Krångligt

Fick en snilleblixt och ville byta en lampa i garaget mot en annan. Lampsladd för kort. Jaha. Är visserligen ensam hemma men förlänga en sladd klarar jag ju faktiskt av. Letar en stund och hittar lite sladd och en skarv.

Tittar ordentligt på båda grejerna som ska öppnas (skarven och stickkontakten som ska flyttas) och jo, båda hade minimal stjärnskruv.

Hittar efter ännu lite letande Martins lilla stjärnmejsel. Börjar irritera mig lite när jag börjar skruva upp, så smått och pilligt! Märkligt ändå när det med all säkerhet är män som ritar/tillverkar/jobbar med dessa ting och oftast har större händer än mig. Eller är det barnarbetare i tredje världen?

Nåväl, kommer in i själva elkopplandet.

Ja, tro det eller inte - nu har någon bytt skruvar och har satt in enkelspåriga istället! Det var då själva..... !

Nu börjar letandet på allvar. Hittade först en, som var för tjock trots sin litenhet och inte gick in i skåran. Drog då en liten (? Allt är relativt!) harang om vad jag tycker om äkta hälftens ordning i garaget och så hittade jag till slut en som passade.

Nu lyser den förbannade lampan. Att byta lampa i fönstret tog således över en halvtimme istället för 5 minuter som jag trodde.

Och när jag ändå klagar på det här med el lämnar jag härmed en skriflig klagan till de nya energi-lamporna. De är alltid så stora! Jag har många små lampor och då sticker det ut en bit utanför glaset eller skärmen. Det är inte snyggt!  
Jag hoppas att ugnslampor alltid får finnas för de är det absolut bästa i nästan alla mina lampor.

Kommentarer
Postat av: Madelene

Dessutom får man huvudvärk av ljuset i lågenergilamporna....

2012-06-01 @ 12:08:24
URL: http://maddy81.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0