Genus

Kom att tänka på en sak. Idag är jag ledig (ja, jag vet att  ni vet, jag har tjatat om det) och då passar jag på så gott det går att umgås med vänner.

Idag slumpar det sig att en gammal vän och en nyfunnen vän dyker upp på fika med sina barn. Jätteroligt, stugan kommer bli full av stoj och stim.

Men jag funderade lite. Har ni, som lever i förhållande och har barn, någonsin kommit hem när den manliga hälften har bjudit hem sina polare med barn?
På lunch, fika eller bara en prat/lekstund?

Eller så dum jag är, även ni utan barn, har ni hittat era män med ett gäng andra karlar vid köksbordet drickandes kaffe (öl räknas inte!) en vanlig dag, mitt på dagen?

Är det bara vi kvinnor som "nätverkar" och socialiserar oss gruppvis utan att våra män är med? Eller är det bara här hos oss det är så?
Martin umgås lika gärna som jag med våra vänner men då är jag oftast med.

Synpunkter på detta?


Kommentarer
Postat av: Nina

Magnus har i alla fall haft några pappor + barn från föräldragruppen hemma på fika. Och även sina motorcykelkompisar med barn när jag tänker efter!

2011-10-14 @ 19:23:05
Postat av: K

Det sägs ju att män klarar en skilsmässa sämre än kvinnor...och jag förstår varför. De har ju inget eget umgänge, knappt iallafall. Jag hade skrattat ihjäl mig om jag kommit hem och hittat B med några kompisar i köket. Hehe. :)

2011-10-14 @ 19:35:02
URL: http://skorpsmulorochsandaletter.blogg.se/
Postat av: Jenny

Håller helt med dig Maria! Har aldrig hänt här vad jag kan minnas.

2011-10-14 @ 20:57:07
Postat av: Gubben

En liten komentar bara: Vi gubbs har heltidsjobb, dvs vi kan inte sitta och söla bort en dag mitt i veckan med kaffe. Helgerna är oftast fullbokade. Ni som jobbar både här o där och hit o dit har mer vardagar lediga och kan då ta hem fikafrämmande. När gubs är lediga vill vi oftast umgås med familjen eller med familj o vänner. De få tillfällen då vi är ensamma en dag kan det vara så att vi tycker att det är skönt att "inte" umgås med någon alls. Kram på er alla goa kvinnor, Ps vi karlar klarar oss nog ändå, vi fikar ibland utan o göra så stort väsen av det..... Kram

2011-10-16 @ 09:43:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0