Vinter

Ja, nu är vintern här. Kallt som i frysen, snökaos i Stockholm och här helt hanterbart - mest som ett lager florsocker dammar snön runt fötterna. Längtar till jul växelvis som jag inser att den snart är här. Har ett examensarbete som ska klaras av innan.
Ligger bra till där, vår seminarieversion ska bara justeras. Sen är den klar, en vecka innan utsatt tid. Skönt. Skriver med en som tänker som jag - bättre i tid än i sista sekund, ett vinnande koncept. Allt ska vara spikat och klart 6/12 vilket glädjer mig. Jag som väntat med vidareutbildning just på grund av D-uppsatsen kommer anse mig som klar med hela utbildningen till jul. För då är den klar, borta, gjord och ska aldrig göras om. En stor seger. Kommer ge mig ett lugn inombords. I över två år har den gnagt i huvudet. Legat som en blöt disktrasa i ansiktet och stört mig. Men om mindre än en månad läggs den bakom mig. Sååå skönt! Så jag längtar till jul. Även om mycket ska fixas. Typ julklappar. Nu är det svårt till den minsta. För stor för leksaker, för liten att uppskatta bara bra att ha prylar.
Igår sa hon själv - nya slalomskidor, det behöver jag nog! - och jag drog en suck av lättnad. Vilken superbra ide!
Men allt brukar lösa sig. Det brukar till slut ligga så mycket klappar runt granen att ångest över överflödet infinner sig. Men det är ju så roligt att ge!
Nej, nu får det bli lite glögg! Tack snön att du kom så jag kan njuta länge i år! Arkivbild - har ej lyckats knäcka hur jag laddar upp nya.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0