Oooops!

Det finns förklaringar på allt. Som varför vårt värmesystem har varit hejsan-hoppsan de senaste åren. Varför pannan har kokat mer eller mindre konstant.

När golvet var uppbrutet och Martin lyfte upp en stor ledning mellan pannan och tanken visade det sig att röret hade massor av hål!
Vatten har alltså runnit ur systemet, hela tiden. Nu är det i sig ingen fara för vattenskador då det runnit rakt ner i bärlagret (gruset) under. Det blir mest till att konstatera vad som hänt, och vara tacksamma att den nya rörisen milt tvingat Martin att byta denna gömda ledning. (Martin hade inte jättelust att bila upp golvet som ni förstår!).

Känns bra att veta att vi får nya grejer, i koppar, som inte rostar sönder. Kostar skjortan (givetvis, inget som har med VVS att göra är gratis), men det ska bli fantastiskt skönt att inte ha fler vaknätter med en galen värmepanna.
(Vi har haft fler vaknätter med pannan än med barnen sista åren vilket har kännts en smula bisarrt).

Nästan så här ser vår nya panna ut, fin va?


Kommentarer
Postat av: Madelene

Kopparrör och blondisar kan ju vara en något vansklig kombo...tur det finns schampoo som kan motverka gröna hår! Fast det kanske bara gäller gamla rör...?!

2010-08-06 @ 21:23:38
URL: http://maddy81.blogg.se/
Postat av: Maria

Det går nog bra, vi har koppar nästan överallt i övrigt...

Men vem vet? Jag blev illgrön i en pool en gång, dagen före skolavslutningen i nian.

Trots starkt väte blev det "klipp, klipp", hihihi!

2010-08-06 @ 21:43:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0