Godmorgon!

Här är vi uppe med solen. Ingen mening med att sova bort härliga dagar. Den enda som inte kommit ner än är märkligt nog Martin.

Barnen har drabbats av något - de vill ha gröt till frukost! Alla tre. Eftersom jag inte kan med att äta varken mannagryn eller havregrynsgröt förstår jag inte alls men inser ju att det finns onyttigare frukostar så de får väl hållas.
Trots att jag inte äter havregrynsgröt själv är jag proffs på att koka den. Lovis MMmmmmm-ade högt och nöjt. Det var i hemtjänsten jag fick lära mig koka gröt. Alla varianter. Och det viktigaste är att koka den länge. De gamla och visa lärde mig att grynen är "råa" annars. Länge är fem-sju minuter ist för tre....
Snabbvarianter i micron går bort här. Jag tror nog de gamla vet vad de pratar om. 

Min mormor gör tex risgrynsgröt i flera timmar. Jag gör oftast som hon och den blir gudomligt god. Och aldrig bränd för hemligheten är att grötgrytan står brevid spisen, inpackad i tidningspapper, det ni!


Sen ska en gröt inte vara för stabbig, som den här uppgooglade varianten.

Nu lämnar jag ämnet gröt åt sitt öde.

Funderar på att väcka Martin så vi kan göra sista veden. Mina rönnbärsträd har nog rätt, för även SMHI har nu offentligt gått ut att de tror på änu en vargavinter.

Och när veden är klar - då blir det till att resa bort till grannkommunen på kräftskiva!


Kommentarer
Postat av: K

Gäller Ikeaerbjudandet fortfarande..?? Har glömt att svara dig. :-o Hoppas ni mår fint! <3 Stor kram!!

2011-09-11 @ 17:23:32
URL: http://skorpsmulorochsandaletter.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0