Lätt hänt...?

Ett visst andrum har uppstått under dagen och jag har legat på soffan och läst liten stund. Så märkte jag att det var livlig fågeltrafik utanför fönstret. Småfåglarna började gnaga på rådjursmaten.

Insåg att det var flera dagar sedan jag fyllde på vid fågelbordet, oförlåtligt har jag hört. Har man börjat mata måste man fortsätta annars fryser de ihjäl pga svält (eller plundrar grannens bord vad vet jag).

Så jag lyfte undan filten och masade mig ur soffan. Vem vill ha tiotalet småfåglars svältdöd på sitt samvete?

Skulle således bara gå ut och slänga lite fröer och hoppade i Martins skor. Inget mer (förutom vanlig inomhus klädsel, jag var inte helt naken) och klev utanför dörren.

Balanserade i ett smalt spår upp mot fågelbordet, tappade balansen lite, klev ett steg åt sidan och fyllde Martins låga sko med snö. Inte njutbart alls. 
Uträttade mitt ärende (ca 1 minut) och vände sedan för att skynda in. Man ska inte skynda i fyra storlekar för stora skor.
Jag halkade på ändan och körde min icke vantklädda hand rakt i snön ända till armbågen. Satan vad kallt! På halvminuten på vägen in hann handen bli blå!!
 
Insåg att det där med att frysa ihjäl på en gångväg eller medan man håller på att ta sig in genom fönstret (som det stått om i tidningarna senaste dagarna) faktiskt är möjligt. Det är så kallt (-20) att om man blir stilla några minuter är jag övertygad om att man kan dö på fläcken.

Men nu är handen normal igen och fåglarna överlever.



Bild från naturskyddsföreningen. Tycker jag har uträttat ett ärende idag som hör till deras intresse så jag kan få låna en bild.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0