Nära....!

Martin kommenterade min figur och undrade om jag hade en av mina nya BH-ar på mig.

- Japp, svarade jag raskt, det behövs ingen kniv om man spenderar... Eh..(panik utbryter) x-antal hundralappar på en bra BH!

Det var nära att tungan slant iväg med en inte allt för trevlig sanning. (Särskilt som jag redan är pank och lönen just kommit).Men jag räddade situationen i sista stund.

Nu ÄR det dax att duscha!!!

Ombyte

Hemma.

Kaffe i magen, dax för omsvidning. Bortbjudna ikväll minsann! Ska gnugga det morgongrus som hängt med sedan 5.15 imorse ur ögonen och hoppa i duschen.

Sen på något roligare kläder än lortiga jeans. (Ska även byta skor inför gåbortandet, upptäckte på hemväg från jobbet att mina kängor var hemskt lortiga vilket inte syntes 5.45 när jag gick ut till bilen!)

Bus eller godis?

Hur är det egentligen, är det den här helgen eller nästa som ungarna ska klä ut sig?


Stryk

Kidsen förlorade sin match igår med förödande siffror. Killarna var ett år äldre och sopade banan med ungarna.

Linn tog det med ro. Skönt det. Hoppas de får jämnare morstånd nästa match istället.

Resultats medveten

Vänta och väntar på att Linn ska ringa mig och berätta hur det gått ikväll. Bortamatch i innebandyn mot Säffle.

Ikväll har hon morfar Olle med i publiken, vilket kommer att medverka till att hon själv kommer att anstränga sig till sitt yttersta. Så ikväll kanske hennes första mål äntligen går in? Förra matchen blev det två assist för hennes del men hon vill så gärna göra mål!

Tråk

Det är jobbigt på jobbet när det finns mycket att göra men hellre det än det här.

Två relativt välmående patienter har jag. Tro mig när jag säger att de inte är i behov av mig efter att jag länge och väl har hört mig för hur de mår. Möjligen ska de ha varsin tablett senare.

Väsentligheterna för jobbkvällen är däremot avklarade. Pizzabeställningen! Bryter min vana ikväll och tar en kebabrulle ist för Sverige special. Ångrar mig säker sen men nu känns det som ett bra val. Har även fyllt handväskan med div godis som ska snaskas upp sen.

Om inte stormen bryter ut då. För det vet man aldrig här, hur länge lugnet håller i sig. Bäst att ta en godis redan nu så jag inte råkar bli utan om det händer något spännande sen.

Vuxenpoäng!

*Pling*

Jag växer sakta men säkert upp.

Idag har jag för första gången, helt på egen hand, betalat räkningar via nätet! Jag har värjt mig för den uppgiften, bara frågat lite försiktigt varje månad om vi får bo kvar.....

Martin tvingade mig härom dagen att prova själv och det gick bra (fast då fanns han som ett mentalt stöd i köket). Idag ramlade det in två fakturor till och jag tror ta mig tusan att jag fixade det!

Fast Martin kanske inte blir så glad ändå för det var mina grejer och hans konto. Men jag kunde själv och det var ju det han ville!

Ur barnamun

Lovis uträtttade sina morgonbehov och ropade sedan Färdig! som hon alltid gör.

När jag kom in sa hon:

- Det luktar skithus här inne!

Vart får de allt ifrån?

Slut...

Så var höstlovet över för mig för den här gången.

Ska fixa lite här hemma i stall och tvättstuga och sedan bege mig till landstings borgen där jag ska befinna mig resten av helgen.

Har f.ö grym träningsvärk i två fingrar. Är väldigt glad att jag drog av mig ringarna redan igår för idag hade det varit omöjligt att få av dem. Ring och långfingret är svullna som korvar och det är inte omöjligt att jag sträckte dem oxå när jag bowlade igår (fastande i hålen och skickade klotet bakåt vid ett tillfälle, det hände säkert då!).

Får väl be någon arbetskompis ta ut piller ur krångliga blister förpackningar. För om någon tror att sjukvårdsprodukter är grepp och handikappsvänliga kan jag ta ur er den villfarelsen. Det är säkert lättare att jobba med gipsade fötter än med en hand obrukbar.

Jag skiter i tv och tvätt och allt vad det kan vara.

Jag går och lägger mig!

Lov-avslutning

Vi drog iväg till Leklandet och röjde några timmar. Barnen sprang som galna runt, runt mellan olika aktiviter. Jag var med ibland och läste kvarlämnade tidningar där emellan. Fikade förstås oxå - ett måste i alla lägen.

Surnade till när det visade sig att Martin trots allt inte kunde komma i tid. Vi velade fram och tillbaka vi tjejer men beslutade sedan att vi skulle bowla utan honom. Så det så. Tjejr kan, eller hur?

Likt värsta bimbon bokade jag tillbaka den avbokade banan och undrade hur vi skulle göra sen. Sådana uttalanden väcker service-andan hos män i övre medelåldern och vi fick först-klassig service.

Vi utmärkte oss tidigt för far och som på banan bredvid som "De där som aldrig bowlat förut". Lika bra att få det gjort...
Tackar min lyckliga stjärna att det var trevligt folk när Julias klot av någon anledning hoppade över till deras bana och följde den hela vägen ner till deras käglor. Jag skrattade så jag grät. Det gjorde även Julia och Linn, (Lovis hann inte se någonting för hon tittade ner i maskinen som matar upp kloten, där stod hon 80% av tiden).
Fadern på banan bredvid log i hela ansikten han med och undrade hur i hela friden Julia lyckades få ett klot på tio kilo att studsa. Då skrattade vi ännu mer.

Trots att vi är helt novisa på detta lyckades vi göra varsin strike! Tänkte bittert att detta missar han, Martin, att hans tjejer efter lite övning lyckas göra såna stordåd.
Fick sedan dåligt samvete. Han satt inte fast i Halmstad för att jävlas med oss utan av olyckliga omständigheter.

Men nu är vi samlade, Lovis gråter för minsta lilla vilket är kvitto på att eftermiddagen varit till full belåtenhet. Hom somnar bergis i soffan i detta nu.

Och jag oxå snart.

Idag

Har Martin lovat att sluta jobba i vettig tid så vi kan bowla tillsammans med ungarna.

Barnen längtar, iaf de stora, Lovis har aldrig provat. Jag får ju alltid stryk av barnen numera i flera olika famlijeaktiviter så jag är mest med för att glädja dem....Sist vi bowlade, för säkert två år sedan, fastnade Linns klot mellan rännan och stödkanterna. Jag stegade glatt ut på banan för att ta upp det och gjorde en vurpa som taget ur en tecknad film (hade verkligen ingen aning om att det var så halt!). Ska inte göra så idag - mina barn skämdes.

Ironi

Lagom till att lovet snart är slut så sov Lovis ut idag. När hon väl börjat ta sovmorgon gör hon det ganska länge vilket kommer ställa till problem för Martin nästa vecka.

Då kommer det vara en trött liten tjej på morgonen.

"Jag väntar vid min mila..."

Misstänker att laptopen inte var uppfunnen när Dan Andersson skrev den dikten, för jag sitter framför den (datorn) och inte i skogen....

Men väntar, det gör jag!

På kärleken som aldrig hann hem före träningen med ungarna.

Och så väntar jag på Arga snickaren, Greys Anatomy och True blood.Älskar onsdagar! Bästa soffkvällen på hela veckan, helt klart.

Stålnerver

Att gå hemma med barn hela dagarna kräver:

* Tålamod - tre viljor (förutom min egen) att vänta in.

* Nerver av stål

Förutom att de bråkar både med mig och sins emellan händer det saker som får hjärtat mitt ända upp i halsgropen.

Som förut. Vi har bakat lite och Lovis befann sig på köksbänken. Medan jag dukar för provsmakning hör jag bakom ryggen:

- Kolla mamma, jag kan flyga!

Vänder mig om och ser Lovis flygande i luften från ett stående hopp, för att tiondelens sekund senare landa på golvet i en hög, storskrattandes.

Ja, jag skrattade kanske inte men jag är glad att alla ben är hela.

Lovmorgon 3

6.15

- Jag vill inte sova mer mamma!

Tack för det eller vad säger man?

Vi har nu försökt somna om, sett div barnprogram samt ätit frukost/druckit en balja kaffe. Min fina veckoplanering jag gjorde i början på veckan raserade min käre man igår. Har flyttat runt aktiviteterna så gott det går.

Just nu sliter han hårt min gubbe. Igår sjukskrev sig även deras chaufför så idag ska han klämma in en lastbilsrutt till Eskilstuna jämte det vanliga arbetet. Dessbättre trivs han gott på sitt nya jobb så han är på gott humör!

Vi andra ska avnjuta de här sista dagarna så gott det går. På fredag kväll drar jag igång igen och sen ser november rent bedrövlig ut jobbmässigt för mig. Men det ska gå bra bara vi håller oss friska!

Julhandling...

Kom på idag att jag har ett fönster till att dekorera till jul! Lycka! Lovis blev överlycklig när vi investerade 70 kronor i en papp-stjärna till hennes fönster. Det är glitter på minsann!Kommer bli så fint. Stackars flickan har ju aldrig haft något julpynt i sitt sovrum förut. Vi (jag) får väl lägga lite extra krut där i år!


Väldigt lik vår stjärna - en google sökning i vanlig ordning....


Boktips

Var upp till sjukan en snabbis idag. En bokmal var inlagd utan bra läsning, vilket jag tog som dagens största och viktigaste uppgift att råda bot på.

Hoppas att jag inte gör mig ovän med Någon nu när jag lånade ut hennes "Den gåtfulle fotografen" av Douglas Kennedy. (Som jag fick låna i somras och ännu inte lämnat tillbaka... Pinsamt men bara lugn K, svärmor är en ytterst ordentlig kvinna och jag litar blint på henne och din bok kommer snart åter!)

Mycket bra bok där i princip ingenting är förutsägbart. Rekomenderas därför varmt! (Givertvis förekommer det mord, våld och kärlek även i den här...)


Bra saker!

Ibland är det svårt att göra de där små projekten här hos oss.

Som att byta två glödlampor utomhus. Det är mörkt nu så det kändes högaktuellt att få det gjort. Så idag, äntligen, stegade jag in på OBS! och köpte två lampor med ljussensor på och Martin bytte dem direkt efter jobbet.

Gav honom sen ett spett så vi fick ner lilla fågelbordet i marken innan tjälen sätter i.

Känner mig riktigt nöjd med de här små bonus projekten. Ska nog ta det lugnt resten av kvällen.


De växer

Så har vi köpt vinterskor till alla barn. Drog kortet och svalde hårt i affärerna. Attans dyrt att ekipera tre ungar inför de här vintrarna. Det ska vara både vattentätt och varmt. Tö ena dagen och minus tjugo grader den andra ställer onekligen en del krav på utegrejerna.

Linn har nu samma storlek som mig på skor. Gladde mig oerhört åt det någon sekund då jag iskallt tänkte att de där dyra fina vinterskorna kunde värma mina fötter oxå.

Insåg sedan att en helt ny skogarderob öppnat sig för Linn och det var kanske inte lika roligt. Mina klackar på skolgården.... Inte sugen på att dela med mig alls faktiskt.

Nåväl. Nästa år är det för sent! Då har hon växt ur de skor hon fått i år och jag kan lugnt adoptera dem. Och om hon inte gör som i Askungen och skär av sig tårna kommer hon inte i mina.

Så det är bara i år jag får gömma dem för henne. Och nästa år för Julia då, det kan bli värre för hon kan ju hävda att hon behöver klackar i sjuan.

Lång lista

Idag har vi en del att pyssla med, tyvärr, för vädret är toppen!

Först blir det folktandvården med två barn.

Har sedan lovat lunch på stan med tillhörande shopping åt de stora. Den lilla snurran ska ju med förstås men vi får väl roa oss i något café eller nåt. Hon hatar ju affärer.....

Själv hade jag nog gärna gått ut i skogen igen och plockat fler trattisar. Men har man lovat så har man.

En tanke och kram

Till svärmor som igår blev inlagd på öron. Var i behov av starkt antibiotika. Erysipilas (rosfeber) är inte att leka med och hon har ont.Krya på dig!


Positiv förstärkning

Lovis ska till tandsköterskan imorgon.

- Nej, det vill jag inte!, sa min fyraåring på det bestämda sätt som bara fyraåringar kan när jag berättade om morgondagens planer.

- Men älskling, du brukar ju få en ring eller klistermärke där, lockade jag.

- Den här gången ska jag ha en diamantring!, bestämmer Lovis och jag hoppas att de har en lite större budget än förra året för då var ringen i plast....Den här skulle hon gilla kära Folktandvården. Helt i hennes stil, Less is more finns inte på kartan i hennes värld!


Skräckresa?

Läste på Aftonbladet om en man som smugglade ormar och ödlor på kroppen.

"Det rörde sig på hela hans kropp"...

Fjorton ormar i strumpor på bålen och tio gecko-ödlor på benen...

Som taget ur en mardröm om ni frågar mig. Jag skulle aldrig ha klarat av en sån grej rent mentalt - hur mycket pengar jag än skulle ha fått på andra sidan tullen.

Reptiler av alla sorter är för mig ganska otäcka djur. Har aldrig förstått mig på dem, ännu mindre förstått nyttan med att ha dem som husdjur.

Dessa ska troligen avlivas. Synd ändå - de har ju inte bett om att få åka strumpa till Norge.

Kan man inte snabbtesta dem från salmonella eller vad de nu är rädda för och skänka dem till någon som kan ta vara på dom?

Finn fyra fel....

* Två barn vägrar städa sina rum. Det tredje barnet är uppringt till Felix av frustrerade föräldrar:
- Skicka hit henne så vi får lugn och ro!!! (Varsågoda! Det är underbart när fler barn blir en lättnad. Tyvärr är grannpojken i en fas när han inte vill lämna sitt hus.)
Passade på att göra en röjning i hennes rum när det ändå var tomt.

* Jag har inte kommit på vad vi ska äta till middag än och detta ska ju ske närmaste halvtimmen. Hmmm...

* Martin kommer inte hem i motsvarande tid som han började i morse.
- Mycket att göra! (Jaha).

* Skogsturen har gett mig x-antal små fripassagerare i form av älglus. De bits inte och är inte på något sätt farliga men jädrar vad otrevligt det är att ha dom!

Dusch-dax!

Arbete lönar sig

Försöker lära mina barn att arbete genererar pengar. Det går sådär kan jag  väl säga.

Har hur som helst haft med mig Linn och Lovis i skogen och plockat trattkantareller. (Lovis roade sig mest åt att äta frusna blåbär och att barka av pinnar med sin slöa svampkniv men hon var med).

Vi fick ihop fem kilo svamp av yttersta kvalitet och vi fick 240 pix när vi sålde allt på Skogförrådet. Nu fattas det några hundralappar till, vi ska ha en helkväll med bowling och bio med de stora tjejerna för de pengar vi får in (målet var först en platt-tv men vi har insett att med barnens arbetsmoral är det här rimligare).

Linn tittade stort på pengarna. Lättförtjänta. Frågade henne om vi skulle sticka ut ett varv till runt Martin älgpass.

- Nej, jag är trött på svamp nu. Har plockat nog för i år!

Det kommer förmodligen bli en hyrd film här hemma, på vår vanliga tv, med lite smågodis. Mer kommer vi nog inte få ihop.

Men vi fick gott om frisk luft ändå och en mysig stund i skogen. Det räknas ju det med.

Höst

Dis och dimma.

Inga pengar på kontot - kommer imorgon det.

Vad i hela friden ska vi göra idag? Svampskogen? Fika? Sova?

Ja, det sista går ju bort, Lovis har inte sovit middag de senaste två åren och lär ju inte börja om idag.....

Mysstund

Lovis kom till mig tidigt. Önskade att få se morgon bompa i min säng.

Långt bort i medvetandet hör jag hur Dagens visa presenteras. Sedan kommer låten "Nyss så träffa jag en krokodil".
(Dagens visa är tre sånger som sjungs av barn)

Sneglar på Lovis. Det glittrar i ögonen på henne och hon diggar med hela kroppen. Säger sedan med samma inlevelse som om hon vore på rockkonsert på Ullevi:

- Det här är bra mamma!

Morgonstund har...

Fast det finns gränser tycker jag!

Sneglade trött på Martin när han klev ur sängen. Mumlade:

- Säg till mig när vi ska ta ut hästarna, och så somnade jag om i några minuter.

Tittar sedan på min klocka - 5.15. OK. Tittar på Martins klocka - 6.15. Inser vad som hänt och rusar ur sängen.

- Men älskling, ska du börja klockan sex idag??, säger jag till en halvdöd make som sitter med munnen full av smörgås.

Trött tittar han på köksklockan. Länge. Sen kommer det:

- Men vad i helvete!

Han åkte ändå. Tror att det kommer innebära att han flexar hem lite tidigare istället!

Inget mysterie längre

Hittade förklaringen här. Älskar Google, man kan få reda på allt!

Nu blev jag ju inte så mycket klokare, någon galning på -70 talet som ville att vi i lilla S skulle göra som övriga Europa. Påhejade av SJ som då skulle kunna ha samma tidtabell över landsgränserna. Som om det någonsin har betytt något för SJ - att följa en tidtabell.....

Så det är för SJ´s skull barn, vuxna och djur blir dumma i bollen i ett par veckor. Bra att äntligen veta.

Tidsförändringar

Vad är egentligen anledningen till detta hattande med klockan. Finns det någon verklig anledning alls?

Nu sitter vi här, trötta, fast klockan bara är sju (åtta). Lovis, som borde sova efter gamla tiden, är hur vaken som helst.

Tror knappast hon försover sig imorgon heller.

Ja, det är ett bök med detta. Det kommer kännas galet i flera veckor innan folk och fä i denna familj inrättat sig i de nya tiderna.

Hå hå jaja. Det var bättre förr!

Gamlingar på äventyr...

I går efter middagen fanns det två alternativ (som jag såg det). Den där middagen hade varit i drygaste laget, tog tex två timmar innan vi fick in varmrätten - skämmes på er Spa! - så ögonen kippade lite.

Talade om för Martín att jag antingen:

* Behövde läggas
* Få en större dos sprit och en nattklubb

Det senare alternativet valdes och iförd höga klackar genade vi i mörkret över ett gärde och hamnade på Selma.

Jag har aldrig varit där förr och undrade därför i foajén vart musiken fanns.

Flickan i garderoben log och sa att vi skulle följa vägen åt vänster så skulle vi snart vara framme.

- Eh, vad är det för musik jag hör från det högra hållet då?, undrade jag.

- Ja, där ligger ju nattklubben!

Med en enda blick på oss, fyra numera vuxna människor, slussade hon oss till mogendansen!  Tack för den!

Vi gick demonstrativt genast åt höger drog lite gott i baren. Där hade de tyvärr en väldigt udda spelordning, spelade bara ett årtionde varje timme.... så vi hamnade sedan i pianobaren där en jätteduktig trubadur röjde loss.

Kan även erkänna att jag på Selma tog två korvar med bröd. Den där hälsosamma middagen uppe på Spa mättade föga en hungrig kvinna. (Jag norpade en clementin redan på väg ut ur matsalen!) Mycket tallrik, lite mat har jag aldrig förstått mig på, hur tjusig spegel de än har gjort av såsen.

Frukosten var däremot utmärkt. Tänk om någon stekte bacon här hemma klockan fem på morgonen - då skulle jag äta frukost varje dag!

Söndag

Har Spa känslan kvar i kroppen. Ett lugn av sällan skådat slag.

Vi gick upp ganska tidigt och avnjöt hotellfrukost iförda badrock. Gick sedan ner med kaffekoppen och satte oss i vilstolarna vid poolen. Bubblade lite. Ångbastade.

Långdusch och sedan hemfärd.

Kört hem barnvakt och handlat gympaskor till ett barn. Ätit. Kokat världens största gryta med trattkantarellsoppa att avnjuta till kvällen.

Tänt ljus och myser i största allmänhet. Vetskapen att jag har ytterligare fyra lediga dagar försämrar inte känslan av lyx heller!

Mår så gott.


På Spa

Tro det eller ej men det fullkomligt kryllar av barn på det här stället.

Redan i receptionen möttes jag av ett enormt anslag med ett barn på där det står:


- Hos oss får även de små cheferna chansen att vila upp sig!

Och vi andra då? Som har åkt hit för att vila oss från de där små bossarna? Vi som betalar dyrt för lugn och ro? När ska vi vila upp oss?

Hittade ett ställe - ångbastun. Den var på tok för varm för ungar så där var det tyst.

Nu låter jag lite gnällig. Det var inte meningen! Jag har njutit god mat, bastu, peelat mig, filat fötter, läst bok och ätit frukt i lugn och ro medan Martin suttit i möten eller nåt.

Nu har jag äntligen fått checka in på rummet och fått den för mig åtråvärda morgonrocken. Snart kommer Martin och alla andra och då kommer vistelsen gå mer från lugn spa-tillvaro till mer kalasbetonat. Frukt och vatten kommer bytas ut mot ... eh procenthaltiga drycker och det kanske går att hitta snacks även i denna hälsobyggnad med lite tur!
Packat

Likt en förlossningväska står vårt lilla bagage i hallen och väntar på avfärd. Stått redo sedan igår. Innehåller tack och lov inte bebiskläder i stl 50, gigantiska nattbindor och amningsbh utan en bikini, den lilla svarta och mysiga kläder för söndag morgon.

För en gång skull ska även lilla beautyboxen med, fullpackad av krämer, lera och scrub. Den är inte särskilt sliten, min lilla box. Jag är inte den typen av kvinna som har särsklit mycket av den sortens produkter. Men nu har jag ju handlat på mig!

Tänkte ta kort på vår väska men hittade ingen överföringskabel (vårt stående problem) och råkade istället gooogla upp en Måste Ha väska. Så kan det gå.....


handladesign.se

Ett litet handbagage för 800 kr. Känner ett stort habegär efter den här! (Det  är två på bilden för att illustrera multifunktionen, bära eller dra). Förstår dock att glittrigt yttertyg inte är att rekomendera i min värld men sukta och önska får jag väl ändå göra?

Magi?

Haft lite skräck inför morgon dagen. Det har varit planerat länge, och många är inblandade att det ska bli så som vi önskar´.

Just nu:


Vi är friska
Barnen är friska
Barnvakten (mormor) är frisk.

Jisses! Sex friska människor mitt i alla magsjukor, vaccinationer och snorsjukor. Halleluja moment!

Hihihihi

Om 24 arbetsfria timmar ligger jag utvilad vid en poolkant.

Ja, jag längtar och är mentalt redan där!

Allt är inte guld....

....men idag är det sant!

Hämtade min lagade halskedja idag. Oj, oj oj vad den glittrade!!

Frågade vad de hade för medel, har lite annat glitter som inte längre gör själ för namnet....

- Ultraljud och slipmaskin, fick jag till svar, vilket direkt grusade mina planer på att köpa en burk mirakelmedel med hem.

Men för summan av 75 kr skulle de putsa upp min X-länk så jag bytte helt enkelt halsband i butiken. Det har inte varit polerat sedan jag tog studenten så det kan den ju vara värd!

071-

Pratade med min man på väg hem från jobbet.

Hasplade ur mig en mening som man som gift faktiskt får säga utan att skämmas, fast då ska inga barn finnas i bilen och det gjorde det inte idag.

Det gick hem och Martin tyckte att jag skulle sluta på landstinget och skaffa en egen snusklinje. Kunna gå runt här hemma i headset, mocka, städa, vika tvätt och samtidigt flämta till lite om det blir tungt eller tråkigt.

Ja, ärligt talat. Varför inte?

Det är inte olagligt och de som ringer är måhända inte helt kloka i huvudet men det är ju heller inget brott - att vara dum i huvudet menar jag.

Fria arbetstider, kan lägga på när jag vill, fri semester, behöver aldrig VAB:a, kan jobba och sköta markservisen samtidigt.

Fast det måste finnas hakar, annars skulle väl alla jobba med det här?

Nja. Jag stannar nog ändå inom landstingets trygga väggar. Kan ju bli så att vi blir ruinerade på att Martin ringer mig hela dagarna så ingen annan kommer fram!

Skönt

F.ö har jag varit själv hela eftermiddagen.

Martin är med alla barn i badhuset med en kompis och jag valde att stanna hemma. Killsnack utan fruar kan vara bra ibland.

Och det är inte alls synd om mig. Har haft total tystnad här hemma, inte ens radion har varit på. Rakat benen, lagt en lermask, druckit kaffe, pysslat i stallet.

Njutit. Återhämtat mig. Mått gott.


Tuffa ungar...

Jag läste nyss på en kompis blogg om mörkrädsla och mindes vad Julia sa häromdagen. Hon, jag och Linn är väldigt mörkrädda. Jag har på senare år lärt mig hantera skräcken lite men den finns ändå där - oron i att vara omgiven av mörker.

Förra veckan fick Julia fixa en del här hemma. Hon var barnvakt en stund själv och samtidigt inföll nattning av hästar. Hon hade tappert klätt sig själv och Lovis och tagit några bestämda kliv upp mot stallet.

Då kom en liten hand i Julias.

- Är du rädd Julia?

- Mmm, lite kanske, hade Julia svarat krampaktigt för att inte oroa Lovis.

- Det ska du inte vara, jag är här hos dig och det kommer gå jättebra!!!, kvittrade Lovis och fick sin stora syster att brista ut i skratt.

Sedan var mörklädslan borta - för den kvällen.

Stress

Idag på ett möte kom en kvinna och pratade om stress. Jag hörde aldrig slutet för jag var tvungen iväg och hämta på dagis men det var bra. Riktigt bra.

Inser att jag ligger på gränsen till för mycket fart omkring mig MEN jag uppfattade även att jag har hittat små vattenhål för återhämtning som gör att det inte blir för farligt.

För det är inte farligt att stressa om man kan stressa av och det kan jag faktiskt, (även om en del av er läsare inte tror mig).

Varje dag, med få undantag, har jag min heliga sofftid. Barnen ska ha lagt sig (de stora behöver inte sova) och det är jag (oftast även Martin) i soffan framför TV;n.

Det är inte alltid något bra på TV;n men pulsen går ner, tankarna ramlar ur skallen och sen går jag upp och sover. Som en stock hela natten.

För många år sedan förbjöd jag mig själv att ägna mig åt städ, tvätt eller annan hushålls-syssla efter barnens läggtid för jag insåg att det kunde bära iväg hur långt som helst.

Jag försöker också ha tomma dagar i kalendern. Har flera varje månad där det finns utrymme för att komma ikapp, med vänner, städning, bokläsning eller vad det nu är som känns mest akut att göra för att må bra.

Städning? Jo, den är viktig för både mig och Martin. Vi vantrivs så otroligt när röran är som värst och då kan vi inte koppla av. Även om vi borde. Däremot har vi lärt oss att snabbröja för att sen kunna slappa.

Men vi sätter umgänge med vänner före städning - för vänner får oss att må väldigt bra, på många sätt. Och vi har många vänner vi trivs med och gärna umgås med och de är guld värda!


Och det är det som är nyckeln till allt, att ha förmåga att sitta ner och få möjlighet till återhämtning. Då fungerar det med full fart.

Fast den här insikten har jag inte fått gratis och jag behöver magsyre-hämmande mediciner ibland ändå. Men jag lär mig med åren!

Vet ni?

Visste ni förresten att när en anka kvackar så blir det inget eko.

Ingen vet varför.

(Bra att haspla ur sig någon gång när pinsam tystnad uppstår).


Phu...

Ny dag. Endast 24 arbetstimmar kvar imorse innan lång-ledighet. De åtta timmarna jag gjorde idag kändes dessvärre som alla 24 på samma gång men nu är det arbetspasset över.

Det sista jag gjorde var ett anhörigsamtal. Det tog nästan knäcken på mig. Jag hoppas vederbörande var full för annars vet jag inte vad som kan förklara hennes beteende.
Problemet med mitt jobb är att jag inte ens kan fråga en sån sak. Om det hänt privat skulle jag aldrig ha tvekat. Men att på jobbet, i tjänst, fråga någon anhörig om de har intagit starka drycker klockan tre på dagen kan framkalla en anmälan om otrevligt bemötande snabbare än stålmannen byter om.

Så jag log i telefonen och tänkte väldigt svarta tankar om den i andra änden. Var tacksam att hon bodde långt, långt bort och att jag förmodligen aldrig behöver möta henne.

Så. Nog om det.

Nu är det bara 16 timmars arbete kvar. Sen blir det fredagsmys med alla barnen i en hög i soffan med popcorn.

Sen blir det lördag..... Wiiiiii!

Och som grädde på moset är jag hemma med ungarna nästan hela höstlovet nästa vecka.

Som sagt. 16 timmars arbete bara. Nästan i hamn!

Uppladdning

Knappt har baksmällan lagt sig så är det dags att ladda för nästa kalas! Sköj!

Idag på stan fixade jag Spa prylar för att krångla mig ur de dyra prislistorna uppe i Sunne. Ler-masker och  gurk-inpackningar, kropps-skrubb. Här ska göras fint på kroppen utan att gå i konkurs alldeles! 


!    

Hihihi.... En nästan gratis ler-mask och en pool där inte en enda unge gör bomben... najs!!

Och övernattning på hotell, kärleken och jag. Vi är värda det. Det tycker jag och har inte dåligt samvete alls.

Stärkt självkänsla

Har idag tackat gudarna för flextid och varit på stan. Det var me, myself and I.

Tog tag i problemområdet underklädes-lådan. Den är en katastrof och har varit så en låååång tid. Och prova BH med en fyra-åring som leker tittut-lekar med skynket och blottar min bleka, håriga, (på sina ställen inte allt för vältränade) lekamen brukar få mig svett och resultera i  - ingen BH med hem.

Idag har jag med mig inte mindre än tre set hem med välsittande BH och matchande trosa! Tjoho! (Det kostade en förmögenhet men det var det värt).

Gick dessutom lite moloken ifrån första affären med kupstl C och trosa 40. Var ju sådär. I nästa affär fick jag rådet att prova DD och trosorna hade stl 36.

Jag vet ju vart jag ska gå i fortsättningen.

P.s Det är de som gör reklam för att de sparar storleken i datorn så man kan skicka in sin bättre hälft och få grejer som passar....

Pinsamt

Julia går nu i Åk 6 och  Den Stora Insamlingen till klassresan har börjat. Vi sålde massor av fryspåsar för någon månad sedan.

Nu någon gång var det dax för skumtomtarna. (Gott)

Ikväll var det möte. Om insamlingen. En mor brinner för detta som om hon ensam ska skicka ungarna till Göteborg till våren.

Ni kan ju förstå vilken blick en sådan mamma kan skicka iväg över ett bord när det visar sig att vi inte har sålt en enda j-vla tomte..... Julia hade liksom glömt att ge mig lappen om att dessa nissar anlänt till denna moders garage. För tre veckor sedan.

Hoppsan?

Jag kommer aldrig bli av med Smitnings-stämpeln för denna enorma synd. Med lite otur kommer det gå i arv så hennes barnbarn ropar glåpord efter mina om si så där 25 år. Så går det till här ute på landet, det säger Martin. Jag har strikta order på att inte göra mig ovän med någon här i/omkring byn just för att en oförätt aldrig tar slut.

Nu anmälde jag mig som vakt på skoldiscot både första och andra passet och hoppas nu att detta kan lindra skadan något.Nöjd

Veterinären väldigt nöjd med Vannis ben, trots att hon fortfarande är svullen. Havanna skrittade och travade så fint utan minsta antydan till hälta och det är ju skönt. Jag har själv inte sett någon antydan på hela tiden men ett proffs-öga är lite mer pålitligt.

Nu är det skönt att ha de olika yrkesgrupperna inom samma familj. Hon ringer sin man som ska hit om en stund och talar vad som felas så skor han sedan på bästa sätt. Perfekt!

Julia ska äntligen få börja rida också, bara skritt men ändå! Hon kommer bli lycklig när hon kommer hem.Duon är på G igen!!

2 dagar

Tvättmaskinen har varit ledig i två dagar. Vi har haft annat att göra, roliga saker (förutom igår då då det mest gick tid till att lida för att vi haft så våldsamt roligt natten innan...).

Detta straffar sig. Tvättstugan är fylld med tvätt från tröskeln i köket och ända fram till arbetsbänken. Vi pratar inte antal maskiner idag - vi pratar kubik med tvätt.

Det är härligt med en stor familj. Jag älskar dem allihop. Men nu önskar jag mig en egen tvätterska, en stor rejäl kvinna med förkläde och rosiga kinder. Gärna en huvud-duk också, käckt knuten under hakan.

Tänk och ha henne där ute, tvättande, hängande, vikande och strykande.....

 

Snart slut...

..på denna dag.

Middagen har precis avnjutists - älg! Mumma!

Hjärnan påminner fortfarande om potatismos så istället för film ska vi fördumma huvudena ännu mer och titta på "Vem kan slå Filip och Fredrik"

Känns som en lagom nivå för hjärncellernaGoa och glada och sorglösa i rutan.


Det finns dagar

Och så finns det baksmälle-dagar.

När vi körde hem snälla mormor som varit barnvakt skulle vi passa på att handla.

Bara för att upptäcka att det saknades plånbok. Glad ändå att vi inte fyllt värsta vagnen som vi fick lämna på butiksgolvet.

Som om inte det vore nog har jag endast fått en ynka kopp kaffe idag, det tog slut!

Nu är en hemmagjord pizza i ugnen, gjord på rester. Innan vi tar itu med handlingen igen måste vi ha mat, vi mår inte så bra just nu och vi inbillar oss att det är mat vi behöver.....

Sen är det meningen att vi ska stycka 25 kg älgkött i eftermiddag. Mmmm. Härligt så här dagen efter att ställa sig med det!

Gott och blandat...

Märklig dag.

Kort och gott, sjuhelsikes kalas inatt, sovmorgon idag, lite paket (mycket roliga såna) men bakis som få.

´Återkommer. Eventuellt.

Tillfälligt avbrott

Upp och hoppa, efter en extra stund i sängen. Ut och mocka, sköta hygienen på¨mig själv och Liten.

Renbäddning av säng som ska lånas ut till ett stycke mormor inatt, snabb dammsugning i huset (fick hjälp av barnen). Sen iväg till Kil, handla och äntligen lämna in en trasig kedja på lagning hos guldsmeden. Hittade även present till en blivande 11-åring som Linn ska iväg och fira i kväll. Detta kom lite hastigt och stressfaktorn steg en aning till.

Nu har Linn fått lite i magen och jag ska, bara kaffekoppen är urdrucken, köra henne till en kompis som hon får samåka med ikväll.

Sen blir det hem igen, bäddning av gäststugan till mig och Martin, matlagning, piffning inför kalaset och då. Då hoppas jag att inte hela veckan däckar ner mig direkt efter maten för jag är så sugen på kalas och dans att jag skulle bli oerhört besviken om kroppen sviker mig!

Ikväll ska svägerskans 40-års dag firas så det sent ska glömmas!

Ps. OM någon undrar vad Martin gör så styckar han älg idag. Stackarn, han fryser väl ihäl där uppe idag.

Ledighet...

Morgon mys.

Jag fick sällskap ut till stallet av Martin som var uppe för att dra iväg till slaktboa.

Kröp sedan ner under täcket igen och Liten försov sig ända till 8.20! Go-unge!

Hon tittar på Madicken nu medan jag dricker kaffe. De stora har jag inte sett till alls än.

Morgonen har bara rubbats av ett blodbad. Lovis kliade bort en liten skorpa på benet och en liten, liten, mini-liten, blod-droppe visade sig.

Tipsade henne att tvätta av med papper med kallt vatten så skulle nog blodflödet stilla sig.
Förtvivlat skrek hon efter det testet:

- Det går inte bra det här, det slutar aldrig!!!Den lilla röda pricken.... bland blåmärken och annan prick...

Nu är det plåster på skadan och lugnet har åter infunnit sig i stugan..... Det är ju tur att hon får behålla sitt blod så hon inte får ett Hb på 34 som en patient hos oss hade härom dagen. Till er som vet hur lågt det är kan jag säga att ja, hon pratade och hade blodtryck!


Idol

Knappt har färg-lukten vädrats ur Lovis rum innan jag börjar fantisera om nästa projekt.

Vi var slitna den veckan (och några dagar till efter) vi höll på och muttrade Aldrig mer, nu skiter vi i resten av huset och är nöjda.

Men nu sitter jag i vardagsrummet då TV-rummet är ockuperat av två Idol fanatiker.

Den här vintern kan jag inte göra något år problemet. Men tanken på att bygga in balkongen känns allt mer akut så vi får ett ställe till att häcka på om kvällarna.

För det här är för trist.

Jag är ljusår ifrån att gilla de program som de stora tjejerna vill se.

Och om jag går och lägger mig i sovrummet och tittar på något annat sover jag lika säkert som amen i kyrkan redan efter inledningen på filmen.

I-lands problem, verkligen, men jag bor inte i någon bananrepublik heller. Så jag får klaga!

Låg nivå

Martin väntas hem med pizza efter lite pyssel.

Detta har gjort att middagen är 1½ timme senare än vanligt.

Om någon undrar kan jag säga att alla är ovänner med alla här i bostaden just nu då helt plötsligt samtliga har lågt blodsocker....

Glädje-bud

Idag på jobbet när jag satt i telefon svepte det in någon jag inte hann se och placerade en gigantisk påse på mitt skrivbord.

Väldigt ofokuserad avslutade jag samtalet och blev så glad! Ett bud, till mig!

- Har du en älskare..?, väste en arbetskompis förväntansfullt. (Svarade att ja, det har jag, men honom är jag gift med så han skickar inte dylika gåvor längre).

Överraskad och lycklig blev jag när jag hittade kortet längst ner i denna jättepåse och såg att det var från mina goa, glada vänner i Forshaga.Tusen tack söta ni!

Jag har inte sett vad som är i än, ska spara mig lite (eller träna på självbehärskning är väl mer rätt uttryck), jag är bara glad över själva budet och omtanken än!Äntligen!

Det blev fredag till slut.

Tack gode gud.

Dålig Tv kväll

Men det gör inget. Min Boxer spelade in Desperate housewives åt mig i tisdags när jag slet häcken av mig på sjukan, (förstår inte hur jag kunde leva innan vi skaffade den, hårddisken =))

Så det blir bra ikväll det!
Jag är ingen hemmafru men jag förstår känslan i den här bilden. PMS dagar.... Då är jag inte att leka med.

Istid

Jahopp.

Imorgon blir det till att gå upp tidigt för att snigla sig till jobbet.

Minusgrader och regn. Så roligt! Bättre gå på hal is och ha det glatt än att gå i lera och sörja! (Robert Broberg?)

Om något ute i världen tror att frun till en däckförsäljare redan har dubbarna på bilen tror de fel. Bagarens barn och skomakarens ungar....

Snö kunde det bli också så nu i mörkret gick jag ut och klämde ner några snökäppar längs vägen. Alltid roligt om man vet vart vägen är när hemmet närmar sig.

Barnslig?

Martin frågade nyss om hur min födelsedag ska firas.

- Inte alls, helst, blev mitt självklara svar.

Jag gillar inte att fylla år något vidare. Inte åldersnoja, absolut inte men ändå, jag tycker inte om det längre. Inte så noga på något sätt.

- Ska du ha något fika här?, undrade han.

- Absolut inte!
(Är på 40-års kalas natten innan och har bett min mamma att som present få en sovmorgon och "slopat" ståhej med tanke på mycket trolig huvudvärk)

- Ska du inte ha presenter av mig heller....?, undrade han sen.

Tystnad.

- Hahaha, det vill du ha i alla fall! utbrister han muntert.

Och det är faktiskt sant. Ett litet paket vill jag ju ha. (En liten, liten ask, fem x fem centimeter räcker.Gärna med kattfots-stämpel!)

Hur lång är en vecka?

Dr S som idag hänger på min expedition, säger att det har växlat över tid, men att den just nu består av 5 arbetsdagar.

Jag, som jobbar 75%, ska denna vecka endast göra fyra pass men är redan idag, på dag tre, så trött att jag bara vill gå och lägga mig.

Måndag - ledig men Martin var på jakt och jobbade på kvällen och jag höll ställningarna hemma hela dagen.
Tisdag - Jag jobbade, Martin höll ställningarna hela kvällen.
Onsadag - Jag var på möte och Martin höll i innebandyn på kvällen. Julia (!) höll ställningarna hemma med Lovis och hästarna.
Torsdag - det finns just nu inget alls planerat efter arbete och älgjakt. Ingen styckning, inga möten, ingen idrott.

Wow!

En hemmakväll?


Armen, få se nu....kvar!

Japp, idag drog Sveriges största mass-vaccination fart på Landstinget i värmland. Jag har fått min spruta och trots alla dome-dags predikanter har jag armen kvar.

Vad gäller halterna av kvicksilver bryr jag mig inte det minsta. Det är mindre i en spruta än vad som är tillåtet i en burk färdig barnmat.

Svåra biverkningar då?

Knappast troligt.

Grunden i denna spruta är den samma som i alla influensa vacciner och skulle - om den var farlig - aldrig släppas i det kontrollerade Sverige.

För det kan man ändå tillskriva läkemedelsverket - de är rätt kinkiga innan de släpper något. Flera läkemedel har släppts i andra länder och S har avvaktat. Och fått rätt. Det har inte alltid varit bra grejer. Och har det varit det - ja, då finns det bra siffror att det är så.

Så om du tvekar fortfarande på om du ska vaccinera dig eller inte, gör det.

Har du barn? Då ska du absolut göra det.
För även om vi inte skulle dö av den är den ett lidande.

Jag kommer ha svårt att känna medlidande med unga personer som har fått "Nya influensan". Det finns bot.

Hmmm.

En vän tycker att jag ska skaffa städhjälp.

Hoppas det betyder att hon tycker jag ska vila och inte att jag har det förbaskat skitigt - vilket jag har just nu när solen skiner rakt in genom dammiga fönster ut på dammiga golv.....

Bästa Tv-kvällen

Längtar hem. Inte till stökigt hus, föräldramöte och vardagsmats-lagning under extrem tidspress utan till soffan. Bästa TV-kvällen ikväll. Alla kategorier.

Kommer vara jättetrött imorgon men det är jag ju idag ändå så vad spelar det för roll?

Vaccinering

På torsdag ska jag vaccinera mig mot "Nya influensan".

Känns bra, hoppas bara att vi hinner med att få andra dosen oxå innan helvetet bryter löst. För det tror jag att det kommer att göra.

Kanske inte att Sverige stannar och tusentals dör - så illa tror jag verkligen inte att det blir. I min verklighet ligger två föräldrar sjuka i hög feber, samtidigt med tre sjuka barn.

Det fungerar inte särskilt bra.

Sen känns det som vi har lugnet före stormen här hemma. Vi har skolat in på dagis, börjat skolan och ännu inte en endaste liten förkylning. Magsjukan kom till dagis, tog två ungar - och stannade av! Det är helt orimligt på en småbarnsavdelning.

Så jag stålsätter mig. Inser att det kan bli mycket VAB framöver. Vilket vi f.ö sällan har och det tackar vi för. Det är inte särskilt roligt för någon.

Inte så konstigt...

Mer än halva natten har jag sovit dåligt. Knölig kudde problemet ni vet. När det inte spelar någon roll hur man vänder den, puttar till den eller ligger på den så är den ändå fel.

När klockan visade 3.30 märkte jag att min kudde faktiskt låg på golvet och att jag hela natten hade försökt få till en av prydnadkuddarna! (Har en sån på kvällen när jag läser men slängde tydligen ner fel kudde när medvetslösheten slog till).

Sov mycket bättre sen, med en kudde som är nära dubbelt så stor som den jag balanserade huvudet på innan.

 Sängens viktigaste ingrediens om ni frågar mig.

Inspektion

1 st kviga och en liten tjur har laget fått idag. Martin var inte en av skyttarna till Lovis stora besvikelse.


De döda älgarna däremot var tillfredställande. Blod, päls och att på nära håll studera ett hjärta var inget hon bangade för utan hon tittade storögt på, och kommenterade, allt hon såg.

Jag frös nästan näsan av mig. Nästa gång jag ska upp och titta på spektaklet tar jag overallen. Den snygga stall-uniformen.
Det ilar till och med i framtänderna, så kallt är det vid den där slaktboden någon kilometer härifrån!

Julia och Lovis tar nu en långdusch. Linn fick jag inte med mig därifrån - hon ska slakta tiden ut. *Suck*

Det blir jägare av henne, det är ett som är säkert!

Inspektion

1 st kviga och en liten tjur har laget fått idag. Martin var inte en av skyttarna till Lovis stora besvikelse.


De döda älgarna däremot var tillfredställande. Blod, päls och att på nära håll studera ett hjärta var inget hon bangade för utan hon tittade storögt på, och kommenterade, allt hon såg.

Jag frös nästan näsan av mig. Nästa gång jag ska upp och titta på spektaklet tar jag overallen. Den snygga stall-uniformen.
Det ilar till och med i framtänderna, så kallt är det vid den där slaktboden någon kilometer härifrån!

Julia och Lovis tar nu en långdusch. Linn fick jag inte med mig därifrån - hon ska slakta tiden ut. *Suck*

Det blir jägare av henne, det är ett som är säkert!

Idioti...

Alla som har skurat ett golv på 35 kvm noga vet att det är lite slitsamt. Däför undrar jag hur jag själv tänkte när jag, (frustrerad över att Lovis bara ville leka med sina dockor inne när jag ville gå ut), började skura taket i köket.

Det var jobbigt!Men nu är 90% av alla flug-skitar borta. Och det luktar jättegott!Nu återstår bara golven och köksluckorna så är köket storstädat. Och gissa vad?

Lovis har gått ut.

Vinst varje gång...

Barn ser allt från en annan synvinkel och ofta har de också väldigt rätt i sina iaktagelser.

Lovis och jag fick halv-akut bege oss ner till affären då katterna utövade tortyr-sång då det endast (efter att de ätit frukost), var halvtomt i matskålen.

Passade på att ta med några av alla kassar med burkar vi har här hemma. Vi är extremt dåliga på att panta. Vi sparar och sparar och fyller nästan uthusen med pantkassar. Idag tog vi varsina två pappkassar och Lovisen var så stolt att hon orkade bära lika mycket som jag...

Stod en god stund och puttade in burkar och flaskor. Tryckte sedan på den gröna knappen och kvittot kom snällt ut.

- Vad fick du mamma?, undrade liten.

- 72 kronor, svarade jag nöjt (två-kronors flaskor är pengar!).

- Åh, mamma, du vann, DU VANN !!!!!

Och ja, enligt reklamen vinner vi ju en bättre miljö genom att panta. Jag känner nog mest att jag vinner mer utrymme i uthusen och idag, gratis mat till katter och kanin!Nästa vecka tar jag med mig resten. Kanske blir en gratis middag till hela familjen?

Lite kaos

De försov sig lite, älgjägarna, men nu är de iaf iväg. Mycket glömdes här hemma så det var lite trafik i dörren innan det lugnade ner sig. Nerver säkert, trots att Martin bestämt hävdar att "det inte är nåt"! Sött.

Lovis sover än och jag avnjuter mitt kaffe i stilla frid. Vi är lediga idag men har inget planerat så vi kan ta det riktigt lugnt.

Och passa telefonen. Lite spännande är det med SMS idag, Martin brukar höra av sig om det smäller uppe på skogen.

Jag hoppas att någon fäller något idag. Lovis tycker det är såååå spännande att åka till slaktboden på eftermiddagen och titta på de döda älgarna. Peta på horn och verkligen se hur otroligt stora de är.

Hon är redan ganska medveten om matens urspung. Hon vill gärna veta vilket djur hon äter. Och äter vi älg så är det märkligt nog alltid den som pappa skjutit!

Förberedelser

Martin och Julia packar. Brer smörgåsar. Lägger fram lager på lager kläder. Imorgon bär det av till skogen. Julia är med imorgon och Linn på tisdag.

Stämningen är hög och jag njuter av att de ska dela något, Barnen och Pappan. Kanske går drömmen i lås för alla tre och en sån här dimper i marken imorgon (för rättvisans skull en likadan på tisdag också!):
Dom är jättefina. Men jag har inget emot att äta dem. Äter mycket hellre vilt än mat från disken i affären. De vilda djuren har levt på ett naturligt sätt fram till den sekunden det smäller. De kycklingar/grisar/nötdjur vi proppar i oss har oftast inte levt ett optimalt liv.

Och jag gillar kött, kommer aldrig kunna bli vegetarian. Men helst äter jag djur som jag vet varifrån de kommer. (Även om en och annan entrecote från Brasilien har hamnat på grillen).

Helgen är slut

Jobbhelgen är över och nu ställs siktet på de två kommande helgerna. Massa skoj kommer att hända:

* Nästa helg, 40-års kalas. Det spritter i benen redan!

* Helgen efter, jag och Martin på Spa i Sunne - jag ser mig vid poolkanten, i frotté rock, liggandes med en bok, sovande i en vilfåtölj. Kals på kvällen. Sovmorgon. Japp, jag ser fram emot det med. (Martin ska väl göra något nyttigt där är det tänkt men det ska inte jag!)

Två efterföljande lördagar med barnvakt och vuxentid. Jag och Martin, tillsammans. Det händer verkligen inte varje helg och det ska bli så skoj!!

Hemma man

Funderar allvarligt på om jag ska börja jobba heltid och låta gubben vara hemma lite mer. När jag är ledig åker jag runt med Lovisen på div olika fikor hos kompisar.

Martin har idag bakat matbröd i långa banor och lagat raggmunk med stekt fläsk. Middagen kan jag säga var så god att jag nära nog svimmade av ren lycka!

Han kan han, min gubbe! ♥

Det är ju bättre han är hemma om dagarna.... Så trampar jag runt på jobbet istället.

Kvällen

Ännu en kväll till ände. Fort går de, de lediga stunderna. Inget roligt fanns att se på TV heller. Dessbättre har vi en inspelningsbar Boxer (inget skryt, men en pik till en som ingen har...=)) så vi sparade ner Dirty Dancing när den gick för ett tag sen.

Denna film tvingade jag Linn att titta på med mig ikväll (Julia var på fest denna helgen också - ska ransonera mer noga ju äldre hon blir, så här får hon inte hålla på när hon är sexton!).

Linn svek mig inte, hon är sin mors dotter. Hon gillade denna gamla rulle och kommer säkert se den lika ofta som jag gjort!

En kultur skatt, hahaha!"I carried a watermelon....."


Hemma

Jag sitter vid datorn och Martin lagar mat. Precis som det ska =)

Jag fick en cider upphälld och ställd framför näsan - även det prcis så som man ska ha det efter en arbetsdag.

Mr Anka, det är min man det - kan behaga sin fru ;)

Burrr!

Tidig morgon.

En sömnig Maja såg lidnade ut när jag ledde ut henne till frukost i det fria 5.30. Det är inte en dans på rosor att vara häst heller när matte jobbar på sjukhus. Havanna var lika pigg i benen som vanligt (men svullen då).

Väl på jobbet är jag koordinator och inte ansvarig ssk. Nähej. Ingen koll har jag.

Kommer in i ett annat kontor och någon har låtit fönstret stå öppet under natten. Frisk luft - gärna, men att skrapa is från bildskärmen är ju sådär...

Nu var det visserligen inte is på skärmen men ni fattar, det är kallt som f-n här inne. Och jag är inte riktigt vaken än och då är jag alltid frusen av mig.

Dags att jobba sig varm således! Brukar bli ganska många steg dessa dagar.

Oxå ett fredags-nöje?

Efter svåra våldsbrott brukar det stå:
"Han hade länge visat ett stort intresse för knivar och vapen."

Jag undrade länge om Martin var en sån det en dag skulle slå slint för. Han har alltid mecklat och gjort egna knivar och det här är inte alls ovanligt att se i köket:

Vapenvård.Laddar för älg-jakten. På måndag ska det smälla - tror han. Här är delarna till en Browning Bar(?!), med denna bössa har Martin lyckats fälla 3 älgar.Rengörningsprylar. Ganska kul att se Martins min när jag berättade för Lovis att de används för att rengöra näsan och öronen... Hon provade genast!


Men slår slint gör det aldrig. Han har blivit så mesig med åren att vi inte fått vilt kött på hur länge som helst. De är nämligen söta nu för tiden, djuren. Han har glömt att de är goda också.

Får väl ta jägarexamen själv. Djur utan namn bryr jag mig inte så mycket om (bara de lever ett gott liv).

Semester

Det finns kanske en gud och han/hon är god....

Lovis ville inte klä på sig och åka till dagis. Hon hade väldigt mycket kvar att bygga på sitt legohus och förkunnade att hon ville vara ledig.

Förklarade att jag var tvungen att åka och jobba när telefonen ringde.

Ena chefen.

Gott om folk i kväll, ville jag möjligen ta semester??

Tvekade en sekund.

Kände sedan att de inte skulle vara en bortkastad semester dag. Vi kommer att njuta av den till fullo! Nu tinas bullar och kompisar är på väg - Ingen ska säga att vi inte kan roa oss när vi plötsligt blir lediga.

Plötsligt händer det...

Figaro är inte längre rädd för Lovis. Han har börjat älska henne!

Imorse låg både han och Lovis i min säng. Lovis brevid mig (förstås) och Figgo nere vid fötterna.

Så helt plötsligt, när Lovis skruvar lite på sig i sömnen, märker katten att hon ligger där, jamar till och kommer kurrande och lägger sig på hennes mage!

Behöver jag säga att Lovis vaknade lycklig?
Världens goaste katt, alla kategorier. Men han har varit väldigt avvaktande till Lovis i ett par år, från det att hon kom upp på benen (när jag ammade låg han i mitt knä och slickade henne på huvudet!), han gillar inte hårda tag och oberäkneliga skrik.....

Men nu har de funnit varandra igen! Lycka!

Kaffe, Pippi och jobb

Ja, rubriken sammanfattar allt i detta inlägg.

Vi är uppe, jag drickër mitt kaffe, Lovis sitter och ser på Pippi.

Kvällsjobb med efterföljande tidig morgon på programmet. Följt av en tidig morgon på söndag med. Har blivit flyttad, brukar aldrig lägga mig så.

Nåväl. Gilla läget, bita ihop, göra det jag ska. Någon större lust har jag inte men det brukar bli bra när jag väl är på jobbet.

Dagen idag, forts...

Lovis har:

Gömt ett hundkoppel. Är inte helt hundra på att min bror har hittat det än. Tur att grannens hund är lydig som få och kan gå hem till sig utan kopplet....

Hällt ut precis alla sina leksaker på golvet. Martin vet inte än att jag utsett honom till att plocka upp dem.

Gått klädd som en flicka från slummen.

Ätit mat x 2!

Bett att få Restylane. Skönhetsmedel - fyller ut rynkor/läppar. Det visade sig senare att det var en clementin hon ville ha.

 Men jag kan ta den där injektionen. Gillar inte att åldras.

Dagen idag

Ledig.

Vi ska piffa till oss lite Lovisen och jag och åka på ett-års kalas. Minsta kusinen har blivit en stor gosse, fy vad tiden går!

Under eftermiddagen ska det planteras lite rosor som kom med posten igår. Tack och lov grävde jag groparna för två veckor sedan så det är bara att stoppa ner dom. Sprättlätt m.a.o!


Så den här dagen går nog lika fort som alla andra lediga dagar är jag rädd.

Desperado

Klara (katt) är så himla söt när hon sitter på hyllan utanför köks-fönstret och vill in. Ibland låtsas vi att vi inte ser henne. Till slut (efter ca 1½ minut, hon har dåligt tålamod den damen), klättrar hon på fönstret och skriker!

Imorse tog jag kort på henne, det framgick inte riktigt på kortet hur himla sur hon var över det:Finns ingen katt som kan se så förtvivlad ut, trots att hon har det hur bra som helst!Vänja sig

Konstigt vad fort det går att vänja sig vid nya bra grejer.

Lovisens rum tex.

Känns som vi alltid haft det och Lovis stormtrivs i det. Jag hajar inte ens till när jag går förbi och Lovis har inga som helst svårigheter att somna där.

Härligt!Hon leker oxå i sitt nya rum!


Ekonomi...

...har plötsligt blivit roligt när vi har en ny frisör på byn!

Idag klippte jag mig själv (inte själv som i själv, utan jag blev klippt). Senare, när jag var nere på byn igen (tandläkarbesök) var det tomt i lokalen och jag föste in Julia och Linn oxå på en klippning.

Allt som allt samma summa som om bara jag klippt mig hos min ordinarie frisör!

Visst, vi fick ingen hårbottens-massage i 10 minuter, det står inte godis på bordet, magasinen på bordet har inte blanka bilder och han har inte världens hippaste lokal (den är faktiskt gräsligt inredd!) men det struntar jag i. Det är rätt och slätt en klippning och det är ju det jag vill ha! Hårbottensmassage kan Martin göra gratis!

Visserligen hade jag Lovis med mig, men en annan fördel med denna frisör är att han är tyst (om ni inte hängde med - Lovis var med = det blir inte tyst någonstans i hela världen). Inget kallprat (om inte Lovis är med då) utan det är helt ok att bara sitta där, få håret klippt, betala och gå.

Jag är frälst i min nya frisör!

Saknad

Min store, redige bror, ringede mig strax efter mitt förra inlögg och gav mig tydlig instruktioner hur jag skulle få eländet i fönstret att hålla tyst (Martins jobb-mobil).

10 minuter senare öppnas dörren och Martin far in som en virvelvind.

De lever i någon sorts symbios de där två. Inte alls som jag och min mobil. Jag kan glömma min mobil i minst en vecka i stöten utan att ens märka det.
Brukar betyda ett antal SMS som jag läser för sent och en hög missade samtal men uppenbarligen klarar sig både de som ringt/SMSát och jag själv, alldeles utmärkt. Ingen har avlidit eller drabbats av svår sjukdom pga att jag inte svarat.

Men Martins mobil - den är älskad den!

Lite att greja med

Är ledig idag. Planerar klippning, städning, tandläkarbesök med Julia och kanske något långkok på spisen när jag ändå är hemma?

Kanske kan jag ta mig i kragen och plocka in pelargonerna och tömma alla vissna blomkrukor oxå - solen skiner, det är vindstilla och plusgrader ute.


Ett smolk i bägaren är att Martin måste ha varit medvetslös när han for till jobbet. Hans telefon ligger kvar i fönstret och ringer och ringer. Jag kan inte med Ericsson så jag har ingen aning om hur jag ska få tyst på den.

Kan de ligga i frysen, mobilerna?

Typiskt...

Dieselvärmare.... Tack för upplysningen, nu blir jag ännu mer bitter. Jag har en bensinbil. Kanske inte går att elda bensin, bilen kanske brinner upp då?

Tänk om man kunde förmå landstinget att dra ut el till parkeringen. Det är faktiskt bra för miljön om man slipper alla kallstarter. Och på sjukan jobbar det en hel del folk!

Glömde!

Bitterhet och avundsjuka hör lite ihop.....

Imorse, på stora parkeringen, lät det så märkligt av en bil som stod parkerad. När jag gick förbi märkte jag att det var en kupévärmare som surrade!

Detta är större än vad vissa av er förstår, vi har nämligen ingen el på vår parkering (som landstinget ändå låter oss betala för, lite bitterhet igen).

Kände bums att en sån vill jag ha! Går dessa på bilbatteriet eller hur funkar det? Någon som har en aning?

Ser mig själv sväva ut till bilen vid 22-tiden efter en hård arbets-kväll och istället för att skrapa rutor bara köra iväg i en varm och gosig bil!

Bitter.

Det är vinter ute nu.

Svensk vinter = blåst, regn, frost.

Jag gillar det inte. Att den kom så fort. Jag hann inte vänja mig alls. Mina pelargoner står kvar ute än! Och så som vädret är idag tänker jag inte ta in dem heller, då får de hellre dö och jag köper nya till våren!

Rattmuffen, min rosa och fina, hänger fortfarande på sin spik i garaget, har inte förmått mig till att sätta på den. Trodde de där första frostnätterna bara var ett litet spratt av naturen.

Fast imorse, när jag huttrande släppte ut hästarna och gräset fräste under fötterna, insåg jag att det är vinter. I början av oktober!!!

Jag borde gå i ide. Äta en stor maffig middag och krypa in under täcket och titta upp någon gång i slutet av mars när takdroppet börjar. När det rinner rännilar av vatten på grusvägen och krokusarna sakta spirar upp ur halvfrusen jord. vore det lagomt att stiga ur sängen.

*Suck*

Måste dessvärre vara vaken i dryga fem månader i totalt mörker först. Med snöiga bilar, blöta vantar och nariga händer. Har så svårt att förstå de som deppar om våren.
Jag har min mörkaste tid nu.

Men ungarna börjar prata om julen. Och de stora pratar nu mer om skinkan, gröten och ljusen än om klapparna under granen. De växer så fort! *Större suck*

Julen får väl hålla mig uppe, den älskar jag, trots allt det mörka. Och snart får jag ta fram glöggen. Det finns små ljusglimtar ändå!

Mer kärlek...

Har så många fina kort tack vare Linda!

Bilder med liv och närvaro. Underbara att titta på jmf med de eländiga skolkorten!
Märkligt

Det blir så tyst, städat och.....tråkigt när inte Lovis och Martin finns här hemma!

Inser att det är de två som rör till huset och pratar öronen av oss andra. Åh, jag saknar dom!


(Lovis och Martin för tre år sedan)

♥ Kärlek ♥ 


Matlåda

Imorgon har jag en spännande matlåda.

Fick ena halvan av en arbetskompis låda idag. Att ha imorgon. Hennes mor hade gjort en så stor matlåda att hälften räckte gott åt min kamrat.

Så imorgon får jag en annan mammas pannbiffar med kantarellsås. Najs.

Barnledig kväll...?

Kom till dagis och hämtade en flicka som hoppade jämnfota av glädje och förtjusning.

- Jag ska sova hos farmor och farfar inatt!, jublade hon så det ekade över hela lekplatsen.

Dagisfröken log mot mig och undrade:
-Åh, vad härligt, är det rajraj på gång? Bio och middag?

Det tog en stund innan jag fattade. Sen mitt jättetråkiga svar:

- Eh, nej. Jobb. Martin är i Norge inatt och jag börjar tidigt, vi får inte ihop morgonen.....

Det känns jättetrist att använda barnvakt till så här banala saker som att kunna utföra sitt arbete. Hade mycket hellre varit på just middag och bio med kärleken. Men vad ska man göra?

Känner mig ändå en smula barnledig. Att vara ensam med de två stora barnen är nästan som att vara ensam hemma. En är i stallet och den andra sitter på sitt rum, lyssnar på musik och läser. Själv här nere är jag.

Så jag ska inte klaga.

Insomnia...

Hela helgen, mellan trevligheterna, har jag varit stup trött. Kunnat somna stående. (Nej, jag är inte gravid!)

Martin har varit lika trött han så igår släckte vi lampan redan klockan tio och somnade som barn. Före en del barn kan jag säga. (F.ö en märklig känsla, att lägga sig före sina barn och veta att de fixar släckning mm på egen hand utan vårt överinseende) 

Idag, efter en utsökt middag hos svärföräldrarna, blev jag så trött att jag nästan somnade på stolen. Höll även på att somna i bilen på väg hem, en resa på ca 10 minuter.

Det är helt onormalt. Jag kan nämligen inte sova när jag åker bil, har jag inte gjort sedan jag var barn. Litet barn. Kan möjligen sitta och blunda men inte sova.

Något är galet med mig. Vill inte bli sjuk. Vill Inte. Inte.

Irritation

Det är märkligt hur barns lek och glädje kan reta upp människor i omgivningen.

Barn ska ha roligt och de får höras!

Särskilt på dygnets ljusa timmar och långt ifrån tidiga mornar och sen kväll, det kan knappast störa någon.

Därför har jag nu med stor glädje talat om för min lycklige lille grannpojke Felix att han får köra sin lilla fyrhjuling (som han är så stolt över) på vår grusplan så mycket han vill, så länge han vill och så fort han vill!

Bullfest!

Grannar, barnens kompisar samt Martins mormor och morfar är på väg på 11-kaffe och nybakade bullar.

Stugan blir full och det, det älskar jag!

Baka, baka liten kaka...

Eller snarare stora bullar!

Idag är det kanelbullens dag och den tänker vi verkligen fira här hemma. Det är den värd! Den har med sitt socker och sin brödliknande form fått agera humör-höjare och mättat magar på många utflykter genom åren!

Att den dessutom, som grädde på moset, är väldigt god är ju ingen nackdel. Så fira kanelbullen idag, det är berkligen fika väder!

Och ni som inte har lust att baka rekomenderar jag varmt Findus i frysdisken eller varför inte butiksbakat från Shell?

 Bild från wikipedia

Ledig lördag

Skön känsla.

Är glad att rummet är klart så vi slipper bygga/måla/tapetsera idag. Det återstår en del städning på övervåningen men jag plockade undan massor av bygg grejer igår så det går fort.

Lite pyssel ute hos hästarna får det oxå bli. Måste leta upp vattenhon de har ute på vintern (den med värme i) och packa höpåsar för hela veckan.

Sysslor som är mysiga att gå och greja med, känner ingen stress alls. Hoppas även hitta någon som vill umgås med oss ikväll. Den här veckan har vi haft så mycket att greja med så vi glömde helt av att planera för lördagskvällen!

Snö

Glömde nästan att skriva om vanvettet jag såg utanför fönstret igår.

Satt på jobbet och pratade med en väldigt tråkig och nervärderande tjänsteman i Grums när jag såg stora, feta snöflingor dala ner från himlen.

Eftersom de bygger utanför trodde jag först att det var isolering som blåste runt men så väl var det inte.

Men jag fick tyst på tråkmänniskan iaf när jag mitt i hennes mässande utbrast:

- Gud vilka stora snöflingor jag har utanför! (Jag hatar snö, jag hatar snö, jag hatar snö. Och ingen glögg hade jag hemma att trösta mig med heller vilket är tradition. Kom lite tidigare än beräknat).

Svårt

Det är inte lätt att stå och titta på när flickorna växer upp. Att hålla fast vid det jag själv som mamma tycker.

Idag skulle Julia iväg på tjejfest. Pratade lite med en annan mamma om samåkning, hon hade två tjejer hemma hos sig som höll på att sminka sig "för fullt".

- Jaha, Julia får inte det än, sa jag lite försiktigt.
Gudarna ska veta att vi diskuterat detta högljutt ett antal gånger´här hemma. För mig är hon ett barn = barn sminkar sig inte. Särskilt inte vackra barn och det har jag.

Den andra mamman lät konfunderad i andra änden och vi lämnade ämnet.

Mindes när Julia kom hem från skoldisco i våras, missnöjd, då hon var Den Enda Tjejen Utan Smink och hon hade sett ut "som ett rövhål".
Min åsikt när jag ser en del av småbrudarna med smink är att De inte ser riktigt kloka ut, men de är hemskt söta utan, men det håller förstås inte Julia med om.

Lycklig som få blev hon idag då jag utan något tjat från henne sa att det var ok att hon lånade lite av min mascara.

Hon verkade vara nöjd med bara mascara och det känns ok. Nästan. Jag vill ju inte att hon, vackra flickan, ska sminka sig innan högstadiet.

Är jag gammaldags? Löjlig?


Eget rum...!

- Det är ju förskräckligt! Jag är helt förvånad! Åh, så fint!

Superlativen fullkomligt sprutade ur vår lilla fyra-åring.Säng med himmel och en sänglampa!WIIII!!!Utklädningshörna med spegel för att snabbt se resultatet.....Det så länge åtråvärda fönstret då... Åh vilken lycka att äntligen få flytta in i rummet!

Det återstår en del, ny förvaring till kläder, böcker osv men Rom byggdes inte heller på en dag så för idag är det klart.

Fel?

Imorse var jag övertygad om att det var lördag. Att jag ställt klockan av misstag. Att jag lugnt kunde sova vidare. Så var det inte, givetvis.

Det var verkligen bara fredag och ett pass kvar innan lite helgvila.

Men timmarna pinnar på i bra fart, så snart blir det hemgång - tack och lov!

Framåt...

Hinner inte med bloggandet just nu - det är lite mycket med annat! Renovering, jobb och allt det övriga här i livet med tvätt, gympa-påsar och middagsmat tar lite tid i röran.


Så här långt är vi nu i alla fall - tack snälla svärfar för all hjälp vi får!Det syns kanske inte så bra, tapeterna som Lovis valde. Men det är rosa stjärnor på den, riktigt gulliga!

Tak klart - golv klart - tre av fyra väggar klara. Lister bra på gång. Kanske blir det inflytt för lillsnurran imorgon. Det beror på hur länge vi orkar köra ikväll. Igår korkade vi vid tio-tiden, då gick det inte längre!


RSS 2.0