Sammanfattning året 2011

Brukar skriva ihop något bra men orkar inte.

Har haft ett bra år.

Liten blir stor, de stora större.

Vi har varit friska och aldrig blivit helt panka. Vi har behållt våra vänner och huset har inte brunnit ner. Martin och jag slåss inte, trädgården börjar växa upp, bilarna är hela.

Överlevde en vecka i husvagn med spöregn utanför.

Friska barn har fötts och fler kommer nästa år, alltid lika spännande!

Nöjer mig så.

Inför årets sista fest...

Är allt förberett och det är bara att flyta med.

Ljuslyktor (tack för minusgraderna mor natur!) klara:



Brukar bli fina i mörkret...!

Efterrätten står i kylen och får de timmar att stelna som det står i receptet....



Liten men mycket god!

Badtunnan är under uppvärmning, i mataffären står charkpersonalen och ordnar vår middag, det vita vinet står i kylen...

Enda smolket i bägaren är att en gäst igår blev helgipsad upp till ljumsken. Hoppas han orkar komma ändå!


Ha en underbar kväll alla ni därute, hoppas ni får fira med nära och kära!





Gäsp

Tittar på klockan och väntar på att få sova.

Kunde inte somna igår kväll, drack kaffe lite för sent och låg och oroade mig för strömavbrott och utebliven väckarklocka. Onödigt, kunde ju ha gått upp och ställt mobilen men det orkade jag förstås inte - fast jag inte kunde somna....

Martin sticker iväg på träning sen och jag planerar att se på film. Lägger mig i sängen på direkten, det gör ju inget om jag somnar från tv;n, Martin kan ju stänga av den när han kommer hem. Finurligt va?

Men jag jobbar bara en dagtur till, sen har jag jullov i fyra dagar, mys, mys, mys!

Stulet...

Bra ideér får man stjäla. Tycker jag ialla fall.

I blomsterhandeln igår hade de gjort små arrangemang, som var otroligt lätt att kopiera. Eftersom jag har haft Martin hemma som pysslat med hemmet kunde jag använda min extra tid till lite pyssel, så nu är bordsdekorationerna till nyårsfesten klara!



Snöspray på björkkvistar - billigt, enkelt och riktigt sött. Drog över lite av Lovis hårglitter-spray med, som extra krydda på moset....
Nu kan de stå där i tvättstugan och torka till inför dagen D!

På jobbet

Tillbaka i selen.

Har noll motivation, vill vara hemma hos familjen! Det är så sällan Martin är hemma utöver sin sommarsemester och jag vill vara hemma och UMGÅS!

Långfrukost (två vuxna människor mitt emot varandra vid ett köksbord med varsin kaffemugg, den ena läser tidningen i datorn, den andra spelar alfapet..), gemensamt 11-kaffe, gemensam matlagning, småprat och soffmys på kvällen.

Som sagt, jag vill hem.

Ännu en dag

Fantastiskt skönt att ha tre vardagar tillsammans här hemma.

Igår premiäråkte Lovis sina nya skridskor vilket genomfördes utan tårar. Mina byxor fick inte något endaste vitt på sig = mamman stod stadigt på skridskorna! Lycka för mig det.

Idag tog vi en promenad jag och Martin - och vår minsting cyklade glatt med hela fem kilometern. Hon är inte så liten längre, bara att inse. Skönt det med, att lämna småbarns-åren bakom sig. De är väldigt härliga på sitt sätt men onekligen slitsamma.

Nu ska jag ut och piffa lite ute. Finns ju inte en snöflinga som gömmer oredan och på nyårskvällen kommer det ju besök - då vill vi ju ha det fint!

Spelresultat

Jag kom tvåa! Min man körde förbi mig med sitt jädra x på en dubbelruta....

Men om vi ser till grannresultat så piskade vi dem rejält och enad front mot faror och hot är ju ändå viktigast, eller hur?

Haha, jag är faktiskt en god förlorare även om det är roligt at vinna.

IRL

Wordfued i all ära men ikväll blir det på riktigt.

Köksbord, grannar och lite vin - ni hejar väl på fam Johansson? Eller jag preciserar: FRU Johansson ska ju vinna förstås!

Bättre vara på hal is...

Oooops!

Martin har inga skridskor och Lovis vill premiäråka sina nya.

Vem tror ni fick lotten att åka med henne?

En liten ledtråd - en snart fyrtiårig morsa som inte stått på skridskor de senaste tio åren och dessutom ytterst sparsamt de senaste 25 åren....

Ett liv med plast och batteri

Är den totala lyckan om man är sex år. Hamstrar i plast och nu ett nyinköpt "nöjesfält" till de spelande, sjungande och dansande odjuren. Men om flickan är nöjd så är väl jag också det.



Montering av ovanstående plast-byggnad kan de f.ö ha med i Robinson-finalen nästa år. Att bygga en pyramid med bollar känns som om det var anpassat för mindre begåvade.... 400 biltar i plast utan ritning är däremot en utmaning!

Allt är inte guld...

Men glimmar ändå!

Jag har letat efter silverkrukor att ha i vardagsrummet i snart ett år. Har jag funnit någon med ordentlig storlek har de kostat omkring sexhundra spänn - styck. Jag ska ha åtta och har gråtit blod. Nästan gett upp tanken helt.

Men så idag, på Stora Möbelvaruhuset fanns lösningen. Ishinken! 100 kr styck! Lycka, lycka, lycka!

Kassörskan funderade nog på hur stor skiva vi ska ha på nyår med fyrra hinkar och tolv lågpris champangeglas.....



Se så fin ishinken blev i fönstret! Är så glad och lycklig och nästa månad ska jag köpa resterande fyra. (Är lite löjlig, vill dela upp lite annars känns det "dyrt"...).

Jul-lov

Tre dagars jul-lov med hela familjen! Även Martin har tagit en hel veckas semester vilket är snudd på unikt men mycket uppskattat.

I skrivande stund är han i skogen och jagar men när han kommer hem ska vi nog besöka den där mellandagsrean.... Lite klappar ska bytas och kanske finner vi något fynd. I fjol gjorde jag faktiskt det, för första gången i hela livet.

Även om vi inte fyndar så måste vi ut och handla mat idag. Jag har jobbat och måltider har familjen fått i andra hem hela julhelgen. Det visste vi så någon julhandling gjordes aldrig. Nu är det riktigt trist att öppna skåp här hos oss. Oväntat besök kan möjligen bli bjudna på snabbmakaroner och julskinka, det är vad som finns.

Även dax att börja planera nyårskvällen. WIII!

Poff!

Det här med jul är lite som en ballong, man blåser och blåser och så vid midnatt på julafton spricker den och det hela är över.

Lovis somnade totalt utslagen, ni vet så där på rygg med armarna rakt upp. Lycklig men som sagt - slut.

Förmiddagen idag bestod i att flytta in klapparna i vårt hus. Finna plas för ny dammsugare (tack tomten!) hudkrämer, garderober och batteridrivna hamstrar (dessa kan råka bli "ihjältrampade" före nyår som det känns just nu).

Well, är nu åter på arbetet men har en stor förhoppning om ett riktigt positivt avslut på den här julhelgen.

GOD-JUL!

Till er alla:

GOD-JUL och GOTT NYTT ÅR! (Som ni märkt skickas inga jlkort från vår familj...)



Min morgon går i tusen km i timmen, drömmen om en lugn och fridfull jul på sjukan har flytt sin kos - nu - rond!

23:e december

Magisk dag för barnen, dagen före tomten kommer med alla klappar.

Själv ska jag jobba första uppesittarkvällen någonsin i mitt liv och har ont i magen för det. Den här kvällen har alltid varit min heliga kväll. Julafton är så snurrig att tid för soffhörna och mys inte existerar - utom i musikvideos el dyl.

Försökte ha min uppesittar-kväll i går men hela kroppen tyckte att det var fel - men jag försökte iaf.

Har dessutom ångest för att jag missar klappöppningen imorgon bitti.

Nä, i fortsättningen får det bli nattjobb på jul och koffeintabletter. Det har verkligen fungerat bättre då!

Uppesittarkväll

Tja, om man jobbar kvällen före får man ta ta kvällen före kvällen före till sin uppe-sittar-kväll. Så är det ju!

Har klämt ner middag, rödvin, glögg, knäck, skumtomtar och en twist-påse i magen.

Hade känslomässig utpressning på äkta mannen, han struntade i innebandy-träningen och stannade hemma hos lilla mig. Så han har också fått glögg, vin och skumtomtar!

Nu ser vi på "Jättegott" Tina. Jag fnyser lite, Martin vill väldigt gärna ha Filé Wellington på nyår.

Jag funderar allvarligt på kallskuret från ICA, en sån där bricka. Med frukt och grejer. Börjar bli lat, eller bekväm, eller logisk. Beror på hur man betraktar världen.....


Knäck!

Det bästa av alla sorters julgodis. Går inte att köpa för pengar (har då aldig sett några i någon affär), man måste göra den själv.

Och det är det värt!

Gud så gott, Mmmmmm!



Andra satsen gjord, och den blev riktigt god! Annars lyckas jag bara med första satsen.... Så den här kan vi njuta av i all enkelhet redan idag - bonus!

Julstök

Men på en behaglig och hanterbar nivå. Vi ska ju inte vara hemma särskilt mycket så jag kan göra bara det som jag vill.

Igår blev det granen. Lovis är överförtjust i vår gran. Den vackraste gran hon någonsin sett. Imorse sod hon alldeles tyst i vardagsrummet och bara "tog in den". Rörde försiktigt vid någon kula och stod bara där. Länge.



Och den är fin i år även om det inte syns på bilden



Igår kunde jag inte stå emot den här goa nissen heller, han var bara tvungen att få bo hos oss!

Idag har jag äntligen skickat guddotterns paket på posten, handlat mysiga jultillbehör att ha här hemma de här sista dagarna före dopparedagen (ost, kex, skumtomtar etc)

Vidare idag planerar jag att koka en omgång knäck till. Samt att jag håller på att ta hand om billigt fläskkött i större kvantiteter. När de ska ha massa julskinkor så blir det väldigt mycket annat gott över så nu långkokas en mustig gryta och fläskkotletter! Mat för halva veckan, till superbilligt lågpris.

Granar

Idag tog jag mig några minuter och gick till vårt stora, dammiga, otäcka källarförråd långt bort i landstingets katakomber. Där, inlindad i plast låg vår julgran. Nu står den så fin i korridoren för att sprida lite glädje till oss som ska tillbringa många jultimmar på arbetet. Och förstås till de krakar som måste ligga på sjukhus! Dom som inte ens slipper ut härifrån några timmar då och då.

Ikväll ska granen kläs där hemma också, punkt slut. Julstämningen måste få full fart för nu är det verkligen inte många dagar kvar!

Funderingar

Har en del jag går och grunnar på. Som är lite tungt och besvärligt. Lite ledsamt också. Inget livsfarligt, men lite blandat som tynger mitt lilla arma hjärta.

Planerar därför en lång biktning under eftermiddagen. Kanske kommer det andra idéer, andra synvinklar?

Just nu har jag ingen aning om hur problemen ska lösas, jag vet bara att dom finns och att de måste lösas innan jag får på mig den där tröjan som människor i vit rock knäpper ihop armarna bakom ryggen på en.

En helg är slut

Och julveckan har anlänt. Bara några dagar kvar nu och förväntningarna hs barnen skruvas upp.

Under helgen var vi hos vänner på glöggkväll, jättemysigt! Provade mängder av olika sorters glögg, mocka/choklad står fortfarande högst på min lista och lakrits kommer sist.

Igår åkte vi in till stan för att fixa det sista med klappar. Lunchade på stan och gick spontant på bio. Martin och de stora gick på senaste Twilight filmen och jag och Lovis gick på Artur och julklappsruschen. Varken jag eller Lovis kommer ha några bestående minnen av den, den var lite för mycket av allt.

Nu kan jag stilla promenera mot julafton. Allt är under kontroll. Kanske kommer granen in redan ikväll. Vore ju roligt att få se den lite då jag själv ska jobba en del i självaste julen och dels är vi borta på julaftons-kväll.

Och så fort första barret tar mark ska den ut.



En vecka kvar

Till självaste julafton. Om ett halvår är det midsommar igen.

Ingen idé att få panik varken för det ena eller andra.

Idag är det dax att hugga julgran. Vi har 8000 st att välja på i år, kan bli ett problem. Det är lättare att välja den finaste om det bara är ett par, tre stycken som är tänkbara....
Det är de plantor vi satte när Lovis låg i magen som nu har växt från minipinne med några barr i toppen till fina julgranar. Om något år är de för stora så det gäller att njuta av lyxen att ha många att välja på i år.

Inte kommer det bli så mycket stulet heller, skiftet ligger bakom en annan storskog och syns inte från vägen så vi får säkert ha de flesta i fred.

Lovis ska iväg på kalas under dagen och ikväll ska vi till grannarna på berget på glöggkväll. En härlig tillvaro.


Smittsam?

Maken kom just hem från Göteborg där han tillbringat natten.

Jag har varit hotell-kleptoman i många år men nu har jag jädrar i mig mött en överman!



En pläd från rökrutan utanför krogen! Hur han (ickerökare till att börja med) fick fatt på den och obemärkt fick den med sig på öppen gata begriper jag inte.

Den är visserligen ful som stryk men den fungerar ju på stranden och jag är riktigt imponerad!

Njuta av dagen

Det ska jag göra idag. Jag känner mig en smula sliten, sovit dåligt inatt och saknar inspiration till det mesta. Huset är tyst och lugnt.

För en gångs skull ska jag ta och lägga mig på dagtid, med en bok och bara vara en stund.

Handla kan jag och Liten göra när hon kommer från skolan. Mammor behöver vila ibland, även om barnen är ganska stora nu.

Tjej-kväll

Inatt sover min man på annan ort.

Förr tyckte jag att det var jobbigt att han var borta mycket, tillsammans med min kvällstjänstgöring var det ett riktigt problem. Vi sågs aldrig.

Eftersom Martin är en väldigt hemkär äkta man undviker han "bortanätter" (det handlar aldrig om lösa förbindelser dock vad jag vet) så mycket det går så nu är det nästan lite mysigt de få gånger han är borta.

Få rå oss själva vi tjejer, sova mitt i sängen, läsa halva natten.

Och så får jag chansen att längta.

Glad

Jag är glad. Har en pirrig känsla i kroppen.

Två anledningar till detta:

*Imorgon är det torsdag och jag jobbar - men sen en fyrledighet som redan har en hel del roligt inplanerat (julgranshuggning och glöggkväll) men väldigt mycket luft

* Det är bara tio dagar kvar till julafton. Ja, jag är vuxen och ja, jag ska jobba men.... julafton ÄR julafton och jag älskar den. Idag har jag fixat lilla julklappen till jobbet som jag är riktigt nöjd med, köpte en likadan till mig själv för några veckor sedan.

Jag har lite klappar kvar att ordna med men har goda aningar om vad jag ska hitta på, första omgången knäck (som alltid blir min bästa) är klar och står i kylen inför dagen D. Och ja, jag har väluppfostrade barn som vet att de är ajjabajja.

Jag har ingen julstress på en enda fläck i kroppen. Det blir alltid en underbar jul.

Det blir stökigt, det är för varmt inomhus, det är trångt kring bordet, något "viktigt" har glömt inhandlas till julbordet och panik uppstår men alla blir märkligt nog mätta ändå. För när alla är proppmätta inser man att man kunde bjudit in 30 personer till för så mycket mat är över och resterna äts sedan i tre dagar.

Barnen får i sig för mycket socker, tomten avidentifieras redan innan han kommit innanför tröskeln, alkoholen kokas bort ur glöggen för alla/ingen bevakar spisen, ljusen brinner ner för långt i stakarna.

Batterier saknas till någon julklapp, barnen börjar montera nya grejer bland presentpapper och snören och föräldrar försöker förtvivlat rädda små delar som inte ska saknas på juldagen.

Kvällen kommer, barnen rusar runt. De blir varma och svettiga och fina klänningen slängs i ett hörn, kvar är en bar överkropp och strumpbyxor. Sen kommer de gråtande av utmattning och kryper upp i knät.
Barnen hamnar i säng och kanske spelas ett spel, kanske avhandlas viktiga saker runt bordet med något gott i glaset och mandelspånet gnager mellan tänderna.

Fast i år är vi hos svägerskan - detta kanske bara händer här?!

En andra chans

Alla är värda en andra chans. Äntligen tyckte moder natur att jag och Martin också skulle få det.

Många gånger har jag hört att "ni är så energiska, ni får så mycket gjort, bla, bla, bla...". Selektivt seende hos de som säger så tycker jag för vi är väldigt duktiga på att stoppa huvudet under kudden emellanåt.

Det gjorde vi i fredags, när snöslasket borde ha tagits bort. Vi påbörjade fredagsmyset och två glas rött vin och en glögg senare hade vi inte en tanke på vad som borde ha gjorts på utsidan dörren.

Dagen efter hade all sörja frusit till is. Svårt bucklig på sina ställen - livsfarligt spegelblankt och halt på andra. Det har varit stor risk för handleds/benbrott och höftfrakturer när vi förflyttat oss från garage till ytterdörr.

Men!

Till min stora förtjusning har nu allt töat och regnat bort!

Så nästa gång det snöar har vi chansen att göra rätt, från början. Tack för det moder natur.

(Och nu sjunger Jan Malmsjö på hög volym igen på övervåningen . Jul i gamla stan. Inte så bra den inte, men nu kan jag den motvilligt utantill, kallas hjärntvätt)

Full rulle!

Denna förmiddag har jag tre vårdplaneringar. Tre herrar. De kommer gå av stapeln utan mellanrum under förmiddagen.

Har noga märkt upp varje journal - känns så oproffsigt om jag vårdplanerar fel farbror.....

All in!

Nu är det Lucia, tomte-nissarna ska upp!



Vedspisen färdigpyntad, nedan närbild på nissarna.





Öppna spisen färdigpyntad, tomten till höger och tomten i kransen har jag fått av Linn!

I hallen har det kommit in lite jul,



Jag har lagt en liten ljusslinga i lyktan och det lyser så fint på kvällen, syns inte så bra på bilden men jag är väldigt nöjd....

Lovis har hittat Jesus och stilfullt ställt upp hela krubban, hon älskar den gamla lågpris ladan.



Man tager vad man haver - grönt gräs ville hon ha och gröna pyjamasbyxor dög fint tyckte Liten =)

Glögg ska jag ha också efter maten, och kanske koka knäck? Griljera första julskinkan ska jag bergsäkert roa mig med lite senare.



Vi har lämnat de små glöggmugarna åt sitt öde, vi vill ha mer. Så nu dricker vi en mugg med glögg. Det lärde jag mig i Budapest att det minsann är ok. Där fick man en hel lattemugg full med underbart god, het glögg (för femton spänn!)

Åh, vad jag älskar jul! Att det är storm ute och spöregn gör just inget!

13 december

Nu morgonmyser Liten och jag. Och jag hade tur som fick semester så jag fårfölja henne till skolam och få se ett luciatåg.
Tyvärr ska inte Lovis gå (det får bara sexorna) men lite stämning blir det säkert ändå!

Mår illa

Känns inte alls bra. Jag är liksom inte sjuklig av mig. Ingen annan i min familj heller, vi håller oss friska för det mesta. Men vi är ju inga medicinska underverk. Vi drabbas ibland.

Men magsjuka?

Det vill jag faktiskt inte ha!

Ska hoppa i duschen och se om jag kan spola bort det. Illamåendet.

Outtröttlig

Lovis sa en dag att hon ville ha en egen julskiva. Att ha på sitt rum, till sin egen spelare.

Jag kom ihåg det i kön på Bergvik när jag hamnade bredvid lågprisstället med skivor.

Bläddrade snabbt igenom och hittade en gammal goding med många av de där klassikerna Lovis känner till.

Så nu går den, runt, runt runt. Timme efter timme. Jan Malmjö, Carola, Kicki och hör och häpna - Cindy Peters! Vart tog hon vägen?

Ja, det var väl investrade 60 kr, kan inte ens räkna så få ören det blir i timmen....

Helg

Nu drar mitt jobbmaraton igång, startar idag och pågår fram till torsdag.

Som extra grädde på moset har jag fem dagturer på raken. Idag kunde jag ha haft en sovmorgon, men min hjärna är helt förstörd och jag vaknade av mig själv 5.20 och kunde inte somna om.

Jag vet att jag inte kommer vara pigg av mig själv när jag verkligen behöver gå upp den tiden i slutet av veckan....

Men

När det här sex arbetspassen är till ända tunnar det ut i schemat och en viss julefrid kommer att infinna sig.
Sen drar jag igång igen när andra tar julledigt. Jobbar 22-25 december. Trist men människor är sjuka då med, fast sen har jag en lång, härlig, ledig nyårshelg att se fram emot.


Lite klar

Har fått fatt på flera perfekta klappar, bla skridskor till Lovis och jag tror att småkusinerna blir nöjda med sin klapp, trots att det inte är en leksak....
Mycket nöjd med dagen, trots snöblask. Nu värmer jag mig med glögg :)

Vad kommer det bli?

Klockan är tio och jag är redan på dåligt humör.

Pga:

* Skattemyndigheten har betalat ut min återbäring - nu behåller min bank dom i några dagar . Irriterande eftersom det är precis idag jag har en date med maken på stan och ska ordna JULKLAPPARNA!

* Snö- Enorma, stora snöflingor vräker ner utanför. Imorse slaskade det = min gård är täckt av äcklig, blöt snö.



Härom dagen blåste en stor gren ner, det är den som ligger till vänster i bild och skräpar. KOmmer väl ligga där tills det är dax att tända majbrasan.

Dax att ordna till sig och åka till stan. Åh vad roligt! (Ironi)

Fö är halva min bild när jag skriver inlägg under reklampelaren till höger. Dvs jag serbaa hälften. Någon som vet hur jag lyckats få det så och ffa - hur återställer jag?


Full fart

Stortvätt följer storstäd. Vet inte vart jag ska hänga allt. Kuddövedrag, stolsdynor, lakan... Hela huset är ett stort torkrum.

Nu har jag liten microrast med kaffe, tre sängar är piskade och ska nu tvättas.

Sen är det de sista mattornas tur, sen ska hela huset dammsugas från golv till tak. Nu jädrar ska det bli riktigt rent!

Rent hus!

Under helgen hade vi besök av en "Städmaskinsförsäljare". Obs, man får inte säga dammsugare om denna maskin.

Jag vill ha men har inte råd. Den är väldigt dyr.

Min granne ville också ha efter sin visning och hennes smala lycka blev en skilsmässa där familjen sålde sin, till ett stort men bättre pris.

Gissa vem som har fått låna den? Trallala! JAG!

Så nu ikväll har jag tagit några mattor och Julias säng. Kräkreflexen slog till ett par gånger när jag tömde vattenbehållaren, kunde inte tro att det var så lortigt hemma hos oss - jag menar - jag städar ju jämt!

Men nu blir det julstädat in i minsta vrå.




Beröm

Besökt min tandläkare idag.
Händer sällan men ack så trevligt vi har, han och jag. Jag ligger avslappnat och gapar - han berömmer min tandstatus x hundra i ca tio minuter, sen är det klart.
Idag kom hans tandsköterska(?) in och min tandläkare utbrast:
- Nu är jag lycklig, vilka tänder!!!
Billigt blev det också, det infaller visst någon sorts peng från staten numera som jag samlat på mig, tjoho!

Bra dag

Omplanering i morse ang. mina arbetsuppgifter, fick en finfin grupp med patienter.

Snart lite handledning och ikväll julbord med goa arbetskamrater på Via Appia. Sämre kan man verkligen ha det!

SNÖ!

Var lite för snabb. Visst fortsatte det snöa till min stora förtret.

Fö fick alla tre nya godisar godkänt och ska göras igen före jul. Så blev det med det.

Vi är många

Det slog mig precis innan jag slängde in plåten i ugnen att det var längesedan vi åt Stinas kyckling.

Inte så konstigt för det räcker ju inte till alla, Farväl ugnsform, välkommen långpanna. Men idag har jag inne en plåt som heter duga:



Lovis är överlycklig. "Gnagbens frossa" är det bästa hon vet. Jag gillar priset på klubbor och vingar. Tack vare en ledig dag har de marinerats en evighet och står nu i ugnen en evighet. Sista timmen kommer vara ren tortyr - doften har redan börjat sprida sig.

Mmmmm...

Lovis och jag har jobbat sida vid sida hela eftermiddagen utan en arg ton från någon av oss på hela tiden! Otroligt vad julen kan göra med människor, hahaha!

Riktigt mysigt och härligt har vi haft, nästan som på tv när kungafamiljen gör korv. Helt sant, jag är inte ironisk!



Bounty, nöttoppar och peppakaks-bollar.

Resten är uppmärkt och infryst för senare tillfällen när jag ingalunda kommer hinna pyssla i den frid som idag har rådit här hemma....



Passar på att visa upp min farstu-kvist, i år är julen vit (färgmässigt tro inget annat!) i vår stuga.



Linn och jag hittade värsta stora, glittrande kotten på skyltsöndagen - den var det enda vi handlade.



Och på vedspisen lyser det så fint på kvällen på fatet med den rosa hyacinten och den snart röda amaryllisen i bakgrunden (båda gåvor).

Jo, julen är på väg och de första snöflingorna har Lovis till sin stora glädje sett idag. Jag glädjer mig mycket över att det verkar som att det redan snöat klart.

Ledig dag

En slö Lovis kom till slut iväg till skolbussen. Allt tog av oklar anledning väldigt lång tid idag.

Jag satte fart och pysslade lite. Sorterade returpapper och samlade returglas och begav mig än en gång till returstationen. En gång är ingen gång men två? Då kan man nästan våga hoppas på en vana!

Lite läskigt bara hur många vinflaskor vi har. Tomma. Det känns inte så mycket bättre att tänka att vi säkert har två-tre års förråd av retur, det är väldigt många ändå.... Får sluta bjuda in grannen, alt bara ha bag-in-box,  hahaha!

Snart kommer Lovis hem från skolan och jag är på så strålande, härligt bubblande julhumör. Tänkte att hon och jag ska testa nya julgodis-recept så får de andra provsmaka fram vilka vi ska göra stora satser av nämare jul.

Anledningen till julstämningen är helt enkelt youtube - sök favorit låten och skruva upp volymen - vips är det jul.

Andra advent

Klart väder, nollgradigt och inte en snöflinga i närheten.

Får dåligt samvete för min glädje över det faktum att vi inte har någon snö. Lovis längtar och längtar. Uttrycket - " Det är ju så roligt för barnen med snö" är nog faktiskt sant.

Känner mig lite skyldig varje gång jag inför Liten, i lönndom, glädjer mig över att vi har bar backe. Hon vill åka skidor, skridskor och bobb!

Nå.

Jag är övertygad om att den där snön kommer så småningom. Fram tills dess ska jag vila armarna i form tills det blir dax att skotta snö.

Dagen idag är helt oplanerad vilket känns härligt. Förutom maten som barnvakten lagade till oss igår när vi på dagen efter-vis valde att äta pizza i stället. Så middagen står klar i en gryta, inget jag gråter för!

Hemma

Mycket bilåkande men många skratt, kära återseenden, god mat och på det hela taget en mycket bra tripp till grannlandet.

Har stillat min kleptomani för i år, handlat de första julklapparna till minsta barnet, frossat i choklad och fått bekräftelse av ett mellanstort barn att det är bäst när vi (jag och M), är hemma. Mer ordning och reda.

De saknar så vitt jag förstår piskan när  friheten finns, eller hur ska jag tolka detta?

Skönt att vara hemma hos de små liven igen. Tänk att det går så fort att börja sakna dom!

Äntligen!!

Så var det dax. Väskan är packad med bikini och champange.

Snart sticker vi iväg till grannlandet för att avnjuta årets julbord. Ute på Hankö i Oslofjorden ska vi tillbringa nästan ett dygn.

På ett hotell med stora, sprakande öppna spisar som ger hotellet en mysfaktor som slår i taket. Spa-anläggning, fantastisk mat och hjortar utanför fönstren.

Ska bara komma ihåg att svälja ner en åksjuketablett - bilfärden dit förra året minns jag som en svår prövning!

RSS 2.0