Morgon och funderingar på julen

Huset är tyst - Lovis har gått ut till skolbussen. Är glad att hon kan stå i stallet och vänta för himlen öppnade sig nu och regnet vräker ner.
Självklart är regnkläderna på fritids.....
 
Efter en lång och härlig ledighet börjar min arbetsvecka. Känns lite som att det är dax att kavla upp ärmarna och köra på fram till jul. För då planerar jag att vara ledig en hel vecka. Ska bli jättehärligt.
Ni andra som aldrig jobbar storhelger förstår nog inte riktigt känslan att vara ledig sådana dagar. Men det är guld värt! För tyvärr kan jag inte säga att vi inom vården täljer guld med OB-timmar, nej vi har urkasst avtal jmf med industi och handel. Är mycket hellre hemma.
 
Barnen blev glada förstås när jag meddelade detta, att i år är vi hemma på julafton. Martin undrade lite om jag skulle ut och jobba natt men nej - jag har tagit föräldraledigt den här julen. Sista gången jag någonsin kommer kunna göra det för den där lilla människan är snart så stor att de kvarvarande dagarna fryser inne om de inte används.
 
Så i år blir det en hel vecka ledigt över julen. Har aldrig hänt tidigare och jag tycker det ska bli underbart. I år blir det roligt att pynta och stöka igen, förra året kände jag inte alls för det då jag antingen skulle vara på jobbet eller bortbjuden.
Men i år går jag nog all in!
 
Vi hade ett litet rådslag vi fyra stora också. Kanske helt enkelt ska strunta i julmaten? Vi går ju ändå ut och äter proffslagat, jag och Martin så många gånger att vi båda blir lätt illamående på själva julafton.
 
Kalkon. Det tror jag vore både gott och smidigt. Istället för att stå i köket hela dagen får kalkonen stå i ugnen och sköta sig själv. Tid till annat. Äta knäck, dricka glögg, umgås. Kanske baka den där fantastiska chokladtårtan jag aldrig hunnit med alla andra år?
 
Jo, jag är nog lite galen som redan planerar julen men det står inte på innan den är här. Och jag älskar julen. I år gör jag det.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0