Mys

I dag drar vi på bio - hela familjen ska se Trassel i 3D. Piffandet har böjat, alla barn blev eld och lågor.Tror det är första gången vi går på bio alla fem. Dels är det svindyrt men det största problemet är nog att hitta en film som alla fem kan tänka sig att se. Men Disneys produktioner är bäst på bio, det tycker även vi vuxna.
Mysigt och roligt ska vi ha!

Hipp hipp hurra!

Till vår Julia idag!


Fjortis

Firas i dagarna tre. Igår var det vänner, idag var det friska släktingar och imorgon vill hon ha våra paket. Samt i slalombacken ha en korvspecial med grillkrydda på moset.

Skönt att det fortfarande går att förstå flickan - jag menar - hur gott är det inte med korvspecial? (Om man nu tillåter sig att äta bröd och mos).

Ja, då var tiden här när vi får en egen fjortis här hemma. Tänk vidare, om fyra år är hon myndig. Det är ju snart!

Och om två år ska hon ut på vägarna och övningsköra. Känns som imorgon plötsligt. Att tiden rusar är sant. Förstår inte hur det kan gå så fort ändå att få så stora barn.
Och hon kommer bli en fantastisk vuxen, det vet jag redan nu. Omtänksam, ödmjuk och har redan viktiga grundläggande principer på plats.

Jag är en stolt mor till min Julia!
Tvärvändning

Hoho, vände från martyr till en välgörare på bara några sekunder!

En ny, alldeles urfattig medarbetare bad att få ta min extra natt. Okej!!! Ta den! Du får den, varsågod, ska vi kyssa varandras fötter eller vad ska vi hitta på?!

Nu blir det inga pengar till korgstol men hon blir mätt och belåten och sådana kollegor är ju gladare så... Yes! Soffa och tidig säng för mig!

Borde ha stryk

Jag lovar så mycket i svaga ögonblick och nu är jag lite rädd att jag gjort bort mig imorgon.

Tveksamt att min rotting-grupp är värt att jag går ut extra imorgon natt. Hur tänkte jag? Inte alls troligen, tänkte pengar och inte på att det kan bli aningen tight att få ihop vardagen sen.
Men det löser sig väl.


Party-pingla

´Den mest bortbjudna i vår familj!

Tar en del kort gör hon med, sig själv och Klara är favoritmotiven. Har nyss rensat bort 65 dåliga varianter av dessa motiv.....


Lördag

Partydag för mina familjemedlemmar. Lovis ska på kalas hos någon grabb här på byn, Julia har fjortisfest i badtunnan och Linn ska få närvara.

Själv ska jag arbeta och förhoppningsvis äta pizza med mina arbetskamrater som enda guldkant. Bara att tugga i sig de här sista fyra arbetspassen innan jag tar ledigt fyra dagar i sträck nästa vecka - känns fint att tänka på det!

Jobba två - ledig en - jobba två - sen är det lov för mamma med!

Matematik

Skit oxå. Känslan från lågstadiet har kommit ikapp. Jag får inte ihop det.

Vill ha nya utemöbler, några träd och ett helt buskage. Min plånbok vill: ingenting av ovanstående.

Som jag minns från matten: minus + minus = plus
Varför gäller inte det nu då helt plötsligt? Det var jädrigt viktigt på matteproven och så är det inte ens sant!

Fredag

Lite vin. En liten drink.

Nöjda barn med snacks, planering av sommar, renovering och fjortisfest.

Dax att dra igång tankarna ordentligt vad gäller badrum på övervåning enl Martin. Ok. Kakel till bästa pris (vet vilken sort jag vill ha), inköp av handfatskommod och toastol och duschvägg. Kontakta mattläggare. Oj, vad mycket det blev att göra plötsligt!
Men kärt besvär - tänk - ett badrum till!!!

Vill ha det här i dusch-hörnan. Nu vill jag ha er åsikt, är det ett kökskakel? På övriga väggar blir det vitmålad panel.På golvet svart/vit ruta. Ska jag vara konsekvent och ha samma vita storlek på kaklet i duschen som rutorna på golvet? Det är mitt stora I-lands problem.Här har de gjort som jag tänkt. Rutorna på golvet diagonalt, med rektangulärt kakel på vägg. Vi kommer dock ha mindre rutor på golvet, (utrymmet är minimalt för er som inte vet exakt hur liten vår klädkammare är)..... Hm. Jag gillar det jag ser på bilden, det gör jag. Fast jag ska ha vita fogar på väggen. Allt annat är helt otänkbart och inte ens diskutabelt.

Filmtips!

Såg den här igår och vi satt som limmade i soffan både jag och Martin. Hur långt kan en man gå för kärlekens skull? Tät och känslosam men inte på det "fjolliga" viset.

Jag som dessutom älskar Russell Crowe som skådis sätter den här filmen på min topplista!


Dubbel-nolla

Jag vet att jag jobbat mycket när jag inte kan ringa hemifrån.

Efter många försök inser jag att jag slagit två nollor innan det nummer jag ska ringa - vilket förstås inte fungerar i hemmiljö, bara om man ska trassla sig förbi en växel.

Men jag har inte svarat med namn och titel hemma än!

Jämställdhet

Igår när jag duschade stod jag och funderade över det där med jämlikhet igen. (Mycket för att jag knorrade att det var lite trångt men trots att det var jag som klivit in under Martins dusch var det han som gick ut.)

Jag stod iaf där och funderade vad som är att tumma på jämställdheten och vad som tillhör gentlemanna-fasoner och vad som tillhör ett kön rent allmänt.
Vi är ju olika kön, det är nummer ett. Jag som kvinna kan väl inte säga att "Hörrudu maken, det blir inga barn i den här familjen innan vi kan dela på graviditet och amning fullt ut".

Sen är jag övertygad om att män och kvinnor till stor del har olika intressen. Hos oss mekar ingen med bilar (vilket är det tråkigaste exempel som finns, pojke/bil, flicka/docka) men Martin kan fixa vardagliga ting som oljebyte och lite mer men jag vill inte. Skulle säkert kunna lära mig men vill inte så Martin servar mig med däck och bromsbyte - för att han är en gentleman.

När jag är ensam hemma och det blir stopp i ett avlopp tar jag hand om det, annanrs gör Martin det, som en gentleman.
Äkta män och fäder har genom åren alltid tagit den grillskiva som blev bränd, drar på sig alla kläder och gör den obekväma antenninställningen på taket vintertid (den sysslan är snart en minne blott med ny teknik), de tar hand om sånt som luktar illa och lyfter den tyngsta änden på möbeln som ska flyttas.

För att de är goa män och gentlemannamässigt hjälper sin kvinna. Kvinnor visar sin kärlek i att skapa hemtrevnad (vilket innehåller en hel del), laga en gryta med 54 ingredienser som smakar gudomligt samt oftast vara den drivande så det sociala livet blir av med att träffa vänner, komma ihåg födelsedagar etc.

Ovanstående text betyder inte att jag inte skriver under på samma jobb, samma lön. Det är ju självklart, liksom att båda könen ska ha samma vård på sjukhus mm.

Det jag menar är att jag ibland blir lite sned på allt tjafs om att allt ska delas lika för vi är jämlika. Jovisst men framförallt är vi olika, alla människor är faktiskt unika och det kan vi inte ändra på. Och det tycker jag inte att vi ska heller.

Vuxenpoäng!

Jag har idag tecknat nytt mobil-avtal. SJÄLV! Utan att rådfråga Martin, sittandes i bilen lyssnade jag noga på allt jag sa ja till.
Kommer få ännu billigare telefoni än jag redan har (typ 100 spänn i månaden blir väl 80 ist, det blir billigt när telefonen aldrig är med/på).
Ska väl dock låta Martin läsa mitt avtal när det kommer hem, hakade upp mig på detaljer om 14 dagars ångerrätt mm så om jag gjort något galet får han (som vanligt) gå in och ta över mina förehavanden vad gäller min mobil....

Kunde man väl aldrig tro!

Skrattar och ler med hela ansiktet, jag har gjort något jag aldrig trodde jag skulle göra någonsin, jag har anmält mig till:I min ungdom satt jag glatt i en park och såg på de löpande i Götajoggen, gärna med en vinflaska. (Vin ska det nog bli i år med men efter själva loppet). Hohoho, känns så Inte Jag men rätt kul. Det är aldrig försent att ändra på sig.

Men jag har bara anmält, får väl se om jag står ut med tanken på att jogga fem kilometer bland folk när det närmar sig. Inte ens Martin får vara för nära mig när vi är ute - jag vill inte att han ska höra mig flåsa. Vi har alla våra egenheter.....

Fyra kvar....

Maraton-veckan tar ett mini-bryt. Hemmakväll och ledig imorgon, sen på´t igen.

Fyra pass kvar sen blir det ett mycket välbehövligt sportlov för mig. Min mellanflicka gav mig en kram när jag kom hem för att hon inte sett mig på så länge (stort och härligt!).

Nu middag och sen blir det ett inlägg om avtal.

(Vilket cliffhanger-avslut det blev, hahaha!)

Vasalopp!

Så kom dagen Lovis har väntat på i evigheter. Hon tog med skidorna till dagis någon gång i början av januari och har tränat sedan dess, varje stund ute.

Vasaloppet, alla avdelningar åker ett riktigt uppkört spår runt dagisgården.

Alla får blåbärssoppa och medalj. Lovis fullkomligt älskar denna dag. Jag tycker det är roligt att jag kan vara med en liten stund och se alla de små åka (för kvällsjobb är planerat så en liten ledig förmiddag finns för att få spendera ett uns tid med ett av barnen).

Sleten men nöjd ändå

Det är tur att man inte vet kl 5.15 vad dagen ska innehålla.

Idag blev det 15 timmars arbete.

Nu njuter jag av kvarbliven korvgryta rätt ur matlådan, sittandes i soffan, nyduschad och är rätt nöjd med mig själv lite så där allmänt ( i min ensamhet dock, ingen annan är vaken här).

Nu ska här jobbas extra för nu har jag bestämt mig - jag ska ha fotöljerna på Plantagen på altanen till våren!


Allt är relativt

Kände en smula hopp och glädje imorse. Tänk - det var bara -12 grader ute!

Jag är glad för det lilla idag.

Dåligt isolerad

F.ö funderar jag på at lämna min nuvarnade kosthållning och lägga tillbaka de där kilona som ligger utmed fem-kilometers rundan.

För jag fryser som en hund - jämt. Martin är likadan och han som vanligtvis brukar vara så go att värma sig på har lika kalla fötter och händer som jag. Ingen får ta på den andre under täcket längre om ni undrar för då skriks det rätt ut.

Nu är det pyjamas, täcke och överkast på det som gäller. Och elementet i sovrummet på, vilket vi inte haft någonsin sen vi flyttade hit.

Mindre sjåpande

Martin tog med Liten till BVC idag. Första och sista gången han går på ett sånt besök för till hösten blir det ju skolhälsovård.

Lovis fick en spruta, ett AJ! var allt hon klämde ur sig sen var det tack och hej och tillbaks till dagis. Sist jag var iväg och hon fick flunsa-sprutan var hon hysterisk en halvtimme.

Pappor är bra, det blir mindre tjafs och tårar när de är i närheten, det är jag övertygad om. Bra att få det helt konstaterat nu då, så här vid Lovis förmodat sista, besök på BVC. (TJOHO, VI HAR STORA BARN!!!!!)Kväll

Tar ett sista farväl av en lugn och behaglig helg. Har sovit som en tok, igår la jag mig mitt på dagen vilket aldrig händer. Sliten kan man väl sammanfatta det hela.
Tar sats mot en ny maratonvecka på jobbet, sex pass på sju dagar ska klaras av innan schemat tunnar ut och blir ett halvt sportlov.

Det ska gå, jag tar helt sonika ett pass i taget och blickar framåt! Inga tårar hoppas jag det ska bli den här veckan, varken hos mig eller kollegor.Har varit ute på nätet och klickat hem en födelsedagspresent till min blivande fjortis. En stor chansning som jag hoppas går hem, jag vet inte säkert, för hon har inte sagt ett ord om att hon önskar sig detta....

Men jag tror att hon gör det.

*Hjärtklappning*

Istid

Men det var då själva f-n vad det är kallt!

- 25 grader idag. Kan det aldrig vända? Jag vill ha töväder, slask, takdropp och leriga skor, nu är det nog!

Mumma!

Jag vet inte om den är ny eller om jag varit blind. Fick ögonen på en ny mjukost i vilket fall igår och nu är halva borta, efter att ha stått öppnad på köksbänken i ca 10 minuter. Familjen har en ny favorit:

 God grönpeppar som bryter igenom, mmmmm...I like!

Ingen rök utan eld?

Hmmmm.

Vi lät inte dottern sitta tiden ut med slingorna efter att jag sett en rökpelare stiga från hennes huvud..... Lite panik ett slag men inga brännskador, inget hår ramlade av så slutet blev väl bra men slingorna stryker lite åt det gula.

Nästa gång det ska exprimenteras med hår får det bli hos en frisör, hem-kemi är inte min grej.

Blå..?!

Fryser så in i norden. När jag klev ur duschen (som inte hade varmvatten idag) var jag blå om fingrarna. Jag är inte vad vi kallar perifert kompenserad. Allt mitt blod kretsar kring hjärtat, ibland kommer en tanke så någon bloddroppe har väl tagit sig upp till hjärnan emellanåt.

Ska snart fara iväg på barndop av en liten Hugo. Hade tänkt en liten vårig tunika i spets men det går bara inte. Jag är för frusen idag. Yllekofta på, långkallingar och dubbla strumpor får det bli.

Så kanske jag blir varm någon gång i eftermiddag. Jag är rejält trött på den här vintern nu, det är ett som är säkert!


Lördag

Nästan frukost på sängen. Martin sprätte upp och fixade ägg och bacon frukost med rykande hett och gott kaffe. Bara att slå sig ner vid köksbordet.

Anledningen till Martins snabba uppstigning var tyvärr ännu en signatur på ena kattens dödsdom. Lovis vaknade av att han stod och skulle krafsa över sin olycka i hennes rum. Han har slutat säga till och sätter sig vartsom helst.
Förbannat. Jag tycker om katten men så här kan vi inte ha det. Fel årstid är det också, jag vill ju begrava mina djur här hemma på gården men nu är det lite svårt att gräva. Och i frysen kan jag ju inte ha honom!Jäkla katt, varför gör han så här? Han är i mina ögon fortfarande ung, 10 år, och jag hade tänkt ha honom många år till. För han har en fantastisk personlighet i övrigt, om man bortser från allt pissande och skitande inne.

Glädjerus

Jag fick en telefon av Martin ganska nyss. (Ja, hans jättegamla, säket använd i tre månader men tja, det är ändå en HTC så varför inte? Jag kan väl trassla in mig i nya menyer, allt annat i livet är ju i upplösning så varför inte börja ha en telefon som man inte begriper alls oxå samtidigt?!)

Detta ledde till värsta kedjereaktionen och jag hade ett barn som låg på golvet och grät av glädje över att få min telefon.
Förlåt? Har jag missat något? Den är blå, jag svarar ibland på SMS (oftast inte) och ibland ringer det i den och jag hör när det händer (om batteriet är laddat då). Det är ju inte som att vinna miljonlotteriet direkt...

Helg

Den arbetandes lön för en veckas slit. Eller lite mer, jobbat sju av de senaste åtta dagarna. Helt ok arbetspass, absolut men sett kollegor som gått på knä och gjort så gott jag kunnat hos dom.

Blev erbjuden att ta dubbelpass ikväll men är för mosig i huvudet för att våga mig på det. Pratade en kort stund med en kompis på arbetstid - och hade totalt glömt bort mer än hälften av samtalet när jag kom hem. Ringde upp och skämdes. Första gången jag har haft minnesluckor spik nykter, mitt på dagen.

Känns så där kan jag säga. Farligt.

Men nu har vi gemensamt lagat och ätit middag. Gemensamt plockat undan. Haft läkande skrattanfall och verkligen pratat med varandra kors och tvärs över bordet.
Nu tar jag familjehelg och det är värt allt just nu. Precis allt.

Pengaregn!

Det regnar pengar på mig! Det är sant!

Jag har gett Martin hundögon och bett om att få konsum-återbäringen till att handla trädgårdsprylar till våren, och vet ni vad?

På kontobeskedet står det 561 kronor! Och det kommer mer, för vi ska ju äta hela året.

Enligt min kalkylerande hjärna motsvarar det två rhododendronbuskar och en ny ros. JIPPIEJEJ! Lägg till det jag får för plasman, som oavkortat ska gå till trädgården så kommer det handla om tusenlappar mina vänner, tusenlappar!

Åh, jag älskar när det dyker upp oplanerade pengar och inte bara överraskande stora elräkningar.Vem vill ha manna från himlen?

Märkligt

Jag har tänkt på en sak.

På sommaren när det är högtryck är det varmt och skönt. När det är lågtryck så regnar det och är lite småkyligt och man behöver kofta och strumpor.
Lågtryck är det vi har mest av i vårt land på sommarhalvåret enligt min egna, helt oberoende forskning.

På vintern när vi har högtryck är himlen klar och vi har kallare än i frysboxen. Om det blir lågtryck får vi nederbörd, ibland som regn och lite behagligare temperatur. Vi har mest högtryck i vårt land vintertid enligt tidigare, nämnda studie.

MEN HALLÅ! Det här är fel, fel, fel! Vi ska ha högtryck på sommaren och lågtryck på vintern! Och sen tycker jag att det är taskigt av meterologerna att samma namn på något som kan innebära både härlig sommarvärme och
extrem kyla som nästan dödar. Jag blir så förvirrad....


Bild från aftonbladet

Lätta pengar

Förskjutningstillägg. Ett långt ord som betyder att jag får betalt här hemma i köket eftersom jag med kort varsel bytte tur från dag till kväll idag.
Inga stora summor men jag brukar hajja till att det är såpass mycket som det är, de gånger jag orkar läsa på lönepappret. (Jag är en sån som bara vill veta summan.

Så kaffet smakar bra, nattvärmen är kvar i kroppen, Lovis är nöjd för sin sovmorgon även om hon inte använde den fullt ut.....

Det tar emot

Kvällsjobb. Känner mig inte utvilad trots sovmorgon och en helt ledig, nästan tråkig, dag igår.

Jag vet inte hur länge flyttröran kommerhålla i sig men jag hoppas det blir bättre snart för det är en smula besvärligt att springa och leta efter allt man behöver.

Man behöver dessutom leta efter sina arbetskamrater, har man tur finns de i fikarummet när det är matdax, annars skule det kännas ännu mer ensamt.

Det är besvärligt med förändringar och det måste få ta tid att sätta sig med rutiner och annat men det är som sakt lite besvärligt och lite motstånd att åka och jobba just nu.

Dagens "Vill ha"...

Helt fruktansvärt onödigt att äga, på tok för dyra men alldeles underbara byxor!!

     

Finns hos Willab Garden bland annat. Serien heter Garden girl och jag sneglade på dom förra året, kärleken har överlevt vinter - det är säkert det....

Tänk om jag vore en rik flicka.....  Då skulle jag inte ens behöva fundera på vilka som är finast, de rosiga eller de blå, då skulle jag äga båda. Men jag är nog svagast för de rosiga, halvkorta i mitten ..... *Suck*

Massa fint har dom *dubbelsuck*

 


Ett anfall av snällhet

Vägrar curla mina barn. De får vackert gno på i livet och "lära sig den håda vägen".

Vilket innebär att gå till och från skolbussen till exempel. Men idag tar jag och åker och möter upp Julia. Hon kan inte gå den kortare vägen för sista omgångens snö blev helt enkelt för mycket för lilla fyrhjulingen att ploga.

Och gå den långa vägen från korsningen i snöyra tyckte jag var synd idag. Jag är ledig och snäll idag. Tror hon uppskattar det!
(Högst sannolikt är hon dessutom dåligt klädd, troligen i jympaskor, vant och möss-lös, utan långkalsonger i tighta jeans. Men det är snyggt...)

Tiden står stilla

Finns ingen ände på den här skitmånaden. Kallt och förbannat mycket snö.

Har så mycket jag vill göra (och en hel massa som måste göras) utomhus men inget kan bli gjort så länge den här förbannade skitvintern har en järngrepp kring hela min trädgård.

I bästa fall kan jag dra igång i början av april, det är en och en halv månad kvar dit! Är så trädgårds-abstinent att det gör fysiskt ont.
Vill gräva, dricka kaffe på eftermiddagen i trappan på baksidan, plantera och anlägga! Jag är inte skapad att vara inne och baka bullar och vika tvätt. Inte heller på minsta vis gjord för att stå ute i termobrallor, tjocka skor och ändå frysa.
Jag vill strosa runt på kvällskvisten i stillheten och se vilka blommor som är på väg upp, höra humlorna snurra runt, lukta på första utslagna rosen, få stora buketter med maskrosor av Liten (för det finns massor av sådana med i min trädgård).

*Tittar ut och är lite ledsen*
Bild från www.fotoakuten.se

Kanel-snurror!

Övning ger färdighet. Idag tog Lovis hand om halva degen (fast jag hade bara mjöl till en liten halvliters-sats, brukar baka på en liter i vanliga falll) och det gjorde hon galant!

För kan ni se vem som bakat vilken här??
A day off

Somnade som ett barn vid tio-tiden igår, sovit hela natten som ett snällt barn och vaknade tack vare ett barn lite för tidigt idag.
Men jag tror jag är ikapp den eländig KAKA helgen. Om två-tre koppar kaffe till så är jag nog pigg. Borde jag vara. Hoppas jag.

Idag står bara slappa på agendan.

Vi försöker i alla fall!

Romantik på alla hjärtans dag:Mysigt va?

Två tröttisar i badkaret, i duschen bredvid leker en femåring för fullt med sin bondgård och den äldste tog ett kort (vilket jag bad om, behöver bildbevis för mig själv att jag och min man faktiskt har varit i badkaret samtidigt). 10 minuter senare dök Lovis ner till oss.....

Men vi försöker att vårda kärleken, och lite mysigt var det ju att få ner en jublande, bubblande glad skitunge! Trångt blev det men finns hjärterum så finns det ju stjärterum!

Till alla jag tycker om....

En massa hjärtan, ni är välda varenda ett!Jag har lovat mig själv att hålla humöret några timmar till, mysa med familjen och bara älska dom, det käraste jag har i livet.
Vi har tänt varenda ljus vi äger och har, har lagat extra gott och köpt lite god choklad till efterätt. Nu väntar vi bara på två familje medlemmar till så kör vi 100% mys.

Siktar på att hålla mig vaken lika länge som Lovis, får se om det lyckas....!

Extra värmekälla

Martin fryser. Vi kom vid något tillfälle på att dammsugaren sprutar ut massa värme så nu har han snart dammsugat hela huset. Lite varmare inne och mycket renare!

Man får ju göra vad man kan en så här kall dag.... (själv väljer jag att göra ingenting).

Men blä!

Först en sjuhelsikes massa snö. Idag - 24 grader. Nog nu! Jag orkar inte med mer vinter, jag vill ha vår!

Lika bra att jag ska jobba ikväll igen, i det här vädret går det ju inte att gör någonting i iallafall. *Bitter*

Hjärtekrossare?


Vad ska det bli av mina flickor? Oj, oj oj...
Undrar hur länge till det är katten som får kram?

Snart ramlar väl pojkarna in....

 - Martin! Ladda saltpatroner!


Dagens bästa

Patient med förhöjda leverprover. Även massiva, oklara smärtor i buken, kan bero på vad som helst. Doktorn frågar under rond:

- Dricker du alkohol?

Patienten:

- Nej-nej!, bara vin.


Hemma

Kvälls-skift igår. Först en spännande bilresa in till stan. Tog sats ibland mellan korta vägpinnar och hoppades att jag skulle ta mig igenom snömassorna - det gick.

Arbetspassets första timmar var de västa sedan jag kom ut som nybakad syrra, jag grät en skvätt. Men jag har världens bästa arbetskamrater så vid fem var jag på banan igen och resten av kvällen och dagen idag har gått galant.

Nu stampar det på trappan, nu ska jag höra allt om Lovis och de andras dag i slaombacken!

Snö

Det enda alla pratar om just nu, all den satans snö som fallit, och fortfarade ramlar ner. Den är överallt, även inne på vår inglasade altan har det yrt in.

Idag blåser det dessutom. Jag ska jobba helg och ska inleda med kvällen idag. Undrar om jag tar mig iväg? Och hem.... Kanske ska packa med övernattningsväska för det känns inte bra alls det här.

Jävla vinter.

Lite nytta....

Martin är hemma.

Skickade ut honom direkt till fyrhjulingen, han har inte kommit in än. Det är vansinnigt mycket snö. *Sur*

Ledig dag

Insnöad. Som tur är har min vän N en mycket snäll pappa som kör hit henne och lilla Y.

Så idag blir det skvaller, kaffe, fikor, lunch och bebismys! Sämre kan man ha det!

Kanske ska göra ett krafttag och torka klart golven ändå? Dagen i övrigt kommer ju bli rolig så det balanseras ju rätt sen om jag gör lite tråksysslor nu?

Vill ha!EN sån här kostar lika mycket som fyra av den modell jag sett på småländska möbelvaruhuset. Jag behöver just fyra stycken så de är en utopi för mig att äga men jag vill ha!


Latmans-städning

Luktar jättegott på hela nedervåningen.

Fast jag bara skurat hallen och halva köket. Kan bero på att jag inte ens hittar ork att hälla ut hinken utan den står där likt en gigantisk doftbomb mitt på golvet.

Tur att gudbarnet som kanske dyker upp här hemma imorgon går att begränsa fortfarande, hon kan inte på egen hand ta sig ut i vardagsrumme så vi får helt enkelt låta bli att bära in henne dit. Hon kan få vara på nytvättade hallmattan, eller i mitt knä.... (snosa bebis-nacke, mmmm...)


Dax igen

För den stora, förlamande tröttheten.

Årstiden har tagit ut sin rätt, flytten på jobbet - jag allt gör att jag idag känner mig mer död än levande. Fräste en del till min äkta man men han tog det bra, där borta i huvudstaden där han befinner sig.

- Du har inte bäddat sängen, inte dragit upp rullgardinen i sovrummet och inte tänt pannan innan du åkte! Så kommer jag hem, en timme senare än vanligt från min ovanligt röriga arbetsplats, till ett iskallt hus. Inte en pinnjäkel inlagd utan måste börja bära in ved från vedsjulet! Jag är sur på dig men älskar dig ändå.

- Tack, det kunde varit värre hör jag, säger min aldrig svikande man.
- Du kunde ju ha lagt mina grejer i snön och bytt lås innan jag kom hem men det är inte så illa då?, undrade han sen.

- Nä, inte än....

Och så kändes det bättre igen. Alla borde ha en klagomur, som bara tar emot och sen stryker lite gött över ryggen så det sura rinner av. Även om det var en mental klapp idag så kan han vända mitt humör min gubbe. Och han känner mig, hade han huggit tillbaka idag hade han saker legat i snön imorgon.

Men töttheten kan han inte vända, den hoppas jag sängen och en gnutta sovmorgon kan råda bot på.

Lite glädje en tisdag

Igår blev Martin äntligen först på en blocket-annons och fick tag på slalomskidor + pjäxor till Liten. Åh, vad hon har längtat och oj vad hon blev glad när han kom hem.

Nyss drog hon iväg en snabb sväng till grannpojken och innan hon klädde på sig tittade hon vädjande på Martin och undrade:
- Får jag ta slalompjäxorna upp till Felix...?

Visst är de "gångbara" men snö på isen ihop med plast blir hyffsat halt så vi avrådde henne. Lovade att hon får gå så mycket hon orkar på lördag då det ska bli premiär-åk för i år för henne.

Som tur var kunde vi undvika sura miner genom att tilldela henne en ficklampa på promenaden till grannen. Är ärligt talat är imponerad över det faktum att hon inte är mörkrädd, hon bryr sig inte ett dugg om mörkret utomhus. Men inne vill hon ha nattlampa....
Dessa go-ungar ♥


Pappas Maglite lika poppis som egna slalompjucks....

Mat

Väntar på maten. Bara potatis att koka och sås att värma så det är inget besvär men:

Julia och en kompis bakar och det luktar så ljuvligt att magen kurrar högre och högre. Den vill äta kaka men det ska den inte få (den fick "kakor" så det räcker för lång tid i Göteborg...) så den ska bara få stek, sås och sallad.

Nu är jag hård igen!


Onödigt

Är väl vad man kan kalla den snö som nu faller ner utanför. Flingor stora som assietter. Som måste skottas bort.

Jag som vädrat vårluft, sett små öar av grus i isen på vägen, hört talgoxen och trodde på vår!

Tisdags-stek

Sagt det förrut och tipsar igen. Konsum-anslutna butiker har extrapris på en del kött på måndagar. I en familj med fem personer samt matlådor tas den där veckorean emot med tacksamhet. Men vad som reas vet jag aldrig innan (står säkert i ett reklamblad men jag orkar aldrig läsa dom) så man får vara lite flexibel. Förra veckan blev det två kilo snitzel....

Så imorgon blir det nötstek med gräddsås. Steken är klar, skyn reduceras just nu (därav tid för bloggande) och så vips är morgondagens middag i princip klar. Visst, det tar lite tid med två kilo stek men då kan man ju äta dagens middag, dricka kaffe och tvätta en matta under tiden. Den sköter sig ju själv!

Nervöst

Satt i andra tankar på vägen hem, tänkte på middagsmat och annat viktigt och tråkigt.

Nästan framme vid dagis pep det en varning - dåligt med bensin.

Detta händer nästan aldrig mig, jag tankar hellre "för tidigt" än utsätter mig för risken att få soppatorsk. Självklart är extradunken med fyrhjulingsbensin också tom. Men fyrhjulingen har full tank, får ta den imorgon till jobbet!

Inte onödigt

Funderade på hur lortig min hallmatta var - egentligen. Har aldrig tvättat den. Den är för stor för tvättmaskinen men så kom jag ju på - jag har ju ett badkar sedan nästan två år tillbaka!

Har bytt första vattnet som såg ut som kaffe med för lite mjölk, lite som landstingets elände.

Denna omgången ser mer ut som thé. Det blir bättre! Undrar hur många nyanser av brunt jag får se innan kvällen är slut....

Däremot måste jag ge min mörkt gråa matta med små bruna detaljer en eloge, den har aldrig sett det minsta smutsig ut för ögat!

Vad ger mest?

Trötta och sega. Kalas i natt och sen lång bilresa hem.

Så nu är frågan hur tiden ska spenderas medan Lovis är på kalas:

*Promenad för att få frisk luft i systemet och piggna till den vägen

eller

*Tupplur på soffan

Vad ger mest energi på sikt, egentligen?

Natta-mat

Jag trodde hela sverige visste vad nattamat var för något men jag har fått förklara för ett x-antal icke värmlänningar vad det är.

Är nattamat verkligen unikt för påstrukna värmlänningar? Är det bara vi som förtvivlalat letar mat klockan två på natten?

Dålig service

Irriterad. Jättegrinig kan man även kalla det.

Kommer från ganska  kul kalas, Måns Möller höll låda under en middag så skrattmusklerna fick jobba extra hårt.
Väl tillbaka på hotellet åkte vi upp till skybaren. Och som vanligt när jag druckit lite vin ville jag ha nattamat och hade besultat mig för deras magiska räkmacka. Men - köket stängt.

Jaha.

Har ätit en näve nötter som vi hade kvar på rummet - inte riktigt samma sak som ett halvkilo räkor....

Är nu bitter och sur, ska smika av mig snarast och lägga mig hungrig. Inte roligt alls, Martin bör hoppas att jag somnat innan han kommer ner från baren.


Så där ja!

Gjort massor av fynd idag med. Plastkortet har köpt billiga jeans till barnen, billiga toppar till mig samt en och annan födelsedagspresent till en blivande fjortis.
Har även träffat en arbetskamrat, som hälsar er alla forna medarbetare så gott. Har sett med egna ögon att hon är välmående och lycklig. En härlig fika och några timmars shopping och massa tjat hann vi med.

Nu sittet jag med fötterna på soffbordet på hotellrummet och dricker pulverkaffe med pulvermjölk. Ett ytterst dåligt substitut för kaffe men vad gör man inte när gratiskaffevagnen utanför frukostmatsalen plötsligt var försvunnen....

Nu är det några timmars vila innan kvällen organiserade middag, maken borde snart dyka upp.

Redo!

Ätit en hotellfrukost som skulle göra en skogshuggare blek om nosen. Imponerad själv hur mycket mat jag faktiskt kan få i mig om det är "gratis".

Nu är jag laddad för en heldag på stan, synd att plånboken inte är riktigt så trind som min mage!


Göteborg

Dåligt väder men annars är jag nöjd hittills.

Martin byggde monter på mässan i går eftermiddag så jag tog spårvagnen ner till centrum. Fyndade en massa bra saker....

Vällastad tog jag mig hem till Martin och gick sen till Dinner 22 för middag. Hahaha, det var så gott att vi nästan fick hjärtstillestånd!
Den middagen går till smakupplevelser att minnas, helt klart.

Nu ska jag tassa ner och ta frkost, Martin lämnade rummet för en god stund sen.
I dag ska jag fika med en arbetskompis som är nere i götet och pluggar specialistutbldning. Ska bli roligt att träffa henne!

Hålla tummarna!

Hjälp mig att hålla tummarna idag! Linn söker till bildklass och ska intervjuas av lärare och visa sina bilder nu under förmiddagen.
Egentligen tror jag inte att det finns något att oroa sig för, hon har med några kanonfina bilder (älskar hennes Manga!) och ett riktigt roligt foto.

Men ändå. Lite pirr är det ju.

Trallala, fredag!

Så kom dagen då mamman och pappan ska få åka bort.

I snöstorm.

Tack för det eller vad säger man?

Om vi även lägger till att Julia har friluftsdag idag och ska tillbringa hela dagen i ett stall i F-haga kan jag lätt summera att den här snön kom ensmula olägligt. Kunde inte barnen ha fått en sån där underbart solig, plusgradersdag som vi hade igår? 

Jaja. Vi har något att se fram emot allihop. Vi far iväg och farmor och farfar skämmer bort våra barn på hemmaplan.
Möjligen är det lite trist för svärmor, så här kommer en offentlig ursäkt:

-Förlåt att det är rörigt och lortigt här hemma men jag orkade bara inte ta reda på det igår! Du får lämna röran till på söndag om du vill (men jag gråter inte om lite har försvunnit....!)


Spara och Slösa

Det är jag och Martin det. Vem som är vem växlar beroende på vad det handlar om.

Jag blev galet glad förut när jag insåg att Martin har en slips som exakt matchar min klänning på lördag. Jag såg flera timmars letande och flera hundralappar flyga för en ynklig sidenbit. Nu kan vi spara de slantarna, se så osannolikt bra de går ihop, den nya klänningen och den gamla slipsen!!!
Eller också köper man en takbox. För mer pengar än en slips. Jag kan inte säga att jag tyckte det var jätterolig utgift, jag menar, skidor, snö-sporter, inte min grej... Men han köpte en idag, och han är nöjd.


Tillverkad i Svanskog, svensk kvalitét, inhandlad från blocket, oanvänd i kartong. "Ett fynd", bara så ni vet......


Kanske kan bli en "Kak-box, eller "Bag-In box" sommartid på semestern?

Ingen analys

Vid ett-tiden idag infann sig ett sorts lugn på min nya avdelning. Plötsligt sprang ingen omkring, jag hittade inget mer att bära och pipandet lugnade ner sig.

Om detta var en bedräglig tystnad som blev panik senare tog jag faktiskt inte reda på. Jag har åkt hem. Kände att jag inte orkade mer.
Fyra dagars kaos och kalabalik har tagit ut sin rätt. Jag är sliten.

Men nu ska jag snabbladda batterierna så jag är en pigg och glad hustru på mini-semestern som väntar (för mig då, Martin ska ju stå på mässa...), det ska bli så skönt att åka bort nu!

Dead woman walking

Från 07.00 till kl 15.50 har jag gått. Fram och tillbaka mellan gamla och nya avdelningen. Lastat bort, gått tomt tillbaka. Många vändor blev det.

Vid halv tre blev jag stum i benen, stödstrumpor till trots och det har aldrig hänt förr, då har jag ändå ibland gått på stan hela dagar i höga klackar men ändå inte fått kramp i vaderna. Då förstår ni kanske hur många steg det blev i benen idag.....

Förutom ömma ben så är huvudet tomt.

Ska gotta mig åt tanken att jag och Martin på fredag kväll ska sussa gott på Gothia towers. Har alltid velat bo där - en dröm går i uppfyllelse!Hoppas jag kan få upp Martin i Heaven23 på en drink när mörkret lagt sig.....

Rusningstid!

Ja, det är det i mitt liv nu, fast på ett bra sätt.

Veckorna snurrar så fort att jag knappt hinner tänka och det är helt ok för mig att den här årstiden går undan!

Imorgon går flyttlasset med jobbet, känns lite övermäktigt men det ska väl gå på något vis. Känner en stor oro för alla "barnsjukdomar", vi är först in i huset och kommer upptäcka/drabbas av dem först. Hu!

På fredag är det redan dax för en efterlängtad tur till Göteborg. Jag och Martin, middagar, hotell och ny klänning. Jo, det händer grejer!

(Och vet ni mer? Jag har beställt de första buskarna för vårplantering, wiiii, det är snart vår!)

RSS 2.0