner.

Sen var jag frisör en sväng, Julia vill absolut ha korkskruvar idag, så om hon skulle hinna få i sig sin frukost gjorde jag dem. (Varm var den tången, kände jag flera gånger). Men ungen blev både söt och mätt så jag var  belåten när jag kröp ner i sängen igen.

Nu är jag uppe igen, hjärndöd.

Jag blir tröttare när jag sover för länge på morgonen så har det alltid varit. Jag vet om det men där under täcket känns det ibland som att det blir annorlunda den här morgonen. Om jag bara ligger lite till så blir jag pigg...

Mitt liv ska tydligen helst inte bestå av grymma sovmornar. Tråkigt. Det är ju såååå skönt.

Det tar sig

Jag visste det!

Att det skulle bli bättre bara han kom hem.

Först lite besvikelse över att han ingenting begriper (vardagsmat, det är inte första gången han misstolkar mina kvinnliga omskrivningar, måste lära mig prata klarspråk med honom, som till en hund ungefär).

Nu har det visat sig att han har en för mig, väldigt åtråvärd film hemma...!

Ikväll blir det chips och film, gissa om jag så ska ställa om klockorna för att få kidsen i säng i vettig tid!


Tråk-dag

Linn sover middag, Lovis ser en film.

Jag gör just ingenting. Lite tvätt, lite disk, lite lunch. Längtar tills Martin kommer hem och lyser upp i vinter(?)diset.

Kanske skulle ta och gå och hämta posten? Slår ihjäl närmare en halvtimme om jag tar med Lovis, först på med alla kläder och sen av med allt sammans igen....

*Pust och stön, helt uttråkad*

Skräck i hallen

Jädra unge! ♥

Kom in efter mockningen i stallet, gick in i pannrummet och hängde av mig lortkläderna. Gick sedan i egna tankar ut i hallen mot köket.

Plötsligt är det något som petar på mig, en sorts pinne... Men jag ser ingen människa.

Skriket från avgrunden kom från ingenstans....(Jag fullkomligt vrålade)

Gapskratt, givetvis, bakom drapperiet som skiljer hallen från tvättstugan. Det var tack och lov Linn. (Vet inte vem jag för en tusendels sekund trodde att det var men inte anade jag att det var hon).

Sen skrattade vi ihop en stund. Skönt att veta att jag är så modig... Och inte har en hjärnblödning på gång för den hade garanterat lösts ut av den blodtryckshöjningen.

Ska ruva på en mot-aktion...Passa dig flicka.....


Dubblering

Idag är de två, de sjuka.

Linn är tjock i halsen och febrig, nästan 39 grader igår kväll. Hoppas att det inte dubblar sig igen för då är vi fyra sjuka imorgon.

Lovis sover än, men är troligen feberfri.

Får väl gå här hemma och pyssla om dem så gott det går.

Igår var vi en liten stund på Bergvik, Lovis och jag. Lappsjukan slog till och hon var rätt uttråkad. Hon förvånade mig storligen genom att köpa ett par bruna jeans. Hon som alltid går klädd i klännning. En bidragande orsak till byxor kan vara att hon hittade en tröja med katter och glitter på..... (till tröja behövs byxor, det har hon koll på). Hon köpte sig skärp och hårspännen och en ny pyjamas också.

Verkar som hennes hysteriska utbrott i klädaffären är över.
Nu vet hon att gott uppförande genererar en del nya fina saker. För igår var första gången sedan hon var spädbarn som vi kunnat gå i klädaffärer utan att hela Bergvik hört vart vi befunnit oss....

Blivande kock?

Suttit och ätit lite rester från familjens middag. Kyckling och sås. Hasplade ur mig till gubben vilken underbar sås han fått till.

- Den har inte jag gjort, det var Linn. Själv.

Inser att jag snart kan delegera över maten helt och hållet. Jag har inget mer att lära den flickan. Vad ska det bli av henne? Ruggit duktig i grytorna!

Oj, oj, oj

Jag har varit på bio.

Jag är besviken. På att ingen, absolut ingen, talade om för mig att jag borde ha haft näsdukar med mig.

Som en barnunge satt jag där i mörkret med tårar och snor i hela ansiktet. Bara det faktum att det var massor av okänt folk där, förutom mig och mamma, gjorde att jag inte satt och stortjöt och hulkade halva filmen (första halvan garvade jag och trodde att jag skulle göra det hela filmen...).

Gott folk, om ni ska se en film på bio i år så rekomenderar jag "Benjamin Bottons otroliga liv". Ta med en hushållsrulle.

Tack snälla mamma för att du tog mig med!

Sött

Igår tog Julia in hästarna tillsammans med en kompis.

De var ute länge men sen kom Julia stormande in och jag blev rädd att något gått snett där ute. Så var det inte, tack och lov utan en incident som sände hästana till en högre nivå för Julia.

- Mamma, kan Maja tänka?!, sa Julia, helt upprymd.

- Klar hon kan, blev mitt svar (hästar tillhör måhända inte landets begåvnings-reserv men ändå...).

Fick sedan höra en söt historia.
Maja hade buffat till Julia, sedan lyft huvudet över boxkanten in till Havanna och tittat på kaninen med öronen framåt. Julia begrep ingenting.
En ny buff av Maja.
- Vill du gosa med kaninen?!, undrade Julia då, (det har hänt förut).

Sagt och gjort, Julia lyfte upp kaninen och Maja snurrade runt mulen i pälsen en lång stund, sen var hästen nöjd. (Det var nog inte Stampe, han blir ganska tilltufsad av de här kel-stunderna med en häst + full i betfor!).

-Mamma, Maja vill ha en egen kanin!

Där kände jag att det söta tog slut. Kändes väldigt mycket som ; JAG vill ha en ny kanin till. Maja får faktiskt nöja sig med att gosa med Havannas kanin framöver, jag har redan två kaniner och önskar inga fler.....


På västfronten inget nytt

Eller var det östfronten?

Hur som helst, livet har sin gilla gång här i stugan. Lovis mår bättre, (tror jag) hon har hur som helst ingen feber utan ligger sval och skön i vår säng.
Det faktum att hon la sig sju i går och inte vaknat än betyder att hon inte är frisk, men efter en sån maraton natt i sömn kanske hon frisknar till.

Själv är jag lite snorig men känner mig inte sjuk än. Övriga familjemedlemmar har jag inte sett till idag.

Varför?

Så dumt att börja tänka på godis. Det finns ju inget hemma!

Känns som evigheter tills imorgon.....

Kväll

Den här dagen har gått, inte fort men ändå. Lovis växlar mellan superpigg (alvedon?) och supertrött, inga gråzoner har existerat.
Hostar konstant så det dundrar om henne.
Vi blir hemma imorgon med. Fast jag måste in till jobbet imorgon på APT. Landstinget är en arbetsgivare med många överaskningar och dessa ska presenteras (anar jag) imorgon så det är bäst att ta nyheterna direkt. Säkert inga roliga.

Skönt att veta att jag ska få sjunka ner i biomörkret sen efter mötet och knapra i mig vansinniga mängder godis. Vardags kväll eller inte, blir jag bjuden på bio ska jag ta mig sjutton köpa rejält med snask att bjuda mig och kära mor på! Det är inte någon vanlig händelse så då ska vi unna oss.

Nu väntar jag på Bygglov. Om jag och Martin håller oss vakna till kl nio när det slutar låter jag vara osagt. Nattens vak har satt sina spår.
Undrar varför inte amningshormoner finns att köpa, minns att hjärnan var mer konstant knasig då när jag ammade men orken fanns trots vaken-nätter.....

Liten


Inte ens Nalle Puh kan hålla en liten och sjuk Lovis vaken, kraken....♥Tur?

Nu har jag varit ute på nätet och tävlat.
Jag ska vinna ett nytt badrum.

En slogan som är skriven av en hjärna som påminner om potatismos borde ruska om en jury, tycker jag.

Tänk om vi vinner...... Ska hoppas några dagar i alla fall!

Nu

...klarade vi oss inte längre. Inatt kom Lovis in till oss (som vanligt) och hostade och snörvlade. Sen kom febern.

Natten har varit lång... Jag och liten har varit vakna mellan två och fem. Jag är inte van sånt. Hon har trots allt varit på bra humör, fick mig till och med att le där under vargtimmara.
Efter lite nässpray satt vi i köket. Sen utbrister hon helt förundrat:

- Det kommer luft där nu, i näsan!
Sen andades hon genom näsan rejält några gånger så den upplösta snoren sprutade. (Då, mitt i natten var det jättegulligt, jag ser nu, när det står skrivet, att det nästan var lite äckligt...Tydligen har jag en annan humor kl 03.00)

Om inte jag och Martin blir smittade nu så är vi immuna.....Vår säng är 160 cm och hela natten har Lovis legat där och hostat och nyst. Inte en chans att undvika virusduschar med det lilla avstånd vi haft mellan oss.

Nåväl. Ska inte ta ut några katastrofer i förtid.

Tid

Jag har för lite tid.

Särskilt hemma, så idag tog vi beslutet att jag ska gå ner i arbetstid.

Känns så skönt för jag har klurat på detta bra länge. Så om min chef inte har något att invända möter jag och lill skruttan våren här hemma till 25% ledighet.

Pengar är inte allt, idag räknade jag procent med Julia via telefon (läxor) och det kändes helt absurt. Jag vill vara hemma mer med mina barn.

Kvinnofälla?

Om det är en kvinnofälla att älska att vårda sin familj så går jag glatt i den. Anar att arbetslivet finns kvar, med råge, när den minsta knallar iväg med sin ryggsäck till skolan. Det är nu hon är liten. Att vårda andra, främlingar, mer än min egen familj, är inget jag vill just nu.

Jag vill njuta lite mer av  barnen. Det får kosta vad det vill.

Revideringar

Planerna ändrades igår kväll. Istället för skräckfilm blev det humor, sjuk sådan x 2..

Säsongspremiär för två favoriter, Mia & Klara och Nip Tuck.

Fö händer inte mycket.

Plasmagivning idag, tjoho, rikedom!
Kvällsjobb efter det, inte så mycket tjoho kring det.

Däremot är jag bjuden på bio på onsdag! Min mamma har bjudit mig på "Benjamin Buttons otroliga liv". Ska verkilgen bli roligt, vi har möjligen gått på bio ihop två gånger sedan jag flyttade hemifrån. Dålig statistik men nu förbättrar vi den.

 

Enligt Hans Wiklund (filmkritiker) har årets bästa film redan visats. Ser mycket fram emot att se den hur som helst.


Hmmm...

Min kära ringde nu. De har nog haft redigt kalas för de är en man kort på tåget hem. En kille sover nämligen i stockholm, på madrass i en cell med sluttande golv med golvbrunn.

Så grymt tacksam att det inte är min karl som ligger där, för det skulle jag ha svårt att skratta åt. Men nu, när jag vet att min sitter på tåget kan jag ju garva åt att den killen lär bli ruskigt sen till jobbet imorgon.

Miss my man

Nu vill jag att han ska komma hem, gubben min. Så vi får någon timme innan arbetsveckan drar igång. Nästa helg jobbar jag ju, igen!

Känns inte så kul att politikerna har som förslag på att vi inom landstinget ska jobba varannan helg istället för 2 av 5 helger. När ska vi då ses som hel familj? Då finns det aldrig utrymme för enskilda aktiviteter.


Hur som helst, nu vill jag ha hem honom, för jag är lite sugen att se "Låt den rätta komma in" och den törs jag inte se utan att ha en trygg famn omkring mig. Jag blev ju nästan mörkrädd av boken, så hur det blir med läskig musik och special effekter vågar jag knappt tänka på....Hu.


Effektiva

Fem tjejer kan vara oerhört effektiva när de vill!

Hela huset är dammsugat, toaletter och badrum skurade, golven torkade. Till och med tvätten är under kontroll.

Nu tar jag och alla andra helg.

Tror att vi ska avrunda vår tjejhelg med en familje-pizza, det vore allt väldans gott. Om det skulle bli en bit över, kommer det ju hem en man som har varit på fest hela natten, jag tror han skulle uppskatta att få den....

Självklart vill jag framstå som en snäll och omtänksam fru när han kommer hem. Han ringde hem igår kväll, jag vet inte riktigt hur, men nog fick jag in meningen:

-Det är ju alltid roligt med en ny parfym när jag skottat så mycket snö....! (Jag återkommer om det skulle råka bli en present).

Söndag

Vilodag.

Fast inte hos oss.

Igår slappade vi (jag) hela dagen vilket får svåra konsekvenser i ett hem med massor av barn. De är bara tre stycken men en av dem stökar till i snabbare takt än jag hinner plocka undan.
Således snurrar tvättmaskien. Det gjorde den igår också men ingen (jag) iddes ta reda på tvätten efteråt. Och som bekant, den som spar hon har.....Bänken i tvättstugan är full av ren tvätt som ska vikas och läggas på sina rätta hylllor.


Planerar även lite städning, matlagning och handling. Martin kommer inte förrän senare ikväll så någon hjälp därifrån är inte att räkna med (hade han kommit tidigt hade han säkert inte varit till hjälp iaf...)

Men jag har två barn i arbetsför ålder + en gäst som erbjudit sig sin hjälp vilket tacksamt mottages. Så det är dags att lämna datorn, kavla upp ärmarna och köra på.

Tystnad

Medan förra inlägget skrevs blev det tyst uppe.

Det betyder att vi vuxna ska smita ut i tunnan nu och njuta av stillheten. Ingen får komma ut och göra bomben.

Bra shopping

Var en tur till ÖB i Edsvalla idag.

Köpte shampo, duschcremér, rengöringsmedel, godis och lite annat "bra att ha", (sopsäckar och bakplåtspapper). Läskigt billigt.

Julia uttryckte i bilen "Vad mycket skräp det finns i den affären" och jag kan bara hålla med. Men om man nosar noga hittar man fynden.
Måste man göra så här i kristider, hålla i pengarna så gott det går. (Och det är tyvärr svårt för mig, att hålla i pengarna)

Förbud

Jag överväger att min äkta hälft ska få förbud att åka bort november-mars.

Det har snöat hela dagen.

Nu måste det skottas. Plogen kan jag inte med så jag ber till gudarna att det ska sluta snöa snart. Annars har jag en vän här hemma som missar sitt tåg imorgon.....

En bön

Snöoväder och en äkta hälft ute på finlandsbåt.

Säkert är jag lite fåning men jag oroar mig lite. Ber en liten stilla bön att han kommer välbehållen hem.

(Och en liten bön att de kommer med i "Färjan", det vore riktigt roligt!)

Bada

Ikväll ska vi bada. Ute.

Har fått fart på kaminen i tunnan och tempen har redan stigit från +1 till 8 grader. Ikväll kommer den att ha de åtråvärda 38-40 grader som gör att jag kan sitta och njuta i ett par timmar.

Ett smolk i bägaren är att snön blåser på tvären. Löser sig med en mössa kanske. Känns trist att ha mössa, nu när håret äntligen är klippt!

Min morgon

Klockan sex tyckte Lovis att vi sovit färdigt. Vi var inte eniga.

Martin hade på något vis, trots att han smög iväg ljudlöst till tåget, lyckats väcka barnet.

Tvingade henne att stanna i sängen medan jag gick upp och släppte ut hästarna. Kröp tillbaks i sängen, glad att jag inte blåst bort i mörkret.

-Mamma, jag kan inte sova.

-Jo, blunda nu, jag vägrar gå upp halv sju när jag är ledig.

Sen var det diverse prat och ålande bredvid mig i sängen. Tillslut sa jag surt åt henne att vara tyst, annars skulle hon bli överburen till sin egen säng.

Full i skratt blev jag sen där uppe i mörkret. Tyst för Lovis är att inte prata Gnissla tändet och göra smackljud med tungan och läpparna räknas tydligen inte.....

Till slut somnade vi om. Till halv tio. (Om man bortser från att de ringde från jobbet kl nio och undrade om jag kunde jobba ikväll. Otänkbart faktiskt.).

Nu är det gott, varmt kaffe. Och vi är bara tjejer hemma.

Stickning

Min vän har hittat ett stick-mönster i min nya heminrednings-tidning. Det var något nytt för henne, sticka spets-mönster.

Linn äger två stickor och en snutt garn så nu testar min vän.

Kanske kan bli en liten filt till en docka...?

Är själv totalt ointresserad av handarbete om det inte rör sig om spackel, slipning, målning och tapetsering. Men det kanske inte gills.

En undran

När jag kikar på bloggen (min egen) för att läsa ev kommentarer på jobbet så är den rosa fortfarande.

Varför?

Någon som vet?

Good hair day!!

Inget, absolut inget, hade kunnat hindra mig från klipptiden i eftermiddags.

- Åh, mamma vad du är fin i håret, du är gul!, utbrast både Linn och Lovis....

Jag anser att jag är blond och är jätte nöjd.Bilderna med vår kamera blir lite gula, jag lovar, jag är blond.


Nu dricker jag vin.

Själv, inte ensam. Min gäst dricker gurkvatten. Inte gravid, eget val. Tydligen någon rolig diet. Nu ska vi lära oss Ipod:en, hon är nämligen proffs efter att ha älskat sin i ett par år, vi kan nada....


Stor-shopping

Med fina friska pengar på fickan entrade jag idag ett stort och känt möbelvaruhus innan arbetet. Gick runt bland möbler av alla de slag, textilier, krukor, ljusstakar och växter.
Slutsumman i kassan blev:

22 svenska enkronor, inkl kasse.

Hamnade i någon omvänd psykos troligen. Trevligt som omväxling för plånboken mådde ju utmärkt av detta. Men det är inte mitt rekord, tro det eller ej, jag har faktiskt gått runt utan att handla någonting alls!


Sen tog jag ett mini-varv i klädbutikerna på Bergvik. Inhandlade tre par nya strumpbyxor åt liten. Hon har alltid klänning (nästan) men har växt plötsligt så det saknades lite.
Och så blev det en mössa till mig. En alldeles egen. (Brukar låna barnens annars men är man över trettio år borde jag ju ha en egen).
F.ö köptes ingenting.

Jag är nog på väg att bli sjuk. Ska genast gå och lägga mig, klockan ringer snart!

Kärlek

Martin har suttit här hemma och jobbat några timmar och åkte nyss.

Så ringer telefonen:

- Det är blank-is hela vägen ner till Kil, kör försiktigt sen gumman!

Jag lovade förstås. (Jag brukar liksom märka om det är halka på egen hand...och rätta mig efter det)

Han är söt.♥

Ny dag

Ny dag, nya möjligheter...

Ska vakna och pallra mig iväg till jobbet.

Men vi är trötta här hemma, jag, Julia och Linn vill bara gå och lägga oss från kl 18.00. Jag tror inte vi har något virus som lurar i kroppen utan det är med all säkerhet bristen på ljus och värme som långsamt har brutit ner oss ända sedan november.

Åh, vad jag längtar till vändningen!

Lika inför lagen

Nu blir jag lite glad. På aftonbladet kan vi läsa att homosexuella kanske kan få ingå äktenskap. Äktenskapet kan bli könsneutralt.

Äntligen.

Om detta ska ske i kyrkan eller inte har jag ingen direkt åsikt om. Borde vara så att kyrkan ska älska alla, oavsett färg, kön eller sexuell tillhörighet.

Att ett par av samma kön nu kan leva tillsammans under äktenskaps-balken känns självklart 2009.

Helt otroligt att detta ska vara en känslig fråga. Homosexualitet har en lång historia, var från början vedertagen, sedan smutskastad och nu på väg att bli accepterad igen.

Störst av allt är kärleken - så står det i bibeln.

Vårförberedelser

Känns kanske lite tidigt men....

Om en liten stund kommer Julias kompis ner och tar upp frö-beställningar (extraknäck a´la jultidningar).

Få se vad det blir...

Physalis är ju gott, och små bönor och ärtor.
Lite sallad. Petunior är grymt lätta att driva själv så det får det ju bli. Kanske lite morot. Dill höll jag på att glömma! Ska nog prova jätte-pumpa oxå, kul ffa för Lovis. Man kan nästan se hur de växer dag för dag.Tror nog att flickan kommer gå härifrån med ett leende. Har jag väl börjat handla har jag svårt att hejda mig.

Kort.

Varför är lediga dagar så korta?

Jag vill göra så mycket när jag är ledig men hinner ingenting. Idag har jag dessutom bestämt mig för att skippa städningen. Så det borde finnas tid men inte heller. Skulle vilja hinna med flera fikabesök, mera affärer, mera vila och rekreation.....

Just nu är jag propp-mätt. Önskar mig en middags-lur mer än något annat men det är ju omöjligt. Nu ska det köras till innebandy-träning och man kan ju inte lita på att Lovis ser en hel film om jag nu skulle våga lägga mig lite.

Tänk, om 20 år kan jag sova middag när jag vill. Om 30 år går jag i pension och kan göra vad jag vill, varje dag, hela dagarna.


Mmmm....

Festdag.

Först en fika utan dess like, inte sett ett sånt kakfat på evigheter som vi satte i oss idag. Lovis har härjat järnet och pustar nu ut vid en film... "GÖRSKÖJ" har vi haft under förmiddagen.

Nu fortsätter festandet med hemmagjord kebab. Fanns ett recept på egen sås på kebab-påsen, jag modelerade det lite men såsen är vansinnigt god.

Åh, vad jag är hungrig nu, hoppas den mellanstora kokerskan är klar snart!

Upp och hoppa!

En gång för länge, länge sedan fanns en flicka som sov jätte-länge på sina lediga dagar. Men åren gick och nu går hon upp tidigt, alla dagar.....

Nej, då har haft 2½ timmes sovmorgon minsann. Nu har Lovis satt på sig klänning och ätit en stadig frukost och vi står i startgroparna för fika och bus hos K, A och N.

Så jag har ine tid att blogga nu, för här ska den lediga dagen nyttjas till max!

Pigg i benen

Jätte-töntigt, säkert enligt många, men nu har jag börjat använda stödstrumpor på jobbet.

Har varit slaviskt noga och använt det dagligen sista veckorna och vilken skillnad! Förut "stumnade" benen redan efter lunch och det satt i tills jag la mig.

Nu är benen glada och pigga hela dagen.
Dessutom kommer de att motverka de hemska tecknen på åderbråck som visat sig. Karriär med "spring" jobb börjar visa sig. Först restaurang-spring och nu betong golv på sjukhus, (ska väl inte glömma tre graviditeter heller...).

Att vi har hittat ett företag som säljer randiga strumpor i roliga färger gör det hela ännu bättre, ingen ser att jag krupit in i "tant" åldern. Fast jag vill ju förstås kalla mig klok.

Jag kan inte göra annat än att rekomendera stödstrumpor - töntigt eller ej, det är skönt! (Ffa för oss som står och går mycket på jobbet)

JA!

Trodde aldrig att jag skulle säga det här någonsin i livet men nu kommer det:

Jag älskar


Min överklagan har gått igenom!
Och som om inte det vore nog, de granskade min deklaration med lupp och hittade ett fel till, till min favör! Samt att de påfört ränta, rätt ska vara rätt. Jag är en rik kvinna idag. (Martin läser nämligen redan reklamer om TV:ar, platta och stora...) så imorgon är jag nog fattig igen....


Gud ske pris - här kommer skatteåterbäringen!


Lill-fredag

Ja, nu är det mini-helg för mig och Lovis!

Efter fem dagars arbete är jag nu ledig i 1½ dygn, så ljuvligt!

Firar det hela med rester som nu står på spisen och puttrar, till det blir det nog saft. Lyxigt värre så här i fattig-månaden.

Tidig timme

Hästarn står ute i vindskyddet med sin frukost, pannan är tänd och mor i huset är redo för arbetet. Det blåser och snöar ute och var allt annat än trevligt mot min nyvakna stackars kropp.

Snart ska jag halka iväg på dåligt skötta vintervägar. Julia hade dock stor lust att vakna till väckarklocka idag och jag måste se att den fungerar innan jag slinker iväg.

Jag la mig tidigt igår och läste. Trots att ögonen sved och kroppen kändes lam somnade jag inte förrän vid elva-tiden.

Varför är det så? Hade inte ens druckit kaffe på maten igår.

Önskar mig
Tänker be mina barn göra den här till mig i julklapp. De kan spara några bokstäver (broderi är knepigt, det minns jag tydligt), så det räcker med att det står:

Väck inte den mor som sover

För småbarn finns det ju faktiskt inte här längre. Vilket i sig är skönt men inte är jag piggare för det. Den finns att köpa på Wendela.se


Den blir jättefin över min säng tror jag!

"Jag ska bara..."

Snön är hjälpligt undanflyttad från gångarna. Stallet är klart, middagen i magen. Det gick som en dans, Julia och Linn kämpade tappert med snö, hö och dynga, (jag hjälpte bara till lite...)

Medan jag åt tänkte jag att soffhörnan med en bok skulle sitta fint efter maten. Först skulle jag bara ta disken. Sen bara ta och plocka in allt lego. Sen bara sätta blommorna på långvattning i diskhon. Sen bara plocka upp de där 2000 grejerna som ligger på fel ställe.
Nu är det gjort. Nu ska jag bara skicka lite meddelanden i FB, sen ska jag bara ta in hästar och duscha, sen blir det nog boken. Eller bok i sängen och sömn inom tio minuter.

Låt mig sova....

Min inställning i morse var:

Kör så det ryker, ikväll är du i praktiken barnledig och kan röja järnet!

Efter två muggar kaffe satt jag fortfarande som en zombi på stolen på jobbet och stirrade på datorn, tog evigheter att logga in för jag fick inte fram de rätta lösenorden. Sedan har tröttheten bara accelererat under dagen.

Och jag ska jobba imorgon bitti igen! Behöver nog en sådan där väckarklocka som "Kalle Anka" har, ni vet den där som lindar upp täcket och slår honom under fotsulorna, om jag ska orka ur sängen imorgon.

Likt något magiskt, nästan överdjä-ligt mirakel..... Det har snöat massor. Och vi tjejer är själva hemma, givetvis. (men jag är inte bitter, vad är väl lite snöskottning, mycket sämre att sova på hotell.....)

Så nu ska jag ut och skotta snö.
Kommer det inga fler inlägg de närmaste dagarna får ni väl benämna mig som: mamman som somnade med snöskyffeln i näven och frös ihjäl.....

Söndags kväll

Jobbhelgen är över för denna gång.
Gått smärtfritt på alla sätt och vis, önskar dock att jag vore ledig imorgon men så är det inte.

Har två arbetspass till innan en åtråvärd ledig dag finns på almanackan. Ska väl gå det med antar jag.


Imorgon åker Martin bort så vi blir gräsänkor. Vissa morgon-problem på tisdag har föranlett att Lovis ska sova hos farmor och farfar natt till tisdag.
Det har hon bönat och bett om sedan i somras, att hon är stor och vill sova själv hos dom. Det har aldrig riktigt blivit tillfälle men plötsligt händer det!

Lycka för liten tjej det, att bli ompysslad ensam för en gångs skull.

Känns konstigt bara, jag ser henne inte förrän på tisdag efter jobbet nästa gång. Ska pussa lite på henne nu innan jag går och lägger mig.

Negativism

När jag ändå surar över kylan kan jag även meddela att jag inte vill åka till jobbet heller ikväll. Så ni vet.

Avskyr att åka ifrån familjen mitt på dagen, det är lättare att smyga iväg på ett morgon-pass.

Väl uppfostrad som jag är kommer jag förstås åka dit ändå. Väl där vet jag att det blir bättre. Fast nu surar jag över det faktum att folk inte bara är sjuka måndag till fredag, 8-17, vad bra det vore!

Vinter

Nu kommer vintern.

Den snö som nu kommer ner utanför fönstret gör mig allt annat än glad.
Inser att stor del av januari faktiskt återstår och hela februari. Minst två månader kvar av vintern således. När jag tänker tillbaka på de senaste åren så är det från nu och framåt snön brukar finnas.

Blä.

Jag vill inte.
Jag fryser.
Jag vill ut i trädgården och greja, inte sitta inne i raggsockor och fleecetröja och förbanna den rörmockare som aldrig kommer.

Aj.

Jah har varit uppe i stallet och gjort dagens sysslor, familjen sov så gott. Jag kände mig dock utvilad vid åtta-snåret och begav mig ut.

Dova gnäggningar till "godmorgon" och tacksamma damer tuggar nu sitt hö utomhus. Mysigt.

Som avslutning efter mockningen skulle jag upp på rännet efter mer hö. Det finns en stock som sitter tvärs över hela, för att hålla ihop väggar och takstolar (tror jag, ingen bygginjenjör) och den sitter ca 130 cm från golvet där jag går upp och ner, så det gäller att huka sig ordentligt när man ska under.

Jag hukade inte tillräckligt mycket idag.

I full fart möttes huvud och stock modell stor. Färdig censurerat kan jag säga:

Det gjorde ont. Fortfarande.

Ska se om det går att bota med lite morgonkaffe. Efter det ska jag mysa lite med familjen före jobbet.


Lördagkväll a´la barnfamilj

Direkt efter jobbet styrdes kosan till Grums.

Orten visade sig inte från sin bästa sida idag kan jag säga. Snålblåst från norr som åt sig in i märgen och påvind från Bruket så det luktade, inte helt oväntat, skit.

Som tur är finns det underbara människor där, annars skulle jag nog aldrig mer åka dit. *Ler*

Först, (innan vi kunde vuxen roa oss med viktigt prat om renoveringar och hur vi ska lösa världsekonomin med nonsenprat vid ett matbord), fick vår mellandotters innebandy-lag spöa Grumslaget grundligt.... trots detta bjöd de in oss på middag efteråt. 

Middagen bestod av en gigantiskt stor och mycket god familjepizza från den lokala bagaren. Bra menyval. Vi åt alla mer än vi borde.

Så långt gick allt enligt planerna. Fast jag friserade sanningen lite.

Lovis ville inte äta alls.
Inte ens smörgås. Vilket givetvis framkallade symtom på låg socker-nivå (vilket borde ha varit omöjligt med tanke på allt godis hon åt i sporthallen).
Det blev således en grinig liten flicka av henne. Själv hade jag som bekant gjort kväll/dag så gruset i ögonen smög sig på. Så redan vid 19.30 var det dags att dra hemåt igen.

Så nu sitter vi här. Mina ögon svider så jag blir inte uppe länge till, det är helt säkert.
Iskärnan i märgen är på väg att lossna efter en evighetsdusch och dator-stund framför brasan.

Hoppas att ni har det trevligt där hemma och myser av vinterkvällen.

Nattis

"Trumvirvel"

Då presenterar jag henne, *konstpaus* min hemside designer:

Mina damer och herrar, Zanna!!

Ville inte lämna ut dig igår, om du av någon oklar anledning (som jag inte förstår alls egentligen) inte ville skylta med ditt fina arbete!
Jätteduktig är du!

Än en gång Tack!

Godis

Eftersom jag är väldigt fattig just nu, gick jag på en dumhet i dag.

Köpte en jätte-stor, billig, påse winergum.

Dom var inte goda alls men tro det eller ej, halvkilot är slut.

Fick visserligen väldigtgod hjälp av en konsult doktor som av misstag satt på min expedition en lååååång stund. Jag ställde påsen framför honom.
Jag beklagade sedan att han fått sådant otäckt syntet-godis. Han försäkrade mig att han ätit mycket sämre grejer och mina winergum vad vad han behövde för att jobba vidare inatt.

Kul att göra någon nöjd med så lite. 

Åh!

Något magiskt har hänt här på min blogg när jag var på jobbet....

Någon har piffat till den åt mig!! (Jag vet ju vem)

Välkomna till min nya fina blogg!

Socker-nivåer

Jag har fört ett (säkert fler) dåligt arv till mina barn. Av tre barn har två ärvt min känslighet för låg blodsocker-nivå. Vi reagerar lite olika men det är väldigt solklart  var problemet ligger.

Jag blir otroligt aggiterad och exploderar utan anledning.
Linn fräser som en vildkatt.
Lovis grinar och kastar saker.

Martin har lärt sig hantera det här, den hårda vägen givetvis. När vi är ute och åker på semestrar till exempel. Om jag i Säffle säger att jag börjar bli hungrig är det bara för Martin att hoppas att han inte hunnit köra förbi infarten till Säffle centrum. Jag klarar bara under extrema förhållanden att fortsätta till Åmål.

Har således bara knappa 10 minuters framförhållning....

Nu på morgonen bröt Lovis ihop över sina hårspännen. Då vet man att hon ätit för lite till frukost. Då fick jag lov att mata i henne en tallrik musli och youghurt.

Magi.

Allt eftersom maten når magen syns nästan på utsidan hur nivåerna stiger och ungen hoppar själaglad ner från stolen när maten är borta. Nöjd med spännena i håret.

Julia och Martin däremot kan vara hungriga men säger inte ett ord. Inte ett gnäll eller pip. Vilket är en sagolik tur, för någon måste ha sinnesnärvaro att laga eller beställa mat i akuta situationer.

Vaken

Vaknade av att jag satt fast. På en trevligt sätt. Framför mig på huvudkudden låg Figaro, tät,tät intill mig så jag knappt fick luft.
Bakom mig låg Lovis och klappade ömsom mig, ömsom katten. Finns väl sämre sätt att vakna på antar jag.

Nu dricker jag mitt morgonkaffe. Drar igång jobbhelg om några timmar. Innan dess ska det plockas lite här och var.
 
Blir nog klent med uppdateringar under helgen.
Finns lite roligt inplanerat som, innebandy-match i Grums och lite umgänge med vänner när vi befinner oss där. Ska bli roligt.

Lite till

När jag ändå vill så mycket...

Tittade på antikrundan nyss. Jag vill hitta, något för mig helt likgiltigt här hemma, som är värt någonstans 100-200´000 spänn. Typ tavla eller satsbord.

Det existerar inga sådana föremål här hemma, jag vet det, men jag vill.

Tänk vad roligt det skulle vara !


Jag vill ha

Vår

Jag är så trött på vantar i tusental, överdragsbyxor och snoriga näsor.
Jag är trött på rimfrost på bilrutan, kyla och nariga händer.

Jag vill höra talgoxen och takdropp i dagsmejan.

Jag vill se mina krokuslökar komma upp och ge kaninerna de första späda maskrosbladen.

Jag vill dricka kaffe på trappan och få nya fräknar.

Jag vill se barnen cykla i sandaler och kjol utan tjocka strumpbyxor.

Jag förstår varför björnarna går i ide. Varför i hela friden är jag vaken mellan november och mars? Jag vill ha ljus, värme och klorofyll.
Våra syrener i skolavslutnings-tider.... Åh vad jag längtar!

Boktips

För er som vill ha något om kvällarna. "Jag minns att jag sprang" är en annorlunda men helt underbar historia som måste läsas. Mitt eget exemplar är tyvärr på drift, tvivlar på att jag återfår den (avskyr att bli av med böcker). Vill gärna läsa den igen.

            Om onda och goda människor. Älskar den!

Soligt

Underbart vinterväder!

Lovis tog ut Julias kanin Stampe på en omtumlande (för honom) promenad medan jag mockade i stallet. När vi kom in igen berättade hon glatt att Stampe varit uppochner vid ett flertal tillfällen. Stackarn!
Hårt liv för en kanin att bo i en barnfamilj....


Nu ska vi upp till Lovis kärlek Felix och busa lite ute och sedan ta en värmande fika. Min grannfru har alltid massa mumsigt kaffebröd och det innefattas ej i nyårslöftet. Så här ska mumsas kakor!

Mount Everest

Satte mig och började sortera bilderna i datorn.

Önskar att jag inte gjort det. Tre års (!) bilder, ett stort berg mao, med kameran, helt osorterat, inte ens dåliga kort borttagna. Jag kommer att avlida.
Suttit en timme nu och inte ens kommit igenom sommaren som varit. Jösses. Axlarna värker. Jag ger upp för dagen.

Torsdag

Ledig dag inför helg-arbete.

Känns helt ok, jag har varit hemma mycket den senaste tiden och någon gång måste jag ju jobba.

Julen är helt bortstädad här inne. Ute får det lysa ett tag till. Det är så mörkt här! Det är inte så många som går förbi och irriterar sig heller. Och om någon gör det så struntar jag i det.

Saltkråkan rullar på TV,n, jag och alla mina barn älskar Astrid Lindgrens filmer. Underbara.

Idag gick även Julia till skolan. Hon hostar men vill prova ändå. Fått en liten lapp för att få ta det lugnt på gympan. Sen får hon ringa om hon behöver hem och vila förstås.
Vi klarade oss lindrigt. Martin har inte blivit sjuk trots allt och jag och Lovis står pigga på benen.Tyvärr känns det som vi sparar till något riktigt långvarigt och besvärligt.
Det är i det närmaste onormalt att vi som barnfamilj inte fått någon sjukdom på så länge.

Jag hoppas innerligt att det inte är den riktiga influensan som kommer. Jag är vaccinerad men ingen annan i hushållet vilket tar ner effekten även på min vaccination om den kommer hem hit.

*Rysningar*

Men!

Nu är det rosa igen. Jag begriper ingenting.

FEL

Jag har krånglat till något, skulle bara kolla lite mallar och det blev ju fel.

Ska få en hjälpande hand här och efter det ska jag inte gå in på en enda inställning som har med bloggen att göra, promise!

Ha överseende gott folk, lite förvirrat ett tag men det går väl över.... Det ska inte se ut så här! Jag ändrade tillbaka men det gick visst int.
(Om jag bara kunde ge f-n i sånt jag inte kan hantera men jag blev så inspirerad!)

Ska inte se det här;

Det här sänds ikväll, vanvårdade hundar som säljs på gator i spanien.

Att vissa bara orkar plåga djur, det är helt obegripligt. Jag vägrar titta, blir bara arg, ledsen och förtvivlad.

Det tar sig

Har tydligen blivit bönhörd vad gäller Tv-tablån.

Igår "Bygglov", inget kul projekt i sig, stenläggningar och lekplats roar inte mig, men man kan inte få allt. (Eller jo, stenläggningar roar mig visst, men hos mig själv).

Ikväll är det premiär för "Arga snickaren", måste ju ses och sen en film som både jag och Martin har stor förhoppning på:

      Jag är ett stort fan av DiNero!  Kanal 6 kl 21.00


Oj,oj

En dag utan inplanerade aktiviteter har bara rusat iväg.

Plock, (det allmänna, ni känner till det redan), lite tvätt, lite stallsysslor.

Sen Kil för att fylla på i tomma skåp. Apoteket för att roffa åt mig receptfri hostmedicin åt Julia som hostar värre än en stenkross (undrar om nya doktorn på jobbet är lika vänlig med receptboken som den förra? Tänker mollipect, inte knark.). Lunch. Mer plock, nu stakar och stjärnor som jag snart kräks på (inte de nya fina förstås men alla andra).

Sen plock av 3½ meter långa hinderbommar. En del i trä. Blöta. Vägde en del men vi var fyra paranta kvinnor i våra bästa år så med lite skvaller i örornen gick det som en dans.

Väl hemma igen fick jag en utsökt middag som kärleken snott ihop. Och nu är det kväll.

Phu.

Skönt att jag är ledig i morgon med. Ska prova att vara det. Ledig. (Fint ord, vad det betyder vet jag inte riktigt).

Exotiskt

Att det ibland är exotiskt att bo på landet är väl ingen nyhet. Vi kommer ibland väldigt nära naturen och får se mycket av den som är få människor förunnat.

Idag blev det riktigt spännande.
Lovis tittade ut genom köksfönstret och utbrast:

-Titta vad många pingviner, mamma!

Trodde givetvis inte på henne men var ändå tvungen att titta ut. Och jodå, visst var det fyra svart/vita fjäderfä som traskade runt i hästhagen.

                                              


Lika som bär, eller?

Morgon

Sovmorgon var inplanerad.

Martin tog hästarna och Linn i morse. Tanken var att jag, Julia och ffa Lovis skulle sova länge. Så blev det inte.

Så nu är vi väldigt vakna men vet inte vad vi ska hitta på. Julia sover än så hur hennes förkylning är idag vet jag inte. Linn var bättre och gick till skolan.

Behöver åka och handla, kylskåpet är hur tråkigt som helst. Slut på det mesta i basmats-väg (godis). Sen ska jag till ridbanan i eftermiddag och flytta hinder-bommar. Är roligare än det låter, vi brukar ha ganska skoj när vi arbetar.

Idag ska jag nog vila ifrån skåp-städandet. Det blev så många igår att en vilodag knappast kan skada.

Godis-sugen

Inget chips. Ingen påse smågodis. Inte ens en liten gelé-råtta finns det.

Jag är sååååå godis-sugen, får väl ta ett äpple.

Den som myntade uttrycket;

Frukt är också godis

skulle jag vilja ta ett snack med. Hur kan man ens försöka tro någont sånt?

Grattis

Idag tog vi itu med de skåp jag haft mardrömmar om. Under dagen tog jag vitrinskåpet, det gick bra. Inga missöden iform av krossat glas.

Bedrev lite hemundervisning med de stora. Skillnaden i klang på kristall-glas jmf med IKEA. Dessa samsas glatt i samma skåp, till och med på samma hylla. Vi är inte så noga.

När Martin kom hem gjorde vi gemensam sak i skafferi-skåpen.

Jag har alltid suttit och flinat vid TV-n när jag tittat på "Rent hus". Ogudaktigt lortiga människor! Skäms på dom.

Men man ska sannerligen inte kasta sten i glashus......

Om ett TV-team kommit in idag och filmat mina lådor hade jag säkert gått och gömt mig under isen på Fryken. Men ingenting levde eller kröp. Inga döda varelser heller. Tack och lov för det ändå.

Men jag vill ändå gratulera alla er som intagit någon form av måltid här de senaste åren och inte fått akut matförgiftning.

Nu kan ni känna er lugna en lång tid framöver, det är sanerat och allt som till och med låg i farozonen att bli gammalt närmaste halvåret är borta.
Jättenöjd är jag med dagens arbete. Inte onödigt på något sätt.Fast

Jag har läst många böcker om den vidriga utrotningen av judar under andra värlskriget. Detta är en bok som beskriver onskan på ett sätt som gör det svårt att lägga den ifrån sig.

Jag vet att mannen överlever, (det är ju han som författat boken ifråga), men jag vill hela tiden läsa en sida till. Fast jag ryser och lider konstant. Så fruktansvärt, ändå är jag fast.

     Läsvärd, tänkvärd.

Dagens lunch

Hårda tider, eller bara enkelt och gott?

Barnen har beställt makaronsoppa. En riktig höjdare. Bus-enkel, billig, mättande.

Recept kommer här för den som undrar;

Koka makaronerna med buljongtärning. Tid beroende på makaronsort.

Häll inte av.

Klart.

Tänkte piffa till den med lite persilja och ett toast med ost till.

Stora

Mina stora flickor är sjuka. Rejält förkylda. Helt igenmurade i näsan och halsen. Stackars krakar.

Det fina med att de är så stora är att man kan pyssla och skämma bort dem när de är sjuka på ett annat sätt än när det gäller småbarn. Då blir det mest en överlevnads fråga för mig som förälder. Gråt och trassliga nätter.

Julia och Linn snyter sig själva om natten, tar nässpray och panodil när de finner behov av det. Inser vikten i att få i sig vätska och dricker självmant.

Sen har de kommit på en härlig förkylnings dryck, 

Thé med upplösta halstabletter i.

Om det hjälper vet vi inte  men det luktar jättegott i hela huset.

Nu ska jag skämma bort dom lite.

Extra-knäck

Jo, just det, jag lämnade plasma idag. (Såg ni, till och med Martin blev imponerad!)

100 riksdaler får man nu för tiden. För att släppa ifrån sig 650 ml plasma.

40 minuter i en skön vilstol, (passade på att läsa i min bok) sedan fick jag gratis fika, kaffe och smörgås. Inte illa alls.

Jag var en väldigt flitig givare när Julia och Linn var små, det var som ett Spa för mig att vara givare då. Folk som tyst tassade runt och undrade om det kändes bra, om man behövde en kudde extra eller var törstig. Inte en enda person under 18 år så långt ögat kunde nå. Lämnade slaviskt plasma var fjortonde dag bara för att få ligga och vila en stund....Lika desperat utsliten var jag inte nu, bara nöjd i stolen med min bok.

Planerar att spara mina poäng och ta ut alla pengarna till våren och köpa växter för.

Eller äntligen få de åtråvärda Filippa K muggarna jag suktat efter så länge, de har dem där på Claratappen, som premie.

Oj, oj, oj, pengarna rullar in!

Virusar

Nu har de anlänt.

Virusarna.

Julia fick ringa till sin supersnälla farfar idag så han hämtade henne i skolan. Linn är på väg in i jätteförkylningen hon också. Själv är jag oförskämt pigg, liksom Lovis. Martin är nog på väg mot nedräkning, tyvärr.

Men vi har varit förskonade hela jul och nyår. Nästan hela hösten också. Jag kan inte klaga.

Tur i oturen är att jag är ledig de närmaste tre dagarna, vilken borde täcka in den akuta fasen. Sen kan väl de stora masa sig till skolan igen. De är inga klenben och de har en benhård sjuksköterska här hemma som inte tillåter frånvaro i onödan. Fast min mammas gamla trick "en feberfri dag hemma " håller jag fast vid, det har gett resultat. Väldigt sällan återfall i samma sjukdom hos de små liven.

Nåväl. Haft en hygglig arbetskväll. En sådan jag inte minns imorgon. De är bäst; jag har jobbat, pysslat om, hjälpt. I lagom takt. Inga akuta grejer, inga sorgliga.

Nu ska jag borsta tänder och krypa i säng. Imorgon ska jag "jobba" hemma....

Nu

Jag har inget bra försvar men jag har försummat mina samhällsplikter.

Idag sparkar jag igång igen.

Plasmatappning.

För första gången på fyra år. Kom aldrig igång med lämnandet efter graviditeten med Lovis. Nu känner jag mig lite duktig.  Jag var faktiskt silver-givare en gång i tiden.

Mörker

Lovis och jag har sovmorgon idag, den blev inte så jättelång men allt är relativt.

Hon vaknade först av oss (surprise) och låg en stund i vår säng och tittade på Bompa. När vi sedan gick upp vid 7.45 och jag drog upp rullgardinen var jag tvungen att titta på klockan för att kontrollera att det verkligen var morgon. För jag var inte säker.
Kolsvart utanför fönstret.

Det blåser också så det knakar och brakar i hela huset. Måste komma ihåg att när jag köper min jätteherrgård ska den vara murad i sten och inte gjord i trä. Jag tror det finns gott om sådana hus i England.....

Nu slappar vi en stund, Lovis ser "Bortspolad", en riktigt söt film och själv uppdaterar jag bloggar.

En bra morgon än så länge, även om alla lampor är tända.

F-bannade TV!

Var är alla söndags-bio filmer nu för tiden?!
 
Ännu en kväll med bara rent skräp på dum-burken. Hoppas vi har någon hemma för jag vill se något riktigt bra ikväll.

Utan godis *snyft*

Farliga nyheter

Vi blandar in allt möjligt mumsigt i hästarnas betfor, potatisskal, små äppel-skruttar och morötter.
Någon enstaka gång har det råkat komma med lite vitlök och då blir det tvärstopp. Superäckligt tycker hästarna. Det vet vi nu och är numer jättenoga med att ta hand om skal och skrottar så inte någon vitlök följer med.

Ikväll kom det med lite banan. Julias ponny, Havanna, älskar bananer så vi tyckte vi var jättesnälla.

Det tyckte inte Maja!

Hon luktade. Gick ett varv i boxen och fnös. Luktade igen. Smakade och såg i det närmaste kräkfärdig ut. Tittade anklagande på mig och Julia, hon älskar sin betfor och sätter i sig 2 kg på ca 2 minuter i vanliga fall.

Jag fick helt enkelt plocka ur banan-bitarna. Då ställde sig häst-kraken och började sortera! Hon ville ha sitt älskade betfor och sina vitaminer.... Men ingenting som luktade banan. (En blöt bit betfor är ungefär ½ cm bred och 3 cm lång och hon tog dem en och en, hon lär inte sova inatt!)

(Fjant)-Maja


(Hemsk bild men jag hittar ingen bättre. Och om jag efter kvällens besvikelser går ut och tar kort på surisen blir hon väl galen!)

Familje-aktiviteter

Det blev badhuset. Vi fick ta två bilar för det var lite kompisar till de stora som ville med. Alla barn roade sig kungligt i Deje-badhus, lite fika slank också ner.

Själv satt jag i en vilstol och läste bok, varför finns det kvinnlig förklaring på. Jag hävdade att jag var badvakt samtidigt, men boken var bra så jag tittade lite lagom på barnen (Martin var ju trots allt i poolen). Jag led inte i alla fall, varmt och skönt.

Lovis simmar nu hundsim med en flyt-kudde på ryggen. Hur söt som helst och hon är (tyvärr) inte det minsta rädd för djupt vatten. Hon simmar glatt omkring och hon tar sig fram förvånandsvärt snabbt.


Var även på möte under förmiddagen och upptäckte att jag som suppleant faktiskt bara är invald på ett år. Gjorde således sorti därifrån, bad om att inte bli omvald på nästa årsmöte - Tjoho!

Nu är det bara kvällsritualer kvar.

Bad hair day

Just nu önskar jag mig en klippning och slingor.

Ser ut som "Bobby Ewing" i huvudet, i bästa fall, annars är det slickat och platt. Inget av alternativen är särskilt snyggt faktiskt.

Jag blir med åren mer och mer skandinaviskt råttfärgad i håret också. Trist, jag var riktigt, äkta blond förr. Fick fina, solblekta slingor på sommaren. Jag gillar inte att åldras.

Men frisören får vänta tills lönen kommer. Det är ganska exakt 16 dagar dit. Men om familjen ska få mat på bordet är det bäst att jag står ut.

Kanske ska köpa mig en badmössa?

Söndag

Sovit länge. Vekar inte ha någon effekt alls, vi är som äppelmos både jag och Martin. Vi drack ett varsitt ½ glas vin igår, så det beror ingalunda på sprit. Viss oro smyger sig på att det snurrar runt virus här hemma.

Men det kan vara ovanan att vara uppe sent. Tittade färdigt på "World trade Center" filmen till tolv igår. Och jag såg slutet! Helt otroligt (somnade till fyra - fem ggr bara efter sista reklamen).

Tyvärr blev jag lite besviken. Riktig amerikansk hjälte historia. De kunde ha gjort något bättre om en av världens värsta terrordåd. Om terroristerna, de på planet, de i tornen.

Får väl göra en själv.


Nu ska jag iväg på möte i ridklubben, oh så roligt! (Hördes cynismen ordentligt?)

Efter det är söndagen blank. Några vill till badhuset, jag vill sova. Vi får väl se hur det blir.

Tjejkväll på G

Martin ska om två veckor iväg på årets Stora Grabbträff. Om jag nämner MC-mässa och sedan en liten seglats på finlands-båt kan ni nog själva lista ut vad det hela går  ut på.
Dom brukar ha trevligt...(Tror dom iaf)

Hur som helst. En kompis kommer hit då, hennes man kommer befinna sig Far, far away, så vi ska gräs-änka tillsammans.

Åh, vad vi fem flickor ska ha det mysigt.

Nu äter eller dricker min kompis i fråga varken det ena eller det andra (skitmärkligt, tråkig diet men effktiv) så jag får väl köpa hem en ½ flaska vin (kan inte dricka en själv längre, för otränad) och helt enkelt inse att lite diet knappast skadar min figur heller, (har gått från timglas form till äggklocks-varianten).

Men vi ska basta/bada och gå långa stärkande, härliga promenader och vi ska skvallra, mysa och ha det alldeles underbart.

Ordningen återställd

Jag hann inte sticka ut min vita flagga innan Martin ställt ut sin på köksbordet:Han kan han! ♥
Dumt att bråka när man kan vara vänner.

Robinson

Nu har det tjatats i evigheter om Exp. Robinson i alla medier. Men när börjar det? Det har jag inte fått klart för mig än. De sista säsongerna tittade jag inte mer än med ett halvt öga, och knappt det. Nu verkar det dock vara lite mer "riktig överlevnad" (hur det nu är möjligt med Tv-team överallt, de lär ju inte svälta ihjäl eller dö i tropiska sjukdomar) och jag har blivit lite sugen på att titta i år.

Men som sagt, när börjar det?

Effektivitet

Fördelen med att vara grinig och sur är att mycket blir gjort.

Mitt nyårs-löfte är snart gjort, iaf delen med att sortera alla lådor och skåp. Inte mindre än två stora säckar är nu bortrensade ur tvättstuga och hall.

Har varit förundrad över alla udda strumpor, men idag hittade jag massa udda sockar och vantar också. Hur lång tid ska man låta en udda vante/socka/strumpa vänta på sin själsfrände?

Idag var jag väldigt rationell. Alla uddisar åkte i sopsäcken, och alla uddisar som kommer dyka upp den närmaste tiden kommer att gå samma öde. Efter att ha sammanfogat de som hör ihop (som har bott geografiskt åtskilda under lång tid) har de stora barnen (trots alla uddisar som försvunnit) totalt tio par vantar. Så de lider ingen större brist.

Nu har jag ett stort svart hål under trappan som borde saneras hårt. Men jag är inte lika arg längre, och orken tryter. Än har ingen av oss brutit is.
Snart går jag ut med vit-flagg för det är jobbigt att sura.

Här har vi taktiken "Tala är silver men tiga är guld" när vi grälar. Men hur mycket guld behöver man?

Frost

Rimfrost i träden igen.

Frostigt värre här inne med. Ryggen påminner mig om vart jag sovit. Utan effekt. Han är lika butter som igår.

Endast ett isande "Godmorgon" har utväxlats senaste timmen.
Vi får väl se vem som tröttnar först....

Ha en bra dag ni andra!

Drömmar

Det är Martin som är registrerad som husvagns-ägare i vår familj.

Idag fick han någon reklam-katalog. Ni skulle höra honom:

- ÅH, kolla, vilken bra grej, sån ska vi ha!

- Det var ju skitbilligt, en sån vill vi ha!

- Sån där såg jag när vi var...(minns inte var) verkar jättebra, sån ska vi ha....!

Verkar vara rena rama överlevnads-katalogen som kommit, sån tur, vi har ju verkligen inga prylar alls!

Positiv besvikelse

Hann knappt innanför dörren så ringde telefonen.

Kvinnan från soc.
Livet har ordnat upp sig för flickan och kontaktfamilj är ej längre aktuell. Jaha. Jättebra för flickan förstås. Men vi har laddat allihop och ett litet sting av besvikelse kom ändå.

Men vi är lovade att få ett annat barn så fort de vet vem som skulle passa här. Livet är en berg och dalbana, det måste gå lite tråkigt uppför ibland om det där underbara pirret när utförsbacken börjar ska kunna infinna sig. När allt flyter och livet känns som en stor fest.

Raksträckor är tråkiga.


TV

Jag ser mycket på Tv.
Inget jag är stolt över på något sätt, men det har varit ett bra tidsfördriv på kvällarna genom alla barna-år. Bara för att de sover kan man ju inte sticka till en kompis och fika, de ska ju passas från bränder, inbrott och mardrömmar.

Men jag tycker att utbudet blir sämre och sämre.
Igår = inget bra.
I kväll = inget bra.

Har heller ingen bra bok. Bara "Nästan död man" av Åke Edwardsson. Har läst den i två veckor vilket är rekord efter "Kristin Lavransdotter".

För er som har svårt att sova rekomenderas de här. Jag sover som ett barn efter blott fyra sidor....

Telefon-terror

Städade ur ett skåp till förut och hittade en telefon. En sån där stenålders, som ska läggas på ordentlig. När jag pluggat i den i vardagsrummet, (där den tidigare haft sin plats) mindes jag varför den låg i skåpet.

Lovis satt nämligen och pratade för fullt. Med en dam som hela tiden sa:

- Samtalet kan inte kopplas fram, var god kontrollera numret.

Telefonen är tillbaka i skåpet. Får nog stanna där för evigt.

Skoj

Vi har spelat spel här hemma. Lovis vann helt ärligt två gånger i rad.

Vill göra lite reklam för det här suveräna barnspelet. Enkla regler för de små, snabba omgångar och ganska billigt. Lovis skrattade så hon höll på att ramla av stolen när hon insåg att hon skulle vinna över mig och Martin.

- Det rör sig inte, det gör det inte, jag vinner!

Historia

En kollega berättade denna för mig i morse, (mellan personal och patienter förekomer inte den här sortens historier, det lovar jag) tänkte dela med mig.

(Obs, du bör vara över 15 år...).

Två bögar ska öppna gayklubb ute på Tjörn.
Allt är klart och politikern som beviljat tillstånden frågar killarna vad klubben ska heta.

-"Fetta kan kvetta", hade vi tänkt oss.

Politikern skruvar på sig. Det var väl grovt...
- Nej, ni får hitta ett annat namn på klubben, helst något där ortsnamnet ingår. Ni får gå hem och hitta på något nytt.

Några dagar senare kommer killarna tillbaka.
- Vi har ett nytt namn nu.
- Låt höra, säger politikern.

-"Tjörn i röva"!

Det måste vara kärlek!

När jag kom hem stod en sprillans ny dyng-grep lutad mot garageväggen.

LYCKA!

I över en månad har jag mockat dubbelvikt, med den lilla mini-grepen vi har i transporten för de andra två gått sönder.

Min käre, älskade gubbe har köpt en ny till mig idag. Jag tar det som en kärleksförklaring...♥
  Fick förstås en med skaft på.

Ser fram emot att gå ut och mocka, nu kommer jag inte riskera att smälla ryggen inne hos min "Baja"- Maja, för stor häst - stor hög.

Dåligt humör

Tur att skåp-städningen gjorde mig på bra humör. Lovis har haft en sån där dag som gjorde att jag funderade på varför jag över huvudtaget skaffade barn.
Jag har ca fem sådana dagar om året (när jag undrar hur jag tänkte när jag satte de små rosenmonstren till världen, ont gjorde det också) och idag var den yngste på ett humör som framkallade känslan hos sin arma mor.

Från att "Nasses film" tog slut imorse har hon varit sur, grinig, arg, irriterad/irriterande, tölig och har vägrat att äta.

Tack och lov är lovet slut. Imorgon blir det dagis igen och jag tror faktiskt att hon längtar mer än jag. *Jippie*

Hamster

Jag har tydligen en hamster gen. Väl dold, inte minst för mig själv som tycker att jag är väldigt bra på att slänga/göra mig av med saker jag inte längre använder.

Idag påbörjade Martin mitt nyårs-löfte. I ett obevakat ögonblick började han städa i stora skåpet i köket. Jag kunde inte vara mer ointresserad av städning så där på kvällskvisten men hängde på.

Tog mig an köksskåpen. Milda matilda vad skräp! Tre kassar försvann och en "spara om någon vill ha"  alt "släng nästa runda omkring midsommar 2014".
Detta på fyra köksskåp!
Kan nämna 15 plaslock som saknade burk, pipmuggar utan pip, gratängformsunderlägg utan form (den gick sönder förra året... ), trasig oljesprayare, otroligt gammalt godis..... ja allt fanns.

Men det blev så luftigt och fint. Hittade dessutom tre mycket saknade äggkoppar, en tratt, och mindre gamla chips att äta ikväll. (Löftet var att dra ner på vardags-godis, inte att sluta!)

Ska faktiskt fortsätta röja igenom skåp och lådor. Billigt nöje. För det känns superhärligt att titta in i de nystädade skåpen (som nu har plats att rymma nya fina saker....hrmm. Hamstern talar till mig!).

Inspiration...

Saknas.

Gick ut bra under morgonen, vek tvätten och plockade undan tusen saker i tvättstugan som inte borde finnas där, men gjorde det ändå. Alltid ett litet mysterium det här, varför aldrig saker och ting aldrig finns på sin rätta plats.

Tänkte sedan arbeta mig ut till köket för ett röj även där. Innan dess stack jag ut till stallet, efter att ha delegerat kladdkaks-bak till världens proffs på dessa.


Sen kom jag inte igång.

Lovis och jag tog istället en omiljövänlig lång dusch. Jätteskönt men det blev ingalunda rent i köket under tiden.

Nu kommer besök om en timme. En bebis. Som ska ligga på golvet

Undrar om han godtar min ursäkt att jag bloggade istället för att förhindra att han får framtida astma? För hans skull får jag nog fokusera i en halvtimme, för längre tid tar det inte att svabba golv. Inte hos mig iaf. Jag tänker begränsa mig till kök och hall.

Måste kanske laga lunch också? Himmel vad listan blev lång, får nog delegera mer till Linn. Hon har ju studiedag....

Morgon

Kallt igen, en ny, död mus ligger och doftar/stinker på lilla toan. Jag är så less!

Är det mus-år? Har inget minne av att vi någonsin haft så här många döingar förut. 1-2 om året. Något år ingen alls. Men nu avlöser de varandra på ett oroväckande sätt. Vårt hus har luktat död hela vintern.

Har inget att tillägga. Ska dricka mitt kaffe i lugn och ro innan jag planerar dagen. Lovis ser på Nasses film, Julia har sovit hos en kompis och Linn vägrar gå ur sängen så här tidigt. Imorgon får nog Martin tända blåslampan under rumporna på dem om de ska komma i tid till bussen, för då börjar vardagen igen.


Glömde säga...

Jag har en bonus dag imorgon. Jag och tjejerna, ensamna hemma på en sk studiedag.

Vad vi ska göra är helt oskrivet, men vi ska inte studera!

Jag gillar studiedagar
, (ialla fall när jag vet om dem i god tid och hinner lägga in i schemat, mindre kul att märka på väg till jobbet att vi inte har ngn barnomsorg.....)

Ljus!

Har ni märkt att det vänt?

Ljuset.

Klockan är halv fem nu och det finns fortfarande en liten, liten strimma ljus kvar på himlen. Så underbart!

Stod förut och måttade ut den nya planteringen som ska göras i maj, jag vill börja gräva nu, bums! F-bannade barfrost som ser till att vi har fått en tjäle som kommer att sitta till pingst!

Självförtroende

Min minsting är bara tre år, tre äpplen hög ungefär men har världens bästa självförtroende. Underbart.

När jag berömmer henne för något kommer de härligaste kommentarer, tex;

-Jag är jätteduktig jag!

-Jag kan det här jättebra!

-Jag är den snällaste som finns!

Eller den bästa av dom alla. Nu när vi ätit middag (underbar gryta som maken kokat halva dagen medan jag jobbat) ville liten se på film.
Jag satt i soffan och försökte få igång filmen men det ville sig inte. Då fick jag syn på att sladden till den externa hårddisken inte satt i, (ja, vi har filmer på hårddisk, säkerhetskopior ? Harkel...) Jag hade inte minsta lust att lyfta den nyss avslappnade kroppen ur soffan för att sätta i den och gjorde en chansning.

- Lovis, sätter du i sladden där, den där svarta.
- Nej, jag kan inte. (Nej är ett väldigt populärt ord)
- Prova lite hjärtat, lirkade jag. Givetvis klarar en unge, född på 2000- talet att sätta i en USB kontakt.

- Jag kunde! Jag kan allting jag!!

(Lite som Lotta på Bråkmakargatan, helt underbart lycklig när det blir som hon vill, hon kan bli lika arg också.....)

Varmt och skönt

I alla fall inne. Ute är det fortfarande våldsamt kallt.

Här inne var det en liten sketen luftbubbla i själva pumpen som driver runt värmesystemet som spökade. Det upptäcktes efter att samtliga  element luftats efter alla konstens regler utan effekt....

Någon annan som haft det varmt och skönt idag är Lovis. I närmare sju (!) timmar har hon röjt järnet med kusinerna och hon förkunnade innan hon somnade att hon lekt tills hon blev svettig i pannan.
(Det blir ju ganska varmt när fem barn stänger in sig i ett rum hos farmor och farfar och leker häst i en timme utan att släppa in syre...)

Hon somnade gott efter denna dag, ca 60 sekunder efter godnatt.

Nu sitter vi i soffan och jag smider planer för vad jag ska inhandla för alla pengar jag ska tjäna imorgon.

Domedagen

Har ni sett filmen "The day after tomorrow"?

När allt fryser till is, på bara några sekunder. Så såg det ut uppe i stallet nyss. Handtag, dörrar och fönster var helt rimfrostiga och det var nog fråga om sekunder innan vattnet frusit. Det kom bara dropp-vis till att börja med. Onödigt spännande.....

Nu är ett element inställt. Hästarna klarar sig utmärkt med lite kyla ( i natt fick de dock sova i pyjamas, fleece täcke) men det kostar en hel del om vattnet spränger rören....


Men nu är det "ingen ko på isen". Ibland ska väl även vi ha lite tur och upptäcka saker och ting innan det är försent.

Väderleksrapport

Rekord hittills;

- 16 grader idag.

Tack och lov så blåser det inte men det är kallt så in i baljan. Vi eldar i öppna spisen och tänder ljus, vår panna mår ju inte så bra om ni minns.

Vi har varit en jätte snabb tur till Kil nu på morgonen och lämnat in min Pärla till glasmästaren. Nu ska stenskottet som dragit iväg i vinter tas bort och ersättas med en sprillans ny vindruta. Me like!

Killen som driver glasmästeriet här i byn är något av det blygaste jag träffat. Tur att han driver ett företag dit kunderna söker sig på egen hand, han marknadsför sig inte direkt. Men det kan jag göra, han är superduktig på sitt jobb. Vi har lämnat in bilar, vitrindörrar, fönster och bett om specialglas till innerdörrarna som en studsboll råkade åka rakt igenom, och han har fixat allt, med perfekt resultat.
Fast småprat är inte hans grej här i livet och sånt kan jag acceptera.

Dagen idag ska spenderas med kusin Hugo och Lovisa. Hur är ännu inte bestämt.


(Och imorgon ska jag till jobbet på ett extrapass. Kval. övertid. Tack!)

Oidipus-komplex

Lovis älskar sin pappa.

Nu på det uppenbara Oidipus-viset. Jag känner så väl igen det från de andra flickorna.
Det är bara pappa som gäller när han finns hemma, och när jag vet vad det beror på är det mest bara sött. (Och helt suveränt mycket ledig tid för mig!)

Det började ungefär förra månaden. Lovis kom över till min och Martins säng under natten. Jag bad henne komma nära mig så att jag skulle få "snosa lite på henne".

- Jag vill inte ha dig, jag vill bara ha pappa!, fick jag till svar.

Sen dess har det accelererat. Bara pappa får sätta i/lyfta ur bilbarnstolen. Bara pappa ska borsta tänderna och lägga. Pappa ska torka rumpan, pappa ska i all oändlighet.

Minns så väl Linns stora sorg för några år sedan när jag och Martin äntligen kommit till skott och skulle gifta oss. Dagarna i ända planerade vi brölloppet.

En dag, vid frukost-bordet tittade Linn storögt på Martin och frågade;

- Pappa, älskar du mig?
- Självklart älskar jag dig, mer än livet, blev hans svar.

Det blev tyst en stund. Sen började tårarna att trilla utför Linns kinder.

- Du säger att du älskar mig, men du gifter dig med mamma!!!!

Mer tydligt kan det inte bli. Jag som bara har flickor slänger ut frågan:

Är små pojkar likadana?

Kallt

Vi har kallt här hemma, inte så kallt som hemma hos Martins kusin i Dalarna men det räcker.

-15 grader.

Brasan är tänd och på lilla toan har jag ställt in tre värmeljus (för där är det nog helt oisolerat). Burrrr....

Martin har börjat fylla mig med sprit så jag inte ska frysa sönder, så sött av honom. (Han kan ha baktankar med detta, att fylla frun med sprit, men det låtsas jag inte om)

I-Lands problem

Martin sa att han vill göra badrum på övervåningen under våren.

Jag, som är renoverings-freaket Nr 1, alla kategorier, Googlade genast på badrum..... (alla mått har jag i huvudet sedan lång, lång tid tillbaka)

Nu svider ögonen, (och jag har insett att det kommer svida i plånboken också) men jag har inte blivit ett dugg klokare på vad vi ska ha där uppe.

Svedbergs, Ifö, Gustavsberg mfl har alla de mest fantastiska möbler för badrum.
Så mycket fint det finns!

Och sen kommer det där med att välja kalel och klinkers.....
(Ibland önskar jag att det fanns typ tre sorter att välja på, men det finns tre miljoner!)

Mätt

Vid lunch-tid idag åt vi värsta dop-fikat. Sockerchockade oss som bara den.

Lovis undrade i kyrkan, efter att prästen förkunnat att dopet var slut:

-Är det fika nu, vart har de ställt tårtan?
(Högt och tydligt, de kan verkligen vara pinsamma i den åldern)

Hon fick verkligen fika kan jag lova.... Jättegott. Väldigt fint dop med morbror och moster till E som sjöng och spelade för sin systerson.Nu har jag överträffat mig själv. Kyckling med klyftpotatis, paprikasås samt rödlöks-marmelad. Oh vad gott. Och lite tända ljus, lite rödvin, barn som höll sams, gjorde att jag kände att vi hade söndagsmiddag. På riktigt.

Nu väntar vi på Julia. Vi har ingen aning om när hon kommer hem och det ska bli roligt att höra vad hon haft för sig hela helgen. För om någon tror att hon ringt och berättat för oss hur hon har det kan jag bara meddela att sånt gör inte hon. Hon älskar att åka bort. Inte likt mig alls mao.

Is-kyla

-14 grader ute. Inte jättemysigt att vara ute då inte.

När jag drog upp rullgardinen i vårt sovrum var hela ena rutan täckt av rimfrost. På insidan. Det är den rutan som är trasig så vi har bara englas där. Ska inte berätta detta för Martin, han tycker att vi har för kallt i sovrummet. Han får inte sätta på elementet och jag öppnar gärna och vädrar innan vi lägger oss.
Anar att det blir slut på det om han får syn på frosten.....

Nu öppnade jag fönstret lite (i smyg förstås) och hoppas på att frosten genom ett mirakel ska försvinna innan Martin går in dit.....

Med tanke på utetemperaturen känns det extra bra att vi har varit ute i två dagar och i dag har inomhus aktiviteter på agendan. Först blir det dop och efter det fika. Ska bli kul att träffa den andra sidan av släkten lite grann. Vi brukar mest ses på skolavslutningar och konfirmationer annars men en ny generation har fötts så nu är det dags med dop.

Ska inte sticka under stol med att jag vill ha lite bröllop också. (Hör ni det?)

Nu ska jag njuta av mitt morgonkaffe och sedan bege mig ut i vinterlandet och mocka. Vilket lyxliv jag lever.

UtelivNär naturen ser ut på det här sättet måste man helt enkelt gå ut! Minusgrader, solsken och ingen läskig snö någonstans, bara gnistrande rimfrost, helt underbart.Kaffekokaren är igång, bild från grillningen på nyårs-dagen. Massor av korvar grillades (brändes och tappades) och åts med stor aptit.Och idag, Lovis premiär på skridskor.

Hon kämpade väl. Med ett par skridskor som det var fel på.

- Mamma, jag vill inte ha dom hära, det är fel på dom, dom är halkiga!

Eftermiddag och tidig kväll har tillbringats hos vänner vi gärna träffar fast det blir på tok för sällan. Lika trevligt som alltid och timmarna rusade iväg under småprat om allt mellan himmel och gjord.


Nu blir det lördagsgodis! (Tyvärr är det Martin som plockat och fortfarande, efter 16 år, verkar han inte ha en aning om vilka sorter jag gillar bäst....)

Ny morgon, nya möjligheter

Nyss uppstigen. Otroligt vad skönt det är att sova på morgonen!

Hade lite svårt att somna om efter häst-frukosten imorse men sen gick det visst väldigt bra. Problemet är ju att halva förmiddagen har gått redan. Normala lediga dagar brukar jag ha hunnit med stallet, lite underhålls-städ och tvätt vid den här tiden.
Men det är jullov så det kan ju vara nyttigt med vila.

Nyss ringde telefonen och vi blev medbjudna på skridsko-åkning på Fryken. Spontant hänger vi på, måste bara konferera med äkta hälften.

Ser ut att bli en bra dag.

Kvälls-mys

Dåligt beslut, det där med att inte äta godis i tid och otid. Linn har dessutom bestämt att hon inte ska äta godis under 2009 så det finns inte en bit gotter här hemma.

Bittert.

Jag har öppnat kylen 15 gånger senaste halvtimmen i hopp om att hitta någon knäck eller så som ramlat ur sin skål, men icke. Vi har inte tillstymmelse till godis.

Får väl gnaga i mig en apelsin. Eller knäckemacka.

Kanske ska gå och lägga mig och hoppas på att sömnen kommer och tar mig, så jag inte tänker så mycket på godisar. Sega råttor. Salta salmingar. Gelé hallon. Chips

Vi har dessutom en pojkvän här hemma (Linns kärlek) som ska sova över. Han känner nog att han fattade fel beslut som följde med hem till oss.

Öken-trist fredags-mys, alla kategorier liksom.


Ledighet

Vi är inte vana att vara lediga här hemma.

Idag har rastlösheten börjat krypa i oss på allvar. Lovis är helt oregerlig, springer runt och vill ha max uppmärksamhet varje minut. Julia har iaf åkt i väg till Hovfjället. Hon tog sin väska och gick ut och väntade på skjutsen (i -10 grader) så angelägen var hon för att få komma ifrån oss.

Men nu har vi planerat in lite aktiviteter de närmaste dagarna. Fika idag uppe i Frykåsen, fika imorgon eftermiddag i Olsäter och så ska vi döpa en liten kille på söndag, släktens senaste (eller näst sista ? Minns inte ordningen på alla bebisar där på slutet...). Efter detta har jag ytterligare tre lediga dagar!

Undrar om jag kan koppla av lite de där sista dagarna och inte bara gå och vänta på att hjulet ska börja snurra igen. För när det rullar vill jag bara vara ledig.

Fast det är ju lite skönt att vara ledig. Vi sover länge och har ett lugnt tempo, det ska erkännas. Men trots att vi sover länge så somnar jag tidigt på kvällarna. Kan inte hålla mig vaken. Igår var Julia uppe flera timmar efter mig, hon såg färdigt på E.T, då sov jag så gott.....
(Nej, jag är INTE gravid, även om det så här efter jul t.o.m ser så ut.)

Flexibel

Livet med barn är som bekant omväxlande. Ofta händer saker som man inte kalkylerat med. Så även idag.

Jag och Linn skulle bara göra en snbbis ner till Kil, köpa betfor till hästarna, samt en doppresent och sedan hem.

- Aj, mamma, min tumme, utbrister Linn, öppnar sedan bildörren och tar fram ett väldigt blått finger.

Akuten.

Inget brutet, men det gör ju förstås ont än. Det var min förmiddag. Få se vad eftermiddagen har att erbjuda. Vi har lite tråkigt så något måste vi väl hitta på.

Tradition

Nyårsdagen = Ivanhoe

Tårarna sprutar ur ögonen varje år när karl´n gifter sig med fel tjej. Åh, vad jag lider med den vackra Rebecca!

Det bästa som finns

Martin, som fick köra bil redan i morse, är på väg att hämta det godaste som finns Dagen Efter.

Pizza

Jag drog till med oxfilé, tomater, färska champinjoner, vitlök, extra ost och sås.

Gud så gott!

Julia har även blivit medbjuden till Hovfjället över helgen för slalomåkning, hon är alldeles lyrisk och har redan packat (åker vid lunchtid imorgon). Hon följer med en av sina bästa vänner och får sova i husvagn och ska fnittra i flera dagar. Det är lycka på riktigt. Hoppas att det här fina vintervädret håller i sig så de får bra dagar i backen. Regn undanbedes.

Vart är maten? Han har varit borta länge nu.......

Godmorgon

Eller morgon och morgon, det har mer blivit förmiddag redan. Vi sov länge.

Morgon eller inte, god är den inte heller. Man kan nog säga att jag mår lite dåligt faktiskt. Så kan det gå när det varit våldsamt trevligt och roligt kvällen innan.

Martin fick en alkohol mätare i nyårs-present av sina föräldrar. Jag vann både i går kväll och i morse. Moget.
Jag är den enda i församlingen som inte får köra bil idag.

Kvällen igår bjöd på mat och dryck i glada vänners sällskap, alla barn härjade runt till de stupade i säng. De låg lite var stans, i tvättstugan, soffan och i lekrummet.
Vi badade och skålade in det nya året. Fyrverkerierna drog vi iväg redan vid nio-tiden för att alla barn skulle få se, det är ju för deras skull.
Sen gratis-tittade vi på alla andras vid tolv-slaget. Väldigt smart.


Nu ska vi bege oss ut och grilla korv. Jag tror mitt huvud kommer att uppskatta det friska vintervädret.

RSS 2.0